31 december 2013

Gott Nytt 2014

Då var nyårsafton här. Sitter i bilen påväg för att fira in det nya året tillsammans med familjen R-Q. Barnen har tjatat hela dagen om när vi ska åka så äntligen är vi påväg:-)

Haft en rätt lugn dag annars. Mest suttit vid datorn och fört över samt sorterat bilder. Det tog sina timmar men nu är det klart. För den här gången.

Pontus har varit hurtigare och åkt några mils rullskidor och sen spacklat i vårt sovrum idag.

Hoppas alla får en fin kväll och ta det lugnt med både dricka och fyrverkerierna:-)

Slänger upp en bild på en nyårsfin Hugo i fluga. Den bilden får avsluta mitt sista inlägg här i bloggen 2013. Mot 2014!

//Sofie

30 december 2013

Årets nästsista dag

Det är 2014 snart. Helt galet att det snart är nytt år igen. Det går så fort. Fast om man skulle ta och sluta tänka att tiden går fort hela tiden kanske den skulle sluta göra det?

Idag har det hunnits med mycket i Ljungsäter. Haft stora tvättardagen här hemma, rensat och slängt en massa, varit en vända till tippen, gjort tusen ärenden på stan, varit en sväng i mataffären, renbäddat sängarna...ja ni vet massa såna där vardagliga måste saker. Inget märkvärdigt men skönt när det är gjort:-)

Köpte ju en ny hårddisk med. En som tåls att tappas i golvet. Det känns tryggt:-)

Skulle skaffat mitt nya gymkort idag också men såklart var det obemannat. Får göra ett nytt försök efter alla helgerna. När alla andra också ska börja träna igen. Jag har inte tränat sen i slutet av november/början på december. Slutade min medicinkur fredagen innan jul och sen har det ju varit jul...under julhelgerna blir det alltid dåligt med träning för min del men nu känns det extra när det var så längesen sist.

Jag som är så trött skulle behöva en extra energikick nu. Kanske skulle passa på att springa en tur imorgon. Nu när vi har sånt milt väder passar ju det perfekt. Vi får väl se vad som hinns med.

Ska umgås lite med min sambo nu. Passa på att njuta av de sista dagarna av min ledighet. På torsdag börjar allvaret igen...

//Sofie
Bjuder på en suddig selfie. Jag hade ingen aning om vad en selfie var förrän de tog upp det på nyheterna för att det var ett av de nya orden 2013. Så mé är jag:-) 

Nyårsklänning

Åh vad glad jag blev när jag såg att de reade ut klänningen som jag gått och nypt i i flera veckor men varit för snål för att köpa. Nu var det 50% rabatt så då slog jag till. Perfekt att ha till nyårsafton:-)

Försökte ta en bild själv med klänningen på men gick ju sådär som ni ser. Tänkte då att jag googlar en bättre bild. Japp hittade en bild tagen framifrån i den färgen som jag köpte men för att kunna vissa en bild på hur baksidan ser ut blir det en bild av klänningen i svart. Hittade ingen annan bild. Fan inte lätt när man ska vissa upp kläder i bloggen alltså. Fick just en ny respekt för modebloggare.


//Sofie

Mer naturligt

Jag har skrivit om det innan men jag är så nöjd över mig själv. Att jag blivit en lite bättre människa både gentemot mig själv, mina medmänniskor och miljön.

Vad menar jag då?

Jag handlar numer allt som går ekologiskt. Det tar emot att inte handla det om det finns som alternativ. Det enda jag tycker är för dyrt att köpa ekologiskt är kött. Ekologiskt kött är jättedyrt! Däremot köper jag endast svensk. Alltid nåt.

Alla tycker vi om när det finns småbutiker kvar och inte bara alla dessa köpcentrum och internethandel. För att värna om att de faktiskt behålls så måste vi ju också handla i dessa butiker. Jag hade mycket väl kunnat klicka hem mina MD produkter lite billigare på nätet men det kändes ju faktiskt bättre att gå till hudvårdssalongen här i stan och köpa dem där istället.

Idag skulle jag handla en ny externhårddisk samt ett nytt minneskort till kameran. Satt först och kikade runt på olika hemsidor men sen slog det mig att varför inte kolla in butiken nere på storgatan istället, först? Priset visade sig inte heller skilja megamycket så där handlade jag återigen vara från den lokala butiken istället för från nätet. Jättetrevlig personal också, tummen upp för det:-)

Något annat skärpt mig med är kampen mot alla kemikalier. Läste en artikel om hur mycket allergiframkallande medel det finns i helt vanliga produkter som vi köper. Det är ju skrämmande! Allt från barnens schampo till vårt sköljmedel visade sig innehålla såna ämnen som är extra allergiframkallande och känsliga mot vår hud.

Nu försöker jag köpa endast produkter som inte innehåller parfymer, färgämnen etc. för som en städexpert sa på tv en gång: "Rent ska inte lukta, det gör smuts" och det ligger ju något i det.

Socker är något jag också ska bli bättre på att undvika. Läste en så himla bra artikel i National Geographic om socker och det finns ju verkligen inget positivt med det (avdelning nehhe??? Jo jag visste det innan också men det blev bra mycket mer tydligare nu). Vidrig historia om hur vi i västvärlden började äta och använda socker, hur hemskt negativt det påverkar våra kroppar, hur beroende vi blir/är av det och i hur mycket olika produkter som det utgör sig som en av ingredienserna.

Jag är en riktigt gottegris så socker kommer jag aldrig vilja ge upp helt men till största delen ska det bli ändring här hemma. Produkter där socker står med under innehållsförteckningen ska bojkottas så gott det går. Prova ni med och läs bak på produkterna så får ni se hur hemskt mycket socker det är i allt!

Stod och läste på baksidan på vartenda müslipaket i mataffären och samtliga hade socker med i innehållsförteckningen, samtliga! Inte konstigt att vi är så sockerberoende som vi är. Socker är lika beroendeframkallande som heroin men heroin är det ju (tack och lov) inte så många människor som brukar.

Man måste ju försöka i alla fall och göra det bästa man kan av allt. Den inställningen har jag fått och hoppas att jag kommer behålla.

Själv tror jag att många av vår tids sjukdomar, så som cancer, kommer från alla kemikalier vi rör oss bland, från all den strålning som vi utsätts för, socker som vi äter, e-ämne som vi proppar i oss ja ni kanske förstår vad jag menar.

Det tråkiga är väl att allt det som är bra för oss är alltid det dyrare alternativet. Även om man inte alltid kan välja det bättre alternativet så gör det så ofta du kan. För din, alla andra människor och miljön skull. Det tänker jag försöka göra.

Provade att köpa LCHF-müsli (är det LCHF kan man ju vara säker på att det inte innehåller något socker eller konstigheter. För vad man än må tycka om LCHF så är ju det positivt). Både jag och barnen tyckte den var jättegod! Jag var skeptiskt innan men det får mer än väl godkänt. Men den var dyr! Så kommer inte kunna köpa den så ofta men får väl snåla:-) Annars får jag väl växla mellan att köpa den här och en vanlig müsli. Som sagt man kan inte vara helt perfekt eller ha råd med allt men man får gör det bästa man kan! 

//Sofie




29 december 2013

Ännu en dag med lek och bus



Sitter och pustar ut i soffan. Varit en intensiv men rolig dag. Började med att vi möte upp Cissi med familj för att åka in till Leos Lekland i Linköping. Ett nytt lekland som öppnade i höstas som vi inte besökt tidigare. Det var väldigt fint och fräscht. Barnen lekte och stojade för fullt. Kan jag rekommendera! Kändes lagom stort så barnen kunde springa omkring själva men man hade ändå rätt bra koll på dem. Provade även på att äta inne på deras restaurang och den var helt okej. Bra priser och mat barnen tyckte om.

Pontus och jag tog något som hette medelhavsburgare men namnet var kanske mer tjusigt än vad maten var. Smakade mest fetaost och vitlök. Men det är ju gott det med så för all del:-)

Hann med en sväng in på RUSTA också för att sedan åka hemåt. Eller det blev ett stopp hemma hos mamma och pappa med där Poker fått vara under tiden vi var iväg. Blev bjudna på kvällsmat och det tackade vi inte nej till:-)

//Sofie



28 december 2013

Kusinerna bus

Idag har Hugo och Leah fått leka och busa av sig rejält. Vi var bjudna på mat hemma hos Pontus föräldrar där även syskon med barn var på besök. Fem huliganungar var den yngsta på 1 år och den älste på 5 år. Det gick i ett. Blev dock lite kaosartat när Linus gjort en rejäl olycka i blöjan så Hugo nästan kräktes medans hans syster kräktes flera gånger om.

Så det kan bli!

Jag har ätit mig komamätt på apelsinris. Så himla gott! Flera år sedan sist jag åt det så nu passade jag på att trycka ner allt jag kunde i magen och lite där till. Bäst jag rör på mig ordentligt imorgon om jag ens ska ha en liten liten möjlighet att kunna förbränna alla de kalorierna:-)

Imorgon bär det av på äventyr med familjen R-Q då vi ska besöka Leos lekland med barnen. Förresten det kanske inte kommer vara några problem att lyckas förbränna de där extra kalorierna imorgon ändå:-) brukar vara fullt ös medvetslös när man är på lekland.

Bäst att ladda batterierna. God natt på er!

//Sofie

27 december 2013

27 december

Sitter och har fastnat framför en film på tv. Borde gå och lägga mig innan jag däckar här i soffan egentligen men men lite bloggande piggar ju alltid upp:-)

Haft en lugn dag hemma med barnen. Pontus han har jobbat idag. Vi var och lekte i lekparker på förmiddagen vilket var uppskattat av Hugo och Leah. När det ingen snö finns å leka i är det tur att det finns lekparker.

Har även gått långpromenad med hunden och hunnit med en kik i affärerna och mellandagsrean. Men jag blev inte så imponerad. Hittade några BHar i alla fall som jag var i behov av. Lyckades även hitta några byxor till Hugo för bra pris även om de inte var på rea.

Japp så är det. Kanske ska krypa ner i sängen nu. Och lyssna på regnet som smattrar utanför...:-)

//Sofie

26 december 2013

Biotajm!

Det är inte ofta men ibland, typ en gång om året, så går jag på bio. Ikväll är det "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" som ska ses. Spännande då jag tyckte boken var väldigt bra. Pontus, jag, Gunnar och Krille å Sarah som ska gå och se den. Mamma och pappa är hemma med Hugo och Leah undertiden.

Annandagen har annars varit bra den också. Fick med mig Pontus till ikea för att köpa en hylla till Leahs rum. Visade sig att den var på rea också när vi kom dit så det var ju en glad överraskning. Nu börjar Leahs rum bli klart känns det som. Eller klart renoveringsmässigt har det ju varit länge men innan jag fått till det med möbler å förvaring så är det nu rummet känns som klart. Sånt tar tid tycker jag. Har jag ingen klar bild över det så får idéerna komma med tiden så rummet blir så bra som möjligt. Ta det lite pö om pö eller hur det nu är man säger:-)

Nu ska fejjan sminkad och hårborsten få jobba så jag inte skrämmer slag på nån:-)

//Sofie

Nästan 30.000 bilder

Som vi (eller det är ju 98% av gångerna jag som hållt i kameran) tagit sen 2005. Men de flesta av bilderna är tagna efter 2008 av någon anledning:-)

Iallafall idag hände något hemskt. Upptäckte att något av barnen (eller båda två) varit i lådan där jag förvarar vår externahårddisk. De måste ha letat efter något så var på de bara slitit ut hårddisken och slängt den i golvet. Hårddisken innehållande samtliga bilder vi (jag) någonsin tagit. Jag bara tjöt. Usch vilken panik jag fick när det bara skramlade om den när jag tog upp den från golvet.  Precis där var mina barn väldigt mycket bortskänkes...

Pontus lyckades sätta ihop den lite tillfälligt så vi kan föra över bilderna till datorn om nu hela hårddisken får för sig att inte vilja starta något mer. Men fy! Ja jag vet att man ska spara allt på två ställen men det är ju lättare sagt än gjort. I mitt fall. Måste väl bli bättre på det. Något annat jag måste bli bättre på är att framkalla bilder. Det får bli mitt projekt imorgon. Lär ju ta sin tid och gå igenom bilder från flera år men skönt och få det gjort!

//Sofie

25 december 2013

Juldagen 2013

Hur har ni det ute i julSverige? Här är det så bra så. Är själv hemma med barnen och de sover (eller ja de ligger i alla fall i sina sängar). Från Hugos rum hörs Astrid Lindgrens berättaröst om Emil i Lönneberga och från Leahs rum hörs sånger a la Astrid Lindgren:-)

Pontus är iväg och umgås med vänner (leker med en dyr bilbana) så därför är jag själver. Hade velat gå ut och dricka gott och dansat ikväll men det blev tyvärr inte av. Lyxar till det med gott och dricka här hemma i soffan istället. Hittade även en påse Twix nere i matkällaren. Vinst från lördagens julfest:-)

Blev så nostalgisk. Farfar hade alltid en skål med godis stående på sitt soffbord och det var nästan alltid godis från en Twix påse. Har nog inte ätit sånt godis sen han gick bort och det är några år sedan nu. Minnen. 

Fast när jag var liten tyckte jag om alla sorterna i påsen men nja, daim och japp var det som dög ikväll:-) jag å mina chokladproblem! Choklad kan vara det godaste godiset men kan lika gärna bli så fel och bli så äckligt! 

Svärföräldrarna har även varit och hälsat på i kväll annars har dagen inte innehållit något speciellt spännande. En helt perfekt, lugn juldag har vi haft:-)

//Sofie

24 december 2013

Julafton 2013

Hoppas alla haft samt har en bra julafton! Vi har det så bra som man bara kan ha det. Ätit julmat och kollat på Kalle Anka & Hans Vänner. Vi har fikat, fått besök av tomten och öppnat mängder av paket!

Barnen leker med alla sina nya saker och vi vuxna pustar ut en stund.

Vi ska fortsätta njuta av julaftonskvällen. Gör det du med:-)

//Sofie

23 december 2013

Uppesittarkväll

Det var längesen sist jag satt å spelade bingolotto såhär dan före dopparedagen. Tror det var julen när Hugo var bebis som jag sist spelade. Det var i alla fall så längesen så jag inte förstod hur jag skulle öppna lotten först. Sist jag spelade var det  bara å veckla upp lotten men nu förtiden är de inbrottssäkra:-)

Haft en väldigt bra 23:de december. Pontus jobbade kortdag, jag har fått köpa och fylla på mitt efterlängtade förråd med md produkter, städat av här hemma, tvättat, pratat med Jennie i telemanicken, Gunnar har varit på besök och delat ut paket till barnen, betalat räkningar, ätit taco och fikat har också hunnits med här hemma.

Nu åter till min lilla bingolott. Det går dock inget bra men hoppas på att det vänder. Annars finns risken att jag somnar här i soffan...:-)

//Sofie

10 saker om mina förlossningar

Såg att några jag följer på instagram gjort denna listan så tänkte att jag hakar på men jag gör det här på bloggen istället:-) 

- Hugo föddes i vecka 40+3 (den 31 juli 2008) och Leah 40+0 (den 18 april 2010)
- Hugo vägde 4195 gram och var 51 cm lång, Leah vägde 3995 gram och var även hon 51 cm lång
- När Hugo skulle föddas var det semesterbyte av personal och allmänt rörigt och när Leah föddes var det raka motsatsen. Föredrog lugnet och den organiserade personalen som var när Leah föddes. 
- Hugo och Leah är födda på samma BB i samma förlossningssal och ja till och med i samma förlossningsställning (liggandes på högersidan med ryggen mot dörren:)
- Lustgas har jag använt under båda mina förlossningar. Men Hugo badade jag också.
- Från första lilla värken till sista krystvärken tog med Leah 7 timmar och med Hugo 9 timmar 
- Hade väldigt intensiva och täta värkar från början till slutet under båda förlossningarna 
- Kräktes även konstant under båda förlossningarna 
- Pontus klippte navelsträngen båda gångerna 
- Min absoluta första tanke när Hugo kommit ut var "Aldrig aldrig aldrig någonsin någon mer gång!":-) 

En alldeles nykläckt liten Hugo! Eller liten när vi gick omkring med Hugo i sin lilla balja där på BB så var han jättestor jämfört med de andra bebisarna. Var ett ungt par (de var faktiskt yngre än Pontus och mig. Tror de var typ 18 om jag inte minns fel) som hade fått tvillingar. Deras båda tvillingar tog upp lika stor plats i baljan som bara Hugo. Såg rätt roligt ut:) 
En liten Leah bara några minuter gammal.  Hon hade en riktigt gubbfrisyr när hon kom ut, mammas fina!:-) 

//Sofie

22 december 2013

Julledig!

Jag är lycklig jag är lycklig! För nu är även jag ledig över jul och nyår. Kanske inga 17 dagar som alla härjar om på facebook men till den 2:dra januari. Inte fy skam det heller.

Gick delad tur idag så slutade för inte så längesen nu ikväll. Just nu sitter jag och kollar på "Så ska det låta" och har det bra. Förresten vad har Lasse Kroner gjort med håret? Eller ja han hade väl inte överdrivet med hår innan men såg ju knappt det var han nu när han rakat av sig rubb och stubb och lite där till.

Imorgon är det lite städning och sånt som står på programmet. Kanske ska försöka få upp nån tomte eller två också. Har inte fått fram några tomtar än. Dåligt. Granen är ju i alla fall på plats och julgardinerna och alla stjärnor och stakar så det är ju inte så att vi inte har nån julstämning här hemma men visst blir det ju lite mer om några små tomtar får komma fram också:-)

Nu ska jag fortsätta digga framför TV:n.

//Sofie


Julfest med Släkten

Igår var vi och firade jul tillsammans med Pontus släkt. Mycket trevligt med gott sällskap, god mat, musik och lekar. Såklart blev det lite julklappsutdelning också. På Pontus sida så är det barnen som får julklappar har vi bestämt. Annars så skulle det bli hur mycket paket som helst. Det var ett gäng nöjda kusiner som blivit några leksaker (och annat smått och gott) rikare.

På kvällen följde Sandra med familj med hem hit en sväng och umgicks. Barnen lekte och lekte och lekte. De tog en liten paus för att hjälpa till och klä granen innan de fortsatte att leka:-)

När det vankas julklappar då sitter man så snällt å stilla och lyssnar:-) 
Fick låna denna bilden av Sandra då alla mina bilder jag tog när barnen klär granen är helt värdelösa... Men de samarbetade bra med att klä den! Linus var väl inte så värst intresserad av att pynta därav hans frånvaro på bilden:-) 
//Sofie

21 december 2013

Vi har handlat så möe mat!

Att vi fått införskaffa oss ett extra kylskåp!

Eller tyvärr inte. Våran kyl var fått damp. Ställer man in den på 4 grader så höjer den temperaturen av sig själv hela tiden. Pontus är ju rätt händig men inte ens han förstår sig på varför det blir så. Som tur är kunde han lirka fram ett litet lånekylskåp så vi klarar oss över julhelgen i alla fall.
För det är väl klart att något sånt här ska gå sönder bara dagarna innan julafton när hela kylen är proppfull med mat.

Kan förövrigt tillägga att det bara var kylen kvar nu att gå sönder. Vi köpte helt nya vitvaror när vi totalrenoverade köket -09 och vi har fått utnyttjat samtliga garantier och tilläggsförsäkringar på dessa. Spishällen har gått sönder två gånger, diskmaskinen en gång, fläkten har också pajat en gång och nu kylen. Bara frysen kvar.

Och SÅKLART struntade jag i att förlänga våra tilläggsförsäkringar på vitvarorna sist vi fick räkningarna på det. Varför gjorde jag det för????

//Sofie

20 december 2013

När barnet somnat



Tar mamman fram Aladdinasken och plockar ut de godaste chokladbitarna. Pontus fick med sig ytterligare chokladaskar idag från jobbet och inte var det någon god denna gången heller. Men i Aladdinasken finns i alla fall några goda sorter. Men Paradis är ju den bästa. Var lite sugen på att köpa med mig en paradisask hem idag när vi var på Willys då de sålde dem så billigt men nej jag köpte ingen. Så onödigt sånt ska jag ju inte sitta och trycka i mig men så sitter jag här ändå och surar över att det är en Aladdinask Pontus fått och ingen paradisask. Ja jag säger då det. Får vara glad över att jag inte har några större bekymmer än så i mitt liv just nu.

Vi har varit lediga i dag och det har varit så skööönt! Bara gått här hemma å pysslat i vår egna lilla takt. Skulle uträtta ärenden på stan men det var ju dömt att misslyckas. Barnbidrag, löning (för vissa), fredag och innan jul...det var kalabalik på stan. Parkering var bara å glömma. Var glad att jag lyckades hitta en parkeringsplats utanför Willys. Blev lite mjölk och annat smått handlat. Hoppas jag ska slippa besöka nån mataffär mer nu innan jul.

Leah och jag gick också på hundpromenad tillsammans med Tina, Zeb och Stella i eftermiddags. Det var inte igår som vi var ute och gick tillsammans med barnvagnarna. Lite nostalgisk och mycket trevligt. Vi kunde ses och uppdatera varandra om vad som hänt och inte hänt. Samtidigt som vi rörde lite på oss. Min första lite längre promenad sen efter lunginflammationen. Det kändes bra. Nu kör vi igen!

Nehepp asså min blogg är verkligen inte mer underhållande än så här just nu. Känns lite tråkigt men rätt som det är kommer inspirationen och blogglusten flygande in i kroppen igen och då ni!
Men tills dess blir det mest sådana här inlägg. Vad jag gjort och vad jag inte gjort.

Puss på er!

//Sofie

19 december 2013

Fredagkväll?

Nej det är det ju inte men det känns som det. Jag trodde ju att jag skulle jobba imorgon med men nej. Jag är ju ledig! Alltså är det lite fredagskänsla här hemma denna kväll må jag säga.

Jocke har varit en här sväng nu ikväll och han hade med sig pizza som ätits. Barnen har klättrat, hoppat och lekt med sin farbror. Nu sover de som stockar men kanske inte så konstigt efter en händelserik dag. Var och hämtade dem hos Elin efter jag slutat jobbet. De hade haft det så bra så och sovit bra hade de också gjort.

Hugo tycker det hade varit roligast med Lasse för Lasse är lika stor som Hugo säger han. Tror han menar att Lasse är i lagom storlek för honom:-) Lasse kan dra i kopplet och Hugo orkar hålla emot. Det gör han ju inte direkt med Poker i andra änden av kopplet. Men om några år kanske:-)

Pontus hade fått hem en chokladask från jobbet som de fått i julklapp av något företag. Gud så gott! Tänkte jag. Men det var inte gott. Fy så äcklig choklad. Såg så fint ut i sin fina kartong med sina fina praliner i men det var bara lögn! Smaken var skit och det är ju den som är viktigast.

Får tänka positivt! Där slapp jag proppa i mig massa onödiga kalorier. Eller nåt. Pizzan innehöll nog så det räcker gott och väl till morgondagen.

Nu ska jag kika på TV innan jag somnar. Alltså jag är fan lika sketslut ikväll med. Skulle kunna gå och lägga mig redan nu men måste försöka vara upp längre än till 20 någon kväll den här veckan! Kämpa Sofie, Kämpa!

//Sofie

18 december 2013

Totaldäckade

I går var ingen rolig eftermiddag/kväll...hela familjen var trötta och på dåligt humör. Värst var Hugo...herregud så övertrötta/arg man kan vara. När barnen väl somnat så somnade jag också. Klockan hade inte ens slagit åtta. Skulle ha jobbat kväll igår men så var det en jobbarkompis som behövde byta så det blev en dagtur istället för min del. Skönt det med tanke på hur trött jag var.

Sitter på jobbet nu och har lite rast. Efter jobbet bär det av å hämta barnen som ska på äventyr hos moster Elin. De ska få sova över där i natt då både Pontus och jag jobbar å det är smått kaos på deras dagis.

Tror inte att jag skrivit nåt om det men deras dagis ska flytta till en fin nyrenoverad lokal (som kommer ligga i samma område som tidigare). Kommunen har kostat på denna renovering bra med pengar så det ska bli riktigt roligt att få se den nya förskolan sen efter alla helgerna när de börjar igen. Så den här veckan håller de på att tömma de gamla lokalerna så därför ska Hugo och Leah få vara hos Elin istället nu de sista dagarna innan juluppehållet. Förskolan får även ett nytt namn så det kommer kännas som ett helt nytt dagis men att alla förskollärarna och kompisarna är de samma:-)

Kul när det satsas pengar inom barnomsorgen tycker jag. Eller överlag när kommunen satsar pengar på vettiga saker å inte lägger fler hundratusen kronor på diverse utsmyckningar i stan. Sånt känns så meningslöst enligt mig då det finns så många andra (viktigare) hål att stoppa de pengarna i.

Tjoflöjt på er, nu ska jag äta lite innan jag måste jobba igen!

//Sofie

17 december 2013

All denna reklam!

Jag har läst många bloggar i rätt många år. Skrivit också förresten. Även om det inte blivit till någon storblogg:-)

I alla fall i december månad är det ju lite av en tradition att de större bloggarna har "julkalendrar". Förr som jag kommer ihåg dessa så bestod det av utlottning av saker. Tävlingar som man fick vara med och delta i så kunde man vinna olika saker. Men som den sanna pessimist jag är har jag aldrig deltagit i någon. Mest scrollat förbi dessa inlägg.

Men i år. Vad är det som har hänt i år med dessa kalendrar som är överallt på varje storbloggares blogg? Det är ju bara rena rama reklamen bara! Visst en tävling är också reklam för en produkt men som i år när alla "dagens lucka" består av olika rabatter vill jag bara kräkas på skiten.

Köp köp köp köp och köp lite till! Det är väl ingen "dagens lucka" grej. Det är inget speciellt med just detta erbjudandet för det gäller ju vare sig du läser denna bloggen eller ej. Det är helt enkelt ett rent reklaminlägg för det företaget. Tror mig för många bloggare har haft Nelly som "dagens lucka" med olika erbjudanden och dessa erbjudanden är precis dem samma som jag fått skickade till min mail.

Reklam i bloggar är okej enligt mig om man är öppen med att det är reklam men det är ju väldigt få bloggare som är det. Smygreklam av den värsta formen härjar överallt på nätet och bloggar. För mig som läser rätt mycket bloggar har det blivit lite av en sport att genomskåda dessa inlägg. Eller sport och sport man genomskådar dem rätt snart. Vare sig man är en van bloggläsare eller ej:-)

Gå för tusan inte på all fulreklam som görs i bloggar. De där företagen tjänar nog bra med pengar ändå. Och bloggarna också.

//Sofie

16 december 2013

I väntan på att få åka och jobba

Här ligger jag och muppar mig. Barnen ritar teckningar och jag laddar batterierna inför en jobbkväll.

Har storhandlat mat så det ska räcka året ut. Är tanken alltså men tror dessvärre att jag ändå kommer behöva besöka mataffären innan året är slut. Det brukar bli så. Hur mycket jag än handlar så tar det slut fortare än vad jag trott. Eller så har jag glömt handla hem nåt så jag får återvända till affären av den anledningen.

Bäddat rent i våra sängar och tvättat en massa har jag också gjort. Jo så är det. Och idag är det en vecka kvar tills jag är ledig i en och en halv vecka!:-) Tummen upp för det.

Men nu dags att hoppa i jobbkläderna. Igen....

//Sofie



15 december 2013

Nu har medicinen börjat ge resultat

Det här är tredje natten på rad som jag kan sova utan att ha bunkrat upp under huvudet/ryggen med massa kuddar. Hostan är som bortblåst på nätterna. På dagarna är den också i stort sätt borta förutom om jag anstränger mig (typ går promenad) då kan jag fortfarande få hostattacker. Det där med träning får jag vänta med ett tag till. Tyvärr, det kliar lite i kroppen. I alla fall så jag kan gå ut med hunden men snart så. Har några dagar till kvar på kuren som jag ska äta innan jag vågar mig på att prova att göra något mer ansträngande.

Ska alldeles straxt bege mig av för söndagens pass på jobbet. Går delad tur även denna dagen så slutar ikväll. Sen imorgon har jag i alla fall sovmorgon! Jobbar kväll då så alltid nåt:)

Hoppas alla får en fin tredje advent! Kom just på att jag jobbat/jobbar nästan alla advent i år. Första advent jobbade jag, ledig andra, jobbar nu idag på tredje advent och sen jobbar jag även nästa söndag. Men hellre jobba alla advent och få vara ledig jul:-)

Bla bla bla bla bla bla bla bla bla...Vet inget mer och skriva nu. Tyvärr!

Tjilivippen på er!

//Sofie

14 december 2013

Julbord

Hade en jättebra å trevlig kväll igår när vi var och åt julbord. Det var Pontus och jag, Maria å Daniel samt Emelie och Dennis. Kul när vi lyckas se allihopa! Eller ja minus Malin och Erik som tyvärr inte kunde vara med.

Barnen sov hos mormor och morfar så de var nöjda. Blev tyvärr ingen lekdejt igår pga sjukdom så tur de skulle få spva över där så det vägde upp lite:-)

Blev inte så sent igår då jag skulle upp och jobba idag. Väldigt segt att jobba den här helgen men när man väl är på jobbet rullar det ju på. Jobbar ju även måndag som kommer plus nästa vecka. Ledig lördag innan jag ska hoppa in och ta ett extra pass nästa söndag. Sen, sen är jag julledig! Längtar:-)

Men innan dess får jag ta och hoppa i jobbkläderna igen!

//Sofie

13 december 2013

Lucia och fredagen den 13:de

Vilken kombination. Men ska väl förhoppningsvis överleva denna dagen också:-)

Firade ju Lucia med barnen på deras dagis i onsdags så känns inte så speciellt idag direkt. De var förövrigt väldigt fina och duktiga när de sjöng.

Hugo tog i från tårna och sjöng högst av alla. Flera ur personalen som sagt att Hugo är så duktig på att sjunga och tycker om musik. Tyvärr inget vi märkt av. Försökt få in lite mer musik här hemma men då är inte Hugo så superintresserad precis. Kanske är annorlunda på dagis, där vågar han släppa loss:-)

Det är något speciellt med barn som sjunger så där fint tillsammans, vare sig det är luciatåg, sommaravslutning eller vad det nu kan vara. De är så fina allihopa och vad som helst kan hända. Värmer i mamma hjärtat när de är så duktiga och fina som står där framme. Den känslan är speciell det håller nog alla föräldrar med om.

Är lediga idag och på förmiddagen nu ska vi iväg och leka med barnen Renvaktar-Qvist. Sen ska Hugo och Leah få sova över hos mormor och morfar för ikväll blir det julbord för Pontus och min del. Pontus femte julbord (typ) för i år och mitt första. Ska bli trevligt och roligt att träffas allihopa igen.

//Sofie

12 december 2013

Trötthetens tid?

Jag är så grymt trött nu för tiden. Fredagen som var somnade jag klockan 19, i måndags gick jag och la mig vid 20 och likaså igår. Dödstrött. Kanske har och göra med att jag inte är helt frisk och fortfarande går på medicin men jag undrar ja...Jag lider verkligen av det här mörkret! Mörkt fram till efter 8 och mörkt igen vid 15-tiden. Nej fy. Nu har snön som kom förra veckan försvunnit också så det är verkligen ännu mörkare.

Men men snart vänder det och går mot ljusare tider. Som jag längtar. Våren, inget slår våren:-)

Har jobbat idag och umgåtts med mina barn nu ikväll. Både de och jag har varit helt övertrötta. Först var de övertrötta och flamsiga och jag var trött och på dåligt humör, sen blev jag övertrött och flamsig och barnen på ilsket humör och låg på köksgolvet och skrek om varandra. Tyckte inte alls om när mamma fånade sig och skulle vara rolig.

Leah ville förresten leka mamma, pappa, barn med mig och det är ju klart man ställer upp. Jag ville vara bebis men det fick jag inte för det skulle hennes brynäs tiger vara. Då tyckte jag att jag kunde vara brynäs tigerns tvilling för då kunde jag ju också få vara bebis men då säger Leah: "Men mamma nej. Du håller på LHC ju! Det går inte!" Haha så rolig hon är.

Köpte förövrigt min sista omgång medicin idag. Vet inte hur stressad, frånvarande jag var sist jag köpte den för jag har inget minne av vad jag betalade för den då. Men idag höll jag på att få en chock när jag skulle betala, 398 kr! Vad fan, jag har alltså lagt 800 kr på medicin den senaste veckan. Fortsätter det så här så är det högkostnadsskydd nästa för min del. Det är jag och pensionärerna:-)

Nej får hoppas det är sista omgången för mig nu. Idag var faktiskt första gången på över 4 veckor som jag kände mig någorlunda som vanligt. Skönt. Se hur natten går. Förhoppningsvis hostfri. *Håller tummarna*

//Sofie

Julkort

Skickar ni julkort? Jag gör. Eller vi gör. Eller nej, jag. Pontus bryr sig inget nämnvärt om julkort men det gör jag. Tycker det är en av de trevligare traditionerna kring jul. Kul å skicka och kul att få. Roligt att få något annat i brevlådan än räkningar och reklam. Som majoriteten av det man får hem i brevlådan övriga tiden på året består av.

Suttit ikväll och skrivit adresser på alla kuverten. Skrivkramp och då har jag alltså bara skrivit adresserna. Snacka om att man inte är van att skriva för hand längre. Fast jag önskar man även kunde få kuverten tryckta med adresserna på så man slapp sitta å skriva för hand. Bara på med frimärkena å posta. Det vore smidigt det:-)

Fast det kan man säkert redan få om man betalar bra. Men så bra vill inte jag betala. Så jag får väl leva med lite skrivkramp:-)

//Sofie

Blev så glad när jag såg att det var "färdig klistrade" kuvert! Slippa få äcklig smak på tungan. Tummen upp för det:-) 

11 december 2013

Laddade för luciafirande på dagis!

Har två stycken väldigt sugna barn som vill åka å lussa nu. 

Men jag blir lite trött på min kära fina dotter. Hon skulle vara lucia. Det har hon tjata om lääänge. Köpte en luciakrona billigt i ullared. Skulle köpa batterier till den idag. Inte lika billigt. Fem stycken behövdes och självklart säljs de bara i fyrpack. 160 kr för bara batterier.

Leah vill prova sin outfit (som ni ser på bilden här nedanför) men vad händer sekunden efter bilden är tagen? Leah tappar kronan i golvet så den går sönder! Gaah..efter några tårar så har vi bestämt att hon ska vara tärna istället.  För det är lite coolare (samt att vi har grejer till det här hemma).

Glad lucia på er! Såhär två dagar i förväg:-)

//Sofie


10 december 2013

Datorjävel

Ahh vad trött man blir på datorer som ballar ur...satt och skulle skicka iväg en grej och hela datorn får spelet! Orka. Försöker starta om den nu så hoppas den vill börja fungera igen.

Har jobbat idag och tjaaaaa vad var jag gjort mer? Massa såna där måste saker här hemma ni vet. Lekte affär med Leah också men tyckte inte det var roligt längre när jag inga pengar fick att handla för då Leah bara skulle ha alla själv. Lilla pengamaniska minimänniskan som hon är...

Kollat på julkalendern både på Tv:n och webben.  Dagens avsnitt båda gångerna. Hugo garvade så högt när det gick på barnkanalen så jag kollade en gång till på webben utan störningsmoment. Sicka barn jag har:-)

Hepp ska göra mig i ordning för sängen. Jobbelijobbdags imorgon också.

//Sofie

09 december 2013

Heldag i Linköping

Som titeln på inlägget lyder så har jag varit på vift i Linköping hela dagen tillsammans med Emelie. Vi var och gjorde oss fina i håret på Emelies kompis salong. Blev ingen jätteförändring men en välbehövligt uppfräschning! Är jättenöjd:-)

Efter frisörbesöket blev det en runda på stan. Och vet ni? Jag kom inte hem med några kläder till barnen utan bara till mig själv! Det hör inte till vanligheterna men två tröjor lyckades jag hitta. Vi hann även med en lunch på stan och sen en vända ut till IKEA. Jag införskaffade en sista gardinstång till Leahs rum och Emelie lyckades hitta sin sista julklapp.

Haft en kanonbra dag men det har varit intensivt så blir sängen skapligt ikväll då det är jobbdag imorgon. Samla ny krafter och förhoppningsvis mindre hostningar inatt. Natten till idag var bedrövlig men men bara 9 dagar kvar på medicinkuren...

//Sofie

08 december 2013

Andra Advent

Idag har vi fått tända andra ljuset i adventsstake. Mysigt, mysigt:-)

Barnen och Pontus var som sagt och åkte pulka på förmiddagen.  När de kommit hem så körde vi på bakning. Snön var vräkt ner i dag så det var riktigt mysigt att julbaka tillsammans hela familjen. Lussebullar var det som tillverkades.  Gjorde vanliga bullar fast men saffran i. Tycker alltid mina lussekatter blir så torra men barnen ville såklart göra "riktiga kattbullar" så vi gjorde några såna också.

Varit på adventsfika hos Emma å Per med. Barnen lekte så bra (och mycket) så det var bara in i duschen,  kvällsmat å sen säng när vi kom hem. Inga protester alls. Båda två somnade på en gång. Såna kvällar gillar jag:-)

Pontus har varit och byt däck på bilen och även skottat undan här hemma nu när det slutat snöa. Jag har hostat mest. Usch när ska det sluta? Glömt bort hur det är att inte hosta. Känns det som. Men imorgon väntar roligheter.  Det ser vi fram emot:-)

//Sofie
Barnens fina bullar

Känns bättre

Hostar gör jag men det känns bättre idag. Inatt har jag inte alls hostat så mycket så det har varit skönt.

I fredags när vi sov över hos Pontus föräldrar så somnade jag vid sju på kvällen (livad fredagkväll:-) och vaknade när barnen gick upp vid sju dagen efter. Sovit i tolv timmar (med ett gäng hostavbrott men ändå! ) och det var nog precis  vad jag behövde.  Var lite sliten igår med men som sagt idag känns det lite bättre!
Pontus hade snöjour så han plöjde snö mest hela dagen igår. Han kom och hämtade oss framåt kvällen och då hade han hållt på sen tidigt morgon. Lite surt för vi skulle träffat Cissi och barnen igår och gått på julmarknad med det gick ju tyvärr inte...

Men barnen roade sig bra hos farmor och farfar. Åkte kälke efter hundarna, lämnade önskelista till tomten, kollat på "trolltider" och Leah fick sin lugg tilljämnad (om det nu ens är ett ord) av farmor. Frissan vi var hos skulle ju klippa snelugg på Leah och den blev sne. Sne så det såg ut som det var jag som försökt klippa den. Men nu är den rak å fin igen:-)

Pontus och barnen är iväg och åker pulka med Krille, Emma och Ville. Jag har tänkt dra ett varv genom huset med dammsugaren så länge. Vara inne å vila upp mig så jag kanske kan bli helt bra snart. Det vore inte dumt det:-)

//Sofie

Klart Tomten måste få lite pepparkakor också:-) 

07 december 2013

Barnen Hedenhös

Vad tycker ni om årets julkalender?

Här hemma är den populär! Barnen älskar den. Jag tycker också den är bra. Inte i klass med mina gamla favoriter som Pelle Svanslös, Sunes jul och allt vad det heter men den är bra.

Det som gör en julkalender bra är ju när den är gjord med humor som passar både barnen och de vuxna. Och det är ju årets kalender.

En tanke på slagit mig är bara att kalendern i år går ut på att det är familjen Hedenhös som uppfinner julen. Ska de uppfinna Jesus födelse då också, eller vad säger alla troende om det? En jul utan en kristen innebörd? Fast det är väl precis vad julen är nu för tiden:P


Tycker även att det är väldigt bra skådespelare som är med. Både barn och vuxna. Tummen upp för det!

//Sofie

06 december 2013

Lunginflammation

En lindrig lunginflammation blev domen igår. Efter flera timmars väntande på vårdcentralen fick jag till sist träffa en läkare. En dansk läkare. Som bara pratade danska. Jag förstod inte alls mycket. Trots att jag har lite danskt i blodet men det kan omöjligt vara det danska språket jag fått i mitt blod för det har jag jättesvårt att förstå. Även om läkaren var snäll och verkligen försökte förtydliga vad han sa.

Sen var det strul med min medicin. Den läkaren skrev ut fanns inte på ett enda apotek i stan. Pontus skulle på hockey med pappa i Linköping så han provad på apotek där men det visade sig att den sortens medicin inte fanns på ett enda apotek i Linköping heller (Åh vad bra det blivit sen regeringen beslutade att släppa på apoteks monopol. Eller inte.) En apotekare var då så snäll och ringde till läkaren så han skrev ut en annan sort. Dock fick jag vänta tills idag för att kunna hämta ut den.

Men när jag ska hämta ut medicinen hade det ändå blivit fel. Det hade blivit fel med hur länge jag skulle äta medicinen. Så jag har suttit i telefon med vårdcentralen i dag med för att försöka reda upp det hela. Inte det lättaste med det gick till sist.

Denna dagen har verkligen varit en skitdag. Skitväder som ställt till det både här hemma och på jobbet. Hemtjänst är ett värdelöst yrke när det är snöstorm. Sen en massa annat kaos på jobbet som inte gjort det bättre och speciellt inte när man är sjuk och egentligen borde stannat hemma.

Men är det kaos på jobbet och dåligt med folk då tar det emot att sjukanmäla sig. Så dålig är jag ju inte. Det kommer ju nu i efter hand. Tur jag är ledig i helgen och att jag äntligen fått min medicin. Lugn och ro får det bli nu.

Pontus ska dock iväg i kväll igen (julbord med jobbet) så honom träffar vi inte mycket. Sen har han dessutom snöjour i helgen så han lär ju inte vara hemma då heller.

Men Pontus pappa skulle komma och hämta mig och barnen efter han slutat jobbet så ska vi följa med hem dit. Få lite avlastning med barnen och sova där så vi slipper vara ensamma. Det är ju bara en tidfråga innan strömmen går här hemma också. Och jag tar mig inte iväg någonstans med bilen då den är helt insnöad och skotta får jag inte göra. Då åker jag väl på en rejäl lunginflammation och det känner jag inte för. Räcker med en lindrig.

Trevlig fredag kväll allihopa. Ni glömmer väl inte kolla på Idol ikväll? Skiter fullständigt i vem som vinner. Vet inte ens vilka som är i final men en sak vet jag. Robbie Williams är med och ska sjunga! Dagens bästa.


//Sofie



Snöstorm

Jag vill bara poängtera för alla tröga människor att det är inte alls "Åh det snöar ute vilket myspys väder!"

Det är STORM ute. Det blåser något förjävligt rent ut sagt. Bilar står och inte kommer någonstans lite överallt i stan. Plogbilen har jag överhuvudtaget inte ens sett och skulle jag se den skulle det förmodligen vara igensönat igen lika fort som plogbilen plogat.

Jag själv har kört fast tre gånger bara idag. När jag kom hem efter jobb och dagis trodde jag strömmen skulle gått men inte än *ta i trä*...

Jag är ingen snömänniska men att det kommer snö som lägger sig är en sak som till och med jag kan tycka är mysigt men när det snöar vågrätt istället för lodrätt då blir det bara problem.

Min käre bror tog sig inte ens till sitt jobb idag och det var precis att vi lyckades ta oss in idag. Vi fick samåka in hela familjen i morse då vi fått tillbaka vår älskade kiabil (efter sex lååånga veckor) och på den är det ju bara sommardäck på.

Nej fy för sånt här väder. Gärna snö men inte snöoväder!

//Sofie
En snöig adventsgran som håller på att blåsa bort... 


05 december 2013

Överfullt väntrum men vart är all personal?

Sitter på vårdcentralen å väntar å väntar å väntar å väntar lite till...folk väller in i väntrummet så det är smockat men inte en enda har blivit uppropad för att få träffa nån läkare. Helt otroligt. Sjukvården i ett nötskal. I alla fall här i stan.

Hoppas verkligen det blir min tur snart suttit här i snart en timme och då hade jag en bokad tid. Tur jag slutade skapligt från jobbet idag. Åka och hämta Hugo och Leah på dagis sen. Se om det blir saffransbullebak idag istället. Se vad barnen är på för humör:-)

Jodå så är det. Ska fortsätta bläddrar i en av skvallertidningarna som ligger här. Som förövrigt är nästan året gamla. Det motsvarar en evighet i kändis och skvaller världen:-) men men.

Jo en annan sak kan jag ju berätta!  Tappade min telefon i en skurrhink idag och trodde jag skulle dö där ett tag. Men icke. Den fungerar precis som vanligt! (Vad jag vet ännu). Tur tror jag det kallas. Eller kvalitétsprodukt. Samsung ska det va!

//Sofie

04 december 2013

Nya kuddar gör en lite lyckligare


Fyndade dessa fina kuddar för endast 25 kr styck! Blev lite kär i dem och jag när jag såg hur billiga de var så blev jag störtförälskad:-)

Kanske inte så vintriga men jag är ju en mer vår och sommarmänniska när det kommer till både årstiderna och inredning.

Jag tycker om kuddar. Fina prydnadskuddar kan man ha många av. Man får bara passa sig så det inte blir för många. Lagom är ju bäst som ni vet.

Nog om kuddar mer om mig.

Jag har jobbat hela dagen. När jag hämtade barnen på dagis var båda två helt till sig och hade bestämt att vi skulle baka lussekatter. Inte vad jag var sugen på men var ändå tvungen att stanna i mataffären och handla så kunde ju lika gärna handla till baket då också.

Men det blev inget bak. Mamma Sofie glömde ju såklart en ingrediens (faktiskt helt omedvetet) så det blev mellis och filmmys istället. Passade mig och mitt hostande rätt bra. Ringde vårdcentralen idag men såklart måste jag återkomma imorgon då de hade fullt upp idag.

Jaja jag ska snart hoppa i säng så jag har energi till att jobba imorgon med. Helst skulle jag vilja gå ut på en promenad med Poker i de fina kvällsvädret men det är ingen idé. Jag börjar bara hosta direkt och får sen värsta hostattacken. Saknar att kunna röra på mig ordentligt. Ingen träning och inga promenader på tre veckor nu. Det suger lite faktiskt men mest så suger det att hosta så mycket.

Hopp i säng var det ja.

//Sofie

03 december 2013

Hostattack nummer 7656

Eller nåt sånt. Den här dagen har varit bedrövlig. Fick stanna bilen i panik när jag skjutsade barnen till dagis för att jag hostade så mycket. Dessa hostattacker slutar ofta med att jag kräks upp massa slem men sen är det liksom bra. Tills nästa attack kommer.

Gick bra under tiden jag jobbade då var det inte så hostigt som tur var. Men imorgon måste jag ringa vårdcentralen för den där hostmedicinen kan ju köra upp sig någonstans.

Annars har väl dagen varit bra. Ska upp tidigt imorgon och jobba så ska väl lägga mig tidigt ikväll och sova. Så jag får några timmar sömn i natt.

Ingen rolig bloggtext och inga roliga bilder att vissa. Min blogg underhåller verkligen en tisdagskväll som denna. Mest gnäll men så är det ibland. Det får ni leva. Och jag med.

Puss på er!

//Sofie


02 december 2013

Det var den måndagen

Känns det som. Det var den lediga måndagen. Imorgon är det jobbelijobbdags igen:-)

Idag har jag och barnen inte gjort så många knop. I alla fall inte på förmiddagen. Gick i pyjamas enda till klockan 11. Så skönt så skönt. Bara gick och plockade lite här hemma, ni vet tömma diskmaskin, lägga i en tvätt i tvättmaskinen, röja undan lite efter barnen.

La mig och läste en bra stund. Fick ligga och läsa helt ostört, det hör inte till vanligheterna men det väldigt uppskattat.

Vi var ju och firade Zeb i eftermiddags också. Det bjöds på fin traktortårta och massa lek. Barnen var trötta och inte alls svårsövda när vi kom hem. Det tycker barnens föräldrar om:-)

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för sängen. Inget och se ändå på den där TV:n. Så klart bara för jag verkligen ville sitta och bara slappa i soffan men är det inget vettigt och se kan det lika gärna va för min del. Fortsätta med min bok kanske? Låter lockande. Får nog så bli.

//Sofie

Skulle ni behållt det?

Idag var jag å köpte ett bord och en liten soffa till Leahs rum  ia facebookloppisen. Jättegulligt litet bord och soffa men inte så billigt så jag tvekade först om jag skulle köpa men efter att ha lyckats pruta rätt bra på det så slog jag till. Även att jag tyckte det var dyrt fortfarande då 500 kr är mycket pengar för mig.

När jag kommer å ska köpa bordet så sitter det fast en vaxduk. Frågar tjejen som säljer om vaxduken går att ta bort då den inte alls var särskild snygg och ja det skulle inte vara några problem.

MEN! När jag kommer hem och tar bort den där vaxduken så ser bordet ut så här under! Inte ett ljud har hon sagt om det, tyckte det var så ful stil av henne.
Försökte nå henne via Facebook igen men såklart inget svar. Men jag hade fått hennes mobilnummer så provade å ringa från min mobil. Inget svar. Väntade en stund å ringde sen från hemtelefonen och då fick jag napp! 

Hon tyckte inte det var något konstigt alls. Hon hade ju sagt att barnen lekt med det å då får man ju räkna med att det är såna fula märken. Jo visst men då säger man väl det! Jag vill inte betala 500 kr för det så efter mycket prat gick hon med på att jag ska få lämna tillbaka det. Ska dit imorgon. Intressant å se om hon är hemma då.

Alltså hade ni behållt det? Visst jag skulle kunna köpa en snygg duk å ha på eller måla över men det är jag inte så sugen på när jag betalt så mycket pengar.

Ja jag vet att bildkvalitén suger men det är vinter å mörkt samt taget med mobilen...

//Sofie

01 december 2013

Jobbhelgen är över!

Så skööönt! Det har gått bra och jobba men alltid lika skönt när man får signera ut och åka hem.

Pontus han är redig och håller på att storstäda köket. Han har hållit på sen i eftermiddags men jag tror han börjar bli färdig. Gött å ha ett skinande rent kök. Kan vi stryka det från "städalista":-)

Sitter och har kollat in "Solsidan" och väntar på att "Partaj" ska börja. Hade en liten tanke om att vika tvätt men nej. Den rymmer ingenstans. Tar det imorgon.

Ledig dag har vi ju imorgon med födelsedagskalas på agendan. Zeb fyller 3 år. Så nu är han lika gammal som Leah, som fröken Gustafsson går och säger.

Första advent idag med ju. Japp första ljuset har tänts även här hemma. Pontus och jag fikade på varsin köpt lussekatt när jag var hemma på timmar. Hugo och Leah var på rymmen med mormor,morfar och moster. De var på skyltsöndagen på stan. Hade (återigen) fått prova på att åka upp i brandbilen vilket de glatt berättade.

Ja just det. Något annat att berätta är att Hugos säng äntligen är helt klar. Draperiet är på plats och även hans nya matta. Så fint så fint. Se om jag lyckas ta en bild på rummet. Hans rum är aldrig städat längre sen han fick sin loftsäng. För nu är hans rum världens roligaste lekplats. Man kan klättra, leka koja och mysa högst uppe i sängen. Det är grejer det:-)

Nepp nu ska jag äta något. Måste ju ladda upp skrattmusklerna. Eller hostmusklerna.

//Sofie