31 januari 2009

Hugo 1/2 år!!

Smart jag är! Har suttit och svurit åt att det inte har gått att logga in här hur länge som helst tills jag kommer på, ahh jag kanske inte ska skriva www framför epost-adressen:P Gud så smart jag kan vara ibland.

Idag så blir min lilla plutt hela 6 månader gammal!! Herregud vad stor han är:) Känns som det inte var längesedan han blev 1 månad. Om 6 månader så blir han alltså 1 år! Precis när Hugo var nyfödd så sa alla att tiden skulle gå sååå fort nu! Och jag tvivlade, men det gör jag inte längre för fy tiden har verkligen sprungit iväg sen Hugo föddes!

Pontus har åkt ut till huset redan, jag och Hugo har tänkt åka ut lite efter. Det stora projektet "Riva betongvägg" börjar idag. Se hur det går, Pontus ögon glittrade imorse typ haha någon som har sett framemot och riva vägg kanske?:-) Krille, Gunnar och P:s pappa ska hjälpa till de också. Mina föräldrar kanske skulle komma förbi en sväng sen de med då mamma inte har sett huset ännu. Åhh så roligt att äntligen få börja med allt. Haha jag sitter i Pontus gamla jobbarbyxor nu. Jag måste ju ha några "slit och släng" kläder på mig nu och igår så slog det mig att jag verkligen inte har några såna kläder! Jag har ett par gamla jeans som jag brukar använda när jag målat och så men de är jag fortfarande för fett för att komma i.:) Så jag har fått gå på jakt i Pontus jobb garderob och hittade ett par brallor jag nog kan ha, får bara ta ett skärp i byxorna så sitter de nog på sen.

Vi var som sagt ute hos Jocke igår och åt goda räkmackor, mumsigt värre:) Sen kollade vi på "på spåret" och snackade mest.. så trevligt så. Jocke hade ju inte sett Hugo på ett par veckor så han tyckte han vuxit massa. Nu ska jag greja lite här innan vi ska bege oss till huset vi också.

See you
//Sofie
Hugo och Jocke igårHugo är jätteglad denna dag då han blir hela 6 månader gammal!!

30 januari 2009

Skohyllor

Bild lånad från blocket

Har hittat det absolut bästaste av det bästa, nämligen skohyllor på blocket!!! Gud det vore ju verkligen perfekt att ha i källaren i huset så jag en gång för alla kan få ha mina skor på något bra ställe. Pratde just med hon som säljer dem på blocket och jag ska försöka komma dit i helgen och köpa dem, eller några av dem för hon hade 25-30 stycken och det är lite många även för mina skor..Usch jag har inte räknat hur många de är på bra länge, slutade vid 100 och det var ett tag sedan... Får ta tag i det när vi flyttar sen, brukar bli ett perfekt tillfälle att räkna dem på:)

Nu ska vi snart till Pontus brorsa Jocke och käka lite. Hugo har typ nyss somnat så det blir ju roligt att väcka honom. Hoppas han somnar om i bilen sen igen:P Nu ska jag klä på mig för jag sitter i bara en handuk då jag precis duschat. Väntar på att Pontus ska bli klar i badrummet men nu verkar det som om han är det så nu är det min tur:-)

//Sofie

Rubrik idé, någon?

Då var det fredag igen, skoj:) Usch jag har värsta beslutsångesten!! På lördag så får vi huset, yeas!! Och på kvällen så skulle Gunnar ha lite fest för han fyller år snart nämligen. En nyktertillställning för Pontus och mig då vi har Hugo och dessutom ska greja i huset dagen efter..Men jag hade helt glömt bort det där!! Hannah och jag ska ju åka på hockey och se LHC-MoDo på kvällen och det hade jag sett fram emot. Pratade med Pontus precis och han tyckte jag skulle följa med till G för det hade vi ju sagt först. Men å andra sida så tror jag inte han blir så sur om jag åker på hockey först och sen drar till honom....Åhh beslutsångest!! Måste ringa Hannah och prata om hur vi ska ta oss till matchen i sånafall. Jaja nog om det jag får ta tag i det sen när jag skrivit klart här.

Igår var vi i Eksjö och köpte bil till Pontus, ingen skönhet precis men det rullar och går samt är en mycket praktisk bil och det är ju det vikigaste för vår del (får lägga in en bild på den sen). Åkte till P:s föräldrar därefter. Hans pappa hade fått komma hem över natten men ska tillbaka till sjukhuset idag igen. Får se om han får något klart besked idag, hoppas...:) Nu ska jag försöka plocka i ordning efter att jag har röjt fram i köket, stektet ägg till frukost och syndade med att lägga det på en macka...Men vad tusan det är ju helg snart:) Drack färskpressad juice till det, gud så gott!! Det var längesedan sist...måste börja göra det oftare för det är ju för gott för att inte dricka egentligen:-) Nu måste jag se vad min son har för sig, låter som han håller på att riva sönder någonting....

//Sofie

29 januari 2009

Full fart hela dagen

Blev en snabb städning av lägenheten förut för Sandra ringde och meddelade att det var en som ville komma och kolla på lägenheten vid tolvtiden..Så jag passade på att gå ut med pojkarna under tiden hon visade lägenheten. Gick min vanliga runda som brukar ta lite mer än en timme men när vi var tillbaka så var de fortfarande kvar, fast det gjorde ju inget:P Sen så åt jag en snabb lunch, blev stekt ägg mums!!! Därefter åkte jag ner till Pontus jobb och vidare till "Byggom" butiken. De har nämligen ett erbjudande om att låter man deras jobbare komma hem och utföra arbetet så bjuder de på tapeterna! Skitbra ju, speciellt för oss som har rätt mycket att göra ändå på huset... Så vi valde ut några tapeter till hallen och vardagsrummet så ska de ringa tillbaka så ska de komma och kolla på huset och se hur mycket det kan kosta. Hallen och vardagsrummet är det verkligen mycket jobb med så det vore jätteskönt om vi kunde få det gjort av en annan så kan vi rikta in oss på de övriga rummen. Efter att ha varit där så åkte jag tillbaka med Pontus till hans jobb och sen till Willy för att handla, fick sätta Hugo i vagnen då han inte kan ligga ner i bebisstolarna längre...men jag fick gå och ha en hand i hans sida hela tiden så han inte skulle välta omkull. Sen därefter gjorde jag det jag har pratat om såå länge: JAG KÖPTE MIG ETT GYMKORT!!! Go Sofie asså:-) Så nu jäklar! Bokade in en ny tid med en instruktör också då det var några veckor sen sist jag var där... Dyrt men nödvändigt för jag ska gå ner mina kilon och magen ska bort!!!

Ska snart hämta Pontus på jobbet igen och därefter ska vi ner till Eksjö och köpa en till bil som Pontus ska ha när vi bor ute i huset. En liten skruttbil som vi inte behöver vara så rädda om helt enkelt. Ska även upp en sväng förbi sjukhuset och hälsa på P:s pappa som fortfarnade inte fått något svar på vad det är som hänt honom. Som jag förstått det hela så tappade han känseln i halva ansiktet igår och de väntar fortfarande på provresultat och liknande... Hoppas han blir bättre snart så det inte är något allvarligt. Nu ska jag läsa lite i min nyinköpta tidning innan jag ska dra vidare igen.

Ciao
//Sofie
Frukt, kallt vatten från kylen och en bra tidning det blir kanoners nu:)Mitt fina gymkort, visst syns det bra?:) Jäkla kärring bara tog fram en kamera rätt som det var och klickade med: "Jag måste ta en bild på dig" Klick och så var det klart typ...Kul då den bilden kommer komma upp på en skärm varje gång jag besöker gymmet...:P

Mycket energi i liten kropp

Hugo är såå på G denna morgon! Herregud vad han har börjat rörja sig nu mer. Han snurrar runt hej vilt och nyss så lyckades han på något viss ta sig till bokhyllan och dra ut en bok som han så fint dreglat ner.... Jag kan knappt ha honom liggande på golvet för antingen så rullar han iväg för mig eller så snurrar han bara runt till magen och blir jättesur och vill att jag ska komma och snurra tillbaka honom, fast han kan själv... Folk säger hela tiden till mig: Vänta du tills han börjar krypa och gå! Men jag tycker han är rätt så livlig och busig fast han bara är 6 månader gammal (inte ens det) och endast kan förflytta sig med att rulla fram över golvet. Han älskar ju att grepa och dra i saker också, typ mammas hår:) Ett under om jag inte bli flintis innan Hugo slutar med det haha. Nu ligger han i sin säng iaf och skriker för att han hela tiden lägger sig på fel håll haha. Han snurrar runt så att han ligger med hela kroppen i uppänden av sängen, han ser ju ut som en ihop tryckt lite korv då haha:-) Mitt lilla hjärta<3

Hugo sitter och leker i Sandras sjal och med hennes mobiltelefon, Hugo älskar mobiler, antagligen för det lyser så fint och att det finns så många knappar man kan trycka på:)
Igårkväll så var vi hos Gunnar och spelade TP med Sarah och Sandra. Krille kom han också på slutet. Tjejerna mot killarna och tyvärr måste jag ju säga att grabbarna tog hem segern.. De andra beställde hem pizza men klockan hade redan hunnit blev tio nästan så vi gick hem och matade Hugo och gjorde honom klar för natten. Sen lever jag ju nyttigt så ingen pizza för mig i vilket fall som helst. Pontus var duktig han med och struntade i det, förvånande va?:) Men han är ju så seg ibland. Han har sagt att han också inte ska äta massa sånt men så fort andra gör det så måste ju han också göra det typ... Men igår gjorde han det ju inte så det var ju bra. Tycker det är skönt om han också försöker hålla sig någorlunda nyttig, det behöver vi båda två:)

Pontus pappa fick åka in till akuten igår också, han hade tappat känseln i delar av ansiktet så de fick åka in på kvällen han och Pontus mamma. Vi har inte hört något mer sen igårkväll så jag hoppas verkligen allt är bra och att det inte så där som jag spelar upp att det kan vara inne i mitt huvud... Jag sitter alltid och tänker det värsta om allting tror jag, vad det än gäller. Och ibland blir jag arg på mig själv för så får man ju inte tänka! Men ibland känns det bättre att ha tänkt tanken för då inträffar det säkert inte i verkligheten....sicka ideér man har asså. Är ju babysim idag men vi hoppar det denna vecka. Känns inte som att simhallen är det bästa stället att vara på när man känner sig krasslig. Ska höra av mig till Hannah idag angående hockeyn på lördag och så måste jag ringa banken för jag kan inte betala mina räkningar över internetbanken som de lovat i all evighet att jag ska kunna.

Over and out for this time
//Sofie

28 januari 2009

Stannar hemma

Blev inget "familjekällan" för oss...jag mår verkligen inget vidare. Får se hur jag känner mig imorgon om jag orkar med babysim. Svärmor var här en sväng, hon hade varit på stan och handlat och hittat lite fint till Hugo som hon var och lämnade. Så snällt!! Jättefina kläder fick han och ett par pyjamaser som han verkligen behöver gosen min. Alla han har nu går typ till halva armarna och slutar vid låren:) Tog en kopp te och knäckemacka också när hon var här... Nu sitter jag och tycker synd om mig själv för det gör verkligen ont i halsen. Var ute och gick förut med pojkarna och då kändes det riktigt i halsen så jag vill verkligen inte gå ut något mer idag. Jag har iallafall kommit upp i 10.000 steg så lite bra känns det även om det säkert inte blir så många till..:)

//Sofie

Gullunge jag har:-)

Ännu en ny dag är här!!! Åhh så trevligt:) Jag har just ätit upp min frukost och har satt mig framför datorn för att kika lite på allt och inget... Hugo ligger brevid mig och nu har han verkligen börjat snurra runt på riktigt. Han har kunnat rulla runt från sida till sida ett bra tag men nu har han verkligen fått in snitsen och ligger här och gör inget annat än att snurra runt:) Nu får jag gå och passa på honom hela tiden så han inte rullar på möblerna för då blir det ajaj.

Annars så är det "familjekällan" som står på programmet...Inte helt hundra än att vi ska gå då jag känner mig väldigt förskyld idag, Hugo har som tur är bara blivit bättre från det lilla som han åkte på. Skulle ha köpt gymkort både igår och idag men det är ju inget vidare när både hals och näsa rinner för fullt. Usch börjar kännas en aning tjattigt det där med gymkort...Lovar att inte skriva mer om det innan jag har köpt det:) Kom faktiskt upp i mina 20 000 steg igår! Det trodde jag inte men när jag kollade på stegräknaren så hade jag gått 18 och då var jag ju bara tvungen att traska de sista 2000 också. Jag syndade ju igår med den där kakbiten så det kändes bra att jag kom upp i så många steg.

Nu åter till alla bloggar och hemsidor som finns där ute hihi:-)

//Sofie

Hugo i sin coola body som han fick i doppresent av Jenny och Martin

27 januari 2009

Jävla ifolor!

Massa bilder blev det...

Jag har suttit hela kvällen känns det som och gått igenom och satt in alla korten som jag framkallat..Bara det att de kort som jag beställt två av har jag inte fått två av, men däremot har jag fått kopior av bilder som jag inte beställt att jag skulle ha kopior av. Trött jag blir ibland!...Ska aldrig mer framkalla från ifolor!!! Dessutom lyckades jag att beställa bilder jag redan framkallat, smart som jag är. Usch men nu sitter alla korten iallafall i album och det känns bra. När vi flyttat till huset och allt det stora är klart med det så ska jag ta tag i och göra det rikigt fint i alla albumen med korten. Men det får jag ta när jag känner att jag verkligen har tid att göra det för börjar jag nu så blir det säkert bara liggande och försvinner i flytten och allt. Pontus är inte hemma ännu...usch jag vill inte gå och lägga mig utan honom!! Vi somnar typ alltid tillsammans, det är inte ofta som vi går och lägger oss på olika tider. Klart att det händer men det är inte ofta... Känns så lyxigt att få kramas och pussas god natt innan man somnar tycker jag. Ni får ursäkta om d et blir lite stavfel men mina linser har klibbat ihop sig så jag ser typ ingenting...:) Hatar när de blir så men det händer alltid framåt kvällen när jag håller på att bli trött i ögonen.. Nej nu ska jag ta och stänga av TV och datorn och krypa ner i sängen och sova, själv tyvärr....:(

//Sofie

Rudolf är det ju såklart!

Haha ja jag vet att Sunes pappa heter Rudolf, fråga mig inte varför jag skrivit Rolf:) Några personer har så snällt kommenterat det och självklart så heter han ju Rudolf. Ibland så har man ju inte alla indianerna i kanoten som Pontus så fint brukar säga, eller om det är Krille? ja strunt samma:P Sitter hemma hos mamma och pappa fortfarande, fick ett telefonsamtal från min älskling tidigare och han skulle säkert inte komma hem innan tolv inatt...kul. De hade massa saker som skulle levereras imorgon och som inte var klara så då förstår jag om de har fullt upp. Vet i tusan vad jag ska hitta på ikväll, blir nog kvar här ett tag till kan jag tro. Carina och Hanna har ju varit här, ja och Donna också såklart:) (Donna är deras lilla vovve). Fick tacolåda till middag och det är ju såå gott! Mamma var lite elak också för hon hade gjort cheescake till kaffet och det är verkligen min favorit!! Lyckades inte motstå helt, eller jag ville nog inte motstå denna goda kaka rättare sagt:) Men det blev bara en liten bit så lite duktig var jag iaf. Har varit ute och gått en sväng också så 10.000 stegs strecket är passerat men det blir säkert inga 20 tusen idag för fy vilket ruggit väder det är ute!! Usch en dag som denna vill man bara sitta inne och ha det mysigt. Ska gå ner och kolla till min son nu, Erik skulle mata honom sa han så jag får väl kolla till honom och se hur mycket han egentligen har fått i sig haha:-)

//Sofie

Ska snart iväg...

Haha trodde min lilla kille sov men nu hör jag hur han sjunger så fint inne från hans säng:) Idag ska vi snart på "klapp och klang" och därefter så ska vi hemma till mamma och pappa. Carina och Hannah skulle komma dit och de har ju inte sett Hugo innan så det ska bli skoj.

Usch jag sitter och tänker på något hemskt som jag fick höra av Hannah förra veckan, jag har tänkt på det varje dag sedan jag hörde det. En tjej som gick samhäll med oss har gått bort i cancer. Fatta cancer, tjejen var bara 20 år gammal. Usch vad jag lider med hennes familj...jag hade inte ens en aning om att hon var sjuk och så får jag höra bara så där att hon gått bort. Det är vid såna här tillfällen jag uppskattar att jag är frisk (min förskylning som är på gång har jag nästan glömts bort helt nu..) och att sina nära och kära är det också. Gud vad vi tar livet för givet, man borde njuta mer av det för man vet aldrig vad som kommer hända i livet.

Nu måste jag göra oss klara för snart ska vi vara där ju:) Kramar

//Sofie

26 januari 2009

Kvällsmat i min ensamhet:P

Sambon är hos tandläkaren i Linköping och Hugo har faktiskt somnat! Så jag sitter här själv och äter wasa sportknäcke med världens godaste bog på, asbylanthandels:) Åhh så god den är! Finns ingen som är i närheten så god som den. Dricker ett glas hederlig gammal bondmjölk till det. Pontus kusin är ju mjölkbonde så vi har börjat åka och hämta mjölk hos honom istället för att handla i mataffären.. Den är ju mycket godare så det hoppas jag verkligen vi ska fortsätta att göra det:)

Mamma har varit här en sväng också, så trevlig så:) Pratade en massa och så hjälpte jag henne med bilder på Hugo som hon ville ha. Passade även på att gå en riktigt långrunda med Poker nu när mamma kunde passa Hugo. Så nu är jag återigen uppe i mina 20.000 steg vilket känns skönt. I helgen blev det inte alls så många...i lördags tror jag att jag gick precis 10.000 och i söndags hade jag inte ens på mig stegräknaren så få steg gick jag haha. Jaja nu ska jag kolla på mitt favorit program "vänner" och vänta på att världens bästa pojkvän ska komma hem från Linköping. Han skulle en sväng förbi Biltema också så det kan ju ta ett tag innan han är hemma....:)

Kramar
//Sofie

Sunes sommar

Sveriges genom tidernas bästa film!!!

Jag hittade en gammal VHS som var Pontus och på den så var "Sunes sommar" inspelad, åhh nu ska jag krypa upp i soffan och kolla på den:) Peter Haber kommer föralltid att vara Rolf Andersson för mig, han är så bra i den rollen!!

Religiös?

Jag blir så arg när folk säger att de inte är religiösa eller troende, eller inte på alla men på vissa människor...Då har jag bara en liten fråga till er alla som anser att ni inte tillhör någon religon, och i detta fallet kristendomen, varför firar ni då högtider som har en religös anknytning? Säg inte att det har med tradition eller något sånt att göra för traditionen kring jul är ju Jesus födelse och det är just därför vi firar julen. Sen att de kommit upp mycket annat runt omkring just julen men i grunden så är det ju faktiskt kristendomens största högtid!

Jag går inte i kyrkan varje söndag, jag är inte ens konfimerad, men jag anser mig vara kristen. Dock kanske ingen aktivt troende kristen men visst är jag kristen. Jag är uppvuxen och född in i ett kristet Sverige, våra lagar är mer eller mindre grundade på bibeln ju. Jag firar jul och påsk och jag är döpt och det är min son också. Du behöver inte vara bokstavstroende för att du säger att du är kristen... Jag blir bara så irriterad på alla som INTE är kristna men ändå firar högtider som är kristna högtider. Jag menar då kan ju de människorna lika gärna arbeta eller göra något annat under julhelgerna för de är ju inte kristna och alltså firar ju inte de den högtiden, eller?. Religiös eller inte, alla får vara som de vill, men till alla er som säger att ni inte är troende varför konfimerar ni er, döper era barn och firar ni påsken för?

Religioner är något så stort som påverkar alla människor på jorden, på ett eller annat sätt! Det är häftigt:-)

Ännu en natt med bra sömn

Jag har fått sova nästan helt utan avbrott denna natten också!! Jag somnade kring 22.00 tiden och vaknade av Hugo vid 24.00, för då ville han ha mat och det var bråttom:) Efter att han ätit klart så somnade han direkt, det är LYX! Och något som är ännu mer lyxigt är att han sov enda tills Pontus skulle gå till jobbet, så han sov nästan 6 timmar i sträck utan att vakna:) Hade någon sagt till mig för ett eller två år sedan att jag skulle uppskatta 6 timmars oavbruten sömn så mycket så hade jag tvivlat....:) Tänkte precis skriva att nu sover han igen lillkillen men han började skrika i samma ögonblick..När jag öppnade dörren in till rummet så (jag lovar) stank det bajs!! Herregud vilken hög det hade kommit i blöjan, inte konstigt att man skriker då:P Haha är man småbarnsförälder och hundägare så är bajs ett sådant ämne som man alltid pratar om har jag märkt.

"Har Poker gjort ifrån sig nu när du var ute med honom?"
" När bajsade Hugo senast, det var jättelängesedan som jag byte bajsblöja på honom..." etc. Så trevligt va?:) Snacka om massa onödigt vetande men jag har inget bättre att blogga om så här på måndagmorgon. Nu ska jag ta och plocka in efter frukosten och sen lägga mig och läsa i min "mama" tidning. Det är ett repotage om Hannah Hedlund och om hennes och Martins (Stenmarck) barn som jag inte hunnit läsa ännu och det måste jag bara göra nu. Med en sådan bra farsa så måste ju ungarna vara helt underbara haha.

//Sofie

25 januari 2009

Kusin Ida!!

Om du läser detta (vilket jag hoppas/tror att du gör hihi) så kan jag inte kommentera på din blogg ju! Är det bara jag eller kan ingen det?

Några frågade vart jag köpte t-shirtarna nedanför och den till vänster är Gina Tricot fynd och Heidi Klum tröjan beställde jag från en sida på nätet...Kommer fasiken inte ihåg vad den hette men det var rea så den kostade bara 50 eller om det var 60 kronor! Ska se om jag kan hitta kvittot från den så kan jag lägga upp en länk till shopen. Såg den i någon av de större bloggarna att hon köpt en sådan utomlands och jag tyckte den var så cool, så jag blev jätteglad när jag hittade den på en hemsida och på rea dessutom:) Visa plagg förälskar man sig bara i, eller hur?

Nu är det sängen som gäller.
NattiNatti

//Sofie

Middag hos svärföräldrarna

Allihopa från igår

Vi har varit och ätit lite mat hos Pontus mamma och pappa (ja och hos Obelix och katterna:). Annars så har vi inte gjort så mycket idag, ska nog snart gå och lägga oss faktiskt. Skönt och få sova lite innan måndagen är här igen...) Igår hade vi som sagt rikigt trevligt. Maria, Malin, Jenny och Emelie var det som var här. Vi käkade mat och snackade skit mest haha. Sen så drog jag, Malin och Maria vidare till parken. Där var det också skoj med massa folk. Men efter ett tag tyckte jag det började bli segt och funderade att åka hem till pojkarna men då träffade jag på Sarah och Andreas å då blev det livat:-) Så efter att ha dansat alldeles förmycket i alldeles för höga och smala klackar så tog vi tre en taxi ut till Krille där de andra var. Därifrån så åkte jag med Pontus och pojkarna hem, vi kom hem kanske vid tretiden... Hugo var jättesnäll och sov väldigt bra på morgonen. Han vaknade en gång så jag fick mata honom och sen nästa gång så tog Pontus honom men sen somnade han så snällt om igen:) Min fina lilla prins Hugo, han kan vara bra gullig ibland och låta sin mamma sova ut.. Ja och Pontus är ju rätt gullig han också så låter sin söta flickvän sova ut ibland haha.

Hugo ligger och "läser" Pontus facktidning nu, vet inte om han bara läser den väldigt noga eller om han är arg på den för trasig är den haha. Så söt han är:)

Känner mig seeg!

Gårdagen blev lyckad:) Mår bra idag också vilket jag inte trodde haha. Mina lilla älsklings Hugo vägrar ligga på golvet utan måste sitta i mitt knä nu men det är inte lätt att skriva med honom i knät..Han vill sååå gärna trycka och slå på datorn:) Jag får skriva mer senare....kanske lägga upp lite bilder också.

//Sofie

24 januari 2009

Uppdatering, uppdatering

Puuh tar en liten paus i städandet för ikväll så ska jag nämligen ha tjejkväll här:) Vi var ett gäng som alltid hängde ihop under högstadiet och vi har pratat länge om att vi borde ses någon gång allihopa så ikväll kommer de hit. Ska äta lite gott och så sen får vi se vart det bär av.

Det blir nog inget träningskort denna gången heller....Vi skulle ha fått in både Pontus lön och föräldrapengarna igår men nej! Inget av det har naturligtvis kommit in på kontot så för att vi ska slippa svälta så får vi använda oss av mina träningskorts pengar så länge.. Pontus lovade att jag skulle få pengar till kortet så fort de andra pengarna kommit in så när jag ha de pengarna ska jag skynda mig iväg så inget kan stoppa mig:) Igårkväll åkte vi ut till Pontus föräldrar och åt mat samt sovöver där till idag. Jag och svärmor var uppe en sväng på det lokal loppiset och fyndade lite:-) Fyndade en del igår också när vi var i Linköping. Men hade jag vetat att vi inga pengar skulle få in hade jag fan inte handlat någonting, fick lite dåligt samvete när jag kom hem med påsarna och vi inga pengar hade kvar till mat. Fast det var verkligen fynd! Älskar att kunna handla billigt och känna att man verkligen gjort ett bra köp:-) Köpte tre klänningar och två par skor plus en kjol och två t-shirtar för 420 kronor, de e billigt!!:-) Älskar min Heidi Klum tröja, de ska jag använda massa.

Nu ska jag fortsätta med allt här som ska fixas, återkommer imorgon.

//Sofie

23 januari 2009

Ingen bra sömn denna natt

Hugo vaknade vid tre inatt och ville inte somna om... Herregud jag längtar att få sova ut en hel natt!! Känns som det var evighetersen sist:P Nu sover lillkillen iallafall och jag måste lägga på ett kol och göra mig klar innan jag tar upp Hugo. Vi ska följa med Sandra in till Linköping en sväng och vi skulle vara vid henne runt halvtiotiden men jag tvivlar på att jag hinner var klar med allt tills dess...men har man haft en vaken bebis hela natten så får man vara lite sen tycker jag:)

Nu får jag sluta skriva här och gå och göra mig klar istället haha.

//Sofie

22 januari 2009

Hänger ni med?

De kan ju inte bara gömma sig i en blomma i ett år och sen dyka upp i ett pepparkakshus- det vore ju konstigt...

Tycker hela det samtalet var rätt konstigt Sandra:)

Jag vill bli blondin igen!!!

Dåliga tider

Jag sökte ett sommarvikariat på SJ som tågvärd och jag hade fått ett mail från dem nu där det stod att 2.500 personer sökt denna tjänst!!

Ja jag får säkert det jobbet...

Vet att man ska vara positiv men va fan ibland måste man vara realistisk också

Ny presentations bild?

Borde nog byta ut bilden på mig uppe i hörnet, jag det var ju ändå ett tag sedan nu studentmössan var aktuell:P
Pontus har tagit med sig Poker en sväng till Asby för att bygga båt, dessa jäklans båtar de tar ju aldrig slut. De hinner ju knappt börja på den ena innan de ska bygga en annan typ:) Vi var i boxholm och på babysim idag, Hugo tyckte det var lika kul som vanligt:-) Skulle ha träffat Hannah också men efter att tekniken helt cp:at ihop sig så blev det ett telefonsamtal istället haha. Ska nog ringa igen senare för vi hann inte prata så mycket förut för Pontus kära släkting Caroline var så Hugosugen så hon var bara tvungen att komma förbi en stund och självklart fick hon det. Just nu är inte Hugo så mysig för han skriker allt han kan inne i sin säng och vill inte somna, som vanligt. Han borde inte vara hungrig för det är inte ens tre timmar sedan han åt men jag ska ändå prova med flaskan för ibland kan han skrika och vara jättehungrig fast han nyss ätit känns det som. Och när han äter så äter han bra så det är inte så att han får för lite mat..Han blir helt enkelt bara så extremt hungrig ibland:P Var ochh hämtade ut en massa paket på posten idag, skoj!! Två var det kort som jag framkallat i och i det tredje så var mina kläningar, jippi!! Ska ta och prova dem snart, ska bara lugna min son först. Får skriva mer senare.

//Sofie

Prostitution bakom slöjan

Har ni inte sett den dokumentären så gör det! Jag såg den för två år sedan eller något när jag satt och gläppte mellan olika kanaler och så fastnade jag framför den. Igår när det inte heller var något vettigt att kolla på så fick jag på kunskapskanalen och där sände de dokumentären igen...Så hemsk och så tragisk. Man får följa två kvinnor boende i Iran och deras kamp för att överleva vardagen tillsammans med sina barn. De är båda prostituerade och narkomaner..Det som jag tyckte var så hemskt det var att när mamma gick ut och "jobbade" så följde barnen med! Den ena kvinnan hade två torkar och då sitter den ena och leker med hennes dotter medans han väntar på sin tur...Gud så tragisk film. Det är när man ser sådant som man är såå tacksam för att man bor i Sverige, man behöver verkligen bli påmind om hur bra vi har det ibland. Jag tror att Sverige är det absolut bästaste landet i hela världen att bo i. Gammal som ung, kvinna som man, barn som vuxen; alla har vi det i det stora hela mycket bättre här en någon annanstans på jorden och det borde vi var mer tacksama för och inte ta allt förgivet. Efter att ha sett den dokumentären så skäms jag över alla mina "I-lands problem". Jag är ledsen över att jag inte har råd att köpa en där jättesnygga kläningen medans en kvinna i filmen är ledsen över att hennes make sålt deras dotter för pengar.

Från det ena till det andra nu ska jag göra oss klara för vi ska vara på babysim om en stund.

//Sofie

21 januari 2009

Trött och sötsugen

Sitter här med en sprattlig bebis i knät som inget hellre vill än att trycka på alla roliga tangenter...måste lägga honom under babygymet för jag kan verklgen inte skriva med honom i famnen nu. Så nu ligger han och ålar sig där under istället:) Idag så har vi varit ute på promenad och då träffade vi på Pontus mormor, rikigt trevligt att prata lite med henne:) Sen när vi kom hem slängde jag ihop en lunch till mig av kasslern som var kvar från igår och sen matade jag mitt lilla hjärta som var såå hungrig. Hugo lyckades också att dra ner all mat på golvet... både han och Poker blev glada, Hugo för att det lätt bang och Poker för att han fick slicka i sig Hugos puré. Jag hade ställt hans mat på bordet och när jag såg att han sträckte sig efter det så ställde jag det längre bort..bara det att jag glömde tidningen som det stog på så Hugo tog ett fast grepp om den och drog ner alltihop. Jag har inte lärt mig att han greppar och vill ta i allt ännu..Jag måste verkligen tänka på det i fortsättningen.

Sen på eftermiddagen så var vi på "familjekällan". Vi var många idag, vi brukar aldrig vara "full armé" så att säga men idag var det nog bara en som inte var där. Träffade ju även våran granne där vilket var trevligt. Lille Emilio är ju så söt med sina stora bruna ögon:) Hugo var allmänt gnällig och ville inte sova fast han borde, som vanligt. Men som tur var somnade han i vagnen på vägen hem. Hade sällskap med Noomi och Emilio hem, då vi som sagt bor grannar. Blev stående utanför och pratade ett bra tag innan vi gick hem och jädrar vad mina tår hade frusit! Så läskigt när man inte känner det när man står ute i kylan men så fort man kommer in så kommer den där äckliga stickande känslan i fötterna... Ska ta och hoppa in och ta en varm dusch snart tror jag. Pontus får ta kvällsrundan själv med pojkarna idag. Jag har faktiskt gått över 16.000 steg så det är ju godkänt. Känner att jag bara vill mysa ikväll, inte göra något mer än nödvändigt typ. Skulle sitta gott med lite naturgodis också men det är ju inte lördag...Får se om jag kan få Pontus att gå förbi en affär så kan han iaf köpa en tidning till mig. Kan jag inte äta godis så kan jag ju alltid läsa något bra:) tror nya "mama" tidningen kommit ut nu, han ska nog få köpa den. Om pengarna räcker vill säga... Jaja det blev mycket skrivet om allt och inget, men nu ska jag allt ta och hoppa in i duschen.

//Sofie

Pigg Hugo- Trött mamma

Hugo är på jättebra humör, själv håller jag på att somna:P Usch så trött jag är! Undra om jag håller på att bli sjuk eller något... Har precis ätit upp min frukost bestående av filmjölk med grovtknäckebröd i. Hugo är matad han också..Han är så rolig för såfort han ser sin matflaska så blir han helt till sig, typ studsar för att komma fram till den och sträcker på sina små armar. Idag så ska vi på "familjekällan", ska bli kul. Det känns så skönt att ha något inplanerat i veckorna nu mer, jag vet att vi har något annat än att bara gå omkring i lägenheten hela dagen inbokat.

Har inget vettigt att skriva nu så jag får väl återkomma när jag har det haha:-)

//Sofie

PS: Gud sicka fyndiga kommentarer du lämnar Krille, lika dåliga som färjestad när de försöker spela hockey...:) Mohahaha

20 januari 2009

Ohh my god!

Hugo har somnat!!!!!!!!!!!! Jag brukar få kämpa i en sisådär tre-fyra timmar för att få honom att somna på dagarna men nu sover han! Jag har hållit på att grejat lite i lägenheten (typ gått igenom alla Hugos kläder) och under tiden så fick han ligga i sin säng. Han låg där och jollrade och lekte med sina gosedjur och sen rätt var det var så sov han, utan några som helst protester! Fattar inte hur jag lyckades men stolt är jag som fått honom att sova:) Nu ska jag fortsätta greja, har precis bäddat rent i sängarna och vikt tvätt (herregud vad tvätt!) och nu ska jag faktiskt ta tag i den där diskhögen som jag dragit mig för..... Pontus han ska jobba över idag också så jag hinner väl inte till gymmet ikväll heller för att köpa det där jädrans kortet. Tror inte det är meningen att jag ska träna och bli smal igen. För ALLTID är det något som kommer i vägen... Men imorgon går jag dit med barnvagn och hund om det så ska behövas för jag SKA köpa kortet. För har jag väl köpt det så kommer smålänningen komma fram i mig och jag blir för snål för att inte gå och träna när jag betalt så mycket för kortet....:)

See you later
//Sofie

Dagens fynd

Hugos nya fina kläder, kostade 80 kronor allihop:)
Köpte faktiskt denna väska till mig också...den kostade bara 24 kronor så jag tyckte att det kunde jag få köpa till mig.

Klapp och Klang, sång och dans:)

Nu är vi tillbaka igen. Jag har just ätit upp lite rester från igår, fullkornspasta med köttfärsås. Skönt när det finns något att bara värma i kylen:) "Klapp och Klang" var helt okej.. Dock så tyckte jag att medelåldern bland mammorna var väldigt hög, som vanligt. Vi var typ femton personer och det var jag, en till plus en av ledarna som såg ut att vara under 30 strecket... Det var mycket sång och dans och det gillade Hugo massa, han skrattade typ hela tiden. När ledaren tog fram en tamburin så asgarvade han så fort han slog med den. Haha min lilla prins<3

Gick en runda på stan också efteråt. Hugo har verkligen vuxit så mycket den senaste tiden, han har knappt några kläder som passar. Han satt brevid en kille på "klapp och klang" och de var precis jämnstora och man märkte inte att de skilde mycket annars heller på dem. Killens mamma undrade hur gammal Hugo var, åtta månader gissade hon på.. Jag bara nae han är fem och en halv månad gammal... Haha stor killen. De är ofta folk tror han är äldre än vad han är. Men han är ju rätt stor och väldigt stabil och med hela tiden. Vet inte om han är tidig med sånt för att bara vara 5 månader?

Jag hade värsta flytet när jag var på stan också! Jag gick först in på KappAhl för att kolla på kläder till Hugo för de hade halva reapriset, vilket ju är bra för en fattiglapp som jag:) Men det fanns inget kvar alls i rätt storlek så jag gick över till Lindex. Där hade de inte halvarea priset så jag plockade bara till mig några plagg..Men när jag stog i kön till kassan så fick jag ett sms där det stod att jag som medlem hos Lindex hade 50% rabatt på alla reaplagg:) Ibland har man tur.. Men det var så mycket folk att jag orkade inte gå tillbaka för att kolla om det fanns fler kläder till honom. Får ta det imorgon eller nåt i sånafall. Ska försöka rensa ur bland hans kläder idag (för ovanlighetens skull, det har jag ju aldrig gjort tidigare...) så jag verkligen vet vad det är han behöver mest. Nu väntar disken så snällt på mig så jag måste nog ta tag i den nu.

//Sofie

En bra match

Vi fick platser väääldigt nära sargern..det var nämligen slutsålt påstådds det när vi skulle köpa biljetter så då fick vi dessa platser me "delvis skymd sikt"..:)
Det är när man är på hockey som man verkligen behöver en bra kamera, för fan vad svårt att få till ett endaste bra kort i det ljuset
Så här såg det ut på platserna brevid mig, fullsatt var det ja...

Matchen igår var rikitigt bra, den hade varit ännu bättre om LHC fått in ett till mål. Den slutade 3-3 och det bästa av allt: Jörgen Jönsson åkte ut pga av allt sitt jäkla gnällande! Färjestad asså, de är som riktiga småbarn med sitt tjatt och gnällande hos domaren...:) Mycket målchanser och ett högt tempo, en rolig match att kolla på helt enkelt. Haha fick värsta hjärnsläppet igår också. Hannah skicka ett sms där hon fråga om jag applåderade när Jämtin gjore andra målet. Jag står och hör en massa folk som pratar om Andreas Phil när jag ska svara på smset och jag var fan bombsäker (i nån minut iaf) att det var Phil som gjort båda målen... asså ibland sviker hjärnan en redigt:-)

Idag ska vi på "klapp och klang" ska gå it ner vid halvtiotiden hade jag tänkt. Hugo han somnade faktiskt om en stund förut, skönt! Annars hade han väl sovit hela tiden vi varit där istället. Vår son är nämligen inte så lätt att få att somna. Ju tröttare han är dessto svårare...igår kämpade jag från kolckan 13.00 tills Pontus kom hem, då fick han ta över....Han är ju verkligen trött! Han gnor sig i ögonen och gäspar men inte ska han sova. Provar med allt, matning, blöjbyte, vagga honom etc. Det är en envis litet herre vi har fått, undra vart han fått det ifrån haha:-) Nu ska jag börja göra mig klar innan Hugo vaknar för då ska vi gå iväg.

//Sofie

19 januari 2009

JAAAAAAAAA!!!!!

De har äntligen fört över pengarna till mitt konto så nu kan jag köpa mig ett gymkort!!!!

Promenix i snön

Nu är vi hemma efter vår dagliga promenad:-) 10.000 blev den så nu har jag bara lika mycket kvar att gå denna dag. Hugo skulle ha vaccinerats idag men han har varit lite småhostig så jag ringde ner och kollade med dem och de tyckte vi skulle återkomma nån annan dag istället... Så det blev ingen promenad ner till BVC, för hade vi gått ner dit hade jag nog kommit upp min mina steg utan problem. Men men... Ikväll så ska pappa och jag in och kolla på LHC- Färjestad, hoppas det blir en bra match. Satt och såg på LHC-Luleå matchen hemma hos mamma och pappa i lördags men jag var så trött att jag somnade då det var halva perioden kvar i tredje. Ska ta och laga till någon mat nu, något med köättfärs får det bli för det är det enda vi har hemma. Denna vecka kommer bli en mycket fattig månad så vi får leva på det vi har i frysen. Ska försöka ställa mig och rulla en massa köttbullar någon dag också, så att vi alltid har några att bara värma upp om man är hungrig. Nu ska jag ställa mig vid spisen.. får se vad mästerkocken Sofie hittar på haha:)

//Sofie

18 januari 2009

Där ser man

Åhh min kära syster har ju också börjat blogga:-)

Här närmare bestämt.

Alla ska bada

Haha sitter och kollar på "alla ska bada" med galenskaparna tillsammans med Pontus och Krille. Åhh så bra den är, se den om ni inte gjort det!

Ett bra citat: Historiskt sätt så har det varit bättre för religoner då folket varit analfabeter:-)

Angående buggkurs

Jag har ringt runt för att höra mig för om buggkurs men jag har bara hittat en som skulle passa. Och naturligtvis så var det fullt på den kursen redan....trött jag blir!!

Får väl hålla utkik ifall det skulle dyka upp någon annan kurs häromkring.

Ännu en helg förbi

Redan söndagkväll.. Och snart så är det väl fredag igen haha:) Har inte hunnit skriva så mycket här då vi har haft fullt upp. Igår så tog vi oss en sväng till Mantorp och City Gross. Stannade även förbi på "Frasses" och åt hamburgare. Jag hade aldrig ätit där innan och inte Pontus heller. Alla säger att de ska ha så goda hamburgare så då var vi ju bara tvugna att prova, och de var helt okej. JAG tyckte att hamburgarna var små och jag är inte stor i maten så det var väl det som var lite dåligt. Efter det så stannade vi till hemma hos mor och far och hälsade på. Åt fruktsallad där och det är ju såå gott. Men inget slår den fruktsalladen som Sandra och jag gjorde en gång, det kan ju bero på att vi smälte massa choklad och hade över:-) Nu sitter jag och småäter nötter, neutrala och nyttiga. Tyvärr så kan jag inte äta så mycket av dem då jag blir stenhård i magen, men det är ju rätt gott att sitta och äta så här när jag nu inte får stoppa något godis i munnen:)

Idag så har vi varit i Asby och gått på låång promenad i skogen:-) Vi var ute i över 2 timmar och det blev nästan 12.000 steg bara på den promenaden. Det är ju så mycket skönare att komma ut och gå där man knappt möter något folk och hundarna kan få springa lössa. Får försöka komma iväg på såna promenader lite oftar, det är bra både för kropp och själ. Ska titta till min lille kille inne i sängen nu för att se om han somnat eller inte. Får skriva mer någon annan gång:)

//Sofie

17 januari 2009

Det tråkigaste...

Som går att läsa i andras bloggar tycker jag är drömmar som de drömt under natten...SÅ OINTRESSANT! Jag läser typ aldrig klart ett sådant inlägg för jag tycker verkligen att det är så tråkigt! Och alla skriver verkligen om sina nattdrömmar som de drömt...

Ännu ett I-landsproblem men vad tusan.... :)

Lördag och matning

Ska snart mata min lilla kille som ligger på golvet och leker i sitt babygym:)

Måste bara fråga, kollar alla männsikor på Let´s Dances? Det och Idol är väl de sämsta programen som någonsin sänts... Tål inte att kolla på något av dem. Men vart man än läser så ska alla sitta som klistrade framför TV och följa alla B-kändisarna i Let´s Dances varje vecka.. Tycker konceptet i sig är rätt roligt men det börjar kännas uttjattat samt att när de inte kan få med några riktiga kändisar (eller det har de väl aldrig haft i det programmet?) så tycker jag man kan satsa på något annat. Det är likadant med Idol, är inte det liite uttjattat? Kom med något nytt 4:an...

Pontus han jobbar idag igen.. kul,kul eller inte. Men det skulle bara bli ett par timmar så han skulle komma hem sen så ska vi faktiskt äta frukost tillsammans. Och idag får jag äta smörgås till frukost!! Så det ska jag verkligen göra:-) Annars så blir det nog lugnt denna dag vad jag vet om..får se vad vi hittar på:P Nu måste jag mata min son innan han rymmer från mig (Han är på väg att hasa sig ut i hallen verkar det som haha).

//Sofie

16 januari 2009

Ännu en promenad

Det tog mig flera timmar att få Hugo att somna...När han nästan hade somnat (efter att jag ett antal gånger fått gå och stoppa in nappen i munnen på honom som han hela tiden spottade ut) så kom Sandra på besök och då blev han på såå bra humör, skrattade och log hela tiden. Tills han kom på att han nog var lite trött och började gnälla. Men sen kom Pontus hem och då blev han på bra humör ännu en gång (fast han egentligen var dödstrött av allt skrikande...) Sen till slut så somnade han min lilla kille:-) Jag och Sandra skrev ett brev till Jimmy som är i Thailand, han har varit där sen i höstas och han fyller år snart så det passade ju bra:-) Eller det var rättare sagt Hugo som skrev brevet haha det blev jättebra!

Lyckades till slut även ringa till Hannah och snacka lite skit. Bestämde att vi skulle försöka ses på torsdag så jag ska bara komma ihåg att ringa till henne då:) Gunnar kom även över en sväng förut så vi käkade ihop. Kyckling i pitabröd med sallad och keso, det var jättegott. Gick ut och gick en sväng också med hundarna (vi har varit hundvakt åt Äzca) så nu har jag kommit upp i över 20.000 steg även denna dag, såå duktig jag är! Ska bara komma ihåg att göra mina situps också så blir det ännu bättre. Nu ska jag umgås lite med Krille och Sarah som precis kom förbi, de har varit på revy i Eksjö så jag får väl höra med dem om det var något att ha:-)

//Sofie

Mätt som en kotlett, eller nåt sånt:)

Vi har varit hos Pontus mormor och ätit mat nu mitt på dan, trevligt,trevligt:) Fick köttfärslimpa och potatis med sås. Pontus mormor är nog världsbäst på just köttfärslimpa för den blir sååå god! Undra om mina barnbarn kommer tycka det samma om min mat i framtiden? haha mormor Sofie, eller det blir jag ju inte om jag inte får en dotter som får barn vill säga:P Vaddå flera årtionden fram i framtiden?:) Ska snart ringa Hannah också, hon ringde förut när jag var där men jag sa att jag skulle ringa så fort jag kom hem igen. Fast nu ligger Hugo och småskriker inne i sin säng så jag måste nog få honom att somna innan jag kan ringa. Gud vad skönt det ska bli med hus och egen trädgård sen! Som nu när han somnat i vagnen och är jättetrött så vaknar han ju så fort jag tar upp honom i lägenheten. Tänk när han kan få stå ute i vagnen och man har kollen på honom genom fönstret istället för att komma upp i en varm lägenhet som gör att han inte kan somna om utan bara blir gnällig... Nej nu ska jag försöka få min son att somna och sen ska jag ringa Hannis:-)

//Sofie

Fredagmorgon igen

Ny dag igen:-) Jag fick iväg alla korten igår på framkallning så jag hoppas att de kommer i början av nästa vecka. Usch i natt så har Hugo varit vaken...Han har vaknat till och från hela tiden och till slut när han fick mat så var han helnöjd, en stund...känner mig liite trött. Har varit trött hela veckan känns det som, ungefär som när jag var gravid:P

Babysimningen igår gick bra. Hugo tyckte det var helskoj att få plaska i vattnet igen så det ska bli kul att gå dit igen nästa vecka. Han ligger i sin säng nu, får se om han vill somna till en stund. Han låg under babygymmet och gnodde sig i ögonen hela tiden så han är säkert dötrött efter nattens vakna tid, undra bara om han förstår det? Ska ta och plocka undan min filmjölk som fortfarande står framme och göra mig i ordning för morgonpromenaden. Igår kom jag "bara" upp i 14.555 steg vilket jag inte är nöjd med då jag verkligen har som mål att gå 20.000.. Men det är bara att ta nya tag:-)

Hej på en stund
//SofieIgår efter babysimmet så var jag förbi en sväng hemma hos föräldrarna och där var det fullt upp. De var hundvakter åt grannens hund så det var tre svarta hundar som for överallt så Hugo hade fullt upp att kolla och "klappa" på dem.

15 januari 2009

Helvetes kort!

Jag har suttit HELA kvällen och försökt ladda upp kort att framkalla men det ville bara jävlas med mig...nu håller det på att ladda upp de sista bilderna hoppas verkligen att det går för annars tar jag livet av mig, känns det som iallafall....:) Orkar inte skriva mer här nu får uppdatera mer imorgon.

//Sofie

Buggkurs?

Jag vill börja på buggkurs! Undra om jag kan få med mig Pontus? Jag ska börja så snart jag bara kan, jag ska kolla upp lite men det är ju en massa kurser som drar igång nu... Vet inte hur många gånger jag tänkt att: "Åhh det skulle jag vilja göra..." men längre än så kommer jag aldrig för då vill jag inte gå själv eller så kör det ihop sig med något annat etc.. Men även om ingen kan följa med eller vill så ska jag verkligen försöka börja den här gången. Rida är också något jag alltid viljat prova på och kanske börja med, men det har ju heller aldrig blivit av att jag tagit tag i, så tråkigt egentligen. Det ska bli ändring på sånt nu mer för från och med nu så ska jag ta tag i saker och ting! Om jag kommer på något som jag vill göra (vad det än må vara) så ska jag göra det. Bättre att försöka och prova på fast jag kanske inte tycker om det än att aldrig få reda på det utan bara gå och tänka att: "Det skulle jag vilja göra...". Nu låter jag jätteambitiös och jag hoppas att jag verkligen kommer vara det också:-) Någonstans måste man ju börja...Nu ska jga leta runt efter buggkurser kring tranåstrakterna.

//Sofie

14 januari 2009

Hungrig!!

Nu är vi hemma igen. Vi kom hem vid femtiden och då gick vi och hämtade Poker direkt. Pontus han kom precis hem och nu står han i köket och gör tomatsoppa till oss. Han skulle ha slutat vid fyra men så blev det fem och till slut så kom han hem lite efter halvsex...Inte så lite irriterande då jag pratade med honom och han sa att han skulle sluta i tid idag. Och han ville ju absolut ha tomatsoppa till middag så då får han laga det. Jag har aldrig gjort tomatsoppa men det har Pontus och det är han som tycker om det mest så då får han vara husmor ikväll:-) Idag har jag gått 15.000 steg hittills! Så idag lär jag säkert komma upp i över 20.000 steg igen, gött:-) Vi har ju kvällspromenaden kvar och det brukar bli en bra sväng oftast. Jag har också börjat göra situps morgon och kväll. Någonstans måste jag ju börja i väntan på gymkortet:P

Min plan ser ut såhär:

- Får inte äta några sötsaker, godis, chips etc. Men med undantag för lördagar då jag kan få unna mig något litet..
- Ingen skräpmat alls, alla middagar ska var hemlagade och någorlunda nyttiga. (Typ hemlagade köttbullar med fullkornspasat istället för snabbmakaroner och färdiggjorda köttbullar)
- Ingen läsk eller annan dricka förutom vatten
- Inget bröd då jag har så lätt för att fastna i "brödfällan" (men med undantag för frukosten på lördagarna)
- Äta på regelbundna tider (frukost, lunch, middag + eventuell mellanmål)
- Gå MINST 10.000 steg om dagen, HELST 20.000 eller mer.
- Göra 100 situps på morgonen och 100 på kvällen
- Börja på gym så snart som möjligt...

Nu har jag hållt mig stenhårt till detta i en vecka å jag hoppas verkligen jag kommer fortsätta för jag vill verkligen komma i min gamla kläder igen!!! Än så länge märker jag ingen skillnad på vågen men jag hoppas att det börjar hända någonting så smått snart:)

See you
//Sofie

Babysim it is

Nu har jag bestämt mig en gång för alla och det blir babysim denna terminen också för Hugo och mig:-) Det ska bli roligt, han tycker ju så mycket om att vara i vattnet och plaska så det är klart han ska få ta sig ett dopp i veckan haha:-) Tänkte först att vi kan ju gå dit ibland ändå även om vi inte är på babsim men tjena sån självinstinkt har jag ju att det kommer inte bli för ofta precis isånafall. Speciellt inte när vi får huset för då lär vi ha hur mycket som helst att göra och då kan det vara bra att ha lite inbokat så bara Hugo och jag kan komma iväg och göra lite tillsammans.

Idag ska vi som sagt till "familjekällan" igen i eftermiddag. Hugo han vaknade halv fem idag och tyckte att hans föräldrar var väligt sega som inte ville gå upp då:P Han ligger här brevid mig och låter och rycker i snöret till sin leksak som spelar en såååå vacker melodi! Stort tack Sandra för att du köpte den! Jag börjar verkligen förstå det där med att småbarnsföräldrar hatar alla låtande leksaker i hela världen som alla släktingar ger till deras barn:) Hugo börjar ju verkligen förstå det också, skitkul när det låter om och om igen ju mer man slår/trycker på leksaken.... Men jag hoppas min lilla prins vill somna om snart igen för jag är tröööööttt!! Usch har inte sovit något vidare inatt så det vore skönt med en timmes sömn till känner jag. Men än så länge verkar det inte som om Hugo har några planer på att somna om... Får se om jag lyckas att få honom ligga tyst i hans säng iallafall, det är en uppgift i ungefär samma svårhetsgrad som att förstå det som nobelpristagarna gjort för att få mottaga sina priser.:) Nae vad jag svamlar om allt och inget, jag är trött som sagt. Och ska jag inleda projekt "få Hugo att somna om igen":-) Haha

//Sofie
Såhär trött är grisen och jag är inte långt ifrån...

13 januari 2009

I Love klänningar!!

Jag har inte varit inne i en enda affär sedan rean startade och den enkla förklaringen till det är pengabrist... Jag som verkligen älskar reor över allt annat, finns det något bättre än att få göra ett rikigt fynd?:P Men nu tog jag mig faktiskt råd och beställde hem två klänningar från stylebystars.se. Jag har sucktat efter dessa två klänningar jag vet inte hur länge och nu såg jag att de var på rea så då klickade jag hem dem. Tog sparpengar till det men ibland så måste man bara pigga upp sig själv med ett par fina klänningar:-) Jag ÄLSKAR verkligen klänningar, det måste vara det bästa plagget i hela världen:) Fast jag har lite dåligt samvete för att jag tog pengar till det, men jag har en känsla av att den kommer försvinna så fort jag fått hem klänningarna på posten:-)
//Sofie

Rubrik torka

Jag och pojkarna tog en sväng ut till Asby efter att vi gjort alla ärendena på stan. Vi gick på promenad i skogen och hade det trevligt:-) Åkte hem efter femtiden någon gång.. Pontus jobbade över så det passade ju bra. Imorgon så ska vi på "familjekällan" igen det ska bli kul. Men jag har lite beslutsångest över om vi ska fortsätta på babysimmet eller inte.. Nu ska vi ju börja på "Klapp och Klang" också så det känns som vi har rätt mycket att gå på endå. Dessutom kostar det en del och de pengarna har vi inte rikigt förtillfället. Men Hugo tycker ju om att plaska i vattnet så egentligen skulle jag vilja gå...Åhh vad jag har beslutsångest!! Jag är rädd att det blir förmycket med babysimningen också men jag vet inte. Man skulle höra av sig innan kursstarten om man inte var intresserad av att fortsätta så jag måste betsäma mig imorgon för det börjar igen på torsdag. Problem asså.. Var också hos länsförsäkringarna i dag och skulle hämta ut pengar från en fond som jag har där så jag kan köpa mig mitt förbaskade gymkort någon gång. Men naturligtvis hade jag inget bankkontonummer med mig som de skulle föra över pengarna till så nu har jag mailat det till dem så det tar väl tre--fyra dagar innan pengarna finns på mitt konto, surt. Så jag kanske inte får dem denna vecka vilket är lite tråkigt för jag vill verkligen komma igång nu!! Jag vill bli smal igen!! Iallafall så pass att jag kan ha mina gamla kläder igen.

Nej nu ska jag väcka min älskade pojkvän som har somnat i soffan för vi måste ut på kvällspromenad nu. Poker börjar bli otålig...

//Sofie

Hannah!!

Jag såg ditt sms men det går inte att svara, min mobil är helt cp förtillfället... Jag hör av mig nästa gång jag är hemma kring:-)

//Sofie

Jobbsökande

Så duktig jag var igår:) Jag satt uppe länge och skrev klart alla jobbansökningar, några av dem ska jag slänga på posten idag medans vissa skulle mailas in eller registeras på deras hemsida. Jag har dock inga höga förhoppningar då jag har sökt hur mycket jobb som helst tidigare men aldrig ens hört ett litet knyst från nåt av ställena. Jag trycker ju de iallafall kan slänga iväg ett mail med: "Tack för ansökan men tjänsten har gått till någon annan" eller något sånt..:P När vi bodde i Oskarshamn så sökte jag i snitt 7-8 jobb i veckan och jag tror jag hörde ifrån 3 ställen totalt där de tackade för att jag sökt men att jobbet gått till någon annan. Jaja det är bara att hoppas på det bästa mer kan man ju inte göra:-)

Nu ska jag ta ett varv med dammsugaren och sen ta tag i disken. Blir lite ärenden på stan också, jag måste åka och lämna tillbaka golvproverna och en spegel som jag köpte på överskotts bolaget som visade sig vara trasig när jag kom hem... Ska även försöka fixa ett träningskort idag, om det vill sig hos länsförsäkringarna vill säga:P Sen kanske vi åker ut och hälsar på svärmor som var ledig idag, vi får se...:=)

Ciao så länge
//Sofie

12 januari 2009

Tillbaks

Sitter i min mysiga morgonrock och har precis ätit upp min elfte mandarin för dagen haha:-) De är verkligen såååå goda ju! Det är ju bara nu på året som de är det så då får man ju passa på;) Har annars suttit och pysslat lite, planerar för huset etc. Fick höra idag att de börjat töma huset så har vi tur får vi det om några dagar! Hoppas:) Ska ta och plocka ihop lite på soffbordet, det ser lite kaos artat ut... Jag har hållt på och klipp i en massa papper och grejer och det blir ju lite spår av det.... Pontus är ute och går med Poker och Hugo han sover i sin lilla säng. Min prins, han betyder mest av allt för mig! Pontus betyder också en massa och Poker har en stor plats i mitt hjärta också men Hugo, min son, kommer nog alltid vara mer speciell än någon annan. Likaså om han får syskon så kommer de ha samma speciella plats i mitt hjärt<3 Åhh sicken tur jag har som har min fina familj med alla mina favorit pojkar som jag älskar så mycket!! Haha fick värsta kärleksruset, men vem får inte det ibland?:-)

Nu måste jag greja med det som jag borde greja med och inte sitta här framför datorn... Ska skriva några jobbansökningar också innan det är läggdags hade jag tänk. Nu jävlar ska jag skaffa jobb!! Ett jobb i sommar som sedan kan bli förlängt vore perfekt för min del:-) Jag får göra det bästa man kan i dessa tider, kämpa på med jobbsökandet..:)

Kram
//Sofie

Hemma hos mor och far

Nu sitter jag hemma i mitt kära barndomshem igen haha:-) Hade verkligen inga ideér om vad vi skulle göra idag så det blev en tur hit. Ska snart äta lite mat tror jag, det låter som om mamma håller på nere i köket. Elin skulle komma en sväng hon också, tror det kan vara Hugo som drar men jag är inte säker haha:) Har verkligen inget vettigt och skriva så jag återkommer när jag har det istället:-)

Ciao
//Sofie

11 januari 2009

Åhh tjena vilken mage!!

Fick denna bild mailad av Jennie, den är tagen nästan exakt 12 timmar innan Hugo föddes. Kollar man på klockan i bakgrunden så är den 12.10 och Hugo är född 00.06, lite coolt haha:-)

Tvättat ungen ren:-)

Sån här telefon vill jag ha:-)

Efter att ha samtalat med min favorit Jennie i telefon i över 2 ½ timme så vaknade min lilla plutt och ville ha mat. Det hela slutade med ett bad i baljan..Att man kan bli så nerkladdad av lite ersättning och puré trodde jag inte. Men nu är han ren och fin igen min lilla prins, han ligger här brevid mig i sin fina tröja "I Love mummy":-) Vem kan han ha fått den av?;) Imorse så gick vi morgonpromenad till Pontus mormor och åt lite frukost och spelade yatzy där, dock gick det inget bra för mig så det får bli en till omgång nästa gång vi är där. Igår så städades allt i lägenheten vilken känns så skönt idag! Pontus kom hem tidigare än vad jag trodde så han fick hjälpa till han också:) Sen på kvällen så åt vi tacos och kollade på den andra Arn filmen. Den var bra den också, dock höll jag på att störa ihjäl mig på att det hade gått tjugo år framåt i tiden med ingen hade åldrats typ:P Den värsta scenen av dem alla var när Arns häst blev dödad, fy det var nästan så till och med jag grät. Finns inget mer sorligt än när djur råkar illa ut i filmer, och för att inte tala om i verkliga livet. När hennes son dog var också så där jättesorligt, usch jag sitter bara och tänker: "Tänk om det skulle vara Hugo och jag..." fy vilken hemsk känsla.

Nu väntar jag på att Pontus ska komma hem ifrån Krille. Han ringde förut och sa at Krille bjudit in sig hit på middag senare så jag ska väl försöka komma på något att laga...eller ta upp något ur frysen så får Pontus laga till det denna gången:P
Gud jag slog i mitt huvud i handfatet inne på toan förut när jag badade Hugo och nu börjar det kännas lustigt...ska ta och sätta mig i soffan och se om det går över.

//Sofie

Söndagmorgon

Hade inte tid att blogga mer igår vilket betyder att nu är allt vad jul heter bortstädat från vår lilla lya:-) Nu ska vi till Pontus mormor och äta lite frukost snart, var jättelänge sedan vi var där..skäms lite faktiskt. Men nu ska vi ta en morgonpromenad dit, ska försöka skriva mer när jag kommer hem igen.

//Sofie

10 januari 2009

Måste ta tag i..

Att städa bort julen helt nu. Har bara kommit halvvägs och det ser inte så fint ut i lägenheten nu precis:) Pontus har åkt till jobbet och förhoppningsvis kommer han hem vid tretiden. Jag har tänkt få en massa saker gjorda denna dag så vi får väl se hur det går:) Ska ringa och höra med Sandra om hon vill ställa upp och passa Hugo nån timme eller så på dan så jag kan röja ordentligt här.. Blir inte rikigt samma tempo när jag har en liten Hugo och se efter, dessutom blir han ofta en anledning till att inte fortsätta för han är ju sååå söt och då sitter mamma och gullar med honom istället för att fortsätta städa:-) Nu har jag precis ätit upp min tallrik med fil och ska ta och röra på mina extra kilon nu har jag tänkt haha. Se om jag skriver mer senare, om jag är duktig på att uppdatera här så innebär det att jag inte är så duktig på att städa:-)

//Sofie

09 januari 2009

Seeeeeg!!

Åhh så seg jag är i kroppen!! Usch... Bara inte jag också håller på att bli förskyld som alla andra i familjen är. Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa en sväng trevligt, trevligt:-) Hugo var på toppen humör hela tiden och när jag la honom ner så somnade han direkt, det är lyx det haha:) Glömde ju skriva hur stor han är igår, han väger nu mer 8540 gram och är 66.5 cm lång min lilla kille. Igår när vi var hos Ida så blev det ju mycket prat om inredning och liknande så nu är jag ännu mer sugen på att sätta igång med huset!! När jag var hemma hos mamma så satt jag och bläddrade igenom bland alla hennes olika inredningstidningar. Fick även låna en "insperations pärm" som Ida satt ihop med olika tidningsklipp och bilder på ideér man kan göra, rikigt roligt att titta i:-) Tror jag också ska börja riva ut ur tidningar om jag hittar något fint eller bra bilder och samla i en pärm eller något. Det är verkligen skoj att sitta och bläddra i, man hittar nya saker hela tiden.

Jag och mina pojkar kom precis in från en kvällspromenad vilket jag verkligen behövde. Hade typ bara gått 8000 steg innan idag men nu är jag uppe i 15.000 och det är ju bra:-) Men jag förbrukade min "onyttighet" idag..har ju bestämt att på lördagar får jag äta något onyttigt men idag när jag åt mat hemma så hade mamma gjort chokladpudding till efterrätt så jag tog faktiskt en liten potion av den. Även om den var liten så var det onyttigt så imorgon får jag hålla mig ifrån sötsaker och flöttmat igen. Nu ska jag krypa ner hos min kära pojkvän i sängen, han är förskyld så det är lite synd om honom nu. Och sen ska han jobba imorgon igen också så då är det lite extra synd om honom;)

//Sofie

Hittade massa udda glas hemma hos mamma som ingen använde och kom på att de kan ju användas som ljuslyktor ju:-) Lite fina stenar i botten och sen värmeljus i (ville ha finare ljus så jag var inne på fyndlagret och kikade men hittade inga...)Åhh vad jag skulle vilja ha en bra kamera, speciellt vid såna här tillfällen...

Snabbt inlägg

Kom hem sent igår då jag följde med Pontus ut till Asby...På dan så var jag och Hugo och hälsade på Ida, vilket var riktigt trevlig. Spannade lite på deras kök och fick lite tips och ideér till vårat. Tyvärr hinner jga inte skriva mer nu för jag och pojkarna ska först till Pontus jobb och hämta bilen och sen hem till mamma och pappa:-) Skriver mer sedan.

//Sofie

08 januari 2009

Lunch time


Hugo och jag har precis kommit hem från BVC och några ärenden på stan..Det blev ingen spruta för Hugobus, de tyckte vi skulle vänta i och med att han varit så hes igår. Efter BVCbesöket hade jag tänkt göra en massa ärenden men vädret är inget vidare denna dag. Det snöar och blåser hej vilt utanför. Så jag gjorde bara det viktigaste och det var att hämta en ny nyckel till vårat förråd som vi tappat bort.. Jag har inte kunnat plocka undan något julpynt eftersom alla kartonger och allt är i förrådet som vi inte kommit in i:P Men nu ska jag snart börja plock lite här i lägenheten. Hugo han ligger och sover och jag ska bara äta upp min jättegoda omelett först:-) Omelett är verkligen gott och så enkelt att laga, plus att det är en nyttig rätt beroende på vad man stoppar i den:P Idag gjorde jag en med kräftstjärtar, tomater och dill i mums:) Nej nu ska jag stänga av datorn och göra det jag ska göra istället haha. Att det ska vara så lätt att fastna här framför datorn alltid, jag förstår inte det....:-)

//Sofie

Frukosten i magen

Världens godaste filmjölk

Nu har jag ätit upp min filmjölk å snart så ska Hugo få sin banangröt:-) Får se om vi hinner gå promenad också innan vi ska vara på BVC vid 11.00 tiden. Hugo ska få spruta idag, usch det är inget jag ser fram emot spruträd som jag är:P Förra gången så grät han hur länge som helst efter att han fått sina sprutor, hoppas det inte blir samma denna gång. Igår så var vi ute på kvällspromenad men jävlar vad kallt det är!! Det är verkligen inte roligt när man fryser om hela ansiktet...fast som våran gamla gympalärare alltid sa: Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder, och visst är det väl sant? Måste börja ta tag i träningen också på allvar, det räcket inte med promenader och stegräknare min degmage vill inte försvinna bara av det:P Nu när jag äntligen har kommit igång med kosten så vore det ju skönt om jag kunde komma igång me träningen. Men gymkort har jag som sagt inte råd med än, får ta på mig träningskläderna och vara lite påhittig själv. För egentligen behöver man ju inget gym för att kunna få sig en genomkörare:-)

Nu måste jag stoppa min son som är påväg att rulla iväg ut i hallen verkar det som, tror han är lite hungrig också så mat ska han få med:)

//Sofie

07 januari 2009

Mina lilla plutt!!!

Idag har jag och mina pojkar varit och hälsat på hos Elin. Rikigt trevlig, vi åt kyckling med sallad och busade med Hugo. Fast Hugo var jättegnällig på slutet så vi åkte hem till oss sen..men lillkillen ville inte sluta gnälla och när vi kom hem så blev det bara värre. Han hade precis somnat till innan vi var hemma, typiskt. Så han var inte så glad när jag bar upp honom i lägenheten. Han har varit jättehes hela dagen, hoppas han inte är påväg att bli sjuk... Tog tempen på honom förut och den visade vad den skulle. Nu sover han som en stock därinne men det tog sin lilla tid. Helt vansinnig var han! Skrek så han var helt röd hela han och tårarna bara sprutade ut, åhh mitt lilla hjärta vad jag tyckte synd om honom. Inte lätt när man inte kan förklara vad som är fel. Och det är lite frustrerande när jag provat allt men inget hjälper... Hoppas att han är piggare när han vaknar sen.

Min älskade lilla ängel<3

Utflykt på isen

När vi nu var ute och hundarna var med så tänkte jag för en gångs skull försöka ta ETT bra kort på dem...men det slutade med att de flesta såg ut såhär:P
Pontus med hockeyklubborna i högsta hugg, Poker han tyckte isen var lite läskig till och börja med men sen gick det bra:-)
Svärmor på spark och med Hugo i sin pulka på släpp
Haha Sarah tog lite snålskjuts av Krille
Grillning på G
Hmm Pontus pappa hade tagit på sig en färgglad mössa:-)

Hugo i sin pulka
Sandra sitter och gosar med sin favorit brorson
Jag hade skrivit LHC jättefint i snön men sen kom Krille och sabboterade med att skriva FBK i ena hörnet...
Kameraduell, såklart:)