30 september 2009

Blöjor som läcker!!

Libero håller inte vad de lovar...

Hugo har kissat igenom 3 blöjor bara under det senaste dygnet. När ska de börja tillverka blöjor som verkligen är säkra? Vi har nog provat alla blöjmärken som finns och Hugo har lyckats kissa igenom allihopa. Nu är det alltså Liberos tur att bli sågad...

29 september 2009

R.I.P Uffe Larsson

Du kommer alltid att vara Mr Söndagsöppet!

Ännu en person som lämnat detta livet. Usch på senaste tid har jag hört om massa som gått bort! För bara några dagar sedan så gick min farfars bror bort i skelettcancer. För mig som inte har någon släkt att tala om så var han en stor del av den lilla som jag har. Hoppas han får det bra där uppe i himmelen tillsammans med farfar och Uffe Larsson!<3

Betalat räkningar

Nu har jag gjort något som för många säkert inte är kopplat med en "bra känsla" men för mig är det det! (iallafall idag haha). Jag har suttit ner och betalat alla räkningar med mitt namn på. Jag står på det mesta i det här hushållet, så som Internet, TV, Telefon, Hundförsäkring, morgontidning etc. Men det har nästintill alltid varit Pontus som stått för det stora när det gäller att betala räkningar. Jag hade ju ingen inkomst alls under större delen av när jag var gravid med Hugo, och inga bidrag fick jag heller. Sen när jag jobbat som timvikarie inom vården så har jag alltid betalat så mycket jag kunnat utifrån vad jag tjänat den månaden.. Men jag har ju aldrig haft en fast inkomst. Jag har varit glad om jag kunnat betala min egen mobilräkning. Usch det finns ingen värre känsla än att känna att man leva på någon annan. Att inte kunna försörja sig själv. Usch därför är det så bra nu mer. För många innebär det att när den ena börjar studera så får man det sämre ekonomisk, för oss har det varit tvärtom! Även om jag lånar så är ju studielån ett av de lån som man verkligen behöver ta här i livet. Att låna till en bil är ju inte så nödvändigt men att låna så man kan utbilda sig tjänar man ju på i längden. Med studiebidrag och lån samt Pontus inkomst så har vi nu pengar över varje månad som vi kan använda till annat förutom mat och räkningar, det är en lyxkänsla.

Men det bästa känsla för mig är ändå att jag kan sitta ner i slutet av varje månad och betala mina räkningar, själv!

//Sofie

Måla grindarna!!

En påminnelse till mig själv bara. Ikväll så måste jag ta tag i grindarna i trappen! De är röda...Behöver jag säga mer? Vet inte riktigt hur Pontus pappa tänkte när han en gång i tiden målade dem röda men men som tur är går det ju att göra något åt. Funderar faktiskt på att måla dem i grått. Men då måste jag ju till färghandeln och handla, igen... Orkar nog inte det får nog bli vitt, som alltid:). Fast då kan jag ju passa på att kolla in tapeter till rummet därnere (som vi äntligen har städat ur på allt skräp, yes!) när jag ändå är där:) Ska eventuellt till IKEA på torsdag så då är det tänkt att handla golv dit iallafall. Ska även handla de där dörrarna till Billy bokhyllorna. Pontus får låna kärra på jobbet bara så vi får med dem hem också:)

Nej nu åter till min son som jag fortfarande inte fått att somna fast han behöver det..

//Sofie

Kiss och bajs

Var det överfullt med i Hugos bölja imorse så det blev ett bad och byte av sängkläder..Stackarn, kan ju inte vara något vidare att ha sovit i det där. Tycker ju annars Liberos blöjor är bra jämfört med många andra, det här måste vara första gången som han kissar igenom en av deras blöjor. Annars har jag sovit dåligt inatt. Hugo har vaknat ett par gånger och sen har två katter (inga namn nämnda...) var en aning jobbiga. Typ studsat upp och ner i sängen och jagat varandra. Poker blev lite störd han också av allt så då börjar han traska omkring istället och det gör han inte så tyst precis.

Idag så har dagis stängt pga planering så Hugo ska ha mormor på besök undertiden jag är i skolan, vad vi skulle göra utan våra snälla familjer och vänner vet jag faktiskt inte:) Ni är alla guld värda!!
Känns som vi haft mycket barnvakt på sista tiden..eller mycket och mycket men det känns som det. Inte lätt med sjukdomar och allt vad det är. Nu ska jag se om min son somnat till inne i sin säng *hoppas*. Jag är verkligen inte helt utvilad och behöver liiiite mer sömn...

//Sofie

Direktsänt från Camden´s Roundhouse i London

Robbie Williams premiär konsert på över tre år!! Woow och igår bokade jag biljetter så Hannah och jag ska gå och se den "live", eller vad man nu ska kalla det:) Nu skulle Jennie bott närmare också så hon kunnat följa med, min egna Robbie Williams följeslagare:) Men hon kommer ju i helgen nu som kommer så vi får väl kolla på någon av hans dvd:er istället:) Kul ska det bli iallafall!! *Längtar*

28 september 2009

Ny vecka börjar denna dagen..

Hugo han lyckades somna om en stund till efter han vaknat och fått frukost! Så jädrans skönt! Fick sovmorgon till klockan åtta idag också:) Nu går han omkring och borstar sina tänder och är på jättebra humör. Jag börjar skolan vid ett idag så jag ska till gymet en sväng innan är det planerat. Hugo ska vara på dagis vid halv elva så vi har en lugn morgon/förmiddag framför oss. Ska nog rosta mackor och äta till frukost, med Boxholms ost på såklart:) Det var längesedan sist. Är så kul när man storhandlat för då har man så mycket gott hemma. Men det är dyrt! Jag chockas varje gång jag handlar över att det blir så mycket pengar. Vi handlar nästan alltid på Willys för här i stan är det helt klart billigast, Lidl också kanske. Men där handlar jag inte så ofta. Tycker det är så svårt och hitta! Jag skulle ha jordgubbssylt för ett tag sedan och när jag äntligen hittar det så har de EN sort, och den var inget gåd visade det sig sen när jag kom hem och skulle ha den på gröten... Nae Lidl blir det om jag bara ska ha några få saker. Grönsaker och frukt har de riktigt bra så helt dålig affär är det inte.


PS: Fick just ett sms av Hananh om att de ska visa Robbie Williams konsert live från England den 20 Oktober på biografen i Boxholm!!!!! Whii!!! Det ska jag se!!! Och Hannah också, hon har inget val haha.

//Sofie

27 september 2009

Hugo dansar

Min söta lilla unge står och gungar i takt till sin Astrid Lindgren skiva som han fick i födelsedagspresent av sin snälla gudmor (och Erik såklart). Han verkligen ÄLSKAR den skivan. Måste köpa en ny..Haha börjar få damp på att bara höra den skivan om och om igen. Får se hur han reagerar om jag sätter på en annan skiva.

Denna söndagen har varit lugn. Jag har målat klart mina lister äntligen! Har även sorterat bland Hugos alla kläder, äntligen! Var en sväng på Willys och storhandlade förut också. Lagade lite middag till mig och övriga familjen när jag kom hem. Blev stekt ägg, bacon och stekt potatis sååå gott!!! Var hur längesedan som helst jag åt det sist så det smakade bra:) Hamnade framför TV:n sen, på tv4 film så sände de "Pippi på de sjuhaven":) Var bara tvungen att se den då det också var evigheter sedan jag såg sist. Pontus somnade i soffan och Hugo i sin säng så det var riktigt lugnt i huset. Nu är Pontus och Poker ute och går. Skulle ha följt med men Hugo sov fortfarande då... Ska till gymmet imorgon och motionera istället. Har ju inte varit där på flera dagar ju, dåligt! Men det ska det bli ändring på!

Igårkväll så var jag och Emme hemma hos Tina och hade tjejkväll. Vi hade det riktigt trevligt med god mat (som Tina så duktigt lagat till oss) och snacks. Blev en långkväll, haha så lång att vi nästan låg och sov i soffan på slutet:) Pontus var snäll och tog Hugo imorse så jag fick sova enda till klockan 8, inte dåligt:) Nu ska jag plocka lite här hemma och sen så kommer nog Pontus föräldrar förbi en sväng och jag hade tänkt bjuda på äppelkaka då så den måste jag hinna baka.

Ha en bra söndag!

//Sofie

Har du sett herr Kantarell?

Igår så var Hugo, jag, hundarna och svärmor ute på svampjakt i Asbyskogarna:)
Tyvärr hittade vi inte så många svampar som vi hade hoppats på..
Terrängkörning tyckte Hugo om, han satt och skrattade hela tiden när vi körde på ojämnt underlag:)
Tillslut hittade vi några till svampar!
Hugo tyckte dock korgen var lite tom ändå så han fyllde den med mossa istället. Och lite löv blev det också:)
Hugo i svampplockartagen.
Gå själv ute i skogen var superskoj:-)
Poker hittade som vanligt en massa pinnar att gnaga på.
Allihopa ute i skogen igår.

25 september 2009

Ingen tid för dator...

Det har gått i ett de två senaste dagarna så jag har inte riktigt haft tid för datorn och bloggen...

Igår så hade vi skrivning på förmiddagen (gick någorlunda hoppas jag) och sen på eftermiddagen passade jag på att storstäda hela huset! Gud så skönt att få det gjort, det har behövts göra en längre tid:P På kvällen så var jag på grillning ihop med klassen, riktigt trevligt:) Dock var vi ju ute mestadels av tiden så jag höll på att förfrysa i slutet men som tur var överlevde jag. När jag kom hem så var Sarah, Krille, Gunnar och Sandra på besök så vi satt och snackade skit ett bra tag.

Tyvärr så vaknade Hugo upp med en förkylning imorse så det blev lite körigt då jag verkligen inte vill missa mer i skolan. Så Pontus åkte först en sväng till jobbet och hann avverka några timmar där innan jag kom hem och byte av honom... Sen kom kusin Ida på besök och det var superskoj:) Lagade mat som vi åt tillsammans och så. Sen skulle Ida ner till deras stuga så jag och pojkarna passade på att följa med dit ner en sväng. Träffade på Anette och Linus också när vi var där, var ett tag sedan sist:-) Nu sitter jag här och är lite små sur på min sambo..Kommer hem och han har ingen mat alls planerat för kvällen, klockan var 19 och när jag varit borta hela dagen så antar jag att han fixar med middagen... Dessutom bad han mig ringa innan jag åkte ifrån Idas och deras stuga men svarade han? Icke. Har han hängt upp tvätten som jag bad honom om? Icke. Han har suttit nere i källaren och tömt vår oljetank och visst det behövs också göras men ibland är det bra om han tänker på oss övriga i familjen först och sen på oljetanken haha... Gnälligt jag vet men jag är lite små sur på honom. Ungefär som nog alla är på sina kära pojkvänner ibland:) Man måste få ur sig lite av det...:-)

Nu ska jag hänga upp tvätten och se om jag kan fixa något käk till oss övriga i familjen iallafall. Pontus får ta och fixa något eget. Så det så!:-)

//Sofie

23 september 2009

3 år idag<3

3 år har vi varit tillsammans idag! Den första tanken som slog mig var: inte längre? Haha vi har hunnit var med om en heldel tillsammans och det har gått så fort känns det som.

När vi träffades började jag sista året på gymnasiet och Pontus hade precis ryckt in i lumpen. Efter lumpen så flyttade Pontus till Oskarshamn då han fick jobb där. Efter student och allt så flyttade jag efter dit sommaren 07. På hösten så skaffade vi Poker, våran älskade lilla Flate:) På vintern fick vi reda på att vi skulle ha barn och bestämde oss för att flytta hem (och det gick fort allting då). Så i mars 08 blev vi tranåsbor och Pontus hade fått nytt jobb. Efter våren kom sommaren och en liten bit in även där så tittade till slut våran älskade Hugo ut, närmare bestämt den 31 Juli. Jennie och Erik var det första som träffade honom (och de är de som vi känner som bor längst bort från oss haha).

På hösten fick Pontus en idé om att skaffa hus, jag var inte lika på kan jag ju säga. Men efter att ha hittat vårat egna lilla renoveringsobjekt och efter en liten budgivning så var huset vårat:) Februari 09 fick vi tillgång till huset och tömning och renovering kunde påbörjas. Efter mycket effektivt arbete och med mycket snäll hjälp från vänner och familj så lyckades vi ha det i ordning tills vi flyttade in. Gud så mycket jobb vi har lagt ner och speciellt under den där våren... Och mitt i allt hade vi en liten Hugo och en Poker som var så duktiga och snälla:) Sen kom det en period med uppsägningar och strul med avlopp samt tjafs med säljarna som inte var så roligt att gå igenom. Då var det rätt så slitigt...Men det löste sig det också som tur var. I somras utökade vi familjen ytterligare med världens sötaste små katter, Robbie och William:)

Och trots 3 år tillsammans så har vi väldigt lite kort på bara Pontus och mig tillsammans. Alla par jag vet har så mycket fina bilder på varandra men det har inte vi alls... Tycker mest det känns väldigt dumt att stå och försöka göra sig snygg framför en kamera när man ändå ser ut som skit haha. Men men vi har ju hållit ihop en då och jag hoppas det blir många år till som vi får vara tillsammans.

Älskar Dig Pontus!!!!

Plugga plugga plugga plugga hela dagen lång!!!

Hugo vaknade klockan kvart i fem denna morgon och var superpigg, behöver jag ens säga att det var inte hans mor? Vi var på bio igår sen och den var jättebra! Men jag måste bara klaga på att de inte har numrerade platser på biografen här, så jäkla B bokstavligt talat! Vi var där en timme innan det började och det gick åt annars hade vi garanterat inte fått sitta tillsammans. Mamma var så snäll och kom och passade Hugo på kvällen. Kändes dumt och inte få natta honom men det hade gått hur bra som helst ändå även att det var mormor som fick sköta det igår:) Det var jag, Pontus, Krille och Gunnar som var och kollade på den. Den var nog inte riktigt lika bra som den första filmen med denna så vill man ju bara slänga sig efter och kolla på nästa film (ja jag tillhör dem som INTE läst böckerna, är väl typ den enda...Men har jag väl börjat se filmerna kan jag ju inte läsa böckerna nu! Det får vänta tills jag sett alla filmerna...).

Hugo ska snart till dagis och jag ska vara hemma och plugga hela dagen lång! Har massa att plugga till skrivningen imorgon så det behövs. Skulle ta kort på Hugo i sina nya fina kläder som jag köpte till honom i måndags när vi var på hockey men det gick inget bra...efter 30 kort gav jag upp, de flesta blev som de nedanför. Han vägrade verkligen sitta still. Busunge!:) Men stilig blev han iallafall:)


//Sofie

22 september 2009

Skit match

Gårdagens match i Cloetta Center var ju ingen vidare hit..Usch och Fy! Hannah och jag roade oss med att sitta och skriva en massa sms till varandra. Vi hade sittplatser i var sin ände av arenan. Jag var ju där med min far och hon med sin. Så när LHC suger i sitt power play spel så kan man ju alltid skicka roliga sms. Hoppas bara att det var en dålig start för dem och att fortsättningen nu kommer att gå super! Go Cluben!!!

Idag så har Hugos farmor varit här och passat honom en stund medan jag var i skolan. I och med att han hade feber i går på dagis så vill de att han ska vara hemma en dag extra så det säkert inte ska vara något. Hugo har mått prima hela dagen så det verkar ju inte vara någon större fara med honom.. Imorgon så är jag ledig men Hugo ska vara en stund på dagis ändå så jag hinner plugga i lugn och ro inför skrivningen på torsdag. Jag har MASSA att läsa så det lär behövas. Ska eventuellt på bio ikväll också, flickan som lekte med elden. Ska bli så kul! Tyckte första filmen var hur bra som helst så jag vill verkligen se denna också nu, och helst då ikväll:)

Nu ska jag gå ner i köket och plocka undan lite pizzakartonger, svärmor var ju så snäll och bjöd på det som lunch:) Tur man har snälla vänner och familjer undra hur man skulle ha klarat sig annars?

Ha det bra
//Sofie

21 september 2009

Ahh vad segt!

Är hemma igen från skolan. De ringde från Hugos dagis och sa att han hade feber och gult gegg i ögonen igen så det var bara att åka från lektionen och hämta lillkillen. Dock så verkar han inte så sjuk nu för han springer omkring här som vanligt och feber har han ingen vad jag såg på termometern... Känns lite segt då jag missat en till viktigt lektion. De hade försökt få tag i Pontus men inte lyckats sa de. Kanske inte så konstigt då de hade fel telefonnummer till honom visade det sig.

Jag hann iallafall med och träna en sväng innan skolan och sitta en av de tre timmarna på föreläsningen. Usch jag har lite panik när det gäller skolan för jag har verkligen missar en massa bara på de här 2 1/2 dagarna som jag varit borta. Inte kul. Ikväll så är det Hockey, premiär och allt. Ska åka in med pappa. Men ärligt talat så vet jag inte hur det blir...Jag måste verkligen läsa ikapp det jag missat och Hugo som inte vill sova alls. Då är det inte så lätt att sitta med näsan i en bok och försöka koncentrera sig när han springer omkring överallt. Får väl se som sagt. Vill ju inte missa att se när LHC slår HV71 live precis heller men men:)

GO CLUBEN!!!

//Sofie

20 september 2009

Bröllop

I lördags så var vi på bröllop som jag nämnt:) Det var superskoj och de var så fina Krille och Sarah. Jag tog en massa kort (800 stycken närmare bestämt) men det var med Sandras systemkamera så jag har inte så mycket att visa upp här förtillfället. Har just suttit och skrivit in allt som händer framöver i kalendern. Jag har lite panik för denna vecka som kommer för det är så mycket både i skolan och i övrig som ska hinnas med. Har inte ens börjat med mina instuderings uppgifter ännu.. och så är det skrivning på torsdag också. På onsdag den 23 så firar jag och Pontus 3 år tillsammans och då har Pontus planerat en överraskning till mig så det ska bli jättekul! Imorgon så är det hockey som står på programmet och på tisdag så blir det bio, "flickan som lekte med elden". Hoppas bara jag får sitta bredvid Pontus denna gången. Usch inget vidare att se sådana filmer med en massa främlingar omkring sig, då vill man ju ha sin kära pojkvän att krama om. Biografen här i stan har nämligen inte numrerade platser, lite idiotiskt då man kan förbeställa biljetter men det är inte säkert att man får sitta tillsammans.... Precis så blev det för oss när vi var och såg den första filmen. Inget vidare direkt att sitta bredvid en tjock farbror som nös hela tiden.

Får se hur mycket jag hinner blogga här framöver. Förhoppningsvis kommer jag kunna lägga upp lite bilder ifrån helgen här iallafall. Som sagt blev det några bilder (plus lite filmat) så dagen är mycket väl dokumenterat. Jag hade som mål att göra slut på Sandras minneskort till kameran men jag misslyckades... Det är sånt som kan göra att man lätt går in i en vägg:) haha. Fan man bara knäpper och knäpper men aldrig så kommer den där lilla röda skylten upp "minneskort fullt!" I-landsproblem..Eller snarare ett fall av att jag borde skaffa mig ett liv. Men det var flera gäster som kom fram och frågade om inte de kunde få bilder av mig sen så det var ju inte helt fel ändå. De bilderna lär komma till användning:) Ska nog göra en skiva och ge till Sarah och Krille också, de kan nog inte få för många bilder av sin stora dag:-)

Nu ska jag återgå till mitt skolarbete. Hej Då!

//Sofie

18 september 2009

Jävla hus!

En mycket irriterande sak i vårat hus är att vi inte kan ha fläkten på samtidigt som vi eldar i pannan. Det blir något slags baksug och all rök kommer upp i den öppnaspisen inne i vardagsrummet istället! Det resulterar i sin tur till att hela huset luktar rök.. inte kul. Enligt Pontus finns det inte så mycket att göra förutom att ha ett fönster öppet när man lagar mat och har pannan igång samtidigt. Men hallå jag fryser ju redan för att vi inte eldar i pannan och så när vi eldar i pannan så måste vi ha fönstret öppet för att det inte ska ryka in.. Då fryser jag ju i vilket fall som helst! Ahh det där fattar inte Pontus, han tycker bara att jag lider av ett i- landsproblem. Det tycker inte jag. Kyla kan vara farligt. Fråga en som drabbats av köldskador.

//Sofie

En så bra rubrik!

Sitter här ensam...Pontus är på genrep inför bröllopet i kyrkan och Hugo sover. Min lilla pojke han mår inte riktigt bra det märks på honom. Är helt väderlöst att han sover nu men men jag får väcka honom och ge honom lite mat snart. Ska eventuellt göra en äppelkaka tills Pontus kommer hem blev så sugen på det. Och det är ju faktiskt fredag idag:) Jag har inte varit så duktig med träningen denna veckan, det har bara blivit en gång... Inte bra! Men jag får ta tag i det nästa vecka igen för nu känner jag verkligen att jag inte hinner/orkar.

Vet inte vad jag ska skriva här mer... Ska nog ta och prova min klänning som jag ska ha imorgon tillsammans med skorna. Måste ju se så allt ser bra ut:-) Nej nu kom jag på vad det var jag skulle göra som jag inte gjort ännu! Bra Sofie. Nu så måste jag sätta igång så jag inte glömmer det igen. Hejdå
See You Later!!!


//Sofie

Det sista inför bröllopet

Igår så var Pontus och jag en sväng i Linköping då mamma var så snäll och ställde upp som barnvakt trots ögoninflammation. Pontus hittade en skjorta som han ska ha till kostymen plus en slips. Mitt uppdrag var att hitta några skor att ha på bröllopet imorgon. Jag hittade ett par och de var såå snygga!! Men jag tvekade då jag egentligen var på jakt efter ett par helt vanliga svarta pumps. Tror ni man hittar något när man vet exakt vad det är man vill ha? Nej. Fanns några pumps men de var antingen så spetsiga i tårna eller alldeles för liten klack... Vissa såg ju ut som mormor skor ju. Nae så det slutade med att jag köpte de som jag kollade på först, även om de inte var de jag hade tänkte mig från början. Men är man kär så är man haha.

Idag så har jag och Hugo hjälpt Sandra att handla det sista inför bröllopet. Dvs. en sista present till brudparet plus massa plock till oss själva. Jag har lite egna uppdrag tills imorgon som jag ska sätta mig och göra klart nu. Kan ju inte skriva vad ifall någon av brudparet läser det här...:)

Gud jag fattar inte hur jag ska hinna allting den närmsta tiden, känns som det är så mycket. Har sett på vår skolsida att vi har en inlämningsuppgift tills på tisdag och en skrivning på torsdag! Förstår inte hur jag ska hinna då hela helgen nu kommer att gå bort och på måndag går jag i skolan hela dagen och på kvällen så ska pappa och jag in och kolla på LHC premiären, vilket har varit bestämt sedan länge.. Ska försöka hinna göra något vettigt på söndag. Vi ska sova hos Pontus föräldrar efter bröllopet och sedan på morgonen så måste vi hjälpa till med städning etc. i festlokalen så jag har en känsla av ett söndagen kommer gå i ett svep den också.

Maria ska komma tidigt till mig imorgon och hjälpa mig med håret, ska bli skoj:) Vi måste åka iväg härifrån rätt skapligt då Pontus ska vara på plats redan vid halv ett tiden (han är bestman). Det kommer att bli superskoj imorgon bara man väl är på plats. Får ju se hur Hugo mår imorgon också. Idag har han varit lite bättre men han är fortfarande geggig i ögonen. Hoppas det släpper det mesta över natten. *håller tummarna*.


Grejer som är såå tråkiga att handla men som är nödvändigt att ha. Och som alltid tar ju allt smink, krämer etc. slut samtidigt så allt måste inhandlats på samma gång.Mina nya fina skor!!!<3

Williams första mus är fångad

Williams tyckte den var så rolig att leka med, det tyckte nog inte musen som var halvt levande fortfarande...

17 september 2009

Alla barnen

Lilla Alma, endast två veckor gammal! Visst har hon fina kläder på sig, de fick hon av Hugo i present:)
Fruktstund vid bordet, vilket alla barnen uppskattade. Hugo åt upp ett helt päron helt på egen hand.
Ebba höll sig till apelsinerna..
Haha det blev ingen stol över till Theo så han fick sitta i vagen, stackarn...Fast han verkade inte lida så mycket:)
Allihopa med på bild:-)

Hatt och skohyllan

Före
Efter

Ögoninflammation

Jaha då blev det att vara hemma idag då Hugo vaknade upp imorse med hela vänster ögat helt förstört... Var i mängder och rött runt hela ögat, usch jag fick värsta chocken när jag såg honom, han kunde inte ens öppna ögat! Lillkillen<3 Men han verkar inte må dåligt av det förutom att han kliar lite i det annars traskar han runt här som vanligt. Men det är ju smittsamt, speciellt i en miljö med en massa andra barn, så det blir inget dagis idag och förmodligen inte imorgon heller. Skit då jag har långa dagar både idag och imorgon i skolan men men jag får ta ikapp det senare. Allt läggs ju ut på nätet så jag vet ju vad jag missat.

Huvudsaken är ju att Hugo mår bra<3 Lilla prinsen.

//Sofie

16 september 2009

Brun var den ju!

Haha Sandra ringde tidigt imorse och meddelande att hon hittat en bild på hur trappen såg ut innan. Det roliga är att bilden är härifrån min blogg!:) Så sug på den du Pontus den var brun! Kanske inte syns jättetydligt men visst är det mer brun färg på den än rosa? (Under alla nedriven tapet...)

Så nu kan vi äntligen lämna det ämnet:P Funderar bara på att dra ut bilden och åka till Pontus jobb och visa honom den:) Hahah så jäkla normala vi är i vår familj.

Idag så både Hugo och jag lediga så vi ska åka och kolla på Cissis nya lilla bebis Alma. Åhh så spännande! Är ju så skoj med små nya bebisar:-) Ska bara försöka hinna åka till Ö och B innan och se om mina kuddar till skohyllan kan tänkas finnas kvar. Blev ingen städning och röjning inne i "skräp rummet" igår. Det slog mig att jag inte vågade slänga bort så mycket av sakerna då det är Pontus grejer en del. Och även att jag tycker saker och ting är skit så gör tyvärr inte min kära pojkvän det utan det kan man ju spara och ha i framtiden, någon gång... Jaja får se om vi lyckas ta tag i det ikväll. Måste ju hinna iväg och träna en stund också. Pontus ska kanske jobba över också och vips så har hela kvällen gått. Det går sååå fort alltid! Snart så är det ju helg igen! Jag tyckte nyss det var söndag kväll. Nu måste jag hejda min son innan han river ner allt i våra bokhyllor. Ska försöka åka till IKEA och köpa de där dörrarna till hyllorna, jag saknar dem dagligen! Hugo gillar verkligen att pilla och ta i allting...

See You Later alla läsare!

//Sofie

PS: Ska köpa batterier idag med så förhoppningsvis blir det lite bilder här senare:)

15 september 2009

Kuddproblem

Jag har målat klart vår skohylla och hatthylla nu så Pontus hjälpte mig precis med att hänga upp den på plats. Blev inte supernöjd men det duger. Dock så har jag ett litet problem...Jag har tänkt ha kuddar på skohyllan så det blir som en extra sittplats när man ska ta på sig skorna etc. Men jag vet inte vad jag ska ha för några! Tips? Gärna något mönstrat eller i ljusrosa färg, kanske med rosor på? Vet att jag stod och nöp i några inne på Ö och B idag men såklart köpte jag ju dem inte! Ska gå dit direkt imorgon och se om de är kvar. Jag behöver nämligen tre stycken och det var endast tre av dem kvar när jag var där... Sicka problem va? Bilder får ni när jag är helt klar (det vill säga när kuddarna också är på plats). Om ni undrar varför jag är så dålig med bilder i övrigt så är det för att jag inga batterier har i min kamera och jag kommer aldrig ihåg att köpa nya! Ack ack ack vart ska det ta vägen med oss människor. Så stora problem som vi lider av i denna värld! Eller iallafall jag:)

Skola har det varit idag på förmiddagen och sen på eftermiddagen så åkte jag, Hugo och Poker och friade Emme som fyllt år. Blev ingen längre vistelse då Hugo blev så gnällig tyvärr... Men vi hann med en sväng hem till mamma och pappa också. Efter lite mellis så blev han på gott humör igen min son. Skjutsade in pappa till Tranås sen också för han skulle hämta hem deras nya bil. Pappa säger att den inte är ny men är det en 06 och var i det skicket så får man säga att den är ny, tycker jag:) En svart liten golf blev det, jättefin! Så nu längtar jag tills jag får åka och provköra den haha. Alltid skoj med nya bilar:)

Sandra har varit här en sväng också idag tillsammans med Alice och Tilda. De var lite nyfikna på våra katter så självklart fick de komma och gosa med dem:) Alice matade även Hugo med piggelin, det tyckte han var jättegott. Trodde han skulle rysa när han fick slicka på isglassen men det gjorde han inte, tyvärr haha.

Nu ska jag ta och göra i ordning lite bland alla mina skor och sen kanske börja ta tag i "skräp rummet". Det vill säga det rummet som vi inte gjort en smack åt än så länge utan det bara är fyllt med en massa skit! Så om jag börjar rensa ut allt nu så kanske jag kan välja tapeter nu i veckan? Ja vad kul! Kanske en tripp till IKEA också för golv behövs det med till rummet.. Jaja en sak i taget, röjning var det först.

//Sofie

14 september 2009

Brun!!!

Till alla er som var med när vi började renovera vårt hus. Visst var heltäckningsmattan i trappan brun? Pontus är så dum och går här och envisas med att den var rosa! Rosa var heltäckningsmattorna på övervåningen men absolut inte den i trappen! Och naturligtvis har vi ju inga bilder på den så nu är han ännu mer säkert på sin sak fast han har fel!!! Åhh så irriterad jag blir!

En helt normal situation i våran familj. Den ena säger någonting och så säger den andre emot och vägrar erkänna att den har fel...Men i det här fallet så har Pontus fel! Eller hur?

//Sofie

Sov du lilla Hugo!!

Sitter och fördriver tiden lite...Har precis lagt Hugo och tycker att han borde somna snart. Pontus är iväg på bio med en kompis och jag hade tänkt gå ut i garaget och göra det sista på målningen av hallmöblerna. Får ta med mig babyvaktaren ut och låsa dörren in så att ingen kommer och tar min prins<3 Fast jag tror det är rätt lugnt här ute på "landet". Bara jag som spelar upp en massa scener i mitt lilla huvud.

Annars så har dagen gått fort, som alltid. Hugo fastnade på kortet iförd sin LHC tröja:) Pontus hämtade honom efter dagis och tyckte jag hade gjort honom till ett mobboffer som "tvingat" på Hugo en sådan tröja. Coolaste killen på hela dagiset var han ju:) Förresten så har kläder till bröllopet löst sig för Hugos del. Jag fick låna en vit skjorta av en annan klasskompis och sen stannade jag på vägen hem och köpte en svart fluga som han ska ha till. Byxor får bli de snygga svarta jeansen som Elin köpte till honom för inte så länge sedan, han kommer bli supercool i det också:)

Var och tränade förut med innan skolan, skönt skönt.... Var en rätt seg dag i skolan, det tyckte även våran lärare så vi fick gå lite tidigare gött! Ibland så behöver man det:)

Nu ska jag nog förbereda mig lite innan jag smyger ut och målar det sista på möblerna.

//Sofie

Fullrulle denna dag

Hugo har sovit jättebra denna morgonen! Så en liten applåd till honom:) Han ska ta kort på dagis idag så vi ska det lite tidigare än vad han normalt sett börjar på måndagar. Jag ska passa på och åka och träna emellan dagis och skola, blev ju ingen träning i helgen!

Jag börjar vid 13-tiden så jag ska försöka hinna hem och äta och rasta Poker emellan också. Eventuellt hinna göra ett par ärenden på stan med..Annars får jag ta det efter skolan. Igår så blev det inte så mycket svamp plockade. När vi kom ut dit så satt Sandra och svärmor och gjorde klart häftena inför bröllopet så då hjälpte jag och Hugo till med dem istället. Det tog sin lilla tid men nu är de helt klara, gör man fel dessutom och får sitta och rätta 60 stycken häften så..... Igår började jag även med att måla om vår hatt och skohylla så nu är de grundmålade. Måste hinna med att måla klart dem ikväll. De ser inte så kul ut med kläder och skor liggande överallt. Speciellt när man har en hund och två katter som tycker om att busa mitt i allt.

Nu ska jag klä på Hugo några fina kläder så han ser stilig ut på kortet. Hmm tror det får bli LHC tröjan:) eller vad tycker du Hannah? Stiligare än så kan han ju inte bli.

//Sofie

13 september 2009

God söndagmorgon!

Shit katterna är ju ute och det har börjat regna, måste ner och ta in dem i värmen:)

Stackars små katter de satt på altanen och kollade så ledsamt på mig. Men nu är de inne i värmen igen, de ligger på elementet och spinner båda två:) Hugo går omkring med sin tandborste i munnen och sjunger. En daglig morgonrutin för honom haha. Igår så var vi iväg hela dagen lång. Vi var i Boxholm och firade pappa som fyllde år. Mamma är ju inte hemma (hon kommer hem imorgon efter en vecka på Rhodos) så det blev Elin, Erik, jag plus Hugo, Pontus och Poker som firade. Passade även på att hämta mina fina bokstäver som jag beställde av Ida för jättelängesen! De kommer bli så snyggt när jag fått upp dem i sovrummet. Pontus måste bara tillverka en smal list som de kan stå på. Han får skylla sig själv för han sa: "Det är ju inget svårt att göra, gör ju jag på ingen tid alls"..Så varsågod sa jag jag vill ha dem klara i veckan nu:) Men det fixar han galant min älskling <3

Nu ska vi snart iväg igen. Pontus ska och kolla på en värmeanläggning till huset tillsammans med sin pappa och jag ska ut i skogen och plocka kantareller med Pontus mamma. Hoppas bara vi hittar några. Men vad jag har hört så ska det finnas gott om svampar i Asbyskogarna:) Jag som inte ens äter svamp men det är ju skoj att plocka. Får väl ge bort dem eller mata Pontus med dem, han tackar nog inte nej.

//Sofie

11 september 2009

Goder Afton

Egentligen är jag kissnödig så jag borde inte alls sitta här utan på toa haha. Men men än så är jag inte sååå kissnödig:) Normal inledning i sitt blogginlägg eller hur?.

Måste bara börja med en bra sak och det är att det gick superbra på skrivningen! Yes! Det var jag och en till i klassen som hade högst poäng:) Värsta plugghästen jag blivit, både sitta sist kvar och sen få bäst resultat:) Men det är inte mig emot.

Har varit i skolan idag och sen så åkte jag och tränade en sväng. Därefter så lunchade Sandra och jag på Golden Thai, jättegod mat. Har även lyckats att lägga in min gurka nu. Igår blev det ju inte heller av då jag åkte iväg till Jackie. Det var hur kul som helst att ses! Måste bli lite oftare än vad det varit. När vi kom hem så var klockan halv tio och Hugo var så trött! Han sov tillochmed när jag satte ner honom på hall golvet. Så söt min lilla prins<3 Hur som helst så blev gurkan jättebra, ser det ut som iallafall haha jag har inte smakat den än. Men känner jag mig själv rätt så är den nog ätbar.

Har varit en sväng nu ikväll hos Frida, en klasskompis. Jag har letat kläder till Hugo som han kan ha på bröllopet nästa vecka men inte hittat någonting! Jag bad Hannah spana i Linköping men till och med där var det ett klent utbud. Så jag var hos Frida som också har en liten kille och kollade på lite kläder som hon hade. Så hittar jag inget annat så har jag något att ta på honom iallafall. Skulle så gärna vilja ha något i kostym väg till honom, typ svarta finbyxor med vit skjorta och slips:) Men icke.. Det verkar inte finnas att köpa någonstans till ett humant pris. Kollat runt lite på hemsidor men det är så jäkla lång leveranstid så jag vågar inte chansa.

Nu ska jag kissa och sedan gå ner och vara lite social med Pontus och Gunnar som sitter där nere och kollar på TV.

//Sofie

10 september 2009

Träffa en gammal kompis

Denna dagen har varit (som alla andra dagar) en skola/dagisdag för mig och Hugo. Gick dock bara halvdag så det var skönt! Har hunnit med och tvätta det sista som var kvar från igår också, nu hänger det ute på tork så förhoppningsvis så har det torkat tills ikväll. Lagade mat med så vi åt tillsammans när Pontus kommit hem från jobbet. Han, Krille och Gunnar ska iväg på en föreläsning ikväll så då ska jag och Hugo åka iväg på lite eget äventyr. Vi ska och träffa Jackie, en gammal kompis, som jag inte sett på år och dar! Dte ska bli skoj. Hon bor normalt uppe i Stockholm men är i hemtrakterna förtillfället så vi bestämde att vi skulle ses. Hon har ju inte sett Hugo än heller så det ska bli spännande.

Nu ska jag slänga på mig lite kläder för jag sitter bara i en handduk och håret droppar kring mig. Gissa vad jag har gjort?:) haha

Ha en bra kväll
//Sofie

09 september 2009

Ensam hemma i mörkret

Måste bara skriva lite här, känner mig lite ensam här i mörkret..Pontus han är ute och springer med Poker därute i det svarta mörkret. Usch jag gillar inte mörkret. Varför blev jag övertalade att flytta ut på landet för? Snart ska Pontus iväg en hel vecka från mig!! Vet inte hur jag ska klara mig här i ett stort tomt mörk hus...(okej jag kanske överdriver lite..eller nej det gör jag nog inte).

Pontus ska nämligen in på repvecka i lumpen. Han gick en specialutbildning som kraftledningsreparatör och då ska man tydligen rycka in på repvecka en gång vart tredje år för att fortfarande få ha behörighet att rycka ut i land och rike och arbete med det om det skulle behövas. Typ när våra kära stormar var här och härjade då fanns det ju lite jobb att göra..

Jennie ska iallafall komma ner ena helgen och hålla mig (Hugo, Poker och katterna också såklart) sällskap. Vet inte hur jag ska klara resten av veckan. Usch vad fånig jag är men nu när jag sitter här ensam och grämer mig så undrar jag hur det ska gå i en hel vecka! Ajaj det löser sig väl det med, detbrukar saker och ting göra här i livet:) En annan sak är ju att jag måste tömma kattlådan då också! Kom jag på nu mitt i allt haha. Det är också en av mina fobier här i livet. Jag kräks seriöst av att tömma kattlådor! Torka tanter i rumpan går bra men att tömma den där kattlådan, jag spyr! Haha normal jag är va?

Nej nu ska jag se om det är något på TV:n. Ska krypa upp bakom en kudde och vänta på att Pontus och Poker kommer hem igen.

//Sofie

Hugo badar blommor

Hugo plockade blommor på gammelmormors balkong
Och sen badade han dem, väldigt noga...
Hugos nya fina jacka:) Den kommer vara perfekt nu när det blir kallare ute.
Här ligger alla ingredienser men inte vet jag hur de ska användas:P Ack så det kan gå när man skriver så man inte förstår.

Inlagd gurka

Ahh skulle äntligen ta och göra den godaste av alla inlagda gurkor som finns men då fattar jag inte vad jag själv skrivit på receptet, så jäkla typsikt! Jag har fått receptet av Pontus mamma men nu får jag inte tag i henne så jag får väl vänta med att lägga in de små gurkorna som ligger så fint här på bänken:). Typiskt bara för att jag äntligen hittade de där jäklans senapsfröna i affären. Jag sprang runt och kollade överallt (de fanns inte vid kryddorna där de ska stå) men tillslut så hittade jag dem bland mjölet?! Jaja jag blev glad bara över att ha hittat det.

Annars så har jag och Hugo varit med Pontus snälla mormor idag. Hon ville köpa en försenad födelsedagspresent till Hugo så vi gick en runda på stan tillsammans. Hugo var inte så intresserad av leksakerna så han fick en jättefin höst/vinter jacka i present istället:) Ska visa bild på den. Sen så åkte vi hem till henne och lagade mat. Tyvärr var Hugo på ett väldigt gnälligt humör så vi hann inte stanna tills Pontus kom förbi på hans lunch, eller vi hann säga hej till varandra men vi fick äta innan de andra så jag kunde åka hem och lägga Hugo. Som sagt så är han liiite svår att få att somna någon annanstans än i sin säng. Det har de börjat upptäcka på dagiset också..

När vi kom hem så tittade Maria förbi en sväng. Hon gör sin lärarpraktik här i stan så det passade perfekt:) Hon provade lite grejer i mitt hår, hon ska hjälpa mig nästa lördag till Krille och Sarahs bröllop nämligen. Tror det ska bli lite lockigt:) Blev så glad idag för min klänning jag ska ha på bröllopet kom med posten, whioo!!! Fick även ett paket från internetbokhandeln men det var inte lika roligt, skolböcker haha.

Ikväll har det varit fullt upp också, städning, mathandling, grinig Hugo, tvättning och en tvättmaskin som inte vill fungera. Såå kul! Nu måste vi verkligen köpa en ny för vi klara oss inte en dag utan tvättmaskin!

Nu ska jag försöka lägga in lite bilder för omväxlings skull.

//Sofie

08 september 2009

Stora starka Sofie

Det ska jag bli för nu ska jag iväg och träna snart. Ska åka in tillsammans med resten av familjen då de ska gå på promenad och handla mat under tiden jag tränar. Skrivningen gick bra tror jag, jag satt själv kvar i salen i slutet! Trodde aldrig jag skulle få vara med om det haha.

Oj nu är visst alla klara här utan jag så det är bäst jag drar mig!

//Sofie

Ensam hemma

Hugo är på dagis nu..Jag har suttit och pluggat det sista inför skrivningen och efter tolv åker jag iväg till skolan. Hugos farmor ska hämta lillkillen på dagis idag, då blir han nog glad:) Vet ju inte när jag är klar och så i skolan, det kan ju ta allt från flera timmar till en. Så då ställde Pontus mamma så snällt upp och passar honom efter dagis tills vi kommer hem. Skönt det, tycker inte om när han ska vara för många timmar på dagis så här i början men ibland så har man ju inget val. Idag grät han inte heller när jag lämnade honom, det känns så skönt! Slippa höra det där skriket i bakhuvudet hela dagen. Nu vet jag att han har det kanoners:-)

Nej nu ska jag äta något innan jag måste åka.

Ciao
//Sofie

07 september 2009

Har gått in mina nya skor:)

Idag passade jag på att gå in mina nya fina skor, kändes riktigt bra:-) Har varit en dagis och skoldag idag så det har rullat på rätt så bra. Sitter och pluggar det sista inför skrivningen imorgon, usch det känns inget kul. Pontus och Gunnar är ute i garaget och grejar men jag pratade med Pontus nyss så han lovade att komma in snart och hjälpa mig lite, förhöra osv. För övrigt så har våra katter damp! De ligger och sover hela dagarna och sen på kvällarna så har de hur mycket energi som helst! Just nu ligger Robbie och brottas med en Biltema katalog, normalt...

Vi gick en kvällspromenad förut hela familjen, riktigt mysigt. Vi brukar göra det rätt ofta men nu var det några dagar sedan sist så då känns det extra bra:-) Imorgon är det gymmet som gäller igen, var där i söndags också sen. Får se om jag tar det på kvällen för jag vill nog har förmiddagen på mig att plugga känner jag. Kvittar hur mycket jag läser så tycker jag inte att det fastnar. Men det brukar alltid lösa sig så det tror jag att det gör denna gången också:) Ärligt talat vet jag inte vad jag ska skriva om. Jag sitter bara här och babblar på för att jag väntar på att Pontus ska komma in och hjälpa mig. Seeeegt!!! Massa nödvändigt skrivande det blir här idag.

Förresten så kan jag passa på att tillägna detta blogginlägg till Sandra. Hon blev skadad igår på en fotbollsmatch så hennes knä är lite smått skadat... Så för att du ska ha något att göra nu när du ligger hemma och är en sjukling så kan du ju läsa detta blogginlägget, smart jag är va? Ett geni rent ut sagt om ni frågar mig. Nej seriöst det här går inte..Jag får ropa på Pontus igen annars kommer han väl aldrig in och hjälper mig. Vad är det egentligen med killar och deras garage?

//Sofie

06 september 2009

Planerna för idag

Plugga!! Jag har skrivning på tisdag och jag MÅSTE verkligen plugga. Det handlar om smittspridning och det är ett rätt stort område. Pontus ska åka iväg en sväng så jag får lite lugn och ro och plugga ifred. Ska försöka hinna med en sväng till gymmet också i eftermiddag. Förresten stavas gymmet med två eller ett m? Jag vill stava det med ett men när jag gör det här på blogger så ändras det till två för att de anser att det är fel stavning. Jaja en liten detalj bara så om ni stört er på min eventuella felstavning så beror det på det:)

Nu ska jag trycka ner mitt nylle i böckerna och sen försöka skriva ihop någon bra sammanfattning av det:) Så tycker jag om att plugga. Ha en bra söndag allihopa!

//Sofie

Lite bilder från gårdagen

Så här såg det ut när vi började röja och tömma källaren på saker...
Sandra skulle byta blöja på Hugo och det tycker han som jag nämnt tidigare inte om alls. Så vad göra för att muntra upp sin brors son? Jo sätta på blöjan (OBS den rena) på huvudet såklart. Gud så kul tyckte Hugo.
Haha men lamporna är rätt roliga dem med, här visar Hugo faster vart lampan sitter någonstans.

Hello Bloggen!!!

Yesterday så var det fullrulle här hemma. Först på morgonen så började vi med projektet: Städa ur källaren och timmerstugan på allt skräp. Pontus hade lånat kärra på jobbet så det blev några vändor med den till tippen. Sen började jag städa huset men tog ett litet break för att åka och handla. Men när jag kommer ut från affären så har bilarna ställt sig så jäkla illa så jag kom knappt in i min bil och än mindre ut från parkeringsrutan. Fy fan vad arg jag var, hur kan man parkera så dumt? Jag satt i en kvart och bara väntade på att någon skulle komma och flyta på sin bil men det dröjde. Naturligtvis gav jag mig på några försök att backa ut ändå men det gick ju som jag trodde innan inte alls. Jag sprang över till Hemköp istället och köpte en grej jag glömt och när jag kom tillbaka kunde jag som tur var åka hem:)

Sandra tittade förbi en sväng så Hugo blev överlycklig. Så undertiden Sandra underhöll Hugo så passade jag på att dammsuga hela huset. Hugo vill ju så gärna annars klättra upp på dammsugaren och det kan så lätt leda till små olyckor... På kvällen kom Pontus föräldrar förbi en sväng så då bjöd vi dem på mat och kollade på hockeyn/fotbollen ihop. Go Zlatan vad gött!! Haha vilken underbar känsla när det bara vänder så där i sista sekunden (det var ju också verkligen i sista sekunden).

Nu bajsar min Hugo. Måste byta blöja.

//Sofie

04 september 2009

Adelövmarknad

Igår när Pontus kom hem från jobbet så käkade vi lite och sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Adelöv. Det var marknad där och jag har aldrig tidigare varit på den så det skulle ju bli skoj. Men fråga mig inte hur vi resonerade då det spöregnade ute och vi åker iväg på marknad med barn och hund intryckta i bilen haha.... Efter en timme och några hundralappar fattigare så åkte vi hem igen. Hugo som var vansinnig innan vi åkte blev hur lugn och snäll som helst när han fick åka där i vagnen i regnet, skönt det:) Poker tyckte det var lite småläskigt att gå på marknad. Allt folk och en massa otäcka stånd överallt men han uppförde sig fint:) Det är bra att gå lite med honom där det är mycket folk så han får träna på det. Nu när vi bor ute på landet så blir det ju inte lika ofta som när vi bodde i lägenhet.

På kvällen så kom Krille, Sarah, Äzca och Gunnar förbi en sväng. Vi kollade på "Borat". Jag och Pontus hade inte sett den tidigare och ja den var väl sådär. Vissa skämt var jätteroliga men sen kändes det som det gick väldigt för långt i vissa scener, men det var ju som jag trodde innan:)

Idag så är det skola och dagis som gäller. Jag ska eventuellt åka och träna efter skolan om jag hinner. Vore skönt, då har jag hållit på min "träna varannan dag" regel. Försöker få Hugo att somna om en stund nu innan vi ska iväg men det verkar som om han har andra planer...Jaja nu vet jag inte vad jag mer ska skriva. Känns lite segt att blogg förtillfället men det vänder säkert snart igen. Har ju en del att göra i skolan också. Idag ska vi ha redovisning av vårat grupparbete. Det ska gå bra hoppas jag, måste bara läsa igenom papprena en gång till innan.

Nu ska jag bädda sängen och sen packa väskor.

//Sofie

02 september 2009

Han går bättre och bättre dag för dag:)

Hugo han går bara bättre och bättre för varje dag! (annat vore ju konstigt faktiskt:). Igår så hade vi skola och dagis på förmiddagen och sen efter det så åkte vi en sväng hem till mamma och pappa. Träffade Maria en stund där också vilket var så trevligt så:) Sen åkte vi hem och var onyttiga. Gunnar skulle komma över till Pontus och hjälpa honom med en grej så jag frågade om han inte kunde köpa med pizza. Men vad fan ibland måste man bara få unna sig lite. Jag har varit jätteduktig med att inte äta kolhydrater annars så en liten synd kan ju inte skada så mycket.

Annars så är vi lediga idag både jag och Hugo. Eller jag borde sätta mig och gå igenom lite inför ett grupparbete som vi har att göra men jag känner att jag får ta det ikväll. Måste verkligen städa, tvätta, handla idag. Såå roligt, eller inte, men det är nödvändigt tyvärr. Hatar att ha oordning omkring mig. Mamma skulle nog titta förbi en sväng idag också. Hon har ju inte sett katterna ännu så hon var lite nyfiken.

Nu ska jag äta min frukost och sen ta tag i all tvätt plus allt det andra.

//Sofie