30 november 2008

Helgen som varit

Oj vad denna helgen gått fort.. igår så var jag i Boxholm och träffade Maria, Pontus jobbade så då åkte jag och mina pojkar in dit. Träffade även pappa men mamma hon jobbade så henne hann vi inte träffa. På kvällen så var vi, Sandra, Krille och hundarna hos Sarah och åt lite mat det var jättegott. Så gott att vi alla låg helt utslagna i Sarahs vardagsrum efter vi ätit haha. Denna dagen så har vi varit vid huset och mätt och grejat lite. Pontus chef var med oss ut och hjälpte oss skissa upp köket och hur det ska bli bäst att göra det. Tror det kommer bli kanoners, Pontus han är ju så uktig och noggrann av sig:-) Nu håller Pontus på och sätter ihop en ny underdel till bordet som vi haft i hallen. Bordskivan är jättefin som han gjort när han gick på gymnasiet men underdelen var så ful! Den var tagen från något annat soffbord och det passade verkligen inte ihop... så nu har Pontus byggt en annan del.

Hugo blir ju hela 4 månader idag också!! Så det firade vi med att han fick smaka "smakpotioner" idag för första gången. Han tyckte det var sådär..han skrek bara först när han fick det och sen tuggade han bara runt det i munnen en massa, han fick nog mer på kläderna än i munnen..:) Men han kommer förhoppningsviss tycka om det ju mer han får äta det.(Och lustigt vore det ju annars han är ju en Gustafssonare haha). Ska faktiskt vara duktig och göra egen mat till honom, jag menar det är ju jätteenkelt ju! Och man vet vad han får i sig, inga konstigheter eller E- ämnen här inte... För det lär han ju säkert få i sig ändå för eller senare:P Vi var även på julskyltningen här i Tranås idag. Vi möte upp Krille, Sarah, Sandra och lilla Äzca nere på stan och så gick vi en sväng där. Det var helmysigt med alla ljusen som är i träden längst hela långa storgatan. (Haha Pontus mormor kan verkligen inte förstå vad det ska vara bra för att ha så mycket ljus tända, hon ser verkligen inte det fina i det). Efter vi varit på julskyltningen så åkte vi hem till oss och åt lussebullar och pepparkakor. Dyra lussebullar var det... jag har ju inte hunnit baka några egna ännu så vi gick in på ett bageri och köpte 5 st och det gick på nästan 70 kronor!! 67 eller vad det nu var mer exakt.. dyra bullar men som tur är var de goda:)
Nu ska jag pussa på mina pojkar och sen gå och lägga mig.

PS: Hugo sov enda till halv tio idag!!!! Det har ALDRIG hänt tidigare! Han vaknade vid fem och fick mat sen somande han om. Började gnälla lite vid sjutiden men jag lätt honom ligga kvar och han somnade om igen! Var bara tvungen att skryta lite om hur duktig min son faktiskt kan vara:-)

Pontus sitter och skruvar dit den nya underdelen
Mumsig mat.. Morötter och plasternacka
Åhh så gott jag tycker det är:)

29 november 2008

Förresten

Jag gjorde en "Sandra"* igår... jag hade framme min mobil och filmade Hugo lite när han satt och skrattade i Sandras knä och sen la jag ifrån mig mobilen och fortsatte att baka. Bara det att sen när vi skulle åka hem hittar jag inte mobilen! Letar överallt, i varje rum jag varit i och i alla skåp, ja överallt! Jag kände även i fickorna tusen gånger för att vara säker på att den inte ligger där i. För jag vet ju hur jag kan vara ibland ,lite yr, och denna gången var ju naturligtvis inget undantag. Jag hade på mig en röd tjockare vinterjacka som jag köpte förra året tror jag men har inte använt den så flittigt precis. Och naturligtvis så hade jag lagt mobilen i en ficka på insidan av jackan som jag inte ens visste om att jag hade! Smart..

* Sandra var ute och partajade en gång med sin nya jacka på sig. Och när hon sen kommer hem så hittar hon inte sina nycklar. Kollar igenom hela jackan men inga nycklar...så hon får ringa sin lilla mamma som är så snäll och hämtar henne mitt i natten. Sen morgonen efter så hittar hon sina nycklar i en ficka på jackan som hon inte ens visste om fanns på jackan:)

Baka baka liten kaka

Gjorde ett fint hjärta till världens bäste vovve:) Men han får nog inte äta det för då blir hans mage nog inte så glad...
Alla pepparkakorna
Tröttnade på de vanliga formarna så jag gjorde egna HUGO- kakor
Pontus fina hjärta gick tyvärr sönder i bilen hem..Tur att mitt riktiga hjärta är helt och slår för bara honom!! ( ja och för mina andra favorit pojkar såklart)

Det blev en massa pepparkakor bakade igår, trots Hugos alla försök att avbryta baket så att alla bara kunde sitta och gosa med honom:) För han var nöjd så fort vi ägnade honom all uppmärksamhet men om vi la ner honom eller satte honom i babysitttern så skrek han...sen tillslut blev han så trött men tror ni han sov? Nej...efter några timmars skrik och gnäll så somnade han i bilen påväg hem och sen sov han rätt så bra under natten.

Jocke tittade även förbi en stund och bjöd på lunch, et blev revbensspjäll. Var jättelänge sedan jag åt det men det var jättegott. Haha Jocke har alltid oturen att träffa Hugo när han är på sitt gnälliga humör. Han trodde nästan vi hade manipulerat tackkortet från dopet för på det kortet så skrattar Hugo:P Men men på eftermiddagen så kom Sandra och gjorde oss sällskap i baket och efter att Pontus slutat jobbet så kom även ha ut en sväng. Då åt vi kräftsoppa (världens goaste!!) och sen fikade vi lite på de nya pepparkakorna. Det är tydligen helgerån att säga så här enligt Pontus men jag tycker faktiskt bättre om köpta pepparkakor än hembakta... Det är nog det enda som jag gillar bättre köpta när det kommer till kakor och sånt men Pontus kan inte förstå hur jag kan säga så:P Fast det är väligt kul att baka pepparkakor och visst är de hembakta goda de med, bara inte lika goda som de köpta haha:-)

28 november 2008

Huset är vårat!!

Nu är första omgången pappren påskrivna och huset är så gott som vårt! Inflyttning 1 mars men vi har tillträdelse från och med 1 februari, eventuellt tidigare, för att börja renovera. Känns jättebra och det ska bli såå roligt att få göra det fint:-)

Annars så ska jag och pojkarna ut till Asby och baka pepparkakor tillsammans med svärmor och Sandra. Ska bli skojigt, jag har inte bakat något sånt än i år..Pontus och jag har planerat att baka lussebullar tillsammans får väl se hur det blir haha. Men vågar man inte misslycks så lyckas man ju aldrig, och dessutom tror jag inte det är så svårt att baka lussebullar men jag ska inte säga för mycket..Haha jag och Jennie har ofta gett oss på olika bakprojekt och det har väl inte alltid blivit med så bra resultat precis. En gång skulle vi baka napoleonbakelse (ja jag vet det är inget för nybörjare men tänkte vi på det? nej...) de såg verkligen inte ut som napolenonbakelse men det smakade precis som dem, så helt misslyckat blev det inte iaf...:P Nu ringer telefonen så jag måste svara ciao!!!

27 november 2008

Men herregud!

Sitter hemma i Boxholm och har just ätit lite mat, sicken lyx.-) Hugo och jag har varit på babysim tidigare så nu sitter vi här och slappar lite... Kollar på reprisen av Doobidoo och Claes Malmberg och Siw Malmqvist sjunger "Let me Entertain you" med Robbie Williams haha säger som Hanah sa den gången de gjorde "800 grader" i Doobidoo: Så får man inte göra!! Även om det var rätt så roligt så nej det går inte... eller jag diggar ju Claes Malmberg så okej:-) Ska in till banken vid tretiden idag också och ikväll så är det möte med mäklaren och säljarna och sen så...ÄR HUSET VÅRT!! Återkommer med mer info ikväll...

26 november 2008

Mammografi

Fick hem ett brev idag med posten om en tid till Nässjö för mammografi. Den 3 december klockan 13.00 ska jag vara på plats..känns bra att jag äntligen ska få göra den så jag en gång för alla får veta vad det är för något slags knöl jag har i bröstet. Förmodligen är det ju en mjölkkötel som blivit irritera men det ska bli skönt att få det bekräftat.

Ja är man envis så är man

När jag var ute och gick tidigare så tänkte jag att vi kunde ju ta rundan i spåret i skogen så att Poker kunde få springa lite lös. Bara det att det var ju typ 15 cm snö och knappt inga som gått i spåret innan oss..väldigt smidigt att ta sig fram med vagn, eller inte. Efter några hundra meter så funderade jag på att vända för jävlar vad tungt det var att plöja sig fram med vagnen..men skam den som ger sig, inte kan man ju bara vända tillbaka så jag höll ut alla tre kilometerna. Blev ingen lång promenad precis men trött blev jag, både i armarna och benen. Blev ett riktigt träningspass fast det inte va meningen. Jag hade tagit på mig tjock tröja, varm jacka och mössa, vantar och halsduk. När jag kom hem så hade jag tagit av mig nästan allt förutom tröjan och sen hade jag knäppt upp jackan... haha ja folk måste ju undrat vart jag varit någonstans för vagnen var helt täckt med snö. Hugo älskar att ligga i vagnen och sova när det skuppar och guppar och tur är väl det för det gick rätt våldsamt till på vissa ställen där det var extra mycket snö.

Nu ska jag göra mig iordning och sen så ska Hugo och jag på familjekällan. Poker ska få vara hos den snälla grannen som tycker så mycket om att passa honom, och det är ju bara bra för oss.-)

Spökar det?

Ännu ett blondin moment á la Sofie. Igår när jag tog ut tvätten ur maskinen så såg den ut så här:

Ska säga också att tvätten var VIT när jag satte igång tvättmaskinen..Och det skumma är att jag kan inte förstå vad det är som har färgat av sig. Gick igenom all tvätt men det kan inte vara något av det andra som har färgat all den andra tvätten i denna hiskeliga färg. Det spökar nog...

Uppe me tuppen:)

Denna morgon så vaknade jag först vid klockan tre inatt och kunde inte somna om! Efter ett toalettbesök så somnade jag igen men bara 40 minuter senare så börjar Hugo skrika och var jättehungrig! Ojoj snabbt fram me maten och efter matningen och blöjbyte så ville herrn inte riktigt somna om..han låg och "pratade" för sig själv vilket gjorde att inte jag heller kunde somna. Så jag har väl i stort sätt varit vaken sen dess. Börjar känna mig liiite trött..men har man en busunge så har man haha:-)

Har just tagit på honom rena kläder för ANDRA gången bara idag...hmm så nu satte jag på honom en hakklapp också så jag ska slippa byta ännu en gång ifall han kräks. Ska snart ut och promenera med vagn och hund. Bara det att Poker är en aning jobbig att gå med nu för han vill bara leka i snön hela tiden. Sen skulle han behöva busa av sig med en annan hund för herregud vad överenergi han har nu när han inte får busa med Äzca på flera veckor..jädra hund till å löpa haha:) Sitter och har på 5:an i bakgrunden och det är "the voice". Brukar inte kolla på det men på 4:an så är det ju bara reklam hela tiden, orkar verkligen inte kolla på deras nyhetsmorgon det förstör verkligen. SVT hade bara en massa tråkiga ämnen som de pratade om i soffan denna morgonen så då tänkte jag att jag kunde ju ge detta program en chans..men fler chanser blir det nog inte för det är verklligen inget att ha. Radio ska man lyssna på och inte kolla... det har jag fått bevisat nu:P

Nu ska jag plocka in frukosten innan det bär av ut i snön:)

Hugo och Poker ligger och myser denna morgon

25 november 2008

Stora städdagen

Denna dag har jag ägnat åt städning! Och gud så duktig jag känner mig nu när jag gjort allt klart:) Eller ja nästan det är bara lite smått kvar men det går på ett ögonblick att fixa. Hugo och Poker är ute hos Pontus föräldrar, eller mamma rättare sagt. Hon är barnvakt/hunvakt så jag kunde städa i fred utan en massa avbrott för matning, hundpromenader, barnskrik etc.. Var och lämnade mina pojkar där tidigt imorse innan jag åkte hem igen och började städningen. Jag satte på TV:n i bakgrunden nu när jag svabbade golven och då är det "Vänner" med avsnittet då Ross ska gifta sig med Emily, Åhh det är ett av mina favoritavsnitt!! Så det blev en liten paus där, jag var ju bara tvungen att kolla ju:-) Ett annat program som har börjat sändas igen är ju "unga mödrar", det hade jag helt missat... Kollar typ aldrig på TV längre men nu ska jag iaf försöka följa det programmet, tyckte det var bra när det gick innan så jag hoppas det fortfarande är det. Snart ska jag åka och hämta Pontus på jobbet och sen så blir det att åka och hämta de andra pojkarna. Vi ska även äta middag med Pontus föräldrar vilket ska bli gott. Pontus mamma är jätteduktig på att laga mat. Det är nog något speciellt med mammor och deras matlagning. Min mammas mat är nog den bästaste:) Men det tycker väl alla att deras mammors mat är haha.

Nu ska jag ta det sista på städningen och sen blir det att hämta Pontus.

Julklapp

Årets första julklapp är nu fixad, känns så bra! Tror den kommer passa perfekt vilket gör det hela ännu bättre:-)

24 november 2008

Ännu en dag gången..

Denna dag så har Hannah varit på besök:) Vi var först och gjorde en massa ärenden på stan och därefter drog vi hem hit i snöovädret och käkade lite lunch, pizza nyttigt värre eller inte:P... Shit asså vad det har snöat idag! Helt galet och det bara fortsätter att snöa mer och mer..men det är rikigt mysigt att kolla ut genom fönstren och se all snö som ligger överallt. Och det bästa av allt så lyser det upp i mörkret så bra! Blir en rikigt vinterkänsla i hela kroppen när man går ut nu.-) Poker är helt galen av att gå bland all snö rar som en galning och vill bara springa runt och jaga snöflingorna haha så söt han är våran lilla vovve. Ska bli kul nästa år, eller ja bra om några månader, när Hugo är lite större så man kanske kan dra honom i pulka i den vackra snön. Tror han skulle tycka det var roligt, om han är lik sin mor så tycker han garanterat det:-)

Efter att ha skjutsat Hannah till tåget så har jag suttit i telefon, först med Maria och sedan med svärmor. Ska träffa Maria på lördag bestämde vi så hon får träffa Hugobus, det blir ju inte allt för ofta som hon får se honom. Imorgon så ska Pontus mamma vara lite barn och hundvakt åt mig. Jag ska nämligen ta tag i och storstäda hela lägenheten och göra den fin inför advent. Ska åka och lämna Pontus på jobbet imorgon så efter jag har gjort det så bär det av till Asby för att lämna av mina favorit pojkar. Måste bara säga att vi har nog en bästa utsikten i hela Tranås!! Sitter och kollar ut nu och det är så fint! Man ser ut över hela stan och nu när det är snö och det lyser i alla husen så är det extra fint! Kan inte förstå att jag klagat så mycket på den långa backen upp hit haha;) Nu ska nog ta och göra mig en kopp te och krypa upp i soffan och läsa i boken som jag håller på med.

En riktigt dålig bild tagen på den vackra utsikt från vår balkong.

23 november 2008

Varför stressa med julen?

Åhh vad trött jag blir på allt tjat om julen!!! Det är över en månad kvar och överallt så är det pepperkakor, lussebullar, tomtar, glögg, ljusslingor, granar etc.. 28 september började de julskylta inne på icakvantum här i Tranås och i och med det så var min julglädje förstörd. Julen "börjar" ju bara tidigare och tidigare för varje år! Snart så säljs väl jultidningarna i februari månad:P Asså jag gillar julen och tycker det är helmysigt med allt som hör dit till, men innan första advent vill jag inte se en jävla tomte eller lussebulle! Jag tycker man kan ha december månad till att njuta och förbereda inför julen, inte innan. Julbord, julmarknader och julklappar... ja herregud att folk orkar! Det jag kan gå med på är att man handlar sina julklappar i god tid. Hittar man något som skulle passa till en viss person så köp det!! Jag har faktiskt börjat med det, när på året det en må vara. Hittar jag tex den perfekta saken att ge till Pontus så köper jag den. Sen får det då antingen bli en födelsedagspresent eller julklapp beroende på vad som närmaste komma skall:) Och det känns ju så bra när man är helt nöjd med presenten! Det är nästan så man vill ge den direkt haha:) Finns inget värre än att stresshandla julklappar i slutet av december, usch....:)

Jag tycker bara man förstör hela grejen med julfirandet genom att stressa runt och ha sig redan långt innan det ens är dags att ta fram adventsljustakarna.

December = Jul, innan dess så gäller denna skylt för mig:-)

Biggest loser

Denna morgon har jag suttit och kollat på programmet "Biggest loser". Det var final så nu fick man se hur mycket deltagarna hade gått ner, och halleluleja! Vissa personer kunde man verkligen inte känna igen från de bilder som de visade från i början av programmet... Så ku lhar jag det denna söndags morgon haha:-)

En sak som jag inte förstår är när jag är själv hemma med Hugo om dagarna så har jag jättesvårt att få honom att somna mitt på dagen. Det enda som fungerar är när jag går ut och går med honom i vagnen men då vaknar han nästan alltid när jag måste lyfta ur honom..Men när Pontus är hemma och ska lägga honom så är det inga probelm alls, han somnar på en gång när Pontus lägger ner honom i vaggan. Hmm pappas pojke den där tror jag:-) Känns bara så jobbigt att jag alltid måste hålla på minst en timme varje gång som jag märker att Hugo är så där övertrött innan han äntligen somnar och för Pontus så räcker det med att lägga ner honom så sover han djupt. Jag provar och har prövat det mesta men nej! Vill inte Hugo sova så sover inte Hugo, fast han borde när ögonen går i kors på honom..... Men det kanske hinner ändras sig tills nästa vecka. det hinner hända rätt så mycket på bara några dagar:P

22 november 2008

Saknar min pojke!!!

Igårkväll så var vi ute i Boxholm och åt lite mat och gick på mysig vinterpromenad i nysnön:-) Mamma hade även sagt att om vi ville så kunde hon ta Hugo över natten så vi skulle få sova ut åtminstone en hel natt..Så i idag vaknade vi vid halvtio!! Herregud vet inte när jag sov så länge sist! Skönt var det även om jag saknar Hugo något enormt nu!!! Åhh ingen lite busunge som sitter i babysittern och skrattar åt mig när jag äter frukost ju...:P Dessutom har jag gjort tackkorten från dopet som ligger här framför mig och då har jag satt in en bild på Hugo på korten så nu känns det extra tomt...men som tur är ska mamma komma in med herr Gusafsson junior snart. LÄNGTAR!! Haha fattar inte att jag kan sakna honom så, träffade ju honom sista gången vi tiotiden igårkväll vilket inte är så länge sedan sist. Nu ska vi ut på promenad med Poker. Ciao!!!

21 november 2008

LHC:s vinst

Jag satt och kollade på klipp ifrån matcherna igår nu på webbtv och visst är det kul när det går bra för Cluben:-) Men jag vet verkligen inte vad jag ska tycka om att Jämtin nu mer tillhör våran fina förening...jag kan acceptera att han spelar här men inte mer. Vad har egentligen hänt med clubkänslan? Nu mer är det verkligen bara pengar som styr allting...inget hjärta som klappar extra för ett klubbmärke nej då...Nu är det pengar pengar pengar som glittrar i ögonen hos spelare och det känns såå tråkigt att det ska behöva vara så! Men tyvärr det är inget man kan göra något åt, växhuseffekten kanske man kan göra något åt men inte det här. Trist är ordet.

Stora, Stolta Linköping!!

Jag är jättekär!!!


I den tredje klänningen från vänster, den med en liten hatt eller vad det nu är på skyltdockan. JAG VILL HA DEN!!! Men tyvärr är den slutsåld på H&M så om det är någon som har en liggande och vill sälja den så vet ni vem ni kan kontakta:) Så här kär tror jag aldrig jag har vaort i ett plagg innan, jag måste bara ha den!!

Fredag redan?!

Herregud va fort tiden går!! Låter som en gammal tant på 90 år när jag säger så men tiden bara springer ju iväg verkligen! Tyckte det var igår som Pontus och jag gick och pratade om vad vi skulle hitta på i helgen och det var i måndags:P Förra veckan gick också jättefort, och veckan innan dess...Det som jag märker mest på är ju Hugo såklart, han växer och växer och växer. Bara denna veckan har han utvecklats så mycket. Han har börjart vara mycket mer aktiv och "med" när vi sitter och gör något. Så roligt att se hur han växer min lilla pojke.-) Nu ligger han inne på våran ubbelsäng och "pratar" för sig själv..Undra seriöst om det spökar eller något i vårat tak eller i lägenheten ovanför oss. För Poker kan nämligen få sina ryck och bara sitta och stirra upp i taket och ibalnd skäller han också lite mot det. Och Hugo kan också ligga och verkligen blänga upp i taket och stirra som om det vore något där..hmm konstigt det där:)

Nu ska jag ta och äta något till lunch..ska blir bättre på att ha mina tider då jag äter har jag tänkt. Frukost vid åtta, lunch vid 12 och middag när Pontus kommer hem vi femtiden.. Nu ska jag bara se till att kunna hålla det också haha.

20 november 2008

Denna dagen har jag..

Och Hugo varit på babysim och det gick strålande!! Är så kul att man ser hur mycket han tycker om att vara i vattnet, dock tycker han inte så mycket om att ligga på ryggen och plaska. Tyvärr är ju inte de andra mammorna (fast vissa kan man nästan tro är mormödrar till barnen..) så trevliga och roliga att vara med men vad gör det när Hugo stormtrivs?:) Sen var vi och hälsade på pappa lite. Hugo sov som en stock ute i vagnen och då passade jag på att åka ner till banken och göra lite ärenden. Sen är det ju Pontus namnsdag idag så då överraskade jag honom med blommor (röda rosor) och en jättegod middag när han kom hem från jobbet. Måste ju skapa lite romantik i förhållandet och när inte han gör det så får väl jag ta på mig det haha.-) Nej nu var jag lite orättvis men det var faktiskt ett bra tag sedan som Pontus överraskade mig med något:P

Pontus är nu och bygger båt..så jag har just kommit in från en långpromenad med vovve och barn. Vi gick ner till ICA och där köpte jag mig en tidning. Jag har börjat läsa "mama" och den är riktigt bra ju. När jag var gravid så köpte jag typ varenda "gravid" och "blivande förälder" tidning som kom ut under mina nio månader som gravid. Skvallertidningar ligger också högt upp på listan över mina favorit tiningar att köpa..usch jag är ju värst tiningomanen inser jag nu, köper och läser ju massa tidningar. Serier, mode, mamma och skvallertidningar alla är de lika underhållande att läsa:) Men jag tänker ofta som så att när jag är i affären och är sugen på något sött så köper jag hellre en tidning istället för den varar ju längre en tex en chokladkaka, smart va? Det fungerar som oftast dock inte alltid får jag väl tillägga:P Nu ska jag ge min son mat och sen kommer Sandra över så då ska vi kolla på "Du är vad du äter". Haha tycker om att kolla på det men Pontus verkligen hatar det så jag får passa på lite nu när han är borta.

Kramkram

Blond var det ja..

Nu har jag äntligen byt operatör på mobilen..hatar verkligen glocalnet så nu har jag kära gamla halebop igen. Jag lovar att jag ALDRIG ska lämna dig igen halebop det finns verkligen ingen annan som är som du!! Haha ja en liten kort kärleksförklarning bara...Nu till ett Sofie moment:P När jag satte i det nya simkortet i mobilen så började den tjuta och ha sig då jag fick en massa sms som låg och väntade..När jag ska svara på dem så gick det inet att skicka iväg dem! Jävla skit tänkte jag och provadde med allt möjligt. Typ ta ur och i batteriet och simkortet, starta av och på mobilen men inget hjälpte jag kunde fan inte skicka några sms eller ens ringa. Först tänkte jag att jag får väl ringa till dem imorgon och klaga men när jag stod på ICA nyss så slog det mig ju: jag har ju för fan inte laddat på kortet med några pengar, kanske att det är därför som det inte går att skicka eller ringa från den. Hade helt glömt att nu har jag ju kontantkort igen och inte att jag får hem det på räkning en gång i månaden. Fast jag tror jag ska byta så jag har det på räkning igen för jag har verkligen vant mig vi att alltid ha pengar på mobilen och slippa springa till affären och ladda på med mer hela tiden...:P Brunett är jag nu mer men det blonda tränger igenom haha.-)

19 november 2008

Hugo sover!!

Inte bra!! Men så här är det ju alltid...han somnar på kvällen och vaknar flera gånger på natten. Ahh jag orkar inte vara vaken i natt!! Omöjligt att få liv i honom är det med, snacka om att kunna sova djup då han inte ens reagerar på om man tar upp honom i knät och "gungar" med honom. Haha jag ska väl inte säga något för jag sover rätt djup jag också när jag sover, iallafall så påstår Pontus det:P Gunnar och Pontus sitter och planerar hus..Vi var ju och pratade med mäklaren och säljarna idag och det verkar ju lovande..har kommit överens om det som vi ville så förhoppningsvis kommer inget ivägen för husköpet. Jobb lär vi ju ha ett bra tag framöver om vi nu säkert får huset. Kök ska renoveras men det fixar ju Pontus lätt då det faktiskt är det som han gör hela dagarna i enda:) Alla rum ska målas och i några rum även taken...Hallen är ett stort måste att måla om för herregud vilka tapeter!! Bruna med orangea blommor på..snyggt, not:P På övervåningen är det heltäckningsmattor och de måste rivas ut. Men det finns ju billigt och bra golv som är lätt att lägga så det ska nog inte heller vara något problem..men jobb är det ju:-) Sen ska Pontus och Gunnar ta en vecka i februari och lägga om taket för det behövs också. Men som tur är har vi lite kontakter så det inte blir så dyrt. Jobb som sagt men jag tycker det ska bli kul att få göra det fint och välja färger och sånt själv..är ju lite annorlunda med sånt när man bor i hyreslägenhet:P Och det är ju en väldig tur att jag har en händig pojkvän som gillar att greja och snickra, och förhoppningsvis så lär jag ju mig också:)

Nu ska jag ta och vara lite social och kanske ta mig en kopp te sen blir det sängen:-)

Ingen barnvagn

Igår när jag kom hem från Boxholm så åkte jag och lämnade in våran vagn hos affären IGEN...tror det var sjätte gången som jag är inne med vagen:P Så de skulle kolla igenom vagen ordentligt så ska jag hämta den när de öppnar idag. Bara det att de öppnar ju en timme senare än alla andra, nämligen vid elvatiden. Lite träligt med tanke på att jag egentligen behöver ut med Poker tidigare men Pontus gick med honom innan jobbet så jag hoppas att han klarar sig till efter elva.

Annars så ska jag ut till banken i Österbymo och göra klart allt då jag ska byta till deras bank. Det hade de som krav för att vi skulle få lån där. Pontus är ju kund där sen innan men jag har ju swedbank som bank, eller hade haha:) Tänkte stanna till och hälsa på hos Pontus mamma och Obelix påvägen hem sen. Ska försöka ta en bild på Hugo i dopklänningen också..tänkte skicka tackkort med en bild på honom i dopklänningen men vi fick inte en enda som var bra under dopet. Så vi får helt enkelt fuska lite och klä på honom klänningen igen efter dopet hihi:P

Sen vid sextiden ikväll så ska vi träffa mäklaren och säljarna och se om vi kan göra upp om någon bra affär om huset. Vi måste kolla upp vissa saker innan vi vet hundra om vi vill köpa det..fast det lutar ju däråt men man ska ju inte säga förmycket innan något är klart. Ja just det!! Inatt så var Hugo en jätteduktig kille! Han var vaken flera timmar på kvällen och låg under babygymmet och lekte. Sen blev han såå trött och somnade med matflaskan i munnen. Sen vaknade han vid halvett men då hade bara nappen trillat ur hans mun. Vid halvsex i morse så fick han mat av Pontus och sen så sov han till klockan åtta!! Duktig Hugo!!:) Tyvärr fick inte jag någon sovmorgon då jag var tvungen att skjutsa Pontus till jobbet men ändå...Han kan ju om han vill lillkillen:-)

Nu är det dags för lite mer mat åt Hugo och sen måste jag röja i lägenheten, som vanligt:)

18 november 2008

Gullunge

Måste bara visa en annan sak som Hugo har börjat med..Han tuttar på ett litet udda sätt på sin napp nuförtiden:-)

Ingen sömn

Usch vad Hugo har blivit jobbig när det kommer till nätterna..han sover sämre än någonsin! Eller sover och sover han är ju vaken hela nätterna och är såå snällig på morgonen.. Sen sover han en stund mitt på dagen är sen vaken hela eftermiddagen och somnar vid femtiden igen. Sen vaknar han vi nio-tio tiden på kvällen och vill ha mat å sen kan han sova till ett-tvåtiden men sen är han vaken och vill inte sova mer! Usch vilka hemska rutiner han har fått..Så svårt att få honom att vara vaken också, för sover Hugo så sover han som en stock...Synd att han inte kan göra det på nätterna bara:P

Igår så gick det någorlunda bra inne hos läkaren i Eksjö..Fick sitta och vänta ett bra tag men sen så blev jag iaf ordentligt undersökt vilket kändes bra (eller snarare ont så som hon tryckte:P). Hon var nästan säkert på att det hade med amningen och mjölken att göra men för att vara på den säkra sidan så ska jag få en remiss in till Nässjö och mamografi. Usch jag hatar verkligen att vara på sjukhus... Sist jag var där var ju när vi var på BB men även då gillade jag inte heller att ligga där. Kan ju bero på att personalen inte var något vidare men så tycker jag ofta att det är. Borde inte läkare och sjuksöterskor ha någon form av socialkompetens för att få jobba inom de yrken som de gör? Hatar läkaren som är helt socialtstörd och bara sitter och kollar ner i sina papper och pratar så man inte förstår. Fan vad Hugo sitter brevid och gnäller!!!! Blir idiot snart...trött är jag också. Fattar inte varför han har börjat med sådana dumheter för. Om det är en massa stavfel nu så beror det på att jag sitter och försöker konsentrera mig samtisgt som Hugo låter som en färjestadspelare här brevid (gnällig asså). Ska intet börja med att ta upp honom varje gång han låter för då får han väl det till dålig vana och bara är nöjd när jag bär på honom.

Oj vilket gnälligt inlägg det blev haha. Nu ska jag försöka lägga upp en bild osm jag fortfarnade inte har gjort. Igårkväll när jag satte mig ner för att föra över bilderna till datorn så tog ju naturligtvis batterierna slut i kameran...typiskt.
Hmm kom precis på att jag kanske ska åka in till Boxholm idag så mamma kan passa Hugo lite så jag får sova!!! Iallafall en timme på detta dygn..Sen skulle Poker behöva busa av sig. Han får inte leka med Äzca nu för hon löper och det märks att Poker blir så rastlös av att inte få leka av sig. Ska fråga hos familjen Bring om Jack vill leka lite med honom:-) Nej nu över till bilderna och min så gulliga son som "sjunger" så det skärr i mina öron denna morgon.

Så söt jag är denna tisdagsmorgon:P Det ser ut som jag har lite ljusa partier i håret men det är bara våran dumma lampa som spökar...

17 november 2008

Snart så

Ska jag till Eksjö och undersöka mitt vänstra bröst som jag haft en knöl i hur länge som helst...Mamma ska med och passa Hugo medans jag är inne och blir undersökt. Knölen har minskat men den är inte helt borta och dessutom så ömar den, speciellt på kvällarna. Nej jag ska ta och göra mig och Hugo klara nu innan vi måste åka. Hugo är supergnällig men nu får han sitta i mitt knä så lite nöjd är han... Ska lägga ut en bild på mitt nya hår sen också, glömde bort det igår.

kram

16 november 2008

Brunett

Jag vågade! Igår så färgade jag mitt hår till en mörkare nyans. Har faktiskt funderat på det länge nu om jag skulle våga göra det och igår så blev det som sagt av. Blev riktigt bra:-) Pontus var min hjälpande hand och färgade det åt mig, så duktig min älskade pojkvän är!! Jag, Emme och Tina var ute och partajade igår och då fick jag världens ryck och bara ville göra något med håret. Efter att ha färgat ögonbrynen också så blev resultatet jättebra:) Annars så har jag mått sådär idag..hmm alkoholens baksida så att säga haha. Vi hade det jätteskoj igår! Vi var först hemma hos Tina och förfestade och sen tog vi taxi ner till Parkhallen där BlackJack spelade..men vi höll oss mest i baren och inne på "disco" avdelningen:-)..men satan vad folk det var! Asså man kunde knappt ta sig någonstans så packat med folk var det. Men det var roligt och jag träffade hur mycket folk som helst som jag inte sett på år och dagar. Nu har vi precis ätit mat, potatis med kassler, sås och sallad. Vi var såå duktiga och köpte inte hem pizza. En stjärna i kanten för det asså:) Ahh Hugo är på sitt gnälliga humör och det är jättejobbigt att höra på! Bakis som inte bakis..Det är något han börjat med på senaste tiden, bara sitta och gnälla jättehögt. Det är en anning irriterande...

Klockan 10.00 idag så var vi också och kollade på huset igen. Men denna gång hade vi med oss lite fler personer så vi verkligen skulle kunna "undersöka" huset noggrant. Vi ska träffas igen på onsdagkväll ihop med säljarna och gå igenom allt med dem.. får se vad som händer. Det är ju massa att göra på huset så vi har lite att fundera på... Men visst vore det skönt att bo i ett hus där både Hugo och Poker har en hel trädgård att vara i. Nu ska jag ta en bild på mitt vackra nya jag så ni också får se hur fin jag är nu mer haha:-) Inte för att jag inte var det innan men ändå:P hihi.

15 november 2008

Mina nya fina skor:-)

Satt och slö kollade på lite sidor på internet och hittade dessa tre par skor på skopunkten för 50 kronor styck! Jag har kollat på dem innan men ordinarie pris är 400 kronor paret så snacka om att det var rea! Och då kunde ju inte Sofie motstå utan klickade hem dem, men 100 kronor för TRE par skor är billigt. Man får ju tredje paret på köpet plus fri frakt. Det kan inte bli bättre ju, I LOVE Skopunkten!

Fast nu måste jag verkligen rensa bland mina skor, jag får ju inte plats med fler par snart..lika bra att ta tjuren vid hornen. Saken är ju bara den att det brukar inte gå så bra när jag ska rensa bort saker. Jag tycker ju om alla mina skor ju och då vill man ju inte bara slänga/sälja dem på blocket...

Såå onyttigt!

Igår så var jag och tränade och det gick faktiskt riktigt bra:-) Nu är jag jättepeppad att fortsätta, instruktören var jätteduktig och hjälpsam. Hon la upp ett helt träningsprogram efter mina behov. Jag vill träna magen (måste ju försöka få bort den) nacke och ryggen speciellt, och lite kondition kan ju behövas:P På kvällen så var ju jag och Pontus lite barnfria så då passade vi på att bara slappa i soffan och ta det lugnt. Det är något man inte kan göra när Hugo är hemma för börjar man plocka fram mat och sätta på en film så kan man ge sig på att han vaknar och vill vara med och sitta i knät. Så vi köpte hem kinamat och en stor godispåse och flöttade redigt..men vi blev så mätta på all mat så godiset blev över och gissa nu vad jag sitter och äter till frukost, hmm inte bra... tur att jag inte gör det ofta precis haha. Nae jag ska nog lägga in påsen i skafferiet igen alternativt kasta det som är kvar för godis är ju inget nödvändigt att äta snarare tvärtom:)

Ja och vet ni vad? Igår när jag sitter i bilen på väg hem så får jag ett sms från Hannah där hon frågar om jag läst vem LHC har värvat, och vet ni vem? Jo Andreas Jämtin!! Herregud jag är chockad! Jag finner inga ord! Varför han och inte Sami Torkki? Ja nu måste han göra jävligt bra ifrån sig annars blir det inte speciellt roligt för honom att vara i cluben...

Nu måste jag ta och göra lite mat till min son som sitter och skriker sig hes i soffan hos Pontus.

14 november 2008

Hugo vill inte sova

Han borde sova för han är såå trött och gnällig...har knappt fått sova något inatt och jag är verkligen helt slut i hela kroppen och huvudet, igår natt fick jag inte heller sova något vidare. Sicken liten skitunge han är lilla Hugo..AJ!!! Nu sitter han i mitt knä och nyper mig i armen:P Sätter jag ner honom i babysittern så skriker han så han får sitta i mitt knät fast han vill inte sitta still... Haha han sitter och ler medans hans små knubbiga fingrar nyper hans snälla mamma i armen:) Asså herregud va trött jag är!!! Och vet ni vad? Vår nya vagn har gått sönder den också!! Det blir jag ju inte piggare av precis..denna gång så är det bromsen som inte fungerar. Måste ner till affären IGEN och klaga. Sen så ska jag träna i eftermiddag och ikväll så ska vi faktiskt få vara barnfria så då ska vi mysa till det lite extra:) Caroline, en släktning till Pontus, erbjöd sig att sitta lite barnvakt åt Hugo och det kan vi ju inte tacka nej till:-)

Igår så var jag ute och flängde och farde lite..först till Boxholm på babysim och sen till Hannah och våldgästade henne lite:) Vi åkte sen in till Mjölby och Elin för att lämna vovve och barn där under tiden som vi åkte till Mantorp och shoppade blöjor på City Gross. De ha jättebra och billiga blöjor där! Kostar 59 kronor för ett stort paket blöjor och de är minst lika bra som något annat märke..så jag köpte på mig ett lass av dem så vi alltid har det hemma ett tag framöver:P Sen bar det av hem igen och på kvällen så var jag jättetrött och hoppades på en god natts sömn men så blev et alltså inte... Nu ska jag ta och klä på mig och ta med min skrikande unge och hund på en promenad, se om det kan hjälpa.

13 november 2008

Smaaart Sofie!!!

Skulle precis göra gröt och satte kastrullen på spisen och glömmer bort den!! Ahh känner att det börjar lukta lite bränt och mycket riktigt så har gröten blivit lite brun i kastrullen...men vad tusan jag orkar inte göra ny gröt så illa kan det ju inte smaka, men vet ni? Det gör det..usch vad äckligt med bränd gröt! Ett litet tips bara att undvika det:P

Ny barnvagn igen...

Ja den nya fina vagnen som vi köpte för, ja vad kan det var två veckor sen?, har redan gått sönder....så igår var Pontus och jag inne i affärern och klagade så vi fick en annan vagn istället. Tyvärr hade de inte samma färg kvar så det blev en grå variant denna gång..de hade även en i grönt men jag tyckte den var för "grabbig" då vi gärna villl kunna använda vagnen om vi får en liten tös i framtiden också. Får väl se om denna vagn håller bättre:P Nu ska jag ge Hugobus lite mat och sen ska jag packa ihop alla grejer för idag så ska vi på babysim:-) Hoppas Hugo är lika snäll och duktig som sist så mamma slipper svettas av stress när vi är inne i omkläningsrummet...hmm finns det något mer stressande än en illskrikande bebis?

Nu ska jag ta och göra mig i ordning..see you later:-)

Nu åker Hugo omkring och glider i denna kärra haha:)

12 november 2008

Bilder från dopet

Pontus, Hugo, jag och Jennie i kyrkan
Gudmor Jennie häller upp dopvattnet
Hugo tyckte INTE det var roligt att få vatten på huvudet av prästen...
Jennie tillsammans med sin gudson i famnen
Hugo och faster Sandra busar
Pontus och jag, oj så glad vi ser ut:-)
Vi hade dukat ett jättelångt långbord så att alla skulle få plats.
Presentöppning, kolla in Pontus blick vaddå lycklig över bilmattan?:)
En pulka fick Hugo av moster Elin
Liten del av presentbordet
Sarah, Krille, Pontus, Gunnar, mormor Viola, Ullis och Jocke

Hugo "trötter"

Hugo ligger här brevid mig och har "gymmat" lite i sitt babygym, och se så trött man blir av det:

Vi ska snart åka iväg till Emme för en promenad med henne och Tina. Dock verkar det som om Poker vill gå ut nu..hmm ja så går det när man inte bajsar när husse rastar en tidigt på morgonen. Sen så blir det familjekällan för mig och Hugo. Poker han får vara hos vår snälle granne som mer än gärna ställer upp som hundvakt:-) Tror han skulle bli riktigt besviken om han inte fick ha Poker på onsdagarna när jag är iväg:P Igår så var Sandra över en sväng och åt lite mat tillsammans med mig och herrarna. Sen så åkte vi och hämtade Pontus på jobbet och när vi kom hem igen så gick jag och Poker på promenad. Det är inte varje dag som bara jag och Poker går ut och går så det var rikigt skönt, lite vardagslyx:) Sen kom Sarah, Krille, Äzca och Gunnar över så vi kollade på den absolut bästaste filmen ever: "Morgan Pålsson- världsreporter". Såå bra den är!! Haha älskar verkligen den filmen, den är som allt annat som HippHipp gänget gör man kan se den hur många gånger som helst! '

Nu ska jag borsta tänderna och sen ge Hugo mat innan vi ska åka. Ciao!!!

11 november 2008

Så tråkigt!!!!!

Pontus ringde just och sa att han skulle jobba över till sju ikväll...Jag vet att han behöver göra det och att det är mer än bra för våran ekonomi men jag kan inte låta bli och tycka det är såå tråkigt!! Hatar att vara själv hemma hela tiden...alla andra jobbar eller studerar ju hela dagarna så det finns ingen direkt att ringa till heller och be komma över. Så när det är dagar som dessa så går jag bara och väntar på att Pontus ska komma hem från jobbet så jag får pussa en massa på honom. Måste ju ut och gå på promenad igen sen..vilket inte heller känns så peppande då det regnar (som vanligt) ute. Jag var iallafall duktig och gjort massa ärenden idag som inte hanns med igår. Jag har satt upp mig på en "prova- på- träning" på gymmet så jag äntligen ska komma igång med min träning. Sen så var jag och lämnade in några kort som jag behöver kopior på samt var och köpte två korgar att ha i badrummet. Har även letat i varenda jäkla matvaruaffär här i Tranås efter "Libresse invisibel ultra string" och de finns fasiken ingenstans! Så dåligt! De är verkligen de bindor som jag använer mest och det finns bara Libresse som gör dessa till stringmodell... Ahh så trött jag blir! Måste jag åka till Boxholm för att köpa dessa? För där är jag nästan hundra på att de finns. Jaja nu ska jag inte sitta och reta upp mig på det (fast det är väldigt irriterande!).. Nu MÅSTE jag ta tag i tvätthögen!

Kram

Godmorgon Godmorgon!!

Haha eller som Hannah allitd säger: Vaddå god? Men denna morgon kan jag inget annat säga att den har börjat bra, jag känner mig för en gångs skull riktigt utvilad. Hugo och jag har legat i sängen och myst i över en timme. En lagom start på dagen om ni frågar mig:) Ska ta och dammsuga här snart..nu jäklar måste jag ta tag i lägenheten. Men ett stort probelm återstår..var ska vi lägga alla fina doppresenter som Hugo fått? Haha i-lansprobelm men det är inte roligt att snubbla över alla saker som står överallt...hmm får se hur vi löser det problemet. Nu ska jag ge Hugo lite mat och sen börja röja undan lite här och sen så blir det promenad med mina favorit pojkar:-)

Hittade en så fin bild på Alice och Hugo:-)

10 november 2008

Gratis?

Är det någon mer än jag som är trött på att alla större bloggare tipsar konstant om olika "gratissidor" som man ska bli medlem på och samla poäng så man får saker gratis hemskickade till sig? Det roliga är att blir man medlem så ska man skriva namnet på bloggaren som tipsat en om sidan så att denna person får extra poäng och gratis saker hemskickade till sig. Medan en annan då måste göra en massa saker för att få dessa så kallade gratis saker... Jag har aldrig hört om någon, förutom de bloggarna som har en massa läsare, som verkligen får en massa saker från dessa sidor.
Jag har varit inne och kollat på en sådan sida och har hittat massa av kryphål där det visar att det inte alls är gratis. Gratis för mig är då det inte ska kosta någonting alls! Gratis ska man inte behöva göra någonting utan bara få, då är det gratis. Och tro mig: INGENTING ÄR GRATIS!

Det regnar!!!

Har just kommit in från en regnig promenad...blev bara en kortis för jag orkade verkligen inte treva omkring med barnvagn och hund i spöregn. Har fortfarande inga bilder från dopet att visa, men jag har sett alla korten som Sandra och jag tog och man kan ju tro vi är rena mästerfotograferna särskilt visa bilder är såå snygga:-) Nu känner jag för att bara krypa upp i soffan med en stor godispåse och titta på HippHipp, men jag lever ju mitt nya nyttiga liv och å passar inte godis så bra in:P Eller vad säger du Sandra? Hmm kanske ska ta och slå en signal till Hannah istället?

Igår var det ju fars dag och Hugo gav en jättefin present till sin pappa:-) ska ta en bild så får ni se vad det var för något fint. Vi var också ute i Asby och åt middag igår, det var såå gott!! Potatisgratäng med kotletter till och äppelmos. Och chockladpudding med grädde till efterrätt, kan ju inte bli smaskigare än så:)
Tidigare på dagen så var Jag, Pontus, Krille, Sarah, Hugo och hundarna ute på en promenad i skogen. En medelpromenad på en timma eller något, men den kändes bra mycket längre för det började ju naturligtvis regna på oss... Idag har jag inte så mycket planerat..Bör egentligen ta i tu med lägenheten för jädrans vad det ser ut här. Men jag ORKAR inte!!! Inte nu... ska ta och skriva lite tackkort tror jag, så jag har sjort någon nytta iallafall:)


Denna tjusiga mugg fick Pontus. Det står en sån fin text inuti den,är det någon som ser vad?:)

09 november 2008

Fars egna dag

Stort Grattis till min rara far på din stora dag:-) Och en speciellt grattis till Pontus på din allra första farsdag!!!

Ska skriva mer om gårdagen i ett senare inlägg..ska få bilder av Sandra också så jag har lite att visa upp här från dopet. Nu ska jag vara lite social och inte sitta vid datorn och glo....

07 november 2008

Puh vilken stressig dag!

Denna dagen så har det gått i ett hela tiden tror jag. Vi åkte hemifrån vid tiotiden imorse för att lämna av Hugo och Poker hos svärföräldrarna för klockan 11 så hade vi tid hos banken i Österbymo..och det ser väldigt lovande ut med lån för våran del:-) Dock så är det en till spekulant på huset så vi får väl se hur det går med det, men om vi inte får det så är det ju bara att leta vidare..Hus ska man ju inte bara köpa för köpandets skull precis:P Efter att ha varit på banken så stannade vi på en snabb kopp kaffe i Asby och sen åkte vi till Pontus mormor. Åt lite middag tillsammans med henne och Krille och Äzca. Sen fick Poker vara kvar en stund hos mormor Viola när vi gick på stan och gjorde ärenden. Pontus klippte sig och under tiden så jag gick och letade presenter och lite annat smått och gott:) Därefter köpte vi skjorta och slips som Pontus ska ha på sig imorgon. (Haha Pontus ska ha slips och han har alltid sagt att han aldrig ska använda det i hela sitt liv..tänk vad han gör sig fin för sin son skull) Sen blev det Willys och handla mat och när vi kom hem igen sen så tittade Sandra förbi en sväng. Vi gjorde sallad (en massa sallad) och gullade med Hugo. Ja enda tills han började vara jättegnällig och vägrade somna fast ögonen gick i kors på honom...bebisar är lite lustiga för när de är trötta så gallskriker de istället för att blunda och sova gott i vagnen:) Haha.

Nu så håller jag på att greja med det sista inför imorgon..har entligen bestämt mig för vad jag ska ha på mig. Jennie och Erik är på väg ner nu med, de bör vara här snart...de har faktiskt lyxat till det med att bo på hotell under tiden de är här, så nu slipper vi ha dem drällande här i lägenheten mohaha!! (de blev la avskräckta sist då Hugo skrek som en galning så de vill väl inte sova här längre:) Pontus och Gunnar är ute på kvällsrundan med vovve och bebis nu. Ska ta och kolla på 1:an nu, Robins har börjat ju och det är bara såå roligt!!

Får uppdatera sen efter dopet med bilder och allt:)

06 november 2008

En liten rolig lista som jag hittade:)


Tog denna lista av Puma

Föda barn

När fick du reda på att du var gravid? Hmm vet faktiskt inte det exakta datumet
Blev det en chock? Jo men jag kände nog på mig innerst inne att jag var gravid, lite konstig känsla...
Hur gammal var du? 19 år
Hade du mycket halsbränna? Jag fick halsbränna första gången i mitt liv under de två sista månaderna av graviditeten.
Spydde du mycket? Liiite i början av graviditeten
Hade du mycket foglossning? Nej ingenting
Har du fått bristningar? Ja tyvärr..hoppas de vill blekna/försvinna bara
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag trodde det var en pojke, vilket alla andra också trodde:)
Gick du över tiden? Han var planerad till den 27 juli och är född 31.
Födde du för tidigt? Nej
Hur var förlossningen? Förlossningen går bara att beskriva med ett ord: SMÄRTA!
Blev du sydd? Barnmorskan valde att sy ett litet stygn för säkerhetsskull
Dragen med sugklocka? Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet? En barnmorska, en undersköterska och så min underbara Pontus!! Tror jag iaf..har typ inget minne alls av vilka som var därinne men jag har för mig om att jag läste att det var dessa personer i förlossningsjournalen.
Hade du någon nära med dig? Min älsklings Pontus!!
Vilket BB födde du på? Höglandssjukhuset i Eksjö
Hur stor var bebisen? 51 cm och 4165 gram
Vad fick den heta? Erik Karl Hugo Gustafsson

Babysim i Boxholm

Sitter här i Boxholm idag igen:P Hugo och jag har varit på babysim och nu är herr Gustafsson såå trött, han ligger helt utslagen på soffan... Har precis pratat med svärmor i telefon också, gick igenom det sista inför lördagen så att allt är okej. Satt och kollade in bilderna som fanns på den här datorn och hittade en massa från min student förra året..vilka minnen asså.-) Nu ska jag ta och kolla till min son.

Ciao!!

05 november 2008

Borta hela dagen lång

Har inte varit hemma alls mycket idag.. Jag åkte till Boxholm tidigt imorse och besökte far och mor. Efter att ha varit där en stund så åkte Hugo och jag in till Mjölby för att hälsa på Elin i hennes nya lägenhet. Det var ett jättemysig liten etta som låg typ där hon bodde sist när hon bodde i Mjölby:P Åsa var även där på besök så Hugo blev riktigt uppassad:) Efter att ha varit där så tufflade vi hem oss mot Tranås igen..ja med ett litet stopp i Boxholm för att hämta upp Poker som hade fått vara där medans Hugo och jag var i Mjölby. När jag kom hem så låg det två paket med kort som jag framkallat...så nu har jag suttit och satt in alla kort i album, eller ja de som fick plats måste nämligen köpa fler album imorgon. Sen var Pontus, Hugo, Sandra, Krille, Poker och Äzca ute på kvällspromenad. Jag kände att jag behövde greja med allt här hemma, såg ut som ett bombnedslag ju...

Sen har vi faktiskt hunnit gå igenom Hugos garderob nu ikväll. Fasiken vad han växer! Vi var ju på BVC i måndags och nu är han 62,5 cm lång och väger 7120 gram, så det är inte så konstigt att han har växer ur kläderna. Men som tur är har han ju en snäll faster och mormor som shoppar en massa kläder till honom..ja och så finns det ju några fler i hans närhet som gärna bidrar med saker till honom. Han har det verkligen bra våran lille prins:-) Han skulle bara veta haha. Sandra ringde också precis och vi har bestämt oss för att ha en tävling.. Vi ska nämligen skriva upp allt onyttigt som vi äter under en vecka. Typ chips, godis, kakor, läsk, pizza, hamburgare etc. Och sen får Pontus (vi har utsätt honom till domare) bestäma vem som varit duktigast! Det borde ju vara lite motiverande till att avstå vissa saker om man vet att detta måste jag skriva ner och det kan göra att jag förlorar, och förlora är ju det västa man kan göra eller hur?:-)...

Nu ska jag krypa upp i soffan brevid Pontus och mysa lite innan vi ska gå och lägga oss. Vi får väl se hur mycket vi får sova inatt, Hugo har kommit in i en väldigt jobbig period när det gäller nätterna...så är livet som småbarnsförälder haha.

04 november 2008

Så jävla USA kåta vi är!!

Ja jag vet att USA:s val har stor betyelse för övriga världen och jag bryr mig också om vem som vinner men man behöver ju inte överdriva det hela! Det känns som om Sverige slickar såå mycket röv för USA (ursäkta ordvalet)..Jag menar vi har hållt på och rapporterat om detta i över ett års tid!! Och sen i somras har det inte varit en enda nyhetssändning utan något om USA och deras presidentval. Jag håller på Obama och jag tänker kolla på nyheterna i morgonbitti (som jag i och för sig alltid gör) för att se vem som vunnit. Men jag klarar verkligen inte av alla analyser och reportage med alla amerikaner och om hur de ska rösta. Nu har till och med "morgonsoffan" flyttat från tv4 till en studio i USA.


Jag tänkte egentligen inte skriva något om detta för jag tycker att alla andra människor gör det gott och väl så det blir över..men jag verkar visst vara den enda som bryr mig med måtta när det kommer till USA och deras val. Vet inte hur många bloggar etc jag varit inne på där folk skriver om hur de ska följa valvakor och likande i natt. Då har jag bara en liten fråga: Varför är inte svenskar så här arrangerade när det är val i Sverige för? Hade de varit det kanske vi hade sluppit moderaterna vid makten, och framför allt hade vi sluppit svenskarnas gnäll över den nya regeringen.

Sitter och äter en banan

Denna dag så är Pontus uppe i Älvsjö med jobbet..De ska hämta hem nån maskin eller vad det nu var så han åkte redan klockan 4 i morse/natt:P Vet inte när han kan tänkas komma hem, men det dröjer säkert framåt kvällen. Nae nu sitter Hugo och bajsar här brevid mig, igen...Herregud hur mycket bajs kan det finnas i en sån liten kropp? Jag torkade precis världens hög..haha trevlig jag är va? Småbarnsförälder samt hundägare och dessutom jobbat inom äldrevården, jag är rätt så härdad när det kommer till avföring haha:-)

Igår så hade vi besök av prästen inför dopet.. Hon var riktigt trevlig så det känns jättebra att det är hon som ska döpa Hugo:) Men igår sprack lite av min nyttigavecka..Vi var ju tvungna att bjuda prästen på fika och sent ute som vi alltid är fick jag panikåka ner till Lidl och handla något. Det blev bullar och chokladbollar..hmm inte nyttigt. Men nu är det ny dag och nya tag:-) Ska snart ut och gå, jag har lite ärenden som jag måste göra så det lär bli en runda. Ska ner till ICA och hämta ut ett paket med en klänning i som jag bjöd hem på tradera. Förhoppningsvis så passar den perfekt så jag kan ha den på lördag på dopet. Sen måste jag ner till affären där jag köpte barnvagen..jag var där igår och då sa hon att vagnen förmodligen fått sig en smäll i transporten men att hennes man har fixat till sådana problem förr, så de skulle ha kommit förbi oss igårkväll då de bor i samma område och hjälp oss med det..men icke, det kom ingen alls. Så det måste jag ta tag i. Och sen måste jag till pastorexpeditionen och få nyckeln till lokalen vi ska vara i. (De ringde igår från svenskakyrkan och meddelade att det hade blivit en dubbelbokning av stället där vi skulle vara efter dopet...smart. Så nu ska jag och kolla på ett annat ställe istället. Ja ingenting ska ju gå för smidigt...) Så det blir att flänga runt lite på stan..Lika bra att ta det samtidigt som promenaden så slipper jag stressa och ta bilen ner senare.

Nu ska jag äta upp min banan och sen göra mig klar så vi kan gå ut snart haha:P

03 november 2008

Ylande hundar

Herregud jag tror jag dör!! Hunden som bor ovanför oss har ylat hur länge som helst, säkert i flera timmar nu...Och Hugo skrek som jag vet inte vad och Poker blev helt uppstimmad av att höra på hunden ovanför som lätt hela tiden. Så vi har varit ute på en 2 timmar lång promenad nu för att få Hugo att kunna somna och Poker att lugna ner sig. Men vad möts man av när jag kommer hem om inte att hunden fortfarande håller på att yla där uppe..och inte nog med det hunden nedanför oss är också på G och skäller. Herregud bara en tidsfråga ju innan Hugo vaknar, igen... Så nu har jag faktiskt ringt och klagat hos hyresvärden (Sandra haha). Tycker verkligen inte om att klaga men ibland måste man ju faktiskt få göra det. Ägarna kanske inte ens vet om att hundarna låter när de är själva hemma? Poker tror vi sköter sig rätt så bra när han är själv hemma, än så länge har vi inte fått några klagomål iallafall:P Han skäller ju knappt när vi är hemma, möjligen om det ringer på dörren när han sover då kan han vakna med ett ryk och börja skälla lite. Men bara tills vi öppnar dörren.. Nej asså jag blir idiot snart av att sitta och lyssna på detta jävla ylande. Poker bryr sig iaf inte längre, och inte Hugo heller verkar det som. Bara jag som får damp på det haha.

Och vet ni vad? Vår vagnjävel som vi köpte i förra veckan har vi redan upptäckt fel på. Vagnen drar åt höger hela tiden när man är ute och kör så man får liksom hålla emot, skitjobbigt i längden ju. Speciellt när man har en Poker i kopplet också. Ska ner till affären och klaga sen (fan va jag klagar idag..inte konstigt att jag är på dåligt humör) efter att vi varit på BVC, ska dit vid 13.00 tiden idag. Nej nu ska jag ta mig lite lunch innan Hugo ska ha sin. Knäckemacka med ägg och ett äpple blir det:) Som sagt så lever jag ju mitt nya nyttiga liv nu, jag ska se om jag kan göra några situps också, några är ju bättre än inga eller hur?

Nu över till ylandet och lunchen
Over and out för denna gång.

Ha den äran denna dag för andra gången:)


Hugo har ju sin första namnsdag idag, det får man ju inte glömma bort!!

Stort Grattis till min lilla son som sitter och "sjunger" så fint här brevid mig:-)

Ha den äran!!

Hannah som blir 20 år idag!!

(Bättre sent än aldrig eller vad säger du Hannah? haha)

02 november 2008

Sitter ute i Asby

Denna söndag började ju inget vidare då Hugo har varit på dåligt humör typ hela dagen lång...eller kanske inte dåligt humör så hela tiden men han har varit vaken jag- vet- inte- hur- länge, så han kommer ju somna som en stock snart och sen sova till 2 i natt för att sedan vara vaken igen..:P jaja vi får väl se vad som händer.. Pontus och vi åkte iaf ut till Asby på förmiddagen och när vi kom ut hit så gick vi på promenad med alla hundarna i skogen. Efter det så gjorde vi en jättegod tacopaj som vi precis har mumsat i oss. Mamma och en boende på hennes jobb var och tittade förbi en sväng här också. De hade varit i en kyrka här i närheten så då passade de på att titta in och säga hej. Nej nu ska jag och Pontus ta och lägga oss uppe i gästrummet och vila lite efter maten, det kan behövas då vi varit vakna sen klockan 2 i natt..

Ciao allihopa!!

01 november 2008

Mitt nya nyttiga liv

I morse kom den, känslan av att nu jävlar får det vara slut på allt vad onyttigheter är för något... Så till frukost åt jag två knäckemackor med ägg och drack te till det. Sen åt Pontus och jag en god sallad som jag gjorde, den var jättegod:-) Och ikväll så kommer Pontus föräldrar plus Obelix och Äzca på besök så då ska vi göra så nyttiga varma mackor som vi bara kan:P Egentligen är det nog inte maten som är det stora felet hos mig utan det är snarare träningen..visst jag går alla mina 20.000 steg men det blir ju inte min degmage mindre av precis.. Måste börja gå på gym eller liknade, eller gym är lite väl dyrt för mig men kanske sätta ihop ett träningsprogram här hemma iaf, nu jävlar är jag mer motiverad än någonsin:-) Hoppas et håller i sig länge och väl bara haha.

Annars så har jag färgat håret på Sandra idag, eller gjort slingor. Det blev jättefint faktiskt jag var lite skeptiskt då vi började men resultatet blev ju strålande, eller hur Sandra?;) Snart så ska vi åka till kyrkogården och sätta ljus på Pontus morfars grav. Kanske att vi tar en trip runt till alla andra gravar i morgon och sätter ljus på dem också. Tycker det är så fint när det lyser överallt på alla gravarna. Det är ju faktiskt Allahelgonahelgen idag, Hallowen var ju igår för alla er som säkert blandar ihop det. Hatar att man ska fira Hallowen på en högtid som är till för att hedra och tänka på alla anhöriga som har gått bort.. hmm håll er till fredagen med ert "bus eller godis" och låt lördagen var till för att tänka just på de som dött.

Nu ska jag gå och pussa på min lilla älskling i soffan, eller mina älsklingar blir det ju både Pontus och Hugo sitter ju där!!:)

Av dessa goa ting så gjorde jag salladen, den kan jag verkligen rekommendera:-)