30 april 2014

En till födelsedagspresent

Hugo och Leah var så söta. De hade sagt till Pontus att de tyckte synd om mig som fått så tråkiga presenter när jag fyllde så de vill ge mig något de också, något roligt. Så Pontus hade tagit med barnen till stan och frågat vad de ville köpa till mamma och det visste de minsann. En klänning!

De känner sin mamma mina barn. Inte bara att de valde att köpa en klänning till mig utan de valde (helt själva) en riktig Sofieklänning. Visst är den fin?:-) Det enda var att jag fick byta till en mindre storlek annars gjorde de en riktig fullträff! Bästa födelsedagspresenten från de finaste♥

//Sofie

29 april 2014

Laddar för jobb

Snart dags å hoppa i de där jobbkläderna igen. Kvällspass står på tur. Men jag har haft en effektiv dag annars. Hunnit med att springa milen på förmiddagen. Det var varmt och jobbigt men jag tog mig runt och det var väldigt skönt efteråt:-)

Sen käkade jag lunch med Pontus på stan å efter det gjorde jag en massa ärenden. Satte sprätt på mina födelsedagspresenter:-) handlade ett par nya skor på Intersport och förlängde mitt gymkort så nu kan jag träna där i ett helt år. Shoppade shorts och strumpor till Hugo som han var i stort behov av. Leah fick ett par sommarklänningar. Tror de har rätt bra med kläder annars inför sommaren. Lite skor som ska uppdateras men det får bli när barnen är med och kan prova.

Ska ta och ta på mig de där jobbkläderna nu och sen sätta mig i solen en stund innan jag måste ge mig iväg igen. Älskar det här underbara vädret, har jag nämnt det innan?:-)

//Sofie
Fina nya skorna. Rosa och vita. Hade velat ha annan färg men men modellen och passformen går före snyggheten. Blivit gammal mån tro? 

28 april 2014

Ett år äldre

Närmare bestämt 26 år har jag blivit idag. Leah, Hugo och Pontus kom och sjöng för mig imorse så fint. Leah kröp upp till mig i sängen och stirrade på mig sen sa hon:"Mamma du ser ut precis som igår inte ett dugg äldre fast du blivit så gammal!":-)

Fick mer skönsång på jobbet och även nu ikväll när vi hade lite mer besök så jag kan inte klaga på uppvaktandet. Pontus hade gjort så god tonfisksallad som vi åt och såklart blev det även tårta. Fina presenter har jag fått också även om Hugo tyckte synd om mig som bara fått papper i födelsedagspresenter. Biljetter till Al Pitchers show i höst, pengar (bidrag till nytt gymkort) och presentkort var bra papperspresenter tyckte jag:-)

Vi fick vara lite hundvakter åt Lasse i eftermiddags också då Elin och Anthony hade lite ärenden här i stan. Hugo och Leah var så stolta att de fick vakta honom. De gick många promenader och tränade sitt med honom. Roligt med en hund i deras storlek. 

Nej nu är den här gamlingen bra trött. Får bli sängen alldeles straxt. Ska bara duscha först.

//Sofie
Tog inte en enda bild idag men slänger upp en någorlunda färskt bild på 26åring tagen i helgen. 

27 april 2014

Lite förtidigt födelsedagsfirande

Slog precis ner röva i soffan. Partja är på TV:n men just nu är det reklamavbrott. Vi har haft fullt upp idag. Började dagen med frukost hemma hos Gunnar som var mycket trevlig. Sen åkte vi vidare hem till mamma å pappa för lite födelsedagsfirande. Jag fyller imorgon så blev lite förtidigt firande för mig och lite firande i efterskott för Leah då mamma å pappa ju var i London när hon fyllde. Jag fick jättebra presenter. En tavla jag önskat mig (ska visa bild sen när den är på plats), en lykta som kommer bli fin att ha på altanen och ett presentkort på Intersport.

Blev även provätning av efterrätt till bröllopet. Elin som gjorde den (med hjälp av Leah) och den var jättegod så den får det bli:-)

Pontus och jag passade på att gå promenad med Poker tillsammans i det fin fina vädret! Rena sommarvärmen har det varit här idag. Dock var jag alldeles för varmt klädd i mina jeans men men jag överlevde.

Hunnit med att vara med Hugo på hans dansträning också. Bara ett par gånger kvar nu innan det blir dansuppvisning, spännande:-)

Ja sen har kvällen mest bestått av duschning och nattning av barn, dammsugning av huset, tvätt som vikts, tvätt som tvättats och lite förberedelser inför morgondagen då jag fyller. Jobbar ju hela dagen imorgon så får förbereda det som går idag inför det lilla kalaset imorgon kväll. Ärligt talat är jag rätt trött på kalas och firande. Många som fyller år i april i vår familj plus påsken som varit. Min födelsedag känns lite smått avslagen. Är så när man fyller år sist:-)

//Sofie
Haha urdålig kvalité men måste bara visa det här. Barnen tjatade så om att de ville bli gungade (Ni vet när en står och håller i armarna och en annan håller i benen) Krille tröttnade på ungarnas tjat och sa att han också ville bli gungad och klart han fick bli det:-)  
Något annat trevligt (eller mer nödvändigt) vi hunnit med idag är att börja med veden. Längtar tills jag kan visa upp efterbilden här på bloggen där allt är uppklyvt:-) 

26 april 2014

Solig lördag

Åh detta underbara väder bara fortsätter och jag älskar't!

De här lördagen började mycket bra. Pontus gick upp tidigt (morgonpiggare människa finns nog inte) och gjorde scones till frukost och även äggröra som var jättegod. Sen kom mamma hit och vi åkte iväg allihopa för att kika på lokalen till bröllopet. Pontus mamma anslöt sig också när vi var framme vid lokalen. Planerade å grejade. Sen blev det fika hemma hos Pontus föräldrar och även klädprovning för barnen. Dubbelkollade deras kläder som de ska ha på bröllopet. Leahs klänning ska bland annat läggas upp en bit då den är i längsta laget.

På hemvägen hann vi med att både kika på kyrkan och hämta hem vedmaskiner. Tyvärr var kyrkan låst men vi provade att gå vägen från kyrkan ner till vattnet. Vi ska bli rodda till (eller från inte helt bestämt det beror på vad som blir smidigast. Massa smådetaljer ni vet) kyrkan i sommaskep. Man får gå genom en hage ner till vattnet. Hagen var väldigt fin faktiskt. Har det regnat (eller regnar) så blir det ingen rodd men som idag när solen sken var det jättefint och man kunde gå genom hagen utan problem. 4 minuter och 40 sekunder tog promenaden från kyrkan till vattnet. Var tvungen att klocka tiden för å se:-)

Nu laddas det för grillkväll här hemma. Vi får besök av Cissi och Martin med barn. Ska bli skoj!

//Sofie
Utsikten över hagen och kyrkan där bakom träden:-) 

25 april 2014

En litet blogginlägg

Ligger redan i sängen och funderar på att sova. Fredagskvällar är härliga men gud så trött jag brukar vara just dessa kvällar i veckan. Har jobbelijobbat hela dagen lång och....tja jag har betalat alla räkningarna det har jag gjort. För att berätta nåt mer jag gjort idag :P

Pontus hade fotbollsmatch ikväll som vi planerat å åka på med då Hugo var så trött så stannade vi hemma medans Leah fick följa med Jocke och Tina och kolla då hon så hemskt gärna ville se sin far lira boll:-)

Nej ögonen går i kors. Jag får tacka för mig. God natt på er!

//Sofie

Ja

24 april 2014

Ättika är svaret!

Åh att man kan bli så glad över att ett par rena duschdörrar! Ni vet den där äckliga beläggningen som blir på duschdörrarna som är så svår att få bort? Jag lyckades! Och det utan cillit bang. Vad jag använde? Hällde upp en deciliter ättika i en bunke och tre deciliter varmt vatten. Tog en borste och började gno på väggarna. När jag sköljde av sen så blev de skinnande rena! Åh så fina blir de knappt även när jag använder cillit bang. Ättika är svaret på smutsiga duschdörrar, glöm aldrig det!

Annars så sitter jag och slökollar lite på TV. Pontus är på vift för och samla ihop lite olika vedmaskiner vi ska låna så vi kan börja med den där gigantiska timmerhögen snart. Barnen sover och jag har städat av här hemma. Äntligen hittat möbler till altanen också. Var bara och hämta här i stan och kostade inte alls mycket. Lite slitna men det är inget som inte går att fixa med lite olja. Skulle vilja vitmåla dem (är i teak nu) men då skrattade bara Pontus. Världens jobb tydligen då det inte direkt är några släta ytor. Får bli lite olja och sen nya dynor så blir det fint de med:-)

Katten vill in och hunden ut. Bäst jag tar hand om mina djur nu.

Tjing på er!

//Sofie




23 april 2014

I väntan på labyrint

Sitter i soffan med barnen å väntar på att deras favorit program ska börja. De är nyduschade och tänderna har blivit borstade de också så sen blir det bara hopp i säng när labyrint är slut. Smidig nattning ikväll. Hoppas jag på:-)

Dagen har gått så himla fort men jag har hunnit med en hel del så det känns skönt. Varit på banken och fixat en ny bankdosa då jag vänt upp å ner på hela huset i jakten för att hitta min dosa men den är verkligen helt borta.

Stannade till hos svärmor på hemvägen och sa hej. Tänkte även att jag skulle kolla in kyrkan där vi ska gifta oss. Har bara varit där ett par gånger och båda gångerna har det varit vid allhelgonahelgen så med andra ord var det kolsvart och jag såg inte så mycket av kyrkan de gångerna. 

Nu när jag kom fram till kyrkan så var det jättemycket bilar där men jag såg inte till en enda människa så tänkte att det är säkert något inne i kyrkan. Så jag parkerade bilen och gick ut för att kika lite runt om nu när jag ändå var där. Bara det att när jag går där och njuter av det fina vädret så hör jag plötsligt "av jord är du kommen och av jord ska du åter varda..." och ser ett begravningssällskap på typ 50 pers som tittar upp på vem det är som kommer gåendes. Så pinsamt. Vände direkt och åkte hem.

Blev inte så mycket sett av kyrkan denna gången heller men ska göra ett nytt försök på lördag då vi ska åt det hållet igen.

Nu börjar det visst på tv:n så ska stänga ner internet och umgås med barnen och se på labyrint:-) Imorgon kör vi på jobb igen. Känns helt okej då jag ju varit ledig i två dagar nu.

//Sofie
Hann med att ta en snabbild på kyrkan i alla fall:-) 

Varmvatten- check!

Så idag blev det en löprunda i det fina (men blåsiga) vädret för idag hade vi minsann laddat upp med varmvatten i tankarna:-)
Se så jävla pepp jag var innan löprundan! 
Blev en fem kilometers runda och det gick över förväntan med tanke på att det var....några veckor sedan sist jag sprang. Men när jag kom tillbaka från rundan så började jag nysa en massa. Flera gånger i rad och sen slutade det för att sen börja igen. Jag har ju aldrig varit allergisk eller haft pollen men det kanske är något jag fått? Eller kan det vara något annat som gjorde att jag helt plötslig bara började nysa en massa? Det kliade en massa och sen började jag nysa för att sen snyta ut flera ton med snor. När jag gick in så slutade det, skitkonstigt då jag aldrig varit med om det innan. Någon annan som varit? Se om det händer igen nästa gång när jag springer/går/är i skogen eller det kanske bara var en engångs grej. Förhoppningsvis så var det väl det:-)

//Sofie

22 april 2014

Det var ju en himla tur jag struntade i den där löprundan

Vi har nämligen inget varmvatten hemma. Inte ens en liten gnutta. Det är lurigt nu när det är varmt ute för då behöver vi inte elda för någon värme så det glöms varmvattnet bort. Eller vi gjorde det nu. Ska elda upp den veden vi har nu innan vi slår på elpatronen för säsongen. Då kan man vara mer säker på att det alltid finns varmvatten här i huset:-)

Skrev visst inget här igår men hade inte så mycket att uppdatera om. Jobbade och dessutom jobbade jag delad tur så hela dagen ägnades åt jobb kändes det som.

Idag var vi lediga jag och barnen. Hade hoppats på en sovmorgon efter att ha haft tidiga morgnar hela påskhelgen men nepp det kunde jag glömma. Men men tempot var ju inte allt för högt här hemma på morgonen så det var rätt skönt ändå. Var förbi Emma en sväng och gosade lite med Wilma på förmiddagen. Skulle lämna en grej där och så blev det även lite prat. Tänka sig:-)

Sen därefter begav barnen och jag oss iväg och besökte Cissi med barn. Blev en heldag där med lek och stoj. Även pannkakslunch och massa sol! Satt ute hela tiden och hade det skönt. Perfekt då barnen var helt sluta efter att ha varit ute hela dagen och lekt.

Kvällen skulle ha ägnats åt en löprunda som sagt men är glad att jag upptäckte det där med varmvattnet innan. Det är så hemskt att behöva duscha i iskallt vatten! Även om det bara är att skölja av sig i det så är det hemskt. Så istället har Pontus och jag suttit och tagit tag i bröllopsplaneringen. Den tar aldrig slut. Inatt vaknade i panik och kom på att det ju inte är lång tid kvar och allt som ska hinnas göras innan. Sen kunde inte jag somna om. Men nu känns det som vi har lite mer koll på läget. För tillfället i alla fall:-)

//Sofie




20 april 2014

Jag och min nya klänning

Åh blev så kär så jag var bara tvungen att slå till. Nu har ännu en klänning fått ansluta sig till garderoben min. Så himla fint mönster med små svarta svalor, love it!:-)


Har annars har denna påskdagen bestått av jobb. Vädret har ju varit på topp så det underlättade jobbpasset en hel del. Såna här dagar uppskattar jag att jobba i hemtjänsten då man får möjlighet att vara ute och njuta av vädret:-)

Barnen de har fått leka av sig med LillHugo på eftermiddagen så de var bra trötta nu ikväll. Så roligt då de lekte så himla bra tillsammans. Kul när barnen är så stora att de kan vara över hos varandra och leka utan att mamma eller pappa behöver vara med.

Nu ska jag inte göra ett skit sittandes här i soffan. Ladda batterierna för imorgon är det jobb. Igen. Har fått ont i halsen med så håll tummarna för att det inte blir värre. Helst går över helt. Min så kallade friska kropp...


//Sofie

19 april 2014

Mina små trädgårdsarbetare

Fint väder och det är påskafton. Jag ser folk överallt som är uppklädda och ska på festligheter och i var och varannan trädgård så är grillen tänd.

Pontus är också iväg på roligheter ikväll så jag och barnen är själva. Vi har haft tacomys och nu ligger de i sina sängar. Jag är rätt trött jag med efter att ha jobbat hela dagen. Imorgon ringer klockan tidigt igen. Känns sådär när det är långhelg och alla andra är lediga. Dessutom har det fina vädret kommit också så då vill man ju än mer vara ledig. Åh jag bara älskar den här årstiden när vädret är så här fint! Barnen är ute och leker från morgon till kväll och är alldeles skitiga. Det är vårtecken om något:-)

Pontus och barnen har grejat med Leahs present idag. Hon fick ju lite trädgårdsredskap för att kunna använda och så lite egna grönsaker/blommor i sitt alldeles egna land. Ja Hugo han fick också ett alldeles eget land. Smidigt med pallkragar!

Nu ska ju glo igenom våra tvkanaler och se vad som erbjuds. Har en känsöa av att det blir sängen ändå. Är så trött! För ovanlighetens skull:-)

//Sofie

18 april 2014

Leah 4 år

Helt tokigt att min fina, kloka, underbara dotter fyller fyra år idag. Det var ju igår vi var inne på BB och ringde hem och berättade att det var en liten flicka vi fått.

Dagen började med sång och frukost på sängen för födelsedagsbarnet. Även en del presentöppning blev det:-) 

Sen bestod förmiddagen mest av förberedelser då vi hade lite födelsedaskalas/påskfirande tillsammans med familj och släkt. Åt god mat och sen bjöds det på tårta. Rosa tårta precis som Leah önskat.

Barnen fick leta påskägg som påskharen varit å gömt i trädgården och en massa lek (kurragömma var en stor favorit) blev det också. Leah var så nöjd nu när hon gick och la sig. Hon fick så mycket fint i present av alla, de tackar vi för! Men gud så trött jag är nu. Ska upp tidigt imorgon för jobb så funderar på att lämna det sista röjet här hemma för att krypa till sängs istället.

Lyckades förresten med något hisoriskt idag! Det krävdes varsitt påskägg med innehållande godis och såpbubblor men jag fick med dem alla på en och samma bild, kusinerna små:-) 

//Sofie

17 april 2014

Påskat hela dagen

Hugo och Leah har pratat så om att få vara påskkärringar. Typ en av årets höjdpunkter. Jag tycker det är väldigt roligt att de vill vara påskkärringar. Det känns som den traditionen är på utdöende och det vore ju supertråkigt om det skulle försvinna tycker jag! Mycket gulligare med barn utklädda till påskkärringar som säger glad påsk, ger bort en teckning och får godis istället för som vid halloween där barnen är utklädda till hemskheter och hotar sig till att få godis.

De tjuvstartade ju igår som nämnt med att åka och vara påskkärringar för mormor å morfar och idag fortsatte turen med kvasten. Vi började med en tur förbi Erik som bjöd på lunch och såklart även godis till de två påskkärringarna. Sen bar det av vidare till Maria där vi fick lite fika innan vi åkte och rastade de små kärringarna i en lekpark. Hann även med att säga Glad Påsk till Marias pappa och bror för att sen göra ett sista stopp hos Elin på hennes jobb. Där även Marias mor jobbar:-)

Barnen var mer än nöjda efter dagens påskerier. Leah somnade i bilen påväg hem vilket säger mycket då hon aldrig gör det annars:-)

Slänger väl upp en till bild på de två påskkärringarna. Har ju lagt upp på fejjan och instagram innan idag så då måste jag ju fullborda det hela med bild även här:-) Jag som annars är allergisk mot att lägga upp samma bilder på flera olika ställen av samma person. Tycker det känns så fantasilöst på nåt sätt. Men det har i alla fall inte varit exakt samma bild som jag lagt upp. Då känns det ju lite bättre:-) och sen har syftet varit att önska alla glad påsk också! Vid påsk får man önska alla trevlig helg över de sociala medierna men till jul då är det julkort i brevlådan som gäller!

Ska ta och kolla in hockeyn nu tillsammans med Pontus. Barnen sover (eller ja de ligger i sina sängar i alla fall) hoppas på en lugn kväll då även jag är trött efter dagens åkande på kvasten.

//Sofie

Onödigt att ta sovmorgon

Tycker visst mina barn. Ändå så somnade de senare igår och var igång hela dagen. På dagis hade de varit ute precis hela dagen blev jag informerad om när jag hämtade dem. Var ju härligt väder ute igår!

Sen på eftermiddagen/kvällen så åkte jag och barnen till mamma å pappa en sväng. Barnen var utklädda till påskkärringar såhär lite i förskott. Mamma å pappa har ju en tradition av att alltid åka iväg utomlands över påsken så Hugo och Leah åkte dit lite tidigare i år med sina kvastar så även mormor och morfar skulle få se två små söta påskkärringar:-)

Vi var kvar där hela kvällen. Blev bjudna på kvällsmat, barnen duschade där och jag hann ta med Poker ut på en promenad. Hittade en hel backe full med blåsippor, åh så fint!

Idag är vi LEDIGA! Så himla skööönt. Min  påskledighet är idag skärtorsdagen och imorgon långfredag för sen jobbar jag resten av påskhelgen. Men men det får gå det också!

//Sofie


15 april 2014

Kropp och barn godkända

Förutom att jobba idag har jag hunnit med en dejt med mamma på stan innan jag hade tid hos farbror doktorn. 

Läkaren var faktiskt bra och lyssnade ordentligt när jag gick igenom allt jag hade att säga om allting. Han hade väl svar på det mesta med tyckte han men för att vara på säkra sidan så blev det en ordentlig undersökning av hela kroppen. Jag lovar hela kroppen. Blev tömd på en del blod också. Tror det blev sex stycken rör som fylldes allt som allt. 

Efter att undersökningen var klar och han hade ställt en massa frågor så fick jag höra att jag har en kropp jag ska vara nöjd med. Jag har en frisk kropp. Något man ska vara glad över att man har men som man (jag) tyvärr kanske inte alltid är utan mer stör på mig dess form som egentligen ju är en ren bagatell. Utan en bra kropp och hälsa är livet inte så katigt, man ska vara glad så länge man får vara frisk och man orkar. Brukar faktiskt försöka ha med det i bakhuvudet. 

Har även hunnit med utvecklingssamtal på dagis och blev så varm i kroppen av allt fint som sas om mina barn. Det som värmdes mest var när pedagogen sa att både Hugo och Leah är riktigt bra kamrater och att de båda är väldigt duktiga i samspel med andra personer. Det värmer i ens mamma hjärta för är det något som känns viktigt i livet så är det att man är snäll och kan uppföra sig och kunna vara social med andra människor. 

Så avrundar dagen med ett plus i kanten för både min kropp och mina barn:-) 

Nu ska jag nanninanna. Jobbardag imorgon igen. Och PS: Min mage har varit mycket bättre idag också så nu håller vi bara tummarna för att även blodproverna är bra de med så jag får behålla min prima hälsa. Nu stryker vi ett streck över de här sjukdomarna som varit:-) 

//Sofie


14 april 2014

Prenumerera på tidning

Det borde alla göra! Känslan när en ny tidning som man tycker om har landat ner i brevlådan är ju bara för härlig! 

Ikväll blir det sängen tidigt för att läsa nya "Uti vår hage":-) häromdagen kom nya Pondus också så massa rolig kvällsläsning framför mig.

Har jobbat kväll idag så varit ledig på dan. Längesen sist jag hade en kvällstur så det var rätt skönt med sovmorgon. Hade skrivit upp så mycket jag skulle hinna med men tiden gick fort idag. Storhandling av mat inför påsken och Leahs födelsedag blev det i alla fall och sen massa andra ärenden. När jag väl kom hem blev det en sen lunch och lite påskpyntning innan jobbet kallade.

Hade en plan om att ta mig en löprunda men det gick bara inte. Sen jag var dålig och hade feber natten från torsdag till fredag så har min mage levt ett eget liv. Jag ska inte gå in på detaljer men det är skit (hoho) jobbigt. Springa gick verkligen inte då hade det garanterat hänt en olycka...

Hoppas magen skärper till sig och blir som vanligt snart. Jobbigt när man måste ränna på dass stup i ett.

Nu ska jag ägna mig åt de nya tidningarna jag fått hem. Eller ja, Pontus är det väl egentligen men men detaljer! :-)

//Sofie

13 april 2014

Jobbigt å jobba

Så jobbigt att jag nästan inte orkade skriva något i bloggen min.

Har ju jobbat idag å kom hem framåt sena eftermiddagen. Hann säga hej till Pontus och Hugo innan de for iväg till Hugos dansträning. Jag å Leah roade oss med att träna cykling och plocka i trädgården. Lite matlagning hanns också med för ovanlighetens skull. Brukar ju annars vara Pontus syssla här hemma.

Nu ikväll har jag slökollat på tv men ger nog upp snart. Inte för jag ska upp speciellt tidigt imorgon (jobbar kväll) men barnen kan ju få för sig att starta dagen tidigt ändå. Har ju hänt förr om jag säger så. Livar upp inlägget men en bild på dessa två som hjärtat mitt klappar extra hårt för♥

Natti natti på er!

//Sofie

12 april 2014

En ledig lördag

Har mått mycket bättre idag om än lite sliten i kroppen. Sov ju typ hela dagen igår samt natten till idag så det gjorde nog susen.

Har haft en lugn lördag. Pontus åkte iväg på lite volontärerarbete på förmiddagen så jag å barnen var hemma själva och gjorde...inget. Så skönt. På eftermiddagen åkte vi in en sväng till Elin och Anthony för att fira Elin som fyller år imorgon. Blev bjudna på god tårta och barnen de körde på förfullt. Blev både dans, bus med hundarna och annat stoj.

Pontus fastnade i att bygga ihop Elins nya sängbord hon fått i present. Sånt tycker han är kul. Blev ju bjuden på öl också så då blev det väl ännu roligare:-)

Blev ett stopp på MAX för matintag innan vi åkte hem. Sitter i soffan nu men ska snart gå och lägga mig då jag ska hoppa in å jobba extra då det krisade lite på jobbet. Men det ska väl gå bra:-)

//Sofie

11 april 2014

Bröllopspresenter


Ni har säkert redan sett denna som cirkulera runt på facebook men hur fint är det inte? Alltså jag har suttit och kikat på den om och om igen. Helt underbart!

Vi har fått frågan om vad vi önskar oss i bröllopspresent så tänkte jag kan ju skriva det här. Är ju en del av gästerna som läser bloggen så varför inte?

Det vi önskar oss mest är väl egentligen bidrag till bröllopsresa. Eller presentkort på diverse butiker som är bra att handla i när man renoverar hus.

Nu är det säkert många som tänker men kom igen! Hur kul är det att ge bort presentkort/pengar? Okej då slänger jag upp lite andra alternativ på saker vi önskar oss så som en fin brevlåda eller en gårdsskylt med husets namn på, "Ljungsäter".

Eller varför inte vit färg till staketet/altanen med tillhörande arbetskraft som målar det? (Pontus hälsar att arbetskraften önskar han sig mest:-) Nya madrasser (eller bidrag till) önskar vi oss också då våra vi har nu verkligen behövs bytas ut. 

Ska säga till om jag/vi kommer på något mer.

Och för er som undrar vad jag önskar mig i födelsedagspresent så hälsar Pontus att jag borde önska mig en ny toalett till lilla toan där uppe då den gamla gått sönder. Eller två nya sommardäck till kian. Jag har inte kommit på något annat själv som jag önskar mig så kör väl på det så länge. De här önskelistorna samlar vuxenpoäng som jag vet inte vad. Eller om det var tråkighetspoäng?:-) Dyra är de också så lär säkert inte få något av det men säger som i sången "önska kostar ingenting säg vad du vill ha...!"

//Sofie








 

Wienerbröd till lunch

Blev sjuk ändå...har svettats å frusit om vartannat inatt och hela förmiddagen har jag legat däckat i soffan å sovit. Du och jag soffan vi följs åt i sjukdomens tider!
Så tråkigt att behöva ringa å sjukanmäla mig på jobbet bara. Hatar att göra det då jag vill kunna jobba om jag är inbokad på jobb. Vet ju hur det är men bättre å vara hemma för att bli frisk ordentligt. Om jag nu kan bli det någon gång...  
 
Pontus övertalade mig att ringa ner till vårdcentralen för att få en läkartid. Jag har tänkt det innan men dragit mig för det då jag haft i huvudet att jag ändå inte skulle bli tagen på allvar. Jag har ju även haft lite andra konstiga symtom mellan allt annat jag åkt på i sjukdomsväg så känns skönt att få det uppkollat. Fick prata med en underbar sjuksköterska som förstod, lyssnade och bokade in en tid hos en läkare så jag ska få göra en större undersökning. 
 
Ingen matlust har jag heller. Då är jag inte pigg:-) Blev ett wienerbröd till frukost/lunch då det var det enda jag var sugen på.
 
Nu ska jag göra soffan min sällskap igen och slå igen mina blå en stund till.
 
//Sofie

10 april 2014

Jag vill inte jag vill inte jag vill inte

Bli sjuk. Känner mig konstig i kroppen. Började idag på jobbet efter lunchen. Har inte gjort så mycket här hemma i eftermiddag/kväll förutom att ta det lugnt och bett en och annan bön om att det inte ska bli värre. Även Hugo har sagt två dagar i rad när han kommit hem från dagis att han haft så ont i halsen. Så för att de ska slippa gå ytterligare en till dag på dagis (de har ju gått hela veckan vilket är något de inte brukar behöva göra annars) och vara bland alla baciller så erbjöd sig barnens farmor att ha barnen då hon ändå är ledig imorgon. Känns skönt så förhoppningsvis blir det inte värre för honom. 

Själv ska jag ska ta en värktablett och gå och sova och hoppas på att jag vaknar upp utan värk i kroppen. 

Natti Natti på er!

//Sofie

Min nya fina kappa

"Ja den påminner ju lite om en sån som blottare har på sig men den är fin!" Han kan det här med å ge komplimanger min Pontus♥

Fick sms från KappAhl idag om att de körde 25% på alla ytterkläder så då slog jag till på den där kappan jag varit inne å provat vid flera tillfällen men varit för snål (fattig) för att köpa. Men med 25 % i rabatt passade även priset min plånbok, jippie! 

Jag gillar den, det är jag å blottarna:-) 

//Sofie
Orkade inte snygga till mig innan. Ni får ha överseende med mina snygga mysbrallor jag har på mig till:-) 

09 april 2014

9 april 2014

Måste ju börja med att säga GRATTIS till Jennie och Erik som fick sin fina lilla son idag! Jag gissade (som vanligt) helt fel. Trodde stenhårt på att det var en tjej som gömde sig där inne men tji fick jag:-)

Har haft prästen som ska viga oss på besök ikväll. Han var trevlig och lättsam så det kändes skönt! Gick igenom vigseln, vilka psalmer och så vi vill ha och så. Skönt och ha lite koll på det.

Annars har jag jobbat idag och sen har det inte hunnits med mycket mer. Hade tänkt mig en löprunda ikväll men det hann bli så mörkt innan vi var klara med mötet med prästen. Orkar inte sätta mig i bilen bara för att åka in till stan bara för att kunna springa.

Står i valet och kvalet hur jag ska göra med mitt gymkort. Det går ut här vilken dag som helst men vet inte om jag ska förlänga det eller inte. Eller rättare sagt om jag har råd eller inte.

Behöver komma igång med styrketräningen igen. Nu var det ett par veckor sedan jag tränade det sist och det märks på min nacke och mina axlar. Får så ont när jag gör vissa saker som jag vet jag annars inte har problem med när jag tränar ordentligt.

Sista tiden har det varit så mycket annat så träningen har tyvärr blivit bortprioriterad. Får bli ändring på det!

Nu ska jag greja lite i köket och ta en kik ner i tvättstugan innan sängen ropar. Är som vanligt skittrött och klockan ringer tidigt så lika bra och krypa till säng skapligt. Skönt och bara ligga och läsa lite innan man somnar.

//Sofie


08 april 2014

Dags för en liten uppdatering

Ögonen går i kors men måste ju uppdatera min lilla blogg innan jag somnar.

Dagen igår spenderades hemma hos Sandra i Stockholm. Vi planerade och pratade bröllopet för fulla muggar. Tycker vi fick mycket gjort! Fick ju även träffa Linus också vilken var mysigt. De kommer ner till Leahs födelsedag så då får kusinerna också träffas. Jag har knappt vågat säga till barnen att jag varit där utan dem...

Kom hem sent igår, tror jag var hemma vid halv tolv på natten, och skulle upp tidigt idag då jag jobbat dagtur. Men det var inte så svårt att komma upp i morse men jg blev så sjukt trött när vi kom hem från dagis och jobb. Somnade till en stund på soffan tills Leah kom och hoppade på mig. Jag behöver mina 8 timmars sömn. Vare sig mer eller mindre. Sover jag mer blir det lika fel som om jag sover för lite. Pontus däremot går och lägger sig sent och går upp tidigt. Han behöver inte många timmars sömn per natt. Så olika det där är.

Ja det var den uppdateringen. Nu ska jag lägga på lite ved i pannan innan jag ska gå och lägga mig. Den där klockan ringer tidigt även imorgon. Ja hela veckan faktiskt då jag bara jobbar dag. Precis som förra veckan. Känns konstigt då jag brukar ha några kvällsturer att bryta av med annars men men. Det går det också:-)

//Sofie




07 april 2014

Mot Huvudstaden!

Idag ska jag iväg på en liten roadtrip tillsammans med mamma och svärmor. Vi ska åka upp till Sandra med familj i Stockholm för å planera lite bröllop. Svårt att få till en dag när alla kan men denna dagen passade oss alla. Är ju lite att gå igenom å stämma av och tiden går ju så fort. Snart är det maj och sen är det början på juni och då är det ju! Har ju även Jennie jag bollat mycket bröllopstankar med (hon är förövrigt beräknad att föda idag på sin födelsedag, grattis grattis! Skriver grattis två gånger för att gardera mig om det blir en bebis idag med:-) men det är skönt å ha några man kan planera ihop med. Det är så mycket mer än vad man kan tro verkligen! 

Slänger upp en snygger bild på en snygger brud så ni har något att vila ögonen på efter att ni plogats igenom å läsa denna mycket intressanta text:-) Idag blev det en av alla klänningar som fick åka på. Blå också, två favorit på en och samma gång!

//Sofie

06 april 2014

Åh vi vann!

LHC tog sig i kragen och vann denna viktiga match! Fy fan vad bra! Nu blev jag extra glad så här på söndagskvällen:-)

Den här dagen har gått i städningens tecken. Men i eftermiddags var jag med Hugo på hans dans vilket var mycket roligare. Han tycker att det är så kul Hugo! Idag hade han på sig sin nya fotbollsdress han fick av mormor och morfar när de var i Marocko nyligen. Det är självklart PSG och Zlatans namn på ryggen:-) När vi satt och väntade på att dansen skulle börja så kom det fram ett annat barn och sa till Hugo att Zlatan ju är fotbollsspelare och inte dansare. Jag hörde allt och fy jag trodde Hugo skulle bli ledsen (han som var så glad för sina nya fina kläder) men icke. Hugo svarade bara: "men Zlatan är faktiskt bäst, på allt!" Mohaha bra Hugo!

Men hans syster är duktig på att prata hon med. Även om hon ofta är mer pinsam i sina uttalanden. Igår när vi var på Willys så började vi prata (eller rättare sagt Leah började fråga) om varför jag köpte ekologisk mjölk och inte den andra. Jag säger väl något i stil med att jag vill köpa ekologiskt för att det är mycket bättre för både oss människor och för miljön. Jaha svarar Leah och sen ser jag i ögonvrån hur hon kikar ner i en annans kunds vagn och säger: "Men det är inte alla som handlar ekologisk. Men du kanske inte tycker om miljön?"

Kvinnan som hade vagnen bara skrattade. Tror inte hon förstod vad Leah sagt. Tur det. Eller kanske inte. Då kanske hon hade fått sig en tankeställare och valt den ekologiska mjölken istället nästa gång:-)

Nu ska jag ta och sätta ner röva i soffan och vila benen lite. Jag och Poker var i sprang i skogen förut så är lite trött. Nu blir det mys i soffan och njuta av vetskapen att klockan inte ringer imorgon:-)

//Sofie

Fina Hugo i sina fina Zlatan kläder:-) 

05 april 2014

En skön och ledig lördag

Så skönt det var med sovmorgon idag! Herre min gud vad jag sov gott natten till idag. Somnade i och för sig i soffan igår framför TV:n och hockeyn. Mitt undermedvetna gav upp när Skellefteå tog ledningen. Vaknade och gick upp och la mig i sängen och sov sen som en stock trots vetskapen om att LHC förlorat.

Dagen har bjudit på bland annat Me&i party tillsammans med Tina. Roligt att bara träffa Tina då det var alldeles för länge sen sist! Fanns massa fint i Me&i vårkollektion. Mer än vad jag trodde. Gillar deras kläder men tyvärr är ju priserna inte efter min plånbok.Skulle kunna köpa mycket mer om bara den hade tillåtit. Velade länge innan jag till sist köpte klänningen med leggingsen här nedanför till Leah (blir bra födelsedagspresent) och Hugo fick en tröja med dinosaurier på. Han som är helt dinosaurie frälst kommer bli glad:-)

Pontus hade fotbollsmatch idag så jag och barnen åkte och umgicks hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen. Barnen fick leka i lekpark och mormor bjöd på lördagsgodis så det har varit en toppen lördag.




Nu ska jag umgås med min fästman som sitter här bredvid i soffan. Försöka hålla mig vaken längre än klockan nio:-)

//Sofie

Färdig tapetserat!

Pontus han tapetserade för fulla muggar igår. Jag vaknade och behövde gå på toa vid 02 och då höll han fortfarande på. Så när jag vaknade i morse nu så var rummet färdig tapetserat! Så fint det blev och så skönt att det är klart. Nu återstår bara att göra dörrarna och köpa inredningen till garderoben sen så är sovrummet klart! Kors i taket:-) 

//Sofie

Nej jag kan inte vänta med att rummet är helt klart så jag slänger upp några bilder på hur det blev med tapeterna på plats redan nu:-) 
Blev tapeter med fjärilar på som jag köpte för läääänge sen. Var så jag hade ångrat mig och velat ha några andra tapeter med mer färg i då dessa är så ljusa i kombination med allt annat som är så ljust i rummet så trodde jag att det skulle bli...för mycket. Men vi blev nöjda:-) 
Där stolen står är vår blivande garderob. Dörrarna ska Pontus få snickra ihop på sitt gamla jobb och sen så ska det köpas inredning så vi har någonstans att hänga kläderna. Men jag tycker det är svårt hur jag vill ha det. Börjar man kika på alla olika garderobssystem som finns blir man ju yr i huvudet. Men jag vill ha rätt mycket så man kan hänga tror jag och sen hyllor. Kanske såna där byxhängare? Ja vi får se hur det blir men ska bli så himla skönt med en vettig garderob! Längtar ihjäl mig efter det:-) 

03 april 2014

0034657244129

Det här telefonnumret terroriserar oss. Det måste ju vara ett sånt där telefonnummer som vill att man ska ringa upp igen så de kan ta alla ens pengar (typ) men nu börjar det gå för långt. I natt ringde numret 4 gånger! På dagarna kan jag inte ens räkna hur ofta som telefonen ringer och det är alltid det här numret som dyker upp på displayen. Det har hållit på i 3 dagar nu. Kan man anmäla det? Skitirriterande är bara förnamnet för vad det här telefonringandet är.

Sitter här som vanligt och är skittrött. Är trött på att vara trött jämt. Pontus tycker jag ska söka för det då jag ju alltid är så trött. Tror inte det skulle ge något. Pessimist som jag är:-)

Dagen har bestått av jobb. Jobbar dag även imorgon. Sen, sen är jag leeeedig! Börjar kännas att jag jobbat många dagar i rad nu.

Gooh! Det kom upp en reklam om det på TV:n nu. Jag brukar ALDRIG köpa sån där färdiga lagad helfabrikats mat men häromdagen så gjorde jag det då jag helt glömt matlåda till jobbet. Jag föll för reklamen och köpte mat från Gooh. Mat från operakällaren eller vad de nu säger i reklamen. Dyrt var det. Hade fått en dagens på en restaurang för det priset. Var det då gott? Nej inte alls. Så mitt råd är köpt inte mat därifrån utan lägg pengarna på något du vet att du tycker om istället.

Ville bara tillägga det nu när jag såg reklamen för det. De luras alltså för deras mat är inte alls god.

Nu ska jag röja lite i köket. Så jag gjort någon nytta ikväll. Pontus är och tränar fotboll och barnen sover så ska njuta lite av tystnaden sen. Förmodligen kommer jag att somna men det kanske är det bästa sättet att njuta av tystnad på?:-)

//Sofie






02 april 2014

Världens tröttaste människa

Den här veckan skulle jag kicka igång min träning igen efter alla sjukdomar var tanken. Valde medvetet att inte träna förra veckan för att verkligen låta kroppen vila och bli frisk. För så fort jag satt igång å tränat innan i år har det slutat i att jag blivit sjuk så tänkte ta det lugnt den här gången. Hittills har jag hunnit med noll träningspass men ätit desto mer gott:-)

Vissa dagar/veckor så går allt i hundra känns det som, man hinner inte med mer än jobb och vardagssysslor. Idag har varit en sån dag och jag sitter här i soffan och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan gå och lägga mig. 

Pontus fick massa godis i present igår. Han har inte ätit en bit knappt men det har jag gjort. Alltså jag måste ha världens sämsta karaktär. Jag kan verkligen inte ha sånt hemma. Då äter jag. Då blir jag jättesötsugen. Blir sötsugen för jag vet om att det finns sötsaker hemma. Ska be Pontus gömma den där lådan med godis så kanske jag glömmer bort att jag är sötsugen:-) Bättre å spara och ha i påsk ju. 

Nej alltså klockan är 20.00 är det okej att gå och sova då? Fy att man kan bli så här trött. Inte ens sockret i godiset verkar haft någon verkan. Kanske skulle prova å dricka lite kaffe. Det sägs ju ska pigga upp. Nej skiter i kaffet. Det får bli sängen. Ska ju upp tidigt imorgon igen. God natt på er.

//Sofie

Ett konstverk



Hugo kom hem med det här häromdagen från dagis. Jag höll på att slänga det med då höll Hugo på att gå i taket! Han frågade om jag inte såg vad det var. Nej det gjorde jag ju inte. Men ser ni det är en skulptur! Ett konstverk berättade Hugo. Sen sa han att det är jätteenkelt att göra en skulptur man bara tar lite papper och knölar ihop och så har man gjort ett konstverk! 

Konstfack nästa?:-)

//Sofie

01 april 2014

Pustar ut!

Denna dagen har vi firat våran Pontus som fyller år! Haft folk här ikväll på besök. Ätits varma mackor och en halvt bränd äppelpaj. Barnen har fått leka och busa med en del av sin kusinskara och vi vuxna har prata, skrattat och haft det allmänt trevligt:-)

Dagen har verkligen gått i ett så sitter i soffan nu å pustar ut nu. Började morgonen lite extra tidigt för att hinna sjunga och gratta Pontus innan vi skulle iväg till jobb och dagis. Efter jag slutat jobbet hämtade jag barnen på för att sen åka hem å förbereda inför kalaset.

En väldigt lyckad dag har det varit. Hoppas på att morgondagen blir det samma:-) Ska alldeles straxt gå och lägga mig då klockan ringer tidigt även imorgon. Gäsp...

//Sofie
Poker vill hjälpa husse att öppna presenter