31 juli 2010

Födelsedagskalas

Denna dagen har gått i ett. Började med firade av Hugo. Pontus och jag gjorde oss till och gjorde frukost på sängen till honom och så sjöng vi och hade paket med oss. Gissa Hugos reaktion? Han blir fly förbannad för att vi kommer och väcker honom så där bara..Pontus och jag kunde knappt hålla oss för skratt. Men till sist lugnade han ner sig och tillslut tog ju nyfikenheten över:)

Pontus gick promenad och jag grejade här hemma. Gjorde det sista på tårtorna och städade undan. Vid tre kom det en massa folk och ville fira våran prins:) Nu har Hugo nog allt en 2åring kan önska sig. Sandlåda, gungställning, tramptraktor, trehjuling, bobbycar, rutchkana, tält med tunnlar...ja idag blev han riktigt bortskämd våran son. Men det är väl så det ska vara när mostrar, mor/farföräldrar, farbröder, fastrar, kusiner etc kommer på besök på ens födelsedag:)

Har gått kvällspromenad med Poker också och nu sitter jag här nyduschad och funderar på att dra mig åt sängens håll. Bilder tog jag en massa men med Gunnars kamera. Såklart...Men han lovade att komma med bilderna imorgon så då kan jag visa upp några av dem här.

//Sofie

Hugo 2 år!!!

Stort Grattis till våran älskade prins idag så blir du hela 2 år!!!!

30 juli 2010

Baka baka liten kaka

Har lekt bagare/konditor idag. Tre sorters kakor, bullar och tårtor har det blivit. Hugo fyller ju imorgon och det kommer några och vill fira honom:) Elin skulle dock komma idag likaså Erik. Och på söndag skulle det nog dyka upp några till och fira så det är likabra att bunkra upp redigt:) Om det är någon mer som vill fira så är det bara att titta förbi i helgen. Orkar inte bjuda in alla utan de som känner att de vill komma och säga Grattis får göra det. Kanske blir annorlunda sen när alla ens kompisars barn också titta ut då blir det kanske mer firande tillsammans med dem:)

Annars så hade vi en bra kväll igår. Fullt upp med 5 barn varav den äldsta är 4 år... Men det var riktigt trevlig:) Grillade och åt god mat. Två efterrätt blev det också haha. Jag och Hugo hade bakat en äppelpaj och Cissi hade med sig en kladdkaka. Leah fick några kläder också som Alma vuxit ur, stort tack! Leah växer så jag vet inte vad. Kläder går det åt i alla fall:)

Var ute och sprang efter att de åkt hem också. Gud så duktigt gjort av mig då klockan var mycket och de spöregnade ute..Men Sandra och jag gav oss iväg och några kilometer blev det allt. Denna vecka har jag varit riktigt duktig med löpningen. Kanske ska ut idag också en sväng. Måste ta alla tillfällen jag kan få:) Fatta de som inte har barn, de kan ju träna när de vill!!! Varför utnyttjade inte de (jag innan barnen kom) tiden bättre för? Det är sånt man sitter och filosoferar över som förälder haha.

Nu ska jag äta och sen kommer nog Elin. Hugo ska sova middagslur också innan. Hoppas han somnar utan strul.

//Sofie

Amma, eller inte amma?

*OBS kan vara ett väldigt ointressant inlägg för vissa så ni läser det på egen risk*:)
Usch vad jag tycker sånt är jobbigt. På ett sätt var det lättare med Hugo för han ville inte amma. Han tvärvägrade. Tog inte bröstet om man så tryckte in det i munnen på honom, det gick bara inte. Försökte ett tag med honom men tillslut gav jag upp. Punkt slut från och med då fick Hugo bara flaska. Men med Leah så har det varit annorlunda. Jag ammade henne bara i början men sen gick hon inte upp i vikt som hon skulle och då ville de att vi skulle ge ersättning också.. Och sen dess har jag halvammat henne. Först vid varje mål har jag ammat och sen har hon fått flaska. Men nu vet jag inte vad som hänt med fröken Gustafsson. Den senaste veckan så har hon inte velat amma ordentligt. Jag har alltid haft mer mjölk kvar än vad hon har ammat ur men nu har hon blivit så knepig med amningen att jag haft så djävulskt ont i brösten då hon bara velat amma korta stunder. Hon tvärvägrar att amma längre stunder. Har pågått i ungefär en vecka och det blir inte bättre hur jag än försöker.. Nu funderar jag på att sluta amma henne helt faktiskt. Jag får bara ont och mjölken minskar ju sakta men säkert. Känns bara så tråkigt då jag faktiskt har mat till henne. Hade jag inte haft det hade det nog inte känts lika vemodigt att sluta. Men jag orkar inte hålla på och kämpa mer, tror jag i alla fall. Ahh det är såå svårt! Pontus säger bara att jag ska göra som jag känner men jag vet ju inte hur jag vill göra. Ena stunden när jag sitter där med en Leah som inte vill amma ur ordentligt så vill jag lägga av helt men sen tänker jag på hur mysigt det är och vilken kontakt vi ändå har under den stunden.

Ska nog ringa och prata med en sköterska och försöka få råd. Vilket nog är lättare sagt än gjort med detta sjukvårdssystem men jag måste ju pröva. Ska jag sluta måste jag få sådana tabletter som ska göra att det upphör helt. Det fick jag inte med Hugo och jag hade riktigt ont då. Fick ju knöl i bröstet också i den vevan som de inte kunde fastställa vad det var så jag fick ju göra mamografi. Vill inte vara med om det igen..

//Sofie

29 juli 2010

Snart får vi besök

Väntar på att Cissi med familj ska dyka upp här snart. Då blir det grillning och massa bus med barnen:) Pontus och Hugo är nere i källaren och tar fram grillkolen och Leah sitter här brevid i babysitern och är så glad. Hon är verkligen glad våran tös. Så nöjd. Jag menar hon sover hela nätterna i stort sätt, hon skriker bara när hon är hungrig, trött eller inte vill åka mera bil. Ibland är hon väldigt social också och vill bli buren hela tiden och nu när Pontus är hemma på semester brukar det inte vara några problem. Kanske kan bli det sen men då tar vi det då isånafall:) Hon är bara så olik Hugo när han var i hennes ålder. Så roligt att se både deras olikheter och likheter.

Har varit på en regningpromenad med vovvarna nyss också. Herregud det var en jobbig promenad. Trodde aldrig jag skulle ta mig hem. Inte fysiskt jobbigt asså utan Obelix (som börjar bli gammal och har problem med sin bakände) hade det så jobbigt i slutet av promenaden. Ingen mobil hade jag med mig annars hade jag ringt hem till Pontus och så hade han fått komma med bilen och hämtat Obelix. Så fort han skulle kissa så vek sig bakänden. Stackarn, tyckte så synd om honom. Och så kände jag mig så elak som tvingat med honom på promenad när han inte alls kände sig bra. När vi kom hem la han sig ner i Hugos pool haha. Han såg för roligt ut "lille" Obelix. Men som tur är mår han bättre nu så jag ska vara snäll mot honom och inte dra med honom ut på fler promenader på ett tag:)

//Sofie

28 juli 2010

Födelsedagspresent

Igår så fick jag Pontus födelsedagspresent:) Eller jag hade fått den innan men igår var det som jag verkligen fick den. Vi åkte runt på en massa loppisar tillsammans och Pontus betalade för vad jag ville ha:) Tyvärr hittade vi inte så många loppisar som vi hoppats på men några blev det allt. Leah följde med oss och Hugo var hemma hos farmor och farfar undertiden, ja och Poker fick också vara där. Han gillar ju inte direkt att åka bil så han trivs bättra i en trädgård:)

Ska visa bilder på mina fynd lite senare. Vi tog turen neråt Eksjö, Sävsjö, Vetlanda hållet. Tänkte att där måste det ju finnas en del men så klart kom alla loppisarna på hemvägen och inte ditvägen:)

I Måndagskväll var jag ute och åt tillsammans med Tina och Emelie. Är alltid lika kul när vi kan ses alla tre. Blir ju allt för sällan, får börja ha som tradition att gå ut och käka tillsammans:-)

Idag skulle Cissi med familj ha kommit men det bli lite ändrat så vi ska ses imorgon istället. Idag blev vi även hundvakter åt Obelix då svärföräldrarna är på semsester nere i skåneland.

Ska ringa Sandra nu och höra när vi ska ta vår lilla löprunda. Var ute och sprang i måndags så nu ska jag försöka hålla varannan dag. Är ju bara 2 månader kvar till tjejmilen:)

Först ska jag bara käka fisk med potatis, gött!

//Sofie

26 juli 2010

Sluta med napp?

Till alla er med småbarn. Framförallt ni med barn som har eller har haft napp. När slutade era med det? Och hur gick ni till väga? Vi börjar få psykbryt här hemma på Hugos jävla nappar. Han tappar bort dem hela tiden och så skriker han och gråter efter napp (dag som natt) och vi får leta överallt innan vi hittar en napp till honom. Det här har hållit på ett tag och nu börjar faktiskt både Pontus och jag få nog. Alltid dessa nappar och de försvinner hela hela tiden. Dessutom har vi ju två små monster (läs kattungar) som överallt annat på denna vår jord älskar att leka med just dessa nappar.

Han blir ju två nu på lördag så då kanske det kunde vara dags att sluta, eller? Tips hur ni andra gjort vore supersnällt! Just nu är jag väldigt glad över att Leah inte tar napp haha.

Sugbehovet hos barn upphör ju vid 10 månaders ålder. För att citera tandhygienisten.

//Sofie

Bilder från vår lilla semester

Vad kikar de på mån tro?
Struts "bebisar", såklart! Vad trodde ni? haha
Tittut!
Hugo och jag kollar in de minsta kycklingarna.
Leah ville också kolla. Det sa hon klart och tydligt:)
Leah kollar in de största strutsarna tillsammans med pappa
Närmare än så här ville inte Jennie posera framför strutsarna. Jag förstår henne.
Hugo hittade en massa traktorer att leka med. Dock var hans ben lite korta så han kunde inte trampa själv utan pappa fick skjuta på.
Vi äter lunch på strutsfarmen.
Hälsade på hemma hos Jennies moder och där fick vi fika.
Hugo sysselsatte sig med att plocka i gräset och lägga upp det på altanen.
Jennie, Erik, Pontus och Leah.
//Sofie

Aldrig mera Burger King

Igår när vi åkte hem så sov barnen nästan hela vägen. Det var efter Motala som de vaknade och då var vi alla hungriga. Tänkte stanna till vid McDonalds i Mjölby för att få i oss lite mat. Dock var det inte en enda ledig parkering när vi kom dit. Skit också. Pontus föreslog då att vi kunde åka bort till Burger King och kolla (jag är alltså burger king oskuld och tvekande men mat var vi ju tvungna att ha då båda barnen började gnöla i baksättet så det fick bli det).

45 minuter. 45 minuter och då fick vi inte ens rätt mat. Seriöst jag har aldrig varit med om något liknande. Hugo var jätteduktig och stod med mig i kön men efter en kvart ville han vara hos Leah och pappa. Och efter ytterligare en kvart började Hugos psykbryt. Då ville han ha mat. Han la sig ner på golvet och gallskrek. Alla i kön vände sig om och kollade på Pontus som satt och svettades med en gallskrikande 2 åring och en Leah på armen. Tyckte Hugo sköte sig bra. Man kan inte begära allt för mycket av en hungrig tvååring. Åker man till ett snabbmatställe så förväntar man sig ju att få maten snabbt också. En gubbe i kön tyckte att Hugo talade för oss alla i kön om hur segt det var att stå där haha. Ett par ungdomar bakom pratade hej vilt om hur Pontus borde gå ut med sitt skrikande barn (ähh det spöregnade ute? och kanske var det ju så att barnet var hungrig och inte fått sin mat än?) Efter fem minuter av Hugos skrik sa de att de fattade inte hur någon kunde skrika så länge. Då vände jag mig om och sa att han minsann inte alls skrikit länge. Kom igen om tre timmar. Då höll de käften.

Kön rörde sig alltså i singelfart om inte långsammare. Och när jag väl kommer fram ja då försvinner tjejen i kassan och där står en hel kö utan någon som hjälper till. Då frågar jag irriterat tjejen i kassan brevid om denna kassan har stängt igen eller vad det är frågan om. Då gör hon ett liiitet försök att få någon att ta kassan utan resultat. Till slut kommer den tjejen som var där innan tillbaka och tittar förvånat på oss och undrar om vi fått våran mat ännu? Jag bara nej jag har inte fått beställa ens. Då var jag så irriterad att jag sa att jag vill ha det som de redan hade klart. Jag orkar inte vänta på hamburgare som alla andra fått göra. Jag ville ha två vuxenmenyer och en naturell barnhamburgare. Vilek nsort kvittade vid detta tillfälle. När jag kommer till bordet så visar det sig att vi har fått tre stycken barnhamburgare. Kul.

Aldrig mera Burger King och absolut inte den i Mjölby!

PS: Ja vi hade kunnat gå ut därifrån men nu var vi så hungriga så jag tänkte inte gå utan mat. Och dessutom har jag köat i över 40 minuter så ska jag inte ge dem nöjet att slippa undan en skrikande Hugo. Det var rätt åt dem att jobba under barnskrik. Och nej i det läget orkade jag inte ens bry mig om alla de andra gästerna. De var lika irriterande som jag över denna dåliga service.

Fy asså aldrig mer Burger King. Tacka vet jag mitt älskade MAX! Eller för den delen McDonalds:)

//Sofie

Hemma igen:)

Då var man på hemmaplan igen. Vi kom hem igår eftermiddag efter en mycket lugn hemresa:) De är för duktiga våra barn:) Leah hon kunde sitta och vara vaken och bara kolla på storebror där bak i bilen utan att säga ett knyst. Hon är så nöjd våran tjej, helt annorlunda mot när Hugo var i hennes ålder. Hon kan ligga på en filt och jollra hela dagen lång ungefär och sen när hon blir hungrig/trött då kan skriket komma men inte så ofta annars faktiskt.

Semester turen upp till Falun har varit bra:) Kom upp runt fem på fredagen och då var det mest kolla läget och hämta nyckeln till övernattningslägenheten som vi skulle sova i. Riktigt fin och allt fanns där, till och med en spjälsäng. 150 kronor natten var det lugnt värt:) På lördagen var vi på en sturtsfarm! Haha en kund som tipsat Jennie om det. Rätt som maffiga djur är de ju... men så fula! Hugo fastande sen vi alla leksakerna och tramptraktorerna. Åt mat där gjorde vi med, åt strutspaj. Smakade gott men inget speciellt om ni frågar mig. På kvällen lyxade vi till det med grekiskmat hemma hos Jennie och Erik. Vädret var ju inte på topp men det gjorde inte så mycket när vi skulle åka hem igår. Rätt mysigt att åka bil i regn.

Nu måste jag greja med allt här hemma. Ikväll blir det tjejmiddag tillsammans med Tina och Emme. Bilder ska jag försöka hinna ladda upp men det blir vad det blir med det för det ligger inte högst upp på listan förtillfället haha.

//Sofie

23 juli 2010

Men hallå?

Det är alltid jag som tvättar och städar våra bilar. Pontus gör det aldrig. Förutom nu!? Två skrikande barn som inte är påklädda, väskor som är halvpackade, stökigt hus, katter som ska matas, låda som ska tömmas, klocka som tickar...NU tvättar Pontus bilen. Ibland undrar jag hur killar tänker. Eller i alla fall Pontus.

//Sofie

Första semestern:)

Idag ska vi åka iväg och hälsa på Falunfolket:) Leahs första semesterresa. Hoppas att alla barnen är snälla och fina hela resan upp:) Har fortfarande hemska bilder från resan vi gjorde dit upp med Hugo förra våren. Men det ska nog gå bra. Hugo är ju större och Leah brukar ju alltid vara så snäll!

Igårkväll så var Pontus och jag iväg en stund för oss själva. Det var "Grillnatta" här i stan och Pontus hade fått två matbiljetter. Mamma och pappa var snälla och kom in pch passade Leah och Hugo en stund på kvällen så vi fick åka iväg bara vi två en stund. Var ett bra tag sedan sist som bara Pontus och jag gjorde något. Och det var precis lagom att åka iväg några timmar så där på kvällen bara:) Det är guld värt!

På dan innan var Sarah, Krille och Emma här och åt lunch tillsammans med oss. Hugo var dock på sitt absolut sämsta humör men efter en bra stund så blev han en gladskit igen. Herregud vad humöret kan växla på våran son:)

Nu ska vi packa det sista och sen åka iväg. Jag ska göra mina magövningar innan och kanske hinna med ett pass på roddmaskinen också. Djävulens träningsredskap, men skam den som ger sig! Måste ju ändå duscha så då kan jag ju lika gärna träna lite innan först:) Två flugor i en smäll:)

//Sofie

21 juli 2010

Fönsterbyte

Ja på lille motorbåten...Pontus och Robin håller på med det nu. Hugo ligger i båten och sover samtidigt haha så söt:)

Pontus pappa och mamma var här en runda igår. Pontus och hans far grejade det sista med våran ved (vi är sena som vanligt när det kommer till det...) så nu äntligen är all ved färdig klyven och ligger i högen. De höll på precis hela dagen så det var nog tur att vi fick hjälp med det. Maria kom förbi efter jobbet också och vi åt lunch tillsammans och tjöttande, alltid trevligt. Hon och Daniel kommer till dopet och kräftskivan också, en liiten påminnelse till alla som inte anmält sig ännu haha:) Har nämligen inte hört från så många än:)

På kvällen var vi hos Pontus kusin Urban. Vi skulle låna hans båtkärra och där så blev vi bjudna på hembakt blåbärspaj, såå himla god! Hugo åt så han fick sitta i blöjan när vi åkte hem sen haha. Snacka om fläckar... Men det är ju så det ska vara:) Han hade gjort saft också på blåbär (han är lite småhuslig av sig Urban:) och den var också supergod! Jag ska också försöka ge mig ut och plocka blåbär så jag kan göra saft på det.

Vi var på BVC med Leah häromdagen också. Nu mer väger hon nästan 6.2 kilo och är 61.5 cm lång. Tjockis som sagt. Hon hade gått upp ett kilo på fyra veckor:) Sprutor fick hon med och det gillades inte...Inte heller av Hugo. Han fick följa med in och när Bvctanten stack Leah och hon började skrika så gick han fram och daskade till bvctanten på benet haha. Ja vad ska jag gör, bli arg på honom?:) bvctanten skrattade mest åt honom som tur var:)

Nu ska jag kolla igenom lite barnkläder. Dels till Leah och sen till Robin och Lollos lille. Tror det är bestämt att han ska heta Lucas nu i alla fall. Så fint!

//Sofie

20 juli 2010

Roddmaskin

Har lånat hem en roddmaskin av Pontus föräldrar och jag har inte hunnit prova den ännu, funderar faktiskt på att göra det nu snart:) Det är ju bra träning för hela kroppen och det behöver jag:) Det där med kosten är ju bara att slänga i väggen så här på sommaren. Att äta helt strikt går ju inte med alla kalas, barnafödslar, kommande dop, kräftskivor och släktträffar...Får ta det efter allt känner jag. Men träningen ska inte få lida för det:) Måste ju träna så jag orkar ta mig runt den där milen i september. Anmälde mig häromdagen så nu finns det inget återvändo hoho.

Igår var det en dag då vi åkte fram och tillbaka i våra bilar. Volvon har fått sig en knäpp så vi var tvugna att lämna in den til verstan...Gick till en annan då de på Volvo är så dyra men såklart var det ju ett fel som inte det kunde fixa utan vi är tvugna att lämna in den där ändå. Och inga tider hade de heller inom de närmsta tre veckorna...Får se vi ska ju upp till Falun till helgen och då behöver ju vi en bil som säkert startar. Åka mitschibisi (har fan ingen aning om hur det stavas och jag orkar inte googla på det heller...) är ju ingen hit med två barn, litet bagage och ingen ac. Får hoppas att det löser sig vilket det säkert gör:-)

Nu var det lite träning som står på programmet ja.

//Sofie

18 juli 2010

Leah 3 månader

Mammas hjärta!!!!Idag blir ju Leah hela 3 månader! Var och träffade kusinbebisen och det är ju helt sjukt att för bara 3 månader sedan var Leah så liten. Tänk vad de utvecklas under så kort tid egentligen. Helt galet.

//Sofie

Mycket att stå i idag

En bild som Anders tagit på Hugo när Hugo var i gryt tillsammans med Sandra och dem:)
Har massa saker som jag ska få gjort denna dag. Igår hade vi strömavbrott (avdelning nehee!?) och mitt i allt höll Sandra och jag på att göra jordgubbssaft. Blev så lyckat sist så vi ville upprepa vår framgång haha. Men som sagt gick strömmen då det var oväder till och från under gårdagen så idag ska jag rädda det som går av jordgubbarna och saften.


Var en sväng hos mammsen och pappsen igår då Pontus var iväg och skulle ro ett brudpar. Som tur var hade höll det uppehåll mitt i all åska och regn när de skulle ro dem. Har ju varit fint väder hur länge som helst och då är det ju lite tråkigt att det spöregnar, åskar och blixtrar när man ska gifta sig.


Idag kanske vi får träffa den nya lilla fröken Gustafsson också:) Eventuellt att Sarah och Krille kommer hem under dagen så då ska det gosas bebis haha. Sarah har skickat mms bilder och av dem att dömma så är hon väldigt lik sin far Emma:)


Hugo han pratar förfullt här hemma nu mer. Jädrar munnen går i ett och ord pluppar upp hela tiden. Det nya inne ordet är "Stoor"! Allt som är stort eller stor måste kommenteras. Och Leah hon vände sig för första gången igår! Från mage till rygg. Det där med rygg till mage är lite kämpigare då det är en liten arm som hela tiden ligger ivägen.

Nu ska jag ta i tu med allt som står på min "lilla" lista. Eller stooora listan som Hugo skulle ha sagt haha:)


//Sofie

17 juli 2010

Grattis!!!!!

Hugo och Leahs kusin har äntligen (12 dagar efter beräknat datum) kommit!
En liten Emma!
Stort Grattis till Sarah och Krille!!!

15 juli 2010

Elavbrott och inget Internet

Hade elavbrott nästan hela tisdagen. Kul. Vi får alltid det så fort det bara mullrar liiite. Jävla Eon. När vi kom hem i tisdagskväll och skulle kolla på Morden i Midsomer och elen fortfarande inte kommit tillbaka fast det var lovat till klockan 18 så ville jag inget annat än att åka till Eon och spränga deras kontor i luften. Tur för dem att deras kontor ligger i Södertälje.

På tisdagen var vi och badade i Boxholm och på kvällen var vi hemma hos Sarah och Krille (fortfarade ingen bebis där...) dit kom även Robin och Lollo med sin lille kille:) Sååå söt! Dock har han ännu inget namn fått. Vi hotade med att namnge honom om inte de gjorde det snart haha.

Igår var Jag, Leah och Sandra på loppis i Motala. Fyndade en del:) Käkade lunch på McDonalds och där insåg jag att hela menyn bestod av en hel dags kaloriintag. Inte bra.
På kvällen var Sandra och jag riktigt husliga. Vi gjorde egen jordgubbsaft! Gud såå gott!! Fortsatte dagens intag av kalorier med ännu lite fler onyttiga haha. Vad fan ibland måste man få unna sig.

Nu idag har vi inte gjort så mycket. Eller jo Hugo och jag var på hans första tandläkarbesök. Det såg bra ut. Blev mest en massa information (uppläxning kändes det väl mer som) om hur man ska sköta sina barns tänder. Hon frågade vad han fick och dricka och då tyckte jag att vi är duktiga som brukar ge Hugo vatten med lite citron i istället för saft och annat onyttigt. Men se nej. Det är minnsan inget bra för syran i citronen förstör emaljen på tänderna! Haha ja herregud så liten och dum jag kände mig. Men men man får inte ta åt sig av allt som tandläkare/läkare/sköterskor/bvctanter säger för då skulle man ju inte kunna leva normalt alls. Sunt förnuft är det bästa!

Ska ut och springa ikväll också. Måste bli skärpning med det då vi inget sprang på hela förra veckan. Måste träna så jag orakar en mil sen i september. Just nu känns det långt borta...Men skam den som ger sig!

Får se när jag får Internet igen också... Uppdateringen här lär ju bli därefter.

//Sofie

13 juli 2010

Sommar sommar sommar!!!

Då har man inte så mycket tid att sitta framför datorn och slöa:)

Lite update ska jag väl hinna med i alla fall. I förrgår var vi och åkte båt hela dagen lång. Åkte tillsammans med Pontus föräldrar och Sandra. Stannade till och badade och fikade på en strand, hur mysigt som helst. Leah njöt i fulla drag då hon tyckte det var såå skönt när det fläktade ute på sjön (även om det var varma vindar). Det är ju rena sydeuropiska värmen som kommit till oss ju:) Härligt men klibbigt haha. Speciellt nätterna, i natt funderade jag seriöst på att lägga mig ut på balkongen. Men när jag gick ut dit så insåg jag att det nog var svalare inne i sovrummet.

Igår var pappa här och hjälpte Pontus med staketet.. Vilket hästjobb de gjorde! Marken här omkring är ju inte direkt till för att slå i staket stolpar och likande. Men fint blev det:) Nu är det bara baksidan kvar och sen är det grindar och måla det vitt som gäller. Kommer nog att ta sommaren ut men bara det blir klart.

Idag ska vi in till Boxholm och åka och bada tillsammans med Cissi och barnen. Ska bli skoj då det var ett tag sedan vi sågs. Hugo älskar att vara vid badet också så det kommer bli kanoners.

//Sofie

11 juli 2010

Semester!

Nu har Pontus semester! Gud så skönt, för oss alla:) Igår var han med Sandra uppe i Vansbro då hon skulle simma. Vi andra i familjen stannade på hemmaplan. Eller vi begav oss hem till mamma och pappa och umgicks. Hugo fick bada nere vid badet och han hade det så roligt så:) Han älskar att gå där med fötterna i vattnet och kika på alla de andra barnen. Fick mat också på kvällen innan vi brumade hem till Tranås igen.

Hugo och Leah var på hemskt humör båda två. Tog flera timmar av skrik innan de äntligen kom i säng. Hugo tror jag somnade runt halvelva:S Imorse så vaknade Leah redan vid fyra och Hugo tog sovmorgon till sju. Undra om det någonsin komer inträffa att de båda kan sova länge samtidigt?

Pontus ligger nu ut i gräset tillsammans med barn, hund och kattungar som springer omkring. Dags att ansluta sig till dem tror jag allt:)

//Sofie

09 juli 2010

Bilder som inte gick att publicera igår....

Hugo gosar med sin lillasyster:)
Hugo och Ingrid sprang och lekte överallt och hade det skojigt värre.
Tog ett gruppkort på oss alla..
Men det var inte lätt..
Ingrid, Hugo och Nils. Bryllingarna, eller vad de nu blir:)

08 juli 2010

Sysslingbesök

Igår var vi (jag och barnen) och hälsade på Tina. Emelie var där med och vi bjöds på lunch, riktigt gott! Tyvärr höll inte Hugos humör utan vi fick åka hem och sova middagslur (Hugo alltså). Tråkigt men vi får ses snart igen:)

På kvällen så kom syssling Camilla med familj på besök. Riktigt trevligt! Vi grillade och barnen lekte för fullt. Camilla har Ingrid som är 3 och Nils som är 1 så det var verkligen tripp trapp trull på barnen med Hugo på 2 och sen Leah som "nyfödd". Lekte bra gjorde de så det var jättekul!

Idag har vi varit hemma och på eftermiddagen åkte vi hem en sväng till mamma och pappa. Pontus behövde vila när han kom hem från jobbet då han (också) har förkylning i kroppen. Där så träffade vi både Anette och Linus och sen kom även Camilla och barnen på besök en sväng.

Nu efter en hel kväll med en envis Hugo som INTE ville somna så sover alla barnen äntligen. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa i min braiga bok.

See you later!

//Sofie

07 juli 2010

Tjocka tjejen

Tjockis:) Mammas lilla tös!

Leah har hullat på sig på senaste tiden ska bli spännande och se vad hon väger på nästa BVCbesök. Fattar inte hur hon kan vara så rund när hon rör sig konstant hela tiden när hon är vaken. Jag kan inte längre ha henne i knät och gosa för då rullar hon bara åt alla håll. Bästa är att ha henne liggandes på en stooor handuk på golvet naken, det gillar hon:)
Igår hade jag storstädar dag här hemma. Passade bra då vädret var liiite svalare än de andra dagarna. Men idag verkar värmen vara åter, skönt! Ska iväg och luncha tillsammans med Emelie och Tina sen idag. Barnen får också följa med såklart. Pontus han slutar vid två den här veckan. De har bestämt att de ska börja tidigare så de slipper jobba i värmen så mycket. Klokt val tycker jag. Sen är det väldigt skönt att vi ses lite mer om dagarna:) Bara tre dagar kvar sen är det semaster för oss alla!

Ikväll kommer syssling Camilla med familj på besök. Träffades på mormors begravning och innan dess var det en herrans massa år sen sist. De är på semester här i trakterna så de ska titta förbi så ska vi grilla lite ikväll. Inte helt fel. Slängde ihop en kladdkaka att bjuda på också nu på morgonen. Inte alla som står och bakar klockan sex på morgonen haha. Men man måste ju utnyttja tiden när ens barn är så morgonpigga. Nu sover faktiskt Hugo igen. Men såklart inte Leah. Hann bara lägga huvudet mot kudden innan Leah började skrika och ville ha uppmärksamhet. Just nu ligger hon och kollar in alla våra flugor i taket. Kul:)

//Sofie

05 juli 2010

Kaj-Åke "Kajan" Hanson och Itzhak Skenström

Itzhak på rymmen...Vi satte upp kompostgrindar runt om i köket så de bara skulle kunna vara på en begränsad yta men det hindret kunde de snabbt ta sig över... Gud så suddig bild! Men här är de små trollen i alla fall, en liten glimt om inget annat:)
Hugo gosar med Kajan:)

5 Juli

Redan en bit in i juli, vart tar tiden vägen? Seriöst jag blir rädd ibland när jag tänker på hur fort tiden går. Igår blev Leah hela 11 veckor gammal! Det var ju inte längesedan hon tittade ut ju!

Idag är det i alla fall sista måndagen för Pontus innan han går på semester. Ska bli skönt att vi alla är lediga sen tillsammans:) Hugo har ju sommarlov från dagis nu också så denna veckan blir det bara jag och barnen:) Ska träffa Maria på tisdag och på onsdag ska vi till Tina på besök så denna veckan kommer nog gå den också. Ska försöka hinna träffa lite mer folk har jag tänkt men vi får väl se vad som hinns med. Måste lägga lite tid här hemma också och greja lite. Har ju ett staket som ska målas bland annat. Hinner ju inte med allt man vill men någonstans måste man ju börja. Pontus gjorde klart Hugos (och Leahs) sandlåda igår så nu kan han gräva och baka kakor för fullt. HAr han ju i ochh för sig kunnat innan också men då var det ju bara en sandhög:)

Får säga Grattis till Robin och Lollo också som fick en liten kille igår!!! Stort Grattis. Hugos och LEahs syssling har kommit:) Dock sprack min teori redan där om att alla gravida som vi känner kommer få tjejer haha. Men men det återstår flera bebisar att titta ut och någon måste jag ju få rätt på att det är en tjej:-) Tycker lite synd om Sarah. Hennes planerade datum var ju igår men ingen bebis för deras del. Däremot fick ju Robin och Lollo plus ett par kompisar till henne igår haha. Usch jag vet hur segt det är på slutet. Men deras bebis kommer också, förr eller senare:)

Nu ska jag försöka ladda upp bilder faktiskt. Var ett tag sedan sist. Dock är vår dator den segaste i världen för tillfället så jag får väl se hur det går. Vi måste lämna in våran dator på service (=lämna den till Anders haha).

//Sofie

04 juli 2010

Soooligt värre:)

Värmen och solen håller i sig. Inte för att en småbarnmorsa har någon som helst tid att bara få ligga och steka under den varma solen men ändå:) Alltid skönt när man kan vara ute och greja (om än på morrnar och kvällar då det är såå jäkla varmt på dagarna nu mer).

Igår var jag och barnen plus Poker i Boxholm och hälsade på. Var nere vid badet hela dagen typ. Hugo verkligen älskade att få springa och plaska i vattnet! Blev lite förvånad då han som bekant hatar att bada hemma i badkaret. Hade det jättemysigt där i alla fall. Leah sov i vagnen under ett träd hela tiden så det var verkligen skönt:) På kvällen efter att Pontus kommit tillbaka från rodd och allt så tittade Sandra förbi och vi grillade tillsammans. Sandra var även snäll och passade barnen en kortis så Pontus, jag och Poker kunde åka iväg till en liten närliggande sjö och ta ett kvällsdopp. Inte så smart med tanke på min förkylning som ALDRIG vill ge med sig.. Idag har jag lock för båda öronen och näsan är mer täppt än innan. Får väl avstå från bad och sånt tills jag är helt hundra i kroppen igen.

Nu ska vi snart iväg och gratta Caroline på hennes konfimation. Bilder vet i tusan när jag kommer lägga upp. Sitter ju aldrig vid datorn nu, bara för att hinna uppdatera här:) Bilder kommer när det kommer.

//Sofie

02 juli 2010

Trööööööött!

Har sovit en stund. Hugo på dagis Leah sover, yes! Jag somnar som en stock. Vaknar av att någon lägger sig i sängen. Jag vaknar och tror jag måste slå ihjäl en inbrottstjuv för att överleva men det visar sig vara Pontus som är hemma från tandläkaren och bara ska byta kläder innan jobbet. Somnar om igen. Vaknar då telefonen ringer. Jävla telefonförsäljare!

Jag har gått upp mellan 4-5 de senaste dagarna och det känns! Har somnat mellan 23-24 också på kvällarna..inte bra. Men jag har alltid en massa att pyssla med då och sen blir jag stressad när jag ser vad klockan är så då stressar jag till sängen för jag vet att jag kommer inte få sova länge och sen sover jag dåligt för jag är stressad.

Leah vaknar alltid runt 4-5 men hon somnar ju om när hon fått mat. Bara det att Hugo också vaknar och oftast precis när Leah somnat om igen. Och sen dennna förkylning! Hatar att inte kunna andas genom näsan. Igår gjorde jag ett tappert försök och rörde på fläsket som varit alldeles för stilla under veckan pga denna dumma förkylning. Gick på kvällspromenad med Poker. Gick mycket bra. Kroppen kändes hel när jag kom tillbaka. Dock förbrukade jag väl ungefär 3 paket näsdukar under den timme promenaden tog.

På dan innan var vi hos Noomi och barnen. Mycket trevligt! Emilio och Hugo fick leka av sig och Celine var såå sött:) Tyvärr fick jag inte se hennes små ögon något då hon sov som en liten gris hela tiden haha. Men det lär komma fler tillfällen:)

Idag kommer Pontus mamma förbi en liten sväng och ska hjälpa till att göra det sista på inbjudningarna till dopet. Så de kommer iväg någon gång. Hade tänkt att de skulle vara utskickade i junimånad men tji fick jag...

Nu ska jag se om jag kan slumra till en kortis igen. Behöver det. Orkar inte bry mig om allt annat som borde passas på att göras medans Leah sover. Tar det senare, nu sömn!

//Sofie

01 juli 2010

Humör som en illsken get

Barnen ligger faktiskt och sover. Tro det med tanke på när de gick upp imorse. Leah vaknade fyra och somnade om vid halvsex och då vaknade Hugo. Tajmning som alltid!

Igår var vi hemma hos mamma och pappa en sväng efter att sotaren varit här. Som för övrigt var både väldigt sen och inte sa ett ord..Lustig människa. Jo ett ord sa han, källaren. Han ville att jag skulle låsa upp. Haha ungefär som Hugo gör. Han säger ett ord man förstår och så gissar man sig till vad det är han vill att man ska göra:) Jaja iväg kom vi och Hugo var på ett hemskt humör. Helarg var han. Ingenting hjälpte. Han skrek och slogs så tillslut la jag honom i hans säng som vi har där. Han fortsatte och skrika. Maria tittade förbi men inte ens då gav han sig. Pappa var den som lyckades få honom lugn sen haha.

Mamma, jag, Elin och Leah åkte på kvällen in till mjölby och kollade i Gästisparken där det var lite musik och underhållning. Riktigt mysigt! Hugo var hemma hos morfar undertiden, ville inte riskera ytterligare ett raseriutbrott när vi var där:) Såklart hade jag ju ingen vagn liggandes i bilen till Leah (som vi alltid har annars) så Cissi var snäll och lånade ut Almas till oss under kvällen. Hade inte gått annars tror jag. Somnade gjorde hon tillslut efter matning och promenad med både mormor och moster. Sen sov hon gott för hon vaknade knappt när vi kom hem hit ens.

Idag ska vi iväg och leka med Noomi, Emilio och Celine (som hon tillslut fick heta:). Har ju inte träffat lilltjejen innan så det ska bli spännande! Får dock bara kika på henne tror jag för min förkylning håller fortfarande i sig. Om än mycket bättre. Hugo och Leah de har fått tillbaka sin hosta igen med. Leah har ju haft sin hosta till och från sen hon föddes typ. Har tagit upp det flera gånger men de säger ju bara att det är förkylning och medicin har hon ju fått. Att den inte hjälper verkar inte spela någon roll. Ska ta upp det igen på nästa BVCbesök.

Nu ska jag göra mig klar och sen se om barnen vaknar innan vi ska åka iväg.

//Sofie