30 april 2013

Glad Valborg!

Här hemma så har barnen åkt på äventyr med Mormor och Morfar (de ska kolla in motorcyklarna i Skänninge) och jag och Pontus inväntar folket. De som kunde komma. Ska grilla å ha det trevligt. Inviger den nya klänningen från Lindex. Fanns tyvärr inga blåa kvar som jag helst ville ha men den här gröna var fin den också:)

//Sofie

Nya frillan



Var ju och klippte håret igår också! Eller tog bor hårförläningarna snarare. Känns bra men tomt. Fast skönt. Låta håret vila. Se om jag sätter tillbaka dem igen någon gång. Var aldrig helt nöjd med det men det kan ju komma tillfälle då jag vill ha lite längre hår igen,vem vet:) 

Idag ska vi hänga på låset hos en drop in frisör så Hugo kan få sitt hår klippt också. Det verkligen måste bli klippt. Gud vad håret växer på honom! Var inte längesen vi träffade Maria och hon jämnade till Leahs hår men då var det verkligen inte aktuellt att Hugo behövde klippa sig. 

Han har samma hår som sin far. Tjockt och växer alldeles för fort. Varför kunde inte jag få sånt hår för? Leah tror jag kommer få mitt. Hon har precis sånt hår som jag hade när jag var liten. Blont och fina hårstrån. Jag brukar alltid säga att jag har så tunt hår men så får man inte säga enligt alla frisörer jag varit hos. Jag har fina hårstrån. Det är så det heter. Med finare ord.  

//Sofie

29 april 2013

Nu så tar jag ledig!

Jobbat och slitet i dagarna 4 så nu sitter jag och bara njuter i soffan av lugnet och tystnaden. Hugo åker traktor med sin far och Leah har däckat och sover gott uppe i sin säng.

Dagen har verkligen gått i ett. Klockan ringde 05.20 och sen har det bara rullat på. Jobb, dagis, matlagning, ta hand om två helt övertrötta barn...

Det sista nämnda tar ordentligt på krafterna vill jag lova. Tur man har en sambo att bolla över ansvaret på när ens eget tålamod tar slut.

The Big Bang Theory och gott å dricka. Nu tar jag helg.


//Sofie

Lustigt uttalande

Läste just på aftonbladet om att "Blondinbella" är gravid. Kul för henne. Och hennes kille. Men något jag reagerade på var det här citatet som Isabella säger i artikeln: "– Det känns fantastiskt. Vi är så himla lyckliga! Vi vet ännu inte vilket kön barnet får men det kommer vi att ta reda på. Jag tror att det hjälper en att knyta an till barnet, säger hon.

Ähh va? Lättare att knyta an till barnet i magen om man vet könet? Va? Återigen va? Vad menar hon? Så om det är en pojke kommer hon känna på ett visst sätt och en flicka på ett annat? För det är ju verkligen DET som spelar roll när man väntar barn och har en liten bebis i magen. Vad hen har mellan sina ben. 

Eller är det någon annan som förstår vad hon menar? Hon har ju gjort en del lustiga uttalanden angående debatten angående genus. Jag är absolut ingen stor talar vad gäller sånt men till och med jag reagerar ju på hur ur bota dumt det är det som hon har sagt/skrivit. 

När vi ändå är inne och pratar om det så satt Hugo och berättade om vad han ska bli när han blir stor. 

Hugo: "Jag ska bli bonde när jag blir stor!"
Leah: "Jag också!"
Hugo: "Nej det kan du inte för du är tjej"
Jag: "Hugo!"
Hugo: "Ja mamma jag vet tjejer kan bli bonde men jag säger bara så för att reta Leah ju!"
Jag: "Men då tycker jag du kan sluta säga såna saker. Alla som vill kan jobba som bonde när de blir stora"
Hugo:"Nej mamma det kan inte alla. Inte dem utan armar. De kan inte jobba som bonde. Hur ska då kossorna bli tömda på mjölk?" 

//Sofie

28 april 2013

Hipp Hurra På Min 25-årsdag!

Firar dagen med att fortsätta min jobbhelg. Hemma på lite lediga timmar nu innan jag ska åka tillbaka till jobbet. Fick god lunch när jag kom hem och nu har vi precis ätit jordgubbstårta som Pontus och barnen hade gjort.

Någon mer som är sugen så har vi en massa tårta över:)

Fick även present i morse också. Trodde inte jag skulle få någon då Pontus sagt att presenten han skickat efter inte hunnit komma. Men den hade visst lyckas komma fram i tid ändå:)

Och inte vad som helst jag fick. Jag fick denna! Hade jag aldrig kunnat tro:) Och passade gjorde den också så jag är mer än glad för min fin present jag fått. Första gången Pontus handlat kläder till mig för övrigt och det lyckades han ju bra med:)

Provade klänningen i morse och tog en snabb bild genom spegeln i  på sminkbordet. Si så där är bilden men klänningen är vacker i alla fall:)

Fina tårtan som Hugo och Leah dekorerat. Men viss hjälp av sin far gissar jag på :) 
//Sofie

27 april 2013

Eldat skjul

Hemma efter dagens jobbpass. Pontus lagar mat så snart ska det till å ätas gott.

När jag var hemma på timmar förut så hade Pontus och barnen tagit tag i projekt "få-bort-gammalt-fult-värdelöst-plåtskjul-från-tomten". Pontus körde ner det i diket med traktorn och sen tände vi helt enkelt eld på skiten. Så nu är det borta, finito. Känns väldigt skönt.

//Sofie

Jobbar helg

Sitter och är redo att åka till jobbet. Blev dock klar så tidigt så jag hinner ju faktiskt med att kika in här:)

Jobbade kväll igår och nu helgen plus att jag ska jobba på måndag. Fast sen är jag ledig valborg och första maj!

Verkar som det blir fint väder idag! Eller ska inte säga för mycket då de på vädret igår visade regn och åska?! Hoppas solen bestämmer sig för att hålla sig kvar. Vill ha värme så vi någon gång kan börja måla på huset! Kommer sluta med att vi får hålla på hela sommaren istället det som vi ville undvika...

Nu ska jag dra mig mot jobbet. Börjar 7.30 istället för 06.45-07.00. Det är så skönt! Gör stor skillnad faktiskt:)

//Sofie

26 april 2013

Nya Regnkläder

Idag har barnen å jag varit iväg. Möte upp Elin och sen åkte vi in till Mantorp och Mobilia. Det var hur längesen som helst jag var där sist, år sedan. Men det blev lite handlat. Gummistövlar till barnen samt varsitt regnställ. Leah blev glad för det fanns Hello Kitty regnställ och Hugo för det fanns Star Wars. Jag tror inte Hugo vet vad Star Wars är men glad för sitt regnställ är han ju:)

Blev även lite mat handlat. De har ju helt annat köttutbud på City Gross! Funderar på att åka och månadshandla just kött och fiskprodukter där. Bara svenskt och bättre kvalité än det som säljs i andra mataffärer tycker jag.

Försökte även hitta någon frisör som hade tid och ge sig på Hugos burr till hår men det lyckades vi inte med. Fredag och löning kanske inte bästa tajmningen heller men man måste ju försöka:)

Klart man måste ha på sig sina nya regnkläder direkt när man kommer hem:) 
//Sofie

25 april 2013

Orken bara försvann!

Köket ser bedrövligt ut men jag måste samla lite krafter här i soffan först tror jag innan jag orkar ta tag i det. 

Varit och tränat ikväll. Skulle tagit en löprunda men kände mer för ett riktigt styrkepass. Helt slut nu. Pontus nattar barnen efter mycket om och men. Ibland tar det tid...:) 

Ja annars har dagen gått fort tycker jag. Fint väder! Varit ute och lekt en massa. Hugo somnade i bilen en stund så medan han satt där å sov fick Leah och jag lite egentid ihop. Så mysigt. 

Har även hunnit med långpromenad med Poker. Nej nu måste jag röja i köket Ändå inget å se på TV så lika bra å göra lite nytta. 

//Sofie

24 april 2013

OK stämpel i rumpan

Fick Hugo och Leah efter utvecklingssamtalet på dagis idag:) Så duktiga barn vi har. Och ännu en gång blir jag imponerad över vilket jobb förskollärarna gör. Eloge till er!

Farfar var snäll och ställde upp som barnvakt under den tiden Pontus och jag var på mötet. Innan var jag och barnen, som utlovat, i simhallen och badade. Fick knappt med mig dem upp ur bassängen:) Lugnt och skönt med folk så det var helt perfekt.

Hann även med en sväng och besökte Pontus mormor/tiggde till oss lite mellis:)

Nu måste jag hoppa in i duschen. Glömde schampo och balsam när vi var i simhallen så mitt hår ser helt hemskt ut just nu.

//Sofie

Vackra klänningar!

Lindex har ju samarbetat med Penélope Cruz. Kollektionen släpps i butik idag. Har inte varit så insatt i det men igår när jag satt och surfade runt efter regnkläder till barnen så fastnade jag på Lindex hemsida och just den kollektionen. Speciellt dessa klänningar föll mig i smaken, så fina! Skulle kunna tänka mig en i varje färg. Om det nu passar. Funderar på att åka och prova. Så får det nog blir:) 




//Sofie

Ledig Onsdag

Är ledig idag. Är även ledig imorgon. Så skönt! Ska i och för sig jobba fredag plus helgen men det går rätt bra om man får vara ledig så här innan.

Lovat barnen att vi ska åka en sväng till simhallen i eftermiddag. Längesen vi var där sist så det ska bli kul.

Anticimex skulle komma och göra en besiktning av huset idag med. Vi har ju byggt ut och grejat och tydligen vill försäkringsbolaget att man gör en ombesiktning av huset då. De skulle komma mellan 9-12 och prick klockan 9 så knackade det på dörren. Helt otroligt! Hade räknat med att få vara hemma och vänta hela förmiddagen.

Barnen sitter och pärlar pärlplattor och jag funderar på hur jag ska göra när jag fyller. Fyller ju på söndag men då jag jobbar hela helgen var tanken att fira på valborg istället. Skickade ut inbjudan för över en månad sen men antingen har folk inte svarat eller så kan ingen komma. Kul. Precis som vanligt. Börja på riktigt ledsna på det. Inte första gången precis man försöker göra något kul och ingen kan komma. Eller inte vill komma? Ja inte vet jag men jag börjar faktiskt undra om det inte är så.

Jag har också småbarn, hus som renoveras, träning som ska skötas, sambos intressen att ta hänsyn till etc precis som alla andra så det är inte det att jag inte har förståelse för att folk kan få förhinder men att det alltid är så? Man känner sig ju inte så prioriterad av sina vänner...

Jaja fyller år gör jag ju i vilket fall. Nu ska jag förbereda lunchen. Laxburgare står på menyn. Det var inte igår:)

//Sofie
Var inne på Sandras hemsida och kikade (som förövrigt är väldigt dåligt uppdaterad!:) och hittade denna fina bild på kusinerna bus. Fina killarna!

23 april 2013

Jaha då var det kväll igen

Dagarna de bara försvinner! Vad har då denna bestått av? Tja hunnit med långpromenad med Poker, jobbat och städat av här hemma. Skulle tagit en löprunda men fy i helvete vad det har blåst! När jag satt i bilen på garageuppfarten så gungade hela bilen. Nej löprundan får bli imorgon istället.

Pontus har påbörjat spacklingen på Leahs rum. Nu är det mer kaos än någonsin där uppe. Leah har ju tidigare kunnat sova och ha sina saker i sitt rum men nu har vi fått organisera om helt. Leah har fått flytta ut till datarummet och datarummet har gjort oss sällskap inne i vårt sovrum. Nu vill jag att det ska gå undan med renoveringen. Så i alla fall Leahs rum är helt klart snart.

Ska fortsätta ägna mig åt "Kjelles smakresa" nu innan jag ska gå upp och hjälpa Pontus:)

//Sofie


22 april 2013

Måndag och Kväll

Barnen sover sen en tid tillbaka och Pontus är på vift. Lugnt och skönt här hemma med andra ord.

Har jobbat hela dagen. Efter jobbet så åkte jag och tränade styrka på gymmet. Tränade inget förra veckan. Har känt mig helt lustig i kroppen i över en veckas tid. Typ som något är pågång och bryta ut men det blir aldrig något. Trött å seg i både kropp och knopp. Men nu kände jag att något måste jag ju göra.

Ska snart gå å lägga mig. Ska bara avsluta anmälningen för mig och Sandra till tjejmilen. Datorn vill inte riktigt samarbeta med mig därav avbrottet för bloggen en stund innan jag orkar ta tag i strulet igen.

Fick i alla fall med mig Sandra och springa tjejmilen, yeah! Har i och för sig pratat om det sen vi sprang det i höstat men inte slagit slag i saken och anmält oss tidigare. Men nu så. Snart.

//Sofie

Här sitter jag och letar redskapsbod

Den här vill jag ha: 
Finns på Baushaus för er som är intresserade av att köpa födelsedagspresent till mig.

Helt ärligt får jag panik på vårt hus. Eller kanske vår trädgård? Den (eller det?) saknar helt uthus! Förvaringsmöjligheter med andra ord. Vi har vårt lilla garage men det är allt. Vi sålde ju timmerstugan som vi tidigare hade alla våra prylar i. Prylar så som snöskyfflar, pulkor, bobbycarer, cyklar, gräsklippare, krattor, spadar, vinter/sommardäck till bilen etc. 

Nu ställer vi allt sånt i garaget fast där får det egentligen inte plats. Altanen får ofrivilligt extraknäcka som förvaringsutrymme också. När det kommer till barnens saker i alla fall. Inte så att vi har vinterdäcken liggandes bredvid när vi grillar på altanen:) 

Jag vill ha en redskapsbod där vi får plats med alla våra grejer! 

Alternativt önskar jag mig hängrännor i födelsedagspresent också. Hälsar Pontus. 

//Sofie


Vem är Justin Bieber?


Jag känner mig så gammal. Nu kommer ålderskrisen fram igen!

Nej vars men jag känner mig verkligen helt off. Vem är Justin Bieber? Jo en tonårspopidol från Förenta Staterna ja så långt är jag också med. Men vad har denna lilla kille gjort för att denna hysteri kring honom bryter ut? Alltså jag vet inte en låt han gjort. Måste nog youtuba. Tänkte gjort det redan i julas. Linnea är ju galen i honom så vi köpte en bok om honom  i julklapp till henne. Då tänkte jag samma tanke. Vem är Justin Bieber? Men jag kom inte så långt den gången. Nu ska jag komma längre. Jag ska komma ändå in på youtubes hemsida:)

//Sofie

Update: Åh nej han är ju inte alls från de Förenta Staterna! Han är ju kanadick (haha kanadick världens roligaste landsmans namn)! Oj oj jag visste visst mindre om honom än vad trodde. Men varje dag lär man sig något nytt! Kom ihåg det. Ett jättebra ordspråk som jag och Jennie använde oss mycket av förr om åren. 

21 april 2013

Full-Rulle

Den här helgen har gått så fort! Varför?:)

Igår kväll var vi hemma och grillade hos familjen Qvist-Renvaktar. Så fint väder det var! Barnen sprang och lekte ute medan solen värmde. Underbart!

Tyvärr slutade kvällen inte så roligt. Hugo och Theo sprang ihop och Theo fick superont i sin arm. Så ont att ambulansen fick komma. Som tur var slutade det bra men oväntat vändning av kvällen:)

Idag har jag hunnit med och storstäda huset! Äntligen är det gjort. Tvättat och bakat inför Leahs barnkalas idag. Låter ju i och för sig inte helt genomtänkt att storstäda huset innan det ska invaderas av massa barn men det funkade det med. Så skitigt blev det inte:)

Leah var i alla fall nöjd med sitt kalas. Stoj och lek och massa fina presenter. Hon tackar för allt fint hon fått!

Nu ska jag fortsätta med mitt tvättvikeri. Inget ro ingen rast. Kommer somna gott ikväll känner jag:)

Nyfikna barn som spanar efter ambulansen 
//Sofie

20 april 2013

Vuxenpoäng

Eller kanske snarare pensionärspoäng?:)

Igår var vi på möte med banken. Vad som diskuterades? Våra pensioner. Känns väldigt avlägset, en si så där 40 år avlägset. Men jag är faktiskt glad av vi gick på det där mötet. Det gav mer än vad jag trodde. Bland annat så ändrade vi så att om Pontus och jag skulle gå bort tidigare än tänkt (ja för jag vill då bli en glá pensionär jag blir gammal:) så tillfaller de redan insparade pensionspengarna våra barn och inte någon annan.


En sån här snygg pärm fick man också. Att förvara alla sina roliga papper man får om sitt pensionssparande:)

Inte helt fel att gå och få lite rådgivning på banken. Vi kom in och pratade om mycket mer än bra pensionen. Vi ska bland annat ta hit en mäklare och värdera vårat hus. Banken tror det har ökat en del i värde. Måste bara göra klart övervåningen först så det dröjer väl ett tag till innan vi kan göra det men sen så:)

//Sofie


19 april 2013

Håruppsättningstips

Gud vad jag skrattade när jag såg denna. Var en kompis kompis som lagt upp den på facebook. Klockren. Vore något att prova för Pontus:) 

//Sofie

Dags å skippa det dåliga samvetet

Jag lider av konstant dåligt samvete. Dåligt samvete som skapar stress och ångest. I dagens samhälle så ska man hinna med allting. Allt. Och det handlar enbart om prioriteringar om man ska tro media och det samhälle vi lever i. Har man inte hunnit med allt så har man prioriterat fel, inga ursäkter för att inte hinna med allt man vill. Det är helt enkelt ditt fel. Eller som i det här fallet, mitt fel.

Allt hänger på dig det finns inga ursäkter för att inte hinna träna eller äta rätt eller att barnen fått vara länge på dagis en dag eller att barnens första året album aldrig blir färdiga eller att hunden inte får så mycket aktivitet som han borde eller att man inte hinner med alla projekt man vill på huset eller hinner städa ur förrådet som sett ut som hej kom och hjälp alldeles för länge eller ha mer egentid tillsammans med barnen eller fått mer egentid för sig själv eller fått mer tid tillsammans med sin respektive eller ta hand om sitt pensionssparande eller se över sina försäkringar eller ja allt vad det nu kan vara.

Jag får dåligt samvete för mycket. Alldeles för mycket. Så himla mycket energi att lägga på sånt som bara får en att må dåligt. Nej det får vara slut med det. Inte det lättaste att inte bry sig om det men så länge jag vet att jag har gjort det bästa så ska jag vara nöjd.

Att vara mer nöjda med oss själva, det borde vi alla vara. 

//Sofie


3 årsdagen

Hela gårdagen gick i ett nafs. Säger man så? :)

LisaFisa blev hela tre år. Morgonen startades med sång och presenter. Sen iväg till jobb och dagis. Fick jobba med Emelie så dagen på jobbet gick galant:)

Hämtade barnen och sen hem och förberedde inför kalaset för släkten. Bjöds på korv med bröd samt en tårta föreställande Bamse. Bjöds även på chokladbollar med rosa strössel som Leah bakat.

Jag var helt sketslut på kvällen. Jag somnade tillslut bredvid Leah klockan 21.00. Leah var helt överspeedad och kunde inte komma till ro. Innehållsrik dag för fröken:)

Leah i presentöppnartagen 
Alla 3 ljusen skulle blåsas ut:) 
//Sofie

17 april 2013

Här är jag!

Lugn bara lugn jag lever å mår bra! Förstår att ni varit oroliga med en hel dag utan uppdateringar här på bloggen:) 

Jobbat idag. Skulle bara jobbat kväll men fick rycka in och jobba en stund på dan också. Pontus var iväg på möte ikväll med så Jocke var snäll och var här hemma med barnen. 

Imorgon är det ingen vanlig dag. Nej då är det tre år sen som vår fina lilla Leah kom till världen. 3 år! Mammas stora tjej! Blir så varm i hjärtat när det kommer till barnens födelsedagar. Årsdagen då de föddes. Kommer alltid vara speciella dagar. 

För tre år sen gick jag här med magen i vädret och väntade. Trodde nog inte att hon skulle komma när det var planerat men det gjorde hon. Eller jag hade 17 april som beräknat datum men hon föddes den 18:de i vecka 40+0 så man får väl säga att hon kom när hon skulle:) 

Nu ska jag fixa det sista med Leahs presenter innan sängen ropar. Upp tidigt för jobb imorgon och så vi hinner med sång och frukost på sängen för en viss ung dam:)

//Sofie


16 april 2013

Alldeles alldeles straxt...

...dags för jobb. Fast jag kom faktiskt just hem. Har varit iväg på olika saker hela dagen. Ni vet såna där roliga saker som bland annat besök hos barnmorskan för att få nytt recept på p-piller. Dock behövde jag inte göra någon undersökning så alltid något:)

Jobbar hela kvällen men slutar rätt skapligt så det är skönt. Tryckt i mig en tallrik yoghurt så jag ska stå mig hela jobbpasset.

Spännande värre det här blogginlägget:)

//Sofie




15 april 2013

Lugn kväll i soffan

Har en dotter som inte vill sova men Pontus är uppe hos henne nu. Hoppas hon kommer på bättre tankar:)

Har jobbat idag. Även hunnit med hundpromenad och en runda på stan. Inhandlat det som ska inför Leahs födelsedag och kalas. Skönt å ha det gjort!

Var förbi leksaksaffären å köpte de sista presenterna till Leah också. Hon skulle ju fått cykeln men det sket sig ju så var tvungen att köpa något annat till henne. Blev en grävskopa till sandlådan bland annat. Tror den kommer bli poppis:)

Ja ni nu ska jag fortsätta å ta det lugnt i soffan. Fullspäckad dag imorgon och min kropp känns inte helt hundra. Har inte gjort det de senaste dagarna. Eller om det bara sitter i huvudet, vem vet?:)

//Sofie

14 april 2013

Våren är här!

Blev en riktigt utedag idag. Värmen har kommit och det är helt underbart! 


 Jag har äntligen fått en cykel! Den invigdes och kollades över ordentligt. Även barnens cyklar blev genomgångna och fixade inför säsongen. Jag hade ju köpt en cykel som Leah skulle få i födelsedagspresent men då jag var så smart och köpte en 16 tum så är den alldeles för stor till henne. Men det löste vi med att Leah fick ta över Hugos cykel och så fick Hugo ta den jag köpte till Leah. Båda barnen blev nöjda så det var ju tur det:) 


 Hugo in action, redo för en cykeltur:) 


Leah ville ta kort på mamma och mammas cykel. Se så fint kort det blev:)


//Sofie

Ida Sjöstedt klänning



Åh så fin! Är helt kär. Mitt klänningshjärta slår några extra slag för denna fina! Vill ha! Så för er om undrar vad jag önskar mig i födelsedagspesent kan klicka sig in här:)

*blink blink*

//Sofie

Hos gammelmormor och röjer

Hugo och Leah leker loss å vi andra sitter å dricker te å pratar en massa. Pontus mormor tillhör de pratglada:-)

Nu ska jag vara social å inte sitta här å glo ner i en telefon:-) tycker bara det är roligt att det äntligen fungerar å mobilblogga,skam den som ger sig:-)

//Sofie

Godmorgon Söndag

Klart man inte kan sova när man får. Så irriterande!

Igår så fyllde systeryster år. Var hos henne och firade lite på eftermiddagen. Sen på kvällen så var det dags för tjejkväll. Som varit planerad sen typ 2 månader tillbaka:) Ja inte lätt å få i hop det så alla kan ses.

Vi var å åt mat på Ziesta (italiensk restaurang). Det hade god mat! Åt en pastarätt med räkor och kräftstjärtar i. Smakade bra:)

Var sen hemma hos Micaela och fortsatte kvällen där. Sen ville vi svänga om lite på dansgolvet så gav oss av mot stan. Stendött. Helt stendött. Visst det kom mer folk efter hand men det var ju inget direkt drag.

Nej mådde skit också så blev en rätt tidigt kväll för min del.

Nu på morgonen så vaknade jag klockan 06.30 och kunde inte somna om! Jaja idag är det Sarah och Krille som bjuder på frukost så vi ska åka dit om en stund.

En mobilbild från gårdagen. Tagen av Micaela:) 

//Sofie


13 april 2013

Nya Klänningen



Fyndade en nya klänning igår. Eller bättre begagnad. Tjejen som sålde den hade använt den en kväll. Har kikat på klänningen innan på nätet men tyckte den varit så dyr men nu fick jag den för halva priset. Jättefin och passade bra. Men. Ett litet men ändå så stort men. Den skaver. Alltså paljetterna under armhålan skaver så in i helvete. Jätteoskönt!

Läste på nätet lite mer om den och det var massa som skrivit precis samma sak. Att de fått sår då den skavt så mycket.

Kul när jag äntligen fått klänningen i min ägo. Men men se om det kanske kan gå å pilla bort några paljetter eller så, så att den inte gör så förbaskat ont att ha på sig!

Detta inlägg klassas som "Dagens i-landsproblem":)

//Sofie

12 april 2013

God Natt

Ska alldeles straxt slå igen de blå. Så trött. Men inte lika trött som min sambo som däckat på soffan:)

Min dag har bestått av jobb. När jag slutade så passade jag på att springa och göra några ärenden på stan innan barnen skulle hämtas. Vädret har verkligen varit piss idag. Hoppas verkligen den där värmen kommer i nästa vecka annars börjar jag nog gråta. På riktigt. Har haft skitväder sen november nu får det allt ta å bli vår!

Nej fy sitter här och gäspa och egentligen har jag ju inte så mycket att skiva så här på fredagskvällen.

Natti Natti på er! Håller tummarna för sovmorgon imörra:)

//Sofie

11 april 2013

Kväll!

Så trött jag är. Fattar inte ens att jag sitter här å skriver. Soooova:)

Har jobbat hela dagen. Sen var jag och hämtade barnen på dagis, hem å äta mellis, drog ett varv med dammsugaren och sen kom Emma och Hugo på besök. Barnen lekt och vi pratade massa skit. Per kom även han över en liten sväng sen.

Ätit mat och sen vikt tvätt framför TV:n. Och nu vill jag bara sova.

Och nu säger jag God Natt. Imorgon väntar en ny jobbdag:)

//Sofie

10 april 2013

Mellistajm

Barnen och å jag sitter och kollar på Hello Kitty å äter mellis. Jag ska snart dra å jobba och barnen blir upphämtade av farmor. Pontus är ju fortfarande inte hemma (han kommer hem ikväll någon gång) så farmor är snäll å har barnen när jag ska jobba nu ikväll.

Hunnit med ett pass på gymmet idag. Invigde mina nya träningskläder. Livet blir lite roligare med nya kläder har jag kommit på. Så var det i helgen när jag jobbade. Det blev lite roligare när jag hade nya jobbkläder på mig. Det piggar upp:) Likaså idag på träningen. Det blev lite roligare att gå till gymmet när man hade nya fina träningskläder.

Hörde tvättmaskinen plinga till där nere i källaren nu. Dags att hänga tvätt med andra ord:)

//Sofie



Kalastider


Vet att många som läser bloggen kommer att fira Leah nu när hon fyller så därför skriver jag lite om det här. Ute sent med inbjudningar men söndagen den 21 april ska Leah ha lite kalas för sina kompisar. Ska försöka hinna posta inbjudningarna idag men det tar säkert några dagar till innan de når allas brevlådor så därför tänkte jag skriva det här så kanske folk vet om det lite tidigare:) 

Jag vet ju själv hur mycket man har inplanerat så det kan ju vara bra och få veta det så tidigt som möjligt. 

Sen ska vi fira med familj och släkt på hennes födelsedag. Till er som undrar över det. 

Så det var meddelandet. Klart slut! 

//Sofie


09 april 2013

Det lugna huset

Det är vårat hus det. Pontus är på kurs med jobbet i Göteborg. Han åkte i morse och kommer hem i morgon kväll. Barnen sover, hunden sover och katten sover. Endast mamman i huset som är hemma och vaken. Så tyst å skönt. 

Vi har som sagt varit och lekt hos Cissi med barn idag. Vi var där i flera timmar. Tror bara vi var i lekparken i  nästan 2 timmar. Barnen lekte som tokar. Helt rödkindade:) 

Var en sväng hemma hos mamma och pappa också. Poker hade fått vara där undertiden. Barnen fick lite kvällsmat och sen somnade de båda två i bilen påväg hem. Bara och lyfta över dem i sina sängar. Tungt men skön och smidig nattning det är det:) 

Inte ett skit på tv:n. Kändishoppet, vad är det för nåt program? Såg även att de gjorde reklam om några amerikanska killar som ska leta efter sin "svenska prinsessa", återigen vad är det för program? För tillfället är det ett roligt program som går på tv och det är Partaj. Söndags kvällar är tvkvällen med andra ord:) 

Nu ska jag passa på att städa toaletten. Det ni:) 

//Sofie


Vara eller icke vara?



Skulle ju beställa hem en vårjacka och när jag äntligen bestämt mig för vilken så var den såklart slut i min storlek när jag väl skulle klicka hem den. Hittade denna istället men är lite osäker. Tycker ju om färg så på den punkten är den ju perfekt men nja.. Vad tycker ni? Behålla eller skicka tillbaka? Oj vad kommentarsfältet kommer svämma över med åsikter nu. Jag känner det på mig hoho:) Jaja värt ett försök i alla fall:)

//Sofie

Väntar på att få tvätta bilen

Var ju bara tre bilar före i kön så nu slog jag till. Tvättade å städade bilen invändigt igår så nu är det dags för utsidan. Vår bil är rätt skitig utvändigt om jag säger så...kommer bli som ny sen:-)

Annars så ska vi åka å leka en sväng hos Cissi med barn sen. Skulle bli bjudna på lunch å sen blir det nog att dra till nån lekpark å rasta barnen i det finna vädret. Fast man lurar sig lätt,det är inte så varmt som det ser ut.

Hoppas värmen vill göra solen sällskap snart också:-)

// Sofie

08 april 2013

Ny lampa till köket

Vi (eller kanske mer jag) har haft jättesvårt att hitta en bra lampa att ha i köket. Alltså i själva köksdelen. Över matbordet har vi redan en fin gammal lampa men just över köksdelen har jag haft svårt för vilken typ av lampa vi ska ha.

Men så hittade jag denna för ett tag sedan. Den skulle bli jättefin i vårat kök! Dock var priset rätt saftigt. 1200 kr för en lampa. Det är dyrt i min värld. Men idag damp det ner ett erbjudande i inkorgen och då kunde jag inte motstå att klicka hem den. 50% gör ju rätt stor skillnad på det priset.

Hoppas bara den är lika fin i verkligheten nu!

//Sofie

Leverpastejsmörgås och proviva

Får starta min dag. Usch somnade sent (för omväxlingsskull, brukar annars däcka vid typ 22tiden på kvällarna) och Leah ville gå upp innan 07. Och hon somnade också sent igår. Tror inte Leahs ögon föll ihop förrän efter klockan slagit 21.

Jaja så är det. Bara å bita i det sura äpplet.

Idag ska Leah till BVC på 3årskontroll. 3 år! Galet. Tiden går för fort. Som ni alla redan vet:) Hugo får följa med han också. De vill helst att man ska komma utan syskon men jag lämnar inte Hugo på dagis för den lilla stunden. Burkar ju knappt ta en halvtimme de där besöken. Och ingen annan som jag lyckats få tag på som kan passa honom heller.

Det får gå ändå:)

Nu ska jag hoppa in i duschen. Det känns välbehövligt. Mitt hår skriker efter att få bli tvättat:)

//Sofie

07 april 2013

Nu tar jag helg!


Såhär glad blir man när man äntligen får ta ledigt efter att ha jobbat fredag-söndag. Myskläder på och även glasögonen har fått komma fram. Även ögonen måste ju få ha ledigt. 

Äter Pontus egengjorda lasange, så gott! Egengjord pasta är vad det ska va:) 

Ska även se "Partaj" ikväll. Fasiken har missat de andra avsnitten som gått så ikväll ska jag minsann se det. 

Det var det ni. Nu ska jag äta min mat innan den kallnar helt. 

//Sofie

06 april 2013

Några timmar ledigt

Jobbar som sagt men är hemma och är ledig ett par timmar nu innan det är dags för kvällsturen. Magsjuka på jobbet också så jag bara väntar på att jag ska börja må illa. Helt otroligt om jag skulle slippa skiten...

Pontus å Leah står i köket och lagar lite mat. Senaste tiden är det nog bara Pontus som lagat mat här i huset. Han tycker ju det är roligt det gör inte jag. Jag gör det för att det är ett måste. Men det är lite jobbigt och komma i från matlagningen helt. Jag behöver hålla igång det. Kommer väl inte ens kunna koka pasta rätt som det är annars:)

Hade tänkt om jag skulle varit hurtig och tränat något nu när jag åkte hem mellan jobbpassen men nej. Jag tog en dusch (försöka få bort så mycket baciller som möjligt) och sen la jag mig å skulle läsa vilket resulterade i att jag somnade. Skönt var det i alla fall:)

//Sofie

05 april 2013

Fredagsmyyys!

Eller vad är det man kallar det? När man sitter själv i soffan, barnen har rymt till mormor och morfar och sambon med kompis håller på med renoveringen på övervåningen. Freeedagsmys på högnivå:)

Har jobbat idag och kommer jobba hela helgen lång också. Barnen fick frågan om de ville åka och sova hos mormor och morfar inatt och det ville de mer än gärna.

Hunnit med en sväng till Linköping idag också. Handlade nya träningskläder bland annat. Målet med shoppningen var nya löparskor men jag hittade inga och personalen där jag var och kollade var så himla otrevlig. Nej tröstshoppade nya träningskläder istället. I en annan affär såklart. Vilket jag i och för sig också var i behov av då båda mina löparbyxor gått sönder...


Shoppade även rullgardiner till Leahs rum och sen mattor som ska vara på altanen. Lyckades även fynda fina stolsdynor till kyrkbänken och trädgårdsstolarna. Så nu vill jag ha vår och ordentlig värme så det kan målas! Måla altanen och göra den fin:)

Förra året blev det inte så mycket med vår altan då det mest stod en byggställning där och skräpade ner:)

Så är det ser ni. Nu ska jag gå och kolla läget på övervåningen. Om de gör någon nytta eller bara står och snackar skit.

//Sofie

04 april 2013

Då var det kväller

Sitter och kikar på debatt. Intressant ämne.

Varit på möte med facket nu ikväll med jobbet. Kom hem och möte Pontus i dörren innan han drog iväg och skulle hjälpa Krille med några åror. Vissa veckor så går vi bara om varandra känns det som.

Tidigare idag var vi och träffade Maria. Mycket trevligt då det var lääääängesen vi sågs sist. Maria var även snäll och klippte till Leahs hår. Blev en sväng och mata fåglarna och leka i lekpark också.

Det här inlägget har tagit mig 30 minuter och skriva. Fastnat helt i Debatt. Kanske bättre å ägna mig helt åt det:)

//Sofie

Glad Torsdag

På er.

Här så är vi lediga i dag och ska alldeles straxt bege oss iväg för att umgås med Maria. Förhoppningsvis ska Maria klippa Leahs hår också vilket är välbehövligt. Luggen går ner i ögonen på henne just nu.

Gårdagens match gick ju inget vidare tyvärr. Hoppas på att det blir andra tag på fredag uppe i Skellefteå. Då måste det bli andra tag. Så är det.

Ha en fin dag alla.



Precis just här så la sig Poker på mina tår. Det gjorde ont. Därav minnen. Orka ta fler bilder... Sån seriös/stor bloggare är jag inte.

//Sofie

03 april 2013

Match ikväll!

Sitter i bilen å provar på det här med mobilbloggning igen. Var ju ett tag sedan sist. Kanske fungerar superbra denna gången:-)

Match ikväll. Fjärde omgången och ikväll är det vinst som gäller:-) heja heja cluuuuben!

Nehepp det här med å sitta å skriva på mobilen är jobbigt. Blir inget mer skrivet nu.

På återseende!

//Sofie

02 april 2013

Vill-Inte-Vika-Tvätt

Ungefär det är vad jag försöker undvika här hemma. Denna tvätt det finns inget slut! Någon gång, någon gång ska jag lyckas med det omöjliga. Att ha vikt alla ren tvätt, att tvättstugan är helt tom på allt vad tvätt är och att det ekar i tvättkorgen. I alla fall i fem minuter. Det är något jag vill uppleva. Det och vinna storvinsten på triss.

Annars har jag jobbat idag. Igen. Var lite rörigt där ett tag men det gick det också. Hann med en löprunda i det fina vädret när jag kom hem. Så himla skönt väder, åh vad jag tycker om våren! Kajan var väldigt sällskapssjuk när jag kom hem så han följde med mig ut och sprang. Haha så söt. Annars är det ju hunden som brukar få följa med men det gick bra med katten också. Han hängde på.

Tvätten ropar: "Vill bli vikt!" Bäst och lyda.



Behöver förresten råd. Ska härma Micaela och köpa en likadan vårjacka som henne:) Frågan är bara om jag ska härma henne helt och ta en blå eller om jag ska satsa på en beige. Vad tycker ni?

//Sofie

Mamma sjunger snusk

Hugo kollade på en gammal VHS film som varit Pontus. "Kalle Anka 60 år" heter den. Då är detta avsnitt med, "Galen i Kajsa". Låten som spelas sätter sig verkligen i huvudet. Så jag gick här hemma och trallade och sjöng på den. Texten går "så blir jag yr i kroppen" men utan att ens tänka på det så sjunger jag "så blir jag styv i snoppen":)

Haha jag reagera inte själv på vad jag sjunger men Hugo bara spärrar ögonen i mig och frågar varför jag sjunger om Kalles Ankas snopp! Haha jag dör.

Humor så här på tisdags kvällen.

//Sofie

01 april 2013

Kalastajm

Igen. Nu sparkar vi igång kalasmånaden april. Pontus är först ut att fylla år. Inväntar gästerna och Leah är superotålig. När kommer de??? Frågan ekar i mitt huvud.


Kalasoutfiten. Halsbandet är ett tjuvgods. Leah snodde med sig det hemifrån mamma en gång för längesen (hon hade smugit ner det i sin ficka) men jag har  helt glömt bort att lämna tillbaka det. Nu pryder det min hals så länge. Se om mamma ens märker något när hon kommer:) 

Leah hjälpte till med städningen. Men sen tyckte hon dammsugaren lät för högt så då kom hörselskydden väl till pass. Igen. Inte bara när ljuddämparen på bilen är trasig man har användning av sina hörselskydd:)


//Sofie

Vad är det för en dag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är fina Pontus födelsedag Hurra Hurra Hurra! 


Ja jag orkade inte leta bland bilderna. Tog den första jag hittade som var en bild där Pontus var med på. En väldigt liten Leah och Pontus på Hugos kalas för några år sedan:) 

//Sofie