31 mars 2012

Jobbat och Snart dags för Kalas

Har varit och jobbat en kortpass. Nu ska jag fixa det sista här hemma innan folket kommer. Pontus och Hugo är ju iväg på "Zillah och Totte". Jag jobbade när de skulle åka så Leah är hemma hos sin mormor och morfar. De kommer ju hit sen så då följer Leah med dem. Perfekt:)

Kanske dags och sätta fart? Måste nog ta mig nog en ipren också.


//Sofie


31 Mars 2012

Och där kom snön igen. Hatar snö. Det sorgliga är att det fortfarande snöar ute. Så det kommer säkert hålla i sig hela dagen. Kul kul. Och jag mår fortfarande sisådär. Behövde nässpray när jag vaknade och hittade en längst in i skåpet. Bara det att den hade gått ut i juni 2009 såg jag efter att ha använt den. Men det kan väl inte vara farligt? Nezeril var det.
Frukost!

//Sofie

30 mars 2012

Smörgåstårtebak

Här hemma bakas (eller heter det lagas?) smörgåstårta. Pontus mamma är här och hjälper till. Vi ska ha kalas imorgon kväll. Pontus blir ju hela 25 år på söndag. Det måste ju firas! 
En början till smörgås tårta har vi här:) Det blir gott när det blir klart. Har även förberett Kattens Tårta som vi också ska bjuda på imorgon också. 

Mår förtillfället rätt okej. Fick sova en stund på eftermiddagen och det var välbehövligt. Jag och Leah sov:) Tog ju i och för sig en till ipren men jag hoppas det värsta ska släppa av. Så tråkigt och ligga inne och inte känna sig bra när solen strålar utanför fönstren. 

Nu ska jag fortsätta kolla på "Barnen i Bullerbyn" men Hugo och Leah. Det är roligt med alla djuren. Och de gamla bilarna (=häst med vagn).

//Sofie

Ringa hit och Ringa dit

Har suttit och kopierat intyg och skickat iväg, ringt till en massa olika ställen angående att jag ska vara borta från jobb etc. Finns hur mycket som helst att pyssla med.

Tråkigt och träligt men skönt när det är gjort!

Nu ska jag röja här hemma och sen ut och leka i det fina vädret. Tyvärr känner jag mig inte på topp. Såkart jag ska bli sjuk nu. Hoppas bara det släpper tills onsdag och operationen. Så himla tråkigt efter allt slit jag gjort för att få operationen om jag då ska bli sjuk. Nu med ipren i kroppen känns det bra. Se hur det känns när iprenen går ur kroppen...

Göra lite mer nytta var det ja.

//Sofie

Walking With Dinosaurs

Hugo såg ett reklamklipp om den här showen på TV just och blev helt till sig. Det SKA han gå på! Funderar på om man kanske skulle köpa biljetter och att han får det i födelsedagspresent? Är det någon som vet något om den här showen? Suttit och kollat klipp på youtube och det verkar häftigt. Så häftigt så jag vet inte om Hugo kanske kommer tycka det är otäckt i verkligheten. Det ser ju väldigt äkta ut.

Någon annan som kan tänka sig följa med på en sån show?

Hugo sitter nu och frågar vart dinosaurierna bor någonstans, egentligen. Tror jag får ta och förklara lite för honom:)

//Sofie

29 mars 2012

Gå ner massa i vikt

Jag såg det första avsnittet av "Biggest Loser Sverige" när det sändes och nu fick jag på finalen. Tajming:) Jag beundrar folk som lyckas gå ner mycket i vikt. Det är häftigt. Fast visst ser många äldre ut efter att de gått ner kraftigt i vikt? Elakt kanske och säga men det har jag tyckt om många som gått ner mycket i vikt. Kanske beror på hur mycket man går ner också? Duktiga är de i alla fall inget snack om det!

Nu åter till programmet. Se vem som vinner! Heja Heja:)

//Sofie

Vad jag önskar mig när jag fyller år

Utemöbler! Gärna en konstrottning grupp eller soffa. Har tänkt att det kan man ha i ena  delen av altanen och sen ha matbord och det i den andre delen. Delen, låter som vi har en bauta (det är ett ord!) altan det har vi inte. Men det skulle vara fint och ha det så. Och praktiskt då vi ofta är många som grillar och så tillsammans. Bra med sittplatser! Det kan man aldrig ha förmånga av:)  

Jag vill ha en cykel! Har önskat mig det varje år sen..lång tid tillbaka. En rejäl damcykel med cykelkorg ska det vara. Gärna rosa men inget måste:) 

Det här trodde jag då aldrig att jag skulle önska mig. Då det är jag som klipper gräset mest här hemma och jag är trött på våran gamla häck som Pontus släpade hem från tippen. Jag vill ha en ordentlig gräsklippare som man kan starta utan en massa hemmaknep. 
Jag vill göra hårförlängning! En gång i mitt liv vill jag prova på att ha långt, tjock hår! 
Färg! Så vi kan måla klart vårt staket och altan. Och garage. Färg är dyrt. Och det är rätt jobbigt att måla så gärna någon som målar det åt mig också önskar jag mig:) 
Fina taklampor. Speciellt en jag gått och dreglat över länge. Har tyvärr ingen bild på just den men det finns i en butik här i stan. En takkrona är ju heller aldrig fel så det skulle jag också bli glá för.

Kanske inga billiga saker precis men det är vad jag önskar mig. Till er som undrar. Någon slags inspiration kanske det gett om inget annat:)

//Sofie 

Hejsan Hoppsan!

Här hemma har vi verkligen haft en slappardag. Varit hemma och inte gjort ett skit. Inte ens dammsugit som jag verkligen borde ha gjort. Grusigt värre i vårt hem är det just nu.

Vi drog en sväng till en lekpark och där fick barnen leka av sig. Det jobbiga är bara att Leah ska ju prova på allt Hugo gör och allting är inte riktigt anpassat för en 2åring. Så det blev en massa tjafs och bråk om sånt men annars var det toppen att rasta av barnen lite där:)

Vi åkte sen och lunchade tillsammans med Pontus. Jag är fortfarande mätt. Kan bero på att jag var ju bara tvungen att smaka av deras äppelpaj som man fick till efterrätt. Då tog det stopp i min mage sen:) Barnen däckade sen när vi kom hem. Jag med. Och nu sitter vi och väntar på att fina Pontus ska komma hem. Det ni:)

Japp så är läget här förstår ni.

//Sofie

Sorgligt men Sant


Kanske något att komma ihåg inför nästa val...

//Sofie

Zillah och Totte


På lördag ska Hugo ta med sig sin pappa och gå på sin livs första konsert (eller vad man nu ska kalla det:). Zillah och Totte kommer och ska uppträda i Mjölby och min snälla pappa var super och fixade biljetter dit. Hugo har suttit och kollat på massa youtubeklipp på Totte nu. Han tycker om det så jag hoppas han kommer uppskatta att se dem live:)

//Sofie

Nu gick det undan!

Hann inte med och sitta vid datorn något mer igår. Som nu den uppmärksamme la märke till.

Jag gick långpromenad med Poker och direkt därefter körde jag två pass inne på gymmet (kondition/styrka). Därefter var det att lägga på ett kol för att hinna till jobbet. Jobbade och kom hem 21.30 som jag tror klockan hade hunnit slagit vid tillfället. Se där vilket minne. Jag kanske inte skulle vara helt värdelös i en polisutredning utan faktiskt kunna komma ihåg vart jag var vid vilken tidpunkt. Jag kommer nämligen knappt ihåg vad jag gjorde igår förstår ni. Får verkligen lägga pannan i djupa veck och tänka till ordentligt för att kanske komma på vad jag hade för mig i går vid lunchtid:) Och då bloggar jag ändå dagligen om vad jag har för mig! Dåligt närminne så att säga.

Nu till rubriken. Igår när jag kom hem och hämtade in posten (som jag alltid får göra då min sambo aldrig kommer ihåg att ta in den) så visade det sig vara flera brev med i posten som jag väntat på. Speciellt ett. Men det trodde jag ju inte skulle komma förrän tidigast i maj. Det var från värnamosjukhus. Jag har fått en tid för operation. Den 4 april, nästa onsdag. Nyss trodde jag att jag eventuellt kunde få en tid i maj och nu kommer jag liksom vara opererad om en vecka.

Så nu blev det massa praktiskt att fixa med. Jag är ju bland annat inbokad på massa jobb i nästa vecka. Prata med dagis, ringa och kolla med försäkringskassan om sjukersättning (kommer säkert inte få någon hjälp alls då jag ju inte har gjort operationen än. Det brukar ju vara så bara för man ska vara duktig och kolla upp allting innan...:), ringa bemanningen etc.

Det blir nog bra. Men det jag mest är nervös för är att vara borta från barnen! Jag kommer ju vara inlagd 3-4 dagar. Så länge har jag aldrig varit ifrån dem. Men Pontus har lovart att de ska komma och hälsa på.

Nu måste jag servera mina hungriga barn frukost!

//Sofie


28 mars 2012

Så var det Onsdag igen:)

Bara några dagar kvar till helgen. Det tycker vi om:) Hugo och jag sitter och kollar på barntv. Leah sover fortfarande. Jag satt i telefon med Emelie i går kväll och klockan hann nog bli närmare 23 innan vi hade pratat klart haha. Men jag sov gott sen. Som sagt det är skönt när man kan få prata ostört ibland:)

Planerna för i dag är dagis och jobb. Jag jobbar hela dagen och kvällen. Ska hinna med och gå promenad med Poker och kanske ett litet pass på gymmet innan jag börjar jobba. Som vanligt. Alltid stress innan jag ska börja jobba de här passen. För det jag ska hinna med under dagen måste hinnas med på den korta tiden mellan dagislämning och innan jobbet börjar. Jag slutar ju så sent så när jag väl slutat vill jag bara hem.

Skulle behöva dammsuga också för herregud vad grusigt det blir! Ändå dammsuger jag varje dag numer men det hjälper ju föga...

Dessa fina burkar fyndade jag för endast 35 kr inne på IKEA igår. Så fina! Och Billiga, då kan man ju inte låta bli:)
//Sofie

27 mars 2012

En mycket bra Eftermiddag!

Haft det jättebra inne i Linköping tillsammans med Cissi. Så skönt och kunna prata på om allt och inget utan att en massa barn avbryter en hela tiden. Det är ju inte så ofta vi ses utan våra små gulliganer:)

Blev lite smått hemhandlat också. Bland annat present till Pontus så nu är det avklarat. SKÖNT! Återstår bara en liten detalj med en del av presenten men det fixar sig lätt hoppas jag.

Vi var även inne på Rusta en sväng och där hittade jag denna tapeten som jag blev så kär i. Vad göra? Jo köpa hem en rulle. Vad göra sen? Inte den blekaste. Men jag ska nog hitta på något ställe där jag kan få användning för den.


Pontus och barnen är ute hos hans föräldrar. Hoppas de kommer hem snart så jag kan pussa på dem! Imorgon är det jobb igen hela dagen/kvällen så då får jag ju inte umgås mycket med dem. Men sen väntar långledigt. Det gillar vi!

//Sofie

Köttbullarna är utbyta!

Idag blir det falukorv till makaronerna:) Och sallad så klart! En är väl nyttig:) Väntar bara på sambo och barn som borde komma hem när som. Ja typ nu. Låter som att bilen parkerar på uppfarten.

Sen i eftermiddag ska jag och Cissi in till Linköping en sväng. I Lugn och Ro utan alla våra barn. Det kan vara skönt det med ibland:)

Men på torsdag och fredag är jag ledig (som det ser ut nu) så då ska vi hitta på skojigheter bara jag och barnen. Se vad vi gör för något.Får fråga Hugo och se vad han vill göra. BusFabriken lär jag förmodligen få till svars. Om någon annan där ute känner för att åka dit kan ni ju säga till:) Roligare att åka dit med någon mer vuxen/barn:)

Nu tror jag allt jag hör någon ropa mamma.

På Återseende!

//Sofie

På hemmaplan igen efter ett jobbpass

Natten till idag var inte rolig. Hugo hade somnat jättetidigt igårkväll och inte gått och väcka. Inte bra. Han har vaknat och strulat inatt så jag vet inte vad. Somnade om till slut vid 5tiden, lagom. Sisådär en timme innan vi skulle upp bara. Leah vaknade ju också såklart mitt i natten ett par gånger av att Hugo höll på och bökade och strulade.

Jaja barnen ska hämtas på dagis efter lunch. Av Pontus faktiskt. Han tar sin lunchrast då så vi kan äta ihop här hemma. Jag har just kommit hem efter att ha jobbat några timmar. Funderar på och gå och lägga mig en stund igen för att orka dagen. Poker behöver gå också men det hinner jag nog med. Får väl ställa klockan så jag inte sover för länge:)

//Sofie

26 mars 2012

Helfigursspegel!

Ser ni? Vi har köpt en!Den smalaste som de hade på IKEA men det är för vi inte har plats med någon större någonstans. Ingen vidare spegel att ta bilder i heller men men. Nu har vi en spegel som man kan se hela sig i och slippa stå på toalocket när man provar kläder:)

Hunnit med både gymmet och promenad med Poker. Nu blir det jobb. På Återseende!

//Sofei

Vet ingenting!

Det är så jobbig då vi inte kan planera någonting för sommaren... Vi vet inte hur det blir med Pontus jobb. Förmodligen blir han inte uppsagd men Pontus vill inte vara kvar och söker jobb för fullt. Kommer han få nytt jobb vet vi inte alls hur det blir, kommer han börja innan semestern eller efter?  Blir han kvar på sitt nuvarande är planen att han ska ta ut all sin semester plus pappaledighet och under den tiden hinna med och renovera det vi tänkt på huset samt försöka hitta ett nytt jobb. Men som sagt vi vet ju inget.

Jag har i alla fall fått lite mer klarhet i två saker. En av sakerna är vilka veckor jag kommer få jobba i sommar. Det andra är att jag förmodligen kommer få tid för operation i maj månad. Inte april som de sa först. Men det är inte helt säkert det heller så åter igen. Vi vet inte.

Hatar och inte veta. Jag vill kunna planera! Speciellt nu när jag sitter med ledighetslapparna för sommaren till dagis. De ska vara inlämnade senast fredag. Och vi vet ingenting...

//Sofie

Bilen gick igenom Besiktningen!

Tummen upp för det!


//Sofie



God Morgon Måndag!

Sitter och äter frukost tillsammans med fina Leah. Tyvärr vill ju Leah inget äta. Har provat allt. Frågat om hon vill ha flingor, ja det vill hon. Äter hon dem? Nej. Frågade om hon vill ha ägg, ja det vill hon. Äter hon ägget jag stått och kokat? Nej. Jaja vad kan man mer göra?

Idag är det dagis och jobb på schemat. Besikta bilen också. Ska lämna barnen vid 10tiden och sen åka och besikta bilen. Hinna med och träna en sväng också och ta Poker på en promenad innan det bär av för jobb hela eftermiddagen/kvällen.

Japp så är det tänkt att dagen ska se ut.

Ska återgå till frukosten nu. Se om jag kan lura i Leah lite mat i alla fall.

//Sofie


25 mars 2012

En bra helg

Den här helgen har vi inte haft något speciellt inbokat. Det har varit så skönt! Och fint väder har det varit = alla blir på bättre humör.

Dagen vår har spenderats ute mesta dels. Jag och Poker gick på långpromenad tidigare och sen lekte hela familjen ute i det fina vädret. Pontus hann med en löprunda och så har vi träffat grannen och bestämt helt hur mycket mark vi ska få köpa till.

Lagt ut säljesannonser på nätet, kollat igenom och försökt planera sommaren med jobb och renovering, suttit på Internetbanken och grejat, dammsugit, lagat mat, tänt i pannan bara för att rabbla upp en del av allt kul jag sysslat med i eftermiddag/kväll.

Just det jag har letat trädgårdsbord också. Har ju ett par stolar jag ska renovera och till det behövs ett annat bord än det lilla vi har nu. Men så kom jag ju på att vi ska ju måla om hela altanen och det är ju roligare att ha fina utemöbler på plats när den är ommålad och klar än innan. Se hur jag ska göra om jag väntar med utemöbler tills altanen är målad eller inte. Ack sicka problem mänskligheten dras med.

Nu ska jag skriva inköpslista och matmeny för nästa vecka. Och planera in allt vi måste med och göra  i nästa vecka. Kolla upp en helg att träffa Jennie och Erik på också. Det ska jag göra nu.

//Sofie  

Tur man inte ska till och fastna på en massa paparazzibilder...

Kan ni gissa vad som görs på denna bilden? Leah kastar en pinne till Poker som han försöker fånga. Dock kastade Leah inte pinnen speciellt långt. Typ en halvmeter framför sina fötter landande den:)
En till fin bild. Det kan bli riktigt roliga bilder när man inte är med på att någon tar kort. Hur gör alla Hollywoodkändisar egentligen som alltid är bevakade av kameror?

//Sofie

Söker Jobb

Japp det sitter jag och ägnar mig åt en solig och fin dag som denna. Vill gå ut! Men Leah sover och Hugo sa att han också var trött så han ligger inne på soffan och vilar lite. Se om han somnar till annars ger vi oss nog ut så fort jag skrivit klart ansökningarna.

Pontus är och hjälper sin far med var det nu var. Se när han kommer hem. Tror minsann vi ska göra våfflor idag! Det är ju faktiskt våffeldagen och jag har inga våfflor ätit än i år. Det får det nog bli:)
Bild lånad härifrån
Nehepp..Söka jobba var det ja.

//Sofie

Härmapan Leah

Oj oj vad lillasyster ska göra precis som storebror. Hugo är inne i en riktig "Kiss och Bajs" period. Kiss och Bajs är superkul. Det tycker ju Leah också nu såklart och säger efter precis så som brorsan pratar. Så här hemma är det dubbelt upp med den varan för tillfället. Och mycket annat:)

Åh vad jag tycker om när man ställer fram klockan! Vi fick ju sova till sju idag i stället för sextiden:)

Vi ska snart iväg och äta frukost hemma hos Sarah och Krille i deras nya kök. Ska blir trevligt! Leah sitter och pratar om att hon ska till Emma. Mycket Emma just nu. Att Leah tycker om Emma, att Leah ska leka med Emma, Emma är snäll etc. Det roliga är att sen när vi ses då är det mer bråk än vänlig lek haha. De är på varandra hela tiden Leah och Emma. De ska ha samma leksak, precis hela tiden. Kusinkärlek? Tycker det är rätt så gullig med deras småtjafs och sen är de helt tokiga i varandra och går och pratar om att de ska träffas och leka:)


Emma och Leah på julafton -11. 
//Sofie

24 mars 2012

Född 2010

Det ska börja en ny serie på SVT som heter "Född 2010". Den börjar visas på tisdag och den kommer jag se! De följer 10 stycken barn som är födda under 2010. Under 16 årstid kommer det visas ett program som följer hur dessa barn växer och utvecklas. Man får alltså följa dem från bebisar till tonåringar.

Extra kul då Leah är född samma år såklart:) En rolig idé och jag hoppas programmet är det också.

Ett tips:)

//Sofie


Bilder från Dagen


Mellis intogs ute i den strålande solen på studsmattan av alla ställen:)  Poker var också  med men tyvärr blev det inget mellis för honom fast han så gärna ville.
Sen gick vi iväg på promenad. Poker fick dra barnen i skrindan  vilket uppsakttades av barnen. Inte av Poker. Fast han börjar vänja sig vid den, det går bättre och bättre för varje gång vi använder den:)
Sen kom vi till en skogsväg och då blev det spring både frö barn, hund och föräldrar. 
Leah tyckte det gick för långsamt när pappa körde skrindan. "Ångsamt pappa!" vårlade hon och började puta på:)
Lek bland träden. Så mycket lek att Hugo fastnade mellan dem. Men det gick bra. Vi behövde inte kalla på brandkåren. Till Hugos besvikelse när Pontus berättade om hur brandkåren ibland får rycka ut på såna uppdrag.  
Hugo på en stor stubbe
Leah på en stor sten
Syskonen Gustafsson håller i handen. Skulle fånga hur söta de var på bild när de gick och höll varandra så fint i händerna men såklart kom Hugos fina grimas fram...:)
Här ska jag göra inbrott i natt. Så mycket fina gamla möbler det fanns där inne. Och helt öde såg det ut och vara, perfekt för en som vill stjäla! Lägg även märket till att jag är lika lång som dörren är hög. Men så var ju också medellängden för svenska män på 1800-talet 165 cm. Något kortare än vad jag är. Se där nu lärde ni er det också. Typ den enda jag kommer ihåg från lokalhistorian i gymnasiet. 
Fina barnen som leker på en...en, tja vet ni namnet så skriv en kommentar. Ni får en länk! Jag har ingen  aning.  Någon gammal slipsten kanske? Som gjorts om till bord. En gissning. Det här togs tyvärr aldrig upp på lokalhistorian.

//Sofie

Mysdag med Familjen!

Haft en härlig Lördag! Inte gjort ett skit mer än nödvändigt. Eller jo jag satt med alla papper och räkningar i morse och så rev jag bland Leahs urvuxna kläder som ska säljas. Fotade och gick igenom vad som fanns i gömmorna:)

Råkade somna och sova middagslur tillsammans med Leah också. Precis som det ska vara en ledig dag:)

Fått upp studsmattan till Hugos stora glädje! Men vi upptäckte att det blåa skyddet som ska vara runt om studsmattan var trasigt. Så jag hade planerat och åka in till Biltema i morgon och köpa nytt då jag av en slump såg att de sålde såna där. Men se turen var på vår sida. Vi var och skulle handla lite smått till ikväll på Kvantum och vad har de väl liggandes där?Jo precis sådana skydd och rätt mått var det också! Perfekt!

Nu är det bara skyddsnät som borde köpas...Men de är svåra och få tag på samt att de kostar ju nästan lika mycket som en ny studsmatta. Dessutom såg jag i en undersökning att de där näten kan vara mer farliga än göra nytta som man tror. Jaja hittar vi ett nät så kommer vi köpa ett. För det känns ju trots allt tryggare med än utan:)

//Sofie

Papper Hit och Papper Dit

Sitter och har betalat räkningar samt sätter in alla papper där de ska vara. Roligt värre. Speciellt efter att Leah målat med spritpenna i två av våra pärmar på alla pappren som sitter där i. Snyggt.

Dagen började tidigt här hemma. Halvsex vaknade Hugo på ett sjuhelvetes humör. Fy säger jag bara. Och såklart väckte han Leah. Och såklart är båda barnen trötta nu igen. Och såklart kan de inte somna om en liten stund. Men förtillfället lyckas Pontus hålla dem på bra humör med att bygga klossar. Vi får väl se hur den här dagen blir.

Igår när jag skulle åka till jobbet så fick Pontus bränslestop med sin bil. Som tur var har han en så snäll sambo som hjälper honom och bogserar bilen till bensinmacken. Fick jag prova på och bogsera också för första gången. Det gick det med:)

Nu ska jag återgå till alla mina papper innan Leah gör det med spritpennan igen.

//Sofie




23 mars 2012

Åter dags och åka till Jobbet

Men denna gången till en annan arbetsplats. Lite variation i alla fall:) Vill verkligen inte! Vill vara hemma och mysa med familjen. Men men vi får umgås tillsammans hela helgen istället:)

Leah var så söt förut. Pontus skulle knyta dit de sista stolsdynorna och Leah hjälpte till så fint! Hon satt och riktigt ansträngde sig för att hennes rosetter skulle bli lika fina som pappas. Pappa fick absolut inte hjälpa till! Leah kan själv förstår ni:) Ännu en sak syskonen Gustafsson är olika på. Hugo hade också "kan själv" period men Leah är helt annorlunda. Aldrig att man får komma i närheten eller ens försöka hjälpa henne med något. Hon kan själv! Blir vansinnig om någon försöker lägga sig i vad hon gör.

Att rosetten inte blev lika fin som pappas gjorde inte så mycket. Bara ingen kommer och ska rätta till den. Jag försökte göra det lite diskret efter att Leah knutit sin rosett. Men då blev hon arg och gick och rev upp vad jag knutit och gjorde om på sitt sätt. Så fint så:)

Nehepp. Dags och dra sig in mot stan igen kanske.

Ha en fin fredag kväll alla!


Fina Dynor

Måste tipsa! De säljer jättefina dynor till stolar på Ö&B just nu. De finns i flera mönster och färger. 49 kr styck tycker jag är ett fynd! Gå handla med er:)

//Sofie

Hugos Nya Cykel

Eller ja bättre begagnad är den men för Hugo är den som ny.  En mycket glad Hugo som tackar farfar för den. Dock är han lite irriterad över att cykeln har så dålig balans...:)
Leah skulle såklart också vara med på bild och visa upp sin cykel. Brorsan ville såklart förstöra bilden...
//Sofie

Årets Första Blogginlägg från Altanen!

Åh vilket underbart väder!För att låta precis som alla andra:) Här har vi 18 plus grader för tillfället. Solen lyser och glada barn som leker i trädgården!Vad kan förstöra denna kväll? Jo jag ska iväg och jobba snart igen...Ja bara 3 timmar men det blir ju typ hela kvällen, 18-21.

Jobbade och fick gå något tidigare. Hann med och göra en massa ärenden ENSAM på stan innan jag hämtade barnen. Planen var och ta med dem men så när jag fick sluta tidigare skyndade jag mig och göra alla ärendena själ istället. Så vi snabbare kunde åka hem och leka i trädgården. Åh jag älskar och bo i hus den här årstiden.

//Sofie

22 mars 2012

Jobbat Klart-Nu Jobbsökande

Hemma från jobbet! Kom hem och satte mig vid datorn och mailade om ett par jobbrelaterade saker. Kikade in på arbetsförmedlingens hemsida också och hittat ett par jobb att söka. Ska sätta mig nu och fortsätta med det. Skriva upp nummer att ringa också. Imorgon ska jag nämligen jobba mellan 8-15 och sen 18-21 så jag kommer inte ha någon tid och sitta med det då. Lika bra och köra på när jag ändå sitter här och har ångan uppe:)

Sen i helgen ska vi bara umgås familjen. SKÖNT!Känns inte som vi gjort det så mycket den här veckan.

Ha det fint alla! Bloggen min blir tyvärr inte roligare än så här just nu. Men som med allt, det går upp och ner. Snart är jag där uppe igen med roligare uppdateringar:)

//Sofie


Drar och Jobbar!

Hunnit men en härlig promenad med Poker i skogen. Vilket Väder! Inte direkt så jag känner för att åka och jobba. Hade varit mysigare och hämtat barnen på dagis och hittat på något kul med dem i det fina vädret:)Men men det kommer flera fina dagar.

Pontus mamma och pappa ska umgås med barnen en stund idag (Pontus slutar lite senare på torsdagar). De skulle äta våfflor. Nu känner jag ännu mindre för att åka och jobba...

Ses ikväll om jag orkar slänga upp ett inlägg när jag kommer hem och innan jag går och lägger mig!

//Sofie

Men vad gör jag?


Handdiskar jag? För andra gången sen vi flyttade in i detta hus och till vår kära diskmaskin så handdiskar jag. Jag hatar att diska. Jag lever efter mottot:"Varför handdiska om man har diskmaskin?" det har fungerat riktigt bra hittills. Men nu när vi har en så flashig (och dyr) stekpanna gäller det ju att vårda den väl. Ofta slipper jag undan att diska den då Pontus ofta gör det men ack inte idag. Då fick jag göra det. Men jag överlevde:)

//Sofie 

Så bra gick det och mobilblogga

Det skulle alltså varit en bild till inlägget nedanför. Men men vill den inte synas så slipper den!:)

Sitter och äter frukost med mina små troll. Idag är det återigen dagis och jobb som står på schemat. Jag sak gå bredvid på ett nytt ställe och barnen ska vara på dagis. Farfar ska hämta idag. Det ser Hugo framemot:) Att det är såååå mycket roligare när det är någon annan som kommer och hämtar. Konstigt det där:)

Kom hem vid 22tiden igår efter jobb. Trivs så himla bra där jag är och jag hoppas jag kommer trivas lika bra på det nya stället jag ska vara på idag.

Bäst och lägga på ett kol här.

//Sofie

21 mars 2012

Det här gillar vi!

Plus grader ska det vara!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Jobben de vänder i evig fart

Alla jobbtider jag haft har ändrats den här veckan. Och nu ringde telefonen och jag ska in och jobba klockan 14.30 i eftermiddag. Som tur är kan svärmor komma hit en sväng tills dess att Pontus kommer hem. Har byt den här dagistid idag tre gånger nu..Kände inte för en fjärde och sen skulle jag få så dåligt samvete om barnen skulle behöva gå långdag i dag också. De ska nämligen gå heldagar både imorgon och på fredag.

Tur att man har när och kära som kan ställa upp!

Jag verkligen älskar livet som timvikarie. Eller inte. Tur att jag trivs så bra där jag är och jobbar annars hade jag aldrig pallat.

Hunnit med löprunda, städa hela övervåningen mycket grundligt, vikt ett berg av tvätt, besökt arbetsförmedlingen och ja det var vad jag hunnit med på de här tre timmarna. Nu ska jag åka och hämta mina små hjärtan och pussa massa på dem innan jag måste åka ifrån dem för jobb.

//Sofie

Godmorgon Fina Morgon!

Att vakna upp till det här vårvädret är ju helt underbart! Barnen och jag ska göra oss redo för en dag på språng nu. Eller de ska få åka iväg till dagis ett par timmar och jag skulle ha gått bredvid på ett nytt ställe egentligen. Men det ändrades..Så nu ska jag passa på och åka till arbetsförmedlingen och se om jag kan få hjälp med en sak. Ringa på ett jobb också och sen träna innan trollen ska hämtas hem igen. 

Poker behöver ju också rastas som alltid:) Se vad jag hinner med. 

Har fått ändrade tider med angående jobb så jag måste komma ihåg och skriva ner och meddela nya dagistider. Alltid lika kul... 

Duka undan frukosten kanske och klä på barnen? Låter som en bra idé.

//Sofie 


20 mars 2012

På Tiden Att Jag Lär Mig Min Kamera

Finns ju hur mycket som helst om kameran bara man tar sig tid och sitta och läsa och titta på allt. Det ska bli slut med att bara använda den gröna knappen:) Har jag nu köpt mig en skaplig kamera ska jag ju kunna använda den fullt ut också. Eller hur? Nu ska jag ta och lära mig lite. Se hur det går:) 

//Sofie

Städat och Klart, ja nästan:)

Har kört järnet här hemma. Nu är hela undervåningen skinande ren! Imorgon är det övervåningens tur att få sig en omgång. Köket har jag gnott och torkat massa så nu ser det nästan ut som nytt igen, inte illa va?:)

Sitter och njuter av tystnaden. TopModel Sverige går på TV:n. Inget jag följt för fem öre men det går ju ingenting bra ikväll på TV:n. Dåligt. Igår fastande jag framför "Bridget Jones Dagbok", så bra! Tyckte inte Pontus som gick och la sig.

Nu ska jag skriva en jobbansökan. Lika bra och ha det gjort när jag ändå sitter framför datorn.

Ha En Fin Kväll!
Bilder från när vi var ute och lekte förut idag. Kolla in  Poker som springer förbi bakom Leah haha. Hund på språng så att säga:)

//Sofie

Världens Fulaste Konstverk?

Ingen jättebra bild. Och ingen jättesäker körning då jag tog bilden samtidigt som jag körde bilen.

För er som bor här i trakterna kan ju inte ha missat detta fula konstverk(?) som står i en rondell i Mjölby. En potatis. Vem anser att potatis är en så vacker rotfrukt att man måste förstora upp den i ett jätteformat och sen ställa den som staty mitt i en rondell?

Det finns verkligen folk till allt...

//Sofie

Besök på MAX och lek å stoj:)


Ingen som ville umgås med oss idag:) Och Hugo han ville hitta på något sa han. Så efter att jag pratat med Jennie i telefon så var klockan redan över elva. Så då bestämde att jag och barnen att vi skulle ta en lite trip och äta lunch på MAX i Mjölby.  Det var uppskattat. Speciellt när man fick glas med Tom och Jerry på. Hugos senaste favoriter.

Efter vi ätit tänkte jag att Leah skulle somna i bilen men det gjorde hon ju inte. Så vi stannade till hemma hos mamma och pappa (dock var det ingen hemma) så fick Leah sova där en stund. Hann med och träffa Pappa och Erik innan vi for hemåt igen.

Lek ute i trädgården och en rejäl hundpromenad har också hunnit med en dag som denna. Nu blir det snart kvällsmat här hemma. Pontus som sköter den biten ikväll, skönt:)

//Sofie 

En fin eftermiddag!

Vädret har vänt här och nu sitter jag på verandad på lekstugan hemma hos mamma och pappa. Leah serverar kakor (stenar) och Hugo är med morfar och rastar Lucas. Solen skiner och det är riktigt fint väder! Till skillnad mot vad det varit under dagen innan...


Får skriva ihop ett inlägg till när jag är hemma sen. Jag får det fortfarande inte att fungera med bilder när jag.mobilbloggar. Ingen (mer teknisk person) som vet vad det kan bero på?


//Sofie


Published with Blogger-droid v2.0.4

Godmorgon Lediga Tisdag

Men Hugo var riktigt upprörd för att han inte skulle få åka till dagis idag. Leah blev då med upprörd och började skrika efter dagis. Fick förklara att de skulle få åka dit både imorgon och i övermorgon då blev de lite lugnare. Tur att de tycker om sitt dagis i alla fall:)

Vet dock inte vad i ska göra idag. Förslag, någon som vill hitta på något? Kanske åka till busfabriken eller så skulle jag vilja åka en sväng ner till "DollarStore" i Eksjö. Tror barnen skulle uppskatta det först nämnda alternativet mest:) Kanske se om svärmor är hemma och åka och besöka henne? Hmm vi får se vad det blir av dagen.

Nu ska jag äta klart min frukost. Barnen har redan hunnit vräka i sig sin. Fort ska det gå av någon okänd anledning.

//Sofie

19 mars 2012

Matsedlar lönar sig!

Vet ni vad? Åh nu blev jag på bra humör igen! Jag har ju kört med våra matlistor i en månad nu, precis en månad faktiskt. Jag har gjort matsedlar veckovis och verkligen försökt basera det på vad som finns i kylen, frysen och skåpen här hemma. Sen har jag handlat till det som behövs och  till exempel även handlat billigt kött/korv/fisk/kyckling som de haft på extra pris som vi haft på lager i frysen till nästa veckas matsedel.

Mat är nämligen något vi lägger en massa pengar på varje månad. Tråkiga pengar om ni frågar mig. Men bara med att vi strukturerat upp och verkligen sett till vad vi har hemma har vi minskat vårt matkonto med nästan 1000 kr!

Det ni, roliga nyheter va?;) Skönt att se resultat när jag ansträngt mig tycker jag:)

Egentligen började jag inte med det här för att det skulle bli billigare utan för att få ordning. Veta vad vi ska äta varje dag och verkligen äta av det vi har hemma. Har jag hittat en torskpaket i frysen och inte alls känt något kul att laga har jag bara tagit mig en dejt med min vän google och vips så har vi provat på ett helt nytt recept!

Veckans matsedel. En tråkig papperslapp på kylen. Jag borde komma på något snyggare. En griffeltavla kanske inte vore så dumt och skriva på?
Ett tips!

//Sofie

En nitlott...

Och det jobbet var timvikariat det också. Konstigt då de inget sa om det när jag pratade med dem i telefon och det stod inget om det i annonsen heller. Det enda jag hade förstått var att det handlade om en deltids tjänst. Precis som de sagt och precis som det stod i annonsen.

Så fort de sa att man skulle få anställning som timvikarie sa jag att jag inte var intresserad. Har redan timanställning på andra platser jag trivs bra på så att dra in ett ställe till, där jag dessutom både får sämre betalt och måste pendla till, kändes inte alls lockade.

Bajs. Bara och börja leta igen. Ringa, söka och höra sig för. Någon gång så...

Jag kanske skulle prova den här taktiken? Jag som ALDRIG köper lotter annars kanske har turen med mig om jag faktiskt provade och köpte en...Eller så drar jag väl en nitlott. Igen.

//Sofie





Bege mig av

Ska jag göra mycket snart. Prova på ett helt nytt jobb. Se hur det går. Telefonintervjuare åt ett marknadsundersöknings företag. Spännande:) Telefonförsäljare är jag personligen allergisk emot men när det ringer folk och vill att man ska ägna två minuter åt en undersökning brukar jag faktiskt ställa upp. Det är ju oftast för en bra sak.

Se hur det går som sagt. Har ingen aning om det är något för mig men det är alltid bra få in lite pengar som bekant. De går ju åt:) Och det här jobbet var det fastlön!Inte provision som på som många andra telefon-vad-det-nu-kan-vara-jobb. Jobba för provision. Det är jag också allergiskt emot:)

Poker och jag var precis ute på en extremt blåsig promenad. Och halkig då det fortfarande låg kvar snö och is av det som kom i morse. Ändå att solen legat på. Men det är ju rätt kallt ute. Beror nog på det.

Nu ska jag dra! På återseende!

//Sofie

Nu så är det lunchtime!

Dagen har gått alldeles för fort! Redan lunch. Här sitter jag med min numer standardlunch. Makaroner och Köttbullar. Gott, enkelt och ännu har jag inte tröttnat på det:)

Har varit och lämnat barn på dagis, tränat, storhandlat mat, bäddat rent i sängar, eldat i pannan, tvättat flera maskiner tvätt, röjt undan alla leksaker som av någon konstig anledning hamnar lite varstans...

Ska på jobb sen senare i eftermiddag. Innan dess måste jag hinna med en promenad med min PokerFejs också. Men vilket väder vi har fått!Vad är det här? I morse snöade det och nu när man kollar ut genom fönstren så är det strålande sol och, klarblå himmel! Men låt er inte luras för allt i världen. Snorkallt är det, 2 plusgrader och blåst i från helvetet. Herre min gud. Och allt detta bara för jag plockade undan alla vinterkläder igår och stortvättade dem. Jag lovar, det är därför.

Nu ska jag äta min goda måltid.

//Sofie

Vilket skit "slut"!

Någon mer som såg sista avsnittet av "Äkta Människor"igår? Innan serien hade börjat sändas läste Pontus att det var en serie som bara skulle göras i 10 avsnitt. Inga fler utan det var dessa 10. In my ass! Säkert vilket förbannat skitslut. Det är ju som gjort för att det ska bli fler säsonger då man ju inte fick svar på några frågor!

Hatar sånt. Nu ska vi göra som i alla amerikanska serier. Suga ut varenda liten krona ur en serie och skita i att det bara går utför? Varför kan man inte längre göra några avsnitt som är av toppkvalité och sen låta det vara bra så? Ha lite stolthet i det man gjort så att säga?

Nej nej pengar pengar som styr som alltid. Idioter. Kom på något nytt istället då. Finns det någon serie som klarar av att leva för evigt? Nej. Det går bara utför och man gör aldrig något vettigt slut utan det slutar med att hela serien bara blir sämre och sämre.

Jag bitter? Kan vara så:)

//Sofie

18 mars 2012

Promenad Med Poker

Hittade denna bilden från våren 2009, tre år sedan. Så liten och så söt mammas kille var:)
Jag och Poker har gått långpromenad. Skönt skönt. Försökte vara social med Jennie undertiden jag ändå gick och inget annat hade för mig men ack nej det ville hon inte. Se om vi kan få till en telefondejt någon annan dag istället:)

Sov en stund sen när jag kom hem. Plockat och grejat här hemma. Tvättat och andra roligheter. Nu ska vi åka och våldgästa Krille och Sarah och se hur de har det nu när det flyttat in i sitt renoverade hus igen.

Får barnen leka lite med Emma också. Passar perfekt och rasta av dem samtidigt:)

Finns inget som gör barn så trötta som när de får leka med varandra. Det är så bra för då vet man att de somnar skapligt ikväll.

"Äkta Människor" visas ju ikväll. Sista avsnittet. Spännande! Dock missade jag sist det gick men jag har fått en snabbresumé av Pontus. Har vare sig tid eller ork och sitta framför datorn och kolla på gamla avsnitt. Det slutar ändå bara med att jag går och pysslar med annat...Lättare och kolla på en TV än dator tycker jag:)

//Sofie

Snart får jag åka hem!

Det ni:-) haft en väldigt jobbig natt här på jobbet. Den innefattade inte så mycket sömn...blir och åka hem och sova nån timme eller två innan vi får hitta på och göra något roligt denna söndagen:-)


Det ni så är det i mitt liv just nu. Får återkomma när jag befinner mig på hemmaplan igen sen:-)


//Sofie


Published with Blogger-droid v2.0.4

17 mars 2012

Ett lååång och seegt arbetspass!

Herremingud! Trodde inte tiden kunde gå så här långsamt men det kan den. Det positiva är ju att jag få betalt för det i alla fall:-) varit onyttig och proppat i mig en påse godis och druckit fanta. I brist på annat att göra. Och så är det uju lördag,ha det som ursäkt:-) Pontus och barnen var här och lämnade några saker jag glömt också. Fick jag krama om barnen vilket gav ny energi:-) funderar på och ringa och telefonterrorisera Jennie. Så får det nog bli!


Trevlig Lördag till er alla!


//Sofie


Published with Blogger-droid v2.0.4

Använda saker till annat


Funderade på vad jag skulle ha den fina glaskupan till, eller vad jag skulle ha i den. Det visade sig vara perfekt och samla alla parfymflaskorna och ha där under. Kanonbra! Annat tips är att ta ett våningskakfat att ha och lägga armand och andra smycken på. Jättefint och se på samtidigt som det är smidigt för man har bra uppsikt över sina smycken och kan lätta se vad man kan använda för dagen:)

Tog bara några snabba bilder då jag har lite bråttom för nu bär det av till jobbet!

See you later!

//Sofie

Mina nya fina skor!

Hugo lekte fotograf och skulle hjälpa mamma ta en fin bild på hennes nya skor. Gick väl bra för att vara första gången:)
Men här kommer en till bild på dem. Även Hugo har tagit den bilden. Så duktig så mammas kille:)

Skorna kommer såklart från Nelly, vart annars?Och det är ingen idé ni går in för och försöka köpa ett par likadana. Jag köpte nämligen det sista paret mohahaha.

//Sofie

JobbarHelg

Snart dags och bege mig iväg för jobb. Det är min helg det:) Barnen vaknade tidigt idag, som alltid. Men det gjorde inte så mycket då föräldrarna i huset somnade tidigt igårkväll så vi var rätt utvilade vi med.

Ätit frukost precis. Dags och slänga på mig kläder och packa jobbväskan. Se om jag lyckas uppdatera min kära blogg från telefonen (får det fortfarande inte och fungera med bilder!) annars är jag åter här igen imorgon. Jag vet det kommer bli tomt. Men en måste ju tjäna pengar till sin föda. Min blogg drar nämligen inte in så mycket stålar som jag hade tyckt det skulle göra:)

//Sofie 

16 mars 2012

Nytt Till Hemmet

Vet inte hur många gånger jag velat köpa de där fina prydnads muffinarna! Nu har de äntligen fått flytta in:) Kostade bara 19 kr styck så det var ju överkomligt pris tycker jag allt. Tavlan gav jag en femtiolapp för om jag inte minns helt fel.

Små ting som piggar upp:)

Nu blir det sängen för mig. Ska ju jobba dygn imorgon så bäst och ladda batterierna. Familjen i övrigt har ju somnat också så jag kan ju lika gärna ansluta mig dit:)

//Sofie

Leah Önskar Sig

 
Fina barnmöbler va? Finns på Jysk för den som vill ha presenttips tills när mina barn fyller år:) Rygg i rygg stod utemöbler i samma stil för de vuxna. Inte fy skam de heller. Presenttips till mig själv kanske?:)

Ni vet väl att "Önska kostar ingenting säga vad du vill ha!"

//Sofie

PS: Koppling till rubriken. Leah önskar sig mest Hello Kitty kudden som är på soffan men hon sa även till mig att hon gärna önskade sig möblerna också. För de skulle passa så fint på altanen och där skulle hon och kusin Emma sitta och dricka saft i sommar. Precis så sa hon:)

Trött Familj

Leah fick jag gå och lägga mitt i kvällsmaten då hon bröt ihop av trötthet och Hugo har somnat på soffan bredvid sin far...Här sitter jag med ett kök i kaos och bloggar. Trött är jag också.

Orkade med och simma idag. Höll på och dö av tristess kändes det som men jag simmade på i ett bra tempo den där timmen. Tycker ju simning ger bra träning så en timme i veckan har jag som mål och stå ut:) Kan träna gym och löpning de andra passen men en dag i veckan får det bli simning.

Annars så har jag och barnen varit sociala med Maria på eftermiddagen. När vi tillslut fann varandra haha. Ja vi lyckades gå om varandra och ha oss. Inte lätt och hitta i en så stor stad som Tranås.

Fikade och tittade i affärer. Kaos med barnen men det gick bra när vi var två:) Hugo fick sig en vårjacka och så blev det vantar till båda barnen. Välbehövligt.

Hittade även lite annat smått och gott. Maria och jag satte även tantstämpel på oss själva när vi gick in på Willys och köpte krukväxter. Men fina var de! Och billiga, ännu mer tantstämpel:)

Ska röja i köket nu. Trevligt fredagsnöje!

//Sofie

Jobben trillar in sakta med säkert...

Ska jobba dygn i helgen. De ringde från stället där jag hade mitt långvikariat och de hade brist med folk i helgen. Så 10 imorgon går jag på och jobbar tills 10 på söndag. Bra då får jag ihop många timmar = mer pengar:)

Sen ringde de från ett annat ställe jag sökt jobb på. Ska dit på måndag eftermiddag/kväll och provjobba. Spännande då det är något jag aldrig sysslat med tidigare. Se hur det går!

Hoppas även de ringer från bemanningen i kommunen. Pratade med dem i förmiddags och de skulle kolla upp om det fanns fler platser för mig där jag kan gå bredvid på och hoppa in extra. Hoppas de hör av sig idag annars slutar det väl med att jag får ringa dit på måndag..:)

//Sofie




Alla dessa urvuxna kläder

Var i källaren och röjde och hittade alla vinterkläder...Bara och börjar gallra vad som Leah eventuellt kommer kunna ha till nästa vinter efter Hugo och allt det som Leah vuxit ur. Hittade även vårkläder och regnkläder som var urvuxna. Jag har inget emot och rensa och sortera men att förvara/slänga/skänka bort eller vad tusan man nu ska göra med alla de urvuxna kläderna. Det tycker jag inte om. Egentligen vill jag bara åka och skänka bort det. Men så är det ju plagg man är fäst vid och plagg som är som nya och då vill jag ju inte bara skänka bort det. Sälja av vinterkläder nu är ju helt fel period så då måste jag komma på någonstans jag kan förvara kläderna tills hösten kommer igen (vilket är lååååång tid kvar) och då jag ska försöka komma ihåg och sälja dem.

Jag tycker inte om det här. Ännu ett I-landsproblem.

//Sofie

Allt kom av sig

Igår kom Pontus hem och berättade att han nog blir uppsagd inom 2 veckor. Kan tilläggas att han var gladare än vad jag sett honom på länge. På ett sätt förstår jag honom. Han sa äntligen ifrån. Han är trött på att alltid jobba 8-12 timmars övertid i veckan och ändå bara få höra att han inte jobbar tillräckligt mycket. Trött på att jobba på ett jobb där chefen kommer på fredags eftermiddagen och vill att all personal ska jobba i helgen...Inte få någon uppskattning och definitivt inte den lön han borde ha för mödan.

Se hur det blir. Men Pontus var inte själv om att säga ifrån heller. Övriga personalen var rätt trötta på hur läget ser ut nu också. Se vad som händer. Uppsägning eller inte så började Pontus direkt med att höra sig för om nytt jobb. Tror han har lätt rätt och få ett nytt. Lättare än vad jag har.

Känns bara skönt om Pontus är glad och får mer tid här hemma.

Själv kom jag helt av mig igår. Simningen glömde jag helt bort ...och bloggen:) Får se hur den här dagen blir. Förhoppningsvis bättre. Mer träning åt mig kropp och mer läsning åt mina bloggläsare!:)

//Sofie



15 mars 2012

En fullspäckad dag

Den här dagen har gått den också. Väldigt fort. Jobbade på förmiddagen. Jag och Poker hann även med och gå en långpromenad innan det var dags och hämta hem barnen från dagis. Kom hem och straxt därefter så kom Emelie och Leo på besök. Barnen har lekt och grejat. Tror de tyckte om att träffa varandra igen. Var ju ett tag sen sist:)

Leo och Leah pussade till och med varandra hejdå. Så söta så haha.

Nu väntar vi på att pappa Pontus ska komma hem så mamma Sofie kan åka och träna/simma. Har inte helt bestämt mig:)

Leah och Leo fastande framför youtube. Leo visade Leah sina favorit med "Bamse" och Leah visade Leo sina favoriter med "Hello Kitty":)

//Sofie