30 juni 2011

Testning testning

Fungerar det mån tro? Skrev ett inlägg imorse som inte gick att publicera, blev jättekonstigt. Och sen har jag inte ens kunnat logga in på bloggen, har det hänt någon mer som har blogspot?

Jaja hoppas att det fungerar nu. Vi har haft en jättebra dag barnen och jag. På förmiddagen gjordes inte många knop. Leah tog sovmorgon, ja Hugo också faktiskt trots att han gick upp 2 timmar innan Leah:) Sen grejade vi lite här hemma medan Pontus och hans far grejade med taket.

Efter lunch packade jag in barnen i bilen och så möte Micaela och Tina upp oss här hemma. Då bar det av till en badplats som ligger en bit härifrån. Har aldrig varit där innan men vi blev bara positivt överraskade. Kunde kanske varit något mer träd som gav skugga men det får vi ordna med ett strandparasoll nästa gång:) Tänk att för ett par års sen hade ju inte skugga varit det man letade efter i första taget när man kom till en badplats.

Ungarna älskade att bada. Allihopa. Hugo med när han tillslut lyckades komma i. Leah var helt galen. Hon bara traskade rätt ut vattnet och när det kom upp i ansiktet på henne skrattade hon bara och vände och gick åt andra hållet. Kul att hon tycker om att bada. Det gjorde även Zeb och Olli. De var så fina i sina solhattar alla barnen men efter fem minuter var alla hattarna genomblöta. Även deras mammor.

Blev lite fel med barnens sovtider så det var några övertrötta barn i bilen på hemvägen. Så vi blev inte kvar så jättelänge men det gjorde inte så mycket. Sen mulnade det ju på och till slut kom ju regnet... Vi umgicks en sväng här hemma istället innan de andra åkte hem.

Har hunnit med storhandling och läggning av barn nu ikväll. En löprunda skulle behövas men efter vi just tryckt i oss pizza så känner jag mig inte på topp precis. Var så längesen vi åt pizza så det unnade vi oss idag. Orkade inte laga mat... Så tråkigt i värmen.

Hoppas nu detta inlägg går att publicera annars vet jag inte vad jag gör!:)

//Sofie

Badstranden

Pontus och hans far håller återigen på med vårt tak. Jag har funderingar på om jag och barnen ska dra oss till någon badstrand. Får ju passa på att njuta av det fina vädret och min långledighet. På lördag är det jobb igen men "som tur är" ska ju vädret bli något sämre tills dess:)

Ringde mamma för att höra om hon ville hänga med och bada men fick inget svar. Orkar inte åka helt själv med båda barnen. Roligare att ha någon med sig. Vi lär ju i och för sig inte vara ensamma på en badstrand en dag som denna men ni fattar:)

Tvätta, städa och storhandla mat står också på planeringen för dagen. Borde gå promenad och träna ikväll med. Går ju inte promenera på dagarna ju. Så varmt så Poker inte ens vill gå. Kan ju vara farligt för djuren också. Pontus har ju börjat på taket så tidigt varje morgon så jag har inte hunnit iväg då annars är det rätt skönt att gå en långpromenad innan värmen kommer igång på riktigt.

29 juni 2011

En riktigt sommarkväll

Farmor tillsammans med alla sina barnbarn. Så söta i sina flytvästar. Leah ägnade större delen av kvällen till att äta jordgubbar. Hmm undra hur hennes mage kommer vara i morgon...
Här är det roddträning på gång. Hugo ville vara med så han fick sitta med och styra i båten.
Sarah och Leah (flickorna med H på slutet) sitter och kollar efter roddarna ute på sjön
Lilla Emmsan var så gó och gla. Lärt sig gå riktigt bra sen sist vi såg. Gud vad det händer mycket på kort tid ibland!

Har haft en hel mysig kväll vid Pontus föräldrars båt. Pontus och de tränade rodd och sen åt vi kvällsmat tillsammans allihopa på White Lady (Namnet Pontus föräldrars båt för er som inte vet:) Hugo sover och Leah är på G och somna hoppas jag. Hon ligger där uppe och låter lite men det brukar innebära slutspurten innan hon däckar för natten:) Ska hoppa i säng jag också. Att det ska vara så svårt att komma i säng på somrarna. Under vinterhalvåret lägger jag mig sällan efter 22 men nu är det inte ens lönt att försöka sig på att ha det som mål ens. Är ju iväg mycket på kvällarna nu och så blir det lite senare läggning av barnen och vips är klockan 22.30. Ungefär:) Har man morgonpigga barn vill man gärna komma i säng skapligt, i alla fall jag:) Därför avslutar jag nu mitt bloggande för att sooova!


//Sofie

Biltema

Denna dagen har gått i ett den också. Till och börja med hade jag personalmöte på jobbet vid tiotiden.Inte allt för jobbigt då vi satt ut i det fina vädret och åt jordgubbar:) Sen bar det av till Linköping och Biltema för min del. Svärfar och Pontus grejade med taket och svärmor var hemma med barnen undertiden.

Att åka in till stan när det är typ 30 grader varmt ute är ingen hit. Men jag var tvungen att köpa ett nytt hjullager till volvon vår och så var det lite andra saker till som behövdes till taket. Hade även en lista med grejer till Pontus föräldrar på grejer som de skulle ha.

Bar även iväg in till Ikanohuset då jag bara var tvungen att hitta en bikini. Och till slut lyckades jag hitta en. Hittade även några sommaplagg till Leah och två tshirts till Pontus (han köper ju aldrig något själv så det var på tiden att han fick något nytt till garderoben).

Nu snart ska vi åka iväg igen. Blir en tur till Pontus föräldrars båt. Det skulle även serveras kvällsmat där så det tackar vi inte nej till en kväll som denna.

//Sofie

28 juni 2011

Livet på en pinne

Hade en jättebra förmiddag. Först fixade jag delegeringen (sköönt) sen gick jag och barnen över till Emma. Vi gav oss ut på promenad i värmen. Kanske inte det smartaste draget men det var skönt när vi kom tillbaka:)

Efter vi varit där och Pontus och hans far grejat på taket hela dagen så följde jag och barnen med svärföräldrarna ut på sjön. Pontus hade fotbollsmatch mohaha. Nej då men det var typ det bästa av det bästa. Att åka ut på sjön. Tror Pontus var lite avundsjuk när han släppte av oss vid båten:)

Hade en kanonkväll ute på sjön. Stannade till och badade och åt kvällsmat. Leah var helt galen i vattnet. Hugo gick och plaskade i kanten och vattnade gräset:) Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Riktigt synd då en naken Leah som sitter och plaskar i vattnet med en solhatt på huvudet är typ det gulligaste i världen. Ja och så en Hugo som går och vattnar vattnet med en vattenkanna. Det är också en av de gulligaste sakerna i världen.

Hugo ville sova över hos farfar och farmor så han är där inatt. Han tycker om att sova borta. Och helst själv utan Leah:) Stora killen ju!

Pontus och jag sitter och kollar gamla avsnitt av Kvarteret Skatan nu men jag tror det blir sängen mycket snart då vi båda är väldigt trötta. Värmen tar på en så att säga.

//Sofie

Delegering

Ska alldeles straxt iväg och fixa så jag har delegeringen för medicin klar till jobbet. Massa pappren att läsa igenom och grejer, det är jag inte van vid:) Som tur är har vi gått igenom allt det där väldigt noga när jag läste så det ska inte vara några problem.

Pontus och hans far är och grejar på taket. Eller Pontus lagar gräsklippare för tillfället men han ansluter sig nog också snart till taklageriet.

Jag och barnen ska iväg en sväng till Emma och Hugo sen. Hon skulle ha träff med några ur sin mammagrupp så vi fick komma också om vi ville. Och ja vi har inte så mycket annat att göra här hemma. Mest hålla oss undan så vi inte får en massa skräp på oss som ramlar ner från taket..

Nu ska jag slänga på mig lite smink så jag inte skrämmer slag på nån där ute i den stora världen:)

//Sofie

27 juni 2011

Trött son som inte vill sova

Vad jag läst på flera vänners bloggar verkar det var något som går. Söner som inte vill sova. Hugo är inte på humör att sova fast han är jättetrött. Han ska greja och ha sig och så blir han arg för minsta lilla. Men sova? Nehee.. Leah tror jag sover. Gav henne en flaska välling som hon glatt smakade i sig inne i sin säng.

Var en sväng hos Krille och Sarah förut ikväll. Pontus skulle låna svets så han kunde laga ihop gräsklipparen. Hugo och Leah var överlyckliga då Sandra var där också. Nu är Gunnar här och han hade med sig hemgjord morotskaka som han syster gjort. Det ska bli muma!

//Sofie


Soligt väder idag

Barnen Gustafsson sitter så snällt ute i sandlådan och leker tillsammans. Då passar morsan på att blogga lite från altanen:)

Pontus och hans pappa är i full fart med att laga vårat tak. Egentligen borde hela taket bytas men då tid inte finns denna sommar så får vi ta det nästa.. Har massa som ska bli gjort denna sommar. Vi ska få taket klart, badrummet (om det någonsin kommer bli klart), låna grävmaskin och gräva upp allt vi inte vill ha kvar i trädgården och köpa en massa massa jord och så en massa massa gräs. Sen måste Pontus göra klart alla grindarna och sen borde även staketet målas... Därtill ska man ju hinna med en massa roligheter och för att inte tala om jobba. Jaja det rer sig nog. Får ta lite i taget. Skulle vilja hinna måla altanen och alla andra bruna detaljer på vårt hus men det får definitivt bli till nästa år.

Har annars suttit och betalat massa räkningar. Inte så roligt men nödvändigt. Sen var jag iväg en sväng medan Pontus och hans pappa hade kaffepaus i arbetet. Jag var förbi min chef och grejade angående lönerapporten. Men nu är det löst så nu hoppas jag lönen kommer in på kontot som det ska:)

Ska laga till lite lunch till arbetarna. Flygande Jacob blir det idag. Sen vet jag inte. Eventuellt att vi skulle träffa Maria en sväng men det kan bli tajt med tid då hon skulle iväg vid 16 tiden och vi nog inte kan komma här hemifrån än på ett tag. Vi får se hur det blir.

Ha en skön solig dag allihopa! Nu ska jag jaga Leah som tänker gå in med hela sig full av sand.

//Sofie

26 juni 2011

Huvudvärk

Huvudet värker så jag fattar inte redigt vad jag gör här framför datorn egentligen.

Leah sover och Pontus håller på och lägger Hugo. Själv blev jag just klar med världens tvätthög. Dagen har gått i ett. Kom hem från jobbet vid 10tiden och då klädde jag om och gav mig ut i trädgården för att klippa gräset till en mer lagom nivå. Bara det att jag hann lite mer än halva gräsmattan innan gräsklipparen la av. Jaha. Pontus ska laga den men han behövde en svets till det så förhoppningsvis kan han och Krille få ihop den imorgon. Inte så kul när bara halva trädgården är klippt.

Sen bar det av hem till mamma och fira henne. Fick så mycket god mat. Både grillat, efterrätt, och sen födelsedagstårta till kaffet. Känns som jag ätit typ 5000 kalorier idag.. Pontus och jag tog oss en hundpromenad så lite har jag rört på fläsket i alla fall.

Efter vi varit där åkte vi ut till Asby då Pontus hade träning med rodden. Jag och barnen var hemma hos svärmor och gosade med Larzon. Så stor han blivit bara sen sist vi såg honom! Små hundvalpar växer så det knakar verkligen.

Kom hem lite senare och så skulle barnen ha gröt innan sänggående så ja..Det här med rutiner är lite ur balans för tillfället känner jag. Men men. SOMMAR! Det är det ju bara en gång om året:)

Nu ska jag och min huvudvärk gå och lägga oss.

//Sofie

Bildregn från midsommarafton

Far och son. Eddie och Zeb var glada att det var midsommar:)
Sen kom regnet. Då fick altanen extraknäcka som regnskydd åt en väldans massa vagnar.
Den goda jordgubbstårtan. Zeb fick dock nöja sig med gröt.
Så här såg det ut det ut när vi satt och åt:)
LillHugo satt och smsade för fullt
Zeb hade det skönt i väntan på grillningen
Kubbspel blev det också
Poker fick då vara kopplad för annars jagade han pinnarna som vi kastade
Hugo fick lite handikapp och fick gå fram lite längre när han skulle kasta
Och den bilden kom visst med 2 gånger..Och inte går det radera bara en bild, varför är det så? Ska jag radera och har laddat upp flera bilder så raderas alla! Någon som vet hur man undviker det?
Så här glad var Eddie när han hittade whiskeyflaskan
Åhh en bild där jag är med på. Eller en bit av mig! Inte dåligt:) Var bara jag som höll i kameran hla kvällen typ men en bild lyckades även jag slinka med på:) Eddie sitter och lär Leah lite om olika sorters nubbar..Leah var helt fascinerad av en broschyr med massa olika nubbar i. Ska ju börjas i tid:P
Haha kolla in allas ansiktsutryck. Så roligt.
Emma och Hugo. Ja en liten bit av den andre Hugo också.
Fina Pontus
Och till slut kom vi på att det var dags för grillning. Blev lite senare än tänkt men det gjorde inte så mycket. Vi fick ju mat tillslut:) Pär, Eddie och Gunnar håller koll på köttet.

25 juni 2011

Grattis Mamma!

Glömde ju nämna att Världens Bästa mamma fyller år idag! Grattis Grattis! Vi sak dit imorgon och gratulera hela familjen så det blir trevligt:) Ja det var väl det jag ville säga med detta inlägg. Grattis Mamma!!

Hard work work!

Nu så! Tid att skriva lite här också:) Sitter faktiskt på jobbet och har rast. Började jobba idag vid 12 och ska ha natten så jag går hem vid 10 imorgon.

Midsommarafton var kanoners! Så himla trevligt. Det var vår lilla familj som var hemma hos Emma, Pär och deras Hugo. Tina, Eddie och Zeb var också med och sen när vi skulle grilla dök Gunnar upp också. Tanken var att det skulle varit ett gäng till med folk men de fick olika förhinder så det blev vi som firade midsommar tillsammans:)

Hade en supertrevlig midsommarafton. Den innehöll allt både sill, nubbe, promenad med övertrötta barn i barnvagnar ute i spöregn, kubbspel, jättegod jordgubbstårta, grillat ja allt för en bra midsommarafton. Vi gick över till dem vid 13 tiden och var hemma runt halvtolv på natten. Leah höll ut längst av barnen och somnade först vid 23tiden. De var så duktiga alla barnen. Lite gnälligt ibland men annat hade ju varit konstigt:)

Bilder kommer men det får jag ta imorgon när jag har kommit hem:) Sen är min långhelg av jobb över och jag är ledig, ja fram tills nästa helg. Money money. Det är gött det. Skönt att få börja jobba igen och tjäna lite egna pengar. Inte bara dras med mammapennig och som tidigare studiemedel, en riktigt lön känns bättre:)

Nu ska jag återgå till mitt jobb. En lite snabb uppdatering om helgen i alla fall.

//Sofie

24 juni 2011

Midsommarafton!

Idag är det allaredan midsommarafton. Tjena var det inte julafton just? Jaja bara ett halvår kvar tills den kommer den också:)

Jobba gick bra. Kom hem för inte så längesen. Väldigt lugn start får jag säga men det kanske är lika bra det. Det kan säkert vända lika fort jag skriver att det är lugnt haha.

Nu snart (när alla i familjen är klara vilket kan ta ett litet tag..) ska vi iväg och handla ett par grejer till midsommarfirandet som vi såklart glömt. Varför är det ALLTID så? När jag tycker jag handlat och förberett inför allt så upptäcks det ändå alltid att det är något som saknas eller glömts.

Ska äta sill hemma hos grannarna Emma och Pär tillsammans med Tina, Eddie och Zebben. Sen på kvällen blir vi lite fler folk där som ska grilla tillsammans. Ska blir trevligt!

Och så håller vi tummarna för att det inte regnar idag. Det är molnigt här men inget regn än så länge. Hoppas det uteblir. Sol är väl för mycket att önska menar jag:)

Glad Midsommar på er Alla!

Kameran är laddad så förhoppningsvis blir det lite bilder tagna under dagen också:)

//Sofie

23 juni 2011

Jobba jobba!

Idag börjar allvaret. Jag går på mitt semestervikariat. Börjar vid 15 idag och slutar vid 9 imorgon. Blir något nytt då jag aldrig innan haft sovandejour. Skönt pass att börja med då jag blir ledig hela midsommarafton imorgon (ja nästan i alla fall).

Hugo sitter på pottan så jag ska straxt hjälpa honom. Barnen ska jag lämna av hos Sandra innan jag går på jobbet. Det är ju en timme där emellan innan Pontus slutar så Sandra var snäll och sa att barnen kunde vara hos henne på jobbet den stunden.

Idag har vi inte hunnit med så mycket. Tänkte hunnit med en långpromenad men här har det regnat så det blev inte av. Förmiddagen gick så fort och sen vart det lunch och sen somnade Leah och nu sitter jag här och måste straxt åka. Haha intressant värre.

Nu måste jag hjälpa Hugo.

//Sofie

Trivselkväll

Så här mysigt hade vi det igår kväll när vi var på trivselkväll upp i Stoeryd här i Tranås. Mamma, Hugo, Leah och så Linnéa som också var med oss:) Vädret hade vi faktiskt med oss då det blev riktigt varmt och skönt framåt kvällen.
Det anordnades skattjakt och skatten var massa massa massa kexchoklad som gömts i området. Gick väl sådär för oss. Men med lite hjälp hittade även Hugo ett par. Det var ju några större barn som roffade åt sig allt de hittade och tog ingen som helst hänsyn till att det var mindre barn med som också ville ha. Men som sagt sågs det till att alla fick något så det var ju toppen:) Leah fick också provsmaka en bit av skatten vi hittade.
Leah tillsammans med faster Sandra. Det var hennes företag Din Bostad som arrangerade alltihop. Jättetrevligt hade vi det. Det bjöds även på fika och musikunderhållning och sen var det även musikfrågesport för de som ville vara med.
Hugo och Leah passade på att gunga lite tillsammans med mormor i lekparken som låg precis bredvid.
Det bjöds även på tipspromenad. Hugo och Linnéa var så duktiga. De vann till och med pris för de var så duktiga. Hugo var så säker på frågorna att han till och med svarade innan vi hunnit läsa dem, inte dåligt va?
Jag, Hugo och Leah. Leah hade mycket spring i benen. Jätteskoj att springa omkring med massa folk och roligheter omkring sig. Tur mamma var med för jag hade inte orkat stanna så länge om jag åkt själv med barnen. Pontus han var hemma och grejade med veden undertiden...Snart, snart så är vi nog klara med den också:)

//Sofie

22 juni 2011

Det finns ärliga och snälla människor där ute i världen

Idag gjorde jag en väldigt jobbigt upptäckt. Min plånbok var borta! Letade överallt och kunde inte hitta den. Gick igenom i huvudet när jag hade den sist. Det var i går kväll efter att jag och barnen gått våran promenad då stannade vi till på Lidl för att köpa flingor som Hugo ville ha till kvällsmat.

Jag åkte in till Lidl idag och hörde om de möjligen hittat plånboken eller om någon annan kanske lämnat in den? Men icke. Hörde då med Pontus så jag kunde låna hans kort för jag behövde köpa lite gott att dricka på systemet till midsommar (något alkoholhaltigt kan ju vara gott jag som aldrig annars dricker). Men ja tjena. Jag hade ju inget leg med mig. Jag får alltid visa leg på systemet. Det har hänt en gång att jag inte behövt det. Det var precis när jag fyllt 20 och jag var höggravid med Hugo. Skulle in och köpa en flaska Whiskey till Pontus. Då behövde jag inte visa något leg haha.

Jaja vi åkte till systemet tillsammans jag och Pontus då han ändå hade lunchrast. Pontus fick köpa ut till sin stackars sambo:) Där inne i affären somnade barnen bus i vagnen så då tog jag mig en riktigt långpromenad undertiden. Passade på att ringa och spärra kort undertiden. Och precis efter jag lagt på luren så ringer det ett okänt nummer. Då är det en snäll farbror som har hittat min plånbok! Åhh lycka! Det är lycka på riktigt det:) Gud så glad jag blev! Han möte upp mig inne i stan så jag fick tillbaka plånboken och allt var kvar där i. Tänk att det finns så snälla människor! Så tusen tack till dig som åkte i en volvo med loggan"www.aventyrsguiden.se". De är bra folk som jobbar där:)

//Sofie

Leahs docksäng


Bilder på docksängen jag köpte till Leahs rum. Funderade först på att måla om den men nu tycker jag det är en rätt cool färg på sängen. Den får förbli i den här blåa nyansen. Däremot skulle jag vilja fynda lite fina lakan eller likande att bädda med i sängen. Kanske ska ta och sy om gamla fina broderade lakan i rätt storlek för sängen. Det vore väl sött?

//Sofie

Böcker om inredning

Alltid när jag är hemma hos mamma brukar jag plöja igenom hennes alla inredningstidningar. Mamma köper flera av de bättre inredningstidningarna. Själv är jag för snål för att köpa dem haha. Usch de kostar ju lika mycket som en bok ju! Därför brukar jag istället passa på att shoppa böcker om inredning istället när jag hittar något som verkar intressant. Roligare att lägga pengar på en hel bok än bara en tidning, så resonerar jag:)

Kul med alla olika typer av inredningsböcker tycker jag. Så roligt att kolla på alla fina bilder om inget annat:) Är det någon som har tips på någon bra bok? Såg i Susannas blogg för ett tag sen att hon skrev om böcker om inredning också. Har letat lite på nätet och det finns ju så mycket! Alldeles förmycket:)

Bilden visar mina favorit böcker. Den längst till vänster köpte jag häromdagen på ICA Kvantum:) Riktigt fin bok med massa bra tips! Sånt gillas:) Anna Örnberg har gjort många fina böcker.

Det som är bra med inredningsböcker är just att man bara kan sitta och bläddra i dem. Passar perfekt när man har småbarn som avbryter en hela tiden så fort man grepar taget om en bok.

//Sofie

En liten sovmorgon

Barnen sov till 8 idag! Jippi! Så skönt. Eller nja. Jag har ju en lustig förmåga att fast mina barn sover längre än vad de brukar så vaknar jag ändå vid deras vanliga "vakna upp tid" och sen ligger jag på spänn och väntar på att de ska vakna, för det vet jag ju att de gör snart. För de vaknar ju alltid vid den här tiden. Eller inte.. Men det är skönt att få ligga och dra sig i sängen lite mer än vanligt i alla fall:)

Onsdag i dag vilket innebär att imorgon drar jobbet igång på allvar för mig. Kommer gå bra. Hoppas jag.) Jag tycker alltid det är vemodigt att jobba på sommaren men så vet jag ju att bara man kommer in i det så går det så bra så. Hoppas på att jag kan få ett fastjobb snart så jag också kan få vara ledig på somrarna med mina barn.

Har just tryckt i mig och barnen frukost besående av lite allt möjligt. Ägg, fil, macka, mjölk, flingor, falukorv (?) och annat... Orkade inte bråka med gröten idag. Hugo fick välja fritt och då blev det blandad kompott.

Nu ska jag röja undan här innan vi startar dagen på allvar. Promenad står på schemat och sen får vi se. Ikväll (om vädret inte är dåligt) ska vi på trivselkväll upp i Stoeryd. Skattjakt för barnen och lite musik skulle det bjudas på. Hoppas på att vädret håller sig på topp bara!:)

//Sofie

21 juni 2011

Jordgubbar

Barnen sover och jag sitter här framför datorn med en skål jordgubbar som jag trycker i mig:) Pontus är på fotbollsträning så jag får se om han hinner hem innan jag går och lägger mig. Är rätt trött ikväll.

Har haft en bra dag tillsammans med Emelie, Leo och Maria. Hugo blev klippt av Maria fast det var inte så lätt då Hugo tyckte det kittlades:) Men han blev så fin så fin. Han ser mycket större (äldre alltså) ut så fort han får håret klippt. Vi åt lunch tillsammans och så åkte vi in en sväng till stan och gick lite där. Tyvärr ville inte barnen alls sova som vi hade planerat men men det gick bra ändå:)

Något annat bra är att vi fått diskmaskinen lagad. Det kom en gubbe hit tillslut. Nästan 2000 kronor ville han ha för ett byte av ett filter.. Nästan en ny diskmaskin ju! Som tur var (berättade Pontus jag hade helt glömt bort det) hade vi en tilläggs försäkring som vi tog när vi köpte maskinen. Så kostnaden gick på den som tur var.

Kvällen spenderade jag och barnen med en promenad tillsammans med Poker. Gick inne i stan. Det går inte gå på här ute vid sena eftermiddagen/tidiga kvällen. Leah tycker det är sååå tråkigt att gå på vägar där ingenting händer så antingen somnar hon (vilket hon inte får vid den tiden) eller skriker hon sig igenom promenaden. Men i stan är det ju lite mer bilar och folk att kolla på så då går det så bra så att åka i vagnen:)

Nu ska jag se om det är något bra på TV:n annars är det en tvätthög som ropar på mig. Jag försöker ignorera den men det är svårt. Den börjar återigen ta form av ett enormt berg och det är inger jag gillar.

//Sofie

Ett litet penntroll

Leah springer omkring här och är på jättebra humör. Blöja och ruffsigt hår, hon ser precis ut som ett litet penntroll:)

Får faktiskt börja med och berömma min son! Idag när han vaknade ville han själv sitta på pottan och han gjorde faktiskt något när han satt där:) Bra start på dagen!

Igår hann jag med både laga mat (lagade maten vid 16tiden men hann inte äta innan 21 på kvällen..jaja), gå promenad tillsammans med Poker, åka och träna på gymmet och sist men inte minst storhandla!!! Var på Willys efter klockan 20 (de stänger 21) och det var massa folk! Usch jag vill inte ens gå in i en mataffär de närmsta dagarna innan midsommar. Nu ska vi ha så vi klarar oss. Så dyrt som det blev:)

Idag kommer Emelie, Leo och Maria hit på besök. Ja och vet ni vem som mer kommer på besök? Jo "laga-diskmaskin-mannen"! Inte en dag för tidigt. Han skulle komma mellan 10-11, det ser vi fram emot.

Nu ska jag röja i köket efter frukosten. Leah har ätit kokt ägg helt själv. Hon är helt galen i det. Tyvärr kommer ju inte riktigt allt i munnen:)

//Sofie

20 juni 2011

Äntligen!!

Så sover Leah. En mycket sen eftermiddagslur men vad tusan..Får väcka henne om en stund igen. Envis dotter har jag som inte vill sova. Provade att lägga henne vid tolvtiden men det gick inte. Sen var vi iväg en sväng och på hemvägen trodde jag hon skulle somna i bilen men inte..Nu (efter en flaska välling) sover hon inne i sin säng. Hon var så trött så trött men att det ska vara så vårt att sova när man är så trött. Det är ett mysterium.

Vi hade en hemmadag på förmiddagen. Städade lite och grejade med tvätt och disk. Sen åkte vi iväg en sväng och sorterade sopor! Det gör vi ju inte för ofta. Är väldigt dålig på det där med källsortering. Det borde jag bättre mig med.

Sen blev det en sväng förbi Tina och Zebbisen. Jag beställde hem 4 klänningar från Nelly för ett tag sedan och så var det en som inte jag kunde ha som Tina var intresserad av. Så den var vi och lämnade där:) Eller det var 3 klänningar som jag inte kunde ha eller som inte passade.. Så nu har jag varit duktig och lagt ner de andra 2 i returpåse som jag bara ska komma ihåg att skicka iväg också.

Nu ikväll är det massa som borde bli gjort. Laga mat, promenad med Poker, träna på gymmet och så klippa gräsmattan. Hmm får se i vilken ordning vi gör det i. Gymmet ska jag bara till och så måste jag ta mig en promenad också. Gräsmattan är lite prio också då bara halva är klippt och det ser ju inte så kul ut precis. Och så borde Pontus verkligen få greja inne i badrummet. Vill så gärna ha det klart!!!! Är ju bara "små fix" kvar så det borde ju inte ta så lång tid..

Som sagt våra kvällar försvinner i ett nafs. Vet inte när vi satt och kollade på TV en vardagkväll sist...

Ja just det! Storhandla mat måste vi också göra idag. Och nu precis ringde jag till Pontus och kom på att han borde göra dörrlisterna till badrummet på jobbet innan han kommer hem..Ja saker och göra finns det gott om i vårt hem. Någon som är intresserad av att klyva den sista veden så hojta bara till så fixar vi det:)

//Sofie


Byta kläder med varann!!

Klädbytarparty

Onsdagen den 6 juli klockan 18.00
i Åviken Ljungsäter

Ta med alla gamla kläder, skor, smycken, sjalar etc som inte längre används men som är i gott skick. Jag fixar med något att äta och vill ni ha starkare saker att dricka får ni ta med det själva:)

De personer som kommer är alltså:

- Tina
- Emelie
- Hanna
- Hannas kompis Anna
- Micaela
- Maria

Det var fler som skrev intresse vid första gången men som inte hörde av sig sen. Men om ni vill hänga på finns det fortfarande en möjlighet. Men hör av er snarast då jag behöver veta med planering av mat och det.

Fan så kul det kommer bli, eller hur???:):)

//Sofie

Korvsmörgås och ett glas mjölk

Det blir min frukost idag. Eller ja två korvsmörgåsar för jag funderar starkt på att gå och göra mig en till:) Leah sitter bredvid och baltar med yoghurten.. Hon ska bara äta SJÄLV. Inte en chans att mamma får hjälpa till, då kniper hon bara med munnen. Jaja bara hon får i sig mat. Tvättmaskin och skurtrasor har vi ju:)

Och på tal om skurtrasor. Vi har kört stenhårt med Hugo nu och att han ska gå på pottan. Sen en vecka tillbaka så får han inte ha blöja alls, inte ens på natten. Hugo är ju så envis och verkligen "allt eller inget". Han fick ha blöja på natten men då blir han ju helt omvänd igen och ska då bara ha blöja på sig helt och så börjar det om igen.. Så nu har han inte fått ha någon blöja alls på dygnet utan bara kalsonger. Och det går bra han frågar till och med om att få ta på sig kalsonger. Men det stora jobbiga men. Han kissar ju på sig HELA tiden. Även att vi sätter honom på pottan/toan så gör han ju inte ifrån sig utan går och gör det i byxan istället.

Visst om det bara kom i byxan men det kommer ju över hela huset. I morse till exempel så satte jag honom på pottan utan problem och han kissade liite. Sen efter ett tag kommer han och då ser jag hur hela pyjamasen är nerkissad. Jaha bara gå på jakt efter VART han kissat. För det säger han ju inte. Är ju så tråkigt för Leah går ju i det och kladdar runt med det om inte vi hinner se det i tid. Och imorse hade han ju även gjort nummer 2 i byxan. Visst jag torkade honom ren och satte på rena kläder. Men då hade ju bajset också läckt när han sprungit omkring så det var massa massa små bajkluttar över hela huset. Leah trodde ju det var godis så jag fick stoppa henne från att själv gå på "godisjakt" och satte henne i stolen (fastspänd) så jag kunde leta bajskluttar ifred och torka upp..

Asså ska det vara så här? Jag orkar inte. Hela dagarna går åt att sätta Hugo på pottan regelbundet fast han inget gör och sen får vi kiss och annat utportionerat över hela hela huset. Inte trevligt alls. Och massa städ och tjat blir det. Så himla envis han är. Han har verkligen bestämt sig för att mamma och pappa ska minsann inte få rätt i att man ska gå på pottan, hellre gör jag det i byxan. Typ..Jaja någon gång blir han väl duktig och gör det man ska på toan och inte i byxan. Men det är en massa jobb....

//Sofie

19 juni 2011

Tacopaj

Sitter och väntar på att tacopajen ska bli klar i ugnen.Sen kvällsmat så att säga:) Pontus lägger Hugo och Leah hon sover. Så tyst och skönt det är:)

Vi var hurtiga och gick promenad tillsammans hela familjen i regnet förut. Det var riktigt skönt faktiskt. Hade planer på att ta en löprunda ikväll också men allting som skulle göras här hemma tog längre tid än planerat...Men imorgon ska jag ta mig en sväng till gymmet i alla fall, woohoo! Två veckor sen sist bara:) Fast några löprundor däremellan har jag faktiskt hunnit med men ändå.. Skärpning får det bli!

Ska kika till pajen i ugnen. Den borde vara klar nu.

//Sofie

Lite finare mjölk

Vi brukar ju hämta hem mjölk från Pontus kusin som är mjölkbonde. Då brukar det se ut så här. Men det är ju inte speciellt praktiskt att hälla mjölken ur en hink så vi brukar hälla upp det i en..
Sån här kanna. Ful men praktiskt:)
Men så igår när jag var på loppisen och fyndade docksängen till Leah så hittade jag dessa fina. Så fina och så bra till oss! Glasflaskor med kossor på och så står det till och med "milk" på dem:) Pontus är emot dem men jag är för! Mat äter och dricker ju inte bara med munnen utan även ögonen:) Ser så fint ut med dessa flaskor i kylen. Pontus får väl ha sin gamla kanna men jag kommer använda dessa haha.

Första mötet med Larzon

Här är lille Larzon tuggandes på en tuggpinne:)
Leah kör traktor med hjälp av storebror och Larzon
En tröttis
Ja vad gör de egentligen? Kollar efter en hundvalp som smugit under verandan är svaret..:)
Leah kör på hårt. Så hårt att hon kör över farmor sin:)

En gnällig liten dotter

Leah är inte piggelin. Hon är förkyld, snorig och hes. Nu hoppas jag hon somnar inne i sin säng. Hon hade lite feber så jag gav henne alvedon så hoppas att det hjälper.

Igår var vi ute hos Pontus föräldrar hela dagen. Pontus hade fotbollsmatch så vi var där och väntade på honom lika gärna som att sitta ensamma hemma. Lille Larzon han var så söt så söt! Hundvalpar är ju speciella:) Helt underbart fina. Hugo och Leah tyckte också det var skoj med en hund som var i deras storlek. Och Hugos nalle luktar numer Larzon:)

På kvällen när vi kom hem och barnen sov hade vi filmkväll framför Zeb Macahan. En redigt bra västenserie:) Kommer ihåg att jag såg på det för massa år sen så det var kul att se på det igen. Vi har hela första säsongen. Vi såg pilotavsnittet igår (två timmar lång) och fortsätter vädret vara som nu så blir det kanske ett till avsnitt i eftermiddag. Innan dess måste det städas.

Pontus och Hugo ska iväg och hjälpa Krille med hans båtmotor så det blir väl jag som får stå för städandet...:P Bara Leah vill sova vill säga. Annars blir det inte mycket gjort med tanke på hur hon mår.

Bilder får jag lägga upp lite senare då jag sitter vid "fel" dator för det:)

//Sofie

PS: Yes! Docksängen fanns kvar igår, så nu är den min! Eller ja Leahs:)


18 juni 2011

Hoppas!!

Nu äntligen ska jag kunna få åka iväg utan barn, barnvagn och hund för att kika på en loppis. Jag har gått förbi deras skyltfönster flera flera gånger och där har det stått (jag hoppas att det står) en jättesöt docksäng. Jag har tänkt varje gång att den, den vill jag köpa till Leah. Men det är en jätte trång loppis, lokalerna är verkligen inte gjorda för att ha barn med sig in, än mindre vagn. Och absolut inte hund. Sen har det inte alltid varit öppet när jag gått förbi..Ja mycket om och men. Men idag ska jag göra ett försök att åka dit och se om den fina lilla docksängen finns kvar. Hoppas!

Annars måste jag ta tag i gräsmattan som jag inte hann klart med igår. Gräsklipparen la av efter halva klippningen men Pontus lyckades hitta en mojäng som var loss så nu är den lagad igen. Sen ska vi till svärföräldrarna och kika på deras nytillskott i familjen, en liten hundvalp! En Larzon:) Får knäppa kort på honom och visa sen. Han lär vara söt har jag hört:) Pontus har fotbollsmatch också så han ser vi inte mycket av idag heller. Borta är det så det tar ju längre tid då.. Se om vi blir kvar ute hos svärföräldrarna eller ska jag höra med Tina vad hon har för sig. Hennes sambo är i väg denna helgen så vi kanske kan slå oss samman en stund idag:)

//Sofie

17 juni 2011

Mina små skattfynd

Äntligen ett till "bokstöd" till Hugos bokhylla. Han har länge bara haft ett strykjärn men nu så finns det två som kan stödja upp alla hans böcker:)
En grön poslinsskål kanske ni tänker men den här skålen är så mycket min mormor för mig. Den här skålen använde hon alltid i köket när hon grejade. Kommer ihåg när vi var små och hon gjorde rabarberkräm till oss som hon alltid serverade i den. Måste göra rabarberkräm till Hugo och Leah och ha i den. Måste ju föra traditionerna vidare så att säga. Plus att Pontus är helt galen i hemgjord rabarberkräm. Själv är jag faktiskt inte så förtjust i det längre. "Föråt" mig väl på det när jag var liten:)
Denna fina kanna ska vi plocka en bukett blommor åt. Kommer bli fint det:)

Jag hittade även en gammal skolbänk och en korgstol som ska hem hit. Och massa äldre resväskor som ska dammas av och göras fina:) Måste bara åka dit med släpkärra då vi inte kan få in det in det i bilen. Pontus kommer bli överlycklig över mina planer för söndagen!

//Sofie

Gräsklipperi

Min fredags dejt blir med gräsklipparen. Så roligt! Ännu en kväll utan min fina sambo. Han lär säkert ha somnat när jag kommer in om ett par timmar. Han har ju gått upp innan 04.00 i ett par veckor nu.. Och nästa vecka skulle han fortsätta börja tidigt på jobbet så han lär ju vara lagom trött när hans semester/pappaledighet börjar:)

Annars så drog jag och barnen hem till mina föräldrar efter Sarah varit här och hämtat Emma. Fick god lunch och sen även glass med jordgubbar, inte helt fel:) Var en sväng ute i spiksborg också. För er som inte vet är det mammas föräldragård. Var på skattjakt uppe på bovind där allt från mormor/morfar och farmor/farfar finns sparat. Ja och lite till..Kom hem med några fina saker. Kan lägga upp bilder sen:)

Efter Hugo fått åka traktor med morfar och vi andra gått en liten promenad så åkte vi hem. Pontus gräddade pannkakor till kvällsmat och jag och Hugo fick åka in en snabbsväng till Lidl då det så klart var lite saker som saknades i kylskåpet hemma.

Nu har Hugo fredagsmys framför Chuggington och potatisskruvar som han valde i affären. Klart lillpojken får det när det är fredag:)

Nu ska jag vara hurtig och klippa gräset.

Ciao!!

//Sofie

Tre busungar

Sarah kom förbi med lilla Emmsan här på morgonkvisten. Hon skulle på arbetsintervju så Emma ska vara här undertiden. De sköter sig så fint så de små barnen. Lite bråk om leksaker och sen blir Emma lite frustrerad när Leah springer ifrån henne. Hon kommer staplande efter men sen kryper hon istället då det går liiite fortare fortfarande. Men om nån månad eller så hänger hon nog med i Leahs tempo. Då får de att göra båda två:)

Annars är det bättre med deras små förkylningar. Eller ja Leah är lite hes när hon försöker skrika men annars är det inte så mycket mer (ta i trä).

Jag funderar på om jag skulle föröka röja lite efter gulliganerna. De går hårt fram mot vårt hus.

//Sofie

PS: Angående klädbytarpartyt så kan visst inte alla kommentar här? Men om det är så kan ni alltid lämna ett meddelande via fejjan. Annars kan ni ju höra av er på annat viss. Jag vet inte vad felet är när det inte går att kommentera. Vet att det blir så ibland men vad felet är har jag ingen aning om... Så om ni som anmält er fortfarande är intresserade av att komma hör av er!

16 juni 2011

Nu sover mina trollungar

Hugo och Leah för nästan ett år sen..Tjockis Leah är 3 månader och Hugo inte ens 2 år fyllda.. Mina fina ungar!

Nu sover både Hugo och Leah. Lite bestyr när man är själv hemma på kvällarna. Den här veckan har ju gått i vedens tecken för Pontus. Har knappt sett honom alls. Eller jo det har jag ju men knappt pratat med honom.. Och ikväll hade han fotbollsträning som han ju bara inte fick missa. Kul kul..Ännu en kväll själv hemma med mina små. Inte för det gör något tycker mer det blir ensamt och inte ha Pontus här också. Roligare när hemma familjen kan umgås på kvällarna. Men men de kvällarna kommer de också:)

Jag har massa att stå i. Men vart är orken? Borta. Som Hugo skulle ha sagt.

Idag när vi gungade så gungade Hugo upp till Obelix i himlen. De åt glass. Obelix åt mest:) Haha han är så go med sina tankar och funderingar. Jag har funderat på att skaffa en bok och skriva upp alla fina, roliga, kloka ord som kommer ur barnens munnar. Ja Hugos är det väl i första hand jag tänkt då Leah mest säger korta små ord:) Men hon lär ju också börja med sina funderingar och det kan vara något fint att spara. Är ju inte så duktigt på att göra album och sånt. Är glad när jag kommer ihåg att skriva i deras "första året" böcker. Men en bok med alla deras kloka citat som de kan få när de är stora. Det vore roligt att ha.

Nu ska jag smyga in och stänga av cd:n i Hugos rum.Han vill alltid lyssna på Klas Klättermus innan han somnar. Nu sover han och jag orkar inte höra på skiten mer:)

//Sofie

Förkylda barn

Både Hugo och Leah är inte helt piggelina. Det verkar som det var de som fick mitt halsonda som jag hade i går kväll... Nu sover de båda två så jag hoppas de är piggare när de vaknar. Sömn är ju ofta den bästa medicinen. Med det kan ju vara lite svårt att förstå när man är liten, att sova är det bästa.

Jag har jobbat några timmar nu på morgonen. Hugo var sin sista dag på dagis så nu har han sommarlov:) Leah var och busade med kusin Emma undertiden.

Det är lite små sorligt att Hugo inte kommer gå kvar på sin fina dagisavdelning längre. Har verkligen trivts så bra där med både barn och personal. Nu blir det Leah som kommer gå där och Hugo får flytta över till den större avdelningen. Kommer nog bli bra det också men det känns så tråkigt då vi trivts så himla bra med den avdelningen han går på nu.Vår stora kille som inte längre går på småbarns avdelningen, tiden går såå fort!

Angående klädbytarpartyt så hade jag tänkt mig kvällstid och egentligen hade jag tänkt en kväll för bara oss tjejor men god mat och dryck. Men såklart är det ju roligare att man kommer med barn än att man inte kan komma alls:) barnvana är vi ju allihopa som kommer:)

Nu ska jag ta tag i disken som jag struntade i igår... Usch det är inget roligt. Och ännu tråkigare blev det när vi ringde och skulle höra vart reparatören höll hus och de meddelade att de inte skulle komma innan tisdag nästan vecka! Pontus ska åka och skälla på dem på sin lunchrast. Tänker aldrig mer köpa varor där om de inte håller vad de lovar. Dålig stil.

Diska diska diska det är vad jag ska göra nu... Vi avslutar med ett usch för det är vad det är. Usch.

//Sofie


15 juni 2011

Datum för Klädbytarparty!!

Det var ju några till som var intresserade av att vara med på ett Klädbytarparty, vad kul! Nu äntligen har det blivit klarhet i mitt schema så nu kan jag bestämma datum.

De personer som jag har förstått är intresserad av att komma är:

- Tina
- Hanna
- Emelie
- Maria
- Micaela
- Noomi
- Maria
- En vän till Hanna:)
- Och kanske Sandra och Ida kusin:)

Datumet jag tänkt är den 6:e juli i första hand. Hoppas det är ett datum då flera kan komma! Om du kan komma (eller inte..) så lämna en kommentar här. Är det flera som inte kan då kan ju datumet flyttas. Jag tog en onsdag dels för jag är typ inte ledig många helger och en vardag kanske det är flera som kan? Plus att det är roligt med lite saker inplanerade i veckan, speciellt nu på sommaren tycker jag:)

Så tjejer, kan ni det datumet?:)

//Sofie

Ont i halsen

Fan börjat få ont i halsen, det är inget bra tecken.. Hoppas jag vaknar upp imorgon och den är borta.

Barnen var som igår väldigt svåra att få att somna. Leah tror jag fortfarande inte sover.. Ahh och de som ska upp tidigt imorgon! Jag går ju bredvid imorgon igen så det blir tidigt upp för oss alla.

Ikväll var Tina och Zeb förbi en sväng. Ja Sandra var också här. Hugo har nämligen börjat gå på pottan (jippie!!! inte en dag för tidigt:) Så då hade Sandra lovat honom en liten present.

Vi gick kvällspromenad och pratade en massa som vanligt. Kul med lite sällskap nu på kvällen då Pontus bosatt sig (?) ute i vedhögen. Hoppas de blir klara där ute så vi slipper skiten sen... Nu är Gunnar och hjälper till så det går ju lite snabbare när de är två stycken som kan jobba. Snälla vänner och familj vi har som hjälper oss:)

Nu ska jag se till min dotter och sen blir det sängen. Lika bra att komma i säng tidigt då jag vet att jag har barn som vaknar i natt plus att vi alla ska upp tidigt.

//Sofie

PyttiPanna

Skulle laga till lunch och det blev inget mer avancerat än pyttipanna. Är det någon som har bra lunchtips? Jag hatar att stå och laga mat 2 gånger om dagen. När Pontus kommer hem från jobbet vid halvfem så vill han gärna ha lagad middag. Och det passar mig bra att äta då också. Men barnen (ja och även jag) behöver ju få i oss något vid lunchtid. Och det är inget roligt att göra värsta måltiderna två gånger på en dag.. Tips någon?

Annars så har vi varit iväg till vårdcentralen en sväng nu på morgonen/förmiddagen. Hugo har en massa utslag på kroppen som vi inte vet vad det är. Trodde först det var vattkoppor men det är det inte kom vi fram till. Utslag på barn är tydligen väldigt svårt att specificera. De kan tydligen få utslag och ibland kan det vara virusartat och ibland kan det ha i samband med om de haft feber etc. Men Hugos märken trodde de var någon typ av bet. De kliar ju och är i olika storlekar och är utsprida över hela kroppen. Hmm..Hade det inte blivit bättre på fredag eller om det blir värre får vi återkomma.

Leah fick vara och leka hos Zebbisen undertiden jag och Hugo var iväg. Skönt att hon fick vara där då det blir smått kaotiskt när man ska ha med sig båda barnen och det innefattar massa väntetid och man ska kunna prata med en annan vuxen:) Tina och Zeb kommer förbi en sväng ikväll också. Eddie jobbar eftermiddag och Pontus ska greja med veden så vi hade inget att göra nån av oss:)

Nu ska jag röja efter mina barn som har lämnat spår efter sig från lunchen. Får väl ställa mig och diska igen. Tredje gången bara idag. Har jag nämnt att jag hatar att diska?

//Sofie

14 juni 2011

Ännu ett inlägg denna kväll

Ikväll när Pontus och far hans höll på med veden så sysselsatt jag och barnen oss så bra vi kunde. Åkte in till stan och gick hundpromenad tillsammans och sen blev det en sväng in i mataffär för att inhandla nödvändigheter. När vi kom hem så sprang Hugo och Leah omkring på baksidan av huset. På baksidan har vi som en stor härlig äng som är perfekt för små energiknipen till barn att göra sig av med allt spring i benen. Både hund,barn och mamma motionerades:)

Nu blir det sängen. Nu orkar jag faktiskt inte blogga mer. Eller vad vet jag kanske slänger upp ett inlägg till hoho. Konstigt det där. Ibland har man ingen blogglust och vissa dagar blir det flera inlägg. Här kommer några till bilder på mina härliga underbara barn. Bara för att det går så fort att ladda upp bilder för en gångs skull, då måste man ju passa på:)




Sov du lilla barn!!

Våra barn vill inte sova ikväll. Kan det bero på besök av både farfar och faster kanske? Pontus pappa har varit här hela kvällen och hjälpt till med vedhögen. Det är en seg hög som inte vill minska i första taget, men det bara växer i den andre änden och tur är ju det:)

Jag har gjort två väldigt nyttiga saker idag.

1. Jag har rengjort vår dusch! Det var välbehövligt. Så välbehövligt att inte ens all skit lossnade...

2. Jag har (nästan) sorterat klart bland alla bilderna på datorn och hårddisken. Det tar sin lilla tid må ni tro. Och från och med nu lovar jag mig själv att alltid sortera in alla bilder jag lägger in i datorn i rätt mapp från början..Det underlättar livet så mycket. Sen lovar jag att aldrig någonsin under några som helst omständigheter döpa massa mappar till "blandat", "måste sorteras", "allt möjligt" etc. Värdelösa namn på mappar och ännu mer värdelöst när det inte är sorterat...

Nu ska jag umgås med min sambo och sen blir det sängen. Vi är båda två helt slut. Måste bara diska först då den där gubben/tanten som skulle komma och laga vår maskin inte kom idag!! Den här lilla meningen är riktat till dig du okände person som inte dyker upp och lagar vår diskmaskin: JAG HATAR DIG!

//Sofie

Kommunal Lekhage

Det är roligt när farfar kommer på besök i jobbarbilen. Flaket där bak är en perfekt lekhage för 2 små barnbarn. Och för er som inte fattar rubriken så jobbar Pontus pappa på kommunen, alltså en kommunal lekhage. Nästan som gratis dagis ju. Eller det kanske var att ta i:) Men en rolig liten lekhage är det allt:)



PS: Förövrigt har jag ÄNTLIGEN hittat funktionen på min kamera så det inte ska vara datumstämplat på alla bilderna. Hatar det, ser ju inte så fint ut precis.

//Sofie