31 augusti 2009

1 år och 1 månad

Blir Hugo idag:) Stor Grattis till honom haha. Fick förresten ett SMS igår från Cissi som fick en dotter igår natt, i bilen! Men det hade gått bra som tur var:) Så Grattis till dem också:)

Idag så ska Hugo till dagis fast det blir vid elva tiden då jag börjar skolan vid ett. Ska ta en sväng till gymmet emellan dagis och skola har jag tänkt. Sen måste jag försöka hinna slänga i mig lite lunch för sen väntar över 3 timmar föreläsning, kul... Måste gå liite tidigare också för jag har en tid hos optikern som jag helt glömt bort! Fick ett påminnelse SMS om det igår. Sen ikväll så ska vi in och fira Hugos farfar som fyller år och äta smörgåstårta, mumma:)

Nu ska jag packa en träningsväska och sen klä på Hugo som springer omkring här naken. Han har varit så röd i rumpan ett tag så nu jäklar ska vi lufta så fort det finns möjlighet! Haha.

//Sofie

30 augusti 2009

Nytt i garderoben

Måste ju bara visa min nya fina T-shirt som jag fick idag av Pontus mormor. Det är en tröja med bilder på alla medlemmarna i "Mossebo Rockers". En riktig rockig tröja haha. Pontus morbror Putte (han är förståndshandikappad) spelar i ett band och de har precis släppt en skiva och måste ju då göra lite reklam för sig. Så snygg, den ska jag nog ha när jag tränar:) Funderar på att inviga den redan imorgon:)

//Sofie

Bilder från möhippan

En så fin toppenbild på när Annsofie kör oss upp till Stockholm och möhippan.
Såklart en bild på när Sandra och jag tar kort på varandra samtidigt med våra kameror..
Samling utanför Sarahs föräldrars lägenhet...
Vi knackade på och det var Sten som öppnade (Sarahs pappa) men han spelade med och sa att det var en granne som ringde på hihi...
Åhh så glad Sarah blev över att se oss!!
Och såhär snygg blev hon efter våran makeover:)
Ett spontant infall. Vi såg en massa killar som spelade fotboll i en park och frågade om Sarah fick vara med en stund, och självklart fick hon det! Tror aldrig jag skrattat så mycket i hela mitt liv som när hon sprang runt på planen och jagade bollen samtidigt som hon höll i dräkten så inte den skulle trilla ner haha:)
Ett uppdrag hon fick vara att gå omkring med en gitarr och en skylt runt halsen där det stod: "Valfri låt endast 5 kronor". Det klarade hon galant. Tror det inte var en enda låt som hon inte kunde spela och sjung till. Bra jobbat Sarah!
Det var populärt det var flera som ville höra henne sjung och spela.
Rätt som det var när vi gick på trottoaren så öppnades en garageport och han i bilen ville också hör en sång:)
Golvet inne på glasbruket var jättehäftigt, det var gjort av en massa glasbitar:) Det stod flera skyltar innan man gick in att man var tvungen att ha skor på sig i lokalen, annars hade man nog fått ajaj i fötterna.
Det var väldigt häftigt att se när de blåste glas. Sarah tyckte också det var skoj så det blev rikigt lyckat.
Sen var det dags för bollen (Fan det stör mig att jag inte kommer på vad det heter...).
Sarah fick sällskap av Cilla i bollturen nedför backen.
Såg här såg det ut när de kom ner igen. Och ungefär efter detta kortet så dog min kamera så det blev inga flera bilder för min del. Men jag ska försöka samla in lite mer från alla andra som tog också, typ alla som var med haha. Några filmade ju också och det är ju skoj att se:-)

Möhippa för Sarah

Denna helgen har gått fort! Den började i lördags morse/natt då jag, Sandra och Annsofie satte oss i bilen och åkte upp till Stockholm. Det var möhippa inplanerad för Sarah och det blev riktigt lyckat! Samlades hemma hos en av Sarah tärnor allihopa och sen åkte vi och överraskade henne hemma hos sina föräldrar. Hon trodde att hon och Krille skulle ha en hel helg tillsammans uppe i Stockholm men tji fick hon:) Flrst fick hon ta på sig en dräkt föreställande en höna haha. Sandra som fixade den, hennes kompis har 7 stycken sådana dräkter fråga mig inte varför. Efter lite aktiviteter på stan så blev det glasblåsning och sen där efter fick hon prova på att åka i sådanadär jättestora bollar som rullar ner för en brantbacke. Kommer inte på vad de kallas nu bara för det men ni kanske vet vad jag menar? Kul såg det ut att vara så jag ångrade mig att jag inte bokat en tur också. På kvällen åkte vi ut till Sarahs föräldrars "lantställe" och hade det trevligt. Hur fint hus som helst precis vi vattnet! Lite roligt bara det där bara med landet... För mig är landet när man bor ute i skogen typ men för stockholmare så är det landet bara man är utanför innerstan verkar det som:P Haha lite roligt sånt där. I bilen påvägen hem så kom vi fram till att det är inte landet om man bara har 10 minuter till en McDonalds resaurang:) Fint var huset iallafall och fint var det där vi sov också:-) Vi bestämde att vi skulle åka dit nästa sommar och hälsa på också, det är ju som finast då:)

Efter att ha gått upp vid tre tiden på morgonen så blev det ingen sen kväll för oss, jag tror de flesta var lite slitna. Kom hem idag vid 3 tiden ungefär och nu så är jag själv hemma, igen... Tråkigt! Pontus är på roddmöte och Hugo sover. Jag som vill umgås med min familj nu när jag varit borta från dem. Ska lägga upp lite bilde rså ni har lite att kolla på. Tyvärr tog ju batterierna slut i min kamera på nolltid men lite bilder hann det allt bli. Måste köpa ny kamera! Jag står verkligen inte ut med den här längre... Ajja nu ska jag lägga in bilderna i datorn.

Ciao
//Sofie

28 augusti 2009

Shopping och mat

Var i skolan idag på förmiddagen. Efter skolan så hämtade jag upp Hugo på dagis och sen hem för en liten tupplur, iallafall för Hugos del. Sen kom Sandra och hämtade upp oss. Vi åkte först till Boxholm och lämnade av Hugo hos mormor medan vi fortsatte till Linköping. Sandra skulle ha tag i ett par skor och det säger man ju inte nej till att åka och handla. Hittade två par själv plus ett par till Hugo. Han har ju börjat gå och då måste han ju ha ett par bra och snygga skor:) Sen fick vi mat hemma hos mamma och pappa. Pontus var där också, han och Poker hade åkt in efter han slutade jobbet.

Nu sitter jag här och är såå jäkla trött!!! I helgen så ska jag ut på äventyr så jag kan nog inte uppdatera här något då. Får bli när jag är hemma igen sen. Men kameran ska jag ta med mig så jag ska ha bilder och visa sedan iallafall. Nu ska jag packa lite innan sängen ropar på mig.

//Sofie

27 augusti 2009

Diggeling

Haha jag har rubriktorka märks det? Usch jag sitter här helt själv...Eller jag har två stycken dampkatter som springer som galningar fram och tillbaka vid mina fötter så lite sällskap har jag allt:) Pontus och Poker är och går promenad med Krille och Äzca. Hugo han sover som en stock. Han somnade redan vid 18.30 så jag funderar på att väcka honom en stund så han inte vaknar vid halvsex imorgon igen... Denna dagen så har jag varit i skolan och Hugo på dagis. När vi kom hem så tittade Robin förbi en sväng för att greja lite med våran el. Så hela eftermiddagen har vi varit utan el så det har varit lite tomt. Hugo och jag åkte in till stan en sväng och hjälpte Pontus pappa att välja kostym till Krille och Sarahs bröllop:) Var inne en sväng på KappAhl också och hittade ett par leggins och en tröja på rea. Denna månaden har vi rätt gott om pengar föroväxlings skull, känns rätt så skönt faktiskt.

Nu ska jag återgå till Unga Mödrar som är på 5:an nu.

//Sofie

26 augusti 2009

Nu är hösten här igen

Vart tog sommaren vägen? Spårlöst försvunnen...det sa bara poff så var det höst igen. Utanför fönstret hemma hos oss så regnar och blåser det för fullt. Löven har börjat trilla ner på marken också. Usch. Jag vill inte ha höst än!!!!

Hugo är på dagis nu igen. Tror han uppskattar att få vara där några timmar om dagen. Han grät idag också när jag gick men han tystnade typ lika fort igen. Efter jag lämnat Hugo så skjutsade jag Linn (en klasskompis) upp till skolan. Hon har sin Leon på samma dagis nämligen och jag tyckte lite synd om henne som skulle gå i regnet. Men sen slutade det faktiskt så då passade jag på att gå en runda med Poker. Snacka om tajming för precis när vi kom tillbaka till bilen och skulle åka hem igen så började det regna. Ibland så har man vädergudarna på sin sida hoho:)

Nu ska jag ge mina som kissemissar sina örondroppar som husse glömde ge dem imorse.

//Sofie

25 augusti 2009

Knut i magen

Usch jag känner mig förvirrad och vet inte vad jag ska göra.. Skriver inte mer om det här innan jag bestämt mig.

Hugo är på dagis och han grät floder när jag gick ifrån honom. Min lilla lilla kille<3 Men jag hörde att han tystnade efter ett tag så det går nog bra för dem, annars ringer de ju. Jag har precis lämnat in uppgiften vi hade att göra. Dock blev jag osäker på om jag verkligen lyckades skicka iväg den på rätt sätt så jag var tvungen att maila läraren och kolla så hon säkert fått den. Lite retligt annars då hon var stenhård på att den skulle vara inlämnad senast klockan 13.00 idag. Men några timmar till godo har jag ju ifall det skulle blivit fel med sändningen. Ska försöka ta tag i röran som är omkring mig. Det ser verkligen ut som om två katter varit i farten och blivit jagade av en hund. Hmm undra hur det kan komma sig? De får verkligen sina dampryck de där katterna. Men de är ju så söta och goa när de får det så det gör inte så mycket:)

Nu åter till röran och försöka lugna ner min djur litegranna haha:)

//Sofie

24 augusti 2009

Han går och går

Jag kan gå!
Och nu går jag ifrån dig mamma..

Hugo han har fått in en riktigt bra teknik nu när han går. Det har hänt så mycket bara över helgen nu när det gäller det. Han ställer sig mycket hellre upp och går några steg än kryper nu mer. Även om balansen är sisådär så tycker jag han är så duktig!! (Vilken mamma skulle inte tycka det?:)

Idag är jag ledig från skolan. Är ledig imorgon och på onsdag också. Känns lite tomt faktiskt. Eller inte så tomt vi har ju uppgifter att göra men men. Hugo han ska ändå till dagis idag. Lika bra det nu när vi börjar komma in i det. Tror det blir svårare om han får vara hemma nu i några dagar och sen ska börja igen, så vi fortsätter att köra på:) 9.30 ska han vara där och sen hämtar jag honom efter lunch. Tror jag ska passa på att gå elljusspåret med Poker uppe i Stoeryd när jag ändå är där och lämnar Hugo på dagiset. 3 timmar går nog rätt så fort tror jag. Så mycket jag vill hinna göra idag, så mycket att jag faktiskt skrivit en liten lista:-) Får väl se hur mycket jag kommer hinna bocka av innan dagen är slut. Ska träna också men det får nog bli när Pontus kommer hem efter jobbet. Lär ju vara mycket folk då men jag känner att jag har lite annat jag bara måste fixa nu på dan istället.

See You Later!!

//Sofie

23 augusti 2009

Kräftskiva 2009

I lördags så började vi dagen med en jättegod frukost på badhotellet som Sarah och Sandra fixat till mig, Pontus och Krille.
Bröderna Gustafsson var överlyckliga haha. Sen tog jag inga mer bilder men vi åkte bil upp till Oxelösund och var på Boda Borg. Sarah och Sandra hade varit där tidigare men inte vi andra. Tyvärr blev jag jättedålig så jag kunde inte vara med när de andra sprang omkring och hade det skoj. Jag fick låna ett rum och vila upp mig i och efter att ha suttit ute i solen ett tag så mådde jag bättre som tur var. Men tyvärr fick jag inte möjlighet att vara med de andra. Vi har bestämt att vi ska åka dit någon mer gång så det ser jag fram emot. Det är rikigt kul när man bara åker iväg och hittar på något ett gäng. Det gör man för sällan:)
På kvällen så hade Pontus föräldrar sin årliga kräftskiva. Så här fint hade de dukat upp för oss gäster.
Hugo var superhungrig men kräftor/kräfsoppa var ingenting för honom...Han höll sig till smörgås och sin smoothie.
Pontus fick kramp i armen av att passa upp på Hugo. Men vad gör man inte för sin lilla prins?
Många hundar var det på kalaset. Obelix, Poker, Lucas och Äzca. Och allihopa går såå bra ihop! Det är inte så vanligt att 4 hundar kan umgås så bra tillsammans som de kan:)
Åhh det klassiska fotoduell kortet...
Det blev mycket sång. Vissa sjöng ju mer de fick i sig haha. Själv höll jag mig till det alkohol fria då jag mådde som jag gjorde tidigare på dagen.
Pontus mamma och pappa sjöng för kung och fosterland:-)

Stooor hemuppgift

På tisdag skulle vi haft en långlektion men våran lärare ska till tanddoktorn då så vi har fått en hemuppgift istället och jag säger bara tjena.. lite att bita i så att säga. Eller egentligen är det inte så farligt, jag har varit med om värre men när läraren sa att det bara skulle bli: "En liten hemuppgift" så trodde jag ju inte det skulle vara flera sidor långt... Fick förresten värsta beslutsångesten i fredags också. Fick nämligen besked om att jag blivit antagen till hälsocoach programmet också, som första reserv. Det börjar imorgon redan. Men efter mycket tänkande så har jag bestämt mig för att fortsätta med det jag påbörjat. Rent praktiskt så blir det så mycket mindre jobb. Allt påverkas ju verkligen! Pontus jobb, dagisscheman, CSN och för att inte tala om alla böcker jag inhandlat! Vård och hälsa går ju faktiskt hand i hand så jag ska eventuellt söka dit igen när jag är klar med denna utbildningen. Det viktigaste för mig är faktiskt möjligheterna att få jobb efter avklarad utbildning och då ligger vården bättre till än hälsocoach faktiskt. Men med lite mer kött på benen så är hälsocoach ett helt rimligt mål för mig känner jag:) Det är ju faktiskt något jag vill syssla med i framtiden.

Jag är och har varit så jäkla avundsjuk på alla som har ett jobb att gå till enda sedan jag själv slutade skolan och började leta efter ett eget jobb. Ett jobb och en lön som man vet kommer i slutet av varje månad. Var tacksam alla ni som har jobb. Det är fan ingen självklarhet. Jag har sökt över 100 jobb sedan jag tog studenten (haha satt och räknade ut det en dag när jag hade tråkigt) och jag har fått komma på cirka 5 intervjuer sammanlagt. Det är hur svårt som helt att få något. Att jobba för provision lön fungerar inte riktigt när man har en familj att ta hand om. Då kan jag lika gärna gå som vikarie inom vården men det är rätt så segt och slitsamt det också. Just det där att inte veta det är jobbigt.

Så nu jäklar ska jag plugga så jag blir klar någongång och kan få mig ett jobb haha:)

Ska skriva om helgen senare + bilder:P

//Sofie

21 augusti 2009

Vilken dag

Usch och fy för vädret som varit idag! Mulet och grått men sååå jäkla varmt!! Har haft huvudvärk hela dagen lång, tack för det vädergudarna. Varit i skolan idag en sväng. Ännu en föreläsning och ännu en tråkigt sådan haha. Men jag överlevde som tur var:) Sen efter skolan åkte (eller vad skriver jag åkte? Skolan ligger bara 100 meter från Willys, jag gick ju såklart!) jag till affären och handlade mat. Pontus plockade upp mig sen och så åkte vi till dagis tillsammans och hämtade Hugo. Big moment. Första dagishämtningen:) Och han hade haft det så bra på dagis utan sina föräldrar där. Skönt att det hade gått bra. Jag kommer vara helt till mig första gången jag lämnar honom helt själv, min lilla pojke!! Inte ska han vara på dagis med en massa främande människor en hel dag utan mig hos sig!! Töntiga tankar för jag vet att det går bra men det är så det går runt i mitt huvud. Men jag tycker jättebra om personalen så det kommer nog släppa rätt så snart hoppas jag.

Annars så var Sandra snäll och passa de Hugo en stund på eftermiddagen när Pontus jobbade så att jag kunde åka och träna. Pratat en evighet med Jennie i telefon också och det är ju alltid lika trevligt! Kom på att jag måste fråga henne om en sak nu! Så Jennie om du läser detta och jag inte har pratat/sms:at dig så kan du ju höra av dig. En liten parantes bara. Som alla lärare alltid säger haha. Nej nu ska jag ner och äta mat. Pontus och Gunnar har lagat till laxgryta med grönsaker. Låter gott undrar bara hur det smakar. Det ska jag ta reda på nu.

Ciao Amigos

//Sofie

20 augusti 2009

Back from school

Hade en tre timmar föreläsning idag. Tyvärr var den inte lika intressant som timmarna var långa men men. Håller på och stortvättar men vi har ingen mer stans att hänga tvätten! Torkvindan är överfull likaså torkställningen. Det är så det blir när man väntar med all tvätt tills in i det sista...

Igår så var jag ledig med undantag från ett obligatoriskt möte på stadsbiblioteket på morgonen. Gick rätt fort så det var inte så farligt. Sen åkte jag hem en vända och sen tillbaka till stan för ytterligare ett ärende. Om det blir något av det eller inte återstår att se, om det nu skulle bli det så skriver jag mer om det då. Emme kom förbi en sväng också på eftermiddagen. Vi gick på promenad och snackade skit mest. Tog en sväng till gymmet också på kvällen. Trodde det skulle vara tjock med folk nu när allt och alla slutat sin semester och börjar komma in i vardagen igen. Men icke, det var hur lugnt och skönt som helst! Det gillar jag.

Ikväll så är vi bjudna på lite kvällsmat hos Nettan, Pontus moster, så det ska bli trevligt:) Vet inte om jag ska ta mig i kragen idag igen och gå till gymmet. Har egentligen som regel att gå varanna dag men har jag tid över så kan jag ju lika gärna passa på... Förr eller senare måste väl min envisa mage vilja krympa ihop igen. Annars blir det väl en hundpromenad och det är ju bra både för mig och Poker. Tror Poker uppskattar det mest faktiskt haha. Min söta lilla damphund. Han är alltid såå glad! Det smittar av sig och det är ju bara bra:-) En liten glädjespridare är aldrig fel.

Nu åter till min matlagning. Håller på att ska göra kycklingfileé med wokgrönsaker (Pontus och jag har tänkte testa en vecka utan kolhydrater (det ska ju verkligen vara såå bra hör man ju överallt och även om jag är skeptisk så ska jag prova och fungerar det inte så kan jag gotta mig i det sen. Och fungerar det kan jag gotta mig i att sifforna sjunker på vågen. Så jag får ju ut något positivt av det vad resultatet än blir. Så nu är det upp till bevis haha). Nu kallar kyckling på mig!!

//Sofie

19 augusti 2009

Depression

Jag blev verkligen deprimerad idag när jag gick och hämtade in posten. Åhh ett brev från H&M vad kul tänkte jag. Kanske någon rabattkupong eller liknande i kuvertet? Men nej, vet ni vad det var? En inbetalning för medlemskap! Och nu fattar kanske flera av er nada men så här är det. Jag har varit medlem i H&M Club sen jag var 13 år! Och när man är medlem hos H&M så samlar man poäng för varje gång du handlar där. Du ska komma upp i en vis poängsumma (och den är inte hög) och då slipper du betala medlemsavgiften och istället får du hem en massa goa rabattkuponger. Jag har aldrig tidigare behövt betala någon avgift men nu i år måste jag alltså göra det!!! Jag har, kort och gott, handlat för lite på mitt älskade H&M!! Det känns hemskt.. Jag är tom på ord.

//Sofie

18 augusti 2009

En lektion

Hade jag idag. Den började 10 och slutade vid 12 så det var en rätt slapp dag för mig. Dock så är inte mina pojkar så pigga. Hugo hostade massa i morse när han vaknade och Pontus var helt förstörd i sin hals så det blev inget dagis idag. Hoppas det blir det imorgon, vore synd att missa för mycket av inskolningen. Men men är man inte frisk så... Fast Hugo piggnade till efter en rejäl tupplur så då fick han följa med mig till Boxholm och fira min mormor som fyller år. Eller imorgon rättare sagt men vi firade lite i förskott. Hugo charmade alla tanterna på boendet:) Såklart haha.

Hugo fick också ett par jättesnygga byxor och en tröja av sin snälla moster. Ska ta bild på honom när han har på sig det så får ni själva se:) Pontus han fick ta turen till veterinären som vi hade tid hos idag. Han klarade det galant trots att han kändes sig krasslig. Alla djuren skulle ha spruta. Plus att katterna hade fått skabb i öronen så de fick spola dem också. Ska hämta ut medicin på apoteket imorgon till dem så de ska fortsättas spolas i sina öron i två veckor. Det är dyrt att ha djur men det är de ju faktiskt värda:)

Fick värsta rycket förut när jag kom hem och började storstäda hela huset. Byte sängkläder och handdukar i badrummen. Slängde ut mattorna på vädring och städade båda toaletterna. Så nu är det rent och fint och det känns ju alltid bra. Har en känsla av att det inte kommer vara så länge då barn, hund och katter har en tendens att smutsa ner men men:P Efter jag städat så åkte jag in till Willys och handlade ett par saker som vi glömt, typ blöjor som var helt slut. Gick en långpromenad med Poker också efter jag varit i affären. Riktigt skönt var det ute ikväll. Sådana kvällar längtar man verkligen inte till vintern...

Nu ska jag duscha och sen är det sängen för min del.

//Sofie

17 augusti 2009

Förkylningar

Usch det gick sådär på dagiset idag...Hugo vaknade vid sju och vi skulle vara på dagis vid halv tio. Så efter att han ätit tyckte jag att han kunde sova ett litet tag till så han skulle vara pigg på dagiset sen. Men nej. Hugo ville inte sova (kors i taket). Så när vi kom dit var han på gränsen men det gick ända tills de skulle gå ut och leka. Då blev han såå gnällig och bara skrek rätt ut. Dagisfröknarna tyckte jag skulle prova att få honom sova i vagnen (Hugo har inte sovit i vagnen de senaste månaderna men det var ju värt ett försök). Och det gick inte. Efter en timmes försök så gav jag upp. Vi skulle ha varit kvar till lunchen men det gick bara inte. Hoppas det går bättre imorgon istället. Tror det hade lite med at than är smått förkyld Hugo. De fick ringa efter 3 föräldrar bara under de timmarna vi var på dagiset för att barnen blivit sjuka. Så det är ju inte konstigt om Hugo får något han också.

Jaja så är det med det. Jag har varit ledig från skolan idag, inga lektioner som jag läser på schemat. Ska ner till synsam sen vid 16.00-tiden och prata om mina linser som strular till och från. Sen ska jag och hämta ut paket med studieböcker som jag beställt. Normalt sätt är det kul att h'mta paket men när det är böcker till skolan så jublar man ju inte direkt haha. Ska försöka ta mig till gymmet sen efter det. ÄNTLIGEN har de börjat med sina normala öppetider igen så nu har de öppen även senare kvällar och helger. Men närmast på vårat program så står det hundpromenad för mig och Hugo.

See You Later
//Sofie

16 augusti 2009

Grattis svärmor:)

En bild på Hugo när han skulle följa med ut på en inlines tur för några veckor sedan... Ska man åka i sådana höga hastigheter så måste man ha hjälm! Men det tyckte inte Hugo om...

Idag har vi firat Pontus mamma som fyller år. Egentligen är det imorgon men vi firande det en dag i förväg. Så Grattis i förskott:) Vi har varit ute i Asby och gratulerat och ätit tårta. Som förövrigt var bakad av mig och Pontus, dock med liite hjälp av Henrik och Hugo också. Fick kolla på en massa bilder från svensexan igår med. Det var skojigt:) Henrik hade både tagit kort och filmat så det var mycket att titta på. Jag kan inget annat än säga att Krille var tuff som inte ballade ur när de tog fram dräkten han skulle ha på sig. Jag hade vägrat! Haha.

Nu är det kväller och natter här i Ljungsäter. Hugo är på G att bli förskyld vilket är tråkigt...Jag känner mig faktiskt inte helt hundra heller i kroppen. Hoppas bara det vill gå över. Jag gav Hugo lite alvedon nu innan han skulle sova så jag hoppas han sover bra inatt. Det har han nämligen inte gjort de senate nätterna, det har varit mycket gnälligt. Har väl med allt nytt att göra kan jag tänka. Sen att han inte verkar vara helt hundra spelar väl också in. När barnen börjar på dagis kommer sjukdomarna likt tomten kommer på julafton haha.

Hade det förövrigt rikigt trevligt igårkväll tillsammans med Hannah och Lotta, det får vi göra om snart igen! Kanske med en utgång då också:) Tyvärr var ju Hugo inte på sitt bästa humör så det tog lite men annars så hade var det riktigt trevligt med bla HippHipp marathon säsong 2:-) Go HippHipp!!

Nej nu ska jag sova
God Natt

//Sofie

15 augusti 2009

Svensexa

Imorse så skjutsade jag Pontus, Gunnar och Henrik till Krilles jobb. De och ett gäng till skulle röva bort Krille och dra med han ut på svensexa. Själv är jag fast här hemma med en extremt jobbig Hugo!! Tidigare så skulle vi åka på stan en sväng för jag hade en massa ärenden att fixa men tror ni jag fick något gjort? Nej. Hugo var helt galen. Han skulle inte sitta i vagnen han bara kastade sig huller om buller i vagnen. Tur att han hade selen på sig. Då gick jag och bar honom i famnen ett tag men det dög inte heller så värst länge... Tur var ryckte Hugos snälla faster ut och passade honom under tiden som jag sprang omkring och gjorde det jag skulle. Tusen tack:)

Ikväll så blir jag själv hemma med alla mina pojkar. Pontus vet i tusan när han dyker upp:) Men helt själv blir jag inte för Hannah och Lotta ska komma och göra mig sällskap. Var evigheters sedan vi träffades sist så vi ska käka lite och bara ta det lugnt. Jag har ju Hugo och Hannah ska upp och jobba imorgon:P Jag handlade hem en matta till vardagsrummet när jag var på stan förut, blev jättefint! Jag har verkligen saknat matta och nu är det en på plats:) Handlade även ett nyckelskåp som vi varit i ett stort behov av länge nu... Tyvärr kan jag inga bilder ta och visa då Pontus har med sig kameran idag. Kanske gör det imorgon istället. Nu håller min son på att riva stället samtidigt som han ropar: pappa! pappa! pappa!:) Tror det är någon som saknar sin far haha.

//Sofie

13 augusti 2009

Hugo är på G att börja gå

Hugo gick 8 steg helt själv idag!! Åhh min duktiga prins:) Han har gått några få få steg själv innan också men aldrig så många som 8 på rad. Så snart dröjer det väl inte länge utan att han kan gå själv utan vare sig gåvagnen eller mamma/pappas hjälpande händer. Man blir så stolt!! Så där "föräldrarstolt". Man vet ju att alla barn lär sig gå förr eller senare men man blir ändå så där stolt när ens egna barn börjar ta de första staplande stegen ut i världen. Krypa, äta själv, sitta upp utan stöd, äta vanlig mat etc är också sådnana saker som gör en sådär stolt. Löjligt men så är det:)

Go Hugo!!! (Bokstavligt talat haha)

//Sofie

Bilder till förra inlägget

Gunnar hade fiskat kräftor så igår hade vi en spontan kräftskiva hemma hos oss.
Sandra och Hugo var svåra att få att fastna på bild..
Hugos coola tröja. På framsidan är det en traktor och på ryggen står det: "Traktorförare":)
Allihopa sitter och glufsar i sig kräftor, Hugo fick också smaka men han tyckte inte det var så gott.
Tror Pontus klämde i sig flest. Han fyllde flera tallrikar med skal..

12 augusti 2009

En spontan kräftskiva

Skulle ha lagt upp bilder här men det verkar vara något fel på blogspot för tillfället så jag får väl visa dem imorgon istället.

God Natt

//Sofie

Hatar datorer

Nu har jag suttit jättelänge och försökt logga in på CSN men det går inte!!! Har suttit och försökt att logga in på skolans sida och uppdatera mig där men det går inte!!! Trött jag blir!!! Varför ska allt gå via datorn för? Alltid! Helt otroligt! För när det inte fungerar så är det väldigt väldigt många som drabbas och kaoset blir mycket större än om man hade gjort det på ett annat sätt. Det var en medelålders kvinna som skulle börja hos oss på utbildningen men hon hoppade av då hon aldrig suttit vid en dator och allt som har med skolan att göra går verkligen via datorn och Internet. Tyckte synd om henne faktiskt. Hon sa ju själv att hon inte ens kunde starta en dator så det skulle bli förmycket för henne att lära sig.

Ja jag är en aning bitter. Trött är jag med. Så det blev ett gnälligt inlägg....Sorry.

//Sofie

11 augusti 2009

Jävla katt

Ikväll har det inte varit roligt att vara kattägare... Pontus var iväg och jobbade ett par timmar och när han kommer hem så luktar det bajs på hela nedervåningen. Jag kollar Hugos blöja men det är ingenting. Pontus går in i vardagsrummet och gissa vad? Hela jävla soffan är nerbajsad! Jäkla katter..Överallt var det bajs! Kuddarna, bordet, golvet etc. Så vi har ägnat oss åt städning denna kvällen. Kul. Är tänkt att vi ska ut på promenad sen också men det spöregnar utanför, känns inte så lockande precis.

Idag har vi annars varit på dagis och det har gått bra. Hugo var lite mer framåt idag. Man ser väldigt tydligt hur mycket de tar till sig. Imorgon lär det säkert gå ännu bättre. Sen åkte jag en sväng till skolan. Därefter hem en runda hämtade träningskläder och åkte till gymmet. Hann även med att hoppa förbi Synsam och lämna in några bågar jag har provat. För nu jävlar ska jag ha nya brillor! Kommer ta en vecka eller något innan de kommer så tills dess får jag stå ut med mina andra rätt så dåliga glasögon men men jag har ju överlevt det innan så det ska nog gå bra de här dagarna också.

//Sofie

Ännu en svensk förlovning i kungahuset:)

Åhh så trevligt nu har vi ännu ett bröllop att se fram emot. Stort Grattis till Madde och Jonas:)

10 augusti 2009

Dagis och skola

Idag har vi varit och skolat in Hugo på dagiset, eller iallafall börjat. Det gick jättebra! Hugo hade fullt upp med att kolla på alla barnen och leksakerna. Men han är ju klart yngst på avdelningen, min lilla lilla plutt! De flesta är ju runt 2 år och skillnaden blir ju nästan större i och med att Hugo inte går helt ännu. Han skulle kunna gå om han bara vågade men så fort han inte har något att hålla sig i så fegar han ur haha. Kanske att han blir lite inspirerad av de andra barnen nu:)

Sen så var det dags för upprop och skola för min del. Blev en del trixande med schemat här framöver då jag vill kunna vara med Hugo så mycket som möjligt under hans inskolning. Men jag tror det ska ordna sig. Har lyckats fixa allt som ska fixas med CSN också vilket känns skönt. Jag ångrade mig i sista stund och skickade in en anmälan om studielån också. Först tänkte vi att har vi klarat oss på mindre pengar innan så lär vi ju klara oss på bara bidraget nu. Men det är verkligen inte kul att leva precis på kronan varje månad. Vore skönt att veta att man har mer än matpengar kvar på kontot när räkningarna är betalda.

Hugo var hur trött som helst när vi kom hem från dagiset. Han sov i tre och en halv timme!!! Fast han var lika trött ändå nu på kvällen så efter vi varit och handlat, gått på kvällpromenad och ätit så somnade han sötisen. Robbie och William (som förövrigt är döpta efter Robbie Williams, bra Hannah!) har börjat vänja sig mer och mer med allt här hemma. Innan var det bara Robbie så sprang runt och kollade läget men nu har även William fått lite energi så han är på G nu också. Dock var jag inte glad inatt då jag vaknade x-antal gånger av att Robbie hoppade upp och la sig på mitt huvud! Jag hatar verkligen att ha djur/människor för nära mig när jag ska sova! De få få gånger som Hugo sovit brevid oss har jag inte kunnat sova alls. Och när vi hade katt hemma hos min föräldrar kunde jag inte heller sova ifall den hoppade upp och gosade ner sig i sängen hos mig. Nej det får vi vänja dem av med för här i huset sover katterna var som helst utan i min säng! Haha.

//Sofie

09 augusti 2009

Våra nya familjemedlemar

Låt mig presentera Robbie och William!! Den som gissar rätt på vem de är döpta efter får en länkning haha:-)
William är den försiktige och gillar inte alls att utforska allt som brorsan..
Robbie gör. Just nu ligger han nästan på tangentbordet och tycker det är helkul varje gång jag skriver. Inte det lättaste med ett till daååååååååååååååååååååååååååååpdjur i familjen:) Å:na är Robbies egna lilla hälsning till er alla som läser det här haha.
Poker och Robbie hälsar på varandra första gången. Än så länge är läget spänt mellan dem men det är nog bara så här i början när de inte känner varandra, hoppas jag.

08 augusti 2009

Ännu en dag gången

Hemma hos Pontus mormor så hittade Hugo dessa roliga saker att dra in och ut och smälla igen med. Hugo älskar verkligen att stå och smälla i dörrar och skåp, det är livet det:)

Har varit en lugn dag idag, gud så skönt! I morse så åkte vi in till Pontus mormor och åt lite (haha lite kanske är att ljuga.) frukost hos henne. Sen mitt på dan så var jag och Hugo inne i stan och träffade Linda och Teddy. Var ett tag sedan vi sågs sist så det var trevligt:) Det var aktiviteter i hela stan så det var mycket folk ute. De åkte crusing (stavning?) med massa 50-tals bilar och så var det livemusik till. Vi fikade lite och snackade skit:) När vi kom hem så däckade Hugo inne i sin säng. Han var helt utmattad av värmen stackarn.

Jocke kom förbi en sväng sen också och pratade lite strunt. När han åkt så ringde mamma och frågade om vi skulle göra något särskilt ikväll och det hade vi inte planerat. Så hon, pappa och Lucas kom hit med lite mat så grillade vi tillsammans. Ja Sandra kom förbi en sväng hon också. Eller en sväng hon åkte precis härifrån haha. Jäkla människa som ska dröja sig kvar så länge:-)

Nu ska jag ta en titt på TV:n och är det inget att ha så blir det nog sängen. Jag hade tydligen snarkat i natt så Pontus hade fått putta på mig med jämna mellanrum. Jag brukar aldrig göra det annars. Sista veckan när jag var gravid var jag visst lite jobbigt med snarkningarna men aldrig annars. Så det ska bli intressant att se vad Pontus säger imorgon, om jag snarkat då också:P

//Sofie

07 augusti 2009

Segt på jobbet

Sitter på jobbet och har dötid...Försöker få tiden att gå men det är svårt:) Var ett tag sedan jag skrev nu..men det är inte lätt att hinna med allt nu förtiden. Är så mycket man vill/ska göra hela tiden. Tjejkvällen i onsdags var iallafalla superkul, tyvärr var det ju inte överdrivet mycket folk ute på stan men vad fan..:P Pontus älsklingen kom och hämtade på natten, så snäll han är<3 Först var vi hos Tina och åt och drack lite och sen så tog vi taxi ner till stan. Mådde rätt bra dagen efter. Hade ju Hugo att ta hand om så jag var uppe med tuppen redan vid 06.00. Men jag fick mig en lång eftermiddagslur innan jobbet så det gjorde inte så mycket.

Idag är det sista dagen på jobbet. Känns både bra och tråkigt...Har ju börjat lära mig rutiner och allt nu men och andra sidan börjar skola och dagis på måndag och det känns rätt så skönt det med. Lite vardags rutiner, det har jag saknat de senaste veckorna. Imorgon så ska jag och Hugo träfaf Linda och Teddy. Det var ett tag sedan så det ska bli kul. Han har säkert vuxit massa sen sist vi sågs. Nej nu kallar faktiskt jobbet.

//Sofie

05 augusti 2009

Flera vändor

Idag jobbade jag bara till halv ett vilket var skönt. Åker hem för att ta över hemma då Pontus ska åka till sitt jobb på eftermiddagen. Tror ni inte att jag upptäcker att jag fått med mig ena jobbtelefonen hem? Bara att trycka in barn och hund i bilen och åka tillbaka till jobbet... Stannade till en snabbis hemma hos mamma och pappa när jag ändå var i Boxholm också. De skulle till Skänningemarknad idag!!! Jag vill!! Men ikväll så ska jag faktiskt ha tjejkväll tillsammans med Emelie och Tina så det är inte så tråkigt ändå att jag missar marknaden. Jobbar kväll imorgon så det blir en rätt lugn kväll för min del idag. Plus att Pontus jobbar imorgonbitti så jag måste ju passa upp på min lilla prins och då vill man inte må för dåligt:)

//Sofie

04 augusti 2009

Favorit!!!

Denna krämen är superbra! Fick den i present av Jennie för typ 1 år sedan och den tog slut först idag! Den har räckt i evigheter, snacka om att få mycket för pengarna:) Den är jättebra att lägga som underkräm i ansiktet innan man lägger på allt annat smink då slipper man bli så glansig i ansiktet. Den har fungerat jättebra på mig! Ett litet tips bara. I just Love it!!!

Lite bilder från veckan som varit

Sandra hade shoppade vita bodysar på rean så vi pimpade dem lite. Hugo och Gottfrid fick varsin...Asbysuppotrar såklart:)
Asbys damer har pirattema på sin båt och självklart hejade Hugo på dem.
Asbys herrar gör sig redo i Blåvik
Hugo hittade en likadan tröja som pappa som han bara var tvungen att prova:)
Fint väder och mycket folk var det på Torpön
Hugos första födelsedagsfirande:) Se så glad han blev när mamma och pappa kom och sjöng för honom på morgonen i båten.
Hugos fina 1års tårta
Trots vädret så lyckades vi smycka båten liite iallafall
Hugo och farfar sitter och kollar på damernas rodd och fryser..
Några av damernas båtar
Dagen efter i Malexander så var det strålande sol och härligt väder!
Men mitt under tävlingen så tappade Asby herrar sitt roder...
Pontus kastade i det i ren ilska och Sandra plockade upp det så att herrarna kunde fortsätta sin tävling ändå.