29 september 2007

Styrka

Vad är det?
Är det när Magnus Samuelsson drar en flera tusen kilo tung lastbil? eller då Bamse dricker av sin honung och blir stor och stark så han kan rädda sig själv och lille skutt från fara? Är det när man vågar hålla en Power Point presentation för 545 personer, trots sin scenskräck? eller kanske är det när man är på gymmet och tar 30 kilo i bänkpress (Jo, jag kände mig faktiskt rätt så stark efter att ha lyckats med det:)?

Nej, styrka är när du bestämt att hundar inte ska få ligga i sängar och soffor, och speciellt inte om det är din egen hund. Men när klockan är två på natten och man vaknar av lite försynt gnällande nere vid sängen och en åtta veckor gammal faltcoated retriever valp står och vill komma upp till dig och du står emot! det mina vänner det är stryka, jävlar vad stark man känner sig efter en sådan natt! (eller snarare utmattad av att inte fått sova ordentligt men men, detaljer:P)

PS: Hannah jag kommer snart att lägga ut bilder på det lilla underverket lugn bara lugn, men jag ska bara sitta vid datorn hemma först och inte sitta och slappa vid den som vi har på jobbet som jag gör nu:P

24 september 2007

Nedräkning!

Nu är det bara tre dagar kvar!!! Snart åker vi och hämtar vår lilla lurviga familjemedlem, längtar såå:)

Förtillfället är jag hemma i Boxholm, kom hit i fredags och åker hem imorgon (tisdag). Klara inte av att vara ifrån min älskling längre! Kan inte ens tänka mig hur vi hade det tidigare då vi bara träffades på helgerna, jag saknar ju min gullvipp bara efter en natt från varandra, ingen som ligger och kramar om en innan man somnar och ingen som ger mig en puss när jag vaknar (eller ja, innan han går till jobbet och pussar på mig när jag försöker somna om efter att ha vaknat av hans väckarklocka men jag blir alltid lika glad av att få några pussar på morgonen, en bättre start på dagen finns inte:) Så nu när det bara 18 timmar kvar innan vi ses igen, ännu en nedräkning!

(haha töntigt med nedräkning tänker ni, men ni har ju å andra sidan inte världens bästa pojkvän att räkna ner till innan ni får träffa honom:P)

19 september 2007

Det blev en Poker!

Det blev ingen Kaj-Åke "Kajan", det blev en Poker:)

Pontus och jag bestämde oss för att "Kajan" är ju bara en Bernen Sennen, lite små trög och loj:P Och nu när vi bestämt oss för en flatecoated retriver blir det ju inte samma sak. Så för att undvika bråk och annat så bestämde vi oss för att behålla valpnamnet som var Poker=) Den 27/9 hämtar vi honom, sitter bara och räknar ner nu..ska bli så skoj att få en egen hund!! (Men Lucas behöver inte vara orolig, kommer tycka om dig lika mycket som tidigare!)

Vi är inte säkra på om Poker är någon av valparna på bilden, men om ni vill kan ni alltid gå in på länken här nere och kolla in samtliga valpar från kullen, 10 stycken förstår om mamman börjar bli trött på dem:P

http://www.blocket.se/vi/13325404.htm?ca=18_s

14 september 2007

Smart, Erik...

Erik ska böja låten "Ja må du leva" i dåtid, resultatet: "Ja mådde du leva! ja mådde du leva!"

Håll till godo från en bunden elefant

Har du någonsin sett en cirkuselefant bunden vid en pinne med ett tunt snöre?
Har du i så fall undrat över varför elefanten som kan lyfta flera hundra kilo med sin snabel inte sliter sig loss? Varför sitter han snällt kvar?

Förklaringen är enkel. När han var liten blev han bunden med järnkedjor vid en stolpe. Hur mycket han en stretade och drog kunde han inte komma loss. Ju hårdare han drar ju ondare gör det. Ja, till slut lär sig elefantungen att det är lönlöst att slita sig loss. Därför försöker inte den vuxne elefanten att slita sig loss. Det är inte kedjorna som håller elefanten bunden utan en inre röst som säger jag kan inte, det är omöjligt. Är du som cirkuselefanten som fått höra: det där är inget för dig, det klara du aldrig? Kanske du hört det så många gånger att du blivit bunden av bergränsningarna. Kanske är det ditt dåliga självförtroende som sagt dessa ord till dig eller någon människa nära dig. I så fall är det dags att slita sig loss nu, för du kan! Utmana dig själv och kedjorna brister och du är fri.


Mod är att göra det du inte vågar, där det inte finns rädsla finns heller inget mod.

Är det någon som vet..

.. om man kan få Sunset Beach intro låt som ringsignal? för er som inte kommer ihåg hur den går kolla in denna hemsida, och lyssna och njut:)

www.generiques-tv.com/sunset-beach.html

10 september 2007

Gudars amalia min mobil fungerar- och det bara efter två veckor!!

Bli inte kund hos halebop, eller hos glocalnet heller för den delen.. båda två är hur kassa som helst! så fort det krånglar det minsta lilla blir det problem..Ta halebop till exempel, de har ingen kundtjänst att ringa till! nej just det ni läste rätt, man ska nämligen maila till dem.. och det kan ta en cirka, precis som i mitt fall, arton mail och tre dagar innan de ens fattar vad det är som de ska hjälpa en med. Och efter en veckas vänta dimper ett brev ner i brevlådan och talar om att det man ville ha hjälp med inte alls går att få hjälp med! Så då ringer man till glocalnet och det kan ta, precis som i mitt fall, TVÅ timmar i telefonen innan man får hjälp från rätt person..jag tog tiden! Men i dag så jag äntligen ljuset i tunneln och nu så fungerar min mobil igen:) så jag ber om ursäkt till alla som eventuellt har sms:at eller ringt och jag inte svarat! För som sagt: bli inte kund hos någon av dessa två teleoperatörer, gör inte om samma misstag som jag!

05 september 2007

Nu förstår jag varför vissa människor inte betalar sin tv-licens!

Idol är ju det självklara svaret!

Jag har kollat på en massa strunt program i mina dagar så som: Skilda Världar, Sunset Beach, Big Brother, Robinson etc.. you name it:P men hur folk kan bänka sig framför idol var eviga kväll förstår jag inte, jag förstår det verkligen inte! Okej om de skulle göra som med alla andra b-program och sända det på vardagas förmiddagar, men på bästa sändningstid??? nej, tv4 sänd repriser av Sunset Beach istället för Idol, Sunset Beach må vara dåligt men man kan i vare fall skratta åt det. Idol det är bara patetiskt.




Go Sunset Beach!!!!

03 september 2007

Partaj:)

Blev den när Hannis kom till stan haha

Fick besök av min gode vän Hannah som kom och hälsade på under helgen. Alltid kul med lite besök, för som arbetslös, förlåt arbetssökande, så gör man ju inte så mycket om dagarna. Besök är alltså = något att göra:D

Vi skulle gå ut på lördagen, på forum i Oskarshamn och se "Revival", som är en massa olika band som spelade (Bland annat en jobbarkompis till Pontus). Pontus som köpt biljetter till alla tre fick stanna hem eftersom han diagnoserats kötelfeber=( men det positiva var att han inte behövde deppa allt för mycket för det.. För när Hannah och jag anlände så tyckte vi väl att vakterna kollade lite lustigt på oss men men tänkte vi och gick in.. och där inne: Inte en enda människa under fyrtio!!! kändes ungefär som den gången jag, Jennie och hennes moder skulle gå på ett medel gymnastik pass i Falun, där var det inte en enda person under 65:P pinsamt värre...ungefär som i lördags. Lite små besvikna men med hela kvällen framför oss så gick vi vidare ut i Oskarshamns vilda nattliv!!! (poängtera ironin). Men vi träffade ett par trevliga typer som vi sen slog följe med. Var först på puben "Lilla Ankaret" där vi även träffade lite annat trevligt folk. Efter en massa drinkar (naturligtvis gratis drinkar;) så drog vi vidare till La Scala, ett jättebra uteställe faktiskt, även denna gång blev det en del gratis drinkar, (gud vad jag älskar att komma hem från en utekväll utan att ha spenderat ett enda öre!!:D)
Efter att en snäll person påpekat att jag hade hål i brallan, så fick jag gå med en tröja rund midjan resten av kvällen.. Det var lite kallt ute speciellt då man som jag bara bar ett lite linne, men som tur var fick jag låna en jacka av samma snälla pojk som påpekat hålet i byxan:P Kvällen slutade iallafall med att Pontus kom och hämtade oss! Så snäll han är min ängel:)

Dagen efter blev rätt så seg och lugn.. lite pizza och "Göta Kanal" innan det var dags att skjutsa Hannah till tåget.. På eftermiddagen fick jag även ett telefonsamtal från en förtvivlad kille som inte kunde hitta sina nycklar, det visade sig att jag hade haft på mig jackan jag lånade hem på natten och där i låg hans nycklar:P oops, men det gick bra till slut som tur var och han fick tillbaka sina nycklar..:)

Idag, måndag, så har Pontus och jag haft "HippHipp" marathon, vi har sett hela säsong 2=) så onödigt, men såå kul!! Go Itzhak och Tiffany!!!


Fina bilder inte sant? tänkte nästan lägga ut en bild på mitt fina hål i brallan, men den var nog lite väl mycket...