30 juni 2009

Klibbig värme

Hugo och Ebba på bild.

Fy så klibbigt det är ute! Har precis klippt hela gräsmattan och det var kämpigt i värmen må jag säga.. Jag och Hugo har varit i Hätte idag tillsammans med Cissi och Ebba. Dock var det bara Ebba som vågade sig i vattnet, vi andra stannade på land. Det har varit mulet nästan hela dagen men det har varit supervarmt! Bara väntar på att åskan ska komma... usch. Efter fika och prat så åkte vi hem sen. Eller Hugo blev supergnällig (som han alltid är nu mer när det är såhär varmt) så vi ska att vi skulle träffas nästa vecka också en sväng. Nu har jag som sagt klippt gräsmattan, värsta träningspasset ju! Undertiden så grejade Pontus och Gunnar med takfönstret..Gud det blir ju aldrig klart! Mycket jobb men bra blir det ju. Allt är ju bättre än när det regnar in. Nu står Pontus och lagar lite sen kvällsmat. Har ju inte ätit något annat än frukost och lite fika idag. Gunnar är barnvakt till Hugo medans jag sitter här hihi. Hugo kör med honom bokstavligt talat för han vill bara gå omkring med sin gåvagn hela tiden. Han går rätt bra med den men man får vara med lite för ibland kan det gå lite vingligt.

Hoppas det inte blir lika många stavfel i detta inlägg som i förra, ibland går det så fort när man skriver så man själv inte hinner med haha. Orka sitta och läsa igenom det innan man publicerar det liksom:) Sofies egna lilla i-landsproblem.

//Sofie

Mår pyton i värmen

Poker och Pontus i båten

Hugo mår inget vidare när det är såhär varmt. Gnälligt hela tiden! Ingenting är bra förutom bad i diskhon. Det blir inget roligt för någon. Föra året gick jag omkring med magen i vädret och hatade allt vad sol hete och nu är Hugo ute och tycker lika illa om värmen som jag gjorde då. Igår så åkte vi ut till Pontus föräldrar en sväng. Eller Pontus skulle träffa en på sågen i Österbymo för ett eventuellt jobb och då väntade vi i Asby undertiden. När han var tillbaka så passade farmor Hugo en liten stund medan vi tog motorbåten ut till en liten ö och badade Pontus, jag och Poker. Men det är inte så smidigt att ha med Poker. Så fort vi inte engagerar oss i att kasta pinnar till honom så hoppas han i och badar och ställer sig och skackar av sig allt vatten över oss och våra handdukar, hela tiden! Han är inte så dum våran hund...

Sen när vi kom tillbaka fick vi middag och därefter åkte vi och kollade på några kattungar på en gård inte så långt bort från Pontus föräldrar (i landsbygdens mått vill säga så var det inte så långt, i min mått mätta så var det en bit...). Nu är det nämligen så att Potnus har ändrat sig angående den andra kissen som jag ville ha så nu ska vi ta en kattunge därifrån istället. Pontus vill ha två katter nu men jag tycker det räcker med en.. Får väl se hur det blir. Jag ville nämligen ha en gulkisse och den hade även en bror som den gick jättebra ihop med så de ville gärna sälja dem tillsammans..Men vi får fundera på det.

På hemvägen så ringde Sandra och drog med mig ut på en löparrunda.. Innan trodde jag att jag inte skulle orka (jag menar springa med Sandra som tränar fotboll flera dagar i veckan plus matcher etc..) men det gick över förväntan! Vi hade med oss Poker också och han blev trött! Fatta vilket tempo vi måste hållt haha. 4.3 kilometer var rundan och jag hade kunnat fortsätta längre..Det har alltså lönat sig allt slit på gymmet. När vi kom hem så mumsade vi i oss vattenmelon tillsammans med Pontus och Gunnar som varit uppe och grejat klart bland takpannorna på vårat tak. Gud så gott det är med vattenmelon! Det, jordgubbar och blåbär det är det bästa med sommaren:)

//Sofie

29 juni 2009

Pictures from yesterday

På en rastplats längst vägen så hittade vi dessa två skönheter:) Två hemmagjorda flodhästar.. Äzca var lite skeptisk emot dem hahaLite fika med smörgåsar blev det också

Sandra och jag hade kameraduell som vanligt
Mats utanför museet, världen minsta filmmuseum det ni!
Det roligaste där inne var denna blommiga falukorv som började snurra och sjunga när man tryckte på knappen, så finurligt!:)
Så här stort var det. Men de hade lyckats få med VÄLDIGT mycket på den lilla ytan..
Här sitter vi allihopa (utan Sandra som tar kortet) på torget i Tomelilla
Haha Sandra fick för sig att prova om hon fick plats i Äzcas hundbur men det uppskattade inte Äzca utan hoppade in hon också för att försvara sin bur:)
När alla andra tog kissepaus så tog vi kort..
Vi stannade till i Älmhult på vägen hem och åt. Och är man i Ingvar Kamprads hemstad så måste man bara ta kort på sig själv framför en IKEA skylt. Så är det bara.

Byggare Hugo

28 juni 2009

Hasse och Tage

Idag har det varit en heldag för våran del:) Det började igår då vi var först i Boxholm och åt gott hemma hos mina föräldrar. Sen lämnade vi våra pojkar där och åkte vidare hemåt med ett stopp i Sommen hos Emme och Dennis. Hugo och Poker sov i Boxholm för klockan 7 i morse åkte vi, Sandra, Krille, Sarah, Jocke plus Pontus föräldrar ner till Tomelilla i Skåne. Pontus pappa fick en gång i present av sina kära barn en tur ner dit och till Hasse och Tage museet som finns där. 4 timmar enkel resa tror jag att det tog ner:P Men vi har haft det jättetrevligt! Museet var nog världens minsta museum (iallafall världens minsta filmmuseum:). Vi tänkte ta med Hugo i bilen med kom fram till att han nog bara skulle vantrivas.. Han sover ju i stort sätt aldrig i bilen nu mer och jag har Falunresan kvar i bakhuvudet. Från Falun till Örebro skrek Hugo konstant. Och nu menar jag skrek som i Ronjas vårskrik i "Ronja Rövardotter". Herregud vilken resa! Den var allt annat än en semester för mig och Pontus... Det är inte roligt när Hugo blir så besvärad och inte vill sova borta/i bilen. Jaja iallafall så denna gången erbjöds sig mamma att vara barnvakt under dagen och det hade gått kanoners:) Har tagit massa bilder men helt ärligt så orkar jag inte lägga in dem i datorn nu... Får bli imorgonbitti istället. Jag är såå trött nu!

//Sofie

27 juni 2009

Hatar straffar

En till sak..

Tycker synd om svenska u21 landslaget. Ni kämpade så väl igår och tyvärr skulle det ju avgöras på straffar. Straffar är verkligen en orättvis vinst. Även om Sverige hade vunnit så gillar jag inte straffar, det känns inte rätt på något sätt (kanske hade känts mer rätt om Sverige vunnit, det kan jag ju inte neka till. Men ni förstår kanske ändå vad jag menar..) Men men jag tycker vi ska vara stolta över att vi vände ett 0-3 underläge till 3-3 mot England, inte dåligt det!

Go Sverige!

R.I.P Fawcett and Jackson

Det pratas så mycket om Michael Jacksons bortgång men någon som också har gått bort nyligen är Farrah Fawcett.. Jag kan inte påstå att jag är något jättefan till någon av dem men så fort jag har sett att Farrah Fawcett har varit med i en tiding eller liknande så har jag köpt den. En så otroligt vacker kvinna! Säga vad man vill om Michael men vacker kan väl ingen påstå att han var i slutet? Sen har jag lite svårt att förstå denna chock över hans bortgång. Jag menar se på hur människan levde, är det så konstigt att han bara blev 50 år gammal? Men det är alltid tråkigt när människor dör.. Jag blev illa berörd för några år sedan när Anna Nicole Smith gick bort också. Tänk vad kändislivet kan göra med en. Hoppas de får vila i frid! King of Pop får det säkert bättre där han är nu!

Grillkväll i Solgläntan

Poker fann sig tillrätta med en fotboll i munnen
Hugo tog med sig farmor ut på en promenad i gräset
Systrarna Karlsson/Gustafsson
Hugo och faster lekte "Lady och Luffsen" med en saltpinne haha
Alla bröderna Gustafsson:)
Alla samlade runt bordet, massa god mat som alla bidragit med:) Men godast var nog Sarahs bål!

26 juni 2009

Loppis?

Funderar på att åka in till stan och besöka några loppisar idag. Tror de flesta har öppet på fredagarna..De har så udda öppetider alla loppisar här (med undantag för en som är den bästa) i stan! Typ öppet 2 timmar några dagar mitt i veckan, sen öppet liite längre på lördagarna... Blir inget längre inlägg denna gången för min son och hund vill ha lite uppmärksamhet nu:) Båda två sitter och kollar på mig med sina bedjande ögon haha.

//Sofie

25 juni 2009

Mycket på en dag

Hugo och morfar spelar piano

Hannah har varit här idag, skoj! Åkte en sväng in till stan och shoppade till Hugo och sen hamnade vi på City Grillen och åt varsin köttbulle tallrik:) Telefonen ringde också och det var chefen från hemtjänsten i Boxholm som undrade om jag var intresserad av att jobba sista perioden nu i sommar då de fått ett återbud från en tjej som skulle ha jobbat då. Oj vilken lång mening det blev! Men tyvärr orkar jag inte gå tillbaka i texten och ändra så ni får stå ut med det mohaha. Kul.

Nej åter till jobbet. Visst svara jag! Det skulle ju gå bra Pontus har ju semester då och allt. Kommer hem kollar i kalendern och inser att den första veckan kan jag inte alls jobba. Det är ju då Pontus och jag ska åka på vår semester och den har vi redan bokat och den går inte att avboka heller.. Så jag fick ringa tillbaka och säga som det var men det skulle inte vara några problem, då kan jag ju ta de tre andra veckorna istället. Ser att brevbäraren har varit och lämnat post i brevlådan så jag går ut och tar upp posten och ser att jag fått ett brev från ena skolan jag sökt till, och yes jag kom in då det var en annan som tackat nej till sin plats. Bara det att då börjar jag skolan den 10 augusti och slutar jobba den 16...Fick ringa IGEN och prata med henne och tillsut kom vi fram till att jag ska jobba de två veckorna som jag kan. Sen slog det mig att det är ju under tiden då Hugo fyller år och känner jag mig själv rätt så lär ju jag få ett schema så jag jobbar den dagen, inte skoj. Men men vi behöver pengar och jag ska nog kunna fira Hugo ändå. Sen blev det lite rörigt igen för jag fick äntligen tag på dem på Hugos blivande dagis så vi ska få komma dit på onsdag och hälsa på. Och då slog det mig att Hugo har ju sin inskolning den 10 augusti samtidigt som jag börjar skolan! Så den får väl Pontus ta den dagens inskolning helt enkelt.. Dessutom vet vi ju inte vad Pontus gör i höst om han får förlängt eller inte där han är nu. Kanske han får jobb på sågen som han ska till på intervju på måndag?...Krångligt ska det vara haha.

Ja och just det vi har inga pengar fått från försäkringskassan heller denna månad, eller inte så mycket som vi skulle ha fått. Kul speciellt med tanke på att Pontus jobbat halvtid 2 veckor denna månad och kommer få ut mindre lön.. Får se hur vi ska lösa det! Vi kan ju inte leva på de 2000 kronorna som försäkringskassan betalat ut till oss.. Har jag sagt att jag inte tycker om dem? Puh mycket som sagt. Hela sommaren är uppbokad plus att vi borde hinna med och greja lite på huset. Pontus har fortfarande inte hunnit klart med takfönstret, nu har vi bara en pessening där över. Och det är inte för att han segat utan för att det var mer jobb än vad vi trodde då halva taket var vattenskadat plus att vi har haft såå mycket annat att stå i, helt galet.

Mycket text, förstår om ni inte orkar läsa allt haha. Inga bilder har jag tagit idag heller! Får bli skärpning på den fronten..Får slänga in en gammal bild istället.

//Sofie

Svettigt värre

Har försökt dammsuga och plocka lite här men det är inte det lättaste med en huligan Hugo vid ens fötter:) Svettig blev jag också efter min dammsugning, gud så underbart det är med värme ute!! Bäst av allt är nog kvällarna för de är verkligen helt underbar nu:)

Hannah ska komma förbi en sväng idag, trevligt! Mamma fyller år idag också så jag hade tänkt att vi skulle åka och gratta henne i eftermiddag men hon jobbade ett sånt där 24 timmars pass så hon är hemma först på fredag.. Så vi bestämde att vi ska åka dit en sväng på lördag istället och gratulera henne då:) Igår så var vi hos Emme och det var rikigt trevligt. Vi gick en sväng ner till "lugnalandet" och kollade på folk och åt glass, mysigt. Sen när vi kom hem igen till Emme så blev Hugo lite gnällig så vi åkte hem så han skulle få sova en stund. På kvällen åkte vi ut till Asby och åkte båt, riktigt skoj. Hugo stortrivdes med att åka motorbåt, snabb och det låter mycket det passa honom perfekt. Han fick även vara med när Pontus och de rodde sommaskep. Dock tyckte han att de tog i lite förlite så han tröttnade efter ett tag och fick komma ombord på White Lady istället där jag och Pontus mamma satt. Tyvärr glömde jag ju kameran! Så tråkigt! Hugo som var såå söt i sin flytväst:) Får ta kort på det någon annan gång. Nu ska jag hoppa in i duschen och svalka av mig lite haha.

//Sofie

24 juni 2009

Onsdag återigen


Sitter i morgonrocken och skriver med en tandborste i munnen. Har precis tampats lite med Hugo..Han tycker verkligen inte om sin tandborste men hans små gaddar måste ju också borstas vare sig han vill det eller ej. Idag så ska vi ut till Sommen en sväng och hälsa på Emme. Blev inget igår så vi tar det idag istället. Igår så var jag och pojkarna och hälsade på Pontus mormor mitt på dagen. Hon hade stickade en jättemysigt kofta till Hugo! Den ska han använda mycket i höst sen kan jag lova, så fin den som den är! När Pontus kom hem så åkte jag och tränade plus gjorde lite ärenden, hade en klänning som jag vunnit på tradera att hämta ut. Supersnygg! Får lägga upp bilder på dem här:) Sen var jag och lämnade lapp om att jag godkände min reservplats till en utav utbildningarna, första reserv så det finns ju en chans att jag får plugga i höst:)

Robin, Pontus kusin, kom förbi en sväng också igår. Trevligt, vi fikade ute på altanen och det är ju såå skönt! Älskar verkligen att bo i hus, speciellt vårat hus:) Finns massa att göra men det är faktiskt bara skönt (nästan alltid iallafall) och vi har en stor trädgård och altan att vara på i sommarvärmen. Ta bara en sådan sak som igår när jag tvättade en massa, hade vi bott kvar i lägenheten vet i tusan hur vi skulle kunna torka allting. Men nu är det bara att hänga ut det i trädgården, vilken lyx:) Planer och ideér om hur man kan göra allting finare finns där också och det är roligt det!

Tyvärr verkar våran tvättmaskin balla ur.. Är de inte dammsugaren så är det tvättmaskinen. Tråkigt! (Får väl säga som Pontus pappa: Det är ju det som är charmen med att bo i hus haha). Köpte ju ny dammsugare förra veckan och nu verkar det som denna maskin också håller på att lägga av. Den centrufigerar inte efter avslutat program så det måste man göra separat varje gång plus att den inte tar upp allt tvättmedel utan hälften blir kvar i behållaren. Jaja får se om den lägger av helt eller om vi kan köra med den ett liiitet tag till. Vore skönt att slippa den utgiften men och andra sidan är det inte så skoj att gå omkring i skitiga kläder. Allt kommer verkligen på EN gång! Inte lite i taget utan alla problem kommer i en klump.

Nu ska jag ta och se om min son vill ta sig en liten lur igen innan det bär av mot Emme.

//Sofie

PS: Nu tog även färgen till skrivaren slut... DS.

23 juni 2009

Billydörrar

Hugo är på G igen och river ner allt som vi har i våra vita Billy bokhyllor här uppe. Men jag tror jag kommit på hur vi ska lösa detta lilla problem, dörrar! De säljer ju glasdörrar (vitrindörrar) på IKEA till dessa hyllor så det ska jag införskaffa! Dock så har vi ju 6 bokhyllor här uppe.. Kan bli lite dyrt om man ska ha till alla men men. IKEA nästa:) Får se hur mycket pengar som återstår när räkningarna är betalada hoho.

Annars blir det nog en lugn dag idag. Pontus ska jobba helttid igen (för att vara uppsagd får han jobba väldigt mycket) så jag ska slå en signal till Emme sen och se om hon vill gå på promenad eller något sådant lite senare. Ska försöka få min son att sova en stund till nu på morgonkvisten. Så jäkla morgonpigg man kan vara! 06.00 så är det morgon och dags för en massa bus och lek, bara att gå upp ur sin varma goa säng:) Nu ska jag se till att han inte river ut alla mapparna med Pontus serietidningar i som han så omsorgsfullt sorterade upp igår efter Hugos framfart.

//Sofie

22 juni 2009

Seg jag är..

Borde gå ut och klippa gräsmattan, den ser för jävlig ut! Hela våran trädgård ser rätt visen ut faktiskt..Någon som är bra på det där med trädgårdar? Får jättegärna komma med bra tips, jag är så lost inom trädgårdsarbeten så det finns inte. Men det vore ju kul att lära sig lite:) Jag vill ha en fin med lättskött trädgård, hur får man en sådan?

Gräsmattan var det ja...

//Sofie

Sorterar bland pappas serietidningar

Inte så mycket att skriva..

Hellu again! Nu sitter jag här igen, har varit vaken sen klockan 06.00 imorse. Hugo han sover inne i sin säng nu igen. Ska slå en signal hem till mamma och pappa och se fall de är hemma något idag. Om de är det tar vi nog en trip dit. Igår så var vi ute i Asby hos Pontus föräldrar. De skulle ro kyrkrodd och lite. Men jag och Hugo stannade kvar hemma med Pontus mamma. Orka gå i kyrka med en ettrig 10 ½ månaders bebis... Vi åt lite gott och sen kom de nadra tillbaka och då åkte vi hem. Orkade inte stanna kvar fast Pontus nog hade velat det. Han vill ut och åka motorbåt men Hugo var dödstrött och supergnällig så vi åkte hem istället. Gick på promenad på kvällen och det var såå mysigt att gå tillsammans hela familjen. Pontus visade mig lite nya vägar att gå här omkring. Dock inget ställe jag kommer gå själv sen för då lär jag aldrig hitta! Vi gick vid ett ställe där de spränger stenar (dagens fråga igår: hur står det egentligen till i stenbranchen så här i finanskris tider?) och det området var ju hur stort som helst! Som en labyrint, där kunde man lätt gå vilse. Men vi hittade faktiskt ut till slut. Gunnar kom förbi en sväng sen också så vi fikade lite och kollade på "Morden i midsomer", vad annars? haha. Måste ju se klart alla dvd:erna som vi fått låna av Pontus mamma. Det är mitt mål denna sommar!

Nu har min prins vaknat inne i sitt rum. Han sjunger så vackert! Han har verkligen börjat försöka härma ljud men det går ju sådär om jag ska vara ärlig haha.

Ha det gott
//Sofie

20 juni 2009

Helt slut!

Det gick hårt åt igår, känner mig halvt död denna dag:) Vi hade det jätteskoj hemma hos Emme och Dennis. Trevligt folk och god mat! Men nu har jag värsta saknaden efter min son!! Gud vad jag saknar honom! Han har varit hos Pontus föräldrar sen igår och de har varit ute på sjön med båten. Pontus pratade med dem tidigare och de hade inte tänkt komma iland innan kvällen så jag sitter som på nålar och väntar på att de ska ringa och säga att de är framme så jag får träffa min underbara pojke! Jag kommer aldrig klara av att vara ifrån honom en hel helg sen...Det är egentligen bara bra att han får lära sig att sova borta utan mamma och pappa också, så inte det sak bli några probelm senare. Men det är verkligen så tomt! Poker är ju också med dem ute på sjön så inte ens honom har jag att gosa med. Usch usch...

Kollade igenom min kamera förut på bilder och herregud vad jag började skratta:) Vet inte hur mycket som är lämpoligt att lägga upp här men ni får se om det dyker upp några bilder senare. Vi dansade till och med runt midsommarstången igår, inte dåligt va? De hade snickrat ihop en alldeles egen liten stång och såklart var vi ju tvungna att använda den. Nu ska jag gå ner och äta något och sen tror jag att det är dags att åka till Asby och hämta pojkarna *hoppas*

//Sofie

19 juni 2009

Midsommarafton

Ha en jättebra midsommar allihopa! Nu är Pontus och jag i Boxholm och passar Lucas en stund, mamma och pappa är fortfarande i Spanien. Har ätit en god sillunch ute också men precis när vi ätit klart så började det regna, tänka sig! Så vi ska äta jordgubbar här inne nu. Sen blir det partaj ute hos Emme och Dennis i deras nya hus ikväll. Nu ska jag äta jordgubbar innan Pontus har tryckt i sig allihopa själv.


Glad Midsommar!

18 juni 2009

Kissekatten

En rolig sak är att vi ska skaffa katt! Vi har pratat om att skaffa en innan men nu måste vi verkligen ha en katt! Jag har sett massa små möss springa utanför huset och det är ju bara en tidsfråga innan de hittar något litet hål så de kommer i här i huset. Vi hade egentligen tänkt ta en kattunge uppe från Ljungberga (Pontus kusins gård) men de har inte fått några kattungar där i år tyvärr. Så jag har letat på blocket och hittat en annons om kattungar från Jönköping. Mailade tjejen som sålde dem och fick svar att det fanns ett par honor kvar och de var leveransklara i början av augusti. Det passar oss perfekt för i augusti har vi inte så mycket inplanerat så då kan vi ta en kattunge och bara kunna mysa med den:). Jag hade velat ha en vanlig bondkatt egentligen men när jag såg denna så blev jag kär!! Hon är (ja vi ska ha en hona för att väga upp lite här i vår familj där alla andra är killar) norskskogskatt, hennes mamma var vit och pappan brun/svart. Vet inte om den kombinationen gör att de inte är "lika fina" för de skulle "bara" ha 1000 kronor för henne. 1000 kronor är mycket pengar för mig, speciellt på en katt som annars inte kostar mer än en 100-lapp (som sagt så är inte jag mycket för raskatter men denna är ett undantag!). Pontus tyckte det var lite mycket pengar men han sa att jag fick bestämma så nu är den lilla tingad och i början av augusti är hon våran kisse!

Någon som har ett bra namn till henne? Jag hade massa bra killnamn men inget sådär klockrent namn till en tjejkisse. Så lämna gärna en kommentar om ni vet något bra namn!:) Kanske Sirpa eller vad säger du Jennie haha. *internt skämt*

//Sofie

Jag gråter

Pratade med de på skatteverket och jag kommer inga pengar få nu innan hösten.. Varför? Jo jag har byt bank! De konstiga är bara att jag inte behövt anmäla något nytt kontonummer till försäkringskassan eller något annat ställe när jag byte bank för det ska ske automatiskt nämlöigen. Men tydligen inte till skatteverket, ta er i aslet! Trött jag blir. rikigt jävla surkärring var det jag pratade med också. Jag frågade om det hade varit likadant om det varit tvärtom, att jag skulle betala in pengarna till dem om jag hade kunnat göra det senare fast jag skulle betalat in dem innan midsommar. Men det var verkligen inte samma sak ansåg hon! Fy skäms på mig jag ska ju hålla koll på sådant själv! Räkna inte med att få någon hjälp från något statligt, moderatjävlar. Se nu fick jag in dem också:)

Ursäkta språket men jag är såå sur! Pratade med Pontus nu om hur vi skulle göra med våran semester. Han tyckte vi kunde låna till den sålänge av våra "huspengar" men hur kul är det egentligen? Låna av sig själv? Men men hellre det än ingen semester alls. Jag har längtat efter en helg för bara Pontus och mig jag vet inte hur länge. Så nu ska inte skatteverket få förstöra det!

//Sofie

Jävla skatteverket

Tror ni jag fått tillbaka några pengar? Nej! Åh vad förvånad jag är, eller inte... Sitter i telefonkö nu för att få prata med någon och fråga varför mina pengar inte satts in. Jag har plats 55 i kön nu, jippi!!! Ahh trött jag blir på att allting ska strula och gå sönder hela tiden, varför kan ingenting få gå smidigt för?

17 juni 2009

Snabbt ska det gå

Jag har länge pratat om att göra något åt mitt synfel..Står inte ut med allt vad linser och glasögon heter. Dyrt som bara dän är det och strular gör det också. Så nu satt jag och sökte lite på nätet och hittade ett ställe i Linköping där de utför ögonlaser, dyrt men det tjänar man ju på i längden. Vet ännu inte hur jag skulle kunna finansiera det men det får jag ta senare. Iallafall så mailade jag dem i en ruta där det stod att om man var intresserad av att veta mer så skulle man bara fylla i namn och telefonnummer så skulle de höra av sig. 10 minuter senare så ringer dem, snacka om snabb service:) Fick en tid för undersökning och samtal den 29 juni. Gud så fort allting gick! Jag som sagt inte ens kommit på hur jag skulle kunna betala en sådan behandling.. Kostar ju närmare 30.000. Sen vet jag heller inte om jag får göra den, de är ju nu mer rätt hårda på att du ska haft stabil syn under 2 års tid. Jaja får väl åka dit och prata med dem och se vad de har att säga.

Jag räknade just ut att jag lägger mellan 3000- 5000 kronor på min syn om året..

//Sofie

Du är död för mig!

Jag orkar inte hålla på och laga dig hela tiden! När man är så pass ny som du är så ska man hålla längre än ett och ett halvt år! Garantin har gått ut nu och vi orkar inte laga dig mer, nu skaffar vi en annan.

16 juni 2009

Åhh vad jag älskar dig!

Hugo<3

TV igen!

Förresten så har vi fått igång våran TV nu igen, Whii!!! TV-killen var här igår och han lyckades få igång den tillslut. Men ikväll blir det nog ändå "Morden i Midsomer", man blir ju helt fast i den serien! Fick låna en massa filmer av Pontus mamma så nu har vi lite att plöja igenom.


//Sofie

Hål i taket


Pontus har börjat med att byta vårat takfönster som inte riktigt håller tätt när det regnar.. Så för tillfället har vi ett stort hål i taket, bra med lite AC nu när sommarvärmen kommit till oss:)

Annars så har jag varit i Boxholm en sväng idag. Träffade Maria en stund mycket trevligt. Blir inte så jätteofta man hinner ses nu mer vilket är tråkigt.. Brun som en pepparkaka var hon i allafall efter en vecka i Turkiet nyligen, inte ett dugg avundsjuk:P Gick på hundpromenader och snackade skit mest. Lite fika blev det också så nu ligger de några mariekex och guppar i magen haha. Sen när vi åkte hem så stannade vi till en sväng hos Emme. De har fått iordning så fint i huset och finare lär det bli. Så idag har jag varit rikigt social av mig, riktigt trevligt har det varit:). Tänkte åkt och tränat nu men Pontus grejar förfullt med fönstret så det ska komma på plats så snart som möjligt så jag får åka och träna någon annan dag istället. Ska sätta mig på golvet och leka med min son snart har jag tänkt, han börjar bli lite irriterad på mig att jag bara sitter still haha.

//Sofie

Var är mina pengar?

Jag har fortfarande inte fått tillbaka mina skattepengar, någon mer som inte fått det? Alla jag pratat med har ju fått sina pengar redan..Börjar bli lite orolig för att jag inte ska hinna få dem. Jag och Pontus tänkte ju använda dem till en liten minisemester bara för oss två. Men får jag inga pengar nu innan midsommar så har vi fasiken inte råd. Vart är mina pengar? Jag kommer gråta om jag inte får dem. Jag har ju gjort allt som man ska för att få ut dem i tid, men det är ju några dagar kvar till midsommar så jag kan ju faktiskt hinna få dem ändå:P Men ingenting här i livet ska ju gå smidigt och enkelt så varför skulle det göra det denna gången? Haha pessimisten i mig som talar:)

Nu ska jag bädda sängen, Ciao!

//Sofie

15 juni 2009

Det blev inget städat

När Hugo somnade så somnade jag också haha. Sen åkte jag och tränade och därefter bar det ut till Pontus föräldrar en sväng. Han och Krille skulle greja lite med båten så att vi ska kunna åka i den snart. Vi var på stan tidigare idag också. Först gick vi en promenad med Poker och sen gick jag på presentjakt i affärerna. Roddarlaget ska ro Simon (en i laget) och Emelie när de gifter sig på torsdag (vågat att ha bröllopet så när midsommar med tanke på vädret...) och då skulle laget ge en present också såklart vilket jag fick äran att inhandla. Inte det lättaste att hitta något att ge till några man inte känner men jag tror att de ska tycka om presenten iallafall. Var inne på "Mollys hus" och de har ju så mycket fint så man vill ju bara handla allting som finns där! Dock är priserna rätt så höga men men det var ju inte jag som skulle betala presenten så då var det bara roligt att gå runt där och välja bland allt fint:-) Sen gick jag och pojkarna och hälsade på Pontus kära mormor. Och som vanligt bjöd hon på mat och det var supergott, som alltid. Jimmy och Sandra var där också så det var ju trevligt att få träffad dem, som alltid haha.

Pratade med Emme tidigare och de har råkat ut för samma probelm som vi när vi flyttade in i vårat hus, trasig avlopp.. Lider med dem, vet hur jäkligt det är. Och dyrt! Fy fasiken vad de kan ta betalt JRAB, men man har ju inte direkt något val i sådana situationer. Fick ett sms av henne nyss och det verkar som det har löst sig tillfälligt i allafall och det är ju tur det. Vi som ska på inflyttningsfest där på midsommarafton:)

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag är dödstrött! Hur jag nu kan vara det jag som tog mig en lur tidigare haha.

//Sofie

Städdax

Varför sitter jag här? Jag måste verkligen städa! En hel helg med 3 (4 med Äzca inräknad) hundar sätter sina spår. Kan inte förstå människor som har så många hundar hela tiden, deras hus kan ju aldrig vara rena.. Städa var det ja.

//Sofie

14 juni 2009

Ett jobbigt litet barn

Är Hugo förtillfället. Han är dödstrött men vägrar sova, tänka sig! Han är så jobbig att få att sova, ögonen går i kors men han gör allt som står i hans makt för att hålla sig vaken. Mammig är han också nu mer. Det är väldigt mysigt att han vill vara hos mig men ibland blir det bara jobbigt. Så fort någon har honom i famnen och han får syn på mig så ska han vara i min famn istället. Inne i en jobbig period allmänt känns det som hoppas att det vänder snart...

Vi har varit hos Krille och Sarah och fått lite mat i magen, mumsigt värre:) Sen åkte alla ut till rodden men jag och pojkarna åkte hem hit då Hugo gnuggat sig i ögonen en längre tid men fortfarande alltså inte somnat. Funderar på om jag ska kolla på ett avsnitt av "morden i midsomer" när Hugo somnat (när det nu blir..). Vi har ju fortfarande inga tvkanaler fått, har varit utan i 2 veckor snart tror jag. Det skulle komma ut en kille till oss imorgon så då förhoppningsvis löser det sig, fast nu mer vågar jag inte hoppas på förmycket. Vi borde egentligen köpa en ny TV också då den vi har nu är lite lustig i bilden, men hellre det än ingen TV alls. Har inga pengar över till det nu så det får vänta. Pontus och jag har haft riktiga "morden i midsomer" kvällar. Jag hyrde det förra veckan och när vi sett klart de avsnitten så lånade jag några dvder med det av mamma. Fast jag ska nog inte kolla på det själv, usch jag blir så uppskrämd om jag ska sitta här själv och kolla på det haha. Nae nu måste jag nog ta upp min son för jag orkar inte lyssna mer på skriket. Det säger alla: Men låt han ligga och skrika en stund så tröttnar han säkert. Pontus och jag testande det en gång, han låg inne i sin säng och skrek hysterisk i över 1 timme sen orkade vi inte mer.. Han är superenvis våran kille. Han kämpar verkligen in i det sista för att hålla sig vaken. Det går ju inte att sova bort livet heller:)

Nu tystnade han men jag tror han har något rakartyg för sig för jag hör hur något dunkar. Bäst att kolla till. Ciao!

//Sofie

Hugo (Pontus) lekte "Karlsson på taket" hemma hos farmor och farfar häromdagen. Det var såå roligt!

Yesterday

Vi åkte ut igår eftermiddag till Asby för att sjösätta den nya lilla motorbåten, men Krille och Sarah var sena som vanligt så vi fick fördriva tiden lite själva innan vi kunde lägga båten i sjön..
Lucas badade förfullt
Tillslut började det småregna undertiden vi väntade så vi tog skydd i Pontus föräldrars båt. Och till Hugos stora lycka hittade vi leksakslådan:)
Sen kom Krille, Sarah och båten. Se så glad Hugo blev:)
Äzca och Poker tar sig ett dopp i det blå.
Alla kollar spännande på när båten åker i sjön
Och i vattnet kom den
Alla hundarna ville åka med. Eller ja inte Obelix han gick och luffsade för sig själv, orka bry sig liksom haha.
Hugo blev lite uttråkad när de inte fick igång motorn så han började tugga på kopplet istället. (Obelix koppel inte Hugos, bara för att understryka..)
Motorn ville inte hoppa igång (fast det visste de nästan om, bara en liiten del som måste köpas till den och sen ska den gå fintfint. Hoppas vi på iallafall). Så Krille och Pontus fick paddla i land båten, ja det är ju miljövänligt om inget annat:)
Jag försökte få ett kort där alla fyra hundarna var med men det var helt omöjligt! Här är iallafall Lucas och Poker som hälsar Pontus och Krille välkomna i land.
Lucas fick ett dampryck och hoppade ner i alla andras båtar som låg förtöjda intill haha.
Till slut tröttnade Hugo på allt och ville ta bilen hem själv. Gick inte så bra då han har en bit kvar innan han når ner till pedalerna haha.

//Sofie

Bloggnörd

Åhh StinaLee ska ha barn! Jag blev uppriktigt glad när jag läste det, bloggskadad jag vet:)

13 juni 2009

Pontus och jag

Vi brukar ha våra små diskussioner angående allt och inget. Igår av någon anledning började vi prata om klockor var på Rolex kom in i samtalet. Hur uttalar ni Rolex? Pontus sa nämligen "Rålex" med å ljud och det är enligt mig feluttal.. Var då tvungen att ringa Jennie för att fråga henne och hon sa också att det var fel uttal, men Erik uttalade det likadant som Pontus. Jag har aldrig hört någon säga Rålex innan, eller är det jag som är ute och cyklar?

Nu är vi iallafall hundvakter, eller jag är det snarare. Pontus och Krille åkte tidigt till Norrköping imorse för att kolla på den där båten. Usch vet inte vad jag ska skriva mer nu.. Hugo lever rövare så det är nog bäst jag leker lite med honom innan allt går sönder här omkring haha. Skriver mer senare.

//Sofie

12 juni 2009

Studenttider

Minnen
Ser ni vart jag är?:)
Bild lånad från Hannah