31 maj 2010

Åter till vardagen

Idag har Pontus börjat jobba igen efter att ha varit pappaledig sen Leah föddes. Rätt skönt med lite rutiner igen känner jag. Dock blir det ju lite omställning och vara själv med båda två barnen plus att jag ska försöka hinna plugga och gå på hundpromenader och göra alla hushållssysslorna.

Men det har löst sig bra, i alla fall idag. Besökte svärmor en sväng så jag fick faktiskt plugga en del i lugn och ro. Hugo hade det jätteskoj och grejade med allt möjligt. Fröken Leah sov mest. Usch hon är inte så där smidig på nätterna som hon var ett tag. Nu vaknar hon minst två gånger och runt femtiden då är det morgon. Är inte hon uppe då så är Hugo det, seegt! Har varit så fasligt trött den senaste tiden och det kanske inte är så konstigt med max 5 timmars sömn per natt. Får hoppas att det vänder!

Nu står Pontus nere i köket och grejar med lite mat. Var och handlade mat förut, igen! Herregud asså vårat matkonto denna månad måste vara hög som ett höghus. Ändå köper jag bara sånt vi verkligen måste ha. Bara blöjor och välling och det går ju på en del. Försöker vara noga och jämnföra priser och märken. Kan spara in en del på det och är man inte rik så behövs det haha.

Nu ska jag ner och hålla pojkarna sällskap och så ska jag amma Leah.

Ska försöka lägga upp bilder sen också...Om jag hinner.

//Sofie

30 maj 2010

Mors dag 2010

Idag är det alltså mors dag. Andra gången jag får fira det och denna gången är jag tvåbarns mamma:) Shit asså:)

Dagen började tidigt som vanligt, mina barn tog ingen hänsyn till att det var mammas dag idag inte haha. Vi började laga till frukost för idag är det ju den sista och vi har ju som tradition att äta en frukost tillsammans då. Så klockan nio trillade folk in och vi käkade ihop och hade det trevligt.

Sen skjutsade jag in Pontus till Spiksborg för pappa hade klyvt upp en massa ved till oss som vi skulle köra hem med traktorn. Undertiden Pontus tufflade hem i traktorn så åkte jag och barnen hem med en blombukett till mamma. Fick lite mat också vilket var bra för då slapp jag laga när jag kom hem haha Biff med grönsaker blev det (för min del i alla fall). Har ju varit så mycket kalas den senaste tiden men vi har hållit oss strik till vår kost.

Igår var vi iväg först på eftermiddagen och firade Pontus morbror Lasse och hans fru Gerd som firade 20årig bröllopsdag. Riktigt trevligt dock var Hugo på halvdåligt humör då han inte ville sova middag innan. Så vi åkte lite tidigare dels för att vi skulle iväg och fira Pontus kusin Urban som fyllde 40 men även för att barnen skulle hinna sova lite i bilen innan. Det sista gick väl så där.

Vi hann åka och säga grattis i alla fall och träffa andra släkthalvan hos Pontus. Leah var populär och Hugo hade det skoj med sin favorit faster. Haha stackars Sandra. Hon skulle vara snäll och åka och hämta Hugos hostmedicin som vi hade glömt hemma..Ja bara det att vi båda glömde ju bort larmet. Så det började ju tjuta när hon öppnade dörren och hon lyckades inte få tag i någon av oss. Inte securitas heller så de skickade ju ut en bil till oss. De höll på att inte släppa henne då ingen kunde få tag i någon av oss och kunde intyga att vi visste vem hon var. Det måste ha varit något fel på mobilnätet i och med att det inte gick att få tag i någon... Som tur var kom
våra grannar ut och kunde intyga vem hon var så att hon kunde åka sen.

Ska lägga ut lite bilder här senare med men det får bli när jag är hemma igen. Nu ska jag umågs här lite innan vi ska åka hem igen. Måste plugga då också för vi har ju skrivning på tisdag som jag hittills inte varit så flitig med att plugga till...

//Sofie

28 maj 2010

22 år och 1 månad

Gammal blir jag idag hoho intressant fakta va? Sitter i skolan faktiskt och ska få lite gjort inför skrivningen som vi har på tisdag. Har lite kvar på en inlämning också plus en gemensaminlämnings uppgift om stroke och sen så är det klart för denna terminen, gött! Ska och hämta ut hostmedicin till mina små barn på apoteket snart med. Både Hugo och Leah har hostat om varandra inatt. Usch det vars inget vidare för någon i familjen. Hugo hostade så fort han la sig ner och när han slutat så började Leah. Så då ringde jag ner till vårdcentrum imorse och fick prata med en läkare som skrev ut ett recept på hostmedicin till dem. Hoppas att det hjälper!

Nu åter till pluggandet....

//Sofie

Vad var det jag sa?

Det skulle inte gå något bra för Sverige med en sådan dålig låt/artist! Förstår övriga Europa som inte vill rösta på sån skit...

27 maj 2010

Update

Ser ni vad jag ser? Yes!!!

Ja bilden är mörk men jag ville inget riskera med att ha blixten på haha. Ja se vad gör man inte för sin blogg:) (Eller jag har inget bättre för mig haha)

Förövrigt orkar jag nog inte sitta mer med skolarbete idag. Det får räcka. Fick reslutatet i folkhälsokunskap idag och jag hade fått mycket bra omdöme så det känns kanoners. Så det får räcka för idag haha. Ska vänta på att Pontus kommer hem. Han är och springer med Krille men han borde vara hem snart. Om de inte springer ett marathon vill säga men det tvivlar jag på.
//Sofie

Kväller

Då vad det kväll igen i Ljungsäter. Hugo sover sen en stund tillbaka men Leah ligger och små låter inne i sin vagga. Hela kvällarna går åt till att få henne att somna nu mer.. Hon är trött men det tar flera timmar innan hennes ögon stängs för natten. Hon somnar i famnen men så fort man ska lägga ner hennes så stirrar de där små blå ögonen på en igen. Inte helt fel i och för sig men när man vet att hon är trött och egentligen behöver sova så..Jag får så ont i rygg och axlar när jag ska gå och bära henne hela tiden också. Hoppas detta är en period som går över snart. Det brukar ju ändras sånt där när de är så här små:)

Har pluggat idag på förmiddagen och sen var jag en sväng i skolan på eftermiddagen. Leah fick vara hemma med Pontus den stunden idag. Blev helt fel med hennes sömn så det passade inte alls idag. Men vi slutade tidigt så jag blev inte borta länge från henne (och Hugo såklart:) vilket var skönt. Men brösten spände när jag kom hem. Ammade förfullt innan men ibland blir det så ändå.. Inte lätt att tajm in sånt alltid:)

Sandra och jag var ute och sprang idag också. Har ju en dag i veckan vi gör det på. Idag ökade vi till och med och sprang en halv kilometer längre än tidigare. Kändes bra. Är så tacksam för att jag är så återställd efter graviditeten och förlossningen så att jag redan har kunnat börja så smått med träning. Noomi och jag pratade om det igår och det är ju verkligen ingen självklarhet. Men så länge det känns bra så kör jag på. Det är jag tacksam för:)

Var och handlade på Willys förut också. Usch asså vi handlar ju alltid mat! Ändå planerar jag och vi gör stora inköp men det tar slut fort ändå i skåpen. Speciellt nu när vi ska äta bättre också. Inte för vi åt så onyttigt innan men det är skillnad att handla t.ex. frukt och massa neutrala nötter att ha i filen/yoghurten än vad det är att köpa ett storpack med färdig müsli. Det är stor skillnad i pris. Men men förhoppningsvis ger det ju resultat också.

Nu ska jag skriva lite på ett arbete och hålla tummarna för att Leah somnar därinne av sig själv. Helt otroligt men hon har legat där inne utan att skrika en enda gång sedan jag började skriva här.. Så hon kanske somnar ändå:)

//Sofie

26 maj 2010

Födelsedagskalas

Hugo och farfar busar:)
Krille övar inför faderskapsrollen med hjälp av en docka haha
Åhh men vem är den söta lilla bebisen i vagnen?
Hugo som tagit Leahs vagn!
Farfar leker "försök följa servetten med blicken" med Leah
Pontus morbröder och mormor:)
Putte hade slagit på stort och tagit på sig hatten dagen till ära:)
En del av födelsedagsfirarna. De hade köpt pizzor som de delade på och åt buffé av. Pontus och jag tog varsin kycklingsallad istället som faktiskt var supergod! Trodde inte det då vi handlat sallader på den pizzerian förut och blivit besvikna men denna överraskade oss:)
Och så en bild på födelsedagsbarnet själv såklart:)









26 Maj

Denna dagen har det varit full rulle. Började med en massa skolarbete på morgonen och förmiddagen. Hugo var på dagis så det var lungt här hemma. Pontus passade Leah undertiden så jag fick en del gjort. Leah har förövrigt hostat mycket mindre idag! Inatt kunde vi sova allihopa. Hon har hostat till och från men inte alls så som det var innan. Så *ta i trä* hoppas nu det blir helt bra. Vi har ju en till natt framför oss.

På eftermiddagen så åkte jag och Leah och hämtade upp Noomi och Emilio så åkte vi ner på stan en sväng. Mycket trevligt. Blev inte så mycket tittande i affärer men vad gör väl det när man inga pengar har?:P Men jag köpte en liten mössa till Leah då hon är i behov av en annars blev det lugnt med shoppandet som sagt. Gick sen till en lekpark så Emilio fick springa av sig lite och vi fick vila fötterna:)

När jag kom hem var mamma på besök. Trevligt med sällskap då Pontus åkte i väg på rodd sen. Fick lite hjälp då jag skulle bada Hugo och han var som vanligt helt hysterisk när han ska bada (när ska det gå över egentligen. Barn ska ju tycka om att bada! Han älskar vatten annars men inte när han ska dusch eller bada i badkaret. Vilka ideér han har fått för sig våran son...) och Leah skrek sig hes hon också. Men ren blev han min lille prins.

Hugo somnade tillslut men Leah är inte så lätt att få att somna fast hon är trött. Idag var hon vaken från kvart över sju på morgonen till klockan var kvart i två på dan. Hon är trött men hon är även rätt så envis och tänker inte somna bara för att mamma och pappa tycker hon ska göra det. Nu sitter Pontus med henne där nere och försöker få henne att slå igen sina blå. Sover hon så sover hon djupt men som sagt det är inte lätt att få henne till det:) Mycket svammel det blev så här på kvällskvisten:)

Ska lägga upp lite bilder från igårkväll tänkte jag. Firade Pontus mormor som fyllde år då:)

Annars så säger jag God Natt Sverige!

//Sofie

25 maj 2010

Omständigt ska det vara...

Ringde vårdcentrum och fick då lämna mitt telefonnummer så skulle de återkomma. 45 minuter senare ringer de. Då får jag av numret ner till barnmottagningen i Jönköping. Ringer dit och blir skickad till barnakuten. Ringer dit och blir vidarskickad till barnmottagningen här i stan. Ringer dit och då är det stängt. Smidigt det ska vara att bara få tala med någon om råd. Ringde då tillbaka till barnakuten och fick tips och råd av en sköterska om hur vi kan göra. Hjälper inte det får vi höras av oss till dem igen. Tack för hjälpen.

Pontus har heller inte fått pengar från försäkringskassan. Tack för det.

Joller och vårdcentrum

En glad liten tjej trots hostan
Hugo och Emme spelade ett parti schack igår hoho:)
Hugo tyckte pjäserna var tunga. Varför vet jag inte de var ju jättelätta när man lyfte på dem:)

Igår började Leah med något hon tidigare inte gjort (avdelning nähe?) hon började nämligen jollra! Gud så mysigt:) Hon lät fast hon inte skrek när hon låg där i mitt knä och kollade så där gulligt. Då sa Pontus att hon gjort samma sak med honom lite tidigare. Så kul när man ser alla små framsteg hon gör våran lilla tös:)

Annars så har hon haft en jobbig natt med massa hosta, andra natten på rad. Hon hostar så hon kräks upp all mat och så skriker hon för att hon är hunrgig och hostar då igen. Usch tycker synd om henne. Så nu har jag ringt ner till vårdcentrumet så de ska ringa tillbaka snart. Får se vad de säger. Förmodligen ingenting men nu måste de göra något då det bara blivit värre. Hon har ju någonting i kroppen som inte vill släppa och det är värst på nätterna...

Igår var jag och barnen annars och besökte Emme. Riktigt trevligt:) Gick promenad till en lekplats så Hugo fick springa av sig lite. Leah sov hela tiden så sött i vagnen. Pontus var iväg till Linköping och handlade drivknut till volvon som varit trasig ett tag. Det tog hela dagen men nu är det skönt när den äntligen är byt så man slipper vara orolig för att bilen bara ska stanna helt plötsligt.

Pluggade en massa igår också. Ska få det sista gjort på ett par grejer idag med sen är det slutspurten med det sista. 2 uppgifter och ett prov kvar då. Snart sommar, snart sommar och ledig. Räknar ner:) Usch vad Leah hostar där nere. Som en hel karl ju.. Hoppas de ringer tillbaka snart!
Fick glada nyheter igår också och det är ju aldrig fel:) På kvällen tjöttade jag med Jennie i telefon. Hon och Erik kommer ner här i mitten av juni när vätternrundan går av stapeln så vi ska försöka träffs då. Motala ligger ju lite närmare till än Falun så vi måste ju passa på:)

Nu ska jag skriva lite på skolarbete och sen vänta på att telefonen ska ringa.
//Sofie

24 maj 2010

Dåligt med bloggandet

Då var Asbylagets tredje sommaskepp färdigbyggt, "Rock Olga". Här provrors hon för första gången när de sjösatte henne i lördags.
Hej och hå vad det går. Ser ju riktigt bra ut eller vad säger ni?
Poker som är en damphund när det kommer till vatten simmade ju efter båten...Var livrädd att han skulle få kramp eller nåt där mitt ute i sjön. Men han simmade tillslut in till sin matte som stod och ropade på honom från bryggan vilket var skönt!
Simma simma simma det gillar våran vovve:)
Pontus, Krille och Simon har som tradition att alltid premiärbada när sommaskeppen sjösätts. Så även i år. Poker och Äzca var ju också med på ett hörn såklart.
Vi dukade upp långbord och satt ute i kvällsolen och grillade, hur skönt som helst!

Ja det har inte varit katigt med den varan den senaste tiden..Haft fullt upp med en massa annat. Och har jag suttit något vid datorn så har jag faktiskt bara ägnat mig åt skolarbete för en gångs skull haha:)
I lördags så var vi sen ute i Asby på kvällen. Leahs feber gick ner som väntat vilket var skönt! Hade det trevligt på kvällen med grillning. Fint väder var det så det var en mycket skön kväll. Hugo han hade det bra tillsammans med faster och alla de andra. Såg på bilder på facebook hur de åkte båt och hade sig:) Hugo var helt trött när han kom hem sen.

I söndags/igår så var vi i Boxholm och hälsade på mamma och pappa. Fick god mat som alltid:) På kvällen var Pontus ute och rodde och när han kommit hem så gick jag och Sandra promenad tillsammans. Ska ju gå en rejäl promenad varje dag är det ju sagt.. Pontus och jag har börjat med att äta bättre också och än så länge går det bra. Lite lurigt men det är kul att testa sig fram och äta lite nytt. Bra att Pontus kör på det också för han har bättre fantasi än vad jag har haha. Har lite bilder att lägga upp här också (kors i taket va?:) så det ska jag gör nu innan jag ska ta tag i tvätt högen som vuxit sig alldeles för stor.
//Sofie

22 maj 2010

Hugo på äventyr

Hugo har fått följa med Sandra plus familjen Liberg till Gryt och deras ställe som de har där. De kom och hämtade honom precis. Han ska vara där tills imorgon...känns tomt här utan honom. Men han var såå glad så att han skulle få följa med:) Hoppade med glädje in i bilen brevid Alice och Tilda. Min lilla prins. Kommer sakna honom massa!!!! Men jag vet ju att han kommer ha det så bra när han är där. De skulle åka båt och göra en massa annat skoj:)

Pontus och Poker är iväg de också så här på lördag morgonen. De är och ska bygga klart/ sjösätta sommaskep. Jag och Leah ska också åka ut men vi gör det senare under dagen. Vi ska grilla där ut i kväll med så det ska bli trevligt. Nu ska jag få skolarbete gjort. Har åskat här flera kvällar på rad så vi har inte kunnat ha datorn igång då. Känns lite tomt när man inte kan titta på tv eller vara vid datorn haha.

Leah är återigen inte helt bra. Hon hade 37.7 i feber när jag tog tempen på henne tidigare. Stackars liten..Om det inte har gått ner så blir vi ju hemma ikväll men jag hoppas för hennes skull att det lägger sig. Hon ligger och vilar nu så vi får väl se. Igår mådde hon bra hela dagen i stort sätt så det är lite tråkigt att det kommit tillbaka... Inte så konstigt dock att hon är lite små sjuk då det är flera till som varit det här omkring. Hugo har haft rethosta ett tag också men det har aldrig blivit mer av det som tur är.

Skulle ha varit duktig och lagt upp lite bilder här men naturligtvis har Pontus tagit med sig kameran ut till sjösättningen. Skit också..Får ta det nästa gång! Känns lite tråkigt med inga bilder men men. Nästa gång som sagt.

Nu ska jag sitta och skriva lite och sen vakta telefonen haha. De skulle ringa när de var framme i Gryt nämligen. Dock så tar det ett par timmar så då borde jag lyckas få lite annat gjort här hemma undertiden:)

//Sofie

20 maj 2010

Effektiv förmiddag

Här har det åskat och blixtat inatt. När det hade skallrat i fönstrena ett tag så fick vi allla barnen inne i våran säng. Inte lätt att sova när det låter så ute. Så min nattsömn har ju inte varit något vidare... Men men det är bara att kämpa på ändå:) Tyvärr har Leah blivit förkyld över natten..Hostar gör hon en massa, tycker så synd om henne. Sen blir hon så ledsen för hon förstår ju inte vad det är med henne. Fatta att få hostattacker när man aldrig tidigare varit med om det innan. Så när jag ska till skolan i eftermiddag får hon vara hemma hos Pontus..Får amma henne innan så klara hon sig. Hon tar ju flaska också så det ska ju inte vara några problem. Lektionen börjar vid ett och förhoppningsvis håller den inte på så länge...

Annars har vi varit väldigt effektiva denna morgon. Ätit frukost tillsammans, tvättat, städat och gått på långpromenad med Poker. Känns bra! Nu sitter jag och ska få lite skolarbete gjort och Pontus står där nere och lagar mat till oss. Sen blir det skolan för min del och därefter måste vi verkligen storhandla. Nu när vi äntligen fått in lite pengar på kontot igen..:P

Ha en bra torsdag alla (snart helg igen ju!)

//Sofie

19 maj 2010

Leahs 1månaders BVCbesök

Var och besökte BVC idag igen:) Leah väger nu mer 4599 gram och är 55 cm lång. Våran fina lilla tjej. När hon låg där och tittade så sa BVCsköterskan att hon är väldigt med i blicken. Jo det är hon sa jag. Sköterskan frågade då om hon följde saker med blicken och det sa jag att det gjorde hon nog inte (har inte provat men hon är ju bara 1 månad liksom tänkte jag..) men när sköterskan testade så följde hon med hur bra som helst! Hon provade flera gånger och Leah bara låg där och kikade och följde efter med blicken. Stor hon är! Hugo var större än så innan han började med det...Men alla barn är ju olika. Det är bara kul när man ser sån utveckling! Det går så fort:)

Har annars varit och sprungit med Sandra ikväll. Så hurtiga vi är:) Dock var det inget vidare väder att springa i. Gud så varmt och kvalmigt det var! Vi var nära på att hoppa i sjön..men bara nästan. Åt kvällsmat här tillsammans efteråt och nu ska jag ta och hoppa i sängen. Det är så jobbigt för när barnen äntligen somnat vill jag passa på att göra sånt jag inte hunnit med under dagen. Och alltid så hinner klockan bli över 23...Inte bra. Med tanke på att Leah ofta vaknar runt 5tiden.

Men vad fan? Ursäkta men jag hörde värsta ljudet och kollar ut. Pontus står och sågar med motorsågen ute i trädgården...Klockan är över 22 ju! Måste fråga vad han håller på med.

Ciao!

Sitter och pluggar

Ja då sitter jag här igen och ska plugga..Jag har faktiskt varit duktig och pluggat redan i en timme så jag behövde ett lite bloggavbrott haha. Massa som ska göras, har som plan att få det mesta klart nu i veckan så jag kan börja läsa ordentligt till ett prov vi har i nästa vecka. Ska till skolan också en sväng både på torsdag och fredag. Förra veckan hade vi egna studier hela veckan lång så då var det bara hemmalugg, så nu känns det skönt att få komma till skolan och träffa alla igen:)

Pontus är ute och klyver ved, Leah sover så gött brevid i sin vagn. Haha knasungar vi har, Hugo var också så att han älskade/älskar att sova när det väsnas omkring honom, Leah är likadan hon:) Nej åter till böckerna/papprena. Får se om jag skriver mer här senare under dagen. Måste köpa batterier till min (Sandras) kamera också så jag kan knäppa lite bilder. Har varit dåligt med det den senaste tiden.

//Sofie

18 maj 2010

Lilla dagisloppet

Idag är Hugo på dagis igen och de skulle ha vad de kallar för "lilla dagisloppet" idag:) Hoppas det går bra för min lilla kille, han gillar ju att springa omkring så han kommer säkert tycka det är superskoj:)

Annars så är det lugnt här hemma nu. Igår var vi ute hos Pontus föräldrar hela dagen typ:P Hjälpte till med förberedelserna för att få "White Lady" i sjön..Hon ska sjösättas idag så vi ska ut en sväng efter Hugo slutat dagis också och kolla på. Helig dag för Pontus som knappt missat en enda gång de sjösatt båten haha. Igårkväll så var jag, Hugo och Poker ute och gick tillsammans med Tina. Det var välbehövligt kan jag säga:)

Jag behöver röra på fläsket så mycket som jag bara kan. Pontus och jag har bestämt oss för att hänga på en grej de kör på P4 extra med Lotta Bromé. Det går ut på att komma i form till sommaren:) Och det vore ju inte helt fel. Perfekt också för de hade lagt ut ett helt veckoschema och då ska det ju verkligen inte vara så svårt att följa. För det är ofta det som jag tycker är jobbigt när man själv ska skriva ner och komma på vad det är man ska äta och allt. Nu är ju det klart så då är det ju bara att köra:)

Pontus sitter och vaggar Leah i vaggan nu, trött hon är våran lilla tjeja. Hon blir hela 1 månad idag!!! Stora tjejen:) Det har hänt en del under hennes första månad. Hon är superstark i sin nacke. Vilket hon har varit sen hon föddes, Hugo var likadan han. Sen skrattar och ler hon så mycket! Om än kanske inte medvetet så känns det verkligen som det. Mammas hjärta smällter varje gång<3 Hör gör hon bra också för hon reagerar så fort det händer något i rummet. Då försöker hon leta med blicken och se vad det kan vara, lyckas ju inte så ofta men det är kul att se hur hon verkligen försöker få en uppfattning om vad det är som låter omkring henne. Som sagt en hel månad. Våran lilla prinsessa!!

Nu ska jag jobba skolarbete innan det är dags för oss att åka och hämta Hugo.

//Sofie

17 maj 2010

Någon mer?

Som känner för att slå alla bloggar hårt på käften som sitter och skriver om hur braaa vädret är och hur vaaaarmt de har det! Varför varför varför har inte den värmen kommit till denna delen av landet för? Den kom en sväng i lördags men gick när söndagen kom... Nu är det mulet och 12 plus grader utanför. Nej åter till skolarbetet.

PS: Med tanke på den sista meningen så kanske jag egentligen inte ska klaga?....

//Sofie

Inställning?

Vad har jag lyckats göra för inställning när alla gamla inlägg har blivit i kursivstil? Någon som vet??

Båt?

Ahh Pontus och hans eviga båttjatande, nu har han lyckas smitta av sig på mig! Har insett att det skulle ju faktiskt vara kul om vi hade en egen båt. Kommer bli väldigt trångt att åka med i svärföräldrarnas (även att deras båt är stor) nu när vi är fler i familjen. Men men som alltid så är det pengar som saknas. Tänk om jag bara hade ett jobb så mycket lättare sånt skulle vara. Då skulle vi ju kunna spara undan så vi kanske skulle ha till en egen inom en inte allt för lång framtid. Pontus ochc Krille har ju planer på att sälja det där skrovet som de köpte för ett par år sedan.. Dålig idé redan från början om ni frågar mig och nu har även de insett att det kommer ta mycket tid och pengar innan den är klar. Tid har vi ju inte mer av nu sen vi fick Leah och snart får ju Sarah och Krille sin lilla/lille också.

Vi får väl se om vi blir med båt någon gång i livet:)

Denna blev jag kär i! Bild är lånad från blocket

//Sofie

16 maj 2010

Leah 4 veckor

En bild på Alice och Leah från i fredags

Idag blir våran lilla tös hela 4 veckor!! Gud asså det var ju igår vi kom hem från BB ju:)
PS: Leah tar trenden med hög byxmidja till nya höjder...bokstavligt talat haha:) Jädra byxor som bara vill åka upp hela tiden:)
//Sofie

Flyttgubbe inget yrke för mig...

Igår var vi borta hela dagen lång. Var och hjälpte Robin och Lollo att flytta. Det gick bra men idag upptäcker jag att jag använt mig av muskler som jag inte använt på bra länge...skulle gissa på en ungefär nio månader:) Hugo var hos Elin i Boxholm undertiden vi hjälpte till med flytten. Leah hon var så lugn och snäll hela tiden (= hon sov mest) medans vi bar grejer. Och det var lite grejer haha. Blev två fulla lastbilar tillslut. Jag och Sandra var bara med och fyllde första laset innan vi åkte iväg.
För vi drog oss lite tidigare än de andra då vi ville in och se på studentbalen som var här i stan. Och tröga som vi är tog vi inte med oss någon vagn..Varför är vi så duktiga på att välja bort vagnar för? Vi tänkte att vi inte skulle komma fram med någon vagn så därför tog jag bärsele till Leah och Hugo skulle få sitta på axlarna. Men han tröttnade ju efter bara ett liitet tag. Fick gå in på ICA och köpa muta till honom för att vi skulle få se något av balen:P

Träffade Maria där också så vi fick se Patrik ialla fall när de gick men sen missade jag resten av de få personer som jag kände igen som skulle gå..men men kul att se alla fina bilar och klänningar:-) Nästan så man själv vill gå på bal igen. Måste bara bli smalare så jag kommer i min fina klänning först bara:-)
Nu ska jag jobba med skolarbete, kul kul. Pontus har lovat mig lite egentid här nu så jag borde väl sätta igång med det jag ska göra. Leah är ny ammad så några timmar ska jag få sitta i lugn och ro här.

//Sofie
Tyvärr dog kameran precis ibörjan så jag hann bara knäppa 2 kort.. Ett på min fina Hugo när han står och väntar på att allt ska börja och sen ett på allt folk.

14 maj 2010

Fejar och grejar

Borde plugga men när jag skulle göra det förut så somnade jag..skit också. Och nu är Pontus iväg till soptippen, han tog Hugo och Poker med sig som sällskap så det är bara Leah och jag hemma nu. Försöker få henne att somna på armen så det tar lite tid att skriva. Hon tycker verkligen inte om att ligga själv när hon är vaken. Hon ska vara i famnen och helst ska vi gunga på henne och klappa henne på rumpan. Då är hon nöjd våran lilla sessa.

Jocke var på besök förut en sväng. Var meningen att Cissi skulle komma och hälsa på tillsammans med Ebba och Alma också men tyvärr ville inte deras bil starta så de kom inte iväg. Bestämde att vi skulle ses någon gång i nästa vecka istället.

Och snart får vi besök igen då familjen Liberg var nyfikna på Leah:) Hugo lär bli glad att få träffa Alice och Tilda. Älskar att de ägnar honom all uppmärksamhet haha.

Nu ska jag greja lite här för jag har lyckats få Leah att sova, yes:)

//Sofie

13 maj 2010

4 kilometer

Klarade av hela 4 kilometers rundan igår när jag sprang tillasmmans med Sandra. Känns bra med tanke på att det bara är 3 1/2 vecka sedan Leah kom till världen. Så från och med nu är onsdagar våran springdag. Sandra ska springa tjejlidingöloppet (det är milen långt) så jag ska ha som mål att kunna vara med jag också. Har ju sprungit den sträckan förr så helt omöjligt ska det inte vara. Känns som ett rimligt mål.

Annars så är vi ute hos Pontus föräldrar idag. Han har hjälp till med deras båt och jag har pluggat, eller jag pluggar. Var bara tvungen att ta ett liitet avbrott för att orka vidare. Fan vad lång tid allting ska ta, eller så är det för att jag alltid tror att jag ska lyckas göra det på kortare tid än vad det egentligen tar:)

Hoppas alla får en bra långhelg nu. Kanske någon som ska på bröllop? Brukar ju vara giftar tider nu den här tiden på året:-)

//Sofie

12 maj 2010

Hmm rubrik?

Nu stor min kära sambo nere i köket och lagar lunch till oss:) Så bra jag har det.

Morgonen började redan vid halvfem för min del. Vaknade och var kissnödig och sen kunde jag verkligen inte somna om. Låg och hörde hur Leah grymtade och trodde hon skulle vakna hela tiden..Vid halvsex tiden gjorde hon det också, lagom när jag somnat till såklart.

Igårkväll gick jag kvällspromenad tillsammans med Sandra. Ja Hugo och Poker var med också. Leah fick vara hemma en stund tillsammans med Pontus. Ville hålla henne vaken vid den tiden så att hon skulle somna skapligt på kvällen och inte runt 24 tiden som det varit några kvällar/nätter ett tag. Och vi lyckades:) Om hon åker i vagen så slås de blå ögonen igen väldigt fort. Oftast iallafall:-)

Och hurtiga som vi var ska vi ut och springa ikväll också. Får se hur det går. Får börja med 4 kilometers rundan och ta det där ifrån. Ta det lilla lugna så att säga:) När jag lämnat Hugo på dagis imorse så åkte jag upp med Pontus till Robins båt som han har grejat med nu på förmiddagen. Jag tog då med mig Leah och Poker på en långpromenad, riktigt skönt i morgonsolen! Tyvärr har den gått i moln nu och regnet hänger i luften..

Maria ska komma förbi en sväng här i eftermiddag med. Trevligt. Saxen skulle hon ta med också så Pontus pälsmössa till hår ska försvinna. Gött tycker jag:) Hugo ska nog också få sina toppar klippta då han ärvt sin fars burriga hår.

Nu ska jag skriva lite på ett skolarbete innan maten är klar.

//Sofie

11 maj 2010

Plugga då!

Emilio och Hugo tar en paus och äter lite äpple mellan allt bus i lekparken:)
Kolla in deras snygga skor haha.

Herregud så seg jag är på att sätta mig ner och göra det jag ska göra idag...Plugg för hela slanten står på schemat men hittills har jag inte åstakommit så mycket precis.
Igår var jag, Hugo och Leah och träffade Noomi och Emilio. Mycket trevligt! Småkillarna sprang omkring och busade en massa i lekparken och Leah hon sov hela tiden så snällt i vagnen. Hon trivs att vara ute i sin vagn våran lilla tjej:) Blev en heldel bebis och gravidprat men det kanske inte är så lustigt med tanke på Leah och Noomis tjocka mage haha.
Efter vi varit där så åkte vi hela familjen till Robin och Lollo. Skulle följa med och kika på hus (gård) som de var lite intresserade av. Men först åkte vi hem till dem och fick lite fika. Hugo var inte på sitt bästa humör när vi kom dit. Efter att ha vält ut min temugg och kastat massa saker omkring sig så lugnade han faktiskt ner sig och satte sig i soffan och kollade på barnkanalen. När vi kom fram och skulle titta på huset så fick han en massa gó energi igen och sprang omkring och skrattade för fullt. Skönt det:)
Stället var superfint. Skulle vara kul att sätta tänderna i det huset och sätta sin egna prägel på. Var ju tapeter och sånt i stil med hur det såg ut här när vi köpte vårat hus... Men huset i sig var helmysigt plus att det var ett till litet hus på tomten. Synd bara att det låg helt fel för oss (utanför Västra Harg) och att det kostade 1.8 miljoner haha. Men kul att kika är det ju alltid:)

Nej nu får jag ta och ge mig och försöka göra lite av allt skoljobb jag har att göra. Blir ju inte mindre precis av att jag sitter här och gör annat.

//Sofie







10 maj 2010

Lekdejt

Vi ska alldeles snart iväg och träffa Noomi och Emilio för lite lek. Ska bli skoj då det var jättelängesedan vi träffades sist:) Har varit på BVC med Leah idag. Nu när hon är tre veckor (och en dag) gammal så väger hon 4170 gram (alltså uppe i brorsans födelsevikt:) och är hela 54 cm lång! Längden har hon dragit iväg på bara på en vecka! 2 1/2 cm för att vara exakt..

Var inne och handlade nödvändigheter inne på ICA också efter BVC. Pontus och Hugo är ute i trädgården och grejar med den nya(?) bilen. Klockan 24.00 gjorde Pontus bilaffärer igår..Jag säger då det, orkar inte bry mig faktiskt haha. Dessa bilar...

Nu ska jag klä på oss här hemma så vi kommer iväg någon gång. Ikväll ska vi följa med och vara smakråd på husvisning också. Ska bli kul:-)

//Sofie

Vill du gifta dig med mig?

Om Pontus och jag skaffar några fler barn så är det två saker jag vill ha fixade innan:

1. Jag ska ha ett jobb!
2. Vi ska vara gifta..

Orkar verkligen inte med allt jävla strul som blir när man skaffar barn ihop och man inte är gifta. Herregud asså..Förmodligen kommer vi inte få ut några pengar alls i denna månad då tanten på familjeomsorgen inte har skickat in papprena till försäkringskassan om att vi har gemensamvårdnad för Leah. Har försökt få tag i denna människa sedan i förra veckan men inte lyckas. Nu sitter jag och ringer med 5 minuters intervaller till samma nummer för någon gång måste de ju svara och hjälpa mig! Om inte så ska de få känna hur det är att vara telefontrakasserad..Ja jag är bitter.

//Sofie

09 maj 2010

Mätt som en gnu...

Ska lillasyster få sin blöja byt så måste ju storebrorsan också få det...

Har ätit köttbullar med potatismos här hemma och nu är jag såå mätt! Bra det i och för sig:) Dagen har varit relativt lugn. Vaknade av en Hugo som steg upp redan när klockan slagit fem imorse. Inte skoj alls... Så efter vi legat och degat i sängen och försökt få våra barn att somna om så gick Pontus ner med Hugo och vips somnade de två i soffan tillsammans och Leah och jag lyckades få lite sömn uppe i våran säng också. Gött! Så förmiddagen blev väldig lugn. Åkte till Krille och Sarah sen en sväng och fick fikade. Ja Gunnar var där också, som alltid haha. Efter en trevlig stund där så åkte Gunnar och Pontus och hämtade en torktumlare som vi fått av snälla familjen Liberg:) Sitter ju inte helt fel vi som tvättar en hel del:)

Sen lagade vi mat här hemma som vi åt tillsammans alla. Och nu så håller Pontus, Hugo och Gunnar på att riva en vägg nere i källaren. Jag skulle få riva ner den med en slägga men tydligen var väggen för hård (nej jag var inte för klen...) så nu river de ner den i delar istället. Kanske bättre det då blir det lättare att städa upp efter att den är nere:) Leah sover så sött i sin vagga nu..Funderar på att ta upp henne och se om hon vaknar. Försöka tajma in det lite inför kvällen/natten så att säga. Måste ut på en ordentlig promenad här också innan alla barn ska sova för natten.

//Sofie

08 maj 2010

Regning och kall dag

Kan ju tro det är vintern vi går mot och inte sommaren...Fy vilket höstlikt väder det varit här idag! Var ju på loppisen idag och jag tyckte riktigt synd om alla som stod och sålde där. Gud så kallt och regningt! Men folket hittade dit ändå om än att alla gick med paraplyer och försökte sticka ögonen ur mig:)

Massa barnsaker var det så det blev mest fynd till barnen. Barnkläder i mängder såldes! Jag fyndade massa fina små flickkläder till Leah:-) Kan ju inte låta bli när man får ett helt set bestående av tröja, byxa och body för 20 kronor:P Fint skick också då de minsta storlekarna inte hinner bli slitna... Bra när man saker och ting kommer till användning igen:) Hittade gummistövlar till Hugo också. Han har vuxit ur sina som han har nu och jag hittade 2 par som jag fick för 30 kronor eller vad det var. Sjukt billigt och fina var de, perfekt också med 2 par för då kan han ha ett par extra på dagis.

Till mig själv blev det en massa fina gamla burkar som fick följa med hem. Vet dock inte vad/vart jag ska ha alla men det lilla problemet ska jag nog lösa. De är ju så fina så egentligen vill jag ha dem framme så de syns:) Två av burkarna har Hugo fått till sitt rum i alla fall. Perfekt att ha alla klossarna i:-)

Leah var så snäll hela tiden och sov gött nere i vagnen. Mamma och jag gick och frös däremot haha. Vi gick upp en sväng till Pontus mormor när det var matdags för Leah. Inte så kul att försöka tränga sig in på ett överfullt fik för att amma. Fick fika där och sen även mat. Jimmy hade beställt middag där så det räckte till mig också, vilken tur!:) Fick träffa världens goaste vovve också. Jimmy tjej har tydligen hund (vilket jag inte visste innan) och han var hundvakt åt honom idag. Så fin! En korsning mellan golden och bordercollie. Hoppas jag får träffa honom någon mer gång han var verkligen helmysig. Påminnde en del om våran lilla Poker. Var väl därför jag blev så förtjust i honom haha:)

Nu ska jag se till min lilla tös som sover inne i sin vagga.

//Sofie

07 maj 2010

Bilder från gårdagen

Igår när vi var hemma hos mamma och pappa så tog vi en trip ner till badet och lekplatsen där. Hugo gungade så det kittlades i magen:)
Morbror Erik knuffade på gungan.
Rutschkanan är också superkul att åka i:)
Fast någon varit så duktig och gjort pilar åt vilket håll det är man ska åka åt så ville Hugo ändå hela tiden försöka ta sig upp från andra hållet...
Fint väder var det, tyvärr är det inte lika fint idag...
Plaska med pinnar och stenar i vattnet var nog roligast:-)





06 maj 2010

Långaloppisen

På lördag ska mamma och jag gå på "Sveriges längsta loppis" här i stan. Ska bli skoj, har blivit lite av en tradition:) Leah ska också få följa med och gå. Dock tror jag inte Hugo uppskattar det så mycket så han ska få följa med farmor på "hönsbytardag" istället. Satt och läste om det i tidningen nu och det är så jag vill följa med också haha. Men loppisen drar nog lite mer:) I alla fall så skulle det vara massa aktiviteter med djur och speciellt för barn verkar det som. Hade varit kul och få vara med och se Hugo bland alla djuren, han som verkligen älskar djur! De skulle ha lamm, kaniner, tuppar, hönor, kycklingar, hästar med mera så han kommer ha fullt upp där tillsammans med farmor.

Idag så ska jag och alla barnen in till mamma en sväng. Jag ska försöka få lite skoljobb gjort undertiden är tanken. Får väl se hur det går:-) Pontus ska greja med Robins båt idag så jag ville inte sitta själv här hemma hela dagen. Nu ska jag slänga på mig lite kläder!

Ciao
//Sofie

05 maj 2010

Nötter

Sitter och småäter lite nötter.. Köpte en påse förut då jag var såå godissugen men tjii fick det suget och nötter det blev istället:) Det tråkiga med nötter är att jag blir hård i magen om jag äter för mycket av det, ibland räcker det med bara lite.. Så är det någon som har något annat bra tips på nyttigare snacks så skriv gärna en kommentar:-)

Idag har jag annars varit och skrivit prov i skolan. Hoppas att det gick bra, kändes bra i alla fall. Leah fick då vara hemma med pappa. Ville inte ha med henne just under en skrivning då det kan vara lite känsligt om hon börjar skrika:) Men det tog inte så lång stund och jag ammade henne precis innan jag åkte hemifrån. Naturligtvis hade hon ändå sovit hela tiden när jag varit borta men men:)

Just nu ligger hon och sover (igen) ute i vagnen och har det gött. Pontus leker med Hugo i sanden. Jag ska snart ut och hålla dem sällskap. Pontus ska iväg och fixa en sak på jobbet med så jag funderar på om jag ska packa in alla barnen i bilen och följa med. Gå en hundpromenad under tiden kanske? Måste ju gå mina steg om dagen. Hittills har jag glömt stegräknare varje dag! Men jag har faktiskt gått ändå, kanske dock inte lika mycket som om jag hade haft räknaren på mig.

//Sofie

Citat

Gör en Jennie och skriver ett roligt citat:)

Neil Armstrong, förste mannen på månen, har en gång sagt: "Jag tror att varje människa har ett begränsat antal hjärtslag och jag tänker inte slösa bort mina genom att springa runt och träna."

Tänk om det är så?:-)

04 maj 2010

En regning dag

Leah i farfars famn
Utanför fönstret så öser det ner regn. Kul kul. Fast jag har ju ägnat min dag framför datorn och skolarbete så egentligen gör det ju ingenting:) Hugo har varit en liten sväng på dagis idag. Pontus passade undertiden på att åka och greja med Robins båt så att det där pentryt kan bli klart innan båten ska i sjön.
Igår var vi ute en sväng hos Pontus föräldrar. Fick god mat (som alltid:) och sen på kvällen så kollade vi på när de sjösatte sommaskeppet. Hugo fick åka en massa traktor igår och det tyckte han om:) Leah var snäll hon också hela tiden. Hon är en väldigt snäll bebis faktiskt. Jag har inte riktigt smällt det haha. Att få sova en hel natt när man har bebis trodde jag inte var möjligt! Och hon skriker överlag faktiskt inte mycket alls. Om man jämnför med bror hennes:) BusHugo var inte så lugn som sin syster.. Eller fan jag ska ingenting säga för då ändras det väl rätt som det är. Skrikiga eller inte så är de ju supergoa ens barn<3>
Dagen annars ser ut att fortsätta lika lugnt som innan. Har skrivning imorgon i skolan så jag läser till det. Tror inte det ska vara så svårt men man vet ju aldrig. Sen har jag en massa annat som ska vara inlämnat här framöver i majmånad så jag har gott om arbete. Tur att jag kan sitta hemma och göra så mycket.
Ska nog ta och skriva en inköpslista nu kom jag på. Det har börjat ta slut på varor både i kyl, frys och skafferi här hemma. Ett besök hos Willys är ett måste innan kvällen.

//Sofie

Smått och gott av blandade bilder

Ahh fattar inte men bilderna vrider sig när jag ska publicera dem..Jaja här är i allafall Leah i sin coola body som faster köpte till henne...Ja gissa vart?:)
Hugo och Leah<3
Hugo tillsammans med sin pappa då han skulle få följa med och bygga båt. Så stolt han var när han fick på sig sina små arbetarbyxor och ryggsäcken på ryggen:)
Hugo och farfar igår när de sjösatte sommaskepp, det ena av dem. Hugo tyckte det var spännade att få åka trakor, som alltid.
Hugo gosar tillsammans med Poker på golvet
Min lilla familj<3>

03 maj 2010

Äntligen viktuppgång!

För Leahs del alltså:) Var nere på BVC vid 10-tiden idag och vägde henne, igen, och nu så har hon äntligen gått upp ordentligt i vikt. Så nu behöver vi inte åka dit mer denna vecka. Efter Leah och jag varit på BVC så gick vi ner till stan en sväng. Fick presentkort på Lindex när jag fyllde så det spenderade jag på amningsbh. Hade lite snålt av den varan hemma om jag säger så.. Hittade massa fina små flickkläder också men jag köpte inget till lillfia. Tänkte att det här var ju faktiskt mitt presentkort och jag som inte köpt kläder till mig själv på flera månader..Så jag köpte ett par nya leggings och en tröja till mig själv:) Ego va?:) Leah hon har så mycket fint i sin garderob så det går ju ingen nöd på henne. Men det är svårt att motstå alla fina små klänningar:-)

Sprang in på apoteket och köpte en bröstpump också. Vet i tusan vart den jag köpte när Hugo vara bebis har tagit vägen. Försvann väl i flytten säkert.. Att saker och ting bara kan försvinna så där är rätt fasinerande:)

Jag har även börjat mitt nya liv idag. 2 veckor sedan Leah tittade ut nu och kroppen börjar kännas som sitt vanliga ja igen dock ser den inte ut som den gjorde innan alla barnen tittade. Ska börja i liten skala med att inte äta onyttigheter i veckorna. Inget mer fika/godis/pizza etc. för min del. Får ta det på lördagarna istället. Sen att jag ska börja äta regelbundet med frukost, lunch och middag. Bara det är en utmaning för mig haha.
Ska börja använda stegräknaren också, skulle ha börjat idag men kom på det nu att jag skulle ha satt på mig den imorse haha. Får ta det imorgon isället. Men som sagt 2 barn inom loppet av 20 månade sätter sina spår..

Jaja nu måste jag dra mig då vi ska åka ut till svärföräldrarna en sväng.

//Sofie

02 maj 2010

2 Maj

Godmorgon:) Eller god förmiddag känns det som jag vill skriva då jag varit uppe ett bra tag redan.

Hade ni en bra första maj igår? Vad stod det på plakaten?:-) Här hemma så gjorde vi inte så mycket. Eller Pontus tog med sig Hugo och Poker till båtbygget på morgonen så jag och Leah hade mysstund för oss själva. Passade på att städa av lite och förbereda maten tills på kvällen. Sen åkte vi hem och hälsade på mamma en sväng. Fick god mat som vanligt:) Åkte hem på eftermiddagen när Pontus och de andra pojkarna kom hem. Sen på kvällen så fick vi besök som sagt av Emelie, Dennis, Tina och Eddie. Mycket trevligt! Trevligt att kunna ses sådär ibland. Hugo var på G hela kvällen men sen blev han trött och somnade. Leah däremot hade förmodligen magknip för hon var inte lika nöjd. Men jag ska inte klaga då vi fått sova flera timmar i sträck ändå inatt. Hon sov dock mellan oss så jag har lite ont i kroppen nu. Är livrädd för att rulla på henne eller något sådant i sömnen så jag sover väl inte helt avslappnat precis:P

Nu idag (bara för att det är så fint väder ute) så måste jag göra en massa skolarbete! Tänkte gjort lite igår men då fick jag aldrig aslet ur om jag säger så...

Ha en bra söndag!

//Sofie