30 juli 2009

Sitter i en båt i regnet

Denna dagen så är det regn på schemat, tråkigt värre. Pontus mamma är här en sväng och hälsar på, ja och Obelix också:) Jennie och Erik skulle eventuellt komma förbi de med men när vädret är så här så är det inte så roligt..Vi kommer ju ses imorgon om inget annat. Hugo ligger inne i akterruffen och sjunger (han ska sova). Vi ska snart äta lite mat här och kanske ta en glass till efterrätt, det finns en glassbar här med supergod glass:-) Ska försöka hinna lägga in lite bilder under dagen, innan jag börjar jobba. Måste försöka hinna med 15.30 färjan över så jag säkert hinner. Vet inte exakt hur lång tid det tar att köra så det är ju bra att ta i lite för mycket än tvärtom:P

//Sofie'

PS: Nu tittade solen fram!!! Whii!!

29 juli 2009

Uppdatering, uppdatering, uppdatering

Sitter i "White Lady" och skriver!! Det är historiskt, blogga från en båten mitt på sjön Sommen:) Vårt superduperbra Internet gör det ju möjligt så nu kan jag blogga fast vi ska bo på båten i ett par dagar. Vi ligger vid färjan så jag får pendla här ifrån till jobbet men det gör inte så mycket då vädret är kanoners och jag tillbringar hellre tiden här vid vattnet då än hemma. Hemma kan man aldrig slappna av ordentligt för det finns alltid så mycket måsten, men det gör det inte här så skönt!

Uppdatering om sommarodden.
Ja vad ska man säga.. Boxholm vinner förfullt, både på dam och herr sidan:) Ingen större överraskning kanske hehe:) Asbys herrar har kommit 4 i de 2 deltävlingarna som varit. Damerna hade en tuff kamp idag men tillslut så blev det en 3 plats efter Torpa och Boxholm. Vill ni läsa mer så gå in på www.sommaveckan.se där Sandra uppdaterar så duktigt hela tiden:)

Uppdatering om jobbet.
Det rullar på men det är SÅÅÅ mycket att lära sig och det känns rätt maffigt då jag ju bara ska vara där i 2 veckor, totalt 10 pass... Men det går väl. Vissa i personalen är ju trevliga andra inte men så är det ju var man än är. Problem med mina linser har jag fått också så jag har fått använda glasögon vilket inte är så bra för mig. Jag har inte haft råd att skaffa mig nya så de jag har nu är för svaga i styrka så jag får huvudvärk hela tiden, inte skoj. Något annat som inte var skoj var när Hugo vaknade imorse, klockan 4.20. Jag hade satt klockan på 05.30 men det var ju bara att glömma min "sovmorgon". Usch det känns i kroppen nu när man jobbat ett 10 tim pass plus sommarodden och allt.

Bilder lägger jag upp senare, jag orkar fan inte nu för att tala klarspråk.

//Sofie

27 juli 2009

Sommarodd i Blåvik

Morgonen idag började med sovmorgon!! Vi gick upp klockan nio! Vilken lyx:) Drog till gymmet direkt när jag stigit upp och det kändes välbehövligt efter denna helgen:) Pontus är iväg och grejar med sommaskepet, det verkar gå dåligt för honom för han har varit borta ett tag nu... Ikväll så ska vi till blåvik och heja på alla duktiga roddare. Imorgon så börjar jag jobba, whii! Pengar är det jag får ha i bakhuvudet, det behövs ju som bekant alltid. Nae jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva mer nu... Får återkomma med info och bilder från rodden ikväll:)

//Sofie

26 juli 2009

Bilder från 60 årskalaset

Alla samlades utanför huset och bjöds på en välkomsdrink när vi kom dit. Den var super god, tror jag drack 6 glas...:)
Sarah på bild tillsammans med sin blivande svärmor
Hugo och farfar försvann ett tag och vi undrade vart de tagit vägen. Här ser ni svaret, de har ätit körsbär! Hugo älskar även det så han hade lyckats trycka i sig en massa av dem, med farfars hjälp såklart. Dock så har han bajsat som en, ja jag vet inte vad, idag!
Mingel, mingel, mingel:)
Sarah och Krille
Far och son<3
Äzca tyckte det var jobbigt med kalas, hon däckade i gräset.
Ett kort på när Sandra tar kort. Så nödvändigt...
Grillen sattes igång och det blev mycket god mat!
Försökte ta ett fint kort på Krille och Äzca med vattnet som bakgrund men Äzca ville hellre kela med sin husse än vara med på kort.
Gunnar hade med sig cigariller som alla rökte tillsammans med ett glas whiskey utan jag, jag höll mig till mitt rosévin med lite fanta i:)
Haha Sandra ser ut som en hockeywannabee i Gunnars kavaj:)
Vi sov i båten men Gunnar fick inte plats så han fick sätta upp sitt lilla tält på land istället.
Sarah och Sandra var på G:)
Klockan 5 på morgonen ville Hugo leka med sin faster. Faster roade då sin brorson med att trä en blöja över huvudet. Normalt.
Åhh äntligen är alla uppe och äter frukost med mig!!!
Men när båten började åka hemåt så däckade Hugo inne i akterruffen. Så trött och så söt!!!

En intensiv helg

Då var man hemma igen efter ytterligare en helg på vift:) Vi har haft det kanon bra i helgen och vädret var inte allt för elak mot oss heller. Vi grillade och åt gott och sen så blev det ju en del dricka, vissa fick i sig mer än andra om jag säger så:) Jag var trött och ville inte vara dålig dagen efter då vi hade Hugo med oss så jag gick och la mig rätt skapligt i båten. Klockan 5 kom Pontus ner ramlandes i båten och somnade för "natten". Hugo vaknade tio minuter senare och tyckte det var morgon. Men efter lite välling och bus så somnade han faktiskt om igen sen brevid sin farmor.

Vi tufflade hemåt rätt skapligt sen idag. Var väl framme i Asby vid 13-tiden tror jag. Efter att vi tryckt in oss alla i våran lilla renault (Jag, Pontus, Gunnar, Sandra och Hugo plus en massa packning) så åkte vi först hem till Tranås och lämnade av Sandra och Gunnar. Sen åkte vi till Boxholm för att hämta Poker som varit där över natten. Vi stannde även och köpte med oss varsin pizza som vi tryckte i oss hemma hos mamma och pappa. Efter vi varit där så åkte vi och levererade Emme och Dennis bord som Pontus byggt klart, det blev jättefint! Skulle också vilja ha ett sådant men jag skulle dock inte veta vart jag skulle ställa det..:)

Nu har jag suttit och skrivit lite jobbansökningar (kan ju få napp på ett superduper jobb vem vet?:) och håller på att pussla ihop resten av sommaren... Usch så mycket att göra, så många man vill träffa men så lite tid!! Jag fattar inte vart denna sommaren har tagit vägen, det är ju snart augusti för tusan! Och alla kompisar som jag vill träffa då! När ska jag hinna med det? Jobb ostår på schemat nästa vecka plus sommarodd nästan varje kväll på olika platser plus att Jennie och Erik kommer ner till trakterna plus att Hugo fyller år plus att vi ska på sommaroddsfest på lördagen...denna veckan lär gå den med har jag en känsla av:)

//Sofie

25 juli 2009

30+30årsfest

Idag så ska vi ut till Robin och Lollo och fira 2 stycken som fyller 30:) Det är Krille och Lollo som ska fira tillsammans, hoppas vädret vill hålla uppehåll bara!!! Vi ska åka båt ut till dem tillsammans med Pontus mamma och Gunnar. Poker han ska få vara hemma hos mina föräldrar ikväll då Äzca löper. Mats har nämligen jouren så han åker bil upp och då kan ha lämna av Poker påvägen, hade varit lite jobbigt om vi skulle ta bpten dit haha.

Nu ska jag ner till systemet och handla lite gött att dricka ikväll. Blir nog lugnt med tanke på att Hugo är med men något litet måste man ju få dricka:) Handla bananer också så Hugo håller sig lugn ikväll haha. Bananer är livet, fråga Hugo:)

Ha det bra alla så skriver jag kanske mer imorgon när jag kommit hem från skogen och vattnet.

//Sofie

24 juli 2009

Mamma!!

Idag har Hugo börjat säga det vackraste ordet i världen: mamma!! Åhh så glad jag blir:) Efter veckor med pappa, pappa, pappa, pappa så är det kul att höra mamma från hans lilla mun!

Gårdskylt

Jag vill ha en gårdskylt där det står "Ljungsäter" på! Det vore ju superfint att ha vid vägen, plus att då hittar ju folk till oss utan problem:) Ska även försöka hitta en "varning för hunden" skylt som vi kan ha uppsatt vid staketet sen. Ringde ju även vägverket förut om skylt som varnar för lekande barn och de sa att man fick sätta upp sådana själv så länge man inte dolde andra skyltar eller satte det på andra olägliga platser.

Så idag är det skylt tamj för min del:-)

Åskade

Usch det mullrade hela kvällen igår så jag kunde inte ha på datorn, här på landet så gäller det att dra ur alla kontakter etc när det börjar mullra. Igår så var Anette, Ida och mamma här på besök en sväng:) Mycket trevligt! Funderar på att åka ner någon helg och hälsa på Ida i Göteborg, hon har ju bott där länge nu men det har inte blivit av att jag åkt ner dit. Men förhoppningsvis så blir det ändring på det nu:) Efter att de varit här så skulle jag följa med Pontus, Sandra, Hugo och Poker ut på promenad men mina skavsår är verkligen inte att leka med! Så jäkla ont jag har i fötterna, sår både på hälarna, tårna och sidorna... Usch så det blev ingen promenad för mig. Men de gick inte så långt då vädret blev som det blev. Så vi åkte och besökte Pontus mormor sen och på kvällen så var Pontus och grejade på jobbet. Han håller på att bygga ett barbord till Emme och Dennis så jag fick ha ensamkväll med TV:n jag. Men det var rätt så skönt att bara vara själv en stund också faktiskt. Det behöver man ibland:)

Nu så sitter jag och gör massa vikiga saker som jag helt glömt bort samtidigt som jag skriver här, man är väl en kvinna som klara av flera saker smatidigt haha:) Sitter i telefonkö till Ellos och så ska jag ringa MVC och Vägverket också. Jag måste fråga de på vägverket angående "varning för barn" skyltar. Pontus säger nämligen att om man ringer till dem så sätter de upp sådana skyltar, det är nämligen olagligt att ha egna skyltar uppsatta. Vi har ju en busHugo och inom en snar framtid så springer han ju omkring här så då är det ju bra med en sådan skylt. Åh min tur i Ellos kön, See you later!!!

//Sofie

22 juli 2009

Helgen i Helsingborg

Mamma och Pappa hade varit nere i Helsingborg hela veckan innan oss med husvagnen. Så på fredag kvällen innan de skulle åka hem så var vi där och hälsade på:)
Dock tog de det fina vädret med sig, efter en vecka med kanonväder så möts vi av detta på morgonen, regn och åska. Det höll i sig hela helgen så det blev inget Danmark för oss denna gången..
Sådana här roliga gungor hängde i parkerna runt om i Helsingborg
Haha min tröja blåser upp precis när Pontus tar kortet, så smal och slank jag ser ut:)
Min fina blåa klänning hade jag på mig en kväll (fick faktiskt mycket beröm för att den var så fin, och det är ju alltid kul att få höra). Vi åt först på hotellet och sen gick vi till en bar och satte oss. Därefter blev det bio, Johan Falk "Gruppen för särskilda insatser". Den var faktiskt bra och det kommer från mig som har väldigt svårt att hitta filmer jag tycker om:)
Kolla vilka mer som bodde på vårat hotell, "Rolandz"! Robert Gustafsson dansband. De hade spelat dagen innan men vi gick inte då det regnade annars hade det varit roligt att se.
På vägen hem så shoppade vi godis på det här flygplanet. Billigt och gott var det! Lite roligt för när vi kom på parkeringen så var det bara vi som var svenskar. Det var 8 dansk registrerade bilar och så vi haha. Kul när man kommer söder ut och nästan alla bilar man möter är utländska, det är vi ju inte så bortskämda med här i Sverige annars precis.

Panik inne på Willys

När Hugo var hos sina farföräldrar i helgen så fick han smaka på nektariner. Nu är Hugo GALEN i nektariner. Normala barn skriker sig hesa inne på godisavdelningen för att få med sig en chokladbit hem, men inte våran Hugo. Han blev helt galen när vi gick igenom frukt och grön avdelningen inne på Willys förut! Först fick han syn på bananerna (som också är favoriter) och spottade ut nappen och skulle bara ha en banan. När han inte fick det så fick han ju syn på jordgubbarna! Åhh dem ville han bara ha! När dumma mamma gick förbi även dem och därefter passerade nektarinerna så bröt helvete ut på riktigt. Jag trodde aldrig jag skulle klara mig ut från Willys med några som helst varor i kassarna, Hugo var helt hysterisk över att han inte fick stoppa alla dessa godsaker i sin mun! Herregud säger jag bara!!! Stressad småbarnsmamma så det skrek om det.

Dessutom hade jag fått värsta skoskaven tidigare när Pontus, Poker och jag gick på långpromenad (ja jag vet att man kanske får skylla sig själv när man tar nya skor men de kändes bra de första 5 kilometrarna...Sen blev det att gå barfota andra halvan av promenaden) så jag kunde ju inga andra skor ha på mig än mina fina missfärgade pissetofflor, jag kände mig såå snygg! Eller inte...

Usch sicken pärs, nu sover han i allafall lillkillen. Jag hoppas han sover bra denna natten. De tidigare har ju varit katastrofala rent ut sagt, but you never know...

//Sofie

21 juli 2009

Fart och fläkt

Natten har som vanligt varit sådär...Hugo hade sköt sig utmärkt när han sovit hemma hos farmor och farfar men så fort han var hemma igen så började de gamla vanorna.. Har varit en sväng på gymmet nu på morgonen kändes skönt:) Nu sitter jag med en tandborste i munnen och försöker göra mig i ordning för jag ska snart åka iväg till Norrköping och hälsa på Jenny. Ska bli skojigt värre, var ett tag sedan sist nämligen. Jag hinner inte skriva så mycket om min underbara helg nere i Helsingborg nu heller. Får visa bilder och det senare istället. Stressigt att vara bloggare haha.

//Sofie

20 juli 2009

Åter hemma i Ljungsäter

Har inte bloggat på några dagar och det beror på att vi varit bort resta på en liten minisemester jag och Pontus:) Kom hem från Helsingborg idag och direkt när vi varit här hemma och packat upp så åkte vi till Pontus föräldrar och hämtade hem våra pojkar som varit där under tiden vi varit borta. Tänkte jag skulle skriva mer lite senare för ärlig talat orkar jag inte just nu. Ska försöka ringa och få tag i Jenny nu, ska förmodligen åka in till henne i Norrköping imorgon en sväng:P

Hörs mer senare!

//Sofie

16 juli 2009

Feja och greja

Det har gått i ett denna dagen:) Hugo har, om möjligt, blivit ännu jobbigare på nätterna förtillfället. Vaknade klockan 2 inatt och ville ha välling! Vi slutade ge honom mat på natten för flera månader sedan men men. Tänlte då att nu sover han säkert länge i och med att han har magen full med mat, men icke sa nicke. Vid 5 så ville han upp igen och då fick han återigen lite välling och sedan la Pontus ner honom i sängen igen så vi kunde få sova lite till. Men nej. Hugo låg inne i sin säng och skrek jag vet inte hur länge, ingen av mig och Pontus orkade bry oss utan tänkte att får han ligga där inne så somnar han väl för eller senare. Och det gjorde han faktiskt efter en bra stund. Nu har han sovit middagslur och håller på och river ner alla fotografier i bokhyllan, full med ny energi efter en sov stund. Men han är så rolig Hugo för innan har han alltid bara rivit ner allting men nu så är det som han försöker ställa tillbaka sakerna igen efter att han haft ner dem, så gulllig han är:)

Jag har städat och tvättat idag också, hann med en sväng ner till stan med och shoppade lite nödvändigheter inför imorgon. Pontus har lovat att baka bröd som vi kan ha med oss till matsäck, mums! Var inne och handlade varsin sallad till oss också inne på en pizzeria så nu har vi ätit och är mätta och berlåtna och det är ju aldrig fel haha. Jaha vad ska jag skriva mer tro? Nej nu har Hugo haft sönder en ram! Jäkla unge.. Hur kunde han nå den egentligen? Bäst jag tar hand om huliganen i Ljungsäter nu.

//SofieEn bild (tagen med min underbart bra kamera) på hur fönstret blev med bilderna i.

15 juli 2009

Regning dag på sjön

Vi har ägnat dagen åt sjön Sommen. Dock så stämde inte väderprognosen på TV överens med verkligheten (chockerande jag vet!) så istället för solsken hela dagen lång så blev den regn framåt eftermiddagen.. surt men lever man i Sverige så gör man:) Jag, Pontus, Hugo, Krille och Sandra plus hundarna tog lilla motorbåten ut till en ö där Pontus föräldrar låg med "White Lady" redan. Haha vi måste sett roliga ut när vi åkte i väg i våran lilla motorbåt, 4 vuxna, en 1-åring, 2 damphundar, vattenskidor, vindsurfingbräda, ring plus en massa annan packning. Vi såg nästan ut som familjen Taikon som Sandra sa. Det var rodd senare sen så då åkte jag och pojkarna hem. Pontus och Krille skulle ta båten in till stan efter rodden till den nya båtplatsen så det lär väl ta ett ta innan de kommer hemåt antar jag..undra vad jag ska hitta på under tiden? Blogga kanske? haha, kul.

Inga bilder nu heller jag vet.. Måste skärpa mig på den punkten!
På fredag så åker jag och Pontus på en weekend, bara han och jag, till Helsingborg, längtar!! Kommer var jobbigt att vara ifrån Hugo men jag behöver lite tid och bara få sova känner jag! Vår son är ju lite jobbig med sömnen som ni kanske vet så då behöver man få sig några dagar att vila upp sig på:) Ska nog ta färjan över till Danmark också, ska bli kul! Känns som det var länge sedan jag var där. När vi var små så var vi där nästan varje sommar kändes det som. Har ju danskt i blodet så då måste man ju hälsa på den släkten man har där:) Jag som ingen annan släkt har menar jag. Det har hänt flera gånger att folk blir superförvånade när jag säger att jag inga kusiner har, är båda ens föräldrar ensambarn så är de... Men hur ovanligt är det egentligen? För när jag nämnt det ibland så blir folk förvånade att man inga kusiner kan ha. Så det verkar ju lite unikt..

Jaja nog pratat om det nu ska jag gå ner och kolla på "sex and the city" tror jag innan Pontus kommer hem och erövrar fjärrkontrollen:-)

//Sofie

14 juli 2009

Hurtig

Igår var jag riktigt duktig! På morgonen åkte jag till gymmet och tränade mitt vanliga pass sen på dagen så åkte vi ut till Asby och hälsade på. Då passade jag och Pontus på att gå på promenad med alla hundarna medan Hugo sov middagslur. Sen när vi åkte hem därifrån så ringde Sandra och undrade ifall vi inte skulle springa så då hängde jag med henne ut i 5 km spåret också. Ibland kommer all träning på en och samma gång haha.

Nu har jag precis beställt en Grattis annons till Hugo på hans ettårsdag. Satt och kollade i tidningen och då hade de med en hel sida med barn som fyllde år och då slog det mig att vi måste ju såklart också skicka in en annons till Hugo:) Så nu är det gjort, redig jag känner mig:) Idag så ska jag jobba ikväll, se hur det är att jobba kväll och lära mig kvälls rutinerna. Mycket att lära mig så vi får väl se hur det går. Men de får väl rätta sig efter mig också tycker jag. Ska jag bara gå brevid 2 gånger och sen jobba 2 veckor så kan jag omöjligt lära mig allt. Men det går nog bra:)

Nu ska jag gå ner och mata min son, han ropar på mig. Eller på pappa. Det är det enda ordet han kan, pappa. Tror dock inte han riktigt har koll på vad det betyder för han säger det till allt och alla haha.

//Sofie

12 juli 2009

Utanför McDonalds

Haha en bild från när vi stannade till på McDonalds i Motala påvägen hem. Sandra mutar Hugo med glass så han inte ska skrika och hundarna tigger glass av Pontus:-)

Dörrarna

Före (glömde ju såklart ta före bild men den här är på en annan dörr och de såg exakt likadana ut innan)
Efter

Svårt att visa på bild (speciellt med min kamera) men i verkligheten så blev skillnaden så stor! Hallen blev genast mycket ljusare. Åh sicken duktig fästman jag har:)

Nya bilen

Bild lånad på blocket

Idag har vi varit på en "leta efter en bra andra bils runda". Satt på Blocket och kollade och ringde sen till ett par stycken som vi fick komma och kolla på idag redan. Sandra följde med också som lite sällskap till Hugo där bak i bilen haha:) Hon hade med sig en liten tuta (en sån barn alltid springer omkring med på födelsedagskalas) och Hugo höll på att skratta ihjäl sig varje gång vi blåste i den! Så himla söt! Ja iallafall så blev det en bil som vi tittade på i Motala, en nissan primera. Kanske ingen skönhet men det rullar och var till ett bra pris vilket passar oss perfekt. VI behöver ju en kombi (svenssonbil) med både barn och hund:)

Färjan

Bild lånad

Tillhörde ni dem som kollade på 5:ans serie "färjan"? Jag såg det bara ett par gånger och av de få avsnitten som jag såg så var alltid stamgästen Ruth med på båten. Och nu hittade jag hennes blogg av en slump! Lite roligt då jag faktiskt tyckte om henne, så speciell och så skön på något sätt:)

Här är hennes blogg om ni vill kika in ni också:)

11 juli 2009

Regn och grått väder

Usch denna morgonen har börjat dåligt.. Hugo vaknade efter fem och ville inte somna om, det regnar ute (som vanligt nu mer) och nu ligger Hugo återigen i sin säng och är dödstrött men vägrar sova! Gud vad jag hatar det här! Varje sovstund har blivit värsta fajten känns det som. Hugo är helt omöjlig att få att sova, envisa unge! Undra vart han fått det ifrån? *host*. Det är vid såna här stunder jag tänker att jag aldrig mer ska skaffa några barn, fatta hur mycket/högt våran son kan skrika. Jag brukar vara rätt envis och tjurskallig av mig också men efter 2 timmar tröttnar man verkligen på att höra detta skärande skrik.

Skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik, skrik det är väl ungefär så jag kan sammanfatta läget i detta inlägget.

//Sofie

10 juli 2009

Hemtjänsten

Igår så hörde de äntligen av sig angående jobbet. Så det blev snabba bud och i morse så började jag gå brevid för att lära mig alla rutiner etc. Och de är ju några så jag har mycket att lära mig. Började 7 och slutade vid 16.30. Heldag men det kändes bara skönt att få ut och jobba igen. Erik och pappa kom och hämtade mig efter jobbet då de skulle in en sväng till Tranås så då slapp Pontus hämta mig. Dels har vi ju fortfarade bara en bil och sen är det inte så smidigt då vi är hundvakter åt Obelix denna helgen också. Vi har även varit en sväng hemma hos Krille och Sarah och kollat till deras små kisseungar som de tagit hem (de är nämligen också bortresta). De är ju två kissar så de klarar sig ju rätt bra, katter är ju väldigt självständiga i jämnförelse med hundar tillexempel. Iallafall så glömde jag ju kameran vilket jag är så arg för! Hugo var hur gullig som helst när han satt där på golvet tillsammans med kattungarna! Ahh får ta med kameran imorgon och knäppa lite bilder då istället. Fast Hugo tyckte Obelix var snäppet roligare än katterna tror jag, herregud som han skrattade åt honom. Hugo gillar stora djur:) Det ska vara en leonberger på 83 cm i manke och inga små kissemissar:)

Jennie har ju också skaffat katt! Snacka om att jag längtar till vi ska skaffa vår/våra. Pontus vill ju gärna ha två men jag tycker ju det räcker med en..vi får väl se vad det blir.
Annars så har vi kommit rätt så långt i vårat småpysslande här i huset. Jag har installerat mina loppisfynd där jag vill ha dem och Pontus har fått dit mycket av allt små plock som vi hade kvar att göra. Typ lister och några trösklar, sånt som blivit lite glömt men ändå behövs göras:) Det finns ju fortfarande att göra om jag säger så men ändå. Jag tänker alltid på ALLT som jag vill göra men idag så slog det mig hur mycket vi faktsikt har hunnit göra under denna ändå korta tiden som vi har haft huset. Vi har ju faktiskt total renoverat alla rummen mer eller mindre och fått det någorlunda som vi (jag) vill ha det inredningsmässigt. Så nu är det bara att fortsätta och köra på haha.

Äntligen har Hugo somnat! Han har blivit så svår att få att somna på senare tid! Eller han har ju alltid varit svår att få att sova men de senaste veckorna har varit katastrofala! Men nu ikväll så gav jag honom bara vällingen och stoppade om honom i sängen och gick ut. Sen har jag bara gått in dit två gånger och satt i nappen och lagt honom ner när han har skrikit. Sen har jag faktiskt inte brytt mig om hans illvrålande skrik och se där han gav upp till slut och somnade!! Efter 2 timmar men ändå:) Yes mamma vann till slut haha. Den taktiken har jag aldrig lyckats med förr nämligen så det känns lite gött må jag säga:)

Vi var i Linköping en sväng igår också och köpte dörrhandtag så förhoppningsvis kan vi göra det sista på våra innedörrar imorgon, eller de dörrarna på nedervåningen. Nae nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Tycker i och för sig att jag fått ihop en rätt lång text ändå:) Ha det gott allihopa!

See you later
//Sofie

09 juli 2009

Så hjälpsama alla är!

För 2 veckor sedan ringde jag till min barnmorska för att fråga lite angående min degmage som aldrig vill försvinna trots timmar på gymmet, dagliga situps och kosthållning i flera månaders tid. Hon tyckte inte det var något som de kunde göra något åt så hon skickade mig vidare till vårdcentralen. Där tyckte de att det var konstigt att barnmorskan skickat mig till dem då de ansåg att det var något jag skulle ta upp med min barnmorska och inte sjuksköterska. Tillslut fick jag en telefontid med en läkare (för något besök trodde hon ju då inte att jag behövde) och i morse så ringde alltså denna läkare. Dock var han ju lika duktig som en apa. Jag har läst massa på Internet om detta och jag tror att jag kan ha delade magmuskler och det är därför som min träning inte ger något resultat. Men när jag nämnt detta för dessa tre personer så har de bara sagt att det vet inte de någonting om. Hallå en läkare!! Ska inte en läkare kunna sånt? Ingen av dessa, en barnmorska. en sjuksöterska och en läkare vet alltså vad delade magmuskler är eller vad det innebär. Det var så att JAG fick förklara för dem vad jag läst om det! Det står i och för sig överallt att det är ett vanligt problem men väldigt få söker för det för vissa människor tror väl att magen ska förbli degig hela livet bara för man fått barn... De frågade flera gånger om jag hade ont av det och det har jag ju inte så då ansåg väl de att det inte var ett problem för dem utan för herr plastikdoktor eller nåt.

Jag vet att det kan ta tid och allt sånt men hallå Hugo är snart 1 år! Och jag började med mina "gå minst 10.000 steg om dagen" bara en månad efter han var född. Jag började gå på gym i januari månad regelbundet. Jag har gjort mina 100-160 stups morgon och kväll i 7 månaders tid och det har inte gett något resultat vare sig på måttbandet eller vågen! Var ska jag vända mig för att få hjälp? tips någon? Jag har ingen extremmage kanske men den är ändå kvar och den är fortfarande så där degig och bara hänger. Jag kan inte ha på mig ett par byxor knappt för de trycker åt lite och då får jag värsta valkarna, huden är ju så slapp som det blir ju valkar av minsta lilla. Så skulle det ju inte bli av en "fettmage" direkt. Ahh svårt att förklara men ni som fått barn kanske förstår vad jag menar? Tröttsamt är det iallafall när ingen ens kan hjälpa en det lilla minsta, inte ens vart jag ska vända mig med mitt problem.

//Sofie

08 juli 2009

Loppisrunda

Igår så var jag, mamma och Pontus mamma ute och åkte på loppisrunda:) Vi började i Vadstena och kikade runt där och sen åkte vi till Motala och såklart blev det ett besök på "återvinningen". Sen bar det av till Skänninge, Mjölby och till sist vårt kära "vänner emellan" hemma i Boxholm. Det var tyvärr en del loppisar som hade stängt (lustig tycker jag då det är semestertider men men) men där vi var så fyndade vi en hel del. Har inte orkat ta några bilder på fynden än men jag lägger upp det lite senare istället.

Nu ska Pontus snart iväg och lacka våra dörrar igen plus så ska han kolla på en båtplats här i stan till lilla motorbåten. Hugo han har äntligen somnat efter mycket gnällande... Jag har börjat röja här i huset och ska väl fortsätta med det. Har hunnit prata en stund med Jackie nu på morgonen också och så har jag försökt få tag i hemtjänsten i Boxholm (angående mina papper och scheman som de skulle ha skickat till mig förlängesedan men som jag fortfarande inte fått). Och de verkar var omöjliga att få tag i! Tänka sig... Ska eventuellt in en sväng till Boxholm idag och då kan jag åka förbi och se om någon är inne på kontoret då. Ska förhoppningsvis förbi Ida också och hämta mina fina bokstäver som jag fortfarande inte gjort.. Seg som jag är:P

Nej nu kallar tvätten på mig.

//Sofie

06 juli 2009

Finns det någon bättre känsla än när du hittar något du letat efter?

Hugo fick följa med gammelmormor ner till tvättstugan och vad passar väl bättre än att ta lite snålskjuts på rullatorn?

Vet ni?! Jag har hittat min förlovningsring!!! Gud så glad jag är!!! Jag hittade den i Hugos byrålåda nere i hallen... Skulle rota fram en tröja till honom att ha ute idag då det regnar och vad ligger väl där i, längst in, om inte min ring!:) Så nu har jag 2 förlovningsringar haha. Fick ju Pontus mormors gamla förlovningsring som jag gjorde om så den passade mig. Pontus tyckte jag kunde lägga undan den ena och ha den som reserv ring:) Jag kunde först inte fatta hur den hamnat där då jag tappade den på våran inflyttningsfest och då var ju inte Hugo hemma. Men sen kom jag på det! Robin hade på sig en randig luvtröja när han kom och den såg precis ut som en tröja Hugo har. Jag var ju bara tvungen att visa den för honom och jag måste ju ha tappat ringen när jag tog fram den tröjan ur byrån. Jag som gick igenom hela dagen i mitt huvud och letade på alla ställen som jag varit på men se byrån glömde jag bort:) Jag är glad bara att den inte hamnade med i sopporna som jag trodde...

Vi höll på att leta ihjäl oss här igår också. Pontus hade tappat sina nycklar och var bara tvungen att ha dem idag. Han hade fått låna nyckel till jobbet så han skulle kunna lacka våra dörrar samt öppna till en annan och naturligtvis tappade han ju bort nycklarna. Men som tur var kom de till rätta efter mycket letande både hos hans föräldrar och hos oss.

Annars så har ju faktiskt Pontus börjat sin semester idag, whoo! Så efter att han varit på jobbet en sväng på morgonen så åkte vi faktiskt allihopa till BVC för extra viktkontroll som vi skulle på med Hugo. Och denna gången så var det inget snack om saken, han vägde vad han skulle. 10.3 kilo tung är han nu mer och 74 cm lång. Efter BVC besök så åkte vi till Pontus mormor. Fick lite mat och hade det trevligt. Sen åkte vi hem och när Hugo somnat så avslutade jag mitt "fönster" projekt, får visa sen närPontus hjälpt mig med en sista liten grej bara.

Nu har vi kommit hem efter en långpromenad och därefter så storhandlade vi på Willys. Pontus är uppe och gör det absolut sista på taketfönstret nu (hoppas jag iallafall) och när han kommer in så ska vi äta jordgubbar och vattenmelon. Ha det lite mysigt bara han och jag, det var längesedan känns det som. Vi har ju haft så mycket hela tiden så det har inte blivit av att bara han och jag har suttit ner och tagit det lugnt framför TV:n. Hus, barn och hund tar sin lilla tid:-)

Just det vi måste ju gå över till våra snälla grannar och fråga om vi inte kan få köpa deras gamla tjockTV. De sa en gång att de hade en stående som vi gärna fick köpa om vi ville men då behövde vi ju inget men det gör vi nämligen nu. Våran har nämligen gått sönder igen! Och vi har fortfarande inga pengar att köpa en ny plattv för så vi får hanka oss fram på vänner och bekantas avdankade tjockTVapparater haha.

//Sofie

05 juli 2009

Så sant så sant

Hittade denna kommentaren under en artikel i Aftonbladet som handlade om "kom i form till beach 2009":

"Visste inte att man måste ha en speciell kropp för att vara på stranden...."

Tyckte den var klockren.

Lugn och ro i min ensamhet

Det har varit en intensiv helg! Nu sitter jag här framför datorn själv. Hugo sover, Poker sover och Pontus är i väg på rodd. Städat och fint har jag det omkring mig också och jag har dessutom sorterat bland ALLA bilderna på datorn så jag har en riktigt fin känsla i kroppen just nu. Pontus och de andra killarna har lekt i våran trädgård med små grävmaskiner idag så nu är det jordplättar lite överallt som vi ska så gräs i imorgon förhoppningsvis. Pontus ska lacka alla våra innedörrar imorgon också *längtar*. De ska bli vita och sen ska vi köpa nya handtag på "Claes Olssons" i veckan. Ni ska få se före och efter bilder sen när det är klart. Hade tänkt visa bilder här från helgen med Sandra har ju alla bra bilder och jag glömde sno dem av henne idag. Var nämligen där och snodde massa andra bilder då våran hårddisk fortfarande inte är fixad. Ska äntligen börja på mitt projekt "fönster". Jag köpte ju ett gammalt fönster på ett loppis för ett tag sedan och det ska jag göra om till fotoram hade jag tänkt. Nu är det så att på Sandras jobb har de värsta superskrivaren så bilderna blir som framkallade när man skriver ut dem där. Så självklart var jag ju tvungen att fjäska lite för Sandra så att vi kunde trycka ut bilderna där, fast hon hade semester så hjälpte hon mig med det. Ett stor tack!

Och vet ni! Jag har kört grävmaskin! Det finns bevis! Det ska jag visa så fort jag fått bilderna från Sandra som sagt. Hmm vet inte vad jag mer ska skriva. Ska nog ta och kika in på alla era andras bloggar nu. Har ju inte läst bloggar på några dagar nu så nu har jag lite att ta igen:)

//Sofie


Hugo ÄLSKADE att sitta på minigrävaren och leka med alla spakarna. Eller vad säger jag lekte, han grävde ju såklart helt själv haha:) Efter att Sandra och jag suttit och kollat igenom en miljon kort idag så har vi kommit fram till att vi har nog hur många bilder som helst på varandra som vi ser helt för jävliga ut på bokstavligt talat. Eller Jennie och jag har nog rätt gott om fula bilder på varandra också. Tänk så mycket material man sitter på om någon av ens kompisar skulle slå igenom i Hollywood mohaha. Gud så mycket text det blev här. Jag skulle ju bara skriva att Hugo är ju bara så söt på denna bilden, eller hur?:-)

04 juli 2009

Glada pojkar

Pontus och hans pappa, ja och Gunnar också såklart, är överlyckliga för tillfället. Mats (Pontus pappa) har hyrt små grävmaskiner som de gräver med ute i trädgården hemma hos Pontus föräldrar. Så kul det kan vara med maskiner, jag förstår då inte... Så vi har varit här ute sen igår efter att Pontus slutade jobbet. Eller jag har varit hemma några timmar själv idag och storstädat huset! Så nu är det skinande rent överallt! Vilken skön känsla att komma hem till ett rent hus sen:) Var ju tvungen att passa på när farmor kunde passa Hugo. Jag får verkligen ingenting gjort när jag har honom hemma. Mammig är bara förnamnet för tillfället haha.

Orkar inte skriva mer nu för det är verkligen såå varmt här!! Vi ska åka ner till sjön och bada snart och ikväll så blir det grillning. Sen imorgon så ska de förhoppningsvis ta hem maskinerna till oss och göra lite nytta. Har lite buskar och sådant som måste grävas bort.. Jag vill ha en fin trädgård och imorgon så är vi en liten bit närmare iallafall.

//Sofie

02 juli 2009

Ny dag nya tag

Usch vilken hemsk dag det var igår..Hugo slog alla rekord i gnällhet tror jag! Plus att det var åska och regn i luften hela dagen fast det brakade aldrig riktigt loss..Huvudvärks väder med andra ord. Hugo liiider verkligen i denna värme! Han blir så gnällig och jobbig. Han som är ett stort matvrak annars får vi tvinga i mat så gott det går. Dryck lika så...Han fick smaka på farmors hemmagjorda saft (svagt utsped med mycket vatten) och det tyckte han om! När det är så här är jag tacksam för allt han kan få i sig. Släpper inte det här snart så vill jag ha höst. Det är inget roligt om det ska vara sommar och Hugo ska behöva lida så mycket i värmen. Det är jättejobbig för oss alla.

Vi var på dagis igår och det gick bra enda tills Hugo började gnälla en massa. Han har även fått för sig att det bara är jag som får hålla honom för när Pontus tog honom så började han illvråla, typ som om någon slog honom. Hoppas det där går över när Pontus går på semester nästa vecka och får umgås mer med sin son. För att berätta om dagiset igen så verkade det bra och den delen av personalen som vi träffade trevliga. Vi ska på information den 6 augusti för alla "nya dagis föräldrar" så då ska vi få veta mera. Bara jag är ledig då... Jag skulle ju jobba två veckor i hemtjänsten men jag har fortfarande inget schema fått hem i brevlådan som chefen lovade att skicka till mig så fort som möjligt. Trött jag blir!!! Alltid ska man få tjatta! De verkar ju inte bry sig nämnvärt om sina vikarier. Om hon skulle ha skickat det så fort som möjligt så borde jag haft det redan i fredags och jag har fortfarande inte fått det. Jag sa att jag behövde det i tid så vi kan planera lite därefter med Hugo och allt. Men nejdå inte ska de skicka det, jag måste ju ringa och tjatta på dem först. Gnälligt inlägg, börjar ju bli som Hugo:) Men men jag blir såå trött på allt ibland! Och ingeting vet vi när Hugo ska skolas in på dagiset, om Pontus jobbar eller inte eller hur jag går i skolan..

Haha nae nu får jag ge mig! Idag ska vi nog ta oss en sväng hem till mamma och pappa. Hoppas alla som läser detta får en bra dag!:) Som sagt ny dag och nya tag!!

//Sofie

01 juli 2009

Dagisbesök

Idag ska Hugo, jag och Pontus och hälsa på dagiset som Hugo ska börja på i augusti (min lilla lilla kille har blivit så stor!). Klockan 10 kommer Pontus och hämtar oss från hans jobb. Vi har ju sålt caddyn och inte hittat någon annan bil så nu kör vi bara med renaulten. Därefter ska jag följa med Emme en sväng på stan, hon var visst ledig idag. Sen i eftermiddag när Pontus slutat jobbet ska vi åka till Jocke och därefter är det rodd för Pontus del, fullt upp denna dagen alltså:) Just det måste försöka hinna ringa Jennie också idag.

//Sofie