28 februari 2015

Struntar i melodifestivalen

Är så himla trött så orkar inte ens vara uppe och se mellon. Förkylningen har tagit ett stadigt grepp nu ikväll igen. Bäst å sova så jag orkar med en hel dags jobb imorgon.

Har jobbat idag med och efter jag slutat åkte jag till barnen som är hos svärmor. Även Emma och Ville är där då Sarah och Krille också är med upp till dalarna. Massa bus och lek blev det. Vi bakade egen pizza som vi åt ihop innan jag hjälpte barnen i sina pyjamser. Sen sa jag god natt till dem och åkte hem till vårt tomma hus. Eller nja helt ensam är jag ju inte. Har världens mest sociala katt hos mig. Så mysigt❤

Men nu blir det sängen för att ha en chans att få vakna upp skapligt pigg imorgon så jag orkar jobba min delade tur.

Slänger upp en bild på legobyggarna från idag☺

//Sofie

27 februari 2015

Kebabkväll

Pontus är iväg på sitt skidäventyr och barnen är på plats hemma hos farmor. Jag har precis försökt mig på att äta upp en hel kebab med bröd. Jag misslyckades men mätt är jag☺
Har jobbat ikväll och kom hem för bara en stund sen. 

Var så himla hungrig så bara tryckte i mig maten. Kanske därav min matkoma.

Ska nu se på medaljutdelningen från herrarnas stafett. Duktiga de svenska herrarna var! De krigade för fullt men tyvärr räckte det inte hela vägen. Johan Olsson är ju helt vansinnigt bra! Nu håller vi tummarna för de sista tävlingarna i VM. Så tomt det kommer bli när det är över. Som alltid när det varit något mästerskap...

Och min lilla förkylning har lagt i en högre växel igen tyvärr. Usch näsan har runnit hela kvällen och nu innan jag slutade jobba bara slog det mot mig. Tung i kropp och huvudet och så lite hosta på det. Suck...jaja bara å bita ihop. 

Blir sängen tidigt ikväll. Men först lite prisutdelning.

Nu börjar det!
//Sofie 

26 februari 2015

Våren du är välkommen!

Hela eftermiddagen har barnen spenderat ut i sandlådan i detta fina vårväder som varit idag😎 Själv har jag inte varit ute så mycket. Morgonen startade jag med att sätta igång å storstäda huset denna lediga dag. Blev klar lagom tills skidorna och stafetten började. Åh så roligt med en silvermedalj! Norskorna hade vi inte en chans mot idag men en silvermedalj är fint det med☺ LHC slog ju till med vinst igår också så det här har varit riktigt bra dagar i sportens tecken.

Nu sitter jag och laddar för ett träningspass. Box blir det ikväll! Känner mig lagom pepp. Är verkligen inte helt hundra i kroppen. La mig och sov en stund nu på eftermiddagen till och med så får väl se hur passet går. Hatar att inte känna mig som vanligt! Segdragen skit det där som cirkulerar runt balnd alltå alla nu. Pontus har varit hemma både igår och idag men han mår som vanligt nu säger han. Hoppas verkligen det han som ska åka iväg tidigt imorgon för en riktigt skidhelg.

Nu ska jag och barnen kolla på backhoppning innan jag måste åka iväg☺

//Sofie

25 februari 2015

På hockey

Periodpaus mellan LHC - VÄXJÖ här i saabarena så passar på att kika in här och uppdatera lite☺

Pappa å jag som är och kollar. Hugo hade bra gärna också velat följa med men det blir för sent för honom som ska upp tidigt till skolan imorgon. Själv är jag ju ledig imorgon☺ fast jobbar helgen så hade nog hellre jobbat imorgon och fått vara ledig helgen men men.

Även jobbat idag men slutade så jag hann hem och se slutet av skidorna. Ännu en guld! Så underbart!

Nu börjar snart hockeyn igen å jag måste hinna besöka toan innan. På återseende!

//Sofie

24 februari 2015

Sveriges första guld!

Så roligt att det blev guld för Kalla idag, äntligen! Rätt gött med att Norge blev utan medalj får jag ju erkänna☺

Sitter och kollar på VM magasinet nu och inväntar priscermonin men passar på att knåpa ihop ett litet inlägg här undertiden.

Jobbat idag och även varit på ett spinningpass. Första passet på en vecka efter sjukdom så det kändes😥

Pontus känner sig inte helt hundra i kroppen så han har redan gått och lagt sig. Hoppas han slipper bli dålig han som ska åka iväg i helgen och åka öppet spår och kolla in skidVM. Så många som är dåliga nu verkligen! Vi behöver verkligen vår och värme nu så alla bacillerna försvinner...

Nu börjar det på tv:n så nu ska jag njuta av den svenska nationalsången!😀

//Sofie

Köpt pyjamas!

Vad glad jag blev när jag hittade denna fina pyjamas idag och det inne på Lidl av alla ställen! Jag har velat ha en riktig pyjamas länge men aldrig fått arslet ur och köpt mig någon. De flesta jag hittat har varit så tjocka och det skulle bli för varmt men jag vill samtidigt inte bara ha linne och shorts då skulle jag garanterat frysa. Men den här pyjamasen är både långärmad och med byxor men i ett tunt skönt material. Perfekt!

Sen är den ju bara sååå snygg med😆

//Sofie 

23 februari 2015

Blivit med skidor

Pappan i huset har ju dille på det här med längdskidor och nu när barnen även de införskaffat sig varsina par skidor kunde ju inte jag vara sämre. Hittade ett par bra (?) nybörjarskidor på rean. 70% rabatt blev det totalt för allt så priset var helt okej.

Så för alla som väntar på våren kan nu vara extra glada för den kommer nog vilken dag som helst nu när jag skaffat mig skidor. Men det får de gärna göra! Vinter och snö blir det ju igen om mindre än ett år så jag kan prova skidorna då. Det är lugnt😎

//Sofie

Godmorgon ny vecka!

Då är det ny vecka och det med helt ny energi i kroppen! Det där tunga, trötta som varit i kroppen i snart en vecka var helt borta när jag vaknade upp i morse. Underbar känsla. Så skönt då kan jag förhoppningsvis träna som vanligt imorgon igen.

Hade bokat in mig på ett pass igår som jag avbokade mig ifrån likaså idag avbokade jag med då jag inte känt mig helt hundra i kroppen. Hoppas på att kunna köra imorgon istället:-)

Leah älskade förövrigt dansen igår och har redan nedräkning tills nästa vecka. Hade en rätt lugn dag annars igår. Eller på morgonen/förmiddagen var vi iväg och åt frukost hemma hos svärföräldrarna. Där var det fullt hus då även Sandra med familj var med denna gången plus att Carina var barnvakt åt fina Alfred så det var mycket barn med:-)

Jag och Sandra lekte kurragömma med dem tills kroppen blev helt slut. Sov middagslur i två timmar när vi kom hem sen. Har i och för sig sovit middagslur varje dag sista dagarna men igår var jag verkligen så trött i hela kroppen. Därför extra skönt att jag känner mig helt som vanligt idag igen.

Kan behövas då jag och Leah ska åka in till Linköping alldeles straxt. Pontus var där igår en sväng och fyndade billiga skidor till barnen dock lyckades han köpa alldeles för små skidor åt Leah. Eller hon kan ha dem nu men tanken är ju att de ska passa även nästa år.

Så de ska vi åka in och byta på en gång så att de inte tar slut. Är det REA varor så kan det ju försvinna rätt snabbt så tänkte att vi skulle vara och hänga på låset vid 10 när de öppnar för att vara på den säkra sidan.

Något annat jag glömt nämna men det är att sen i helgen nu så är mina ögon mycket bättre! Lite kletiga ibland bara men knappt något rinnande överhuvudtaget! Det gillar jag mer än något annat då jag kunnat ha linser i ögonen som normalt folk och dessutom kunnat sminka mig. Det har jag saknat så hoppas nu att ögonen får bli som vanligt igen de med!

Nu ska jag se till att min dotter blir duschad innan vi ska hoppa in i bilen och brumma iväg. I eftermiddag blir det jobb för min del och det ska faktiskt bli så skönt!

//Sofie


22 februari 2015

Danstajm!

Äntligen, som Leah har väntat och längtat! Nu är det hennes tur att få börja på dans. Hon har varit redo och färdig klädd sen ett par timmar tillbaka och dansen börjar klockan 17. Gäller ju att vara ute i god tid:-)

Det är nästan exakt ett år sedan som Hugo började på dans och enda sedan dess har Leah pratat om att hon också vill börja på dans. Då fanns det inga grupper för barn i hennes ålder men det gör det i år till hennes lycka.

Hugo gick bara en termin sen ville han inte fortsätta. Han har däremot pratat om att han vill prova på innebandy så det har jag tänkt han ska få testa på i höst sen. Ja om intresset fortfarande finns kvar då. Nu är ju innebandysäsongen snart över så känns bättre att han får prova på det i höst sen om han vill.


Men nu är det Leah som ska få dansa. Hon har redan gått ut i hallen och börjat ta på sig ytterkläderna. Kanske lite tidigt. Men är man en otålig (snart) femåring så är man:-)

//Sofie 

21 februari 2015

En superbra kväll!

Hade en så rolig kväll igår! Lätt att vi får göra om det☺ massa skratt och gott att äta. Det lektes lekar och spelades såklart massa bra (och även en del mindre bra) musik.

En kväll jag verkligen behövde. En rolig kväll med vänner ger påfyllning i energiförrådet! Vi lyckas kanske inte ses så ofta allihopa men när vi väl gör det har vi det väldigt roligt

Den här dagen har mest spenderats i sängen/soffan innan jag åkte iväg för att hämta hem våra små ❤
Nu väntar vi på att Sandra med familj ska komma förbi och ha lördagsmys med oss. Tacos och mello står på menyn denna afton, vad annars?

//Sofie

20 februari 2015

Piggare

Är piggare idag☺ Är inte som vanligt men känner mig bättre i alla fall. Sov en och en halv timme nu på eftermiddagen så batterierna är skapligt laddade för kvällen. Ska på middagsdejt hemma hos Emelie och Dennis dit även Maria och Daniel samt Malin och Erik kommer. Ska bli jättekul! Flera månader sen vi bokade in den här kvällen så jag ska fasiken mig orka gå☺

Leah och Hugo ska hålla sin morfar sällskap inatt. Mormor är iväg på äventyr hon så då är det ju tur Hugo och Leah kan sova över hos morfar 

Ska ta och snyta näsan och ta mig en alvedon  (i förebyggande syfte så ska vi snart åka. Kvällen till ära har jag tagit på mig min fina svarta klänning som har fickor! Tror bara jag haft den på mig nån gång innan så det var dags att den fick komma fram från garderoben igen☺

Känns skönt och bara ha duschat och fått snyggat till mig. Har gått i myskläder och inte varit utanför dörren de senaste två dagarna så det här är välbehövligt!

//Sofie

19 februari 2015

En till dag hemma

Den här dagen har varit rätt lik gårdagen. Eller Leah har varit piggare men jag har varit så trött och tung i kroppen även idag. Sen har näsan börjat rinna en massa också...så jag har mest spenderat tiden i soffan och sängen. Känner mig rätt pigg nu efter all sömn så hoppas det ska vara på bättringsvägen! 

Har inte tid att vara dålig för imorgon kväll ska vi till Emelie och Dennis så då vill jag vara pigg☺
Har fått lite vettigt gjort idag också. Suttit en stund framför datorn och skickat iväg ansökningar både till utbildningar och jobb. Vill inget hellre än att hitta något annat. Mitt nyårslöfte för 2015!☺

Leah var rastlös och ville baka med förut. Hittade inte receptet vi annars brukar använda när vi bakar chokladbollar så jag googlade fram ett annat. Stort misstag. Hittade ett recept där man skulle smälta smöret sen hälla det i smeten, röra runt och sen låta smeten stå i kylen innan man kunde rulla bollarna. Men grejen var det att när vi tog ut smeten så var den bara smulig och gick inte alls att rulla till några fina chokladbollar. Men men Leah öste på pärlsockret i smeten och tog fram en sked och åt. Lika gott det!

För att liva upp det här inlägget kommer här en bild på två huliganerna och en vettskrämd katt:-)


//Sofie


18 februari 2015

En dag hemma

Skulle ha jobbat idag och Leah skulle varit på dagis men vi har istället tillbringat dagen här hemma. Jag har mest sovit och Leah styrt sig själv. Hon sov länge på morgonen/förmiddagen och var sen pigg men för min del är det först nu framåt kvällen som jag börjat piggna till.

Jag har sovit och sovit idag. Vet inte vad för skit jag har fått för jag har vare sig ont i halsen, feber eller direkt förkyld men har varit så tung i kroppen och ont i huvudet. Så som sagt, den här dagen har inte innehållit så mycket annat än sömn för min del.

Hoppas vara på benen som vanligt igen imorgon!

Nu ska vi alldeles straxt äta pizza till kvällsmat. Perfekt när man inte är på topp:-)

//Sofie 

17 februari 2015

Dubbelpass

Ska iväg och träna alldeles straxt. Idag blir det dubbel träning. Först spinning och sen sh'bam☺ brukar inte träna dubbla pass men idag råkade det bli så. Hade satt upp mig som reserv på spinningen och igår fick jag meddelande om att de hade en plats ledig och den kunde jag inte tacka nej till. Spinning är ju så roligt!

Men jag kommer väl vara helt död i kroppen imorgon😵

Jag och barnen har haft några lugna timmar sen vi kom hem från jobb, dagis och fritids. Välbehövligt då jag inte kände mig hundra i kroppen. Men efter att ha fått vila lite så känner jag mig som vanligt. Så skönt! Kan ju vara hjärnspöken också för det går influensa på jobbet så då går man ju och känner efter extra noga hur man själv mår. Jaja se om jag åker på nåt men nu känner jag mig pigg och träning väntas som nämnt.

Ska inviga mina nya skor också som jag köpte i Stockholm i helgen. Eller jag använde dem igår mee men idag blir första gången de används när jag tränar pass. Hoppas de är bättre än de gamla! De gamla var inget vidare när det skulle till att hoppas och skuttas (sh'bam) men de här skorna ska vara bättre lämpade för sånt.

//Sofie

16 februari 2015

Ett par nya klänningar har fått flytta in

Hittade dessa två klänningar när jag var i Stockholm i helgen och såklart fick de följa med hem👗

Så nu är det nog dags för en genomgång av alla klänningarna i garderoben. Se vad jag använder och vad som kan rensas bort och istället kan säljas/skänkas bort.

Skönt att hålla efter så inte hela garderoben svämmar över av kläder som inte används☺ 

//Sofie

Ljusa morgnarna

Vad härligt det är att det blir ljusare och ljusare ute! Idag när Hugo väntade på skolbussen var det mycket ljusare ute än vad det har varit på länge. Me like🌞

Jag jobbar kväll idag så är ledig nu en stund på dan. Ska hinna med ett gympass och handling av mat är planen. Vek berget av tvätt igår så det slipper jag göra idag, jippie!☺

Nu dags och hoppa i kläderna så den här dagen kan startas.

//Sofie

15 februari 2015

Hemma från Stockholms resan

Jag kom hem i eftermiddags och det var så mysigt att få krama om barnen igen❤

Vi har haft en jättebra helg! Idag blev det lugnt men en trip till en stor sportaffär hann vi med innan hemfärden. Hittade massa fint men tyvärr är inte plånboken så tjock just nu men lyckades hitta ett par träningsskor på rean som fick följa med hem. Mina andra är helt utslitna så behövde verkligen ett par nya.

Testade även lite olika mössor. Snygga va?😉

//Sofie

14 februari 2015

Tjejdag i Stockholm

Imorse drog jag, Sarah och Tina iväg med bilen upp till huvudstaden. Först åkte vi och hämtade Sandra och sen åkte vi vidare in till stan. Första målet var en makeup rådgivning där vi även skulle få bli sminkade (Sandras födelsedagspresent från oss). Men det blev bara Sandra och Sarah som blev sminkade. Tina är allergisk och mina ögon bara rinner och rinner fortfarande så det var liksom inge större idé för mig heller. Smetade på lite mascara på ögonfransarna på morgonen men det fick ju inte sitta kvar så länge ens det lilla...

När de var färdig sminkade och fina så blev det shopping☺ var inne i några butiker i stan men då de stängde vi fyra så drog vi vidare till ett köpcentrum där vi fortsatte att kika i affärer.

Nu sitter jag hemma hos Sandra och dem med en Linus bredvid mig. De andra har åkt för att inhandla gottis till melodifestivalen ikväll medan vi stannade hemma. Vi har lekt med barbiedockor och klätt upp dem i sina finaste klänningar dagen till ära. Är det melodifestivalen så är det ju😊

Nu ska vi visst leka med lego. Bäst och lyda!

//Sofie

13 februari 2015

Bowling & Skridskoåkning

Idag har vi varit aktiva må ni tro! På förmiddagen var vi och åkte skridskor ihop med grannarna. Barnen åkte så bra tillsammans. Vi var där i en och en halv timme tror jag och då var det fötterna som gav upp och inte barnen☺

Efter vi varit där åkte vi hem och fixade pannkakor till lunch. Var tvungna att fylla på energiförrådet rejält då bowling väntades🎳

Vi åkte in till Elin i Mjölby där vi hade bokat bana för att spela. Första gången för Leah och andra gången som Hugo spelade och de tyckte det var roligt☺ De hade väl inte världens fart i kloten direkt (trodde att klotet skulle stanna mitt på banan ibland) men ner kom käglorna ändå. Turungar🍀

Tanken var att barnen skulle sova hos Elin men Leah blev så hostig och snorig (kom bara sådär rätt som det var) så hon följde med hem igen men Hugo blev kvar hemma hos moster.

En bra dag har det varit och nu ska det bli skönt med en lugn fredagkväll här hemma i soffan. Min kropp känns inte helt hundra den heller men jag vill verkligen inte bli sjuk. Imorgon ska jag iväg på roligheter så de där sjukdomarna får allt ta och hålla sig borta!

//Sofie

12 februari 2015

TV-kväll!

Både "familjen annorlunda" och "en clown till kaffet" på tv:n ikväll! Inte ofta det är hela två bra program som sänds samma kväll på dumburken😄📺

Boxen gick jättebra! Så kul och så jobbigt. Var ett helt annat upplägg från förra gången så det var extra roligt. Döda armarna passet skulle man kunna kalla det💪

När jag kom hem höll övriga familjen på att köra bågskytte på tv-spelet så jag anslöt mig till det. Jag sög,jag var verkligen så dålig. Men hade kul ändå😊

Nu ska jag fortsätta kika på tv:n för reklamen har äntligen tagit slut.

//Sofie

Soffhäng

Sitter i soffan ihop med barnen och kikar på tv. Vi är alla lite småtrötta efter en dag på jobbet/fritids/dagis.

Försökt ragga tag i nån som vill hänga med på box ikväll då Noomi är sjuk och inte kan följa med. Men som vanligt är det ingen som kan. Får gå själv helt enkelt. Pontus hade velat följa med men lite svårt med barnen då.

Läkaren ringde förresten om mina ögon idag! Proverna visade dock inte på någon typ av allergi så han visste inte vad det kunde vara. Han skulle ringa till en ögonspecialist och rådfråga så skulle han återkomma till mig i eftermiddag. Är bara så trött på detta rinnande...skulle vilja få en mirakel medicin så de slutar rinna en gång för alla. Det hade varit något det☺

//Sofie



11 februari 2015

Onsdagen kom och gick

Då var snart den här dagen till ända den med. Tiden flyger verkligen förbi, kanske känns igen av fler?

Har jobbat idag och efter jobbet åkte jag och hälsade på Pontus mormor där även Leah med farmor var. Hugo var hemma hos en kompis och lekte men vi som var där hade en trevlig stund med tedrickande och prat.

Ikväll har jag kört spinning igen så sitter och är rätt trött nu. Flowin igår var jättekul! Kändes i kroppen idag💪 Se om jag kan lyckas gå på det passet någon mer gång det vore kul. Just det passet är bara en gång i veckan och ofta samtidigt som andra roliga pass men jag får väl växla och gå på olika pass olika veckor☺

Nu ska jag bara slappa i soffan ett tag innan mina ögon stängs för natten. Imorgon är det upp tidigt igen för jobb.

//Sofie

Vad du ser trött ut!

Ordet trött kan även bytas ut mot sliten. Det är vad folk sagt åt mig den senaste veckan. Kan bero på att mina ögon bara blir värre och värre med sitt rinnande och geggande så smink är ju bara och glömma. Linser är inte att föredra heller men de sätter jag ändå på mig ibland för nån måtta på det hela får det ju vara liksom😉

Imorgon har det gått tre veckor sen jag var hos läkaren och tog prover och det skulle ta två till tre veckor för provresultaten att komma och då skulle läkaren ringa mig. Så har jag inget hört imorgon så ska jag ringa på fredag och kräva att jag får något som fungerar till ögonen så de slutar rinna!
Ögondropparna jag fick tog ju bort det röda men inte rinnandet och det är ju det som är värst. Fick även allergitabletter utskrivna men de fungerade ju inte de heller. Slutat ta dem till och med för vill inte trycka i mig massa tabletter till ingen nytta.

Är så trött på detta rinnandet nu och framförallt kladdet som blir utav det. Sköljer ögonen flera gånger per dag men det känns som det bara blir värre. Jag tappar så många ögonfransar varje dag så jag är snart rädd att jag inga kommer ha kvar.

Sen allas påpekande om ur trött/sliten jag ser ut gör ju inte det hela roligare precis. Fast jag tycker jag ser rätt pigg ut ändå😄

//Sofie

10 februari 2015

Flowin

Jag ska alldeles straxt åka iväg till jobbet för att köra ett kvällspass. Är så lugnt här hemma då barnen åkt iväg till sin farmor och farfar. De ska sova över där inatt till deras lycka. Leah var så söt igår när hon sa att det roligaste som finns (alltså roligare än att åka till lekland, simhall och äta på MAX etc.) är att få sova över. Sötfia<3 div="" nbsp="">
Annars har dagen varit lugn. Dammsugit och tvättat några maskiner tvätt. 

Hittade ett pass förresten som jag ska prova på ikväll efter jag slutat jobbet. Blev så glad för det startade så sent så jag hinner vara med på det även att jag jobbar kväll. 

Flowin heter det. Har aldrig gått på det innan så ska bli kul, hoppas jag:-) Ska tydligen vara riktigt bra träning. Spännande spännande! 

Men nu ska jag bege mig av mot jobbet. Tjingeling på er!

//Sofie 


09 februari 2015

Mamma och Leah dag!

Så skönt med ledig dag! Förmiddagen gjorde vi inte allt för många knop här hemma. Men efter lunchen drog det igång! Hugo lämnades hos en kompis för lite lek och Leah och jag tog oss en tur på stan. Mysigt att göra något bara hon å jag. Fast det första vi gjorde var kanske inte så mysigt. Var på labb och lämnade Hugos avföringsprov. Se om det visar något men det trodde inte läkaren. Det var mest för att utesluta sa hon.

Vi gjorde även ett besök på bibblan där Leah lånade på sig alla Alfons böcker hon kunde hitta om vi inte har här hemma. Även jag tycker om Alfons böckerna så det blir rolig kvällsläsning för barnen fram över☺📚

Sen ville fröken gå och fika för det ska man göra när man går på stan. En stor daimstrut tryckte hon i sig! Trodde aldrig att hon skulle få i sig den stora (läs hoppades på att få äta upp det som hon inte orkade) men det fick hon.

Storhandling på Willys blev det med innan det var dags att hämta brorsan. Det var bara hem och packa upp varorna för min del och sen hoppa i träningskläderna för att åka in till stan igen. Men denna gången för ett spinningpass.

Pontus hade maten klar när jag kom hem men vi hann bara byta av varandra för han är nu iväg och åker skidor. Han vill kunna åka så mycket som möjligt nu innan vasaloppet och här i söder får man ju passa på så länge snön ligger på backen. Idag har vi haft flera plus grader så det är väl inte så säkert att vi har snö så länge till.

Nu ska jag spela wii spel med mina barn. Bowla närmare bestämt.

//Sofie

08 februari 2015

Fullt upp i helgen

Skulle ha skrivit några rader här igår men när jag kom hem så hade Eon återigen misslyckats totalt med elleveransen till oss så hela huset var kolsvart. Vad arg jag var då! Ensam hemma och ingen jävla ficklampa kunde jag hitta...men när jag kom hem igen sen var strömmen åter!

Jag jobbade dagtur igår och så fort jag slutat jobba åkte jag till Erik för att fira honom lite. Hugo och Leah var där också. De kom ihop med Tina och Jocke som var barnvakt då Pontus var iväg på whiskeymässa med ett gäng kompisar. De firade Gunnar som fyllde 30. På kvällen var de och käkade på en restaurang här i stan och då anslöt sig även jag och Sarah till sällskapet.

Maten var supergod! Åt mig alldeles jättemätt. Och det är ju bra betyg☺

Jag lämnade dock sällskapet tidigare då jag ju skulle upp och jobba idag med. Blev en sen kväll även i fredags då jag var hos en jobbarkompis efter jag slutat mitt kvällspass så kände att jag behövde komma insäng någorlunda skapligt igår. Ska bli väldigt skönt med sovmorgon i morgon. Hugo har ju sportlov så behöver inte gå upp till någon väckarklocka alls. Gud så skönt!☺

Nu är min rast snart slut här så ska ta och åka iväg och göra de sista ärendena innan jag får åka hem några timmar innan kvällens pass börjar. Fundera på att ta mig en sväng till gymmet där när jag är ledig i eftermiddag. Behöver röra lite på fläsket känner jag💪

//Sofie

06 februari 2015

Godmorgon fredag❤

Även att jobbhelg väntar så är det något visst med fredagar!

Är ledig fram tills jag börjar i eftermiddag då mitt kvällspass kickar igång. Efter det är tanken att åka förbi en kollega en sväng då vår arbetsgrupp skulle ses där en sväng i kväll och äta ihop. Tyvärr är det ju typ omöjligt att få ihop en kväll när alla kan så jag får dyka upp efter jag jobbat klart.

Fast det blir nog inte så sent för min del då hela helgen är fullbokad med jobb och de timmar jag är ledig är även de välfyllda. Men det ska bli kul☺

Ska hoppa i träningsklädern för att köra en timme på gymmet nu på morgonen sen får vi se vad jag och Leah ska hitta på innan brorsan är tillbaka från skolan. Kanske städa de där toaletterna? Måste ju även ringa och gratulera lillebror som fyller år idag! Kom jag på nu☺

//Sofie

05 februari 2015

Handlat födelsedagspresent

Leah och jag har spenderat våran lediga dag på IKEA ihop med mamma och Elin. Ja även några andra affärer besöktes. Leah fick en jacka av Elin som de hittade inne på H&M. Så nu har både Hugo och Leah varsina svarta coola skinnjackor. Sponsrade av moster Elin:-)

Men det vi åkte in för att handla och som vi faktiskt lyckades hitta var födelsedagspresent till Erik som fyller år i morgon.

Blev ett lunchstopp inne på IKEA restaurangen och på vägen hem stannade vi till för en fika hos Elin innan vi var tvungna att åka hemåt igen för att hämta Hugo.

Skulle ha tränat box ikväll men det blev tyvärr inställt. Pontus jobbade ovanligt länge idag och nu är han iväg och åker skidor så ja och barnen har roat oss själva i eftermiddag/kväll. Eller jag har mest eldat i pannan, tvättat, vikt tvätt och renbäddat alla sängar. Hade tänkt tagit tag i de där toaletterna som behöver städas men de får vänta till imorgon. Är rätt trött nu.

Ska kika lite på dumbruken och se vad den erbjuder innan sängen kallar.

På återseende!

//Sofie 

04 februari 2015

Tränat och besökt tandläkaren

Tandläkarbesöket gick bra. Lite gnäll om mitt icke existerande användande av tandtråd men annars fick tänderna godkänt!☺

Passade på att träna röva och benen när jag ändå befann mig i samma byggnad (tandläkaren och gymmet ligger i samma hus). Gick bra det med det med. Trötta ben som bar mig därifrån.

När jag kom hem väntades ännu mer träning men då i form av snöskottning. Det får gärna sluta snöa nu för min del. Snön kan få vara kvar tills sportlovet är över men det behöver inte komma mer. Det har ju snöat i flera dagar.

Har just ätit lunch och inväntar Hugo som när som helst kommer hem. Kollat på Top Gear avsnittet där de ska bygga en bil som även går att använda som båt. Det heter ju något fint som jag inte kommer på nu. Asså jag har sett det avsnittet innan men så jäkla roligt!

Nu ska jag röja undan här efter lunchen och ta och dammsuga av golvena. Och städa toaletterna om hinner innan jag ska iväg och jobba i eftermiddag.

//Sofie

03 februari 2015

Dagens uppdatering

Åh jag är så trött så jag skulle kunna somna här och nu. Varit en lång dag som började med jobb och sen möte efter det. Barnen fick gå ovanligt länge på fritids och dagis idag. Jag brukar oftast sluta mellan 13-15.30 om dagarna men idag fick de gå enda till 16.30 och det är ju ingen hit. Kan ju ha att göra med att de inte är vana vid såna långa dagar men tror ändå jag skulle ha svårt att låta dem gå från 06.30-16.30 varje dag. Då skulle man ju aldrig få någon tid tillsammans på vardagarna. Så på det sättet är det ju bra att jag har oregelbundna arbetstider, de behöver aldrig gå långa dagar hela veckorna. Jag som annars är rätt duktig på att gnälla på mina arbetstider😉

Har hunnit med att träna ikväll också. Blev ett sh'bam pass och det var riktigt roligt. Går bättre för varje gång ju mer man lär sig stegen. Och desto jobbigare blir det ju med😥

Imorgon jobbar jag kväll men ska ändå upp tidigt. Tandläkaren väntar på mig. Usch och fy. De plågar en bara och sen tar de alla ens pengar...så håll tummarna för att jag inga hål eller andra tråkigheter har!

//Sofie

02 februari 2015

Jobb väntar

Ska alldeles straxt packa in barnen i bilen och köra in och lämna barnen hos Pontus innan jag drar vidare för jobb. Känner mig lagom pepp men men bara och ta tjuren i hornen

Annars började dagen med ett besök hos läkaren för Hugos del. Eller hans mage. Gick bra. De tog massa fler prover och grejer så får se vad de visar.

Efter jag och Leah lämnat av honom i skolan så drog vi vidare för matshopping. Gud så tråkigt det är! Och dyrt. Blir alltid dyrt oavsett om jag storhandlar eller bara ska ha ett par saker. Förstår inte det där...

Plockat och grejat här hemma mest sen. Gjorde ett försök att söka till en utbildning jag är intresserad av men tyvärr hittade jag inte mina betyg i datorn (trodde jag hade sparat dem på datorn sist jag scannade in dem men det hade jag ju inte...) så ska ta tag i det imorgon när jag kan få hjälp med att scanna in dem på nytt. Läs när Pontus är hemma.

Om jag skulle ta och hoppa i jobbarkläderna så vi kan åka iväg här snart. Jomen så får det bli. Tjingeling på er!

//Sofie
Den här boken fick jag sitta och läsa högt ur för barnen i väntrummet hos läkaren. De ville minsann inte byta till någon annan bok utan jag fick läsa och svara på massa olika frågor om Jesus, gud, graviditeter och annat skoj man vill svara på när man sitter i ett väntrum fullt av folk. 

01 februari 2015

Kväll i vårt hus

Barnen ligger i sina sängar och det råder ett lugn här hemma. Haha nej där ljög jag. Pontus har dragit igång med rummet där uppe och håller på att sätta upp lister så att det är lugnt är väl och ta i.

Poker och jag tog oss en långpromenad i snövädret förut. Nu är det ett riktigt vinterlandskap ute. Har ju varit snö till och från innan i vinter men nu är det snö så det täcker varenda gren på träden i skogen. Fint! Får ju även en vinterhatare som jag erkänna:-)

Har även hunnit med ett pass på gymmet. Var så mycket folk där! Men så kom jag på att de haft öppet hus där idag så var väl det som var anledningen. Jag fick till 30 minuter på spinningcykeln och 30 minuter på crosstrainern i alla fall. Hade tänkt kört styrka för ben och rumpa men det var som sagt fullt med folk överallt så kände att jag höll mig till de sakerna.

När jag kom hem hade Pontus lagat jättegod ryggbiff i lergryta så vi hade en riktig söndagsmiddag här hemma.

Nu ska jag göra inte allt för mycket bara ladda inför kommande veckan.

//Sofie


Åkt skridskor och spelat hockey!

Denna söndag morgon/förmiddag har vi spenderat på bandyplan där det var allmänhetens åkning. De hade dessutom lite extra jippo där idag med maskoten (ett lejon) som åkte omkring och skojade med barnen på isen och efteråt fick de korv med bröd och saft till. Mycket uppskattat!

Vi träffade även på lillHugo och Per som var där och åkte. Barnen tyckte det var väldigt roligt och åkte och lekte med varandra för fullt☺

Mina fötter är typ döda efter att ha varit nedtryckta i skridskorna. Att det ska göra så ont att åka skridskor! Är väl ovanan som gör att jag fick ont men ändå. Tur det är så roligt att åka. Barnen hade med sina hockeyklubbor som de fick i julklapp så det blev även lite hockey spelat, såklart☺

Slog mig just att det är första februari idag. Igår blev alltså Hugo 6 1/2 år och om bara några veckor blir Leah 5 år! Galet så stora de börjar bli! Stanna tiden jag hinner ju inte med. Är glad så länge de fortfarande är i ålder där de vill umgås med sina föräldrar för rätt som det är dugger väl inte vi till nåt😭 typ☺

Nu ska det fixas lunch här hemma. Fisk, potatis och kall sås. Det blir gött det!

//Sofie