30 september 2014

Bebisgos

Ledig dag idag. Hugo har varit i skolan och jag och Leah har haft en dag hemma. Eller ja vi gjorde en liten avstickare till dagis. De hade fotografering så vi åkte dit så Leah skulle få vara med på det.

Tycker det är så konstigt det här med skol/dagiskort nuförtiden. När jag var liten tog vi alltid en gruppbild och enskilda kort. Både när jag gick på dagis och i skolan. I år tar Leahs förskola endast gruppbild och Hugos skola endast enskilda kort. Så himla tråkigt! Jag vill ha både och från båda ställena.

Jaja efter Leah varit med och fotograferats så blev det en tur för matshopping. Sen hem och lagade till lite lunch för då fick vi besök av Maria och Elise. Fina Elise hon fick minsann gosa med oss alla:-) Hugo sa nu ikväll att han tyckte vi också kunde skaffa oss en bebis. En som kan heta Einar. Einar? Ja efter fotbollsspelaren. Neymar. Hahaha:-)

Efter deras besök tog jag med mig barnen för att rasta av dem i en lekpark. Mycket välbehövligt för oss alla att få komma ut och göra av med lite energi i det fina vädret.

Jag körde även ett pass på gymmet och när jag kom hem hade Pontus gjort dillkött, sååå gott! Nu sover barnen och Pontus är och åker rullskidor med en kompis. Nej barnen sover inte alls. Barnet sover (Hugo). Leah är vaken...bäst och se vad hon vill.

//Sofie

29 september 2014

Tröttmössa

Nu är årstiden här som gör mig manisk trött. Är så himla trött på kvällarna så jag vet inte vad. Nej aldrig att jag känner den här "tunga" tröttheten på våren eller sommaren. Den här tröttheten kommer med hösten. Ljusterapi kanske vore något för mig? Eller börja med lite vitamintillskott? Rör på mig gör jag ju redan regelbundet och äter allsidigt gör jag också.

Jaja nog om det. För den här gången:-)

Har jobbat idag och sen varit på utvecklingssamtal på Hugos skola. Pappa kom och passade barnen undertiden så både Pontus och jag kunde gå och  vi fick bara höra gott om vår lille kille♥ Han trivs så bra i skolan. Han har många kompisar och vill lära sig allt och lite till. En vetgirig liten kille vi har. Hoppas det håller i sig hela skoltiden:-)

Nu ska jag ta tag i tvätten innan jag somnar. Jippie!

//Sofie

28 september 2014

Jobbat och beställt säng


Den här sängen blev det! Gjorde en chansning och beställde över nätet. De hade både gratis hemkörning och 15 dagars öppet köp och ett väldigt bra pris. Läste för en gångs skull det finstilta väldigt noga så det inte ska bli några tråkiga överraskningar. Var faktiskt Hanna som skrev och tipsade om den här hemsidan och berättade att de var supernöjda med sitt köp så det känns ju tryggt:-)

Det som var extra bra med den här sängen är att det är förvaring i underdelen och förvaring det är något vi är i stort behov av här hemma.

Den hade även fått väldigt bra omdömen så nu håller vi tummar och tår för att vi ska bli superdupernöjda när den kommer hem hit med. Fast ska jag vara ärlig är allt bättre än den sängen vi har nu.

Vad har jag annars att uppdatera om? Har jobbat idag med men slutade rätt skapligt i eftermiddags så det var väldigt skönt. Nu är min jobbhelg över! Men lik förbannat ska jag ändå upp tidigt imorgon för att då påbörja nästa arbetsvecka men men, jag är ju ledig på tisdag:-) Har ju jobbat ihop med Emelie i helgen så det har gått så bra så. Vi är ju ett för himla bra team alltså:-)

Jag var och hämtade barnen ute hos svärföräldrarna efter jag slutat. Pontus befann sig på fotbollsplanen för att spela årets sista seriematch. Den slutade i förlust. Oj så synd! Då får Pontus påbörja renoveringen av datarummet nästa helg istället för att spela kvalmatch. Himla tråkigt! Men får se det positiva i det för då kanske vi är klara med rummet innan jul:-) För jag är ju en sån människa som alltid ser det positiva i saker och ting. Ni som känner mig läser det här sista med en ironisk ton. Ni som inte känner mig gör förmodligen inte det.

Mohaha nej alltså nu börjar det här inlägget balla ur känner jag. Jag ska gå och lägga mig nu.

Sov gott så gott alla. Det ska jag göra!

//Sofie


27 september 2014

Ensam ikväll igen

Usch vad det är tomt och tyst när man kommer hem på kvällen och inte ens katten är hemma. Poker är också ute hos svärföräldrarna så inte ens hans glada svansviftningar kom och möte mig när jag kom hem nu ikväll.

Men men ska snart hoppa ner i sängen och sova för imorgon är det jobbdags igen. Har gått delat idag men går dagtur imorron så det känns bra.

Var ju ledig en stund mitt på dan så jag passade på och drog till gymmet en sväng för att slippa sitta här ensam hemma och glo. Jag fick vara ensam på gymmet istället. Var en till när jag kom men han hade nästan tränat klart så sen fick jag vara där helt själv resten av tiden. Och då var jag där ändå i över en timme. Det har nog aldrig hänt innan att jag varit ensam ett helt träningspass tidigare.

Satte just på ett avsnitt av "Albert och Herbert" för att fördriva kvällstiden lite.

Natti Natti på er!

//Sofie
Bilder på mina fina små troll som Magdalena tog hösten för två år sedan. Tiden går för fort! 

26 september 2014

Knäckebröd och kvarg

Består min fredagsmiddag av här i min ensamhet. Jag har jobbat men kom hem för ett tag sedan. Pontus är iväg på bowling med jobbet och Hugo och Leah sover över hos Jocke och Tina. Det är väldigt tyst här. Imorgon ska de vara ute hos Pontus föräldrar hela dagen och hjälpa till med båtupptagning och på kvällen ska de alla sova över där. Utom jag som ska jobba. Men jag är inte bitter...:-)

Vi hade en trevlig stund i Mjölby förut idag. Träffade Elin och var på stan en sväng. Elin var barnvakt åt en kompis lilla kille och Leah fick köra barnvagnen. Det var poppis.

Hon fick även några nya kläder att uppdatera sin garderob med. Hon har väldigt mycket sommarkläder så behöver rensa ur där sen. Kläderna vi hittade var både på rea och så hade jag rabattkuponger så det blev billigt och bra!

Blev även en fika för fröken på hennes favorit kafé. Sen bar det av hemåt för att hälsa Hugo välkommen hem från skolan. Japp så är det.

Nu ska jag se vad dumburken har att erbjuda innan mina ögon stängs igen för natten.

//Sofie


Nu drar vi till Mjölby en sväng

Lite fredagsmys med Lisafisa innan jag börjar jobba i eftermiddag. Brorsan är i skolan så vi drar till moster Elin och umgås. Leah vill hemskt gärna fika på "Anthonys kafé" och handla nya strumpbyxor också. Se om vi lyckas hinna med det också:-)

//Sofie

25 september 2014

Skiva lite granna

Varit ledig hela dagen men ändå inte varit inne här tidigare idag. Så vad har jag då gjort när jag inte prioriterat bloggen min? Tja jag har hunnit med att handla ännu mer mat. Upptäckte att det var massa som fattades som inte kommit med på inköpslistan igår så var och kompletterings handlade lite. 

Hunnit med att träna och städat huset. Så skönt att ha det gjort! Städat alltså. Ja tränat också i och för sig. Svärföräldrarna var även på besök i eftermiddags. Pontus bjöd på sin egengjorda ostkaka som de inte fått smaka på innan. Barnen körde järnet med farmor och farfar. Det var ju ett tag sedan sist de träffades så det var fullt ös. 

Började kolla på "Lyxfällan" nu men till och med jag börjar tröttna på det programmet. Då är det illa. 

Såg att Elin efterlyste mer bilder på Hugo och Leah. Kan meddela att jag frågade Leah om jag fick ta en bild för Elin ville det men fick då till svar:"Men vill hon se mig får hon faktiskt komma hit":-) 

Så tyvärr inga fina bilder på trollen i det här inlägget heller! Se om hon ändrat sig imorgon kanske:-) 

//Sofie 

 

24 september 2014

En ledig dag väntas

Åh imorgon är jag ledig. Vet inte när jag var ledig en vardag sist så det ska bli skönt. Ska ju jobba fredag, lördag, söndag, måndag sen så då kan det ju bara skönt att få ladda upp batterierna lite.

Hade en liten idé om ett pass på gymmet men det hanns inte med. Får se om jag kan ta det imorgon istället. Jobbade länge och var tvungen att handla mat efter jag slutat så klockan var rätt mycket innan jag var hemma igen. Pontus har varit hemma med barnen idag då Hugo hade studiedag så då passade han på att få vara hemma med dem en heldag.

Pontus han drog på fotbollsträning efter jag kommit hem så vi byte bara av varandra. De har match i helgen och det kan bli årets sista om de förlorar. Vinner de går de till kval så då blir det lite mer matcher vilket i sin tur skulle resultera i att renoveringen av datarummet och trappan skulle skjutas upp ytterligare lite till. Vågar jag skriva att jag hoppas på förlust? Haha elak jag är:-) Men det skulle vara skönt om vi hade gjort klart trappan och datarummet till jul men men vi får väl se.

Nu ska jag umgås med min käre make som just kom hem.

Tjingeling på er!

//Sofie  

Ny säng

Vi behöver verkligen köpa ny säng. Den vi har nu är jättegammal och börjar bli jättesliten.

Jag har suttit och letat på blocket till och från för där brukar det komma ut bra sängar till bra priser med jämna mellanrum men så fort jag hittar någon bra så är den antingen såld eller för långt bort.

Men fick tips av Emelie att de varit och kikat på sängar i butik men sen beställt billigt från nätet. Tror vi kanske kör på det också. Vill ju prova sängen innan vi köper den så då kan man väl vara lite ful och åka och prova i butik men sen köpa billigare på nätet, eller?

Jag skulle vilja ha en kontinentalsäng så hoppas hitta någon bra sån. När vi var i London bodde vi ju på ett toppenhotell och det bästa var helt klart sängen! Har aldrig sovit så bra och skönt som i den sängen. Därför har jag blivit lite såld på att vi ska ha en kontinentalsäng den här gången:-)

Om det är någon annan som har bra tips när man ska köpa säng så hojta gärna till. Tips mottages tacksamt!

//Sofie

Den här skulle gärna få flytta in här hemma:-) 

Kvarg och vitamindryck

Måste bara tipsa om två favoriter jag har. Det ena är arlas milda kvarg med vanilj och blåbärssmak och det andra är vitamin well.

Jag älskar vitamin well dryckerna! Roligare än vanligt vatten och nyttigare än andra drycker man köper på flaska. Ja vanligt vatten är ju bäst men ibland blir ju det lite tråkigt och man vill ha något annat att dricka. Tada! Vitamin well:-) Den nya smaken med rabarber/jordgubb är den godaste hittills enligt mig. Ett tips. Jag köpte vitamin well första gången när jag körde lågkolhydrat kost då de inte innehåller vare sig många kcal eller kolhydrater. De ska ju även innehålla en massa bra saker men trots det så är de faktiskt goda ändå:-)

Ett annat tips på något gott är arlas mild kvarg. De säljer dem billigt på Ica den här veckan så jag köpte för att prova något nytt. De var jättegoda båda två! Perfekt mellis. Ger lite variation till bananpannkakorna jag annars brukar göra:-)

Lite tips så här på onsdags kvällen!

//Sofie

23 september 2014

Maten var visst inte klar än

Trodde maten var på g här men det dröjer visst en liten stund till så då kan jag ju ägna min blogg ytterligare lite tid:-)

Förutom att vi firar att vi stått ut med varandra i hela 8 år idag så har dagen bestått av jobb, en sväng på stan för att inhandla en grej och löprunda ihop med Emelie. Löprunda som även resulterade i lite kantareller! Tur det var kallt så vi hade våra jackor med fickor på oss så vi hade något att lägga dem i:-) Roligt att springa en ny runda också.

Hugo har varit på utflykt med skolan idag så han var så nöjd när jag hämtade honom. Även att hans vantar brunnit upp. Var ett annat barn som råkat kasta in dem i elden när de skulle grilla. Som jag förstod det hade de lekt så det var inte med flit men klasskompisens mamma ringde faktiskt hem hit i eftermiddags och bad om ursäkt och ville köpa ett par nya vantar till honom. Tur det var ett par billiga vantar från Ullared och inga dyra som blev förstörda.

Nu är visst köttet klart så jag ska stänga ner den här mackapären nu. På återseende kära vänner!

//Sofie  

8 år tillsammans


Idag har vi varit tillsammans i 8 år. Det firar vi med lite extra god mat framför en bra film<3 p="">

//Sofie  

22 september 2014

Seghjärna

Gaah vad irriterad jag blir på mig själv! Jag skulle jobbat kväll idag men så var det en jobbarkompis som ville byta så jag har jobbat dagtur istället. Nu slog det mig att då kunde jag ju följt med pappa på hockey ikväll ändå nu när jag inte behövde jobba kväll. Kolahjärna jag har ibland. Blir så trött...jag har ju inte varit på nån match än. Illa, illa! Men ska boka in en annan match som jag säkert kan gå på. 

Jag och Pontus har suttit och vikt tvätt framför "Albert och Herbert" istället:-)

Efter jag slutade idag möte jag upp mamma en sväng på stan. Gjorde lite ärenden innan vi åkte och hämtade hem ena barnet på fritids och det andra på förskolan. Roligt när mormor följer med och hämtar. Mamma följde även med hem en sväng.

När sen Pontus kommit hem så drog jag och tränade. Gick riktigt bra trots den rikliga mängden folk som trängdes där. Imorgon ska jag försöka ta mig ut på en löprunda bara det inte regnar och blåser som det gjort idag. Herregud vilket skitväder det varit...nu är hösten här. För er som kanske ahr missat det:-)

//Sofie
Inget bättre att bjuda på i bildväg en ännu en egobild framför spegeln tagen innan jag skulle till träningen:-) 

21 september 2014

Träff med en gammal vän


Idag har jag umgåtts med den här bönan. Vi räknade ut att det var 3 år sedan sist vi sågs så det var på tiden att vi äntligen träffades igen. Bilden är dock från 05 inte från idag:-)

Mina barn vet jag inte riktigt vad det var med men det var fullt ös under hela tiden Jenny var här. Vi lagade lunch ihop och sen blev det en massa prat hela eftermiddagen lång. Riktigt trevligt var det så vi bestämde att vi skulle göra om snart igen. Snart som i att inte låta det gå tre år tills nästa gång.

Pontus har ägnat sig åt fotbollsspelande hela dagen. Han skulle ha spelat en match men fick hoppa in och spela två. Förhoppningsvis kommer han hem snart. Barnen sover och egentligen skulle jag vika tvätt. Men orkar inte!

Imorgon är det återigen dags för jobb och gå upp sådär tidigt igen. Helgerna går för fort! Tror inte jag är ensam om att tycka det:-)

//Sofie


20 september 2014

Kört Gokart

Presenten vi gav till Per när han fyllde 30 var att vi alla skulle åka iväg för att köra gokart. Så det har vi gjort idag. Det var jätteroligt! Roligare än vad jag trodde. Jag vann ju inte direkt (kom sist) men det gjorde inte så mycket. Kul var det!

Det enda tråkiga var att vi inte fick köra så länge. Jag som aldrig kört innan (jag var faktiskt den enda som aldrig hade kört tidigare. Bara en liten parentes såhär efter att jag nämnt att jag kom sist:-)) tog det ett litet tag för innan jag kom in i det och då var vår tid ute. Så nästa gång får vi boka så vi får köra lite längre:-)  

Vi körde på en utomhusbana i Linköping ute på motorstadion. Kan jag rekommendera! Efter vi kört blev det picknick i gröngräset. Hade ju ingen mobil med mig in när vi skulle köra så tyvärr inga coola bilder på oss i dräkterna och hjälmarna men blev en när vi satt och åt i alla fall:-)

Vi ska samlas här hemma om en stund igen för att äta lite gott och då får även barnen var med.

Hugo spelade ju även match idag och fick medalj. Han är helnöjd även att han släppte in många mål när han var målvakt så hade han ett leende över hela ansiktet. Det är ju så det ska va. Jag var också glad även att jag kom sist:-)

//Sofie

19 september 2014

Fredagsmyser framför Emil i Lönneberga

Säga vad man vill om när barnen hakar upp sig på att se samma filmer om och om igen men Astrid Lindgrens alla filmer går alltid hem! Även om det är hundrade gången den veckan man ser just den filmen:-)

Vi har tagit helg här hemma nu. Så skönt! Åt strömming, potatismos med lingon till middag förut. Så gott! Barnen älskade det också. Är så glad för att vår barn äter allt. Inte ett dugg kräsna vilket känns så bra. Visst finns det några enstaka saker de inte tycker om men det gör det ju för en annan också.

Har jobbelijobbat idag och fick knappt med mig barnen hem idag heller när jag skulle hämta dem. Kul att de trivs på dagis/fritids men tråkigt när man ska få släpa hem dem...I-lands problem:-)

Imorgon är det en fullbokad dag. Bland annat har Hugo fotbollsmatch och sen ska mormor och morfar vara barnvakter en stund. Jag, Pontus,Tina, Eddie och Gunnar ska ta med Per och Emma på roligheter. Per fick det i födelsedagspresent av oss när han fyllde trettio. Får berätta mer om vad det är imorgon.

Nu fortsätter fredagsmyset!

Hugo och Leahs favorit scen:-) 
//Sofie 

18 september 2014

Godkväll godkväll!

Har just avnjutit lite te och smörgås i höstvädret. Vi hade så mycket plommon som vi fått och som höll på att bli dåliga så provade att göra egen plommonmarmelad som blev riktigt god! Trodde jag hade misslyckats där ett tag men det tog sig:-)

Förberede även för en efterrätt jag ska göra till helgen samtidigt som jag skulle laga mat samtidigt som barnen fick stora psykbryt. Varför blir det alltid så för? Men vi rodde det i land till sist. Man börjar väl bli rutinerad:-)

Idag har jag varit på jobbet och slutade tidigt så skönt! Hämtade Hugo på fritids för att sen åka och handla mat. Leah ser ni fick jag inte hämta för tidigt. Hon hade gjort väldigt klart för mig att hon skulle äta mellis på dagis. Så det fick hon den här gången. Hon brukar knappt aldrig få vara kvar så länge så hon får vara med på det så idag gjorde vi en fuling för husfridens skull:-)

Hunnit med att träna idag också men snart blir det hopp i sängen. Klockan ringer tidigt imorgon igen men för sista gången den här veckan!  Fredag here we come!

//Sofie

17 september 2014

Jobbat och Tränat

Sitter nyduschad i soffan och slökollar på TV och har det rätt skönt. Har jobbar idag och det gick i ett. Hämtade sen hem två barn som inte alls ville följa med hem. När Pontus slutade sitt jobb så passade jag på att åka in och träna innan han i sin tur åkte i väg på fotbollsträning. Det går i ett.

Jobbar dag imorgon med likaså på fredag. Längtar redan till helgen:-)

Alltså det är ju inget att se på TV. Åh skulle vilja ha C-more kanalerna så vi kunde se hockeyn men det är ju så dyrt! Vi hade det ett tag som "prova på" erbjudande så då blev vi lite bortskämda med att kunna få se matcher från SHL.

Jag ska nog sätta igång ett avsnitt av "Pang i Bygget" istället. Det är bra skit:-)

//Sofie


16 september 2014

Fotbollsavslutning

Det var ju den här tisdagen det var avslutning på fotbollen och inte förra gången som jag trodde. Så i eftermiddag/kväll har vi varit iväg på det. Soligt och fint väder hade vi. Det blev föräldramatch bland annat. Pontus var med och spelade mot Hugos lag och jag mot Leahs. Kände att det var lagom nivå för mig att möta ett gäng tre-fyra åringar. 6 åringarna skulle jag inte haft en chans emot:-)

Idag har dagis och fritids haft stängt så barnens farmor har varit snäll och varit barnvakt idag när vi jobbade. Hade verkligen fullt upp på jobbet. Trodde jag skulle hinna med att träna så jag hade tagit med träningsväskan för att hinna med ett pass på gymmet men tji fick jag. Får göra ett nytt försök imorgon igen.

Haha när vi kom hem från fotbollen förut började återigen diskussionen med våra barn om att de skulle duscha. De hatar att duscha. Hugo gjorde en deal med Pontus. Kunde han göra fem mål på honom så skulle han slippa duscha. Han står i dushen precis just nu:-)

//Sofie

15 september 2014

Det blir inte alltid som man tänkt

Och nu syftar jag inte på valet:-)

Leah och jag har varit själva hemma idag medans Hugo varit i skolan. Jag tänkte ge mig på att försöka åka till gymmet med Leah. Alltså jag skulle träna och Leah sitta snällt vid ett av borden och underhålla sig med lite allt möjligt vi tagit med. Det gick sådär. Eller det gick inte alls. Min fyra åriga dotter var inte alls intresserad av att sitta snällt och pyssla med sitt medan hennes mor tränade. Suck...jaja det var ju värt ett försök.

Blev att åka och göra några ärenden på stan istället och sen hem för att laga lunch. Tvättat och bäddat rent i alla sängarna. Rensat och städat i skogarderoben nere i källaren. Så ja lite har jag fått gjort men träning blir det ingen av idag då jag sen börjar jobba i eftermiddag.

//Sofie

14 september 2014

Val 2014

Spännande spännade! Sitter och kollar på valvakan. Se om jag lyckas hålla mig vaken är rätt trött faktiskt. Jag lär ju inte behöva leva i ovisshet om jag så skulle råka göra. Har en känsla av att all media i hela Svea rike kommer rapportera och analysera valresultatet in i minsta detalj:-) 

Själv håller jag tummarna för regeringsskifte! Det verkar ju positivt vad det verkar som just nu men man ska inte ropa hej innan man är över ån. Något som inte verkar positivt är att SD verkar slå nya rekord. Hur kan folk rösta på dem? Jag förstår inte,jag förstår det verkligen inte! Visst jag är inte heller nöjd med vår invandringspolitik (eller kanske mer vår integrationspolitik) men jag skulle aldrig i hela mitt liv ens få för mig att ta i en röstsedel från det partiet.

Kom att tänka på den här sketchen. Rolig men skrämmande med tanke på hur folk röstar även idag år 2014.

Nu ska jag fortsätta min valvaka här hemma. Det går som det går. Folket har sagt sitt! Skönt att det bara är val vart fjärde år ändå:-) 


//Sofie

Spring i benen

Barnen hade så mycket energi så vi tog bilen in till stan och letade reda på en bra lekplats att låta dem springa av sig i på eftermiddagen. Vädret var på topp! Så himla varmt och skönt:-)

Träffade på en skolkompis till Hugo och hennes mamma så det var trevligt att ha någon att prata lite skit me den stund medans barnen lekte.

Hugo blev akut kissnödig och Leah blev så törstig (ja det var så man kunde tro att hon skulle dö av vätskebrist) så det blev ett litet kvällsbesök hos gammelmormor för att reda ut deras behov. Barnen passade på att måla tusen teckningar och dricka upp all hennes måltidsdryck under tiden vi var där. Ja de hann även med att spela lite kort.

De skulle lära gammelmormor hur man spelar dansk skitgubbe. Åh det var längesen jag skrattade så mycket sist:-)

På förmiddagen hade vi besök av Tina med barn så det har blivit mycket lek idag. Haft en så lugn och skön söndag. Älskar't!:-)

//Sofie

13 september 2014

Födelsedagsfirande och dop

Ja i går hann jag inte med min lilla blogg alls. Det gick i ett. Jobbade, åkte hem och gjorde mig i ordning för att sen åka och fira pappa som fyllde år. Kom hem sent så då var det bara hopp i säng. Rätt trött efter en hel jobbvecka. Det var barnen också. Fick sovmorgon i morse i alla fall innan det var dags att göra sig redo för att åka iväg på dop.

Fina Elise döptes och hon gjorde det så bra så. Vaken, pigg och glad under hela tiden:-) Efteråt var det god mat och tårta. Helt proppmätt nu så kommer inte behöva äta mer idag känns det som.

Var och hämta Poker hemma hos mamma och pappa där han fått vara under tiden. Hugo flörtade till sig att få sova där inatt så vi fick bara med oss Leah tillbaka hem. Men det är mysigt att få lite egentid med bara henne.

Ha lånat hem "Pang i Bygget" av pappa så jag ska kolla lite på det nu innan Pontus erövrar TV:n för att se på när Brynäs spelar. 

Leah är också spänd på att se hockey för både morbror Erik och farbror Jocke är och kollar så hon hoppas på att se dem på TV:n:-)

//Sofie

Fina familjen Sjöstedt/Pettersson!
Igår spelades det både bandy och fotboll när vi var och kalasade för pappa:-)

11 september 2014

Full rulle hela dagen lång!

Precis hemkommen från föräldramöte på Hugos skola. Mycket information och mycket att ta in så huvudet mitt är trött nu.

Pontus är iväg på en jobbgrej men Jocke var snäll och passade barnen under tiden. De sover gott och det ska jag med göra snart. Upp för jobb tidigt imorgon igen. Rätt jobbigt att börja tidigt hela veckan men men snart är det helg och då väntas massa roligheter:-)

Var och tränade förut idag. Körde stenhård träning för ben och rumpa. Kändes inte så smart när jag sen skulle cykla för det tog bara stopp. Så slut i benen. Kommer kännas imorgon men det är ju bara skönt. Är bara glad att jag mådde fin fint när jag vaknade imorse så jag kunde träna idag.

Bjuder på hela gänget från när vi var på Rhodos för att pigga upp inlägget lite:-)

//Sofie

10 september 2014

Sista "vänner" avsnittet

Såg precis det sista avsnittet av "vänner" på 5:an. Usch det är så sorgligt! Inte att Ross och Rachel får vandra för det har man ju väntat på i 10 säsonger (det är ju det bästa) utan att det är SISTA avsnittet. Spelar ingen roll att det sändes 10 år sedan det känns fortfarande lika tomt...tur man kan ta fram boxen och kolla igenom alla avsnitten ännu en gång:-)

Idag på lunchen hade jag dejt med mamma. Vi shoppade present till pappa som fyller år på fredag och åt lunch tillsammans. Jag passade även på att förtidsrösta. Känns bra att ha gjort det.

Hunnit med att prata skit med Hannah i telefon också. Ja bokstavligt talat faktiskt:-) Trevligt att prata av sig och uppdatera varandra om sina liv. Ses ju inte allt för ofta nu när hon fått för sig att bli skåning:-)

Har inte känt mig hundra i kroppen så träning blev det ingen idag. Det misstaget har jag gjort alltför många gånger innan. Se om det försvunnit till imorgon så det inte bryter ut och blir något annat av det.

Barnen sover och Pontus är på fotbollsträning. Är lite sugen på att sätta på säsong ett av "vänner". Är ju ändå inget vettigt att se på TV så ska nog ta och göra det:-)


Hittade förresten det här klippet med Stellan Skarsgård som han höll inför förra valet men som är lika aktuellt inför det här valet. Mycket bra talat av en mycket bra skådis:-) 
//Sofie

09 september 2014

Några roliga och tänkvärda serier så här i valtider :-)



















//Sofie 

Förtidsrösta

Jag hade tänkt rösta idag men glömde visst röstkortet hemma. Får ta och göra min medborliga plikt imorgon istället:-)

Samtidigt som jag tycker det är intressant och kul med alla debatter kring valet så börjar jag samtidigt tröttna. Tröttna på att alla andra tänker och resonerar som idioter. Bara jag som verkar förstå mig på vad som är bäst.

Alltså jag har tänkt så många gånger och skriva lite mer kring valet men orkar inte med alla diskussioner med alla idioter. Räcker att jag läser om hur konstigt folk resonerar på andra ställen på nätet så blir jag arg och irriterad så försvinner tjusningen med att kunna diskutera vettiga saker då motparten oftast är en idiot.

Var och lyssnade på Soran Ismails show för några år sedan där han bland annat pratade om att alla borde inte alls få ha rösträtt. Ibland är jag beredd att hålla med honom. Se bara på alla som röstar på SD. De borde inte få ha rösträtt. 

Jaha nu sitter jag här ändå och skriver om det som jag inte alls orkade sitta och skriva om egentligen. 

Från det ena till det andra så har jag just ätit bananpannkaka till mellis. Jag måste äta något på eftermiddagen för att orka då jag alltid äter så tidig lunch när jag jobbar. En bananpannkaka med hallon på är mitt nya favorit mellis. Fast bananpannkaka kan man ju alltid äta när som. Bananpannkaka är en så bra rätt. Passar vid alla tillfällen:-)

Hann med att köra ett styrkepass på gymmet efter en och en halv veckas uppehåll. Det kändes att jag haft uppehåll om jag säger så men skönt att komma in i rutiner igen.

När Pontus kommer hem sen bär det av på fotbollsskola. Sista för den här säsongen. Hugo ska få vara med och spela i en minicup lite längre fram här i september men annars så dröjer det först i vår innan det blir fotbollsskola på tisdagar igen.

Nu ska jag hänga tvätt och ta ett varv med dammsugaren. 

Tjing på er!

//Sofie

08 september 2014

Första arbetsdagen var seeeg!

Vaknade upp till mörker och regn imorse. Då längtade jag verkligen tillbaka till varma Rhodos. Men det var bara till att stiga upp!

Genomled jobbdagen (men med ett trevligt avbrott av telefonsamtal från Jennie:-) och hämtade två trötta barn. När vi kom hem satt jag mest och gjorde massa administrativt familje jobb. Både på dagis, skolan och fritids satt de lappar om allt möjligt. Föräldramöte, informationsmöte, fotografering, tidigare stängningsdagar, dagar då fritids och dagis var helt stängda, studiedagar...sen lite tandläkartider och ändringar av skolskjuts och dagis/fritids tider då jag fått ändrade jobbtider för veckan. Det har jag suttit och grejat med hela eftermiddagen. Fan så tråkigt men sånt som måste göras. Inget ansvar jag vill lassa över på Pontus heller då jag ju har mina jobbtider som varierar så mycket (och får reda på så tätt inpå) och dem har jag ju bättre koll på än han:-)

Tog mig ut på en löprunda innan kvällsmaten och det var så skönt i det fina vädret! (Till skillnad från det väder som var på morgonen)

Nu ska jag sova för imorgon blir det jobb igen. Jobbar dag hela veckan lång så då behöver jag verkligen komma i säng i tid.

//Sofie

07 september 2014

Rhodos 2014

En liten sammanfattning av vår resa tänkte jag ge er här:-)

Vi hade en kanonbra vecka på Rhodos. Första gången vi var där (förutom mamma som varit där en gång tidigare) och jag kan lätt tänka mig att åka tillbaka dit. Vi både på ett hotell som låg en bit ifrån centrum och Rhodos stad så vi åkte en hel del taxi under veckan men det tyckte barnen bara var kul:-)

Gamla stan var underbart fint och mysigt med alla sina affärer och restauranger. Hugo var mäkta imponerad av muren som var runt om hela den gamla delen av stan. Den var häftig:-)

Måste bara säga att barnen var riktigt duktiga under resan och sköte sig så bra. Vilken skillnad att resa med dem den här gången mot sist för tre år sedan! Dels var packningen mycket mindre och smidigare (inga blöjor, välling, flaskor eller vagnar som skulle med) de var så stora och klarade av så mycket själva. Nu gick allt så smidigt och de uppskattade verkligen resan.
Stort plus i kanten att ha med sig ett gäng med fler vuxna också som hjälpte till att underhålla dem, bar dem på sina axlar när de inte orkade gå, tog med dem till poolen när föräldrarna hellre ville gå en sväng till havet...ja ni vet:-)

Hotellet var toppen och med all in clusive var det perfekt speciellt för barnen. Skulle aldrig kunna tänka mig att åka iväg på en sån typ av semester med barn utan all in clusive.

Vi var ute och åt på andra ställen några av kvällar för att få lite variation och det var riktigt mysigt. Drickat var inte det allra roligaste på hotellet men det löste vi med att hitta en bra sportbar som sålde både goda och billiga drinkar:-)

Vi var ett rätt stort gäng som åkte. Det var jag, Pontus, Hugo, Leah, mamma, pappa, Elin, Anthony och Erik. Vi fick ju resan i bröllopspresent och vi kan sammanfatta det med att vi är väldigt nöjda med presenten! Stort tack till er alla:-)

Ja vad har vi gjort annars på resan? Mamma, Erik, Leah och Hugo provade på fiskspa, vi har badat en massa både i poolern på hotellet och olika badstränder vid havet. Vi har shoppat och solat, ätit goda glassar och druckit massa med färsk pressad apelsinjuice. Kollat på urdålig underhållning på hotellet och barnen har varit på minidisco. Spelat en heldel UNO och andra kortspel.

Fejat och Grejat

Så skönt att vi kom hem igår på en lördag och så skönt att vi kom hem rätt skapligt. Vi hann packa upp allt, börja tvätta, handla mat och fylla på i skåpen...så idag kan vi bara ladda inför vardagen som börjar på allvar igen imorgon. Hugo och jag har just skrivit färdigt det sista i hans resedagbok som han fick med sig från skolan. Han har målat och jag har skrivit lite om vad vi gjort under semestern:-)
 
Pontus är ute och klipper gräset och barnen leker med sina leksaker som de verkar saknat en massa. Själv ska jag snart bege mig ut på promenad ihop med Cissi. Behöver röra på fläsket igen efter en vecka med all in clusive där det serverade alldeles för god glass:-)

//Sofie
Hugo och Erik köpte matchande bakettröjor på Rhodos och Leah och jag köpte klänningar i samma stil. Försökte föreviga det hela. Gick sådär..:-) 

06 september 2014

En vecka sen sist

Jag lever! Har haft en superbra vecka på Rhodos och sitter nu i bilen påväg hem. Internet har det varit lite si och så med därav att det inte blivit några inlägg här. Men det har varit rätt skönt att ha en vecka off från allt som har med internet att göra. Eller ja några stunder har jag lyckats norpa till mig lite WiFi men i det stora hela har det varit skönt att koppla bort allt sånt för ett tag.

Får skriva mer när jag är hemma igen sen.

//Sofie