30 november 2011

Päronsplit

Jaha så har man plågat sig själv på gymmet i över 1 timme och vad sitter jag med i munnen? Jo en päronsplit. Hade massa glass i frysen som Pontus köpte hem till Hugo. Har Hugos mamma någon karaktär? Nej. Uppenbarligen inte.

Annars gick det faktiskt väldigt bra och träna. Vi var riktigt duktiga Noomi och jag:) Skitsnack blev det inte mycket av under träningen så det tog vi ifatt efteråt. Så jag glömde bort klockan lite och Pontus som skulle iväg. Men det gick bra som tur var.

Hugo har varit piggare nu ikväll så det är jätteskönt! Hoppas det håller i sig. Imorgon är jag hemma med barnen. Min först riktiga VAB dag. Jag har varit hemma med sjuka barn innan men då har jag aldrig haft något jobb (eller varit timvikarie men ni fattar) eller så har jag studerat. Så det känns nästan lite roligt att få ringa och säga att man ska vara hemma för vård av sjukt barn. Eller roligt men ja återigen ni fattar nog vad jag menar. Annars lämna en kommentar så ska jag förklara mer ingående för er. Tro mig:)

Nu ska jag ner och lägga på i pannan och sen hoppa in i duschen.Sängen känns väldigt lockande därefter så det får det nog bli.

God Natt!

//Sofie


Tredje gången gillt?

Ni vet jag och mina easy ton skor från reebook? De har ju inget annat än strulat med dessa skor. Nu var jag inne ännu en gång på Intersport och klagade. Det har nämligen gått hål i hällen på skon. 2 månader gammal. Inte okej för ett par skor som kostade 1200 kr.

Jag har aldrig tyckt om Intersport i Tranås. De är så sur personal och inte vidare hjälpsamma. Men jag har ändrat mig efter alla problem jag haft med dessa skor. De har varit helt suveräna! Hjälpsamma och inte ens sagt något när jag inget kvitto hade kvar.

Idag när jag kom in och berättade min historia om mina skor så sa tjejen direkt att detta var inga skor för mig. De passade inte mina fötter. Så hon föreslog en helt annan modell och märke. Men med samma funktion.

Det roliga är att det var dessa skor jag från början ville köpa. Men säljaren övertalade mig att inte köpa dem då easy tone var de senaste på marknaden och de skulle vara såå bra. Eller inte.

Hoppas jag blir nöjd med dessa. Hade tänkt inviga dem idag då jag bokat in promenaddejt med Tina och Zeb men så blev det ju inte nu när Hugo blev dålig. Får ta och promenera i dem en annan dag. Sköna var de i alla fall. Om en lite ovana att gå i men det var ju de andra också i början. Nu hoppas jag bara de håller. Tredje gången gillt så att säga. 
Så fort jag lyfte ur skorna ur dess kartong var det någon som var snabbt framme och la sig där i. Han älskar att ligga i lådor väskor och sånt.. Tokkatt:) 

//Sofie

Glassbilen

Glassbilen har ALDRIG stannat hos oss innan. Jag har inte ens sett glassbilen här innan. Men idag, idag kom den och klingade sin melodi precis utanför Hugos rum där han låg och sov. Hugo vaknar med ett ryck och kikar ut genom fönstret. Kollar på mig med sin glansiga febriga blick och säger: "Vill ha glass mamma"

Klart min prins ska få glass! Hoppar i kläderna och på med jackan på Hugo. Kommer ut och... Glassbilen åker.Såklart. Fan.

Hugo jätteledsen och jag superstressad. Ringer Pontus och ber honom köpa med glass hem efter jobbet. Men Hugo är ledsen. Tar ett tag innan han går med på att pappa kommer med glass sen.

Usch inget kul när ens fina barn är dåliga. Inte ett dugg. Hoppas Hugo piggnar till fort.

//Sofie

Ännu mer feber

Så var det Hugos tur att få feber. De ringde från dagis idag så Pontus pappa var (återigen) supersnäll och åkte och hämtade barnen på dagis så jag hann jobba klart de sista timmarna. Pontus hade svårt att åka ifrån och i mitt jobb är det definitivt svårt då det måste komma in en annan personal och det kan ju ta sin tid.

Vi löste det i alla fall denna gången och det är skönt. Men är ens barn sjuka så måste man ju åka ifrån. Så är det ju bara. Båda barnen sover nu och jag sitter här.

Funderar på att sova en stund jag också. Ska och träna klockan 17 tillsammans med Noomi. Det ska bli kul. Något skoj mitt i all feber.

Slår vad om att jag åker på feber till helgen. Vi som har hela helgen inplanerad. Skulle inte förvåna mig.

Hoppas mammas prins är piggare när han vaknar..
//Sofie

29 november 2011

Väldigt duktig jag varit

Har både gått 1 timmes promenad med Poker, Tränat och ringt en massa samtal, hämtat ut ett par skor, skickat tillbaka samma par skor, plockat här hemma, tvättat och nu ska jag duscha. Sen sova.

Eller vi sitter framför "Veckans Brott" så jag kanske blir fast här. Har aldrig sett det innan men det verkar vara ett intressant fall de pratar om. Så fråga mig inte varför jag sitter här och skriver:)

//Sofie

Hatar Ellos

För er som undrar.

Varför skickar man ut rabattkuponger som ska gälla på hela Ellos när det inte gör det? Jag satt och gjorde värsta beställningen hos dem och vad händer då? För det första ska dessa 5 saker skickas ut i tre olika paket med 3 dagars mellan rum. Miljövänligt.

Sen dras inte rabatten av i kassan. Får då ringa och ringa tills de ÄNTLIGEN svarar. Men då gäller ju så klart inte rabatten på dessa varor. Ingen av varorna. 5 varor från olika avdelningar.

Sa bara till henne i telefonen att hon kunde slänga hela min beställning.

Dåligt Ellos. Dåligt.

//Sofie

I Fablernas Värld

Denna fina väggbonad hittar ni inne hos Ellos. Supersöt! Den ska nog Leah få i ett paket i julklapp. Hittat en julklapp till Pontus också så nu är nästan alla klapparna kirrade. Ja Nayla ska ju också ha ett paket av gudmor. Och en present. Sicka föräldrar och skaffa barn så kring jul ack ack ack:)

//Sofie

Mörkret gör mig trött!

Ge mig Ljus! Jag blir så himla trött, speciellt på eftermiddagarna när vi kommer hem efter jobb och dagis. Kan ju i och för sig även bero just på att vi varit på jobb och dagis med men mest mörkret tror jag. Så tråkigt. Nej, snö skulle inte göra det ljusare. Bara mer jobbigt för då skulle vi behöva skotta 3 gånger om dagen istället.

Pontus är (återigen) pigg och denna gången hoppas jag det håller i sig. Fast det är inte helt fel med en hemmaman. Idag har Pontus gjort köttgryta som stått och puttrat på  spisen hela dagen. JÄTTEGOTT! Sånt vi aldrig gör annars. Jag somnade till på soffan framför Lyxfällan förut. En liten stund. Och gud så skönt det var. Tills Hugo och Leah kom och hoppade på min mage.

//Sofie

Feber

Pontus blir hemma idag också då hans feber inte vill ge med sig. Jag sitter och har precis ätit frukost. Ska upp och göra mig klar innan det är dags att väcka barn. Japp de sover fortfarande de små trollen:) Se om Hugo inte tassar upp när jag börjar stöka där uppe, då brukar han komma uppsmygandes.

Ha en fin tisdag alla där ute. Det ska jag försöka ha. Även att jag är dööötrött.

//Sofie

28 november 2011

Handlat blöjor

Pontus kände sig bättre förut och när han tog tempen hade han ingen feber. Det gick över. Till feber igen. Så nu ligger han helt däckad där uppe. Igen. 

Pontus hann i väg och handla lite förut i alla fall under tiden han mådde bra. Eller ja det gick väl sådär. Han skulle och åka och köpa blöjor. Akutbehov av blöjor. Kommer han hem med blöjor? Nej. Så jag fick åka iväg och handla nu efter barnen hade lagt sig. 

Ska duscha nu och sen gå och lägga mig. Det har gått i ett sen klockan 22 igår när jag började jobba. 05.50 ringer klockan igen. Då blir det tisdagen vi tar tag i:)

//Sofie 

Skrikiga barn

Mammas fina hjärtan är små monster ikväll. Ohh my.. Pontus håller på och underhåller dem nu. Eller mest är det Leah som inte är på humör. Hon ska få hoppa i säng snart. Hugo också.Men först gröt.

Elen är i alla fall tillbaka. Och Pontus är feberfri. Jippie. Nej jag känner inget jippie. Båda barnen står och skriker mig i varsitt öra nu.

På återseende!

//Sofie 

Goa citat á la Mulle Meck

Hugo har fått en film med Mulle Meck av sin mormor. Han sitter fastklistrad framför den just nu. Mulle Meck är rätt så skojig. Han har många kloka orda att säga.Så som:

- "Det är med mojänger och molijoxer som med tankar och idéer: ju mer man vänder och vrider på dem desto mer kan man hitta på"
- "Finns det ett problem i ena änden- ja då finns det en lösning i den andra..."
- "Ett problem är bara möjligheter i arbetskläder"
- "Det finns inget skrot bara gamla saker som kan användas på nya sätt" (det citatet gillar nog Pontus pappa)
- "Det bästa med att resa bort är att kunna komma hem. Och det bästa med att komma hem är att veta att man kan resa bort igen...För vägar leder någonstans. Hav möter alltid stränder och himlen omfamnar alltid den som reser."

Sen så är han så duktig på att förklara saker den där Mulle Meck. Nu förstår till och med jag hur en motor fungerar. I alla fall nästan. Han är så pedagogisk den där Mulle Meck. Jag gillar honom.

Måste vara världens bästa väderdator. En sån skulle man ha:) 
Mulle Meck tillsammans med sin Buffa. Hugo har de flesta böckerna  med dessa två. Tror det är någon han saknar. Kanske får bli en julklapp?

//Sofie



Så är jag återigen här:)

Det har varit en lång dag. Och än är den inte slut. Jag sitter hos mamma och pappa. Efter jobb och dagis åkte vi hit. Pontus låg fortfarande hemma och mådde dåligt samtidigt som strömmen gått. Den gick redan igår kväll och kom tillbaka nu i eftermiddags.

Vi ska få plättar här till kvällsmat och sen bär det av hemåt igen. Till ett hus med ström hoppas jag.

//Sofie


27 november 2011

Fy vilket väder!

Pontus ligger däckad, Leah har piggnat till så mycket så hon inte alls har några planer på att somna för natten och utanför fönstret är det rena rama stormen. Vi har i alla fall fått behålla elen. Alltid något.

Snart blir det jobb. Det känner jag inte alls för...

//Sofie

Svartsjuka Leah

Leah är så otroligt svartsjuk (eller man kanske ska säga avundsjuk kom jag på nu..Vet inte vilket ord som passar bäst in. Skriver svartsjuka så får ni väl läsa det som avundsjuka om ni hellre tycker att det ordet passar in bättre).. Jag får aldrig sitta och gosa med något annat barn om Leah är med för då kommer hon genast och sätter sig i mitt knä för att markera att det är hennes mamma. Ungefär. Därför blev jag lite paff när hon idag blev helt galen när PONTUS höll i Linus. Hon blev lika svartsjuk då. Det brukar mest vara när jag är med andra barn hon blir det men nu mer även när pappa tar sig tid och gosa med sitt syskonbarn. Då blir Leah avis. 
Nu är Pontus både morbror och farbror. Inte dåligt:) 
Sarah, Hugo, Linnéa, Leah, Emma och farmor/mormor/svärmor Gunilla bakade lite julgodis. Poker och Larzon släppte  inte blicken från bakeriet. Det kunde ju komma en mumsbit till dem också:)


//Sofie

Näste man ut och få feber..

Leah fick ju feber i fredags kväll men hade ingen nu på morgonen och har inte haft något mer sen heller. Skönt. Men nu är det Pontus tur istället. Han ligger där upp med närmare 40 graders feber. Skoj.

Trodde Leah bara haft en sån där febertopp som barn kan få men nu verkar det ju smitta i och med att Pontus ligger i precis samma. Bara vi inte fört över några basillusker till Linus! Pontus kände sig ju som vanligt tills vi kom hem därifrån. Då däckade han. Han åt inte ens av maten. Då är Pontus dålig.

Jag ska ju iväg och jobba nu vid 22. Barnen sover och imorgon bitti kommer Pontus pappa och hämtar barnen för dagislämning så Pontus får vara hemma och vila sig imorgon. Lyckades lösa det så jag slipper ta ledigt. Se bara så inte jag åker på skiten också..Fattas bara det. Jag och Hugo har väl bra tur om vi slipper det.

//Sofie 

Idag har vi

Fått träffat denna killen för första gången. En riktig liten sötnos han är Linus:) Tänk att Hugo och Leah varit så små. Helt galet. 

//Sofie

Min fina familj

Idag fick jag nog den bästa starten på dagen som man kan få. Fick sovmorgon och att två glada barn med pappa hade lyxat till det med frukost på sängen åt sin mamma/sambo. Det ni:)

Leah är piggare idag. Hon har ingen feber men det sitter ju kvar lite trötthet i kroppen på henne.

Hugo är det full fart på som vanligt. Håller på att tvätta samtidigt som jag väntar på att vattnet ska bli varmt. Jag behöver duscha men tankarna visade inte på något varmvatten så det var bara och börja elda.

Nu ska jag kika in lite på några bloggar.

//Sofie

Julkort

Sitter och filosoferar lite över julkort. Hur vi ska göra i år. Kort på barnen eller inte? Ja det är frågan. Visst är det kul att skicka iväg kort på trollen men så gäller det ju att få till ett riktigt bra kort också. Det är inte det lättaste vill jag lova.

Hur gör ni? Eller ni kanske inte ens skickar julkort.. Det är ju inte alla som gör det:) Men jag tycker det är så himla kul och få julkort så då måste man ju anstränga sig och skicka iväg några också. Tycker jag i alla fall:)

Förra året blev det denna bilden vi skickade iväg. Jag beskärde den  dock lite och så gjorde lite ljusändringar. Jag var inte så jättenöjd med bilden men det var den enda där båda barnen skrattade och kollade (någorlunda mycket) in i kameran. Men de som fick kortet tyckte det var fint. Och det är ju det viktigaste. 
//Sofie

26 november 2011

Familjen Hederlig, eller kanske inte...

Jag: "Vilken fin adventsgran du och pappa har ordnat till trädgården"
Hugo:"Ja den har vi knyckt!"

Jag har ingen mer kommentar till vad Hugo sa. Det kan ju ge rättsliga följder och det vill jag inte riskera.
Denna bilden är till tomten. Tomten har här med alla bevis i världen som behövs för att jag måste få en ny kamera i julklapp. Det och så vill jag gärna ha en kristallkrona också. Men en julgran med ytterbelysning behöver jag ingen som du kan se tomten. Eller just det, inte kan se.

//Sofie

Några fynd från underbara Ullared

Dessa söta burkar blev mina för ynka 69 kr
Åhh jag hittade (med hjälp av Cissi) denna fina fågelbur! Har velat ha en jättelänge men alla jag hittat och kollat på har varit så dyra.Eller haft fel storlek. Denna hade perfekt storlek och kostade endast 99 kr. Som vanligt har jag ingen idé alls om vart den ska placeras men som vanligt brukar det ju lösa sig rätt bra ändå:)

//Sofie

Hemma och är så trött

Gick upp innan fyra i morse och har varit och trängts med en himla massa människor inne på GeKås hela dagen. Då blir man trött.

Men kul har vi haft och massa saker har fyndats. Speciellt julklappar. Har även gjort ett annat köp som jag är grymt nöjd med. Får visa upp det senare.

Nu ska jag röja bland alla påsarna. Det är några och packa upp. Ändå står två stycken ute i bilen och gömmer sig. Tomten ska komma hit och hämta dem sen har han sagt. Jag är bara en mellanhand. Tro inget annat.

//Sofie

25 november 2011

På Spåret

Sitter med mamma och kikar in "På Spåret". Trevligt, dock är jag inget vidare på några frågor.

Snart blir det sängen för klockan ringer alldeles förtidigt men vad gör det när det är Ullared man ska till:)

//Sofie

Så fina så jag dör!

Så fina. Kommer från Nelly såklart. De har verkligen bara snygga skor. För många snygga skor. Jag skulle kunna klicka hem dem allihopa. Eller nästan i alla fall. Det enda jag inte hittat hos dem är de perfekta svarta pumpsen. De ska vara höga och bekväma att gå i samt ha rundad from där fram, inte spetsig som det är på alla jag hittar. Någon som vet vart man finner de perfekta svarta pumpsen? Så länge får jag väl nöja mig med dessa:)

//Sofie

Historiskt ögonblick

Vår Lilla Leah är inte pigg. Det kan hon inte vara. Inte när hon frivilligt pekar på mamma och pappas säng och säger "sova" och kryper under täcket och somnar. Mammas fina hjärta. Hoppas hon är piggare när hon vaknar. Det är är verkligen inte likt henne. Hon har aldrig lagt sig frivilligt för att sova. Aldrig. 

//Sofie

Rycker i ögonlocket

Vad är  det för fel om det rycker i ens ögonlock. Jätteirriterande och det börjar bli jobbigt. Har hållit på ett tag. En på jobbet trodde det berodde på trötthet och det skulle ju inte vara het osannolikt. Så jävla trött som jag är..Skulle vilja ha soovmorgon! Men det blir väl nästa helg.

Ska snart hoppa i träningskläderna så jag är klar att åka när Pontus kommer hem. Ska förbi och sälja ett par stolar också innan gymmet. Det blir bra det. Hade glömt bort det men tjejen som skulle köpa dem kunde ta det senare så det var skönt.

//Sofie


Vaknar till liv med hjälp av en sockerkick

Oboy kallas det. Dricker man inte kaffe så gör man inte. Skulle vara allt bra om man gjorde det ibland. Jag är verkligen så trött. Trodde jag ställt klockan fel i morse för hon kunde ju omöjligt redan vara 06 när det ringde. Men det var hon. Skit klocka.

Idag blir det jobb som vanligt. Barnen ska till dagis. Sen i kväll bär det faktiskt av till mamma och pappa för min del. Ska sova över där inatt. För imorgon (jättetidigt) åker Cissi och jag ner en sväng till Ullared! Så himla skoj ska det bli. Vi och alla andra julshoppingsugna personen som just fått lön. Men jaja. Vi ska vara där tidigt och slå oss fram. Det blir nog bra:)

Nu måste jag göra något så jag inte somnar här framför datorn. Det var helt otroligt så segstartad man kan vara....

//Sofie




24 november 2011

Åhh så mysigt!

På söndag så får vi tända första ljuset. Och kanske inviga denna säsongens lussebulleätande. Jag brukar ofta äta min första lussebulle för julen på första advent. Det lär säkert bli så i år också. Och kanske en pepparkaka. 
Jag är en sån människa som älskar att ha mysbelysning på. Vi har alltid lamporna i fönstren tända så fort det blir höst och så får de lysa fram tills vårens solstrålar kommer. Ungefär.

Men det är speciellt när adventsljusstakarna kommer upp. Och de stora fina stjärnorna som vi har i köksfönstren. De lyser så fint så fint!

Jag har satt upp julgardinerna också. De brukar komma upp i samband med att stakarna och stjärnorna sätts på plats. Däremot tomtarna får ligga nerpackade ett tag till. Det känns tidigt för dem att kika upp redan. Även om det är en månad kvar till julafton idag. Hinner ju tröttna på de skäggiga gubbarna innan och det vill jag inte riskera.

//Sofie

Stryka eller inte stryka?

Här står jag och gör något som jag inte gör så ofta. Vadå stryker julgardiner gör man ju max 1 gång per år tänker ni nu men nepp. Inte det jag tänkte på. Julgardinerna alltså. Utan själva strykningen. Jag stryker typ aldrig. Gardiner som ska upp stryker jag. Kanske någon duk då och så. Möjligen något klädesplagg som är i akutbehov av att bli slät i tyget men annars. Nej aldrig. 

Stryker ni? Jag har fått för mig att det är en generations sak. Mamma stryker och många av mina vänners föräldrar stryker mycket men knappt någon i min ålder. Stryker du? Jag tycker strykningen tar förmycket tid och ger för litet resultat för att det ska vara värt och stå och stryka en hel tvätthög, varje gång. Skulle jag stryka all vår tvätt skulle jag ju inte göra något annat än att hålla på med tvätten. Skulle det kännas som i alla fall. 

//Sofie

Hugo och Erik kollar på bilar

Erik är på besök. Han och Hugo sitter och kollar in massa coola bilar på nätet som morbror Erik vill köpa. Hugo vill också köpa bil. Eller i alla fall ha. Det är han noga med att säga. Hugo vill ha allt. Erik också. 

//Sofie

Då var vi hemma igen

Tillbaka på plasts i Ljungsäter. Hugo kollar på barnkanalen och Leah hoppar i soffan. Snart blir det mellis.

I alla fall för barnen. Jag åt bakad potatis till lunch och jag är fortfarande proppmätt! Ohh my..

Pontus ska och hjälpa Krille ikväll. Igår var det Robin som fick en hjälpande hand. Jag ska hinna med en sväng till gymmet innan. Åker precis när Pontus kommer hem så ska vi nog få till tidsschemat även idag.

Vet inte om jag och barnen kanske ska försöka få upp lite adventspynt nu ikväll. Har inget plockat upp än. Var ju och rev bland lådorna i måndags men då tyckte jag det var lite väl tidigt att sätta upp det. Hugo längtar också tills pappa hugger en gran som vi kan ha på tomten. Det ska vara ljus i den och och så ska Hugo dansa kring den. Det har han sagt. Undra om Hugo kommer tycka det bli roligt att ha gran inne i år. Tidigare har han ju inte brytt sig nämn värt men nu verkar han ju riktigt intresserad av julen:) De pratar nog en del om det på dagis.

//Sofie 

Godmorgon alldeles förtidiga morgon..

Du satt man här igen. Och vet ni? jag har gjort mig en skål gröt till frukost! Det var längesen sist. Ja var jätteduktig och åt alltid gröt till frukost under en lång period men jag vet inte vad som hände..NU är det dags att återuppta gamla bra vanor tycker jag:)

Annars var jag duktig och var och simmande igår, 100 längder. Alltså 2.5 kilometer. Det är ju riktigt skönt att simma. Jag har (återigen) inte gjort det på länge. Emelie brukar också simma så vi funderade på att slå oss ihop. Simning är en av få träningsformer som faktiskt blir så mycket roligare när man är två. Det kan ju bli lite enformigt och ligga och simma fram och tillbaka i en bassäng...:)

Nu ska jag äta upp gröten min och klä på mig och barnen. Återigen dags för en jobbdag. Men helgen är snart hos oss igen:)

//Sofie

23 november 2011

Matlagning á la Hugo och Leah

Hugo och Leah hjälper mormor med kvällsmaten. Rediga små köksmästare de är:) Det är så roligt nu när Leah blivit så stor så hon också kan vara med och hjälpa till i köket. Förhoppningsvis skapar det något litet intresse för mat och bakning som de kan ha nytta av senare i livet.  

Hade inte jag träffat Pontus hade jag nog levt på halvfabrikat och snabbmat. Jag hade verkligen inget intresse för matlagning. Det är inte stort nu heller men bra mycket större än vad det varit. Ändå har vi också alltid fått vara med mamma (och pappa) i köket och grejat som barn. Hoppas mina barn blir tvärtemot mig när det gäller den biten. 
Så de kan skämma bort sin gamla mor med riktigt god mat sen på ålderns höst hoho:) 

//Sofie

På språng!

Promenaden gick över förväntan, Leah var bara superarg halva promenaden:) Det går framåt! Nu ska vi iväg igen hela familjen. Pontus ska till Robin och hjälpa honom med vad det nu var och jag och barnen ska till mina föräldrar under tiden. Det blir skoj det.

//Sofie

En snabbis!

Får det bli här inne:) Är hemma en snabbsväng för att hämta syskonvagnen. Har tänkt ge mig på ett försök och gå hundpromenad tillsammans med barnen nu när jag hämtat dem på dagis. Se hur det går. Har ju inte gjort det på väldigt länge. Gått med båda två plus barnen ensam alltså. Leah är ju som bekant en stark motståndare till vagnåkeri. Men jag ska ta med en vällingflaska och se om det kan passa fröken medan hon åker vagn:)

Har annars jobbat hela dagen lång. Ska plåstra om min tå också innan jag beger mig av igen. Snavade inne i badhuset och slog upp hela lilltån. Aj aj aj så att säga.

Tjing Tjong på er!

//Sofie

Bra start på onsdagen jävla kommunpolitiker!

Sen vi flyttade till Tranås har det varit neddragningen inom alla områden. Barnomsorg, äldrevård, sjukvård, skola ja listan kan göras lång...

Och så skriver de jävlarna (här i Tranås är det blått så det skriker om det) varje år att de går massa med pengar plus! Idag stora rubriker om att de (vi?) går 16 miljoner plus! Och de är överlyckliga! Över vadå? Kommer kommunalrådet Anders Wilanders lön öka extra mycket nu? 

Jag hoppas för deras skulle att det kommer stå rubriker i morgondagens tidning om stora satsningar inom kommunen. Stackars pensionären som får äta färdigpajer till nyårsmiddagen, man drar in pengar så inte alla kommunalanställda får vara med på jullunch, man drar in lärare efter lärare (snart har vi väl inga skolor alls?) och så sitter de på massa feta miljoner som de går plus. År efter år efter år. Och år efter år efter år dras det in mer och mer pengar. 

Det enda Tranås Kommun satsar något på är det som syns yttre. Det som kan imponera på annat folk som kommer hit till stan. Som resten av Tranås befolkning tycker även kommunen om det som ser bra ut och är lite finare i kanten. Låt oss lägga miljoner på en staty i en rondell, låt oss lägga ny gatsten på storgatan för flera miljoner och som tar flera år innan det blir klart. 

Skit i de sjuka, äldre, barnen och skolungdomarna. Det viktigaste är ju att det ser bra ut. Sen om verksamheten  i sig fungerar eller inte är ju inte så viktigt. Bara det ser fint ut. Tranås i ett nötskal. 

//Sofie

22 november 2011

Varm och kinderna

Satt och funderade på vad jag skulle skriva för rubrik och kom då på att jag är väldigt varm om mina kinder. Sådär rosenröd är jag om kinderna just nu. På ett barn skulle detta varit mycket gulligt det är det inte på mig.

Hugo han är en riktig charmig kille har vi fått höra. Ett sånt charmtroll han är på dagis. Och så duktig han är! Mamma och pappa gick ifrån mötet stolta som tuppar. Hoppas vi gör det även efter utvecklingssamtalen på högstadiet också...

Annars så hade Jocke och barnen lekt för fulla muggar här hemma medan vi var borta. Leah var helt slut av allt springande. Tror även deras farbror fick sig ett motionspass haha.

Vi har käkat lite tillsammans också. Blev resterna av ananaspajen till efterrätt. Så nu är den slut vilket är skönt. Slipper jag ha massa onyttigheter hemma. Ja Oboyen finns ju kvar men jaja.

Tror jag ska ta mig en helt underbart varm dusch och sen lägga mig i sängen och läsa skvaller. Jag älskar skvaller. Kändisskvaller. Det skulle jag vilja ha som jobb. Tänk att det man tycker är mest intressant är det mest meningslösa man kan veta? Livsironi på högnivå. Jag kommer nog aldrig bli något högutbildat geni. Jag lämnar över det till mina barn:)

//Sofie






Utvecklingssamtal

Nu ska vi (jag och Pontus) iväg på samtal på Hugos avdelning på dagis. Spännande. Farbror Joakim ska vara barnvakt undertiden. Ja inte den rika giriga ankan i Kalle Anka utan Leah och Hugos farbror Jocke. Är bara så kul att säga farbror Joakim hoho. Humor.

Har hunnit med att slänga ihop lite mat vi ska äta tillsammans när vi är tillbaka från dagiset och mötet.

Japp that's my life. Just nu i alla fall.

På återseende!

//Sofie

Vänder bara ryggen till så..

Men Leah...Hon är sån himla skitunge så det är inte sant. 

Jag stod och höll på med maten och rätt som det är när jag vänder mig om hittar jag Leah sittandes på golvet. Inget konstigt med det. Om det inte hade varit för att hon sitter och brer smör på en broderad tomte. Helt normalt. 

Förbaskade unge så snabb hon är! Hon har alltså undertiden jag stod och stekte bacon hunnit ner i källaren, öppna en av garderoberna och lycktas rota fram den broderade tomten. Upp igen och så fram med en gammal smörkniv från diskmaskinen och så var det bara att börja bre. 

Ibland skulle jag vilja veta hur hon tänker:) 

//Sofie

Leah hon kan

Leah har lärt sig vad alla i släkten heter. Till och med Linus kusin som inte ens är en vecka gammal och som hon inte ens träffat. lite stolt är jag:) Hon kollar på bilder och så säger hon vem det är. Moffa, famo, inus, ugo, ille, ocke, eik ja ni fattar:)

Hugo kunde typ säga tre ord i hennes ålder. Nej två. Boll och bil. Kul att se hur olika barn kan vara. Hugo och Leah har varit varandras motsatser när det kommer till mycket.
Försökt fånga Leah på bild. Det gick sådär. Men här hann jag med att få en bild av henne framifrån i alla fall:)


//Sofie

Massa barn!

Inatt drömde jag att vi fick massa barn. Vi fick en dotter till och 9 månader senare fick vi tvillingdöttrar också. 5 barn på 4 år. 4 döttrar på 4 år. Precis så som man önskar sig sin tillvaro. Tror denna drömmen får klassas som en mardröm. Speciellt med tanke på att Pontus ville döpa vår ena dotter till Görel. Tvillingarna fick heta Izabella och Livia. Lite finare namn om ni frågar mig:)

Haha ja jissies. En del drömmar känns ju bara så verkliga. Det gjorde denna. Vad betyder det? Att man får många barn och tätt? Dessutom att alla är flickor? Fatta när alla de är i tonåren...

Nej nu skiter vi i den drömmen.

Jag äter frukost och sen blir det jobb. Ska kika in resultaten från Elitserien också nu. Skulle ju följt med pappa på hockey i går men fick avboka då Pontus blev sjuk. Måste ju se vad det var jag missade:)

En annan familj med många barn:) 
//Sofie

21 november 2011

Min älskade Oboy!

Idag gick jag förbi hyllan med Oboy tre gånger. En jätteliten påse organic oboy slank till sist med. Jätteliten verkligen och jättedyr. Så jag får dricka den med andakt.

Men just nu förtjänar jag ett glas. Har jobbat 22-14, rensat ur hela källaren (ja nästan i alla fall), gått 1½ timmes hundpromenad och storhandlat mat tillsammans med resten av alla invånare i Tranås. Nu är jag trött.

Pontus har piggnat till och det är ju bra det. Så i morgon drar även han iväg till jobbet igen. Trodde ett tag att det var magsjuka (igen) men vi hade tur.

Nu ska jag dricka OBOY och sen sova. ZzZzZzZzZ.

//Sofie

Vi har ju problem

När jag rensade ur vår matkällare hittade jag inte mindre än 6 stycken kaffekokare. Det kan ju omöjlig vara normalt att ha 6 stycken kaffekokare i sin ägo,eller? 

Ja vi kokar vårat kaffe här hemma. Eller Pontus gör det, jag dricker ju inte kaffe. Fast å andra sidan kokar ju jag kaffe också så låt gå för vårat kaffe. Det är ju till och med jag som alltid köper hem det där kaffet. Så nog kan jag ju skriva vårt kaffe med gott samvete. Så får det bli. Vårat kaffe. 

För den som tycker att vår trappa är helt groteskt smutsig vill jag bara poängera att det är källartrappan jag ställt upp dem på. Inte vår vanliga trappa. Den ser fan värre ut... Tro mig. Kanske inte smutsmässigt men utseende mässigt. Vi har fortfarande inte hunnit med och renovera den sen vi slet bort heltäckningsmattan som var där innan. För en si så där 2½ år sen. Tänk vad tiden går snabbt ibland. 

//Sofie

Jag skulle ju bara...

Gå ner i källaren och inventera matkällaren inför kommande storhandling. Vad hände? Jag började storröja och rensa ur hela matkällaren. Tröttnade på att det såg förjävligt ut där inne så nu är det prima ballerina! Snyggt och fint och återigen en massa saker utgallrade. Sånt som ska skänkas bort och sånt som ska till tippen. 

Stannade rensandet där? Nej. Jag tog mig genast an två av de andra garderoberna där nere. Så nu har vi återigen två megastora högar av saker som ska slängas och skänkas bort. Fan jag skulle vilja ha en alldeles egen container. Tänk vilken lyx det vore:) 

Skönt att veta att det är prydligt där nere nu. Har skogarderoben som skulle behöva sig en omgång också men den får nog Pontus ta tag i. Där inne är det mer hyllor som ska upp. Skorna är redan genomgångna:) Jag har gjort mitt nu blir det allt Pontus som får ta sin del... Nu är jag trött. Jag har ju hållit på sen jag kom hem. I 3 timmar. 

//Sofie


På jobbet


Sitter på jobbet och provar hur det går att blogga från mobilen... Började ju igår kväll men klockan kvart i sex ringde Pontus och meddelade att han var sjuk. Jaha bara och sätta mig i bilen och åka hem. Hämta två trötta barn och köra dem till dagis och sen tillbaka till jobbet igen. Kul start på veckan

20 november 2011

Kvällspromenad

Blev en kvällspromenad tillsammans med Tina och Zeb. Hugo och jag (Poker med såklart) åkte iväg och gick en sväng tillsammans. Trevligt så här i höstmörkret. Hann med att prata lite med Jennie i telefonen innan också. Vi har försökt få till ett vettigt telefonsamtal hur många gånger som helst men inte lyckats haha. Ja det är inte alltid lätt:)

Sen hem till ett kaos. Bland annat en sambo som aldrig mer kommer får dricka whiskey...Ohh my han har varit ett vrak hela dagen. Veden kom ju in i alla fall så det var ju tur det. Men barnen skrek, Pontus låg inne på toan och mådde illa, den rena tvätten låg utsprid över hela huset (Leahs förtjänst..), köket fullt av disk, barnen skulle duscha och ha kvällsmat och sen jag som ska iväg och jobba och behöver förbereda inför det.

Jaja nu råder lugnet (tror jag det är tyst i alla fall) så jag kollar på Gustafsson 3 trappor innan jag ska åka iväg. Ska ta mig något och äta också. Kan behövas:)

//Sofie

Ananaspaj

Tack Emelie för tipset! Eller det icke-medvetna-tipset kanske jag ska skriva:)

Gick in på hennes blogg och läste om att de hade ätit ananaspaj igår. Har alltid velat prova på att baka (kanske att äta också) ananaspaj så jag googlade recept och började rota ingredienser, och vi hade allt som behövdes! Sen att det i receptet stod oemotståndlig är ju bara för perfekt!

Den står dock fortfarande i ugnen men av smeten att döma kommer den vara god!

Vi hade tyvärr ingen krossad ananas med vi hade hela ringar i burk. Så fram med en bunke och och gaffel i högsta hugg och vips så har man krossad ananas.

Shit så många gånger jag skrivit ananas! Personligt rekord tror jag allt.

Och nej detta har ingenting att göra med mitt helt otroliga sötsug detta var enbart för att jag så gärna velat baka just en ananaspaj.

En parentes kan tilläggas att jag vill skriva ananas med två n hela tiden! Annanas. Men så heter det ju inte...VÄldigt jobbigt i och med att hela det här inlägget bygger på ananas. Se där höll jag på att skriva med två n igen! Så om jag skulle ha råkat skriva annanas någon mer stans så ber jag så mycket om ursäkt. Det stavas ju ananas. Det vet jag ju. Bara mina fingrar som vill slinta ibland.

Det är som när jag ska skriva cykel på dator. Då vill mina fingrar alltid (nästan i alla fall) skriva cyckel. Fast jag mycket väl under hela min skrivkunniga tid vetat om att det stavas cykel. Konstig va?

Ett väldigt lång inlägg om ananas och felstavningar när man skriver på tangentbord.

Jag säger bara ingen orsak!

Jag skrev det med nöje:)

Vår ugn är groteskt smutsig jag vet. Tror det får bli eftermiddagens projekt. Efter att pajen är uppäten. Fullt upp med andra ord. Oj oj oj hur ska jag orka med allt?
//Sofie

Vila en stund?

Funderar på att slänga mig i soffa ett tag. Jag ska ju faktiskt å jobba sen vid 22:) Inte det roligaste passet att gå på 22 och gå av 14 dagen efter men men. Det går det med:)

Tvätten är i maskin/tumlaren och maten är uppäten och disken är undan plockad. Leah sover och Hugo leker. Trött mamma ligger snart i soffan och glor på någon skit på TV:n.

Så är det en grå söndag som denna. Pontus och Gunnar de kämpar på med veden. Jobba jobba!

//Sofie

Hjälper till med veden

 Hugo Leah och jag skulle plocka ner studsmattan. Det gick sådär. Dels ville barnen bara hoppa på den och sen när de väl klev av insåg jag att jag aldrig skulle få isär den själv.. Jaja lite hoppning blev det i alla fall. I regnet. Härliga november regnet. Nästan så jag funderade på att gå in och ta på barnen deras regnkläder istället....
 Leah ville så gärna hjälpa till och lägga upp veden på kärran. Hon är så duktig våran lilla tjej:) 
 Hela gänget plockar ved på kärran.. Sicken tur för Pontus och Gunnar att vi kom ut och hjälpte till:)
 Och självklart måste ju alla barnen hjälpa till och slänga in vedpinnarna också. 
 Storpublik. Både barn och hund var djupt fascinerade av hur vedpinnarna försvann ner i källaren till Pontus. Tror Leah stod blixtstilla i säkert 10 minuter. Det ni, det händer inte var dag precis:) 
 Sen ville Hugo gå in och kika inifrån när pappa tog emot vedpinnarna. Roligt värre. 
 Fina Leah hjälpte pappa
Hon höll hårt i pappa så att han inte skulle ramla. Det var säkert till mycket hjälp. 

//Sofie

08.00

Värsta sovmorgonen ju:) Barnen valde att slå upp sina ögon först vid 08tiden, det gillas. Å andra sidan åkte vi hemifrån mina föräldrar igår kväll runt 21.30 så de var väl trötta.

Efter vi skjutsat in Pontus och Gunnar till Robin så blev det en sväng förbi mammas jobb. Därefter åkte vi hem och käkade pizza tillsammans med pappa. Mamma kom sen hon också när hon slutat jobbet.

Så vi hade det rätt bra igår:)

Nu ska vi äta frukost här hemma. Gunnar har sovit över då han har blivit tvingad till att hjälpa oss köra in ved. Behöver fylla på förrådet igen då det inte blev helt fullt när jag och Pontus körde in för ett par veckor sen. Dessutom har det ju hunnit användas en del av veden under den tiden också så det är dags att ösa in lite igen:)

//Sofie

19 november 2011

Dokument Inifrån

Fick på 2:an och fastnade framför en dokumentär om Florence. Det går inte att beskriva men man blir berörd. Se hur Sveriges sjukvård ser ut. Men privatiseringar och specialinriktningar och hur en gammal sjuk människa behandlas. Jag hoppas de ansvariga politikerna ser det här.

HÄR kan ni se dokumentären. 

//Sofie

Det jävlas

För Pontus som håller på att byta bromsarna på bilen.. Hoppas han lyckas få till det så han hinner klart med det idag. Det vore väldigt skönt så slapp vi den biten sen.

Barnen de sover. Båda två. Hugo somnade på soffan och Leah sover sin eftermiddagslur. Jag gick i pyjamas fram tills nyligen. Om jag har slappat? Knappast. Inte suttit ner på röva en endaste minut. Fart omkring med dammsugaren, röjt i köket, badrummen, sorterat alla pappren som legat utsprida alldeles på olika platser (okej där satt  jag nog en stund ner på min lilla röv), tvättat och lekt kurragömma med Hugo och Leah.

Duschat har jag gjort med. Det var därefter jag hoppade ur pyjamasen och i myskläderna:) Det är ju en riktigt grå och trist dag idag.

Kvällen blir till och leka chaufför. Pontus och Gunnar ska ha skjuts till Robin. Tror jag och barnen ska stanna till i metropolen Boxholm och köpa pizza till kvällsmat när vi ändå är där och far, det är ju lördag. Och pizzorna från torget i Boxholm är lugnt de bästaste i hela världen. Eller i alla fall häromkring, jag lovar:)

Haha skulle googla fram en bild på pizzeria torget i Boxholm. Fick fram denna. Och bilder på typ varenda invånare i kommunen. Torget ska de vara när man i Boxholm. Och sen ska man äta en massa god ost också. Inget slår Boxholms ost. Nej jag är inte ett dugg partiskt. 
//Sofie




Klara mig inte utan

Handlade på mig lite igår av det som håller på att ta slut i mitt lilla badrumsskåp. Dessa två skulle jag nog inte klara mig utan.
När jag klippte mig till lite kortare frisyr hade jag jättsvårt att hitta något bra hårvax. Men tillslut fann jag den och nu kan jag knappt gå utan för dörren utan det i håret.

Likaså denna helt underbara ögonbrynspenna! Jag som är blod har ju typ inga ögonbryn, eller ja de är ljusa. Jag har gått till salonger ibland och fått dem färgade men det är ju rätt dyrt och så måste man fylla på det med jämna mellanrum. Färga dem själv har inte blivit lyckat och likaså har jag haft jätteproblem med att finna den ultimata ögonbrynspennan. Men här är den:) Så bra! Kommer nog aldrig byta för det kommer nog aldrig finnas någon bättre!

//Sofie

Tomtenisse

Hugo valde pyjamas själv igår. Han hittade sin tomtedräkt och bestämde för att den "pyjamasen" skulle han sova i. Vår  lille tomtenisse:)

Jag hade min sovmorgon idag. Skönt! Dock fick jag ändå springa upp på morgonen då Hugo var vansinnig och MAMMA skulle hjälpa honom, absolut inte pappa. Jaja men jag fick somna om sen och det var riktigt skönt. 

Dagens planer? Ja Pontus är iväg hos Krille och skulle hämta en sak. Det betyder alltså att han kommer vara borta i ett par timmar. Jag sitter fortfarande i nattskjortan och surfar runt på datorn. Se vad jag och barnen ska hitta på. Pontus ska ju iväg sen i kväll också så ja. Någon som vill umgås? 

Nu ska jag visst byta bajsblöja. Det luktar. 

//Sofie

18 november 2011

Tacomys

Jag och Pontus har mys framför Doobidoo. Barnen sover och tacon ligger på tallriken, det är gött det:)

Varit ute på promenad också hela familjen. Hugo han sov och Leah skrek för hon ville minsann inte åka vagn. Precis som det brukar vara:) Fast Leah var inte lika hemsk som hon brukar vara så lie framsteg är det ju. En ska ju se det positiva i saker och ting sägs det ju:)

Nu ska jag återgå till myset. See You Tomorrow!

//Sofie

Jaha ja

Det blev inget mer av Hugos kräkattack. Skönt! Han har tydligen varit som vanligt hela dagen sen.

Vi ska snart ut och gå promenad hela familjen. Se hur det går med Leah och åka vagn. Har inte behövt (undvikit) att gå med henne i vagn den senaste tiden så det blir en överraskning, kanske har det vänt? Kanske tycker hon nu mer om att åka vagn? Ja det hoppas jag på:)

//Sofie

Det är jag, Jennie och Jurholt!

Som kan det där med hur kaviar ska uttalas. Lyssnade ni på morgonpasset i P3 i morse så vet ni hur det ska uttalas. Inte Kaviar med kort a som många säger utan kaaaviar. Fattar ni? Nja inte så lätt att förklara får väl börja med en ljudblogg så ni kan förstå:)


//Sofie

Magsjuka?

Hugo vaknade i natt och kräktes rätt ut. Jippie! Men han somnade om gott sen så det var ju skönt. Se vad det blir av det, eller förhoppningsvis inte blir av....

Pontus blir hemma idag och vabbar (första gången, det ni:). Ska ringa till dagis nu och sen se till att jag kommer iväg till jobbet.

Hoppas det inte är något allvarligt och att ingen annan får skiten. Orkar inte med magsjuka. Men vem gör det?

//Sofie

17 november 2011

Så var denna torsdagen till enda

Det sa bara svisch (hur fan man nu stavar till det ordet...Är det ens ett ord?) så var även denna dagen förbi. Imorgon är det fredag och helg igen!! Roligt:)

Vi har varit iväg och handlat däck till våran fina v70. Så i helgen så ska våra bilar bli fina inför vintern! Har även fått delarna till bromsarna och ljuslyktan köpta så Pontus han har att göra i helgen. Massa saker har han att göra för sen ska han köra in ved en dag, köra skit till tippen och sen på lördag ska han och ett gäng ha grabbkväll. Så om det är någon som vill umgås med mig och barnen så hojta till!

Kvällsmaten intogs på McDonalds efter bildäcks köpet. Hugo har ju varit och umgåtts med sin farmor hela eftermiddagen/kvällen så vi hade bara Leah med oss. Riktigt mysigt att bara få umgås med henne ibland. Hugo hade haft en kanon dag med farmor i Linköping. Han är ju alltid en solstråle när han är med andra. Är ju i och för sig bra det men synd att han inte alltid  kan vara det när han umgås med sina föräldrar:)

Hunnit med en rejäl promenad med Poker och inhandling av mjölk på Willys. Nu är det Lyxfällan på TV:n och sen blir det skvallertidning innan JohnBlund anländer.

//Sofie


Så söt så man vill ju skaffa en till själv:)

Fick godkännande av Sandra att visa upp den nya lilla killen i släkten:) Kunde ju inte ha en finare bild att visa upp i bloggen en dag som denna. 

Men efter att ha hört om Sandras förlossning sitter jag med benen i kors och tänker att det är nog rätt bra med de små trollen som jag har:) Men fin är han! Leah har precis lärt sig kopplat ordet bebis så när hon såg bilden på sin lilla kusin satt hon och studsade och skrek: Bebbe bebbe!:)

De är så söta de små barnen. Det är ju något speciellt med nyfödda det är det ju.

//Sofie




Välkommen Linus!

Idag på förmiddagen så föddes Hugo och Leahs andra kusin. Linus är nu äntligen här:)

Efter att Leah och jag varit på BVC var vi tvungna och gå och shoppa lite till den nyfödda. Blev ett litet paket som vi får skicka upp till dem sen:)

Leah var annars JÄTTEDUKTIG på BVC! Skrek inte eller ens gjorde en min när hon fick sin spruta. Det var nog jag som mådde mest dåligt, nålrädd som jag är.

Nu väntar vi på att Pontus ska komma hem och sen bär det iväg och shoppa ännu mer! Eller shoppa kanske man inte får använda när det kommer till och köpa vinterdäck? Shopping ska ju vara något skoj, tycker jag i alla fall.

//Sofie

God morgon svarta och kalla torsdag!

Så kallt vi har det här hemma! Usch inget vidare att gå upp ur sin varma säng då inte..Idag var det extra segt att gå upp då jag varit uppe och fart ett par gånger inatt.

Men men nu stundar jobb och dagislämning. Sen efter allt det så ska Leah och jag på 1½ års kontroll på BVC, spännande:) Hugo ska få bli hämtad på dagis av farmor, bara Hugo ska bli hämtad av farmor. Det är viktigt det:)

Pontus hade hittat ett par (nästan) nya vinterdäck till v70 på blocket igår så vi ska nog åka och köpa dem ikväll. Ja vi har ännu inte satt på våra vinterdäck, men med 5 plus grader i snitt ute så känns det lugnt än så länge men man vet ju aldrig när snöhelveten får för sig att komma:) Så nu ska våra fina bilar vinterombonas!

//Sofie

16 november 2011

Hur hinner man allt?

Hur hinner man ha huset skinande rent hela tiden? Ha tvätten under kontroll? Hinna med all renovering och inredning som man vill? Hålla efter sitt utseende? Hinna träna och vara i form? Äta och laga bra och god mat? Ha en bil som är i topp skick? Vara en pigg och glad mamma? Var en pigg och glad sambo? Ha stenkoll och ordning på alla papper? Vara en stjärna på jobbet? Ha koll på alla tider? Hålla fint i trädgården? Handla de perfekta presenterna? Vara så social med sina vänner som man vill vara? Gå de utbildningar som man vill?

Listan kan göras lång...

Ja bara några tankar som ploppat upp i mitt huvud så här på kvällskvisten. Jag är helt slut. Ändå har jag inte hunnit med hälften av det jag tänkte/velat. Men huset är nu mer skinande rent. Och det är ju bra. Barnen är nyduschade och nattade och det är ju också bra. Gymmet finns ju kvar imorgon, eller hur?:)

//Sofie 

4 generationer

Hittade dessa bilder när jag höll på att gå igenom hårddisken. Haha så roligt. Vi skulle ta ett fint kort på alla de 4 generationerna i Pontus familj. Det här var på Hugos 2års dag förövrigt. Först gick det väl skapligt. Dock saknades det ju någon..
Hugo! Klart Hugo också ska vara med tillsammans med Leah,Pappa, farmor och gammelmormor (Pontus mormor).
Det tyckte inte Hugo. Och inte Leah heller som tappade humöret. 
Men se här! Tillslut fick vi ju en bild på allihopa! Nu kanske ni tänker att gud så lång Hugo blev helt plötsligt. Men så är inte fallet. Fallet är som så att Sandra fick hjälpa till. För hos Sandra var Hugo glad så då höll Sandra Hugo i bakgrunden så han också skulle komma med.Så snyggt! Eller kanske inte:) 

//Sofie

Nu så..

Har jag tid att sitta här en stund:) Barnen har levt rövare enda sedan vi kom hem. Ohh my att 2 barn kan föra sånt oväsen och ställa till med sån oreda..Såna här dagar känns 2 barn så rätt. Vad skulle man göra av den tredje liksom?:)

Vi har just ätit middag, fläskpannaka det är gott det! Har även suttit med alla dessa bilder. Men nu så har jag plockat fram allt som ska framkallas! Nu är det bara till och göra ett besök i en fotoaffär. Kommer nog bli dyrt med tanke på mängden bilder men men.

Tanken är träning ikväll, eller i alla fall en promenad med Poker. Se vilket det blir. Om jag hinner med något. Måste göra klart dammsugningen och sen moppa golven. Hugo spillde ut ett helt glas med mjölk just så det är ju mer än lägligt för att ta sig ett varv med skurhinken.

Tvätten finns där också som alltid och ropar på mig. Tror inte det går en dag som jag inte tvättar/viker tvätt på. Helt otroligt vad man kan smutsa ner kläder.

//Sofie



Bilder som ska framkallas

En nykläckt Hugo tillsammans med sin faster. 
Hugo på hans 1 årsdag som vi firade på sjön, Go och Glá:) 
Och nu fick Sandra händerna fulla när Leah kom till oss:) 
Leah på sin 1 årsdag. Helt piggelin var hon inte men det var spännande med allt  som hände runtomkring. Det var det ju:) 
Jag satt hela kvällen igår och gick igenom alla bilder och valde vilka som skulle framkallas. Och jag är ändå inte klar. Jag ska göra varsitt album åt Hugo och Leah med bilder från deras första år. Så att bara gå igenom bilderna från deras första år var ett projekt. Men det blir nog bra:)

//Sofie

Godmorgon Onsdag!

Ohh my! Redan Onsdag? Jag höll på att skriva tisdag, veckorna går fort!

Morgon och jag har ännu en gång konstaterat att min sambo är den bästa! Jag brukar aldrig ställa klockan på mobilen för Pontus och jag går ju upp ungefär samtidigt så han brukar bara väcka mig. Igår hade jag gått och lagt mig som vanligt och helt glömt bort att Pontus skulle börja jobba tidigare idag. Men se det hade Pontus fixat så vi slapp försova oss. Han hade ställt in alarmet på min mobil så den ringde när den skull och jag kom upp i tid:) Så bra!

Barnen sover faktiskt fortfarande. Gött. Bättre att få väcka dem än att de är uppe alldeles förtidigt som de burkar kunna vara.

//Sofie

15 november 2011

Fullt upp denna kvällen..

Har hunnit med att äta mat som Pontus varit så snäll och lagat:) Fick även rycket när jag var nere i källaren. Vår duschkabin som vi har stående där (den vi använde när vi renoverade badrummet) som inte har blivit rengjord sen jag vet inte när. Och efter att Pontus duschat där när han varit och jobbat så har den blivit rätt så skitig. 

Så när jag tänt i pannan och väntade på att slå om den så hoppade jag in i duschen och började projekt storrengöring! Tyvärr verkar det ju vara omöjligt att få den helt ren, tips någon? Provade med både såpa, fönsterputs och något mer medel men det blev inte helt rent. Rent är det ju i jämförelse med vad det var innan men inte helt. Irriterande då man skrubbar och skrubbar och skrubbar. Använde både mirakelduk och sen tillslut en diskborste men skiten var oövervinnerlig...

Just nu sitter jag och rensar och sortera bland alla bilder. Har nu bestämt mig för att föra över de bilder jag vill framkalla på ett usbminne och sen ta med det till en fotoaffär och framkalla bilderna där. Jag orkar inte med att det alltid ska strula när jag försöker ladda upp bilderna på olika hemsidor. Ni vet väl själva hur länge jag skrivit om att jag ska framkalla kort? Och varje gång har jag försökt på olika hemsidor men det har aldrig fungerat.. 

Har även hunnit med att dammsuga hela huset (välbehövligt med tanke på klippningen förut) och städat undan lite i övrigt här hemma. 

Nu åter till mina bilder. Någon gång måste jag ju lyckas och bli klar:) 

//Sofie

Klippt och Klart!

Maria klipper Hugo med maskinen. Och det tycker Hugos kittlas..Det var inte så lätt att klippa honom. Han bara satt och studsade på stolen. 
Leah (som tagit av sig sin tunika..) satt och kollade in när brorsan blev klippt. Själv blev hon med kort lugg idag. Så öt så:) Och mycket mer praktiskt med tanke på att hon hatar att ha hårspänne i håret. Så tråkig min dotter jag får inte ha något uppsatt i håret på henne..:( 
Leah tyckte borsten var roligast:)
Och återigen håller Hugo på att dö av skratt. Han ville verkligen att Maria skulle köra med maskinen men så fort den rörde honom så satt han och studsade på sin stol. Tokunge:) Klippt blev han i alla fall. Maria blev inte så nöjd men med tanke på att han inte satt still och att hon fick gå efter honom och klippa det sista så tycker jag han blev superfin i håret:) 

Perfekt att de är nyklippta också då de ska ta nytt dagiskort på torsdag. Förstår inte varför då jag fick se det kortet som de tog i september och de var så fina så. Men tydligen var det något knas så de ska ta om alla korten. Då är det ju bra att de är fina i håret:) 

//Sofie