30 juni 2014

Trötter

Sitter och väntar på att Pontus ska komma hem men tror jag ger upp snart då jag är rätt trött. Orkar inte fastna framför fotbollen ikväll igen. Behöver komma i säng skapligt känner jag.

Var som nämnt hos frissan i dag på förmiddagen. Efter att ha suttit där och blivit bortskämd i ett par timmar så blev det lite ärenden på stan innan jag åkte hem för att sätta igång med matlagning. Eller matlagning. Sill och potatis blev det till lunch. Enkelt men gott.

Passade sen på att baka lite. Tycker ju om att baka men gör det väldigt sällan.Varför? Kakor och onyttigheter står högst upp på listan över det roligaste jag vet att baka men tycker dessvärre inte lika mycket om att ha det hemma. Gottegris nummer 1, japp det är jag.

Men idag blev det lite bakat och det var riktigt roligt. Sen blev det lite barnvakteri. Sarah kom och lämnade Ville och Emma här en stund medans hon skulle iväg. Vi hade det så trevligt så här hemma. Vi lekte affär, bakade pizza samt åt pizza, gick ut och plockade blommor, hoppade studsmatta och kollade på film. De var riktigt duktiga alla barnen. Men känner att jag är rätt trött nu. Är inte van att springa efter en vild (och rätt klåfingrig) tvååring:-)

Nehepp nu blir det sängen. Tyskland kommer ju ändå vinna:-)

//Sofie


Gått och blivit fin i håret

Beställde tid hos frissan förra veckan och har längtat ihjäl mig efter att få åka dit idag. Mitt hår mitt hår mitt långa hår (skratta inte! För att vara mitt hår så var det rätt långt faktiskt) var i en så tråkig längd nu. Ville klippa av det redan i vintras när Emelie och jag var och klippte oss samtidigt hos Therese men nej. Då ville jag spara så mycket som möjligt till bröllopet och det är jag glad att jag gjorde. Jennie också så hon hade något hår att jobba med till bröllopsfrisyren:-)

En välbehövlig uppfräschning blev det i alla fall av både längd och färg så det känns skönt!

Jag har ju inte lyckats hitta min frisör än (jo det har jag ju men hon bor i Falun så blir inte så ofta jag kan besöka henne:-)) men nu tror jag faktiskt att jag gjort det. Emma tipsade om en tjej hon brukar gå till så jag bokade tid hos henne och hon var jätteduktig! Visste precis vad jag ville ha men kom samtidigt med egna idéer.

Så skönt att ha någon här i stan att gå till. När jag är i Falun så har jag ju Jennie som kan mitt hår utan och innan som kan klippa mig och Therese, som jag och Emelie gick till, var också superduktig men hon ska gå hem på mammaledighet snart så då är det som sagt skönt att ha hittat en annan frisör jag trivs med:-)

//Sofie

29 juni 2014

Målat och målat

Söndag idag och imorgon så påbörjar jag min tredje lediga vecka av fyra. Tiden går för fort! Vill vara ledig hela sommaren. Tänkt då man hade sommarlov. Sicken lyx.

Vår söndag började med frukost i Solgläntan ihop med alla de där som vi brukar träffa och ses med för att äta brakfrukost tillsammans en gång i månaden. Gott och trevligt kan man sammanfatta det hela med.

Sen när vi kom hem så hoppade hela familjen i sina bästa jobbarkläder för att börja måla altanen vit. Tvättad och grundad var den sen innan så nu var det äntligen dags att få börja med den roliga delen då man får se lite resultat. 

Sen har dagen mest bestått av måleri. Mina axlar började protestera men jag ignorerade det så imorgon kommer jag ha döont i dem. För er som är intresserade av att veta det.

Hann med träningspass också. Blev styrka och en löprunda på fem kilometer ihop med PokerFejs. Fast första kilometern blev som ett styrkepass den med då Poker protesterade och inte alls ville följa med och bara drog bakåt. Lata hund. Men efter att ha sagt de magiska orden "ska vi inte springa hem till husse?" Då minsann blev det fart på honom. Han är inte bara lat våran hund förstår ni utan han är även extremt hussesjuk. Men fart i löparspåret blev det så vi var helt slut båda två när vi kom hem igen.

Pontus har dragit iväg på roddträning och jag har matat, duschat, nattat barnen. När Pontus kommer hem ska vi lyxa till det med varsin räkmacka framför fotbollen. Inte helt fel så här en sketen söndagkväll:-)

Om ni vill se vilka typer av outfits jag burit idag (ja något i bildväg måste jag ju ha att visa upp) så kommer bilder här. Kläderna har mest varit av praktiska slag och gått i den mörkare färgskalan. Kläderna jag hade när jag målade fick efterhand rätt mycket inslag av vitt. Ja jag är en slabbmaja men träningskläderna lyckades jag i alla fall undvika få vit färg på:-) 

//Sofie

28 juni 2014

Lördag den 28 juni

Sitter och kollar på fotboll med brasan tänd som sprakar i bakgrunden. Idag har vädret varit så grått och regnigt. Och kallt. Vårt hus blir så rott då så vi passar på att värma upp det lite med att tända i öppna spisen.

Pontus åkte iväg tidigt imorse för att hjälpa till hemma hos Sarah och Krille. De hade stora jobbardagen hemma hos sig så hela släkten var där och grävde, målade och satte upp panel. På förmiddagen kom Pontus hem för hämta lite grejer han glömt så då följde barnen med tillbaka för att leka med kusinerna.

Jag passade på att utnyttja tiden med att göra massa måsten så som städade av här hemma, tvättade, satt och vek tvätt i två timmar, var på stan och gjorde ärenden, försökt framkalla bilder (gick så där), ringt och varit lite social med både Hannah och Emelie och sen tänkte jag tagit en vända till gymmet men fick då information om att det skulle serveras mat hemma hos Sarah och Krille så åkte dit istället och var lite social med alla och fick god mat.

Vi var jättesociala i soffan framför Chile-Brasilien matchen. Vilken match sen! Att det skulle avgöras på straffar, det var ju jättenervöst! Jag höll gentligen inte direkt på något av lagen. Hade varit roligt om Chile tog sig vidare men Brasilien är ju alltid Brasilien:-)

Efter matchen åkte vi hem med två trötta barn. Varit iväg så mycket den här veckan.  Ska bli skönt att bara vara hemma imorgon. Ibland blir det lite intensivt även om det bara är roliga saker man gör.

Måste slänga upp en bild på mitt fynd jag gjorde häromdagen i en röda korset butik. Femtio kronor för denna fina!  Det kallar jag kap:-)

//Sofie

27 juni 2014

Broarnas Dag

Hade ju lite funderingar på att följa med och kika på fotboll ikväll men Pontus fick åka själv. Jag och barnen drog på broarnas dag inne i Mjölby istället ihop med mamma. Mycket trevligt hade vi det. Men när regnet kom åkte vi hem.

Vi handlade dyra ballonger som Leah tjatade till sig av mormor. Även karusellåkning blev det också efter en del påtryckningar av fröken Gustavsson. Herre gud vad min dotter kan tjata ibland. Vi passade även på att hälsa på Anthony på hans café. Barnen fick varsin glass så de var helnöjda.

Leah sa faktiskt till mig att "mamma det här blev ju en jätterolig dag!":-)

Innan idag gjorde vi väl kanske inga jätteroliga saker. Barnen hjälpte Pontus och måla altanen och jag satt och skrev tackkort vilket tog sin tid. Jag hann även med att åka och träna. Det märks att det är dåligt sommarväder för det är nästan jämt fullt med folk på gymmet nu.

Nu sitter vi hemma hos mamma och pappa. Vi blev bjudna på mat förut och nu sitter vi och kikar på film en stund nu innan vi ska åka hemåt.

Trevlig fredagkväll på er!

//Sofie
Hugo tyckte det var skoj med karusell!
Det tyckte även Leah som såklart skulle ha en rosa bil (flygplan?) att sitta i.
Alliansen fiskade efter röster 
Synd bara för dem att vare sig Leah eller...
...Hugo har rösträtt. Men de tyckte det var roligt att få fiska fiskdamm. Något bra ska väl även alliansen  kunna göra för barnen:-) 
Och mormor blev ballongbärare till de dyra ballongerna:-) 

Morgonstund har guld i mun!

Eller något sånt. Vi kom hem rätt sent igår från Martin och Cissi men någon sovmorgon blev det inte. Nej det inte pga barnen utan hundarna. Vi är hundvakter åt Lasse så när han drar igång på morgonkvisten får han med sig både Poker och även Kajan också.

Klockan halv åtta traskade jag iväg på långpromenad med vilddjuren. Riktigt mysigt i det fina vädret så egentligen gjorde det inte så mycket men det var lite segt innan vi kom iväg.

Dagen blir nog annars lugn här hemma. Pontus ska fortsätta måla altanen och jag ska pyssla lite mer med bröllopsbilderna. Ett pass på gymmet är också inplanerat och eventuellt åka och se på fotboll ikväll. Får ta dagen som den kommer. Bara njuta av att vara ledig!:-)

//Sofie

26 juni 2014

Då ska vi iväg igen

Tredje kvällen på rad nu som vi packar med barnens pyjamaser då vi inte ska vara hemma ikväll heller:-)

Ikväll blir det en tur till Martin och Cissi. Längesen vi sågs allihopa så det ska bli roligt! Barnen längtar efter kompisarna.

Leah och jag tog oss en liten roadtrip till Eksjö idag på förmiddagen. Vi besökte polisen för att fråga lite passfrågor. Leahs pass går ju ut 2016 men hon är ju bara 1 ½ år på bilden och vi var osäkra på om hon kan ut och resa med det men enligt polisen så ska det inte vara några problem. Passet är ju giltigt och så liten var hon inte på bilden. Tydligen kan man få ta nytt pass om barnet är jätteliten (bebis) på passfotot men polisen ansåg att Leah var så pass stor ändå på sin bild att det skulle hon kunna använda utan problem.

Värre var det för mig. Jag hade inte räknat med att behöva ta ett nytt pass men det var jag tvungen att göra. Jag har ju bytt efternamn men biljetten är bokat i mitt gamla namn så då trodde jag att jag ändå kunde resa med mitt nuvarande pass men icke. När vi reste till London gick det tydligen för att det var så nära inpå men nu när vi ska till Rhodos i slutet av augusti så var det andra regler.

Igår fick jag ju ta ny bild till körkortet som jag vart apful på men det är inget mot passbilden! Herre min gud! Jag hade en hårt åtstramad tofs och med min blonda hårfärg till den extremt vita bakgrunden så försvann typ allt hår så jag såg flintis ut! Asså så jävla ful. Den här passbilden slår alla andra jag någonsin tagit i fulhet. Kan lägga upp bild på den sen när jag fått passet för så ful så kan man bara garva åt det.

I eftermiddag har jag suttit och pysslat ihop album med alla bröllopsbilderna. Blev så fint så fint:-) Tänkte att jag skulle beställt en fotobok istället men det var ju så krångligt så jag framkallade bara bilderna och gjorde ett eget album istället.

Bäst att jag hoppar in i duschen nu. Vi ska ju snart åka!

//Sofie 

25 juni 2014

Grattis Mamma

Som fyller år idag! Hipp Hurra:-)


Vi ska alldeles straxt åka dit för att gratulera. Pontus ligger och vilar sig lite nu innan. Han åkte på en smäll mot huvudet igår när han spelade fotboll så han är lite groggy idag. Hoppas det går över snart.

Idag lyckades jag hinna ut på en löprunda på morgonen. Tårarna rann ner för min kinder hela turen. Måste kolla upp det där. Känns ju sådär och springa och behöva torka tårarna hela tiden:-)

Hunnit med en massa andra måsten idag med. Betalat räkningar och varit och köpt ett regnställ till Hugo av en gammal jobbarkompis. Tagit nytt kort till körkortet  har jag också gjort. Jag fick ju hem att jag är tvungen att göra nytt körkort i och med mitt byte av efternamn. Ser för jävlig ut på bilden men men.

Åkte även förbi Lidl och returnerade en grovdammsugare vi köpte där förra året. Visst att den var billig men är det garanti kvar på den och den går sönder då lämnar man ju tillbaka den? Pontus tänkte slänga den på tippen tills jag sa att jag ju hade kvittot kvar på den och att det var garanti. Inga som helst problem när jag kom till affären. Jag fick tillbaka mina 500 kr som Pontus tänkte slänga på tippen. Suck...

Nu har vi precis slagit in presenterna och ska snart åka iväg som sagt. Ska se om jag får liv i min make först bara:-)

//Sofie


24 juni 2014

Hinner precis med ett inlägg för dagen

Ännu har inte klockan slagit tolv så jag hinner med att skriva ett litet blogginlägg även idag:-)
Vi har varit på vift mest hela dagen. Skulle startat dagen med löprunda hade jag tänkt men jag sov och sov och sov och vaknade vid nio! Vet inte när jag sov så länge sist. Så jag hann bara slänga i mig lite frulle innan familjen packade in sig i bilen för färd mot Linköping. Pontus var tvungen att besöka Biltema och jag var tvungen att besöka Skopunkten.

Efter att besökt storstaden så åkte vi hem till vår lilla stad. Tänkte jag då att jag skulle tagit mig en löprunda istället men nej. Telefonen ringde i ett med massa trevliga människor som ville prata och sen hade vi bråttom för att hinna hem till svärmor som hade middag klar åt oss. 

Var så himla gott! Fick köttfärslimpa och till efterrätt blev det att smaka på nybakta bullar och kakor. Hon kan min svärmor:-)

Pontus hade fotbollsmatch senare så vi alla gick ner dit för att heja. Och gå tipspromenad. Ihop med knotten. Fan det var hemskt vad många såna där små fanskap det var där vid fotbollsplanen! Matchen blev ingen hit heller då det blev förlust för hemmalaget men men tur målvakten hade snälla barn som tröstade efteråt:-)


Vi kom hem rätt sent så båda barnen somnade i bilen på vägen hem och nu ligger Pontus och sover i soffan och jag ska knalla upp till sängen och sova jag med. Så är det. God Natt på er! 

//Sofie

23 juni 2014

Känner redan av träningsvärk

Räknade ut att det var exakt tre veckor sedan jag var på gymmet sist. Så idag ringde klockan så jag kom upp skapligt för att ta ett rejält pass där. Det var välbehövligt och som nämnt ovan så känner jag redan av det.

Har hunnit med mycket idag. Efter jag tränat klart så blev det en sväng på Willys för veckohandling och därefter hann jag även tvätta bilen. Pontus har som sagt skrubbat både fasad och altan så de ska bli redo för målning. Han har även fortsatt med projektet att få bort stubben. Går sådär men Pontus är ju rätt envis så den lär nog försvinna. Då kan han ju fortsätta med de andra tre vi har på tomten:-)

Jag har storstädat huset. Fy så skönt att ha gjort det men det tog hela dagen. Nu tänker jag inte städa ett skit mer på min semester. Med undantag för dammsugning då, den går inte att komma undan. Sängarna har även de blivit renbäddade och tvättmaskinen har fått visa vad den går för idag.

Kände lite dåligt samvete för jag varit så tråkig förälder idag så när Pontus drog på fotbollsträning så åkte jag och barnen till lekpark med picknickkorgen packad. Kvällsmat ute i det gröna var uppskattat. Temperaturen är fortfarande inte speciellt hög men solen var framme i alla fall. Barnen var helnöjda. Vi var där i över två timmar så när vi kom hem var det inga problem att få dem i säng och somna:-)

Nu ska jag avnjuta maten som min snälle make har lagat åt oss. Jag har inte ens tänkt tanken på att laga något men Pontus var hungrig så han ställde sig vid spisen när han kom hem och slängde ihop omelett till oss. Han kan han:-)

//Sofie 

Åka skylift är skoj

Ja barnen brås då inte på sin höjdrädda mor inte. Skitkul å åka skylift och högt upp skulle de! Pontus var och hyrde den i morse då vi ska måla om den nya delen av huset. Fast idag blev det bara tvättning. Nu får vi snällt vänta tills det är helt torrt innan vi kan börja pensla på färgen.

Även altanen har fått sig en rejäl tvättomgång så snart ska den också målas. Kommer bli som ett nytt hus när all färg är på plats sen. Längtar!

//Sofie

22 juni 2014

Söndag och kväll

Första semesterveckan börjar lida mot sitt slut. Känns rätt okej ändå, har ju tre veckor kvar:-) håller tummarna för att det ska bli varmare bara. Idag har termometern visat på 15 grader. Rätt varierande väder har det varit också. Ena stunden strålande sol och andra spöregn...

Barnen och jag gav oss på att städa å tvätta bilen när vi var hemma hos mamma och pappa men då vädret var som det var lyckades vi inte fullt ut. Ja insidan blev ren men utsidan får vi ta imorgon.

Poker och jag var ute på en promenad med medans det var uppehåll. Kom hem vid halv sju och allas magar skrek efter mat så för att göra det smidigt så blev det pizza.

Pontus har påbörjat projektet att ta bort stor gammal stubbe för att kunna sätta dit nytt fint äppelträd som vi fått i bröllopspresent. Tur Leah är med och hjälper honom:-)

//Sofie

Mot föräldrahemmet

Sitter i bilen och väntar på Krille. Han å Pontus ska och hjälpa Robin och Lollo i deras hus så undertiden de är där tänkte jag å barnen umgås hemma hos mamma och pappa. Mitt mål för dagen är att få den här bilen städad och tvättad. En långpromenad kanske jag skulle kunna passa på att ta när jag har möjlighet till barnvakt:-)

Vi får se!

Nu kan jag inte skriva mer för bilen har börjat rulla nu igen. På återseende!

//Sofie

21 juni 2014

Rubriktorka

Två trötta barn ligger i sina sängar sen en stund tillbaka. Skönt att komma lite i rutin igen efter gårdagen som blev rätt sen. Visst det är semester och sommarlov men det funkar inte om vi ska vända helt på allt med rutiner här hemma. I vanliga fall brukar barnen vara i säng vid sju nu brukar det bli vid åtta om kvällarna så lite sommarkänsla ändå utan att vända helt på dygnet:-) Sen blir det ju såklart undantag som igår men så är det ju om somrarna och är ju mysigt det med. Känner bara att när vi inte har något speciellt inplanerat så är det skönt att ha sina gamla god rutiner, rutiner mår man bra av:-)

Idag var vi och hälsade på Pontus mormor. Det var uppskattat från allas håll tror jag:-) Vi köpte med så vi åt lite mat ihop. Lite sill och potatis blev det även idag. Köpte även jordgubbar till efterrätt med glass och grädde till. Jag blev så mätt att jag fortfarande är mätt.

Barnen gick loss i en garderob hos gammelmormor där de hittade massa stickade saker som hon gjort. De gick all in och klädde på sig både benvärmare, stickade hattar och mössor för att sen ta på sig stickade vantar på fötterna och körde lite skridskoåkning på köksgolvet:-)

Nu laddar vi för fotboll igen, Ghana-Tyskland!

//Sofie

Midsommardagen

Klockan är snart tolv och jag sitter fortfarande i bara pyjamasskjortan. Barnen springer omkring här i sina nattkläder de också. Vi är lite småsega idag allihopa. Bara Pontus som är igång och storstädar källaren:-)

Hade en jättebra midsommarafton igår. Vi var borta i  grannhuset och firade. Först åt vi lunch tillsammans (vissa åt sill andra åt lax. Jag tillhörde dem som åt lax) och umgicks. Barnen körde järnet för fullt. Det blev även tipspromenad och senare på kvällen så grillade vi. Hade det supertrevligt! Vår Hugo somnade i soffan men LillHugo och Leah höll ut bra länge. Men när våran Hugo vaknade (och var på ett inte allt för roligt humör) så fick vi ge oss och bege oss hemåt tvärsöver vägen.

Så himla smidigt att vara så nära hemma. Igår kunde både Pontus och jag ta oss något med alkohol att dricka. Det brukar vi ju aldrig kunna annars för då måste ju alltid någon av oss kunna köra. Och javisst kan man dricka alkohol tillsammans även att barnen är med. En behöver ju inte bli onykter liksom men tyvärr är det alltför många föräldrar som inte verkar förstå det där med att man kan dricka måttligt...eller ja inte alls.

Men det måste ha varit århundrades kallaste midsommar igår! Fint väder i övrigt men skitkallt. Och ändå envisades man med att sitta ute:-)

Hoppas i alla fall att alla hade en bra midsommarafton och kommer få en bra fortsättning på helgen!

//Sofie

Midsommarkransen som Hugo dissade fick jag bära istället. Fina Wilma var på bra humör när hon firade sin första midsommar:-) 
Tre av barnen inväntar den obligatoriska jordgubbstårtan
Ett bra tag höll sig barnen sysselsatta med att jaga Poker i trädgården för att få tag i pinnen han hade.  Roade både dem, Poker och oss vuxna. Perfekt! 
Midsommarfin vovve! 



20 juni 2014

Glad Midsommar!

Hoppas ni alla får en fin och trevlig dag! Själv har jag suttit och knåpat ihop två kransar som barnen tjatat till sig, dög de? Nej de sticks. Otacksamma barn jag har:-) Ett kort när de har dem på sig fick jag i alla fall.

Nu ska vi kila över till Emma och Per för lite midsommarlunch. Glad midsommar till er alla!

//Sofie

19 juni 2014

Fotbollskväll

Ja det blir ju en hel del fotboll i dessa VM tider. Just nu är det England-Uruguay vi kikar på. Senare är det visst Japan-Grekland. Se om jag lyckas orka se den matchen också. Pontus han firar att han gått på semester idag så han tänker minsann stanna upp och se även den:-)

Har annars suttit och beställt tackkort till bröllopet och även luskat lite i det här med bröllopsannons till tidningen. Eller ja tidningarna blir det nog i vårat fall. Trodde alla utgifter var över nu men icke. Fan det kostar in i det sista att gifta sig:-)

Vad har annars den här dagen bestått av? Tja jag har vikt tvätt. Tog typ hela förmiddagen. Sen hade Hugo sin sista inskolning på fritids idag. Hade gått så bra så bra så nu är han redo att börja på riktigt.

Under tiden han var där passade jag på att uträtta massa ärenden. Var bland annat inne på Willys och det var ju en pärs. Herre jävlar vad folk. Vilken hysteri bara för att det är midsommar. Galet.

Var även inne en sväng på jysk och letade korgar till vår garderob. Lyckades hitta perfekta korgar men såklart fanns inte rätt antal som jag behövde men köpte de som fanns så får jag komplettera sen när de fått in fler i nästa vecka. Och nej inga garderobsdörrar på plats än. De var såklart inte klara. Men har vi klarat oss utan hittills så överlever vi nog några dagar till.

Pontus har varit och tränat rodd ikväll så jag och barnen har varit själva här hemma och myst. Ja vi har faktiskt haft en sån där riktig mysig kväll tillsammans. Inget bråk, inget gnäll utan bara massa mys. Så härligt när såna dagar/kvällar inträffar:-)

Skulle ha tagit den däringa löprundan ikväll med men hade glömt att Pontus skulle iväg på sitt. Min träning är inte så existerande för tillfället. Men får ta det när tiden finns. Lättare nu när även Pontus är hemma och är ledig.

Imorgon är det midsommar i alla fall och det ser vi fram emot! Nu ska jag återgå till matchen här. England reducerade precis till 1-1. Spännande spännande!

//Sofie


Plockat midsommarblomster

Ikväll när barnen klätt på sig sina pyjamasar och vi skulle till och läsa godnattsaga så lägger Leah sitt huvud på sne och säger:"men mamma du lovade ju att vi skulle plocka blommor ikväll".

Jo jag försökte med att vi kunde ju plocka blommor imorgon istället men har man lovat så har man!

Så ut i gröngräset i bara pyjamasarna för att plocka fina blommor så vi kan göra ännu finare midsommarkransar imorgon:-)

Blev en mysig sommarkväll ute i det gröna med mina fina små ♥-an. Bättre än så blir det inte.

//Sofie

18 juni 2014

Den oplanerade dagen blev innehållsrik

Den här dagen hade inte så mycket på agendan när den började men fylldes på fort:-)

Men det vi hade inbokat var en träff med Maria och fina Elise på förmiddagen. Jag har ju inte fått träffa guldklimpen innan men idag fick jag minsann bebisgosa:-) Så liten och så söt så jag blev helt kär. Jag blir alltid kär i alla dessa fina små minimänniskor som alla skaffar sig. Tänk så stort att man har varit med och sett magen/magarna växa och sen vips så kommer dessa små ut! Lika konstigt som när man själv var gravid och vips så hade man en minikopia av sig själv och sin partner fast såklart ändå en helt egen liten individ. Ett av livets stora under.

Gud så djup jag blev där:-) Det var i alla fall jättemysigt att få träffas. Blev tyvärr ingen jättelång dejt då mina barn fick lite blodsockerfall och vi var tvungna att åka för att inta lunch och Maria med familj skulle iväg på sitt håll.
Men när vi satt och åt så fick jag ett sms om att jag kunde få komma till fina Sofie redan idag och få mina naglar fixade. Jag fick dem ju fixade till bröllopet och de har hållt sig så himla bra men nu hade de blivit alldeles för långa och började se lite små tråkiga ut så jag hörde av mig till Sofie om hon hade tid att hjälpa mig. Först hade hon inte det men så fick jag som sagt ett sms om att hon fått en lucka och om jag ville komma och det ville jag!

Nettan var snäll och hade Hugo och Leah undertiden jag var där. De hade varit och lekt i lekpark och pysslat så de var helnöjda alla tre när jag kom och hämtade barnen sen:-)

Nettan bjöd på fika också (och en hel del prat:-)) innan vi åkte hemåt. Väl hemma så kom en jobbarkompis förbi för att låna vår vagn. Så då blev det ytterligare en massa prat:-) När hon åkte sen så åt vi middag ihop hela familjen innan jag tog bilen och hunden in till stan och gick långpromenad. 

Måste bara säga att gud så skönt att ha mina egna naglar igen! Jag tog alltså bort geleförlägningarna som jag hade och fick mina egna naglar lite tillfixade istället. Nog för det är supersnyggt med såna naglar men nej jag är en människa som använder mina händer/fingrar/naglar för mycket för att kunna ha såna snygga naglar jämt. Livrädd för att jag skulle råka slå av någon nagel med nu när de var så långa. Lyckades med det en annan gång när jag hade såna naglar å den smärtan var inte och leka med...

Mycket lättare att skriva på telefonen och ta i å ur linser med när jag har mina riktiga naglar:-)

//Sofie

Onsdagmorgon

Barnen kollar på Lotta På Bråkmakargatan och jag sitter här och äter lite frukost samtidigt som jag knapprar på datorn. Så skönt med lediga dagar när man inte ska stressa iväg någonstans.

Igår hade Hugo ytterligare lite inskolning på fritids. Han fick vara där ett par timmar själv mitt på dan. Under tiden Hugo var där så möte jag och Leah möte upp Hannah vid tåget för att umgås. Leah valde att leka i lekpark så vi hann med att besöka hela två stycken samt äta glass i det fina vädret.

Det hade gått jättebra för Hugo att vara ensam på fritids. Verkar vara så bra personal och barngrupp så det känns tryggt. Bara lillasyster som är lite avundsjuk:-)

Efter vi hämtat Hugo så hann vi med en sväng inne på Åhléns för att kolla in rean av barnkläder. Rensade ju som sagt i deras garderober häromdagen och upptäckte bland annat att pyjamaser var en bristvara hos båda barnen.

Igår kväll så gjorde Pontus något jag (eller ja vi båda) längtat efter länge. Nämligen byggde ihop garderobens inredning (ja han var och köpte den också. I flera omgångar då han både råkade köpa fel och för lite av grejerna.) Alltså vi har inte haft ordentliga garderober sen vi började utbygget av övervåningen för två år sedan. Eller nja vi har egentligen aldrig haft några bra garderober så länge vi bott i huset. Snegarderober är bara skit att använda så det är så skönt att äntligen ha något vettigt!

Stort, bra och ordentligt planerat för att allt ska få plats. Idag ska skjutdörrarna till garderoben komma också så sen är vårt sovrum helt färdigt! Det går inte alltid så fort när det renoveras (tid och pengar ni vet) men det blir ju alltid klart till sist och det blir med så bra resultat! Faktiskt värt att vänta och få bra resultat än att snabbygga ihop något tillfälligt bara för att det ska bli klart.

Nehepp nu har mina barn fått för sig att leka någon lek i soffan som låter som att det kan gå överstyr när som helst...Bäst och se till dem:-)

//Sofie


17 juni 2014

Londonresan

Måste bara sammanfatta resan lite nu när vi är hemma igen och landat (hoho jag älskar ordvitsar).

Imorse vaknade jag upp och trodde vi var kvar i London. Kunde lätt stannat ett par dagar till men då med en större resväska för å kunna shoppa mer:-)

Pontus och jag hade ju ingen bröllopsresa planerat in då det vare sig fanns pengar eller ork att ta tag i det efter all annan bröllopsplanering och alla kostnader kring det. Så att få en weekendresa till London var ju perfekt! :-)

Jag har varit där en gång innan och blev förälskad i staden redan då men efter det här besöket blev jag riktigt kär! Så trevlig stad med så mycket trevliga människor.  Mysiga gator, butiker och pubar överallt.

Vi fick ju bo på ett toppen hotell också. Tror aldrig jag bott på ett så tjusigt hotell innan. Sen underlättade det rätt mycket för min del att ha med mig någon med lokalsinne när man ska traska runt i en storstad och hitta:-)

Det var även ett under att jag inte blev påkörd! Hur jag än kollade när jag skulle gå över en gata så kom det en bil farande från fel håll. Fuck vänstertrafik...

Men det roligaste är att Pontus verkar fått smak för det här med att resa. Att åka iväg en weekend till någon storstad i europa är ju väldigt bra. Det går ju att komma rätt billigt undan och man kommer iväg men behöver inte vara borta jättelänge (vilket ju passar Pontus bra).

Barnen hade haft det så bra så bra hos mormor och morfar. Frågade Hugo om det hade gått bra och sova borta så många nätter från mamma och pappa men han förstod inte vad jag menade. De brukar ju sova över hos mormor och morfar och det är ju alltid roligt så vad var det för fråga? :-)

Hugo och Leah fick varsin souvenir som de tyckte mycket om. Var bara tvungen att ta en bild på snyggingarna:-)  

Ett litet PS: och vet ni vad? Vi har en till resa att se fram emot men då åker vi hela familjen. En vecka på Rhodos väntar om ett par månader. Ännu en bröllopspresent. Vi fick så många bra bröllopspresenter när vi gifte oss, så snälla nära och kära vi har!:-)

/ / Sofie

16 juni 2014

Hemma i Sverige igen

Eller ja vi landade ju igår kväll så har ju varit på svenskmark ett tag nu:-) Flyget var dock försenat så vi kom hem först vid midnatt igår så barnen var jag och hämtade hos mamma och pappa nu på morgonen.

Den här dagen har verkligen bara försvunnit! Hoppas verkligen inte resten av semesterns dagar ska gå så här fort.

Var som sagt och hämtade hem barn plus Poker i morse. Blev kvar där ett litet tag för att sen åka för inskolning på Hugos blivande fritids. Fick ha med mig Leah också vilket väl var sådär med tanke på att Hugo skulle vara i sin grupp med barnen medans föräldrarna (och Leah) skulle lyssna på en massa information. Men det gick rätt bra ändå som tur var även om Leah var uttråkad till hundra.

När vi kom hem därifrån blev det mellis innan vi gick över för att tacka grannarna som varit snälla och sett till vår katt medans vi varit borta. Blev kvar där en stund då barnen började leka och Emma och jag prata en massa:-)

När vi var hemma igen så har det mest varit ett springande ner till tvättstugan för massa tvättning och sen plocka upp allas packningar. Hunnit gå igenom barnens garderober och handlat mat också. Hade en tanke att jag skulle hunnit med en löprunda och tvätta samt städa bilen idag med men det får vi ta imorgon.

Då blir det återigen lite inskolning på fritids för Hugo men då ska han vara där helt själv i ett par timmar. Under tiden han är där så ska Leah och jag umgås med Hannah. Måste ju passa på att ses innan hon blir skåning:-)

Tycker det här är en sån fin detaljbild som Magdalena tog:-) 

//Sofie

15 juni 2014

Sista dagen här i London

Vaknade precis upp. Var och kollade på England matchen igår kväll/natt men tröttmössa som jag är orkade jag inte se klart hela matchen innan jag låg i hotellsängen och sov:-)

Gårdagen spenderade vi med att gå och gå och gå och gå lite till. Blir ju lite gående när man är i storstäder. Roligt när vädret är så bra att man bara kan gå och se sig omkring ordentligt. Var och shoppade på primark bland annat men ska jag vara ärlig blev jag lite besviken. Inte först då var jag i himmelen men efter att ha provat samtliga trettio plagg jag roffat åt mig å endast två satt bra....ja Pontus blev ju glad:-) men jag blev besviken på vilken usel passform det var på kläderna. Visst det är en lågprisaffär men ändå.

Jaja inte ska jag klaga jag har ju hittat en hel del annat fint att ta med hem. Pontus också faktiskt. Tänk att London kunde gräva fram en shoppare i honom det trodde jag aldrig:-)

Var och åt så god mat igår kväll! Drack goda drinkar också så jag var mättare än vad jag varit på länge. Roligt när man lyckas hitta såna bra ställen som dessutom inte var så dyrt.

Nu ska jag hoppa in i duschen innan vi ska dra för att käka frukost. Planet lyfter vid halv sex ikväll så några timmar har vi kvar här i storstan:-)

//Sofie

13 juni 2014

Gjort stan

Eller en del av den. London har ju så mycket att erbjuda! Älskar den här staden♥

Innan vi kom iväg förut så somnade både Pontus och jag på sängen. Vadå trötta småbarns föräldrar:-) Alltså hotellet är så fint och sängen är en sån där king size bed så gissa om den är skön. Skulle vi ha hemma istället för våra gamla madrasser. 

Just nu ligger vi i soffan här på rummet och kollar på Holland-Spanien i VM. Var och åt mat (och drack gott) på en klassisk engelsk pub förut och då såg vi Mexico- Kamerun matchen. Blir en hel del fotboll här i alla fall:-)

Ringde hem och skulle prata med barnen förut men blev totaldissad...men men då vet jag ju att de har roligt och inte sitter å saknar mamma å pappa. Ska gå en riktigt shoppingrunda imorgon så ska se om jag kan hitta något fint till dem då. Kanske även något fint till mig själv? :-) letade efter en hatt som Joey i "vänner" köpte i London avsnittet men hittade ingen idag men däremot en mössa i samma stil. Bara för din skull Hannah:

//Sofie

På plats i London

Vi lyckades ta oss från flyget in till stan och hitta hit till hotellet utan några större problem, jag är mer än imponerad:-)

Resan har gått bra. Just nu tar vi igen oss på hotellrummet men ska snart ge oss ut på jakt efter mat. Rummet och hotellet är superfint. Så fint att det känns som vi inte passar in här haha.

Här kan jag inte sitta å blogga nu ska vi upptäcka London baby! :-)

//Sofie

12 juni 2014

Hemma hos mor och far

Här är vi hela familjen. För å göra morgondagen lite smidig så sover vi alla här inatt. Barnen ska ju vara här när vi är i London (ja Poker också) och Kajan är Emma och Per snälla och kikar till så han klarar sig.

Jobbat min sista dag idag så nu har jag SEMESTER! :-) Är ledig över en månad nu, känns underbart!  Barnen hade sista dagen på förskolan också så nu har de sommarlov. Bara Pontus som har en jobbvecka kvar innan han får vara ledig han med.

Men klockan ringer tidigt imorgon ändå trots ledighet men vad gör det när det vankas resa?:-)

Se hur mycket jag kommer kunna uppdatera här framöver. Det lär märkas:-)

//Sofie

11 juni 2014

Jobbkvällen är över

Sitter och pustar ut i soffan framför ett morden i midsomer avsnitt. Innan jobbet idag så hade vi personalmöte så fick börja lite tidigare i eftermiddags så är lite extra seg nu känner jag. Fick sommarpresent också på jobbet samt så hade de andra kollegorna samlat ihop till en fin bröllopspresent♥ Man blir så bortskämd med gratulationer, lyckönskningar och presenter från alla möjliga håll när man gifter sig:-)

Gick en vända på stan förut idag och råkade visst köpa med mig en ny klänning hem:-) 100 kr kostade den, det tyckte jag var ett bra fynd!

Nu ska jag se klart programmet innan mina ögon stängs av trötthet...

//Sofie

Våran Stora Dag- 6 Juni 2014


Först vill jag börja med att tacka alla som var med och gjorde våran dag så fin och underbar som den blev!

Dagen började med att jag vaknade upp själv här hemma. Barnen och Pontus sov över hos Pontus föräldrar för att underlätta logistiken. Hade Poker hemma hos mig men Krille kom förbi på morgonen och hämtade honom för att köra alla hundarna till hundpensionat. Sen dök Jennie med familj upp för att fixa mitt hår och make. Ja Jennie alltså:-) Det gick över förväntan. Tidsmässigt alltså. Kommer fotfarande ihåg när Jennie fick idiotköra in mig till mitt studentfriande i bara pyjamas för vi var lite för optimistiska med tiden när hon skull fixa mitt hår. Men vi tog lärdom av den gången så nu var vi klara i tid:-)

Sen kom Gunnar och hämtade upp mig i sin (eller hans fars) gamla MG.

Vår vigsel började inte förrän klockan 16 så för att hinna ta bilder fick vi göra det innan vigseln annars hade klockan blivit så mycket innan vi hade kunnat ansluta till festen efteråt och det hade ju varit rätt segt. Så Gunnar körde ut mig till Asby där Pontus väntade. Vi åkte till en mysig liten park där Magdalena som skulle fotografera väntade tillsammans med Rasmus som var lite av en assistent för dagen:-)



När vi fotat det vi skulle i parken åkte vi ner till ett annat ställe vid vattnet för att möta upp brudnäbbar, tärna och bestman för att ta lite bilder ihop med dem. Inte det lättaste och få alla barnen att samarbeta och vilja ta bilder men vi lyckades få till en hel del bra:-)

Linus ville inte vara med och ta kort så Pontus försöker lirka med honom genom att visa upp vilka fina strumpor han valt att ha på sig dagen till ära. Blixten McQueen strumpor:-)

Sen var det att samla sig och ta några djupa andetag och bege sig upp till kyrkan.

Var lite små stojigt innan då Linus inte alls ville gå in ihop med de andra brudnäbbarna så han fick gå in och sätta sig ihop med sina föräldrar inne i kyrkan istället. Jennie fick stressmata Lionel så inte han skulle bli hungrig mitt under vigseln och Ville han var lite överallt och sprang:-)

Men de sköte sig väldigt bra inne i kyrkan alla barnen. Från den minsta bebisen till Ville som hade lite spring i benen till Hugo, Linnea, Emma och Leah som satt så snällt på sina platser och lyssnade.



Efter vigseln och gratulationer vid kyrktrappan blev det att gå ner en bit till sjön där ett pyntat sommaskep med besättning väntade på oss. Vi blev rodda en liten bit och fick gå iland vid en annan brygga där Gunnar väntade med bilen.


Därifrån blev vi körda upp till lokalen där alla väntade och sen kunde festen börja!

Alla bröllopsgästerna minus Dennis, Emelie, Erik och Malin som tog båtvägen från kyrkan och kom lite senare:-) 
Vi hade grillbuffé som var riktigt lyckad. Efterrätten hade Elin ordnat och tårtan var ett samarbete av flera personer men den blev lyckad den med! Man burkar ju säga ju fler kockar desto sämre soppa men det stämde inte i det här fallet:-)


Upplevde det som folk hade en trevlig kväll. Bara jag som blev helt maniskt trött där en stund. Var så trött att jag mådde illa. Var väl alla spänningar som släppte i kombination med att jag typ inte druckit något på hela dagen. Men det gick över som tur var:-)


Barnen höll igång hela kvällen. Trodde de skulle ge upp efter ett tag men ack nej. De hängde med:-)

Vid tolvtiden fick vi reda på att vi skulle bli hämtade och få åka iväg till hemligt mål för natten. En kompis till Pontus föräldrar kom och hämtade oss i sin fina bil som körde oss till Badhotellet där vi fick spendera natten i en svit. Väldigt mysigt var det!

Tack ännu en gång för alla som var med (på ett eller annat sätt) och gjorde vår dag så fin som den blev!

//Fru Gustavsson 

10 juni 2014

Sommaravslutning

Ikväll har vi varit på sommarfest på dagis. Så himla mysigt i det fina vädret! Vi gick tipspromenad och fikade i det gröna gräset. Barnen sjöng sånger och alla 6åringar blev lite uppvaktade och avtackade för sin tid på förskolan.

Tänk att det i år var Hugos tur att stå där framme! Han har gått här i fem år och vi har fått se flera grupper med barn som slutat för att börja skolan och förskoleklass och nu var det alltså Hugos tur. Blev helt rörd av att se honom stå där framme,  mammas fina kille♥

Nu är Pontus iväg och sätter på masten på båten och jag ska nog gå och lägga mig. Helt galet trött har jag varit idag men det är nog värmen som spökar. Men jag klagar inte älskar sommaren när den visar sig från sin bästa sida:-)

//Sofie

London Baby!

För att citera Joey i "vänner":-)

På fredag morgon bär det av till London för en weekend för mig och Pontus.  Bröllopspresent från Pontus syskon med familjer plus moster,mormor och kusin om jag kommer ihåg rätt.

Pappa har varit här och lämnat av väskor vi ska få låna och även en liten resehandbok om London. Om någon har bra tips om något vi bara inte får missa att göra när vi är där så lämna en kommentar för tusan:-)

Jag har varit där en gång innan tillsammans med Jenny men det var några år sen nu. Tror det var året jag fyllde arton så åtta år sen är det. Fan vad tiden går!

Ska bli roligt å åka iväg en sväng. Det är Pontus och min första resa utomlands tillsammans bara han och jag. På tiden att det blir av:-)

//Sofie

09 juni 2014

Måndagen gjord

Vilket underbart väder det varit idag! Värsta sommarvärmen:-)

Barnen var på dagis idag för första gången sen förra måndagen. Var lite segt att få upp dem i morse men jag ska inget säga då jag var halvt död jag också.

Jobbardagen gick i alla fall fort och jag hann även uträtta lite ärenden på rasten också. När Pontus kom hem från sitt jobb sen drog Leah och jag iväg för lite matshopping. Pontus och Hugo grillade god kyckling som vi åt när vi kom hem igen. Älskar sommaren och när man kan sitta ute och grilla mat en helt vanlig sketen måndagkväll:-)

Hunnit med ett maraton i telefonen också med Hannah. Välbehövligt:-)

Ska försöka knåpa ihop ett litet inlägg om vår fina bröllopsdag också. Hörde med Magdalena idag och hon skulle skicka över bilderna  imorgon så då kan jag visa upp lite mer från våran dag.

Imorgon är det jobbardags igen och klockan ringer så där jobbigt tidigt men men nedräkningen har börjat. Min semester börjar faktiskt redan på fredag men mer om det i ett annat inlägg.

//Sofie 

08 juni 2014

Snart tillbaka till vardagen igen

De här lediga dagarna som vi haft har ju verkligen gått i ett svep. Kanske inte så konstigt i och för sig:-)

Tänkte skriva om bröllopet mer ingående men är ju roligare om jag har bilder att visa upp samtidigt så avvaktar tills jag fått bilderna från Magdalena. Tror jag.

Vad har annars hänt i våra liv förutom giftemål? Igår hade Pontus och jag först en lugn dag innan mamma och pappa kom hem med barn och diverse grejer efter bröllopet. Började röja här hemma men såg ingen ände på skiten så vi åkte och sa grattis till fina istället som fyllde 2 år igår!

Så här glad blir man när man lyckats blåsa ut ljusen på tårtan:-) 
Världens gladaste Ville böjd på tårta och lek och stoj. Barnen var dock vääääldigt trötta efter allt annat som varit så vi fick ge oss rätt skapligt och åka hem. Två trötta barn och två trötta föräldrar som somnade gott.


Idag har Hugos fotbollslag varit på en liten fotbollscup. Min pappa kom i morse och hämtade upp Hugo så åkte de in till samlingen som var rätt tidigt. Leah sov fortfarande när de åkte men så fort hon vaknat åkte resten av familjen iväg dit också.

Första gången Hugo spelade match och han tyckte det var superkul! Han sprang mest och log hela tiden oavsett vad som hände på planen:-)

Blev lite korv efter att han spelat klart innan vi åkte hemåt för att ta tag i allt här hemma. Pontus körde trimmer och jag röjde, tvättade och städade. Fick även besök av några av grannarna som samlat ihop till en bröllopspresent till oss. Så snälla! Var en jättefin lampa som kommer bli perfekt uppe i vårt fönster i sovrummet.


Nu så sitter jag här och njuter av sommarvärmen på balkongen. Barnen sover och Pontus är och tränar rodd. Lugnt och skönt innan vardagen kickar igång igen imorgon. Men känns rätt okej ändå jag har ju bara en jobbvecka kvar innan jag går på semester sen:-)

//Sofie

07 juni 2014

Fru Gustavsson


Igår hade vi en underbar dag och kväll! Blev en långa dag med mycket förberedelser innan det sen var dags att bli man och hustru:-)

Jag väntar på bilder från Magdalena som fotograferade men hittade denna bilden på oss alla som Sandra tagit. Barnen var så fina så fina i sina kläder och frisyrer. Riktigt duktiga i kyrkan var de också! Ska skriva mer om bröllopet och dagen imorgon för nu är jag så trött dessutom vaknade Leah precis så hinner inte skriva så mycket mer nu:-)

//Sofie 

05 juni 2014

Sista uppdateringen som fröken

En liten uppdatering sista dagen här innan bröllopet. Det går i ett å lite där till så det kommer vara dålig uppdatering här nu tyvärr. Precis varit i lokalen och dekorerat och pyntat klart. Nu laddar vi för morgondagen! Visar en bild på tårtställningen Pontus gjort, visst är den fin?

Nästa gång jag skriver här så är jag fru. Det ni:-)

//Sofie