30 november 2009

Dumma deg!!

Jag gav mig på att baka lussebullar förut. När jag hämtat Hugo på dagis så stannade vi till på Lidl för att köpa jäst till degen som jag glömt tidigare. Naturligtvis var det av ett konstigt tyskt märke men det går väl tänkte jag. Har följt receptet till punkt och pricka men tror ni degen har jäst? Den skulle stå och jäsa i en halvtimme det har snart gått en och en halv timme och ingenting har hänt i degbunken! Jävla skit rent ut sagt. Ringde till Pontus mamma förut och rådfrågade henne hur jag skulle göra. Det är ju ändå ingredienser för rätt mycket pengar i den där degen. Bara saffranen kostade ju nästan 100 kronor. Trött jag blir!

Blandade bilder från i lördags

Jag, Sandra, Gunilla, Alice, Tilda och Hugo var det som bakade pepparkakor. Men lite hjälp av hundarna och en farfar som smög omkring och åt upp degen för oss:)
Hugo och Tilda lekte en rolig lek. Hugo öppnade kökslådorna och slängde ut alla besticken så Tilda fick plocka upp dem. Kul tyckte Hugo:)
Alice hade fullt upp med att hålla koll på vart Hugo sprang iväg.
En trött Obelix och en trött Tilda efter mycket bakande..
Hugo jagade farmor och farfars kattunge (eller ja så liten är han kanske inte längre men om man jämnfört med deras andra katter så är han en kattunge fortfarande:). Hugos sätt att gosa är ju som bekant att burra ner sitt huvud i pälsen på djuren.

Lugnt och skönt!

Idag så råder lugnet i Ljungsäter. Jag har inte ens ångest över att jag inte gjort något speciellt. Hugo lämnades på dagis vid halv nio, ska hämta honom efter lunch sen. Plockat lite med all tvätt som blev efter att vi storstädade i helgen. Borde stryka gardiner och liknande men det tar jag senare, när jag känner för det:) Poker ska få sig en promenad också idag är det tänkt, en lång sväng. Jag behöver det lika mycket som honom kan jag ju säga. Måste ta tag i mitt liv och börja gå till gymmet igen. Inte träna en massa kanske men så länge det känns bra så ska man ju hålla igång säger de ju på MVC.

Igårkväll så hade vi det lite myspys här hemma. Efter en sväng nere på julskyltningen bland allt folk så åkte vi hem. Pontus och Gunnar gick en promenad med Poker och jag och Hugo busade runt här hemma. Sen ville inte Hugo sova fast klockan var rätt mycket för hans del. Gjorde ju i och för sig inget för han var på "bra trötthumör" och inte på det gnälliga haha. Tände första ljuset i adventsljusstaken och myste framför TV:n och ännu en Johan Falk film. När vi var på julskyltningen så handlade jag lussebullar inne på ett bageri då jag inte hunnit med att baka några egna. De var nog de dyraste bullarna jag köpt! Räknade ut att de kostade 16 kronor styck... Men goda var de och det var ju bra till det priset:)

Nu ska jag puta ner min fina katter från sängen så jag kan bädda den. Förövrig har Robbie hittat en annan favorit plats att sova på. I tvättmaskinen! Om jag har glömt stänga luckan efter att ha använt maskinen så smyger han in i den och lägger sig, skönt och sova på det där hårda underlaget... Lustiga katt. Så nu har jag värsta nojan för det så varje gång jag ska tvätta kollar jag hundra gånger in i maskinen så att det inte ligger en liten kissekatt där inne och sover:)

Bädda var det ja.

//Sofie

29 november 2009

Sammanfattning av dagarna som varit

Fredag:
- Jobbade min sista dag på praktiken. 7-16, känns lite tomt nu men å andra sidan skönt att slippa de långa dagarna.
- Sandra hämtade Hugo på dagis så efter jobbet så åkte jag upp till fotbollsplan och hämtade honom där då Sandra tränade ett tjejlag vid den tiden. Hugo hade visste tyckt det var mycket roligt att leka med alla bollarna som fanns där:) Vem vet han kanske är vår nästa Zlatan?:)
- Åkte sen till Boxholm och hämtade hem Poker som varit där undertiden Pontus varit borta på jobb och jag haft heldagar på mitt håll.. Pontus möte även upp oss hemma hos mamma och pappa.
- Hem igen och fick idén att börja storstäda huset. Jag gav upp efter några timmar men Pontus fortsatte tills klockan var tre på natten...

Lördag:
- Hugo vaknade tidigt som vanligt, vad annars? Efter mycket om och men så åkte jag, Hugo och Poker ut till Pontus föräldrar för att baka pepparkakor och Pontus stannade hemma och fortsatte städningen.
- Sandra kom ut dit också tillsammans med Alice och Tilda. Så som ni förstår blev Hugo mycket uppassad av allihopa, speciellt av Alice:)
- På kvällen så kom även Pontus ut efter att ha tagit hela våran undervåning helt och hållet, kändes mycket skönt:)
- Det blev lite adventsfika (dock en dag förtidigt) tillsammans med Pontus släkt. Det var riktigt mysigt. Pontus morbror Putte underhöll med lite musik och Hugo var helt till sig, han satt och lyssnade och riktigt njöt av musiken haha. Han var faktiskt på jättebra humör hela dagen och kvällen vilket kändes bra. Skrattade och hade sig bland allt folk. Han tycker ju om när han får vara i centrum och i Pontus släkt så finns det inga mer småbarn än han än så länge så han njuter riktigt.

Söndag:
- Har fortsatt i städningens tecken men nu är vi nästan äntligen klara! Och vi har verkligen storstädat hela huset! Tvättat alla kuddfodral, filtar, gardiner, mattor etc. Dammat i varenda litet hörn. Pontus hann till och med att lacka och slipa våra bänkskivor i köket en gång så nu är det riktigt fint. Satt upp det sista adventspyntet har vi också gjort. I morse så stod jag och strök gardinerna till köket så nu är de upphängda också. Pontus är iväg och hugger en adventsgran att ha ut på tomten nu. Jag försökte mig på att klä in balkongräcket med en ljusslinga som jag köpte men den var lite kort.. Får se om Pontus kan lösa det på något bra sätt.
- Både Robin och Jimmy kom förbi en sväng förut också. Jimmy stannade på lite mat så det åt vi tillsammans. Hugo åt som en hel liten armé:)
- Nu ska jag klä på mig lite kläder. Har sprungit omkring i min sovtröja och ett par mjukisar hela dagen haha. Orka göra sig i ordning när man ändå bara ska städa och ha sig här hemma.
- Och nu snart så ska vi förhoppningsvis in till stan en sväng och gå på julskyltningen. Dock så är vädret som det är men vi får väl vara glada för att det inte regnar. Hade ju varit mysigt med lite snö men det blir väl att fortsätta drömma om ett tag till.

Bilder ska jag försöka lägga upp lite senare. Hinner helt ärligt inte nu.

Ha en bra första advent allihopa!

//Sofie

28 november 2009

Fullt upp

Har haft fullt upp både idag och igår. Sömnen ligger på minus så nu är det sängen som gäller. Om jag hinner skriver jag lite här då.

//Sofie

26 november 2009

Jag fattar nada

De är så himla dåliga på att lägga upp våra scheman på skolans hemsida! Nu har jag mailat till min lärare men fick ett svar som jag inte förstådd ett skvatt av... Jaja får se om jag löser det hela, lite segt med tanke på att dagis vill få in sina tider också.

Denna dagen började redan tjugo över fyra i morse, jag är rätt så trött nu! Pontus åkte tidigt och kommer väl hem imorgonkväll någon gång. Då ska de förhoppningsvis lyckas göra klart det sista nere i källaren med värmen. Känner mig stressad förtillfället. Jag känner mig stressad över allt som jag vill göra och få gjort men tiden vill inte det samma.. Ständigt trött är jag också efter långa jobbdagar, bebis i magen, skolarbeten som ska in, Hugo som ska ses efter och pysslas om, hund som behöver sin del av kakan, katterna och för att inte tala om vårat hus som också vill få mycket gjort. Både städning, adventspyntning, renovering etc.

Pontus har mycket han också att göra på jobbet, bra det för det ger ju extra pengar men det har sina nackdelar det också. Nae usch vilket gnälligt inlägg!

Hugos snälla farmor var här en sväng ikväll och höll sitt barnbarn sällskap så jag kunde fixa med lite annat undertiden. Hugo har varit sååå trött ikväll. Lyckades inte hålla honom vaken till sju som är våran "tid". Men men när han är så trött så är det inte roligt att försöka hålla honom vaken heller. Hoppas bara han vill sova liite längre i morgon än vad han gjort de senaste dagarna.

Nu ska jag kolla in lite på TV och sen gå och lägga mig. Orkar inte mer idag. Punkt slut.

//Sofie

25 november 2009

Johan Falk

Hugo hittade en mycket rolig tomte när vi var och handlade inne på fyndlagret tidigare idag:) Gud vad han skrattade åt denne tomte! Nästan så jag funderade på att köpa med honom hem...

Ojoj kommer ihåg när de första filmerna med honom släpptes för en massa år sedan då tyckte jag att de var så bra! Och det tycker jag fortfarande:) I somras så var ju jag och Pontus i Helsingborg och då passade vi på att gå på bio och då såg vi "Gruppen för särskilda insatser". Den var super! Så nu har vi gjort som alla andra, hyrt de resterande filmer så en av dem ska vi kolla på nu ikväll.

Annars har dagen bestått av jobb och dagis som vanligt. När jag hämtat Hugo på dagis så åkte vi en snabb sväng till fyndlagret och köpte lite fint att klä enen med som jag handlade för ett par dagar sedan. Den såg så fruktansvärt tråkig ut där den bara stod helt kal och ensam så nu har den fått lite pynt på sig och de livade genaste upp det hela:)

Mamma var här ikväll också och fick lite mat. Poker ska få vara hos dem nu de här dagarna när Pontus är borta på jobb i Stockholm. Jag jobbar ju 7-16 både torsdag och fredag och vi har inte lyckats med att pussla ihop det för våran lille vovve riktigt. Men då erbjöd sig mamma att han kunde få bo hemma hos dem de här dagarna så slipper vi åka och far och strula med hundvakt (om vi nu hade lyckats hitta någon...). Kommer dock vara väldigt tomt här hemma nu men han har det ju bra hos sin kompis Lucas det vet jag ju:)

Ciao Amigos!
//Sofie

24 november 2009

Snart är det jobbdags

Ska ge mig av om en stund till jobbet/praktiken. Bara 4 dagar kvar sedan är det skola igen:) Längtar faktiskt. Mest för att slippa schemat med tiderna. Jobbet i sig har varit mycket roligare än själva pluggandet men just det där med att gå heltid är ingenting för mig just nu. hatar att behöva lämna Hugo på dagis tidigt på morgonen och veta att han ska vara där hela dagen lång.

Pontus kom förövrigt hem igår och sa att han ska iväg på jobb torsdag till fredag, kul!! Not. Hatar att vara själv hemma men som tur är är det ju bara över en natt. Hoppas bara att han får bra betalt för det:) Ska ju försöka hinna med städning och pynta lite till advent men jag vet inte hur tiden ska räcka till. Fullt upp hela veckan och hela helgen.

Nu ska jag sminka mig lite innan jag ska ge mig iväg. Ska få vara med på deras APT idag, kul med möte i tre timmar så här på tisdags eftermiddagen haha.

Ha en bra tisdag!

//Sofie

23 november 2009

Jag är så lat!

Tänkte lägga upp lite bilder här men så ligger min kamera nere i min väska i hallen och jag orkar bara inte gå ner och hämta den! Lat är bara förnamnet.

Hittade iallafall lite smått och gott inne på Ö&B, bland annat en tomtedräkt till Hugo<3 Måste ju vara fin när julen kommer. Handlade även en massa andra bra och ha saker, typ tandborste, disktrasor, tvål etc. Väldigt rolig shopping med andra ord haha. På tal om tandborste så klagar alltid Pontus på hur mina tandborstar ser ut, har vi tagit nya tandborstar samtidigt så ser alltid min förjävligast ut efter kortast tag haha. Men igår kom jag på vad det kan bero på.. Inte det att jag borstar för hårt utan att jag biter på tandborsten. Biter normalt tänker ni men ofta när jag borstar tänderna så gör jag en massa saker samtidigt (är inte det ett kvinnligt drag?) typ ta fram toaborsten och dra ett par varv när man ändå är i farten liksom:P Och då när jag koncentrerar mig på det så har jag kommit på att jag biter tag i tandborsten ibland och det måste ju vara därför som den slits? Eller? Sicken intressant fråga! Hur är det egentligen med Sofies tandborste vanor?:)

Pontus är nere och grejar med bytet av våran panna nu, hans pappa är också därnere och hjälper till. Delar till det som vi skickat efter har tydligen blivit bortslarvade i transporten så vi vet inte när vi får det, surt. Men vi fryser ju inte iallafall men vi lär säkert få en fin elräkning nästa gång:)

Nu ska jag göra liiite nytta innan "Ullared" börjar på TV. Det får man ju bara inte missa! (Typ det enda jag följer på TV nuförtiden..)

//Sofie

Min favorit i "Ullared":)

19 veckor 1 dag

Så långt har jag gått i min gravidetet idag:) På ultraljudet sa de att jag går in i ny vecka varje söndag så idag blir det då vecka 19 och en dag:-)

Mamma och jag har tänkt ta en sväng in till ÖB i Skännige snart, det ska tydligen vara stort jag har nämligen aldrig varit där så det ska bli skoj:P

haha nu ropar mamma att vi ska åka:) Skriver mer ikväll.

//Sofie

22 november 2009

Äntligen är helgen över!

Gjorde mitt sista helgpass nu och det känns så skönt!! Hade kalas idag på jobbet då det var en tant som fyllde år, hon blev så glad när vi sjöng för henne:) Det är sådant som gör att man vill jobba med äldre. När de blir sådär glada och tacksamma för det man gör.

Har varit en lugn kväll hittills. Hugo har just somnat inne hos sig. Han har varit på ett strålande humör och sprungit och busat med både katterna och Poker. Hugo har kommit på en ny rolig lek och det är att han kryper upp i Pokers säng och sätter sig där. Och när han har gjort det så är det mycket viktigt att man säger: "åhh så busig du är Hugo som har tagit Pokers säng". Annars skriker han till på en tills man kommenterar han lilla bus. Roligast är ju såklart om Poker ligger där i så han får puta bort honom därifrån, snällt va?. Tur att vår djur är så lugna och fina mot honom:)

Imorgon så är jag faktiskt ledig! Jag hade skrivit fel i min kalender! Gud så skönt! Vet inte riktigt vad vi ska hitta på... Skulle behöva storstäda och det inför advent men det känns som om jag skulle vilja göra det när det närmare sig lite mer. Men jag jobbar ju som sagt hela veckan sen så jag får se hur jag gör.

Hoppas alla haft en bra helg!

//Sofie

21 november 2009

Ännu en lördag

Ska snart iväg och jobba...Börjar vid 12 och går till 21 ikväll. Imorgon är det 7-17 som gäller.

Pontus är iväg på båtbygge med Hugo och Poker. Hoppas Hugo är på gott humör så de kan få lite gjort på den där båten så att den blir klar någon gång:) Har faktiskt inte så mycket att skriva nu.. Står still i hjärnverket hoho. Kanske skulle ta och göra mig lite matsäck att ha med mig istället för att sitta här? Borde ha dragit ett varv med dammsugaren också men orkar inte! Lite skit i hörnen dör man ju inte av.. Pontus får ta det när han kommer hem sen istället. Bra idé av mig eller hur? Nej seriöst jag har inget vettigt att skriva.

Ha en bra lördag allihopa!

//Sofie

20 november 2009

TGIF- eller inte!

Nu väntar 7 dagars jobb/praktik för mig...kul, eller inte. Usch jag känner verkligen inte för att jobba nu! Inte för att jag vill gå hemma men skolan får gärna dra igång igen tycker jag. Kroppen har inte samma ork nu som för bara någon månad sedan. Seg och trött, det är knappt jag tar mig ur sängen på morgonen. Morgonen som Hugo har börjat tycka ska starta redan vid halv fem igen. Ett tag hade han halv sex- sextiden och det kändes okej. Men halvfem! Nej usch.

Idag och imorgon så går jag kvällspasset vilket innebär att jag börjar vid 13 och slutar 21. Kommer inte få umgås mycket alls med min lilla prins de närmaste dagarna! Som sagt får jag jobb inom vården sen (vilket jag ju hoppas) så aldrig att jag ska jobba 100%. Kanske jag hade kunnat göra om jag inga barn haft men det räcker verkligen med dessa veckor för inse att det verkligen inte är något för mig. Eller det borde inte vara något för någon småbarnsförälder.

Nu ska jag ropa in min hund som varit ute på en bajsrunda i skogen här bakom. Katterna funderar jag starkt på att slänga ut en stund för de har levt rövare hela natten. Robbie ska ligga uppe ovanför ens huvud när man sover och sen spinner han som ett helt maskineri så då blir det inte mycket till sömn.

Gnälligt inlägg detta blev men vad fan...orka vara positiv jämnt:)

//Sofie

19 november 2009

Robbie sover

Så här tycker ena av våra missar om att sova.. På rygg med tassarna uppåt i vädret. Vet inte om det är onormalt men jag har aldrig tidigare sett en katt sova på det sättet innan:) Sötnosen<3

Kön ifrån helvetet

Idag så har även Pontus och Hugo vaccinerat sig. Tanken var att Pontus skulle gå själv med Hugo men när vi såg att kön sträckte sig långt ut på gatan så ställde jag upp och var med som sällskap. Det behövdes. Usch vilken pärs men nu är det avklarat! Fattar inte riktigt hur de tänkte i kösystemet då det var väldigt rörigt. Både vuxna och barn, speciellt många småbarn, som stod och trängdes och skrek (barnen var det kanske mest som skrek då hoho). Tyckte att barnen mellan 6 månader och upp till 3 år kunde fått åka till BVC och fått sin vaccination där istället för att stå i kö bland massa annat folk i över 1 timme. Det gick bra med Hugo största delen av tiden. Det var på slutet han inte orkade mer utan kastade sig omkring och skrek en aning, men tro inte att man erbjöds gå före i kön för det...När man står där med en unge som gallskriker och alla bara glor på en så tycker man ju faktiskt att någon borde reagera men inte. Haha så irriterad som man blir av att stå i en sådan kö tror jag inte man blir någon annanstans, möjligen i trafiken. Däremot var Hugo tyst när han fick sprutan haha. Så duktig får jag allt lov att säga att han var min lilla prins<3

Efter all vaccination så åkte Pontus hem och jag tog mig en tur till mataffären och storhandlade mat. Jag, Hugo och Poker var ute hos Hugos farmor mitt på dagen innan också. Riktigt trevligt:)
Fick god soppa till lunch, dock så tycker inte Hugo om den så han fick annan mat.

Nu är Pontus iväg och hjälper Robin med en sak på hans båt. Sen ska han iväg igen och göra en jobbgrej på en pizzeria inne i stan. Som tack skulle han få pizza med sig hem. Han ska vara där vid nio så det är ju ett tag kvar tyvärr..Jag är ju hungrig nu! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:)

//Sofie

18 november 2009

Förresten..

Igår när vi var på ultraljudet så sa barnmorskan att det beräknade datumet för bebisen att titta ut är den 17 april. Det slog mig idag att det var ju exakt 5 månader igår:) Lite roligt. Inte för att jag tror den kommer titta ut på det datumet men ändå. Det är ju det datumet som man alltid har i bakhuvudet..:)

//Sofie

Minnen

Sitter vid mammas dator och kom på att jag är ju lite dålig på att lägga upp bilder här i bloggen, har iallfall varit dålig med det den senaste tiden. Sen i samma tanke (typ) satt jag och tänkte på om jag skulle ta och slå min kära norrköpingskamrat Jenny en signal, det var ju evigheter sedan vi talades vid senaste! Gud skulle ha åkt upp till Norrköping i September när Jenny fyllde men det blev aldrig så... Det är lite tråkigt för är det någon som jag alltid har det skoj tillsammans med så är det Jenny:) Vi har varit ute och rest tillsammans och vi har alltid haft det så himla roligt!
Iallafall det där med bilder. Jag hittade en så rolig från när vi var i Prag tillsammans, kan det varit 06? (Gud vad tiden går fort!) Jag tvingade Jenny att posera tillsammans med en vaktsoldat framför något slott (haha snacka om att vi var så intresserade av att lyssna på vad den där gudien sa. Vi gick på en rundvandring i genom hela Prag.. Tänkte att det kunde ju vara bra så vi lärde oss att hitta själva sen i den stora staden. Det gick ju sådär.)

//Sofie

Uppdatering av bloggar

Jag sitter och har tänkt rensa lite i min lista av bloggar som jag följer...Sorry till er som jag raderar men det finns en anledning, inga uppdateringar! Kom på att jag läser ju en massa andra bloggar också som jag alltid går in via andra personers bloggar och läser. Gud som omständigt egentligen! (Dagens i-landsproblem). Så nu ska jag fräscha upp det lite på den fronten. Om de bloggare som jag tagit bort från min lista sen börjar blogga på igen så får ni gärna lämna en kommentar så jag vet:)

17 november 2009

Ultraljud!

Ett litet inlägg innan jag går och lägger mig:)

Idag har vi varit på ultraljud nere i Eksjö. Jättekul! Det är verkligen på ultraljudet som man får det "bekräftat" på något sätt. Häftig känsla att få se sin lilla bebis för första gången:) Fick hem tre stycken bilder med, de blev riktigt bra och tydliga. Tror det kommer bli en tjej. Det sa Pontus också efter ultraljudet, fråga mig inte varför men det var bara en känsla som kom.

Har varit en sväng hos Emelie nu också på kvällen. Hon hade alovera party så det var kul med alla olika krämer. Köpte hem 3 stycken som skulle vara bra. Bland annat en mot bristningar, hoppas hoppas hoppas att den fungerar:) Jag har ju några som sagt. Tror kanske inte på att det finns krämer som kan ta bort dem helt men iallafall så de bleks liiite.

Nu är jag superdupertrött så nu väntar faktiskt sängen. Även fast jag tog mig en lur mitt på dagen så är jag helt slut nu på kvällen. Det måste ha med graviditeten att göra, jag var ju sjukligt trött när jag väntade Hugo. Inte det lättaste att få sova ut ordentligt när man redan har liten huligan unge haha:)

God Natt
//Sofie

16 november 2009

Hugos nya favorit

Hugo ÄLSKAR flingor med mjölk! Det skulle han kunna äta jämt nu mer:) Det blir lite kladdigt men vad gör väl det? Tycker det är så kul för han har verkligen börjat bli duktig på att äta själv med sked. Men det är klart att går det för sakta så åker ju nävarna fram istället:)

Ont i kroppen och i knoppen

Denna dagen har verkligen gått i trötthetens tecken! Fy tusan så trött jag varit. Kunde inte sova inatt och sen var klockan tjugo över fem och Hugo ville gå upp. Sen iväg till dagis och jobb.. 7-16.15 pass var det idag. Segt men nu är jag ledig. Dock så jobbar jag ju 7 dagar på rad sen men men. Inte så lång tid kvar på praktiken nu så det ska väl gå. När jag hämtat Hugo på dagis så åkte vi till Pontus mormor där Poker fått vara under dagen. Gick en långpromenad med Sandra också innan vi åkte hem, den var välbehövlig både för mig och Poker:)

Igår var mamma och jag inne i Linköping och denna gången kom jag faktiskt ihåg att ta med mig min väska:) Handlade allt som behövs här hemma inför julen. Pynt, stjärnor, ljusstakar, belysning till trädgården etc. Sen hann jag köpa julklappar till Elin, Erik, Pontus och Hugo också:) Hade redan kommit på vad jag skulle ge dem så då var det ju bara att inhandla det:) Så jäkla skönt!!! Inget speciellt jag behöver tänka på nu. Köpte till och med servetter med tomtar på så vi har lite sånt också till julafton. Vi ska ju vara här och fira i år så då vill man ju verkligen ha det fint:)

Nu ska jag klä om min stol som jag köpte att ha här vid datorn. Hittade ett tyg hemma hos mamma som jag fick ta. Köpte även lite extra stoppning igår så man slipper få så ont i rumpan när man sitter här. Hittade också en spegel att ha i hallen hos mamma. Ett sånt där gammalt omgjort fönster med en liten hylla nertill. Mycket finare än den där billiga plastiga spegeln vi hade innan.

Oj vad jag skriver. Ska lägga upp bild på stolen sen så får ni se före och efter. Alltid skoj. Nu ska jag kika in lite andra bloggar innan jag fortsätter med min stol.

//Sofie

15 november 2009

Pontus hälsar tack! (och även jag:)

Till er alla som var här igår och hjälpte till nere i källaren med pannan! Hugo var ju som sagt inte på sitt bästa humör igår så när jag åkt och handlat så fick Pontus sitta uppe i Hugos rum hela tiden och försöka få honom lugn. Så han fick lite dåligt samvete för att han inte hann tacka alla ordentligt igår för all hjälp så han bad mig skriva det lite kort här:)

Så tack allihopa!!

//Sofie

14 november 2009

Gnällig Hugo = Gnällig mamma

Usch idag har Hugo inte varit rolig att ha att göra med. Ett konstant gnällande och skrikande precis hela dagen! Gick bra en stund när Emelie och Tina var på besök men sen brakade det loss...Ingenting har varit roligt. Inte äta, inte sova, inte leka ute, inte leka inne..Mata Poker och Äzca med godis var superskoj men när jag tog bort godiset (asså man började se hur hundarna började få runda magar) så började han skrika och sedan dess så har han fortsatt. Inget kul alls, känns jättetråkigt med sådana dagar men de måste komma någon gång ibland de också.

Tror även graviditetshormonerna kan spela in lite med.. Märker att jag inte alls har mycket till tålamod nu mer när det kommer till gnäll. Min lärare frågade mig i fredags hur gammal Hugo var och sa att det skilde exakt så mycket mellan hennes pojkar som det kommer göra mellan Hugo och hans syskon. Hon sa även att hon hade minnesluckor från de småbarns åren haha. Hoppas Hugos syster/bror inte har lika hetsigt humör som sin storebror för om så kommer vi få det jobbigt:) Men å andra sidan är ju Hugo superduper glad när han väl är på det humöret och väldigt lätt flörtad till att få att skratta. Så det är bara när han har bestämt sig för att ingenting ska vara bra som han är på dåligt humör. Punkt slut. Här ska ingen komma och köra med mig inte:) Envis som tusen åsnor, han vet vad han vill! Och det är ju faktiskt en bra egenskap. Ingen som ska köra med en.

Nu ska jag försöka trösta min son lite och sedan åka ner till affären och köpa något gott. Jag har ätit såå jäkla onyttigt den senaste tiden så det finns ju inte! Men jag ska ta tag i mitt tränande igen så fort praktiken är över...Nu hinner jag verkligen inte! Och det är inte bara en undanflykt utan det finns verkligen inte tid över till det just nu. Men sen så ska det bli andra bullar..:)

//Sofie

Fredag den 13 = otur!!!

Igår så gick allt åt skogen kändes det som. Bråkade i evigheter med Halebop (som ni kanske vet) och på eftermiddagen när jag och Hannah skulle in till Linköping, ja vad tror ni händer då? Sofie kliver ur bilen på parkeringen utanför affärerna och ska ta ur väskan ur bilen men...Hittar den inte! Då har jag glömt väskan hemma!!! Ahh så jävla irriterande! Det är ju ett par mil att åka så det är ju inte bara att vända och hämta den heller. Så irriterad och trött har jag nog aldrig varit på mig själv. Kul jag som skulle ha handlat en massa saker. Nu vet jag inte när jag ska få tid över att åka, blir väl när alla andra ska in och julhandla säkert.

Sen i gårkväll när jag skulle ta en dusch så kom det inget vatten ur kranen! Då har det satt sig stopp i hela jäkla vattenledningen så Pontus höll på fram till klockan 1 inatt för att få ordning på det! Dock verkar det inte ha löst sig riktigt ännu för när jag skulle duscha nu på morgonen så var det en sådan svag stråle att det knapp gick att dusch överhuvudtaget.

Och nu håller Pontus, hans pappa, Gunnar, Robin och Krille på nere i källaren och ska försöka få ordning på vår panna, den ska bytas ut i dag är det tänkt. Hoppas det vill sig bra för dem när det gäller det i allafall. Orkar inte med mer strul känner jag. Sen har vår kära renault börjat låta lustigt också när man svänger, säkert inget allvarligt men det är irriterande. Och Pontus har ingen tid över alls förtillfället att kunna kolla på det. Pannan som sagt sen har vi trappen som vi börjat så smått på att renovera och så Hugos nya rum som vi vill ha klart så snart som möjligt. Och nu då vattnet som inte vill fungera ordentligt... Usch det finns att göra när man är husägare.

Nu ska jag hoppa i lite kläder och dra ett varv med dammsugaren. Emelie och Tina ska komma förbi en sväng senare och hälsa på. Var längesedan sist så det ska bli kul:)

//Sofie

13 november 2009

Fuck halebop!

Nu är jag så jävla trött på alla mobilleverantörer som bara ska hålla på och strula hela tiden!!! Och Halebop är fan så dåliga då de inte ens kan ha en vettig kundservice ..Inget telefonnummer finns så man måste maila till dem så fort man har något problem och det tar minst en dag innan de svara och sen när de svara så svara de bara på halva frågan! Detta resulterar alltid i att det skickas en miljon mail fram och tillbaka och det uppstår en massa missförstånd och det tar en himla massa onödigt tid! Varför i helvete inte bara ha en telefonlinje så man kan få tala med någon? Va? Så fort mitt abonnemang har löpt ut så ska jag byta! Men till vad? Jag har bara råkat ut för idiot företag när det kommer till mobilleverantörer. Ahh vad arg jag är på alla företag idag!

Fan ta fredag den 13! Det är ditt fel! Och Halebops...

//Sofie

Martin and Robbie<3


Jag har ägnat hela morgonen åt att lyssna på såå bra musik!! Har typ gått igenom alla mina skivor med både Martin och Robbie, I just Love them! Så himla bra de är! Jag har Martins (Stenmarck för er som kanske inte förstådd) nya skiva i bilen och den går i ett, dock så är jag lite besviken på den. Den håller inte riktigt måttet om man ser på hans andra skivor. Men bra är den:)

Sen är jag lite irriterad! Jag förbokade så jag skulle få Robbies (Williams för er som inte fattar) senaste skiva nu innan den kom ut i butik men tror ni det kommit någon? NEJ! Så irriterande. Nu får jag inte tag i förlaget som skulle skicka den så jag vet inte om jag ska chans på att jag inte kommer få någon alls utan köpa den i butik istället? Jag vill ju ha den nu! Orka vänta... Nej det blir nog en trip in i en skivaffär. Jag och Hannah ska en sväng till Linköping idag så jag ska tvinga henne att lyssna på den hela vägen hem sen: ) Snäll jag är va?

//Sofie

PS: Jennie jag har en mycket viktig fråga! Fick inte tag i dig på mobilen så du kan ju höra av dig så snart du kan!

Vaccination för barn?

Jag har fått beslutsångest. Igår kom det ju fram att smittskyddsverket tycker att även barn mellan 6 månader- 3 år också bör vaccineras då det är så många barn i den ålderskategorin som insjuknat. Men då tänker jag genast på om man vet hur så små barn reagerar på vaccinet? Är det samma som för de som är äldre? Det måste ju ha funnits en anledning till att man från början inte tyckte att så små barn skulle vaccineras sig? Eller? Jag har verkligen beslutsångest jag har ingen aning! Att jag skulle vaccinera mig kändes självklart, jag vill ju inte smitta ner någon i min familj (eller annan också i och för sig:). Sen är jag lite kluven angående hur det går till om man vill vaccinera sin lilla/lille?

Här i Tranås så har alla riskgrupperna fått sitt vaccin nu så i nästa vecka så börjar man med alla andra. Det innebär att i nästa vecka så ska personer i ålderskategorin 18-30 gå och vaccinera sig tillsammans med sina barn och veckan där efter är det 30-41 och så vidare. Jag fick stå i över en timme i kö när jag skulle vaccinera mig, menar de att jag ska stå i kö i över en timme med min 15 månader gamla son? Bara det gör ju att jag tvekar faktiskt...Fast det är klart att man vill gör sitt bästa för sina barn. Men vad är det egentligen?

Hur ska ni med små barn göra? Hur resonerar ni?

12 november 2009

Snart ska jag iväg

Jobbar 13- 21.15 idag också..Segt! Igår hade vi det så lugnt på jobbet att vi kunde sitta ner och se hela avsnittet av "Arga snickaren" helt ostört i stort sätt. Nu sa jag kanske för mycket för nu lär vi väl ha fullt upp ikväll bara för det:) Men men när man har mycket att göra går ju tiden fort iallfall.

Har varit och lämnat Hugo på dagis. Gick riktigt bra idag utan några som helst tårar eller skrik. Kändes så skönt! Gick en kort sväng med Poker därefter. Hade ingen ork att gå en längre promenad idag. Kändes som om hela kroppen var som gelé.. Usch usch. Gick in på Lidl och handlade lite lunch till mig också. Även lite plockgodis också:) Men det var faktiskt bara lite jag lovar, 6.50 gick det på så det var inte så mycket. Kände bara att jag behövde något sött i kroppen, så det kanske skulle vakna till liv:)

Bacon, ägg och stekt potatis blev det till lunch. Enkelt och gott. Hatar att laga mat till sig själv det är verkligen inget kul. Men ibland så måste man ju faktiskt. Nu ska jag slänga på lite smink i fejan innan det bör av igen.

//Sofie

11 november 2009

Jag fryser!!!

Jag fick order av Pontus i morse att inte tända i pannan. Han och Krille grejade ju där nere igår så det fick inte röras där nere under dagen.. Hoppas bara huset är uppvärmt tills jag kommer hem ikväll. Slutar 21.15, jippi!! Känns lite lustigt för jag är den som gör praktik där men det är jag som jobbar mest. Jag går på 100% och den ordinarie anställda som jobbar mest där jobbar 78%... jaja det är ju bara för några veckor men det är ju lite ironiskt.

Hugo var superledsen när jag lämnade honom på dagis förut, hoppas att det gick över sen det brukar det ju göra. Får ju inte träffa honom något mer idag! Han sover ju garanterat när jag kommer hem sen. Gud så tomt det känns. Men imorgon så blir det en hel förmiddag tillsammans igen<3

Gick en promenad med Poker också efter att ha lämnat av Hugo. Jag som alltid har med mig bajspåsar och alltid plockar upp efter min hund råkade ju naturligtvis ut för något pinsamt idag. Poker satte sig och bajsade på en gräsplätt och jag hade bara en trasig påse med mig i fickan, så vad gör man liksom? Kan ju inte lika gärna ta upp det med händerna. Så jag gick därifrån iallfall och när jag ska gå tillbaka till bilen så kommer det en rätt så arg fastighetsskötare springande efter mig och ropar att man ska minsann plocka upp efter sin hund! Och inte nog med det hon överräckte även en påse med bajset i till mig! Haha hon hade alltså stått och väntat på att jag skulle gå förbi där igen så hon kunde lämna över den till mig istället för att slänga den i papperskorgen. Och ja, jag tycker också det är sjukt irriterade med människor som inte tar upp efter sin hund så jag förstådd henne faktiskt. Men jag blev lite sur bara för att jag alltid annars brukar ta upp efter min hund och bara för att det råkade ske en gång så får man skit för det, bokstavligt talat:)

//Sofie

10 november 2009

Uppe innan tuppen

Idag så gick Hugo och jag upp klockan 04.20. Behöver jag ens säga att jag känner mig trött efter en hel dags jobb plus en grinig Hugo och en massa hushållssysslor? Ville inte väcka Pontus imorse då jag visste att han ställt klockan så han skulle hinna gå en långpromenad med Poker innan vi alla skulle iväg. Pontus går upp straxt innan fem varje morgon när vi ska iväg heldag båda två så att Poker ska få sig en ordentlig runda. Jag längtar verkligen efter en sovmorgon nu!!! Men det blir väl någon gång när barnen är tonåringar:)

Annars så har jag äntligen lyckats lämna in mina skor hos skomakaren, har varit där flera gånger men det har varit stängt då. Han kände faktiskt igen mig haha så fort jag började lassa upp alla mina skor på disken så frågade han om inte jag brukade komma dit förr och det stämde ju. Sen sprang jag in på Colorama och köpte färg till tak och lister inne i Hugos nya blivande rum. Vi har ju ett rum där nere som vi inte hunnit med att göra i ordning men så nu när det kommer en till i familjen så bestämde vi oss för att Hugo ska få rummet där nere och bebisen får ta Hugos nuvarande rum. Vill bara börja få det i ordning så Hugo kan vänja sig vid det nya rummet innan han måste vänja sig vid ett nytt syskon också.

Ska försöka ta mig i kragen och gå ner och börja med måleriet nu, Hugo har precis lagt sig för kvällen. Det var jobbigt att försöka hålla honom vaken ikväll, vi har bestämt att han absolut inte får somna innan klockan sju på kvällarna för då vaknar han på natten/väldigt tidigt morgon istället. Krille ska komma förbi också och hjälpa Pontus med en grej nere i källaren ikväll. De var tvunga att gjuta en ny platta där vår "nya" panna ska stå på.. Som sagt projekt finns det många av i det här huset. Försöker att inte tänka på allt som behövs göras/man vill göra för då får jag panik.. Tiden går och jag tycker vi inte får något gjort. Men det tar ju faktiskt tid allting, det görs inte bara i ett nafs. Det där med att inte få allting gjort på en gång är lite surt för jag vill bara få allting klart, på en gång! Men så fungerar det ju inte. Det är bara att ta det lilla lugna och njuta av hur fint och bra det blir när vi väl får det klart.

//Sofie

09 november 2009

Utmanad

Blev utmanad av Hanna.

Utmana 5 personer och berätta för dem, samt personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, du får inte hitta på ord. Om personen som utmanat dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar 2 gånger eller skriva ditt namn som svar (förutom på fråga 1).

1. Vad heter du? Sofie
2. Ett ord på 4 bokstäver: Stol
3. Flicknamn: Stella
4. Pojknamn: Stefan
5. Yrke: Sotare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpor
8. Mat: Strömming
9. Sak i badrummet: Såpa
10. Plats/stad: Stockholm
11. Orsak att vara sen: Stressat
12. Något man skriker: Stopp!
13. Film: Sprängaren
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Spice Girls
16. Djur: Struts
17. Gatunamn: Strandvägen
18. Bil: Skoda
19. Sång: Super Truper

Jag utmanar:

Jennie
Hannah
Sofia
Emelie
Tina

Sovmorgon? Knappast

Idag börjar jag vid 13 vilket jag tyckte skulle bli såå skönt! Slippa gå upp vid fem på morgonen. Plus att Hugo sov lite dåligt inatt så han borde ju sova länge på morgonen, eller? knappast. Vid sextiden gick han upp och sedan dess har vi varit vakna i huset hela familjen. La honom i sängen en snabbis så jag skulle kunna gå ner och tända i pannan plus duscha av mig, det blev en snabb dusch för Hugo ville inte sova.

Igår var det ju farsdag och vi hade fullt på programmet. Klockan halvfem vaknade Hugo och då gick han och jag upp och gjorde iordning frukost på sängen till Pontus. Han fick även ett paket av Hugo, en termos och ett paket kaffe så han kan ha någonting i termosen:) Efter det gick hela familjen på långpromenad i skogen och sen åkte vi hem till min pappa plus familj. Fikade lite och kollade på "vi hade iallafall tur med vädret". Pontus hade aldrig sett den filmen! Så då var jag bara tvungen att tvinga honom att se den:)

På eftermiddagen så var vi bjudna på middag hemma hos Pontus föräldrar så då åkte vi dit. Hade det trevligt med mycket god mat:-) Mätta blev vi:) Sen på kvällen när vi kom hem så fick både Pontus och jag värsta rycket. När Hugo hade badat och somnat så började Pontus slipa på våran trapp (det är verkligen världens största projekt tro mig...) Den ser ju ut som fan våran trapp och vi har inte haft tid att prioritera den i allt som ska göras här i huset, men nu så alltså:) Jag tog fram dammsugaren och moppen och städade hela undervåningen, kändes jättebra nu på morgonen att komma ner till ett rent hus.

Nu ska jag klä på mig och sen se till min son som inte verkar vilja sova nu heller fast han är dötrött, som vanligt:) Just det! Måste ringa daigs också! Vi har en BVC tod nu vid halv elva så Hugo kommer lite senare till dagis idag, kan ju vara bra för personalen att veta kanske:)

//Sofie

08 november 2009

Så sjukt!

Hittade denna länk inne på bloggkommentatorernas sida. Kolla själva och se. Det är alltså 5 års skillnad på dessa modeller från H&M katalogerna. Jag tycker det är helt sjuk hur det har utvecklats på bara 5 år!

07 november 2009

Dumma IKEA!

Satt och kollade på deras hemsida nyss och skulle se vad det kostade att beställa hem de där dörrarna till våra Billy bokhyllor som jag tjatat om så länge(vi lyckas ju aldrig komma iväg dit, eller jo jag gör det men jag behöver ha med mig min karl för bärhjälp samt köra bil med kärra haha) så då tänkte jag kolla upp vad det skulle kosta att få dem hemlevererade istället. Men då upptäcker jag en sak. Det är nämligen så att det tydligen bara säljs EN dörr i varje paket! Asså vem vill ha EN dörr till sin bokhylla? Det behövs ju två annars är det ju tomt på ena sidan av bokhyllan... Jag tog förgivet att de såldes i två pack men så är tydligen inte fallet.. Och vad är det med det då kanske ni undrar? Jo för då blir ju det dubbla priset för dörrarna. Ahh trött jag blir. Vi hade nämligen bestämt oss för att åka in och handla dem i veckan men nu har vi inte råd helt plötsligt. Dumma Ikea. Fast egentligen är det väl dumma Sofie men det bryr vi oss inte om. Vi skyller på Ikea istället, de är ju så perfekta annars så något negativt kan de ju få ta:)

Ännu ett gnälligt inlägg

Men jag har så jäkla ont i min arm! Jag har inte kunnat sova något inatt knappt! Ska det vara så? Någon mer som tagit sprutan? Jag går omkring och håller armen mot kroppen hela tiden för det är bara då den inte gör ont. Typ som om man skulle ha armen gipsad haha. Usch säger jag bara jag hade ju hoppats på att det skulle ha gått över till idag. Men men inget att göra något åt, värktabletter får man ju inte heller stoppa i sig så det är väl bara att genomlida det hela.

Pontus har åkt iväg på båtbygge idag. Jag och Hugo funderar på att också ta en sväng ut till Asby lite senare. Hade tänkt åka och hälsat på mina föräldrar idag men mamma skulle jobba precis hela dagen, slutar klockan nio imorgon så. Men vi ska dit en sväng på en fika imorgon förmiddag och fira pappa lite. Sen på eftermiddagen så är vi bjudna till Pontus föräldrar och äta lite mat, sicken lyx va? Trodde det var barnen som skulle skämma bort sina pappor en sådan dag.)

På tal om att skämma bort jag höll på att få en chock i morse! Pontus gick upp tidigare med Hugo och grejade. Sen när de kom upp igen så kom Hugo framkrypande med ett paket till mig! Jag tänkte först åhh vilken romantisk pojkvän/snäll son jag har! Till jag ser att det är mitt egna Haléns paket jag beställde i förra veckan.. Och tyvärr tror jag inte alla tröjor kommer passa så bra, vissa av dem var mycket tunnar i kvalitén än vad det såg ut på bilderna. Jag funderar på att bli mer duktig på att kolla vad kläder och sånt är gjort av för material innan jag köper det, det har ju faktiskt en stor betydelse för om de kommer hålla eller gå sönder direkt. Haha lite Engla varning på det kanske men det är faktiskt ingen dum idé ju.

Nu ska jag dusch mig ren och fin, hej då!

//Sofie

06 november 2009

Usch och fy!

Jag har mått piss hela dagen...trodde jag skulle behöva gå hem från praktiken men efter lunchen så fick jag lite nya krafter. Har haft hur ont som helst i min arm! jävla spruta! Det är hemskt jag har aldrig varit med om något liknande. Hade lite feber också förut plus graviditeten så jag känner mig väldigt seg och slö just nu. Det gör liksom ont i hela armen, verkligen hela! Rör jag på den så smärtar det och råkar någon bara nudda armen så tror jag att jag ska dö, typ.

Krille, Sarah och Gunnar är på besök men jag ska nog ändå gå och lägga mig. Hoppas att jag mår bättre imorgon. Orkar faktiskt inte skriva mer här idag. Men en liten uppdatering iallafall.

//Sofie

05 november 2009

1025

Inlägg har jag skrivit i min lilla blogg:) Kom inte på någon rubrik så varför inte nämna det?:)

Idag har jag gjort något helt galet för att vara mig. Jag har köat för att få en spruta! Vaccin mot svininfluensan i och för sig men just grejen att jag har stått och köat för en spruta i över en timme är helt galet...När jag kom fram till sköterskan som skulle sticka mig så vad det första hon sa: "Oj vad blek du ser ut! Är du lite nervös?" Haha jo det var jag men det gick ju bra som tur var. Lite öm i armen men jag får väl se om det blir mer eller stannar där.

Har haft en hel dag praktik också men jag fick gå tidigare för att ta sprutan så det var ju snällt. Sen vid femtiden så var jag och Pontus på Hugos dagis för utvecklingssamtal. Hugo hade blivit hämtad av sin snälla faster innan då de helst inte ville att barnen skulle vara med under samtalet. Men de hade bara bra att säga om Hugo. Han har ju en mycket stark vilja påpekade de men det visste vi ju sen innan haha. Hugo var envis och bestämd redan när han kom ut från magen.

Nu ska jag sitta och göra lite skoluppgifter som ska vara inne senast imorgon, ute i god tid som vanligt:) Pontus sitter och busar med Hugo på golvet så det är lite stoj här omkring men jag får väl fortsätta när Hugo somnat annars sen.

Ha en bra kväll!

//Sofie

04 november 2009

Magen växer!

Magen börjar redan synas! Haha trodde det skulle dröja länge till.. När jag sagt till folk på jobbet (jag menar praktiken men jag säger jobb för det känns ju som det är det man går till...) så har de sagt: " ja men det ser jag ju nu när du säger det, att du börjar få en liten mage" Jag har ju försökt bli av med min degmage efter Hugo enda sedan han var ute men det har ju inte gått lika bra som jag hoppats så därför har jag alltid sett min mage som små tjock mest hela tiden. Men idag när jag ställde mig i spegeln med ett tajt linne över så såg jag ju att den var mycket större än vad den varit innan. Fast den är inte sådär hård och fin ännu men det kommer väl med dess takt att den växer antar jag. Det är ju några veckor/månader kvar så...:)

Nu ska jag gå och vara social med mina pojkar som sitter och leker inne i Hugos rum. Haha Hugo var förövrigt så gullig förut. Jag pratade i telefon med Sandra och Hugo gick bredvid och "pratade". Så jag sa till Hugo att det var faster i telefon. Då gick han fram till tavlan (som jag gjort av det gamla fönstret och satt in bilder i) och pekade på sin faster och skrattade:) Haha så söt!

Nej nu ska här lekas.

//Sofie

Jag har problem

En bild på en del av min "vackra" skogarderob..

I gårkväll så tog jag tjuren vid hornen och gick ner i källaren till min skogarderob och inledde projekt: rensa ur! Rensade ur det som skulle säljas, det som skulle slängas och alla de skor som behövde sig ett besök hos farbror skomakare. När jag rensade och sorterade bland alla skor så hittade jag inte ett par, inte två utan fem par stövlar som jag aldrig använt! Prislappen satt till och med kvar på fyra av dem... Då tog jag mig faktiskt i kragen och det resulterade i 10 par skor/stövlar som åkte i soporna, 10 ska säljas och 18 par ska till skomakaren. Nu har jag inte varit hos honom på länge men ett tag så skrattade han nästan åt mig när jag kom med ännu ett par skor som behövdes klackas om, jag var lite av en stammis där:) Får väl se vad han säger denna gången om han känner igen mig. Usch jag tycker sådant är pinsamt!
Egentligen vet jag inte varför men just det där att folk känner igen en på till exempel ett kafé eller liknande för att man är där så ofta. Sånt kan jag tycka är pinsamt, fråga mig inte varför men så är det. Egentligen är det ju bara en komplimang för att man tycker om stället:-)

03 november 2009

Trötter

Denna dagen började tidigt, redan straxt efter klockan slagit fem. Hugo och jag började både vid sjutiden så det blev en mycket lång morgon kändes det som... Hugo var såå ledsen när jag lämnade honom på dagis! Nästan så att jag grät när jag gick därifrån. Kändes inget vidare att lämna honom så tidigt och sen veta att han ska vara där till efter klockan fyra. Vet att det är många barn som alltid går så långa dagar men det är inget för mig. Så länge jag har småbarn så vill jag träffa dem fler timmar per dygn än vad dagispersonalen gör.

Medan jag kommer ihåg! Jag får ju inte glömma bort att gratulera Hannah och Hugo idag! Hannah blir 21 idag och Hugo har namnsdag:) Stort Grattis till er båda!!!

Nu så ska jag greja med en massa roliga saker. Så som vika tvätt, tömma diskmaskin, dammsuga hela undervåningen (eventuellt övervåningen också om jag orkar/hinner/kan), laga mat tills min kära pojkvän kommer hem och så måste jag ner och tända i panna för helvete vad kallt det är här hemma nu! Nästan så att det fryser till is (helvetet alltså) haha.

Ciao Amigos!!!

//Sofie

02 november 2009

APL

Snart så ska jag iväg på praktik för första gången. Är lite smånervös men det kommer säkert gå bra:) Har varit flitig denna dagen. Har hunnit med både att tvätta, städa i ordning på saker, bädda rent i alla sängarna och handlat mat. Hugo är lämnad på dagis och Poker är rastad. Har också haft snabbesök av mamma. Åt lite lunch ihop och sedan var hon tvungen att åka för då skulle hon börja jobba. Har precis gjort i ordning en kycklingsallad som jag ska ha med mig till jobbet med, går ju hela kvällen så det kan ju behövas.

Nu ska jag göra klart det sista på en skoluppgift och sedan bär det av till alla gamlingar:)

//Sofie

01 november 2009

En grå söndag

Denna dagen har varit rätt så lugn. Har haft besök av en gubbe tidigt imorse som kollade på våra tre björkar som vi vill ha ner..Dock så kostade det en del att anlita dem så vi ska nog försöka få ner dem på egen hand. Pontus gick på långpromenad med pojkarna i förmiddags så då passade jag på att få lite skolarbete gjort. Sen ringde Sandra och ville ha med mig ut på en löprunda så vi åkte upp till ett spår och sprang en 5 kilometers runda. Trodde inte jag skulle klara det med tanke på att jag inte tränat alls på 2 veckor men se det gick:)

Efter att ha legat däckade i soffan i eftermiddag så ska vi försöka ge oss av och tända lite ljus på gravarna. Vi hann aldrig med det igår då jag var i Linköping med Sandra på dan och Pontus var på hockey på eftermiddagen/kvällen. Ja vet ni? Kommer hem med nya stövlar och när jag ska prova dem här hemma så upptäcker jag att jag fått med mig en 37:a och en 39:a hem! Tyckte väl ena skon var väldigt stor när jag provade dem...Segt så nu är det bara och åka in och byta. Dagens smartaste:)

Nu ska jag mata min son lite och sen så ska Pontus hjälpa mig med en sak innan det är dags att be ge sig till alla kyrkogårdarna och tända ljus.

Hoppas alla haft en bra helg!

//Sofie