30 november 2012

Hemma:)

Sitter i soffan och kikar på barnkanalen. Tänka sig:) Jag och barnen har mysmorgon. Det var längesen sist så det blir lite extra mysigt. Speciellt eftersom jag kom hem igår efter 2 dagar nere i Ullared igår.

Haft kanonbra där nere. Tyvärr var det dåligt bland storlekar så jag var glad att jag inte skulle handla massa kläder till barnen. Värre för Cissi som hade massa sånt på sin inköpslista. Men vi kom allt ut med överfulla vagnar allihopa. Så fulla att vi höll på att inte få plats med allt i bilen. Trots takbox haha. Ja jissies. Men hem kom både vi och våra kassar:)

Ska gå en bredvidgång på jobbet men det är först i eftermiddag. Pontus slutar tidigt idag med vilket var bra tajmat för annars hade det felat med en halvtimme för oss. Hade varit lite surt och trixa med dagis för en halvtimme. Tur vi slapp det.

Ebba skojade till det och blev Robert Wells nya fru. Haha humor :) 
Här hade vi lite panik. Bilen var typ redan full och en massa kassar som fortfarande inte var  inpackade. Men vi lyckades få med allt:) 
//Sofie

28 november 2012

Ullared:)

Idag bär det av ner dit. Ska åka med Cissi och hennes mamma. Kommer bli kanonkul! Handla till julen och allt som behövs inför:) Kan ju hända att man hittar lite annat skoj också. Brukar bli så:)

Snön har kommit för andra gången den här vintern. Kul om det hade varit minus grader men nu är det mer slask ute än snö så då tycker jag det kan det kvitta. Barnen var glada i alla fall så det är ju tur det glädjer någon.

Ska plocka ihop det sista som ska med nu innan jag blir upphämtad!

//Sofie

27 november 2012

Fungerar det nu?


Helt plötsligt bara? I såna fall är det ingen som blir mer glad än jag kan jag säga! Tog bara en snabb bild på min handled för att visa upp de fina armbanden jag fått idag. Helt suddig och mörk blev bilden men vad gör det när den laddades upp helt utan problem??:) Tog mest bilden som en test grej och det verkar ju fungera!

Hugo och Leah som gjort armbanden förövrigt. Har sagt till dem flera gånger att jag så gärna skulle vilja ha något fint halsband eller armband som de gjort på dagis. Men Leah snåljåp säger då bara: "Mamma du göra eget den här är miiin!" När hon kommit hem och gjort något.

Men Hugo har lyssnat och idag när jag hämtade på dagis kom han springandes med något bakom ryggen och var så nöjd när han överraskade mig med ett fint armband som han tillverkat helt själv.

Det är en av anledningarna till att man har barnen på dagis. Jag har skrivit något om det tidigare men inte är det väl som passning undertiden man jobbar som man har barnen på dagis. Nej nej det är enbart för att få hem fint pyssel, fina teckningar och fina armband som de själva tillverkat. Även att man får (köpa är väl egentligen det rätta ordet men men) fina dagisbilder på dem.

Och att sen få lyssna på barnen när de sjunger fina julsånger och har sommaravslutning och sjunger sommarvisor så man håller på att få tårar i ögonen. Det mina vänner det är anledningarna till att man har barnen på dagis:)

//Sofie

Eller förlåt. Förskola.


Hejsan Svejsan

Nu sitter jag här igen. Satt hela kvällen igår och försökte lösa mitt problem med bloggen. Mamma tipsade om en annan blogg som skrivit att hon haft samma problem som jag har. Via kommentarsfältet där fick jag massa tips på hur man ska kunna lösa det. Lyckades jag då? Nej så klart. Ändå gjorde jag precis som det stod, jag provade och gjorde om, bad Pontus kolla så jag inte gjorde fel men jag gjorde ju precis som det stod och ändå gick det inte!

Pontus lovade att sätta sig ikväll och se om han kan lyckas lösa det. Han hann inte igår riktigt då han började göra peppakaksdeg mitt i allt. Ja ja man får alla sina ryck:)

Se om det vill lösa sig annars kommer jag byta bloggportal. Som flera skrev inte ska man behöva betala för en GRATIS sida? Då kan man ju lika gärna skaffa sig en egen webbplats istället...typ.

//Sofie

26 november 2012

Blogginspiration = Noll

Jävla blogspot. Ja roligare än så här blir inte min blogg. Tråååååkigt! Måste ta tag i och leta annan bloggportal. Fast jag inte vill. Har bara inte haft tid än och göra något åt det. Kommer inte ha tid för det den här veckan heller. Så ni får helt enkelt nöja er med såna här inlägg så länge.

Har jobbat hela dagen. Emelie agerade handledare så det var en helt okej dag på jobbet tycker jag:)

Var förbi gymmet och tränade efter jag slutat. Så skönt då det var lugnt med folk. Skönt även att komma hem och inte behöva åka iväg något mer. Bara umgås med familjen. Kan behövas dagar när vi alla varit på varsina håll hela dagen.

Betalat alla räkningar och nu blir det lite pyssel innan sänggående. Är så trött i huvudet. Känns som det kommer gå över i huvudvärk och det vill jag inte. Bättre och gå och lägga mig skapligt och vila huvudet ordentligt och försöka undvika värken:)

//Sofie

JobeliJobbdags

Dags för jobb idag. Ska faktiskt vara inom ett annat område och jobba så det blir roligt med något annat...:P

Börjar 07 och det är tidigt jobbstart för att vara mig. Inte så att jag brukar börja så mycket senare annars men det blir skillnad på 07 och 07.30-08.00 speciellt när man har två barn också som ska iväg på morgonen. Då gör varje minut skillnad tycker jag. 

Slänger med min träningsväska så förhoppningsvis blir det ett pass på gymmet efter jobbet. Vi får se vi får se:)

Ha en fin måndag alla!

//Sofie

25 november 2012

En Uppdatering

Jaha bloggen vill inte alls.. Har försökt med allt typ. Till och med försökt betala men inte ens det lyckades jag med. Höll på att få psykbryt på riktigt igår..Datorn var bokstavligt talat på väg in i väggen. Pontus hejdade mig och satt och försökte lösa det hela han med. Han lyckades hitta en lösning som jag kan använda mig av för att ladda upp bilder här i bloggen. Men det tar typ hundra år. Inte vad jag vill.

Funderar på att byta bloggportal. Någon där man kan föra över och ta med sig från sin gamla blogg. Tips någon?

Dagen (eller kanske helgen) har annars varit bra. Den har gått i städets tecken. STORSTÄDNING så det hete duga. Både igår och idag. Idag fick vi hjälp med barnpassning av Jocke och Tina så idag har vi fått mycket gjort. Adventsljusstakar och stjärnor har fått komma fram. Kommer inte hinna i veckan som kommer och hela nästa helg är mer än uppbokad så det var lika bra och ta allt på en och samma gång.

Träning har jag inte alls hunnit med i helgen. Men men på det igen i mörra!

//Sofie

24 november 2012

Testar!


Testning testning testning testning testning...Alltså det här ett testinlägg om ni inte förstått det:)

Jäkla Blogg!

Nej jag kan fortfarande inte ladda upp bilder...måste uppdatera någonting och jag fattar nada men Pontus har lovar att försöka hjälpa mig. Jag hatar när datorer och skit krånglar. Det ska bara fungera! Min lilla blogg, den får inte försvinna för mig!

Äsch återkommer senare. Måste lösa det här innan jag får ro att skriva här mer....

//Sofie


22 november 2012

Träningsklädd

Redo att ta mig ett pass på löpbandet. Hade tänkt en runda ute men då klockan hann bli så mycket orkar jag inte dra in till stan och springa (det är där ljuset finns, här på landet är det kolsvart).

Jag och barnen drog på lite äventyr idag. Hade inget planerat och det var så grått oc htrist väder. Ringde mamma och hon hade heller inget bättre för sig idag. Vi drog iväg till Mjölby och åt hamburgare till lunch för att sedan dra vidare på liten loppistur. Mamma och jag fyndade inget direkt men Hugo och Leah hittade både varsin film och dinosaurie som de fick med sig hem:)

Tänkte ladda upp bilder men det kom upp något konstigt meddelande om att jag laddat upp förmycket bilder här i bloggen och måste betala för extra utrymme??? Någon annan som känner igen det här. Blir jag blåst nu? Har aldrig varit med om det och då har jag haft bloggen sen 2007! Konstigt konstigt... Måste jag forska vidare i.

Efter jag svettats på löpbandet....

//Sofie

Min blivande Vinterjacka!


Visst är den fin? Kommer från Didriksons. Var inne och kikade på deras hemsida och man kunde få fram om den fanns hemma i någon av deras butiker som är återförsäljare. Hör och häpna så fanns det en butik i Aneby (av alla ställen) som hade den hemma. Måste åka och spana in den idag känner jag.

Så himla fin färg! Hoppas verkligen den finns hemma i butiken och att den passar. Så jag kan sluta leta vinterjacka någon gång...:) Fast än så länge har det ju inte varit så kallat för årstiden men rätt som det är kommer väl kylan och snöhelveten och då kan det ju vara bra och ha en vettig jacka. 

//Sofie

21 november 2012

Kollar WebbTV

"Jakten på det perfekta livet" kollar ni på det? Jag såg ett avsnitt och tyckte det var riktigt bra men har missat de andra så jag sitter och kollar på de avsnitten på SVTplay. Brukar aldrig titta på webbtv men ibland så:)

Pontus nattar barnen och det är en lugn som sprider sig över huset. Trötta barn här hemma ikväll.

Jobbade förut och sen drog jag till gymmet en sväng och körde ett pass med mest kondition men även lite styrka. Intressant intressant....

För att fortsätta skriva om något intressant så lagade Pontus så himla god chili con carne förut! Skitgod, så god att jag nästan åt så det kom ut genom öronen. Pontus använde det uttrycket varpå Leah hoppar fram och kollar i mina öron för att se om hon kan se någon mat därinne haha. Fast jag tar lite åt mig äran över den goda maten också faktiskt. Det var jag som hittade receptet och det var jag som handlade hem matvarorna. Så kallat teamwork som gjorde kvällens goda mat. Inte helt fel.

Fy fan vad jag skriver om ingenting. Nu ska jag fortsätta kolla klart på avsnittet. Vid 21 ikväll sänds ju det senaste avsnittet. Ska försöka komma ihåg att kolla på det. Se hur det går. Annars finns ju webbtv. Tjoo!

//Sofie


JobbTajm

Sitter och inväntar klockan lite. Blev klara tidigt för ovanlighetens skull. Barnen är på toppen humör så här klockan sju en onsdagsmorgon. Tänk om en annan också hade den energin när man vaknade?

Skriva?

Ja vet inte. Ville bara skriva något här nu när jag hade tiden till det.

Packat med träningskläder också så efter jobbet blir det en tur till gymmet. Kul information va?

Nej det blir inte bättre än så här.

På Återseende!

//Sofie

20 november 2012

Varit och Lekt


Hos gammelmormor i eftermiddag/kväll. Hugo och Leah körde järnet och lekte taxi med gammelmormors rullator. Åt lite kvällsmat där också tillsammans. Sen hjälpte Pontus sin kära mormor med hennes TV. Något som skulle uppdateras eller var det var. Sen där ballade barnen ur. Supertröttheten slog till som en blixt!

Men det finns nog ingen som kan se så lycklig ut av att se två barn som har hysteriska utbrott som Pontus mormor. Hennes barnbarns barn kan göra vad de vill typ. Hennes hjärta smälter till tusen. Barn ska ju skrika och trotsa säger hon ju annars sär de inte barn. Och det är ju sant. Men visst tusan måste hon njuta av tystnaden som blir när vi åker hem. Det skulle jag gjort:)

Hunnit med ett intervallpass på löpbandet också ikväll. Perfekt framför TV:n och en komediserie. Då går det fort.

Nu blir det snart sängen. Är så trött! Och så är det jobb igen imörra. På det igen:)

//Sofie


Världens Gråaste Dag?

Fy när det är så här grått ute känns det som klockan är sju när hon bara är tre. Helt sjukt ju...

Morgonen startades tidigt, vad annars?:) Vid halv nio höll jag på att få panik. Vi måste göra något. In med ungarna i bilen och till Willys vi for. Hugo och Leah blev förtrodda med varsin egen liten kundvagn. Hur mycket folk kan det vara en tisdags förmiddag på Willys liksom?

Svar: Massa folk.

Var genomsvettig av att ha koll på två barn springandes med varsin kundvagn bland allt folk å samtidigt ha koll på vad som med hem.

Efter hemgång fick vi besök av Micaela och Olli. Barnen stojade och hade sig som vanligt. Blev lunch tillsammans också. Mina barn var rätt trötta och gnälliga sen. Men Olli var så söt som gav dem båda varsina hejdå kramar när de skulle åka hem:)

Nu ska vi göra oss klara för Pontus slutar snart och då ska vi åka och hälsa på hans fina mormor.

//Sofie

Kvällstrött?

Ja det är nog namnet på vad jag är. Har blivit helt extrem ju! Igår sa jag till Pontus att jag var så trött och skulle gå och lägga mig. Han kollade på mig och nämnde att klockan bara var kvar över åtta....

Lyckades hålla mig vaken i soffan fram till nio sen däckade jag där. Såg på något program på 2:an om finanskrisen. Skittråkigt tänkte jag först men det var riktigt intressant (så intressant att jag somnade hoho). Nej då jag höll mig ju vaken hela programmet:) Nu förstår jag helt plötsligt mycket mer om det.

Har kollat på många "tråkprogram" på SVT senaste tiden men det har varit riktigt intressant. Kollade på agenda som handlade om SD häromdagen. Väldigt intressant det också. Skrämmande, riktigt skrämmande att de har så många väljare.

Tänk att vi är ju både det landet i Europa som tar emot mest flyktingar och ett av de länder som klarat sig bäst i finanskrisen...vi är då för bra Sverige:)

//Sofie

19 november 2012

Trevlig son vi har

Hugo pratar med farbror Jocke i telefonen.

Hugo: "Äter du mat nu?"
Antar att Jocke svarar ja för rätt som det är sätter Hugo telefonen vid rumpan och gör pruttljud med munnen och asgarvar samtidigt som han kvider fram: "Nu smakar din mat fis!"

Väluppfostrad son vi har så säg.

//Sofie

Frukostgröt

Det blev tomtegröt till frukost idag då Pontus stod och kokade storkok av det igårkväll. Så gott med egengjord tomtegröt! Klarar inte av att äta den gröten som är på tub längre...Inte alls samma sak. Som med allt annat som man kan köpa färdig eller äta hemlagat av:)

Idag är det jobbtajm! Emelie skulle också jobba idag så det blir kul med sällskap på rasten:)

Började med matsedel också så här klockan halv sju en måndag morgon. Kom på att vi inte gjort någon. Men tankeverksamheten går trögt. Får ta det när jag kommer hem sen. Efter jobb och gym. Tänkte slå två flugor i en smäll och åka och träna efter jobbet direkt så slipper jag en till vända in till stan sen. Gäller ju att tänka lite miljövänligt ibland. Eller ekonomiskt kanske mer i vårat fall?:)

Ha en bra måndag alla!


//Sofie

18 november 2012

Måste stapla ved...

...men måste bara blogga lite först:)

Pontus körde in sista veden i förmiddags och då är det väl inte mer än rätt att jag gör min del och staplar den.

Varit och besökt mor och far en sväng idag. Jag och barnen tog bilen dit och Pontus kom efter på rullskidorna.

Hugo och Leah har lekt och busat en massa. Jag njöt av att jag fick gå en hundpromenad i lugn och ro:) Fick god mat också vilket inte är fel.

Måste hinna med en löprunda ikväll med. Se om det blir ute eller på bandet. Det är så jävla kallt och ruggigt ute så det blir nog på bandet. Det är sån kyla som bara biter sig fast långt in i benmärgen känns det som. Fy det är det värsta jag vet när man är så frusen.

Nehepp stapla ved var det ja.

//Sofie

Man ska inte tro på allt man hör


Visst är det väl så? Den senaste tiden har jag slagits av hur mycket skitsnack det är i omlopp där ute. Det är det väl alltid men just nu har jag liksom reagerar väldigt mycket på det. Och även hur mycket som folk verkar tro på allt som sägs och på allt som hörs. "Joho för det har jag hört av den som hörde det av den och då måste det ju bara vara så!" Eller kanske inte. Att höra något i femtehand innebär väl att historien hunnits ändrats rätt många gånger på vägen. Och för att inte tala om de historier som är helt ihop komponerade av någon människa utan bättre fritidsintresse.

Det mest fascinerande är när man hör en sak om en person från ett håll och något helt annat från ett annat håll men som handlar om samma person. Är det liksom inte bättre och hålla käften ibland och inte sprida massa osanningar. För allas skull? Det är så jag mår dåligt när jag hör hur folk pratar på.

Jag beundrar folk som kan hålla käft. Jag tillhör inte dem kan jag erkänna ( men det finns ju olika nivåer av det hela) och det är väldigt många fler som inte gör det. Det finns ju väldigt många som inom sitt jobb har tystnadsplikt men hur väl hålls den egentligen? Ja inte ens när det kommer till något så allvarligt som tystnadsplikt inom jobbet kan folk inte hålla klaffen.


Jag älskar skvallertidningar och kändisskvaller. Men jag kommer aldrig förstå mig på folk som vill bli kändisar. Fatta hur mycket sånt här de får utstå? Idag kan du ju bli känd bara för att det skvallras och skrivs mycket om dig. I stort sätt. Kul liv. Jag mår ju dåligt bara av det här vardagsskvallret. Vem det en må handla om så är det ju inget trevligt. Eller är det bara jag?


Inte det att jag inte gillar skvaller men det är skillnad på skvaller och en hög med osanningar...Och sen handlar det faktiskt om respekt för andra människor.

Något att tänka på. För oss alla. Även mig. Det är något som jag vill bli bättre på i alla fall.

En liten tankereflektion så här på en söndag morgon:)

//Sofie



Rubrikproblem

Igår kväll hade vi besök av familjen Gustafsson/Karlsson. Åt tacos och hade det trevligt tillsammans:) Barnen lekte och stojade och höll en hög ljudnivå mest hela tiden.

Något otroligt hände senare på kvällen. Leah var så trött. Allt bara gick emot henne typ och hon bröt ihop för minsta lilla. Sen rätt som det är säger hon att hon vill sova! I sin säng dessutom. Jaha gick upp och la henne där och ungen somnade. Nästan direkt. Helt otroligt. Leah som aldrig vill erkänna sig trött och ska hålla igång in i det längsta alltid.

Idag har vi inget så inplanerat. Eller Pontus ska köra in den sista veden som han inte hann med igår och sen ville han köra ett pass på rullskidorna. Jag borde också träna. Se vad det kan bli.

Trevlig Söndag på er alla!

Slänger in en bild på världens finaste Leah!

//Sofie

17 november 2012

Arg så jag kokar!

Förbannade jävla helvetes Nelly.com!

Aldrig mer ska jag ha med er att göra. Aldrig!

För det första finns det inget värre än kundsupport som enbart går via mail. Jag vill kunna ringa och tala med en levande människa om det är så att jag undrar eller har problem med något. Eller som i det här fallet. Få skrika och skälla ut någon på Nelly som är orsaken till att jag fått problem.

En vecka har snart gått sen jag fick hem den där förbannade jackan som inte passade. Jag har haft daglig kontakt med det där företaget för att försöka lösa problemet med att returnera mina varor. Det nya smidigare systemet för oss kunder att returnera varor är en stor fett lögn! Hör ni det! Jag bara varnar er andra som tänkt lägga en beställning där. Gör det enbart om du vet att du inte kommer behöva skicka tillbaka några varor!

Nu när jag äntligen fått alla returlappar och skit och går för att skicka tillbaka paketet då visar det sig att jag fått en returlapp gällande brev men jag måste ju ha en returlapp för paket och det har jag ju inte fått....Så jag fick alltså inte skicka tillbaka skiten! Bara och gå hem och skriva ytterligare ett argt irriterande mail till det där förbannade företaget och hoppas på svar innan midsommar.

Jag som alltid varit så nöjd med dem innan. Men behandlar man sina kunder så här så förtjänar man definitivt inte att ha kvar mig som kund. Eller någon annan heller för den delen men det kan jag ju tyvärr inte styra över. Jag skulle bara köpa en  jacka och det slutade i ilska och en jävla massa energi och tids åtgång!

Hej Då Nelly.com. Mig ser ni då aldrig mer som kund hos er!

//Sofie

Girls Night

Hade en mycket trevlig kväll igår tillsammans med alla tjejorna:) Mycket prat blev det. Är ju välbehövligt så säg. Tiden bara flög iväg. Rätt som det var hann klockan slå 00.00! Tiden går fort när man har roligt eller vad är det man säger:)

Se till att vi ses snart igen. Det är inte lätt att få till det så vi alla kan ses men när vi får det har vi alltid det så kul!

Det är ett pussel nu förtiden med vem man än ska träffa. Att få till en lucka då alla kan. Det är inte det lättaste. Alla jobbar/studerar, har hus som det grejas med, barn, dagis, träning.. ja sina vardagar:) Men det är alltid lika roligt när man kan ses! Även att det krävs en del pusslande:)

//Sofie 

Leksaker

Igår när Pontus och barnen var ute hos Pontus föräldrar hade de varit på skattjakt (letat Pontus gamla leksaker) på deras vind. Hugo var överlycklig när jag vaknade och skulle visa allt de hittat och som Pontus varit snäll och låtit dem tagit med hem...Om jag säger såhär. Våra barn behöver inte önska sig en enda leksak i julklapp. Om de hade leksaker i överflöd innan så är det inget mot vad de har nu. Elakt och säga så va?:)

En del av alla småbilar Hugo och Leah plockade med sig hem av Pontus gamla leksaker. Jag funderar mest på vart vi ska göra av allt...
Dessutom kom de hem med såna här äckel leksaker! Hatar såna här ormar och spindlar som ser riktiga ut. Vidriga leksaker. Det tycker barnen är jättekul att jag tycker lika kul som att kittla sin mamma...Snälla barn:)



16 november 2012

Typ ihjäl stressad

Men jag måste bara uppdatera här. Jag har ju inte skrivit på evigheter ju!

Jag är själv hemma. Pontus med barn har rymt till farmor och farfar. Ikväll är det tjejkväll här hemma ser ni. Emma, Tina, Emelie och Micaela ska komma hit. Jag jobbade till fyra idag med så jippie vilket tempo jag hållit/håller för att hinna med allt som ska hinnas med nu innan.

Somnade dessutom klockan 20 igår. När jag la barnen. Pontus fick inte liv i mig då han försökte väcka mig. Herre min gud så trött man kan vara ibland:)

Hepp hepp raska på nu.

Ha en fin fredag kväll det ska jag ha:)

//Sofie



15 november 2012

Jag ska gå och lägga mig

Det är då det verkar gå som bäst i matcherna:)

Så himla otroligt roligt att vi vann. Och så himla otroligt roligt att Zlatan gjorde hela 4 mål! Åh måste försöka se matchen i repris nu.

Annars sitter jag och bråkar med Nelly så här på morgonkvisten. Jag beställde ju en vinterjacka därifrån men såklart passade den inte alls. Ska aldrig mer beställa jackor för de passar verkligen aldrig.

I alla fall så har de gjort om sitt retursystem så måste man gå in på deras hemsida och skriva ut en retursedel istället för att de skickar med en i paketet. Inte alls osmidigt. Vi har ju skrivare men det är ju inte alla som har det...Skitkrånligt och ännu krånligare när det inte fungerar. Morr... Kan bli som med Ellos. Att jag slutar handla från dem. Det är inte långt borta. Sånt här gör mig sååå irriterad och när Sofie blir till en irriterad kund så slutar Sofie ofta att handla från det stället. De förtjänar inte mina pengar. Typ.

Nu dags att klä på oss. Dagis och Jobb straxt!

//Sofie

14 november 2012

God Kväll du tråkiga blogg

Ja den blir tyvärr lite lidande för tillfället. Jobbar hela dagarna och kommer hem efter 16 och då är det bara fullt ös medvetslös innan det är sängdags:) Känns tråkigt att bara rabbla upp det vardagliga men fantasin är inte på topp just nu. Men lugn bara lugn det är den nog snart tillbaka igen:)

Så för att berätta för er kära läsare om min dag så har den bestått av jobb (fick träffa kollegan Emelie på jobbet så det var ju plus i kanten:), storhandlat mat för massa pengar, tränat alla mina muskler och min kondition på gymmet samt så har jag och barnen har pysslat med en grej som är hemlig (då jag tror en viss person det berör kan läsa det här:) och nu väntar sängen. Orkar inte se klart fotbollen. England gjorde ändå 2-1 nu.

Har jag tur vaknar jag till en mirakel vändning igen:) Man vet ju aldrig!

Snipp Snapp Slut så var detta blogginlägg slut!

//Sofie

Frukost tajm!

Sitter och äter frulle med barnen. Barnen som egentligen inte behöver äta frukost då de får det på dagis men går man upp så tidigt som de gör förstår jag att man är hungrig...

Hann aldrig skriva något mer här igår. Jobbade till 16 och direkt därefter så åkte Pontus på hockey. LHC-Brynäs, han hann såklart boka att han skulle få gå på den matchen först. Skit. Fast det verkar ju inte varit någon toppenmatch för en LHCsupporter ändå.

Barnen och jag hade fullt upp här hemma. Grejade, lagade mat, duschade och tillslut somnade alla. Även jag. Vaknade upp halv nio gick ner och släckte överallt och sen gick även jag och la mig för natten. Det är värdelöst om jag somnar när jag nattar barnen. Jag kommer liksom aldrig igång igen även om jag vaknar till efter en stund. Lika bra att gå och sova då.

Tanken var att jag skulle sprungit på löpbandet efter barnen somnat men det var ju bara att glömma. Får bli träning ikväll istället. Kanske på gymmet?

Nu jobb och dagis.

Ha en bra dag!

//Sofie

13 november 2012

Godmorgon kalla tisdag...

Här är det minus fyra grader nu. Fy så kallat! Är det någon mer än jag som börjar tröttna på väder växlingarna? Just med tanke på hur man ska klä barnen...Som idag måste ju vinteroverallen på och tjocka mössan och vantarna. Igår var det plusgrader och lerigt ute. Då fick de ha på sig sina fodrade regnställ och gummistövlar och ändå var Hugo genomsvett när jag hämtade honom på dagis. 

Jaja Svenskt väder. Inte bara på sommaren som vädret skiftar från varmt till svinkallt. 

Jobb idag. Vet inte hur länge jag jobbar dock..Blir en överraskning. Skulle få tider för resten av veckan också vilket känns bra. Ha lite och göra. Men det är segare än segast att bara gå på timmar. Jag har ledsnat rejält på det. 

Bara och kämpa på. Ett längre vikariat skulle göra så mycket men det är väl att hoppas på förmycket.

Nu ska jag klä på mina barn så de inte behöver åka nakna till dagis. 

//Sofie

12 november 2012

Tröööött

Är jag. 

Har just vikt färdig ett berg av tvätt. Det var välbehövligt kan jag lova. 

Dagen har bestått av träning, massa ärenden gjorda på stan, dusch, lunch, lekdejt med Emma och Hugo, jobbmöte, mat och bla bla bla bla....Roligt värre va:) 

Har man inget vettigt att blogga om kanske man borde låta bli? Haha jaja jag ska gå och sova snart. Jobb imörra! Det ser vi framemot. 
 
Hoppas på bättre blogg dag i morgon helt enkelt. 

//Sofie

Vill du skratta så att tårarna rinner?

Gå då och se Johan Glans show! Helt underbart bra! Satt och hade kramp i magen av allt skrattande och tårar som rann ur ögonen under hela showen som varade i 1½timme.

Åh så bra. Det är verkligen roligt att åka iväg på sånt ibland. Man behöver få skratta oavbrutet ibland:)

Efteråt så var vi och åt mat på en restaurang i närheten. Bra mat och god kladdkaka serverade de.

När vi kom och skulle hämta barnen var Leah vaken och glad och Hugo hade däckat på soffan. Tänka sig. Precis som det brukar vara:)

Hade en jättebra söndag igår! Så får ni chansen gå och se Johan Glans och World Tour of Scandinavien:)

//Sofie

11 november 2012

Seg Söndag

Usch sitter bara i soffan. Orka känns det som:)

Vi har haft frukostgäster här på morgonen. Brakfrukost och massa barn som busat som dårar. Nu är Pontus ute och städar bilen (det ni!) och jag och Hugo leker här inne. Eller Hugo jag sitter ju här.

Vi ska snart göra oss redo. Redo för att åka iväg. Vart då? Barnen ska vara hemma hos morfar (mormor hon jobbar) och vi andras ska iväg på Johan Glans i Norrköping. Han har fått jättebra recensioner för sin show och alla föreställningar är utsålda så det ska bli kul. Tyvärr kan inte Sandra komma och vara med oss. Planen var att alla Pontus syskon med respektive ska åka men Sandra har blivit sjuk så hon kan tyvärr inte följa med...


Dags och sätta fart här hemma! Nu kom en ledsen Leah in också...Bara och ta tag i allt:)

//Sofie

Regning Morgon

Usch vad det regnar! Vräker verkligen ner...Hoppas det vill lugna ner sig snart.

Igår var vi hela långa dagen i Vimmerby och hälsade på hos familjen Johansson. Hade det riktigt trevligt! Magdalena var framme med kam eran och försökte  fånga Hugo och Leah på bild och det är inte alltid det lättaste. Men hon lyckades bra! Blev flera fina bilder:)

Fick både fika och middag när vi var där. Hugo och Leah blev bortskämda och lekte för fullt. Magdalena gjorde flätor i Leahs hår vilket hon uppskattade väldigt mycket haha. Hon var så söt i sina flätor.

Var och hälsade på hos Krille med en sväng när vi var där och hämtade Poker. De hade varit hundvakt åt honom när vi var iväg. Blev lite kvälls te där innan vi åkte hem och två TRÖTTA barn somnade nästan direkt:)

Det svåraste var att få till en syskonbild. Här är en bild på trollen tillsammans. Taget av Magdalena:) 

//Sofie

10 november 2012

Till Vimmerby

Ska vi idag. Besöka Pontus kusin med familjen, Hugos och Leahs sysslingar:)

Magdalena är jätteduktig på att fotografera så förhoppningsvis ska det bli några bra bilder på barnen är det tänkt. Spännande!

Så vi är väl i väg större delen av dagen förmodligen.

Önskar er alla en fin lördag!

//Sofie

09 november 2012

God Kväll Fredag!

Pontus nattar barnen och jag kikar på TV:n med ett halvt öga samtidigt som jag skriver här.

Dagen har gått så himla fort... Barnen var på dagis en stund och undertiden var jag och hjälpte Pontus mormor med städning av hennes lägenhet Massa prat och lite te blev det där också:)

Sen hann jag med långpromenad med Poker och lite mathandling innan jag hämtade hem huliganerna. Upptäckte såklart att jag glömt handla en sak så det blev åter ett litet besök i mataffären innan hemgång.

Japp så är det ser ni. Se vad som blev av min sambo. Förmodligen sover han bredvid våra barn:)

//Sofie 

Tackar för den förtidiga julklappen:)

Antar att det är en förtidig julklapp med tanke på det här inlägget jag skrev. Men vem är avsändaren? Det stod inte...Hm mina aningar går till Jennie men jag är inte helt övertygad då det inte helt stämde med hennes handstil tycker jag men vem vet. Någon som vill ge sig till känna?

Jag Tackar och Bockar så mycket i alla fall! 

//Sofie

Snart helg!

Fredag idag, känns skönt:)

Jag sitter och äter frukost och Hugo och Leah spanar in barnkanalen. Som vanligt.

Måste börja med och ge dem lite beröm igen! Sov till kvart över sju idag. Godkänt så det smäller om det. Hoppas de tar åt sig av berömmet och fortsätter i samma stil.

Igår på eftermiddagen åkte jag in till Linköping en sväng. Barnen hade turen och slippa gå med sin mor i affärer då de fick var och leka hemma hos mormor och morfar undertiden. De uppskattade det mer. Konstigt va?:)

Hittade inte det jag skulle ha. Åkte till Jula men herre min gud så fel jag kände mig. Jag och massa giriga pensioners gubbar som stod och rev i erbjudande lådorna. Nepp jag köpte en flaska vatten och gick ut. Fick den även billigare än vad det stod på prislappen så det var väl det positiva med det besöket:)

Hann med in på Stadium Outlet också. Hade aldrig varit där tidigare men det är en affär jag kan rekommendera om det nu skulle vara någon mer som aldrig varit där. Träningskläder till halvpriset ju! Jag kom ut med ett par träningsbyxor och en tröja att träna i och betalade endast 300 kr för allt! Sånt tycket vi om:) Jättefina jackor hade de också. Funderar på att åka dit och köpa en vinterjacka om nu den jag beställde inte passar.

Det återstår att se...

De skorna jag bloggade om från Dinsko var skitfula  i verkligheten! Så då var jag ju tvungen att gå på jakt efter några andra. Det var inte så svårt:)
Bara ett litet tillägg är att skorna till vänster är i storlek 38 och de till höger 36. Jag om mina helt normala fötter...
De till vänster kostade förresten endast 50 kr OCH det var skor jag provat och tänkt köpa tidigare men tyckt att de varit för dyra. Men det var de inte denna gången:) 
//Sofie

08 november 2012

Utvilade barn = Pigga föräldrar!

Det ni. Plötsligt händer det sägs det ju. Och det gjorde det. Jag var tvungen att smyga in och kolla så de levde i sina sängar i morse. Klockan 8 tassade Leah upp! Hugo är jag inte säker på när då han redan satt i soffan när vi kom ner men kors i all världens tak alltså! Båda två har sovit längre än till klockan 06! Undra om de läste mitt tidigare inlägg från igår?

Bättre start på dagen är i alla fall svår slagen!

Dessutom lyckades jag köra ett intervallpass på löpbandet medan barnen åt frukost. I hela 30 minuter:)

Guld stjärnor till dem båda!

Hugo var så snäll och kom med världens kommentar när jag sprang där på löpbandet:

"Ska det se så där jobbigt ut mamma?":)

Härligt ärligt när man tycker man är så duktig och stark som springer där. Hmm...

//Sofie


07 november 2012

Trötta och gnälliga barn=Trötta och gnälliga föräldrar

Har vi haft denna eftermiddag/kväll. Helt ärligt, vaknar de innan 06 imorgon så klubbar jag ner dem. Eller mig själv. Orkar inte med detta gnäll som blir som resultat av att de ska gå upp innan tuppen varenda morgon!

Det helt otroligt att man kan bli så utpumpad på energi. Orkar ingenting men så fick jag en godnatt puss och sen hade jag energi till tusen igen!

Eller okej där ljög jag. Jag skulle tagit mig ut på en löprunda ikväll men nej jag orkade inte. Inte ens efter godnatt pussen. Fast det gjorde att jag inte somnade så lite energi gav den allt.

Att mina fina ungar kan vara så jobbiga. Helt otroligt:) Tur att de är så söt och snälla annars. Bara de sover ordentligt.

Nu ska jag dra mig till sängen jag med. Den ropar.

//Sofie

Måste Åka Till DinSko



Någon som vill följa med till storstan imorgon?:)

//Sofie

Ni skriver väl på?

Här kan ni gå in och skriva under

INGA BARN FÅR HAMNA UTANFÖR! 

//Sofie

Lyssnar på Pippi och skriver jobbansökningar

Klockan 07.00 en onsdagsmorgon. Helt rimligt. Mina barn gick upp straxt efter 05 idag. Igen. Orkar inte. Inte att de går upp tidigt utan att de (speciellt Leah) inte pallar med att gå upp så tidigt egentligen..Gnäll! Men när Pippi sattes på i CDspelaren så blev hon mer än nöjd. Nu går och hon grejar inne på sitt rum och leker för fullt. För sova trots att man egentligen är trött? Det har mina barn aldrig förstått sig på. Försökte söva om Leah men efter ½ timmes glatt prat inne i sovrummet och en Hugo som ville ha frukost gav jag upp.

Men men det få att göra något bra av den tidiga timmen och satte mig vid datorn och fortsatte där jag slutade igår men skrivandet i jobbsökeriet. Inget ont som inte har något gott med sig:)

Gårdagen spenderade vi hos Pontus mormor på förmiddagen. Mycket uppskattat. Av både barn och gammelmormor.

På kvällen drog jag och tränade på gymmet och sen var det inte så mycket mer med den tisdagen.

Nu tar vi tag i nästa dag!

//Sofie

PS: Nej det gick inget bra när jag skulle träna själv hemma med barnen. Därav gymbesöket på kvällen:)


06 november 2012

Äggbod




Tänk vilken tur att vi bor granne med en hönsfarm och äggbod! Lovad Hugo och Leah pannkakor och vad upptäcker jag väl när jag ska ta fram äggen ur kylen? Att det inte finns några ägg i kylen! Vad göra? Vi drog iväg till äggboden och shoppade loss. Och se det blev pannkakor tillslut. Vilken tur!

//Sofie

Tisdag idag

Och barnen är ledig från dagis idag. Se vad vi ska hitta på. Kanske besöka Pontus mormor? Ja vem vet.

Somnade som en stock igår när jag nattade barnen. Pontus var iväg och lagade bil på kvällen så han var inte hemma och kunde väcka mig.. Vaknade upp vid 21tiden och försökte få något gjort men insåg att det var bättre och bara gå och lägga mig igen.

Skulle försöka mig på att prova på att träna en gång själv hemma med barnen också idag. Jag har provat det tidigare men det har bara resulterat i kaos men det var ju ett tag sedan. Kanske de kan hålla sig i skinnet några minuter så deras mor få springa lite på bandet. Det vore ju perfekt om det ville gå:)

Löpbandet som jag förövrigt inte blir klok på vart jag ska ha stående. Har det förtillfället i vardagsrummet men när jag springer på bandet här så vibrerar det i alla skåpen och i alla glasen. Sådär lagom irriterande och inte är det vidare snyggt att ha det stående här heller.

I källaren är jag rädd att smutsen och dammet som kommer från pannrummet ska ha sönder motorn och på övervåningen vill jag inte ha det för då kan jag inte träna på det när barnen sover (det är oftast då jag brukar få tid att träna på det) då vi alltid nattar dem i våran säng.

Sicka problem människan har:)

Jaja tåls å tänka på.

//Sofie

Matsedel


Vi gör ju matsedlar för varje vecka och hittills har jag bara skrivit upp på en lapp vad vi ska äta som vi satt upp på kylen sen. Hade en plan med en griffeltavla som jag köpte och skulle måla om som vi skulle använda men det kom av sig då jag inte är säker på vart vi ska ha den hängandes någonstans.

Nu fick jag i alla fall idéen om att använda en gammal ram att sätta in matsedeln i. Se så fint det blev:)

Nu är ju då bara frågan hur länge jag orkar var så seriös men man blir ju mer inspirerade av att laga maten när det ser lite snyggare ut:)

//Sofie

05 november 2012

Hoppas bara den passar...


Åh jag har hittat den! Jag har letat sen förra vintern efter en snygg vinterjacka. Blå kom jag tillslut fram till att jag vill ha. Har kikat i varenda butik men inte hittat någon. Har jag hittat en fin blå så har den inte varit i modellen som jag tänkt mig. Men så nu av en slump fann jag denna!

Men som alltid när man (eller i alla fall jag) beställer över nätet så vill jag inte ta ut något i förskott. Man vet ju aldrig hur den ser ut eller hur den sitter i verkligheten. Men jag hoppas verkligen denna är så fin och sitter så bra som jag vill!

Velade om jag skulle ta en S eller M. I kommentarerna under så var det väldigt skilda meningar om jackan var stor eller liten i storleken...

Men jag hoppas den kommer sitta fint! Modellen (på jackan alltså, inte tjejen) (Fast tjejen skulle ju i och för sig också kunna heta det vad vet jag) heter dessutom Leah. Måste den ju bara vara helt perfekt:)

//Sofie


Skitbil!


Gahh så irriterande! Den där förbannade bilen som Pontus köpte är ju mer än helt värdelös. Idag på morgonen startade den inte ens så Pontus fick ta den andra bilen till jobbet vilket innebär att jag inte kommer kunna ta mig någonstans idag. Vi är så beroende av två bilar! Bilen hade ju fungerat fintfint fram tills det att vi köpte den. Såklart.

Vi behöver bara ha en liten bil att kunna åka till och från stan med. Inga högre krav alltså men denna lever inte ens upp till det lilla kravet... Se hur vi ska göra nu. Om vi lyckas få liv i den eller måste leta efter en annan.

Pontus kommer i alla fall hem och hämtar barnen så de får gå sina timmar på dagis idag. Jag hade ju tänkt träna och storhandla mat idag men det får väl bli en löprunda här hemma och handling när Pontus slutat jobbet istället.

Har ju lite jobbsökeri att ta tag i så det får jag väl roa mig med undertiden barnen är på dagis. Hepp hepp bara till å sparka igång dagen!

//Sofie

04 november 2012

Önskar Jag Mig i Julklapp


Ni hittar den här, billig och bra eller hur? Men sååååå fin! Om jag hade pengar... Därför jag önskar mig den i julklapp. Eller någon likande såklart går också bra:)

Jag har faktiskt kommit på flera saker jag önskar mig. Om någon är intresserad så är det bara och fortsätta och läsa:

- Raggsockar! Stickade såklart:)
- Nagellack i olika färger
- "Heja Heja!","Glada hälsningar från missångerträsk: En Vintersaga" och "Fånge i hundpalatset" av Martina Haag
- Träningskläder eller presentkort för att kunna köpa träningskläder i någon lämplig butik
- Träningsskor eller presentkort går också bra. Börjar inse att mina jag har nu går (eller springer hoho) på sista refrängen..

Japp det önskar jag mig. Barnen? Äh de har så mycket leksaker redan:)

//Sofie

Spännande saker

Dagen hat spenderats ute hos farmor och farfar och där hände det spännande saker!
En timmerbil som kom på besök och lastade av massa timmerstockar! Det var kul tyckte  Hugo och Leah:) 
//Sofie

SöndagsMys

Söndag idag. Sitter och slösurfar medan jag drar mig för att börja dammsuga...Borde ta lilla toan också.Måste hinna få det ggjort innan vi ska åka iväg till svärföräldrarna om en stund. Jag och barnen. Pontus är och hjälper Robin med deras hus. Frågade barnen vad vi skulle hitta på idag och då ville de åka och hälsa på farmor och farfar. Så får det bli. 

Igår grejade Pontus och Gunnar uppe på taket hela dagen. Blev klara med det som skulle göras så det känns skönt. En del kvar men det ska vi ta och göra i vår sen. Mamma ringde och kidnappade barnen en stund på eftermiddagen. Så de var där och lekte igår:) Uppskattat av både barnen och mig. 

Jag kom ju hem vid 03tiden igår och barnen gick upp upp bara några timmar senare. Jippie! Pontus och de började på taket tidigt med så det var bara och gå upp. Men la mig och vilade en stund när barnen var i väg. Välbehövligt. Har nog aldrig sovit så gott tidigare. 


Hugo och Leah hade bakat igår med mormor. Så till efterrätt gjorde vi som små bakelser av sockerkakan  de gjort:)

//Sofie

03 november 2012

Lite spontant

Inte var dag men igår kväll hörde Noomi av sig och en stund senare var jag på plats hemma hos henne. Lite spontan träff så där. Inte var dag man gör såna saker kan jag ju säga:) Hade en riktigt trevlig kväll! Mycket prat och skratt. Riktigt skönt och ses utan barn också ibland. Blev en sväng och kolla in stan också. Jag fick dock hålla mig till alkoholfritt då jag körde men det går ju det med:) Trevligt hade vi det i alla fall!

Gårdagen var rätt intensiv så jag hann aldrig med och skriva något här. Sorry lilla blogg:) Jag jobbade hela dagen och efter jag kom hem fick jag bogsera hem vår fina nya helt underbara bil vi köpt. Förbannade skitbil...:) Pontus påstår dock att han vet alla felen så de måste bara fixas. Låter ju bra. Bilar och teknikprylar ska fasiken bara fungera!

Lördag och jag vill bara sova! Kom hem vid 03 i natt och idag håller Pontus med hjälp på att lägga plåt uppe på taket. Alltså ingen sovmorgon här inte.. Se om jag lyckas ligga och dra mig lite på soffan. Om barnen tillåter:)

//Sofie

01 november 2012

Tyst och Lugnt

Hugo han somnade ju förut och Leah sover med pappa bredvid sig i sängen. Sover som grisar båda två. Ska gå upp och väcka fadern snart:)

Den här dagen har verkligen varit grå. Skulle behöva lite sol nu! Dessutom blev jag stående med den "nya" bilen. Den förra andra bilen vi hade skrotades igår så då fick vi köpa en annan liten skrotbil (som Hugo och Leah uttrycker det). Tyvärr vill den inte starta när jag använde den så Pontus fick komma till undsättning. Då startade den så fint.

Jag brumade iväg till gymmet för ett pass där. Vad upptäcker jag då? Jo att jag har glömt träningsskorna hemma! De skorna jag hade på fötterna redan var med 12 cm höga klackar så jag kunde ju inte använda direkt. Iväg för att åka hem och hämta skorna men vad händer då? Ingenting. Bilfan vägrar starta igen!

Får återigen ringa Pontus som kommer. Det är startmotorn som krånglar men tydligen har Pontus köpt en annan så den ska bara bytas så snart som möjligt. Irriterande å bara bli stående...

Annars har jag varit och fart omkring idag till olika ställen och pratat och lämnat CV:n. Kändes bra men vi får väl se om det ger något:)

Hunnit med en timmes promenad med Poker med. Lagat sjömansbiff för första gången i mitt liv har jag också gjort. Blev väl okej men nästa gång hoppas jag den blir suverän:)

Nehepp. Imorgon är det faktiskt jobb för min del. Ett nytt ställe skulle man kunna säga. Se hur det går:)

//Sofie


Barns sovrutiner

Blir man någonsin klok på barn och deras sömn? Vi är inne i en dålig period. Igen. Natten som var till idag så var Leah vaken och ledsen och kom in till oss. Slutade med att hon sov mellan mig och Pontus. Pontus störs ju inte av att ha sovande barn i sängen men det gör jag. Sparkar hit och dit och barn som rullar runt...Jag sover som sämst när barnen sover mellan oss.

Med andra ord kan jag slå vad om att det kommer komma en liten tjej intrippande på sina små söta fötter inatt också som vill sova hos mamma och pappa. Det krävs inte mycket för att komma in i dåliga rutiner.

Sen är Hugo morgonpiggare än morgonpiggast för tillfället. Den här veckan har han gått upp tidigare och tidigare för varje dag. Och ändå lägger han sig vid 20 om kvällarna och det är ju inte tidigt.

Men som idag slog allt fel. Hugo gick upp halv fem och somnade i bilen på väg hem från dagis. Ja det gjorde Leah också. Två vrålförbannade barn hade vi här hemma sen. När Hugo väl lugnat sig så somnar han i soffan. Klockan 18.15. Gahh han kommer ju gå upp vid 04 i morgon. Orkar inte...

//Sofie


Vi fortsätter

Jobbsökandet. Igår satt jag heeela dagen och skrev ansökningar till olika jobb som låg ute på annons. Dagen innan satt jag i telefon och ringde runt och idag är planerna att besöka de ställena jag var välkommen att lämna in mitt CV hos. Usch tycker inte om sånt här. Sälja in sig själv. Helt värdelös på det. Men men bara och ta tjuren vid hornen och hoppas på det bästa.

Har några mer jobbannoser jag ska försöka skicka in idag också. Skam den som ger sig...Men det tar psykiskt på mig och inte veta. Hatar det. Det enda jag vet är att jag gjort mitt inom kommunen.

Skulle boka in möte med min arbetsförmedlare också ja. Han kunde inte den här veckan och inte nästa men veckan där efter lyckades vi få till ett möte! Wow. Det får inte gå för snabbt. Hade velat haft det där mötet så fort som möjligt  men som sagt man får inte begära förmycket.

Dags och klä på sig och fixa till sig nu.

//Sofie