30 november 2014

En sovardag

Natten till idag kunde ju varit roligare. Kände mig lite halvkrasslig redan igår kväll så bestämde mig för att gå och lägga mig tidigt. Sen kom den med dunder och brak, febern. Usch vad hemskt det är. Ena stunden vrålsvettas och nästa känns det som man ska frysa till is. Höll på hela natten så på morgonen fick jag ringa och sjukanmäla mig till jobbet.

Kändes lagom kul en söndagsmorgon. Får alltid dåligt samvete när jag ringer mig sjuk och speciellt nu när det var söndag. Men vad ska man göra? Snälla jobbarkompisar som sa att det skulle ordna sig ändå och det hoppas jag verkligen att det gjorde med.

Dagen har spenderats i sängen för min del. Sovit, sovit och sovit. Varit vaken till och från. Tog mig upp till soffan en sväng men somnade där framför tv:n. Men nu känner jag mig mycket bättre! Sömn är den bästa medicinen ever!

Barnen sover och jag ska väl snart göra det med. Igen. Ska jobba kväll imorgon och hoppas innerligt att jag ska vara på benen tills dess. Som det känns nu borde jag vara det men man vet ju aldrig.

Hoppas ni andra haft en roligare söndag och första advent än vad jag haft.

//Sofie 

29 november 2014

En dag i Jönköping

När mamma och Elin hämtat upp mig och barnen här hemma imorse så styrde vi bilen söder ut mot Jönköping.

Där väntades först torghandel. De har torghandel varje lördag i Jönköping och det är en stor torgmarknad. Leah hittade ett par jobbarbyxor i sin favorit färg så de fick följa med hem:-) Blev även lite annat smått och gott handlat innan vi gick in och fikade och värmde oss.

Det ligger ett fik precis bredvid torget som en kyrka driver. Kanonfina mackor och kakor för billig peng. Lekhörna hade de med så tummen upp för det!

Sen begav vi oss till en jättestor loppis. Eriks hjälpen som driver den och den är hela 4000 kvm stor. Mitt inne på loppisen hade de en lekgrej (såg ut som såna de har på lekland) som var poppis för alla barnen.

Medan barnen lekte så fyndade jag vita spetsgardiner och en julduk. Ett par skridskor till Hugo hittade vi också. Men det verkliga fyndet hade vi inte plats att ta med hem. Hade vi haft det hade jag köpt den direkt. En chiffonje i barnstorlek! Hur fin som helst och för bara 350 kr. Åh den hade jag velat köpt! Hur ofta springer man på något så fint? Men men det blir någon annan som får glädjas åt att ha den hemma hos sig. Tyvärr...

Efter loppisbesöket så blev det en snabbis inne på A6 för matintag innan vi åkte hem igen. Det var så galet mycket med folk där inne så var skönt att åka därifrån.

Nu blir det varmackor till kvällsmat här hemma och sen bara ta det lugnt. Känner mig inte hundra i kroppen plus att en jobbdag med delad tur väntas imorgon. Behöver samla krafter till det.

//Sofie

Tidig lördagsmorgon

Att behöva gå upp till ljudet av väckarklockan en ledig lördag känns sisådär men vi ska ju åka iväg på roligheter så det är rätt okej ändå:-) 

Igår var det fullt ös medvetslös så det hanns inte med någon uppdatering här. Jag jobbade och var sen och tränade. Därefter hem för att upptäcka att allt varmvatten var helt slut! Åh vad jag ångrade att jag inte duschade på gymmet! Ner och tände i pannan, stängde av alla värme i huset för att det skull hinna bli lite varmt vattnet så jag kunde duscha. Hade inte så jättegott om tid på mig då det vaknades julbord med jobbet. 

Dessutom hade jag några jobbärenden som jag skulle göra innan jag kunde åka och möta upp de andra för julbord så var tvungen att bli klar rätt skapligt. Och det lyckades jag faktiskt med:-) Hann även med att plocka upp Emelie innan vi åkte för fördrink hemma hos chefen för att sen transportera oss vidare till julbordet/showen, 

Jag är inte alltid så glad över mitt jobb (som att jobba helger och storhelger...hatar det som bekant) men jag jobbar med världens bästa gäng så det vägs upp att det alla gånger! Så skönt att vi är en sån bra jobbgrupp och har så kul ihop. Det är värt mycket! 

Blev dock en tidig kväll för mig då jag åkte med Emelie hem och hon skulle upp och jobba idag men det gjorde inte så mycket. Känner det nu att jag behövde de där timmarnas sömn jag med som skulle upp rätt skapligt idag. 

Nu ska jag äta klart min gröt för att sen göra mig och barnen klara (ja Leah sover fortfarande. Gör ont i mammahjärtat att behöva väcka henne när hon är ledig så jag hoppas hon vaknar av sig själv snart) innan vi blir upphämtade av mamma och Elin. 

Får skriva mer ikväll! 

//Sofie 


27 november 2014

Tack för idag!

Nu går jag snart och lägger mig. Är så in i norden trött! Haha "så in i norden" när användes det uttrycket sist egentligen? Tur jag väcker gamla uttryck till liv så här på torsdags kvällen:-)

Min torsdag har bestått av jobb, träning, pepparkaksbakning (och jag smakade ingenting! Känner mig stolt), tvätt av barnens skitiga ytterkläder (en liten gnutta anledningen till att även jag skulle kunna tänka mig snö är för att slippa smutsen och allt grus som dras med in hela tiden. Jag tvättar barnens ytterkläder flera gånger i veckan nu när vädret är så här...) och ja så har det säkert hunnits med mer saker idag men inget jag orkar dra här och nu.

Jag är trött. Ska upp tidigt imorgon igen men då är det ju fredag! Får vara ledig en dag innan jag ska jobba på söndag igen men men det överlever jag:-)

Nu ska jag ta och läsa några rader innan jag somnar. Natti natti på er!

//Sofie

Julklappsjakt

Jag har faktiskt redan köpt de flesta julklapparna sen tidigare (leksaks rean efter sommaren gav jackpot) men har några kvar. Har suttit idag och letat runt på nätet. Leah har jag kommit på flera olika bra saker att köpa till men de idéerna har blivit snodda av andra som också vill köpa julklappar till henne så jag har fått tänka om.

Efter lite surfande så hittade jag den! Åh så himla bra, den kommer passa henne perfekt:-)

På hennes dagis har de nämligen arbetat mycket med andra länder och kulturer (så himla bra tycker jag) och Leah suger åt sig. Det senaste är flaggor. Hon kollar i böcker/på datorn efter olika flaggor som hon sen målar av. Jättepoppis är det här hemma så vad glad jag blev när jag hittade den här:

Den kommer från Oskar & Ellen och verkar vara så bra. Det finurliga är att man kan köpa till flaggor som barnet kan sätta fast vid de olika länderna. Ja det fanns även andra saker att köpa till om man vill (har råd) så som djur, byggnader,landmärken, människor och namnen på huvudstäderna. Jag valde att köpa till flaggorna så kan man ju köpa till det andra vid andra tillfällen.

Tror även Hugo kommer uppskatta den här då han också är väldigt intresserad av världen. Han har ju en jordglob som han fick i födelsedagspresent och den snurras det på flitigt av både bror och syster Gustavsson.

Ett tips om det är någon annan som har ett barn att köpa julklapp till som också tycker om världen och kartor:-)

Ett annat tips som jag bara måste ge är det här! Har läst massa om den här surfplattan som är till barn och den har fått jättebra recensioner. Såg att de reade ut den rejält inne på Lekmer.se så om det är någon som går i tankarna på att köpa en sån kan man ju slå till att köpa en där och nu, - 64% är bra rea det!



Nu återstår bara att komma på en julklapp till systeryster sen är alla klapparna klara. Så skönt! Vi har ändrat lite på det här med julklappar i år så det blir inte så många att köpa. Väldigt skönt faktiskt. Ingen blir utan julklapp men det blir färre klappar för oss vuxna. Barnen är ju de viktigaste att köpa till tycker jag.

Våra barn har ju dessutom så många omkring sig som ger dem julklappar så Pontus och jag har faktiskt inte köpt speciellt många till dem i år. Det blir som överflöd bara. Bättre och välja ut något bra att köpa till dem som de verkligen önskat sig eller kommer bli väldigt glada över att få. Som en världskarta att ha och lära sig om världens alla länder och flaggor. Det kommer bli perfekt det:-)

Hur gör ni med julklappar? Köper ni till alla i familjen/släkten eller har ni också begränsat?

//Sofie 

26 november 2014

Hitta Nemo premiär!

Japp jag erkänner, jag har aldrig sett "Hitta Nemo". Men det ska Leah och jag råda bot på. Hugo följde med en kompis hem efter skolan (så stor han är!) så vi är själva hemma. Passar på att ha lite mor och dotter tid och Leah bestämde att vi skulle se på film. Bara och lyda:-)

Jobbade kort dag idag. Hann även med att köra ett pass på gymmet då jag hade en så lång rast (egentligen ett helt värdelöst jobbpass. Lång rast och sluta tidigt ger ju inte många timmars jobb men men). Hade inte tränat på 5 dagar så skönt att vara igång igen. Tiden räcker inte alltid till för att hinna träna men jag försöker verkligen prioriterar träningen men ibland går det helt enkelt inte. Men idag gick det!:-)

Senare ikväll ska jag iväg och se LHC möta Leksand med pappa och Erik. Kul då det var ett tag sedan sist jag var på en match.

Men nu ska jag ägna mig åt filmen som precis ska till och börja!:-)

//Sofie

25 november 2014

Det går i ett

Ja tjena den här dagen bara försvann som ingenting. Kom på igår att jag inte har något annat tillfälle än idag för att göra adventsfint så det har jag och Leah roat oss med idag. Blev både städat, tvättat och putsat innan grejerna fick komma fram. Måste ha det rent och fint innan gardinerna, stakarna, stjärnorna, kuddfodralen och allt annat adventspynt får komma fram:-)

Räkningarna blev också betalda innan ett kvällpass på jobbet väntade. När jag kom hem därifrån hade Pontus satt igång med storstädning av köket. Jag putsade ju fönstren där inne idag med så hela köket kommer glimma ordentligt när det är klart:-)

Nu ska jag ta och göra mig i ordning för natten faktiskt. Ska lägga mig och läsa en stund innan lampan släcks. Imorgon är det upp tidigt igen. Gäsp...

//Sofie

24 november 2014

Gårdagen

Al Pitcher var sååå bra igår! Jag hade på allvar ont i magen när jag vaknade imorse. Så bra var det:-) Åh skulle verkligen vilja gå på stand up oftare! Helt underbart att bara få sitta och skratta i 90 minuter. Det behöver man verkligen få göra titt som tätt! Och den här gången kom vi i tid så slapp bli mobboffer under hela showen:-)

Innan showen började var vi som sagt på en pub som låg i närheten och hade det bra. God dricka och god mat serverades där. Jag tog fish and chips och den var bland den bästa jag ätit! Synd bara att jag inte var så hungrig men vad gjorde det jag hade ju Pontus med mig:-)

Idag efter vi ätit god hotellfrukost och gjort oss klara för en sväng på stan innan hemfärd så upptäckte vi att det både spöregnade och tokblåste. Vi letade istället upp ett köpcentrum som vi spenderade lite tid innan vi pkte hemåt. Pontus hittade ett par skor han slog till på och köpte (kors i taket) och sen blev det varsina vantar handlade till barnen. Var ju fel dag att shoppa på lönen kommer ju in på kontot först imorgon:-) Men det var väldigt lite folk i affärerna så det var ju positivt.

Mysigt att komma hem till barnen igen. Mamma har varit snäll och varit barnvakt när vi varit iväg. Det tackar vi för♥

//Sofie

23 november 2014

På plats i Växjö

Då var vi på plats här på hotellet i Växjö. Eller ja vi har varit här ett litet tag. Så fort vi kom fram letade vi först reda på ett ställe att äta då jag var vrålhungrig. Blev en kebab på en pizzeria i närheten av hotellet. Hungrig som jag var bara tryckte jag i mig maten och har haft matkoma sen dess. Inte så smart:-)

Nu har vi fräschat upp oss och ska gå ner till en pub som ligger i närheten. Tanken var att vi skulle äta innan vi ska på showen men vet i tusan om jag får i mig någon mer mat. Men något gott att dricka ska nog allt kunna slinka ner:-)

Trevlig söndag (känns dock som lördag här hos oss) kväll på er! 

//Sofie

22 november 2014

Jobbhelgen avslutad!

Känns lyxigt att bara jobba fredag och lördag när det är jobbhelg. Får i och för sig jobba igen söndagen nästa helg men det känns rätt bra ändå:-)

Gick delat idag så var hemma en sväng mitt på dan. Gunnar har varit här och hjälpt Pontus sätta upp gipsskivor i taket. Hade tänkte tränat på de lediga timmarna men var hemma och var social istället. Se om jag kan hinna med ett pass imorgon istället innan vi ska åka.

Imorgon åker nämligen Pontus och jag iväg för att spendera en dag och natt i Växjö. Vad ska vi då göra i metropolen Växjö? Jo vi ska gå och se Al Pitcher och sova på hotell. Fick det i födelsedagspresent av Pontus så det ska bli roligt:-) Lyxigt att bara få bo på hotell och sova ut. Vi var ju och såg Al Pitcher i Linköping för två år sedan (tror jag) och det var en jättebra show då så hoppas på liknande imorgon!:-)

Nu ska jag ta mig något att äta och slöa i soffan innan ögonen stängs igen för natten. Är rätt trött faktiskt så blir nog ingen sen kväll för min del. 

//Sofie

21 november 2014

Snart jobbdags!

Jag har varit ledig i två dagar nu och de har varit fullbokade så det har gått i racerfart!

Igår var vi ju hos tandläkaren som sagt. Leah var så nöjd och glad efteråt. Det enda var ju att tandläkaren sa att hon hade så fina tänder att hon inte behövde komma tillbaka förrän hon fyllt 6 år. Då åkte Leahs underläpp ut och hon frågade med darrande röst varför hon inte får komma när hon är 5 år för hon tycker ju om att gå till tandläkaren:-)

Sen blev det lekdejt med familjen Renvaktar-Qvist för hela slanten. Ja gud vi var inte hemma förrän vid sju på kvällen. Då var det bara in och byta om för sen väntade ett pass på gymmet. Hade sällskap av Noomi så det livade upp träningen:-)

Idag har vi haft lunchsällskap av Emma, Hugo och Wilma. Barnen lekte så bra och vi fick prata av oss.

Nu väntar jobbet på mig. Men känns helt okej för jag jobbar bara ikväll och sen imorgon delat men är ledig söndag och måndag. Kommer bli skönt! Pontus och jag ska iväg på äventyr. Får berätta mer om det senare.

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka till jobbet.

//Sofie

20 november 2014

I väntan hos tandläkaren

Äntligen är dagen här! Som ligger Leah längtat och väntat. Vad för spännande ska hon då få göra? Åka karusell? Leka på lekland? Köpa glass i stora lass? Nej vi är hos tandläkaren och väntar på vår tur och Leah är så glad och förväntansfull. Tänk om en annan var det också när man ska till tandläkaren :-)

Efter vi varit här ska vi åka hem till Cissi med familj och umgås lite. Längesen sist nu vi sågs så det ska bli kul!

Innan idag har Leah och jag mest varit hemma och grejat. Jag städade av nere i källaren (eller börjat i alla fall) för usch så skitigt det är där nere. Även hunnit med att städa av det värsta uppe i huset.

Nej nu ska jag vara lite social här i väntrummet innan det är vår tur att gå in:-)

//Sofie

19 november 2014

En ledig onsdag

Så skönt med en ledig dag mitt i veckan:-)

Passade på att ha en promenaddejt med Maria och Elise på förmiddagen. Vi promenerade på bra. Vi gick och kikade på massa hus, speciellt två hus. Både Maria och Daniel samt Malin och Erik flyttar till hus i vår så vi gick förbi dem och tittade:-) Blev även en hel del prat om allt och lite till. Måste ju uppdatera varandra om allt som hänt sen sist.

Eftermiddagen har varit rätt lugn. Barnen har styrt med sitt och jag har pysslat med ett julklappsprojekt. Blir nog att fortsätta med det ikväll också.

Just nu är vi och hälsar på Pontus mormor. Barnen och Pontus spelar kort medan gammelmormor vilar och jag passar på att uppdatera här under tiden:-)

Fanns inte stolar så det räckte men Leahs lilla rumpa fick plats på rullatorn så den får äran att agera stol istället:-)

// Sofie

Missnöjd med skolskjutsen

Det här är fjärde gången sen Hugo började åka skolskjuts den här terminen som de glömmer att plocka upp honom! Bara åker förbi...

Jag är jättenoga att höra av mig till de som kör skolskjutsen så fort jag vet hur jag kommer jobba kommande veckor och ändå blir det missar! Måste ju vara fler som jobba oregelbundet och har barn som åker skolskjuts? Tänk de som hoppar in som timvikarie deras barn måste ju alltid glömmas bort att hämtas, eller? Nu är han i alla fall påväg till skolan. Tror det var chefen själv som satte sig i en taxi och kom och hämtade honom. Så på det sättet är de bra. De är lätta att ha och göra med och väldigt trevliga både de jag mailat med och de som jag har pratat/träffat. Men hela grejen att jag har kontakt med dem är ju för att de ska skjutsa mitt barn till skolan och när det glömmer bort det så skiter sig ju hela grejen liksom.

Jaja hoppas det var sista gången. 

Något positivt är att jag vaknade upp med en mycket bättre rygg idag! Fick så hemskt ont i nederdelen av ryggen igår. Brukar ju kunna få det men det här var något brutalt. Jag gjorde en dum förflyttning i jobbet och sen därefter när jag var och tränade kände jag så smått att värken blev värre. Tränade ben och rumpa igår så lite konstigt att jag kände av ryggen men tror det berodde på den inte allt för genomtänkta förflyttningen jag gjorde och sen kom värken mer och mer och det var efter jag tränat.

Men idag känns det bättre så det är så skönt! Igår kväll var vi även på utvecklingssamtal på Leahs dagis. Farfar var här och underhöll barnen under tiden. Tycker det är så roligt och intressant att få höra hur det går för barnen. Det som värmer i hjärtat mest är att höra att våran fina Leah är en sån bra kompis. Hon bryr sig om alla och kan leka med alla. Det känns så bra♥

Nu ska vi göra oss redo för dagen här hemma:-)

//Sofie

18 november 2014

Skulle haft en tv i sovrummet

Hur ofta har jag inte tänkt det? Som nu när Leah fått en idé om att hon inte vågar vara ensam på övervåningen när hon ska somna. Hur gött hade det inte varit om vi haft en tv i sovrummet då? Alldeles jättegött hade det varit:-)

Det är ofta jag missar tvprogram för jag känner att jag behöver komma i säng. Då hade det också varit så skönt om vi haft en tv i sovrummet. Tänk och bara få bädda ner sig i sängen och slökolla på det man vill se och skulle man somna ligger man redan på rätt ställe. Dator i sängen är bara bökigt och kolla på telefonen gör jag heller aldrig. Nej en tv vore perfekt! Det får det nog bli någon gång. Kanske passa på när det är mellandagsrea sen, smålänning som jag är:-)

Förövrigt så här roligt har jag det sittande på golvet i sovrummet (utan tv) i väntan på att Leah ska slå igen sina blå.

//Sofie

17 november 2014

Snart börjar det!

Det är inte ofta jag längtar eller ser fram emot ett tvprogram men ikväll har "historieätarna" premiär och det ska bli kvällens höjdpunkt!

I väntan på att det ska börja ska jag...ligga i soffan och pilla navelludd. Typ.

Har grejat och stått i så det räcker för idag så ska bli skönt att bara ha soffhäng ikväll:-)

Jobbat, tränat, hämtat barn och varit social med Noomi med familj. Hugo fick följa med Emilio hem efter skolan idag så jag och Leah hämtade honom där och blev kvar en stund. Mycket trevligt:-)

Sen har kvällen bestått av matlagning, lite tvättning och lite dammsugning och till sist nattning av kidsen.

Åh nu är det bara en halv timme kvar innan det börjar. Så roligt! :-)

//Sofie

16 november 2014

En mysig söndag

Har haft en väldigt mysig söndag. En sån lugn och skön dag har det varit, inte helt fel dagen efter:-)  

Hugo och jag sov ju över hemma hos mamma och pappa. Blev kvar där till efter lunch då Elin och Lasse var förbi en sväng. Hugo lekte så dant med Lasse så det var fullt ös. Vi hade även fotosession med Lasse. Gick sådär då det var mycket bus men några bilder fastnade både han och Hugo på:-) 


När vi kom hem sen så tände vi en brasa och grillade korv till middag hela familjen. Så himla mysigt och så skönt att kunna tända och elda i öppna spisen. Blir sån härlig värme i huset. Sen slängde vi oss i soffan och glodde på "Pettson och Findus". Väldigt lugn dag har det varit. Precis vad vi alla behövde. 


Hugo hittade ett schackspel hemma hos mormor och morfar som han tyckte vi skulle spela. Gick sådär. Det tragiska var ju att Hugo hade mer koll på hur man fick flytta pjäserna än vad jag hade. Men det slutade faktiskt med att vi hittade på egna regler och spelade efter dem istället. Mycket roligare, och enklare:-) 


//Sofie 

Återträffen

Åh hade en så rolig kväll igår! Hade inga direkta förväntningar innan men kvällen blev superrolig:-)

Vi startade redan vid halv fyra hemma hos Malin. Vi drack bubbel och goda drinkar samt lekte lek. Det var Malin, Maria och jag och sen kom även Josefin och Jenny förbi från det gamla gänget:-) saknade dock Emelie!

Även Zackie (eller Jackie som hon numera kallas. Fast heter egentligen Jaqueline) dök också upp på festen sen. Åh så roligt! Vi hängde ihop som Bill och Bull under hela högstadiet men sen gled vi från varandra. Lever så olika liv nu men ändå så var det precis som förr när vi sågs:-)

Så roligt att träffa alla och uppdatera om hur man har det i livet. Alla var så glada och minglade runt och hade det trevligt. God mat och dricka fick vi också:-)

Mitt lag lyckades även vinna en tipspromenads tävling som anordnades så vi fick varsin jäger att fira med:-)

En väldigt rolig och trevlig kväll var det. Roligt att se alla igen. De flesta hade jag inte sett sen vi slutade för 10 år sedan så lite har ju hänt i våra liv. Väldigt bra initiativ av de som tog tag i och anordnade det hela!

//Sofie
Vinnarlaget 

15 november 2014

Avgångsår 2004

Ikväll blir det klassåterträff med gamla högstadiegänget. Tänk att det är 10 år sedan vi gick ut nian och grundskolan, galet!

Hugo är på sin första LHC match ihop med morfar och morbror. Skär lite i hjärtat att jag inte kunde följa med men det kommer ju fler matcher. Hoppas han får det roligt! Så både Hugo och jag ska sova hemma hos mamma och pappa inatt då det blir smidigast för oss.

Pontus och Leah får det lugnt och skönt utan Hugo och mig hemma:-)

Nu ska jag piffa till mig det sista innan jag ska ge mig av till Malin. Vi är några som ska samlas där en liten stund innan vi ska iväg till själva festen. Party party!

//Sofie

Somnade tidigt

Det måste varit en hård arbetsvecka för jisses så trött jag var igår! När jag och barnen kom hem så hann jag somna till på soffan en liten stund och sen på kvällen däckade jag återigen i soffan. Somnade vid 19 och vaknade när Skavlan började. Såg klart det och sen gick jag upp och sov tills Leah väckte mig vid 06.30 nu på morgonen. Utvilad och pigg:-)

Tur det för igår kändes det verkligen som jag hade något på gång i kroppen. Fick huvudvärk och ja kände mig inte alls pigg. Kanske det som var orsaken till mitt sovarmarathon?

Förutom jobb så hann jag med att träna även igår. Hade en lång rast så kunde åka då och träna, så det var skönt.

Jag startade dagen här hemma med att riva ut alla sängkläder, hänga ut täcken, kuddar och mattor för vädring och nu väntas städning! Fy har velat ta tag i det länge då hela huset känns så smutsigt så ska ta och damma av, städa toaletterna, ta golven och bädda rent idag i alla fall. Skulle vilja ta en sån där riktig storstädning men det tar ju sån tid och det har jag inte den här helgen. Får kanske bli innan advent om jag hinner.

Hoppas alla får en fin lördag!

//Sofie 

13 november 2014

Torsdag den 13 november 2014

Är snart över. Min dag har bestått av jobb men jag slutade skapligt så det var skönt. Passade på att ta med Hugo till frisören så han är nu också nyklippt och fin. Bara föräldrarna kvar sen är vi snygga i håret hela familjen:-)

Hunnit med att träna även idag. Blev en timmes hårdkörning för magen och ryggen. Benen känns faktiskt bättre idag! Fortfarande lite träningsvärk men nu har den gått ner till en mer normal nivå. Min lille träningskompis var ju på gymmet idag med så det var extra kul att träna idag:-)

Ikväll så har jag träffat Noomi en sväng. Vi tog oss en promenad runt stan och pratade av oss. Riktigt skönt!

Nu ska jag ta och förbereda mig för natten. Imorgon ska det upp tidigt igen men sen tar vi helg! :-)

//Sofie

12 november 2014

Jobbkväll väntas

Precis tänt alla lamporna i fönstren. Klockan är bara lite över tre men det är redan så mörkt. Jag tycker om mysbelysning och tänder lamporna i fönstren så fort det mörknar,oavsett årstid:-)

Ska jobba snart. Väntar på att Pontus ska sluta sitt jobb så byter vi bara av  varandra här hemma.

Leah och jag har haft en mysig förmiddag tillsammans. Var och lekte i en lekpark inne i stan en stund. Leah fick även sitt hår klippt då vi hittade en ledig drop in frisör. Luggen blev kortare så nu ser hon igen:-)

Hann med lite mathandling också innan vi åkte hem och åt lunch. Efter det har vi mest segat i soffan. Min träningsvärk i benen är ta mig tusan ännu värre idag. Jag har helt ärligt aldrig varit med om något liknande! Armarna känner jag också av sen gårdagens träning men det är ju normal träningsvärk.

Jag kan inte gå normalt. Det ser ut som jag skitit på mig när jag tar mig fram. Trappor är jättejobbiga att gå i, det liksom hugger tag i benen så det nästan känns som de bara ska vika sig under mig. Hoppas det har släppt till imorgon för det här är ju löjligt.

Nu ska jag hoppa i mina snygga jobbkläder och hoppas mina ben inte gör för ont när jag ska jobba.

//Sofie

11 november 2014

Jag vill sova ZzZzZzZ

Så trött man kan vara då! Slår man upp trött i en synonymordbok får man upp mitt namn:-)

Var inne på hälsokosten för några veckor sedan och fick blutsaft rekommenderat när jag berättade om min trötthet. Provat det nu ett tag men nja jag märker ingen större skillnad. Kanske dags att testa lite D-vitamin tillskott?

Har hunnit med att jobba och träna idag. Men gud vilken sjuhelvetes träningsvärk jag har i mina ben sen gårdagen! Har aldrig varit med om något liknade. Gör ont när jag går, ska sätta mig ner eller bara köra bil. Så det blev att kör armar och axlar idag och låta benen få vila.

Skulle sätta mig och framkalla bilder men tror ni skiten fungerar? Var bra nära att datorn åkte ut genom fönstret kan jag säga. Hatar kombinationen datorer och strul! Vill ni se mig fly förbannad ge mig en dator som inte fungerar.

Imorgon jobbar jag kväll så ska bli skönt att slippa gå upp alldeles för tidigt. Nu behöver jag bara gå upp tidigt.

Satt och slösurfade solresor förut. Inte för vi vare sig har tid eller råd men man måste ju få drömma sig bort i detta mörka novemberväder. Tror en solresa skulle råda bot på min trötthet. Lätt att det skulle. Kan man inte få solresa på recept? och betald? Det vore något det. Då skulle väl hela Sverige utvandra vinterhalvåret:-)

//Sofie



Bild från vår Rhodos resa. Tycker bilden är så rolig för Erik ser ut som en jätte bredvid oss andra:-) 



10 november 2014

Trötta ben

Var och tränade förut och körde ben och rumpa. Jag var så trött i benen efteråt att det var jobbigt att trycka ner kopplingen i bilen när jag skulle köra hem. Blir spännande att se hur morgondagen blir när det redan tar emot i benen. 

Annars har det jobbats idag. Jobbar dag imorgon också så kvällen lär inte bli så sen för min del. 

Hade så mycket energi när jag kom hem från jobbet. Städade av det värsta här hemma och satte mig och sydde i ett par knappar i några kläder som jag tänkt göra länge men som aldrig blivit av. Förutom det har jag tömt mobil och kamera på bilder och det tog några timmar. Men nu är det gjort!

Jag har lyckats komma på ett par julklappar med som jag egentligen skulle vilja börja med redan nu men det får va för idag. Är ju faktisk ett tag kvar innan tomten kommer:-) 

Ska gå upp en sväng och hjälpa Pontus på övervåningen med att leka assistent när han sätter upp skivorna på väggarna:-)

//Sofie 

Varför lär jag mig aldrig?

För några veckors sedan så fick jag ett ryck och beställde hem flera klänningar från H&M. Det var ju så länge sen sist jag beställde hem kläder från nätet tänkte jag. Då kan jag ju få hem dem och i lugn och ro få prova dem. Var på jakt efter vardagsklänningar och tänkte att nu beställer jag hem flera så jag har jag att välja på för att sen kunna skicka tillbaka de jag inte vill ha/som inte passar.

Jag kom på rätt snart varför jag sällan beställer hem kläder på nätet och speciellt från H&M.

Dels är storlekar är ett problem för mig när jag beställer över nätet och H&Ms storlekar tycker jag ofta är svåra för ibland får jag ha storlek 40 i ett plagg och en annan gång storlek 36. Så den här gången jag körde på 38 i alla klänningarna för det borde ju passa tänkte jag.

Alla fanns hemma när jag kom till kassan så det var ju positivt. Sen gick det en dag och jag fick ett mail från H&M om att alla klänningarna inte alls fanns hemma utan blev uppdelade på 4 olika paket! Kul...eller inte.

Nu har alla klänningarna kommit (men i olika omgångar) och av totalt åtta klänningar var det en som passade och som överensstämde med bilden på deras hemsida.

Två klänningar var alldeles förstora, två var alldeles för små, en var så kort så den knappt täckte rumpan (då är inte jag speciellt lång) och resten var bara besvikelse då de inte alls var som jag förväntade mig.

Nej nästa gång jag får för mig om att beställa hem kläder på nätet påminn mig då om att jag inte ska göra det. Blir bara dyrt när man ska skicka tillbaka kläderna och speciellt nu då som i H&Ms fall som skickat ut kläderna i 4 olika omgångar vilket innebär att jag får betala returavgift gånger 4! Så himla onödigt. Bättre att prova kläderna i butik:-)

Nästa gång blir det att besöka butiken istället för webshopen

//Sofie

09 november 2014

Firat farsdag

Idag är det alla pappors dag. Stort Grattis till er alla! Särskilt till min egen pappa och mina barns fina pappa. Svärfar får självklart också ett grattis en dag som denna:-)

På morgonen var vi och åt frukost ihop med Pontus föräldrar. Jag och barnen åkte bilen dit medan Pontus tog rullskidorna.

Sen har vi även varit hos mina föräldrar och blivit firat farsdag. Bjöds på middag och Hugo och Leahs tårta som de bakat. Visst blev den fin?

Barnen har lånat mormor och morfars dusch (vi kom på att vi nog inget varmvatten har hemma) och vi ska snart åka hem och ta kväll. Hade en tanke på löprunda men får se om det blir verklighet av den tanken.

Pontus och jag tog en hundpromenad ihop förut. Passade på att gå förbi kyrkogården och tände ljus på mormor och morfars grav. Tände även ett på mammas farföräldrars grav. Var ju aldrig där när det var allhelgonahelgen så fick besöka gravarna idag istället.

Nu ska det spelas UNO här innan vi ska åka hemåt. Det vill jag inte missa!

Tjingeling på er!

//Sofie

08 november 2014

En lördag hemma

Så skönt det varit idag. En lördag som vi inte haft en massa inplanerat på. Bara varit hemma och grejat och pysslat. Jag och barnen har styrt med farsdag presenter (vi ska och gratta både min och Pontus pappa imorgon så det var till dem vi styrt med varsin liten grej) och så har renoveringen av rummet där uppe fortsatt.

Hunnit med att besöka Pontus mormor också vilket var supermysigt. Efter vi varit där drog jag till gymmet. Körde mage och rygg så det stod härliga till:-)

När jag kom hem hade familjen gjort rödingfilé med gratinerat potatismos och broccoli med kallsås. Så himla gott! 

Avslutar kvällen med ett glas vin framför tv:n och hoppas att mitt öga ska bli helt återställt:-)

//Sofie

Ont i ögat

I natt vaknade jag av Leah och skulle gå upp till henne och märkte då att jag var irriterad i ögat. Kändes som jag fått in nån skit i ögat som jag inte fick bort. Lyckades somna om och hoppades att det skulle försvinna men nej det hade det inte gjort.

Åh vad irriterande! Stod länge vid spegeln och försökte se vad det kunde vara men såg inget. Ropade på Pontus som också kollade men inget kunde se. Sköljde ögat flera gånger men det hjälpte inte. Kändes verkligen som det låg en liten liten glasbit innanför ögat någonstans och skavde.

Helt sjukt då Emelie råkade ut för precis samma sak för bara nån vecka sen. Hon fick också ont i ögat bara sådär och det gick inte över. Skit skumt.

Jag tänkte ringa sjukvården men då de har stängt här i stan och jag då eventuellt skulle få åka in till Jönköping eller Eksjö drog jag på det. Kom på att jag kanske kunde gå och se om optikern hade tid att kolla på ögat då de hade öppet idag.

Var där precis när de öppnade och de var så hjälpsamma. Synsam ska det va!:-) Optikern kollade och undersökte ögat länge och noga men kunde inget se.

Hon sköljde ögat några gånger och lite bättre blev det men jag var fortfarande jätteirriterad i ögat. Blev det inte bättre skulle jag åka till akuten så jag fick bli undersökt av en ögonläkare som ju har lite mer avancerade instrument att använda sig av en vad optikern har.

Har haft ont hela dagen men så kom jag att tänka på att optikern sa att det kunde vara något som låg väldigt långt upp under ögonlocket som var orsaken. Satte och började trycka upp på ögonlocket och trycka neråt. Rätt som det var släppte det onda! Måste lyckats få ut vad det nu var som gjorde så ont i ögat.

Är fortfarande irriterand och röd i ögat men det gör inte ont längre. Så himla skönt! Hoppas att det är helt bra imorgon:-)

//Sofie

07 november 2014

Då var det fredag igen!

Veckorna bara försvinner iväg. Det rullar på så fort. Var ju fredag alldeles nyss känns det som och nu är den här igen, inte mig emot:-)

Barnen sover och Pontus håller på och river ut golvet i datarummet. Taket är utrivet det med så snart kan vi *host Pontus* börja göra det fint på riktigt där uppe.

Jag har annars spenderat dagen på jobbet och därefter på gymmet. Så skönt de fredagar Pontus slutar tidigt så jag kan åka och träna direkt efter jag slutat. Då kan man åka hem och slänga upp fötterna på bordet och bara njuta av resten av kvällen sen:-)

Jag är så trött så det händer nog inte så mycket mer ikväll. Njuta av en ledig helg som väntar. Det ska jag göra:-)

//Sofie


06 november 2014

Säsongens första snö är kommen

Och snart försvunnen. Det håller vi tummarna för!

Snö/vinterhatare som jag är blev jag ju inte direkt piggare när jag kl 05.20 imorse tittade ut genom fönstret och såg snöblasket som vräkte ner från himmelen.

Barnen var i alla fall glada och då blev jag också glad. Eller i alla fall mindre bitter över snöhelvetet.

Snöblasket har vräkt ner hela dagen och blivit till slask nästan direkt. Men lite la sig så när vi kom hem från jobb, skola, dagis ville barnen ta till vara på det vita som fanns kvar. Blev både snögubbe och snölykta gjord och även försök till pulkaåkning samt snöskottning (inte så värst nödvändig men Hugo hittade sin snöskyffel så då var han ju tvungen att skotta lite).

Eldat både i pannan och i öppna spisen så ikväll läste vi godnattsagan framför den sprakande brasan i öppna spisen. Så mysigt när hela familjen plus hund och katt låg i ett hav av kuddar framför brasan och läste saga tillsammans. Livet på en pinne♥

En dag som började i ilska över skitvädret slutade på bästa sätt. Nu ska jag slänga ett öga på "Lyxfällan" innan mina ögon stängs av trötthet. Imorgon är sista dagen den här veckan klockan ringer tidigt. Jippie!

//Sofie

Igår

Hann inte med att skriva något mer här igår sen. Blev kvar borta hos grannen tills klockan var nästan nio och sen var det raka vägen i säng för min del då jag var så trött.

Kanske inte så konstigt. Jobbade, tränade, hem och byte om för att sen åka och besöka Pontus mormor. Hon skrämde oss på morgonen så pass att hela släkten åkte till henne i omgångar under dagen men hon piggnade på sig vilket vi är glada för♥

Pontus, jag och barnen åkte dit efter jobb och allt. Barnen tyckte det var roligt och spännande och få se vart gammelmormor bor nu någonstans. Och  gammelmormor tyckte det var väldigt roligt med besök av barnbarnsbarnen. Så roligt att hon fick tårar i ögonen♥

Vi umgicks och spelade kort och såg lite på tv ihop. Barnen hade bland annat gett henne en chokladask som de nästan själva åt upp:-) så de var så glada och nöjda så under besöket. Var i slutet stora tröttheten slog till med dunder och brak så vi fick bege oss av hemåt.

Jag var bara hemma och vände som sagt då jag var på tupperwar party borta hos grannen. Riktigt trevligt och mysigt men jag köpte inget den här gången. Tupperwar är nog inte riktigt min grej. Tycker det finns så många liknande produkter ute på marknaden som jag hellre köper. För billigare peng:-) Men jag hade en väldigt trevlig kväll ändå. Utan att det blev något köp. Tänka sig:-)

//Sofie

05 november 2014

Tupperwar party!

Jissies kom just hem och ska alldeles straxt iväg igen. Tupperwar party borta hos grannen väntas. Passar på att inviga min nya klänning från H&M tillfället till ära:-)

Får uppdatera mer senare ikväll.

Puss och Hej på er!

//Sofie

04 november 2014

Hemma efter en kväll på jobbet

Precis hemkommen från ett jobbpass nu ikväll. Bara till och ladda om för om några timmar ska jag vara där igen.

Jag och barnen har haft en redig slappardag. Så skönt! Bara varit hemma och grejat. Det mest jobbiga (men som verkligen var jobbigt) var när jag kånkade ner 11 flyttlådor fyllda med böcker från övervåningen ner i källaren. Det fick bli dagens träningspass. Det var ett svettigt sådant kan jag meddela men de kom dit de skulle lådorna. Har man en seg man som inte störs av att det står elva flyttlådor fyllda med böcker mitt på golvet så får man helt enkelt flytta på dem själv.


//Sofie
Hugo och Leah är helt inne på Manchester United (kan vara en viss morbror som påverkat) just nu och då får även fotbollskläderna användas som pyjamasar:-) Leah frågade mig häromkvällen varför Zlatan inte spelar i Manchester United? För skulle han göra det skulle Manchester United var världens bästa lag. Undrade om de inte var det nu men nej för de har ju inte Zlatan i sitt lag och Zlatan är ju världens bästa fotbollsspelare och spelar inte han i laget så kan de inte var världens bästa lag. Så logiskt! 

Vill sova mer!

Men nej. Två morgonpigga barn som väckte mig och kanske lika bra det, Ett av dem ska ju faktiskt iväg till skolan:-)

Herre gud gårdagen gick i ett! Inte en chans att jag skulle hunnit kika in här tyvärr. Jag jobbade, tränade, storhandlade mat, hämtade barn, hem och bakade egen pizza, åt pizzan vi gjort, mamma kom för att vara barnvakt och vi åkte iväg till Linköping för att se "Trollkarlen från Oz" med Glada Hudiksteatern.

Föreställningen var jättebra. De är så duktiga och fint budskap hade föreställningen också! Får ni chansen så gå och se. Såg på våra biljetter att jag hade köpt dem redan i februari i år och att det redan då var få biljetter kvar så kanske inte är så lätt att köpa några biljetter till det nu men ni som har biljetter och ska gå ni har något kul att se fram emot:-)

Nu ska jag packa gympaväska innan skolbussen dyker upp!

//Sofie 

02 november 2014

Laddad för en ny vecka

Då var den här helgen till enda. Så fort dagarna går! Men känner mig rätt redo för en ny vecka med jobba, skola och dagis.

Barnen sover och jag sitter och kollar på "I huvudet på Gunde Svan". Väldigt bra program! Men såklart är det reklamavbrott så jag passar på att kika in här under tiden:-)

Poker och jag var ute och sprang milen förut. Eller ja det blev nästan en mil. 9.5 km för att vara exakt. I spöregn. Så det kändes rätt skönt att komma in i värmen och maten var färdig och framdukad.

Imorgon ska vi på roligheter på kvällen. Vi ska och se "Glada Hudik" gänget och deras senaste föreställning. Ska bli så kul! Bra start på veckan:-) Men innan dess så vankas det jobb. Bara till och ställa klockan sådär jobbigt tidigt igen.

//Sofie 

Girls Night Out

Hade en jätterolig kväll igår! Blev mycket skratt och många goda drinkar:-)

Började kvällen hemma hos Emelie som gjort det så fint och mysigt. Vi dukade upp med lite olika plockmat som vi åt. Jättegott och jättesmidigt! Alla tog med något så ingen behövde stå med maten ensam. Perfekt.

Kvällen gick så fort bara! Vi satt och spelade olika spel, dansade, sjöng och drack lite till och vips var klockan så mycket så vi skulle åka iväg in till stan.

Vi hade köpt biljetter till parkhallen som hade halloween jippo. Drängarna spelade bland annat. Tyvärr inte så jättemycket folk men vi hade det trevligt ändå:-) blev att vi kom ifrån varandra där inne som det ju kan bli. Hade i alla fall superkul och träffade på massa roligt folk.

Det enda läskiga var när jag skulle åka hem. Pontus skulle komma och hämta upp mig så jag gick ut från parkhallen och skulle gå upp till storgatan där han skulle möta upp mig. Jag hann bara komma ut från parkhallen så var det en kille som började kolla jättekonstigt på mig. När jag bara ignorerade honom började han gå efter. Alltså han var påväg åt andra hållet men vände och började gå efter mig...fy så rädd jag blev. Tog upp mobilen (som såklart signalerade låg batterinivå) och ringde Pontus under tiden jag småsprang upp mot storgatan. När jag ökade farten gjorde även killen bakom det. Inte en jävla människa på hela vägen (ingen lång bit att gå men kändes som det då) men när jag kom fram till statt så stod det en massa taxibilar och andra festglada människor och då vek han av mot ett annat håll och så kom Pontus nästan direkt och hämtade upp mig.

Fy alltså vad skakis jag blev. Man hör ju om massa överfall och otäckheter hela tiden så inte så konstigt. Kändes ändå tryckt att jag hade mobilen med mig och kunde ringa men nästa gång kommer jag inte att gå själv eller för den delen låta någon kompis gör det!

Varit lite småseg idag men känt mig rätt pigg ändå. Plockat och grejat här hemma. Ska ge mig ut på en springtur ikväll. Igår blev det ett pass på gymmet. Igen. Måste skärpa till mig och ta mig ut och springa lite för att variera träningen. Löpning är ju rolig:-)

Nu kom visst Emma och Krille på besök så ska gå och vara lite social.

//Sofie

01 november 2014

Vilken klänning ska jag ha?

Ikväll väntas middag och utgång! Blev lite halvspontant sådär så det ska bli superkul! Det bästa är ju att typ alla kan för ovanlighetens skull. Brukar alltid vara någons jobbhelg eller att någon är iväg på annat men ikväll så blir det av!:-)

Blir jag, Emelie, Maria, Malin, Tina, Micaela och Elin. Ska ses hemma hos Emelie först för lite mat, prat och dricka för att sen åka in mot stan.

Har dock beslutsångest för vilken klänning jag ska ha! Skor blir mina fina Jeffrey Campbell men klänning är svårare. Står nog mellan dessa två. Tror jag. Åhh jag kommer väl bestämma mig i sista sekund innan jag måste åka. Som vanligt:-)

Har annars försök fixa till min extrema utväxt. Gick sådär. Eller det blev bättre än vad jag trodde men ja jag är inte helt nöjd med resultatet. Därför jag sista åren alltid gått till frisören när det kommer till att snygga till färgen i håret. Blir aldrig bra när jag ska ge mig på och göra det själv. Men idag hade nöden ingen lag!

Plocka undan i datarummet också så snart ska renovering där sättas igång. ÄNTLIGEN! Målet är att det ska bli klart innan jul. Men vi får väl se. Skönt att det är påbörjat i alla fall. Sakta men säkert så:-)

Mina barn bråkar visst så jag får ta och sluta blogga. Ha en fin fin lördag nu alla!

//Sofie