31 juli 2015

Födelsedagsbarn och sommarodden

Dagen började med skönsång för våra nyblivna 7 åring här hemma☺ han var redan vaken och satt i sängen och väntade på oss. Morgonpigge Hugo klarar ju inte av att sova länge och än mindre på sin födelsedag. 

Jag åt frukost ihop med familjen på sängkanten i Hugos rum innan det bar av till jobbet.

När jag slutat så åkte jag hem till mamma och pappa en sväng. Årets andra sommaroddtävling var ikväll så vi åkte och kikade på den i Malexander. Fick träffa barnen med som åkt dit tidigare med Pontus. Pussa på dem extra mycket då jag inte träffar dem förrän på söndag igen då jag jobbar hela helgen och de ska åka och vara med Pontus på sommarodden.

Precis ätit lite mat här hemma hos mamma och pappa och ska snart gå och sova. Sover över här inatt för att slippa åka fram och tillbaka när jag ändå ska upp och jobba imorgon igen.

//Sofie 


30 juli 2015

Firat Hugo 7 år!

Idag har vi haft kalas för Hugo. Han fyller år imorgon men vi har haft kalaset för familj och släkt idag då jag jobbar imorgon och sen är det tävling i sommarodden på kvällen.

I förmiddags så var jag och Leah och gjorde ärenden på stan inför kalaset. Leah köpte bland annat en egen present till storebror att ge imorgon.

Haft fullt hus här i eftermiddag. Bjöd på grillade hamburgare och en tårta med LHC logga på efter Hugos önskemål. Så snygg och så god var den☺

Blev lite fotbollsspelande i trädgården, lek och bus och såklart presentöppning. Hugo fick massa fint som han tackar så mycket för!

Vi har haft tur med vädret (ja mätt med den här sommarens väder så att säga) inget regn under hela kalaset. Det kom nu istället så skönt att vi slapp det då.

Nu är jag helt sletslut efter att ha röjt undan allt här hemma. Ska ta och sova snart då klockan ringer tidigt imorgon. Dels för jobb men även för att sjunga för världens bästa Hugo på hans rätta födelsedag. Tänk att för 7 år sedan låg jag inne på förlossningen vid den här tiden och hade djävulskt ont och ut kom världens finaste pojke❤

//Sofie 


29 juli 2015

Sova över

Leah sover över hos Hugo inatt. Jag bäddade en madrass till Leah nedanför Hugos säng (han har loftsäng) men nu ligger de bredvid varandra uppe i Hugos säng och berättar massa historier för varandra ❤

Jag har jobbat hela långa dagen. Kom hem och fick säga hej till Sandra med familj som var här på besök. Sen sa jag hejdå till Sandra med familj och även Pontus då de åkte på sommarrodd tävling. Jag och barnen skulle följt med men då vädret är som det är (regnskurar en gång i halvtimmen) så stod vi över. Lagade mat och myste här hemma istället.

Ja vi hann även med några arga utbrott däremellan men nu njuter jag av att vi alla är sams. Jag ska slänga på ett gammalt avsnitt av morden i midsomer innan jag med ska sova. Imorgon väntas kalas för den blivande 7 åringen så behöver ladda mina batterier inför det.

Provar att lägga upp en videosnutt från igår när vi var på museet. Se om det funkar. Det lär ju märkas☺

//Sofie


28 juli 2015

Utflyktsdag

Jag sörjer verkligen den här sommaren. Vad är det här för väder? Regn, blåst och 15 grader på termometern...hur ska jag klara av hösten och vintern efter den här värdelösa (vädermässigt alltså) sommaren. Vi svenskar behöver få tanka på förrådet med sol och ljus!

Jaja nog om det ändå inget jag kan göra något åt. Tyvärr.

Vi sysselsatte oss denna dagen med att åka på en liten utflykt. Pontus mamma, Sarah, Krille och barnen var det som var med också.

Krille som stod för vart vi skulle så första stoppet blev Pers mekaniska kabinett i Svalsjö. Det var...ett konstigt ställe mitt ute i ingenstans. Var som en liten butik och café där de tog enorma överpriser (ett rött trähjärta för 750 kr!) och så hade de en museum del eller kanske mer utställnings del med mekaniska kabinetter. Typ träföremål som rör sig och spelar upp små saker när du vevar dem.

Inget som imponerande på mig och än mindre att det var så himla litet. Var som att gå in i ett vardagsrum och så stod den några trägrejer utplacerade man fick snurra på så hände olika saker. Vi fick betala 120 kr för oss fyra i familjen att gå in där vilket kändes så galet. Fast då har vi ju gratis inträde resten av året. Som om man skulle vilja åka tillbaka dit liksom. Men barnen tyckte det var roligt att veva (ett tag iallafall).

Efter vi varit där blev det lunch vid en rastplats utanför Kisa. Barnen fick springa av sig och vi fick fylla på energiförrådet allihopa. 

Sen åkte vi vidare och gjorde ett stopp vid Horn där vi kikade på båtar och njöt av att det inte regnade☺

Stoppet där efter blev Valö vid Björkfors. Där fanns en jättefin badplats/festplats med en liten servering där vi köpte glass. Hade vädret varit som det borde varit den 28 juli hade vi nog stannat och badat där med då det var så mysigt men nu blev det lite glass och så kikade vi in området.

Jag tänkte tagit på mig långbyxor innan vi skulle åka iväg men nej är det juli så är det sommar och är det sommar har man inte långbyxor. Då har man klänning med bara ben. Något jag fick känna av. Frös inte i övrigt men om benen blev det kallt. Löste det med att låna Leah jacka och förlängde klänningen. Så smart jag är! Tills jag hade sönder dragkedjan på jackan. Då kände jag mig inte så smart utan mer trög.

Blev sen ett stopp hemma hos svärföräldrarna för lite mat innan vi åkte hem med två trötta barn och två trötta föräldrar.

Det var den lediga dagen. Imorgon är det jobb dags igen...suck.

//Sofie 


27 juli 2015

Godmorgon vecka 31!

Det här är veckan när Hugo fyller 7 år! Tänkte så stor han är vår kille<3 nbsp="" p="">
Jag hann aldrig med att skriva något här igår. Jobbade delad tur och när jag kom hem var det bums i säng för att orka upp idag igen. Men jobbar dag idag så känns skönt det.

Igår när jag var hemma på lediga timmar så åkte jag hem till mamma och pappa som precis kommit hem från sin husvagnssemester. Fick med mig en kasse från Ullared med saker till barnen, en platta öl och vin och några cider från Tysklands besöket. Inte fy skam när föräldrarna varit iväg:-) Så snällt det tackar vi så mycket för!

Leah sover över hos kusinen och Hugo är morgonpigg som vanlig och var uppe innan min klocka ringde. Och då gick han ändå och la sig sent igår för han satt uppe och väntade på att jag skulle komma hem i går kväll.

Jaja dags och göra mig redo för nästa jobbpass. Tjingeling på er!

//Sofie 

25 juli 2015

Musikkår och handling av vinterkläder

Idag drog Hugo och Pontus iväg för att prova och segla med båten men vare sig Leah eller jag var så sugna på att följa med på det.

Vi åkte ner till stan för att kolla in när musikkåren marscherade fram och spelade så fint. Sen av en slump kikade vi in i en affär där de reade ut reima overaller. Leah behövde en för vintern (hon har en overall sen innan men tycker de behöver ha dubbeluppsätning då det ofta behövs) så kikade och visst hängde där en i Leah storlek! Det passade perfekt och kostade mindre än halva priset så vi slog till. Eller overall skriver jag, det var jacka med byxa men typ sak samma ju☺

Sen stöte vi på Sarah med barn så vi hängde med dem en sväng på stan och blev sen medbjuden på lunch hemma hos dem som vi tackade ja till.

Barnen lekte så bra så jag höll på att inte få med mig Leah hem. Emma och Leah bestämde att de ska leka imorgon också och att Leah ska få sova över där med så det ses det fram emot vill jag lova☺

Nu ikväll har det varit lugnt och skönt. Bakade egen pizza som ätits upp och nu läser Pontus godnattsaga för barnen.

Jag har jobbångest de luxe och vill inte alls jobba imorgon😣 egentligen ska jag inte klaga då jag fick extra dag ledig men känner ändå inte för att jobba delad tur imorgon... måste komma i säng skapligt ikväll så jag orkar upp imorgon. Gäsp jag känner redan hur trött jag kommer va när klockan ringer😴

//Sofie


Saker att läsa om mig

För att jag inget annat har att göra en sån här regnig lördag så kommer en sån där punktlista med saker om mig.


  • Jag är en hårnålsmissburkare. Köper hårnålar i massor och lyckas alltid att tappa bort dem alla... 
  • Jag älskar kanter! Förstår mig inte på folk som inte äter kanterna på pizzan eller smörgåsen. Det är ju bland det godaste!
  • När jag duschar vill jag helst ha munstycket så jag kan hålla i det. Tycker inte om när det sitter fast så man inte kan ta ner det.
  • Jag har bloggat sen våren 2007 efter att Hannah började blogga. Så den här bloggen har funnits i hela 8 år.
  • Kaffe har jag försökt lära mig dricka jättemånga gånger men det går bara inte. 
  • Kanske har att göra med att jag har svårt att dricka varma drycker överlag. Jag har jättelätt för att bränna mig på tungan så den varma drycken hinner nästan bli kall innan den har lagom temperatur innan jag kan dricka den. 
  • Min största fasa är att behöva rita eller måla. Jag kan det bara inte. Helt värdelös på det och inget jag vill lära mig heller. Jag vill bara slippa det. 
  • Kan inte ha hål i öronen efter att jag tog hål i dem när jag var liten och ena örhänget åkte rätt igenom örat så jag har ett ärr genom hela den örsnibben. I det andra örat åkte pluppen in i örat så den fastnade så jag fick gå till doktorn som skar ut det så i det örat har jag också fult ärr. 
  • Har alltid velat ha långt hår men kan ej ha det då mitt hår ej vill växa och bli långt. 
  • Jag älskar smakerna jordgubb/hallon/ smultron/päron/blåbär. 
  • Jag har lätt för att få näsblod och det är nåt som Hugo ärvt efter mig
  • Leah var ett namn jag hade som förslag när Hugo låg i magen men som Pontus rattade men när Leah föddes var det han som föreslog namnet Leah. 
  • De första bloggarna jag började följa (2006) var blondinbella och Kenza. Går fortfarande in och läser dem titt som tätt. 
  • Att alla mina inlägg ligger okategoriserade i bloggen har att göra med att jag visste inte om att den funktionen fanns förrän typ 2 år efter jag började blogga och då orkade jag inte tag i det efter att ha skrivit så många inlägg och nu känns det meningslöst om jag ska börja med det när det finns så många inlägg som ändå skulle ligga okategoriserade. 
  • Min stortå är inte längst utan det är tån som sitter bredvid. Något jag stör mig på då jag tycker att stortån ska vara störst för den heter ju faktiskt stortån.
  • Mina favorit årstider är överlägset våren och sommaren.
  • Jag skulle så hemskt gärna vilja ut och resa mer! Tyvärr finns det inte pengar till det och så har jag en man som inte är så värst intresserad av att resa. Men så snart jag lyckats spara ihop en resebudget då blir det ut och åka av. Med eller utan Pontus:-) 
  • Jag äger 76 stycken klänningar
  • Min största dröm just nu är att få ett jobb jag verkligen trivs med och som är dagtid (slippa jobba kvällar, helger och storhelger) och få uppleva det där med att få ha betald semester! 
  • En annan dröm är att genomföra en svensk klassiker. Det skulle vara en så rolig utmaning men känner att jag inte vill göra den själv och jag tvivlar på att jag kommer lyckas få med mig någon annan på det så min plan är att när barnen är större kan Pontus och jag träna till det ihop. Tiden och pengarna är det som sätter stopp för det just nu men i framtiden hoppas jag det blivit ändring med det:-) 
Den här listan tog skitlång tid att skriva. Läs och njut säger jag bara för det kommer dröja innan jag orkar knåpa ihop en sån här igen:-) 

//Sofie 


Simskoleavslutning



Igår hade Hugo och Leah avslutning med simskolan. Så fort de här två veckorna har gått! Hugo han tjatar redan om att han vill gå nästa år igen så det är ju positivt☺

Det var lite lek och sånt igår och så fick de leta efter godisar i vattnet och sist men inte minst så var det ju utdelning av diplom. Glass fick dem med men Hugo åt aldrig sin. Var ju rätt kallt igår särskilt för dem som varit i vattnet en bra stund. Men det störde  ju inte gottegris Leah☺

Ja det är väl de tråkiga med årets simskola, vädret! Barnen har i och för sig varit i varje gång och haft roligt men ändå...tror de hade fått ut ännu mer av det om vädret hade varit bra. Men men de är nöjda ändå☺

Efter avslutningen så åkte vi och fikade hemma hos farmor och farfar som också var med och kollade. Klockan drog iväg innan vi var hemma så sen blev det lite hämtmat och därefter matkoma innan typ hela familjen somnade.

Ska njuta av sista lediga dagen för sen är det jobb igen för min del och jag ser inte alls fram emot det. Vill ha semester och vara ledig jag med men sån tur har jag inte i år. Kanske nästa...

//Sofie


24 juli 2015

Loppisar i Tranås

Tänkte göra ett litet inlägg om de olika loppisarna som finns här i stan. Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att hitta något bra samlingsställe där man kan läsa på om vad det finns för olika loppisar i olika städer. Så min tanke är att det här inlägget kanske kan vara till hjälp om det är någon som ska till just Tranås för att gå på loppis och vill vet vad det finns för några:-) 


Röda Korsets second hand butik Kupan ligger på Ågatan 11 och har öppet tisdag-torsdag 10-18 och fredag-lördag 10-14. En fin och fräsch butik med en del prylar men mest kläder till både herr, dam och barn. 


 Eriks Hjälpen ligger på Storgatan 20 och har öppet tisdag-onsdag 10-18 och fredag-lördag 10-14. Också en väldigt fräsch butik som har allt från kläder, möbler, leksaker, textilier, skor, porslin och massa annat. 


 BoIS Loppan ligger på Vasagatan 2 och öppetiderna är tisdag-torsdag 12-17 fredag 11-17 och lördagar 10-13. Här finns allt i en salig röra och till riktiga fyndpriser! Billigaste loppisen i stan, helt klart! 


Ekorrarnas loppis ligger också på Storgatan närmare bestämt nummer 1. Öppetiderna är tisdagar och torsdagar 11-18 fredag-lördag 10-14. Här finns det mesta! Oftast kan man göra fynd här men är det populära saker så sätts priserna därefter. 


Second hand Pärlan finns på Ågatan 19. Öppetiderna är måndag-tisdag 12-18 och onsdag-fredag 10-18. Det är en jättemysig butik med inriktning mot kläder. Rent och fräscht med bra priser! 


Det här är de loppisarna som ligger mest centralt. Alla ligger på eller i nära anslutning till Storgatan så man kan lätt gå emellan dem. 

Hoppas att det kan vara till hjälp för nån. Jag vet som sagt själv när jag varit i andra städer och vill gå på loppis att det då har varit svårt att kunna hitta. Visa hemsidor har samlat en del loppisar men sällan att alla finns med eller att det står vad för slags loppis det är.  

Nu är jag så sugen på att åka runt på en riktig loppisrunda någon dag! Åh det måste bokas in:-)

//Sofie 

Loppisrunda i vår lilla stad


Hugo och jag drog på en liten loppisrunda idag. Jag kom på att jag knappt varit på en loppis på hela sommaren så jag fick lite panik och var bara tvungen att få gå på lite loppisar. Hugo var inte sen med att vilja hänga på. Så det blev en liten Hugo och mamma tur på stan. Så roligt att få lite egentid med honom plus att han är väldigt rolig att gå på stan med. Hugo är så intresserad och han har ögonen öppna och hittar saker. Leah har inte alls det tålamodet att gå i affärer/loppisar. Hon är mer lik sin far när det kommer till sånt.


Hugo han gjorde många fynd. Han var även så omtänksam och tänkte på sin lillasyster så när han hittade en liten väska som Leah skulle tycka om köpte han den till henne för sina alldeles egna pengar.

Jag lyckades fynda två klänningar för den totala summan av 50 kr. Som hittat:-)


Sen hittade jag även en annan klänning som jag så gärna ville ha! Men tyvärr var den i helt fel storlek... Jag provade en exakt likadan när jag var i Västerås i våras. En långklänning från 70-talet. Så himla fin! Men den gången köpte jag den inte och jag ångrar mig så! Hittade den nu inne på en av loppisarna vi var på idag och blev så himla glad! Sen blev jag ledsen när jag insåg att den inte passade. Tänk om jag skulle ha sån tur att jag kan hitta klänningen en gång till i framtiden och då i rätt storlek? *hoppas hoppas*

//Sofie  

23 juli 2015

Härlig kväll

Igår kväll ville barnen åka och köpa glass. Det resulterade i att vi tog båten ut till Torpöns färjeläger ihop med Sarah, Krille, Emma och Ville.

Vädret var grått när vi åkte men det gjorde inte oss så mycket för det innebar att det var lugnt med folk vid färjan. Tror aldrig jag varit där en sommardag och det varit så lugnt med folk!

Dessutom sprack solen igenom efter ett tag så det blev en riktigt fin kväll.

Vi var först och gick en sväng inne på naturum sommen. Dit älskar barnen att gå! Kolla på fiskar, gissa djurens bajs, krypa in i ett rävgryt, lyssna på sägner om sjön sommen och kolla på vilka olika fåglar det finns i naturen runt omkring. Det är populärt☺

Sen åt vi jättegod mat innan barnens ben kliade så mycket så då blev det lek i lekpark, kolla in när andra klättrade i höjdhögsbanan, lekte i en liten hinderbana, klappade kaniner, provsatt sommarkoa och sen köpte vi glass som vi smaskade på i kvällssolen.

Ett jättemysig kväll hade vi. En sån där riktig sommarkväll som vi kommer leva länge på❤

//Sofie


22 juli 2015

Lagar lite mat

Står och lagar till lite mat till oss innan det är dags att dra till simskolan igen. Idag regnar det i alla fall inte så lite skönare för barnen å bada. Igår öste regnet ner hela tiden så kändes sådär lagom kul men barnen var i ändå☺

Jag har varit iväg en sväng här på förmiddagen och kom hem nyss. Förutom simskolan har vi inte mycket planerat idag. Pontus ska försöka laga till det sista på båten sen pratade han om att kanske provspegla den. Har ju master på den så barnen har tjatat om att de vill segla. Jag hoppar nog över det. Ska ta mig till gymmet istället och köra ett pass där.

Hugo gick loss och lekte fotograf förut. Han tyckte jag skulle posera som en riktig kock. Tycker jag lyckades rätt bra☺

//Sofie 


21 juli 2015

Vila i frid Bosse


Igår gick Bosse Östlin bort. Läste det på nätet idag och jag blev riktigt ledsen när jag såg det. Jag hade precis innan läst att Robban Broberg också gått bort men det berörde mig inte alls på samma sätt.

Bosse var en person som jag sett live i de olika föreställningar han spelade med Glada Hudikgänget, Jag har även sett alla de dokumentärer som sänts där Bosse varit med i. Han verkade vara en sån varm person med ett sånt stort hjärta så honom har jag alltid tyckte om.

Det var han som inte tyckte om bråk men som älskade att kramas. Tänk om alla människor kunde vara så.

Vila i frid Bosse!

//Sofie 

Godmorgon Tisdag!



Vaknar upp till en mulen dag. När ska sommaren komma? Kommer den att komma i år? Det har ju varit lite fram och tillbaka men mest tillbaka tyvärr..

Vill ha värme och sol! Som alla andra svenskar:-)

Dagens planer var att jag skulle åkte in och pratat med chefen om en grej idag men Pontus är iväg och fixar med båten då den gått sönder. Eller propelleraxeln (tror jag det var) har gått sönder och det är inget bra så den måste lagas så snart som möjligt. Se om jag kan lyckas ragga tag i någon som kan tänkas vilja passa huliganerna den stunden annars får jag ta det imorgon istället.

Annars är dagens planer simskola med barnen efter lunch. Sista veckan så det är avslutning på fredag för dem. Annars är det rätt lugnt här. Ska försöka träna ikväll men annars inget annat inplanerat. Ta dagen som den kommer. Skönt det med.

//Sofie 

20 juli 2015

Shoppat med svärmor

Denna lediga måndag har jag tillbringat i Linköping ihop med Pontus mamma. Vi har gjort både IKEA och Biltema. Vi avlutade med lunch i Mantorp och ett stopp på City Gross för mathandling. Väldigt trevlig dag men det är ju inte klokt så trött man kan bli av att bara gå i affärer!

Det var ingen annan i familjen hemma när jag kom hem så jag somnade till en kvart på soffan och det var så skönt!

Annars fick jag rycket och började packa upp allt jag köpt och det i sin tur ledde till att jag var tvungen att börja rensa i ordning bland allt i bokhyllan. Så nu är det ordning och reda där och även i alla lådorna i skrivbordet.

Poker och jag tog oss en kvällspromenad som blev till en riktig power walk. Herre min gud vi (eller jag i alla fall) höll på att bli helt uppäten av alla mygg! Och knott och flugor och all annan skit som surrade runt i luften och på mig. Usch...


Har just nattat barnen och har tänkt mig att jag ska sätta mig och göra ett träningsprogram. Pontus och jag har ju kört en del TRX här hemma men jag ska prova att lägga upp ett eget stationspass. Tänkte köra på samma upplägg som när jag tränat det på gymmet. Träna 30 sekunder vila 10 i 60 minuter 10 olika stationer med olika övningar. Se om jag kan knåpa ihop nåt som vi kan köra imorgon.

Annars så jävlas fortfarande Blogger appen med mig så det kommer bli sämre med inlägg här tills jag löst det problemet. Inget kul att jag måste blogga från datorn för då kommer det inte alls bli lika ofta jag kan skriva eller inlägg utan bilder. Känns lite trist. Måste försöka kunna lösa det på nåt sätt. Skam den som ger sig!

//Sofie 

19 juli 2015

Bloggproblem

Jag har försökt blogga från mobilen idag men det går visst inget bra...Det måste bara fixas då jag blir helt handikappad av att inte kunna skriva i bloggen från mobilen! Eller det som inte går rättare sagt är att få med bilder. Jag lyckades med den i inlägget under men då via en annan app som jag laddade hem i panik men den appen är värdelös på andra sätt så den vill jag inte använda mig av heller.

Någon som råkat ut för något liknande som har nåt tips om vad det är som är fel? Varför det inte går att få med bilder när jag publicerar inläggen från mobilen? Jag har provat att ladda upp appen på nytt men det gjorde ingen skillnad. Se om min egna lilla IT-tekniker (Pontus) kan fixa det.

För att sammanfatta dagen så har den bestått av städning av huset, fem års kalas för fina Emma och ett pass på gymmet.

Nu ska jag försöka få min blogg att fungera igen som den ska. Blir idiot när det ska krångla! Allt ska ta sån tid att få som vanligt när man skaffat ny mobil. Saknar min gamla mer och mer för varje krångel som dyker upp.

//Sofie 

Testar ännu mer!

Hej och hå nu testar vi ännu mer☺


Testar

Testar

Fem års kalas!


18 juli 2015

Ny telefon

Idag så hände något sorgligt! Min älskade samsung galax S3 ville inte längre...den har haft sina fel sista tiden men jag har liksom lärt mig leva med det men idag ville den inte mer. Har aldrig haft en sån bra telefonen som denna så det gör lite ont i hjärtat😔

Fick hoppa in lite akut på audio video idag och införskaffa mig en ny telefon. Samsung blev det återigen men nu en S6.

Jag verkligen hatar att köpa ny mobil! Suttit halv dagen och försökt få igång den och föra över allt från den gamla. Eller Pontus tog över rätt snart efter att jag höll på att kasta ut skiten genom fönstret då jag hatar när allt ska krångla. Vilket det gjorde en hel del. Har noll tålamod när det kommer till teknikprylar. Tycker inte det är kul för fem öre.

Jag hade mycket hellre behållt min kära gamla S3❤

Ja det kommer bli bra men känns så trist att behöva byta mobil. Normal jag är☺

//Sofie 

17 juli 2015

Ännu en dag på sjön

Vaknade upp till strålande sol idag vilket inte var helt fel. Blev morgonbad, frukost och lite lek innan vi var tvungna att åka vidare mot barnens simskola. Vi fick slänga i oss lunchen för att hinna men det gick☺

De hade livräddningsdag på simskolan så de fick prova på att bada med kläder och flytväst på samt kasta i en livboj. Det resulterade i att de fick varsitt nytt simmärke. Leah blev så glad! Hon var lite avundsjuk på Hugo som tog ett märke igår men nu har även hon ett❤

Nu ligger vi med båten vid en annan liten ö. Grillade hamburgare blir det till kvällsmat samt Hugos abborrar han fiskat upp idag. De måste vi ju också äta. Njuter för fullt imorgon åker vi hem igen.

//Sofie

16 juli 2015

Semester!

Den är inte lång och den är obetald men nu har även jag semester! Efter kaosdagar på jobbet är det så skönt att vara lite ledig nu.

Slutade så jag hann vara med barnen på deras simskola vilket var så roligt då fick jag vara med och se när Hugo klaradeav att ta sitt första märke❤

Efter vi kom hem från simskolan så packade vi ihop det vi behövde ha med oss och så drog vi ut med båten på sjön. Vädret har varit så fint idag så det var riktigt skönt när vi åkte iväg.

Nu ligger vi helt ensamna på en ö och har det rätt bra. Jag och barnen badade förut och jag slog på stort och tvättade även håret. Hoppade och gjorde roliga konster från båten med och det tyckte barnen var väldigt kul☺

Lägg märket till vad jag har på fötterna. Till mitt försvar vill jag säga att det är ingen som ser mig här och jag hittade inga gamla vanliga hederliga pissetofflor så dessa får duga så länge. De tål ju vatten bra men det är väl det enda positiva med dessa skor.

Nu leker barnen kurragömma på ön med Poker och Pontus han rensar avloppsstopp i diskhon medan jag bloggar. Eller jag bloggar medan Pontus rensar avloppet kanske är mer rätt☺

//Sofie

Simmaren Hugo

Hugo och Leah går i simskola just nu. Samma simskola som Pontus gick när han var liten☺ ute är de men barnen är tåliga så de tycker inte det är speciellt kallt. Tur det inte är en annan som ska i☺

Simskolan håller på mån-fre i två veckor och det här är deras första vecka. Det är så roligt för de älskar det! Båda två ser fram emot varje gång så det är helt perfekt i kombination att de får lära sig simma.

Hugo har det redan släppt för och han kan simma några meter utan problem. Det går bättre och bättre för varje gång. Han var ju väldigt när innan så den här extra knuffen med simskola var vad han behövde verkligen.

Leah har också tuffat till sig rejält i vattnet och kommer säkert också att simma utan problem snart.

Hugo blev extra stolt idag då han klarade att ta sitt första simborgaremärke, nämligen blå krabban (de har bytt namn på de där märkena sen jag var liten men tror det motsvarar typ baddaren). Så duktig mammas kille och så härlig glad han är över den. Nu är han ännu mer taggad för att lära sig fler saker så han kan ta fler märken! Leah är också taggad. Hon vill med ta blå krabban👍

//Sofie

15 juli 2015

Vill inte alls åka och jobba

Vädret är stålande! Barnen och Pontus har åkt iväg på Hugo och Leahs simskola som de har den här veckan (å även nästa) och jag kunde inte följa med för jag ska jobba hela kvällen lång...

Så opepp så det finns inte och jag har en känsla av att kvällen kommer bli körig men det är bara att bita ihop och köra på!

Min dag har annars bestått av att jag suttit på altanen och rensat och fört över bilder till hårddisken. Tog hela förmiddagen men nu så☺ efter lunchen och avvinkandet av övriga familjen hoppade jag i löparskorna och satt på David Batras sommarpratarprogram i öronen och gav mig ut på en ordentlig löprunda. Sprang tills programmet tog slut så det blev nog milen jag hann med.

Skönt efteråt men inte lika skönt att hoppa i dessa jobbkläder...men det kommer nog kännas skönt efteråt det med☺

//Sofie

14 juli 2015

Härlig sommarkväll!

Vädret var inget vidare imorse men det bättrade till sig och nu ikväll var det riktigt skönt!

Jag har jobbat hela dagen men när jag kom hem drog hela familjen till båten för att pyssla i ordning i den. Massa små grejer vi inte hunnit med att göra i den. Organiserade om vart vi ska ha saker å ting och jag drog även till Ö&B en sväng och handlade lite smått och gott som vi saknat att ha i båten.

Blev även en pizza till kvällsmat som vi åt i kvällssolen innan vi åkte hem för att lägga två trötta barn.

Imorgon är det jobb igen men då jobbar jag kväll så känns skönt med sovmorgon!

Ska slänga på ett gammalt avsnitt "Morden i Midsomer" och kika på. Passar på medan jag har makten över dosan☺

//Sofie 

13 juli 2015

Kväll i vårt hus

Jag ligger redan i sängen redo för natten. Är så himla trött och imorgon ringer klockan tidigt igen så bäst att jag får min skönhetssömn känner jag☺

Dagen har gått så fort! Förmiddagen svischade bara förbi. Satt vid datorn och gjorde massa måsten och sen drog jag till gymmet en sväng. Det var tre veckor sen sist jag var där så det kändes så skönt att vara där igen. Se om jag kan försöka klämma in lite mer träning framöver det behöver både kropp och knopp.

Eftermiddag träffade jag ett några gamla jobbarkompisar och sen blev det lite mathandling efter det. När jag var hemma igen så var kvällen redan kommen.

Nu ska jag läsa i den nya Pondus tidningen som kom idag innan lampan släcks för natten.

//Sofie

Byxorna upp till naveln

Jag skrattar inombords varje gång jag tar på mig träningsbyxor. Varför? 

Jo förr så hade Jennie och jag en grej om att ha högt uppdragna byxor var lika med döden typ. Det här var alltså när vi var tonåringar men jag kommer ihåg precis hur vi diskuterade hur man kunde ha sina byxor så högt uppdragna! Till naveln hade dessutom en del (en del=med äldre personer=folk över tjugotre)! Så himla fult!

Hade kanske en del att göra med modet på 00-talet var att man skulle ha byxorna så lågt ner att man gärna visade halva rumpan och trosan. Var ju jättevanligt att man såg stringrumpor lite varstans på den tiden.

Att ha byxor med hög midja fanns ju inte på kartan men tänk vad saker å ting ändrar sig!
Idag vill jag inte ha något annat än en skapligt hög midja på mina byxor och särskilt träningsbyxor. Jag vill känna att byxorna sitter på ordentligt och särskilt när jag tränar. Har jag lågt skurna byxor känns det bara som jag ska tappa dem.

Kroppen har ju ändrats också en del under åren och efter barnen så kanske har med det att göra också. Jag vill kunna stoppa in fläsket ordentligt så det inte hoppar och skumpar☺
Så varje gång jag byter om till träningsbyxor så tänker jag alltid på hur vi förfasades över hur folk kunde ha byxor sittande högre upp än på höfterna

//Sofie
Så här högt upp har jag alltid mina byxorna. Inte högre och definitivt inte lägre:-) 

12 juli 2015

Hemma igen!

Då var vi tillbaka hemma igen efter vår lilla tripp på sjön. Vädret har varit sisådär idag. Molnigt med regnskurrar emellanåt.

På morgonen och förmiddagen passade vi på att fiska då det var uppehållsväder. Leah hade mest fiskelycka denna gången. Hon fick en stor och en liten abborre.

Såklart åt vi fångsten till middag nu ikväll. Leah: "Den bästa fisken är den man fångat själv! Och den godaste salladen hittar man i sitt egna land" ja det stämmer ju❤

Jag, Hugo, Leah och Emma gick en sväng och plockade blommor med. Älskar att plocka blommor. Så här års har jag alltid egenplockade blommor hemma på nåt av alla borden. Tycker att det är så fint!

Vi passade på och åt lunch (korv med bröd, smidigt värre☺) med innan vi for hemåt. Skönt att vara hemma med. Plockat upp allt och satt igång tvättmaskin så den jobbar för fullt. Drog ett par varv med dammsugaren också. Fattar verkligen inte! Vi har alltså inte varit hemma och innan vi åkte hemifrån storstädade jag huset men ändå var golven så smutsiga!

Tur dammsugaren finns i alla fall☺

Nu ska jag umgås med barnen innan de ska i säng.

Pöss på er!

//Sofie

50 års kalas!

Vilken fin dag det blev igår sen. Vädret var perfekt och allas humör på topp så då kan det ju inte bli fel☺

När vi anlände med båten igår så var det bara till att svida om för att gå den lilla biten upp där festen hölls. Precis bredvid fotbollsplanen var det vilket var perfekt för barnen som kunde springa omkring hur de ville.

Det blev både fotbollsmatch och lek med faster Sandra som överföĺls av alla barnen.

Vi fick så jättegod mat och tårta. Blev mycket mat över så vi hade även till kvällen med sen, perfekt☺

Vi provåkte även svärföräldrarnas nya lilla snabba båt och barnen de badade i det 15 gradiga vattnet.

På kvällen satt vi nere i båtarna och åt kvällsmat ihop. Barnen somnade och vi vuxna satt uppe längre å pratade. Pontus kusin kom förbi med och de andra drack whisky. Jag dricker inte whisky i vanliga fall än mindre igår efter fredagens fest☺

Hade en sån mysig och trevlig dag och kväll precis som vi hade i fredags❤

Det är verkligen från dessa dagar och kvällar som man tankar energi så man ska orka hela långa vintern sen!

//Sofie

11 juli 2015

En väldans trevlig maskeradkväll!

Ligger i båten och har det skönt. Hugo och Pontus kör båten och jag och Leah ligger här å myser. Vi är påväg från Sommen mot Asby för firande av Tina som fyllt jämnt.

Kvällen igår var så lyckad! Alla hade klätt ut sig så olika verkligen. Jätteskoj å se☺ Men bästa utklädda var ju Malin och Erik som kom som Morran och Tobias. Så himla bra!

Jag körde på en mindre vågad outfit, lite mer 50-tals high school prom outfit☺ Pontus var tennisspelare och även en nunnan, gladiator, baywatch livräddare ja till och med Gunther var med😄 

Obligatoriska 5 kampen utkämpades också. Jag och Daniel var i lag och vi kom så mycket sist (fast vi vann tipspromenad!) men vad gör det när vi hade kul☺

Musikquiz vart det med (som jag höll i så slapp sitta där och inget kunna för omväxlings skull☺) god mat grillades och så blev det paj till efterrätt. Blev en väldans massa gott dricka också. Ja även mindre gott dricka som ändå dracks...mådde sisådär imorse men efter att ha hoppat i det 16 gradigt vattnet i sjön så vaknade jag mer än väl till liv.

Nu ska jag slå igen mina blå en stund så jag är utvilad ordentligt till nästa kalas sen☺

//Sofie

10 juli 2015

Konsten att göra sig fin på sjön

Sitter i båten påväg mot Sommen och sommarens fest hos Emelie och Dennis☺ maskerad är temat så alla ska vara utklädda. Jag har haft såna problem med det! Inte å komma på vad (jag tycker sånt här är kul så idéer finns det gott om) men jag har blivit motarbetad på andra sätt. Till sist nu så lyckades jag fixa en outfit. Bild på det får ni imorgon☺

Har försökt sminka mig och fixa håret medans båten åker (vara lite effektiv) men det var lättare sagt än gjort. Det gungar en del i blåsten. Dessutom hade vi inget eluttag som passade min plattång så håret kunde jag inte göra det jag tänkt med men men. Får gå ändå☺

Leah hon kör båten, Hugo sover och Pontus har tagit sig en öl för att fira in att han gått på semester. Bra det lät. Leah körbå Pontus sittter och dricker öl men riktigt så illa är det inte. Jag är med och kör också så vad kan gå fel då?☺

//Sofie

Fått huset väderat

Idag på förmiddagen hade vi besök av en mäklare som var här för att värderat vår lilla hus. Vi har en idé om vad vi vill ha det väderat till men fick inget veta idag utan mäklaren ska höra av sig igen till oss på måndag. Se om vi och banken blir nöjda med vad vi fått det värderat till då☺

Men hon lätt så positiv när hon var här och tyckte vi hunnit med mycket på huset under de åren vi bott här. Kändes rätt skönt att höra det. Själv ser man ju bara allt som inte hunnit blivit gjort.

Så ja förhoppningsvis får vi positiva besked på måndag. Anledning att vi värderar det är på inrådan av banken då vi renoverat så mycket på huset.

//Sofie

Vårat lilla hus❤

09 juli 2015

Här kommer en uppdatering

Här är jag! Hann inte alls med det här med bloggeriet igår! Det var en ledig dag som gick i ett. För att sammanfatta lite av vad den dagen bestod av så var jag först och besökte ögonläkaren på morgonen. Snälla Emma följde med som chaufför. Jag skulle nämligen inte kunna köra själv hem så behövde någon som kunde köra så tur man har snälla grannar.-) 

Mina ögon har ju runnit mer eller mindre hela tiden sen i vintras och jag har varit ett par gånger ner på vårdcentralen för det och till sist fick jag en remiss till ögon. Fick göra massa obehagliga undersökningar och fick på nytt nya ögondroppar utskrivna. Ska på återbesök igen om två veckor så hoppas det blivit bättre tills dess. 

Vi gjorde även ett stopp på Dollar Store innan vi åkte hem igen. När Pontus sen slutade jobbet så drog vi till stan och gjorde måsten. Ska på fest med maskeradtema imorgon så det blev lite shopping till det bland annat. 

Skulle lyxa till det med att sätta oss och äta ute på en restaurang när vi var själv men usch vad jag ångrar stället vi gick till. M.O.A:s krog & café är inget ställe jag rekommenderar. Vi fick vänta i 70 minuter på vår mat. Vad vi åt? Jag åt räktallrik (bestående av en skål med räkor och två kalla såser) Pontus tog club sandwich (alltså mackor) med bacon och kyckling. Inga avancerande rätter alltså men ändå tog det sån tid! Personalen var inget vidare heller så nej dit går vi inte igen. 

Efter vi varit där åkte vi och grejade med båten. Plockade i ordning, grejade och städade av. Det tog sin tid. Vi var inte hemma igen förrän efter elva på kvällen. 

Den här dagen har jag städat, putsat fönster, tvättat och plockat i ordning. Vi ska få huset värderat imorgon så vill göra vad jag kan för att det ska se så bra ut som möjligt:-) 

Nu ska jag åka och bunkra upp i kyl och frys innan jag ska och hämta hem mina hjärtan. Som jag längtar efter dem!

//Sofie 


07 juli 2015

Gamla fina grejer

Hittade dessa fina prima gamla tallrikar, kastruller och kaffekoppar när jag rensade i några lådor. De följde med vår gamle båt när vi köpte den. Den båten köpte vi av ett äldre par som ägt båten sen den var ny så vi fick med en herrans massa grejer till den. Har glömt bort vad det var vi fick med men gick igenom lådorna nyligen och hittade dessa. I jättefint retroskick så de ska vi ta med och använda i vår nya båt☺

Gustavsberg är det med så det kanske är därför de är i så bra skick trots sin ålder.

Kul i alla fall att jag hittade dem innan jag hann köpa nytt!

//Sofie 

Sommarpratarna- Mannheimer & Apelgren


Gud så underbart sommarpratarprogram! Suttit och lyssnat på det samtidigt som jag vikt den där förbannade tvätten.. Men nu är den vikt och inlagd där den ska vara. Var verkligen längesen jag gjorde det sist. Hittade massa träningskläder i botten på korgen. Jag har inte tränat på över två veckor. Tyvärr känner jag för jag hade verkligen behövt det men tiden! Tiden har varit fylld av massa annat nödvändigt så det har inte hunnits med.

Så är det ibland. Får ta nya tag. Har som mål att ta mig till gymmet ikväll! Ska bara ta tag i att göra alla andra måsten här hemma först. Känner att jag vill passa på att göra sånt nu när barnen inte är hemma och jag har tid och möjlighet. Ska ju bland annat förbereda båten så den är full av alla saker vi behöver. Ska premiäråka iväg med den på fredag så då måste den vara i ordning och däremellan ska det ju jobbas och ha sig med så man får passa på när vi har tid.

Men imorgon är jag faktiskt ledig! Jobbade heldag idag med så ska bli skönt att ha en ledig dag. Eller ja jag ska till ögonläkaren som förmodligen kommer ta större delen av dagen men ändå:-)

Hepp nepp dags ¨å göra lite nytta så jag kan ta mig iväg till den där gymmet sen. Och sen ska jag ligga i soffan hela kvällen för imorgon behöver jag inte ställa klockan! Eller i alla fall inte ställa den så tidigt.

//Sofie  

06 juli 2015

Hemma igen

Det gick bra att få hem båten. Den ligger nu så fint där hon ska vara☺

Nu har vi även bestämt namnet helt och hållet! Vi har haft ytterligare omröstningar och alla är överens (utom Pontus) så båten ska heta Izabella. Med Z det har Hugo bestämt. Tycker Izabella är ett fint och bra namn. Det var faktiskt Leah som kom med det som förslag. Vi hade ju Isabella som namn förslag när hon föddes men hon var ju ingen Isabella hon var ju en Leah☺

Därför lite roligt att båten får heta det nu istället. Pontus är dock lite sur att hans namn inte gick igenom. Hans förslag var Plåt-Fia. Båten är av stål så det tyckte han hade passat bra men inte ens barnen gick med på det så det var ett riktigt dåligt namn förslag med andra ord. Hugo sa att hon kan få ha det som smeknamn😂

Jag lyckades i alla fall hålla mig vaken  hela vägen men nu är jag riktigt trött. Har tre överfulla korgar med tvätt som vill bli omhändertagna men de får vänta... jag ska sova istället. Morgondagen består av ytterligare en lång arbetsdag. Nu blev jag ännu mer ZzZzZz.

//Sofie

Köra hem båten

Pontus och jag är på plats för att tuffla hem båten vår till sin hemmakaj. Barnen är hos farmor och farfar (vi levererade dem dit igår kväll). Är så himla trött i huvudet efter att ha jobbat 7-16 så kommer säkert somna i båten när vi åker nu ZzZzZz....

Vädret som var så varmt och fint igår har övergått till blåst, en del moln och inte alls lika varmt väder😕 hoppas det bara är tillfälligt. Jag hade packat med badkläder för att kunna bada nu på sjön men tror jag  jag står över det.

Bjuder på några bilder från igår. Hugo när han somnat upp och ner i en trädgårsstol, Leah som visar att även Bamse behöver flytväst när man är på sjön och två badbilder. Ena där Poker dyker i precis efter mig och en när vi alla badar☺ nu ska jag ägna mig åt att hjälpa till här så vi kommer iväg någon gång. På återseende!

//Sofie

05 juli 2015

Vår nya båt

Det här är vår nya båt! Nu ligger den så fint i sjön och masten den är också på☺

Imorgon ska vi köra hem henne till våran kajplats då vi inte hinner med det idag men annars så är allt klart å hon är redo för att användas☺

Känns faktiskt väldigt skönt att ha en vettig båt. Vi har haft båt tidigare (ja vi har till och med fortfarande kvar vår segelbåt men den ligger ute på blocket så hoppas vi får den såld) men ingen båt som varit såhär rejäl och verkligen varit en bra båt för oss på alla sätt. Äntligen en båt som är i bra skick och som vi slipper trängas i☺

//Sofie

En varm söndagsmorgon

Värmen den håller i sig. Underbart när jag har ledig helg☺ igår hade vi en riktigt bra lördag. Åkte hem till mamma å pappa en sväng på dan. Hugo skulle på kalas i närheten och Pontus skulle göra upp båtaaffären. Jag och Leah drog till badstranden undertiden. Vi blev även bjudna på lunch där innan vi åkte hemåt.

På kvällen kom Emma och Per med barn över på grillkväll och även Gunnar kom förbi och var med och åt gott☺ barnen körde järnet och vi satt ute till klockan var nästan elva på kvällen. Helt underbart!

Idag är det söndag och vi har även denna dagen inplanerad med saker. Vi ska och sjösätta den nya båten, hämta ett skåp jag köpt på facebookloppisen och åka och lämna Hugo och Leah hos farmor och farfar ikväll. Japp och sen ska vi försöka klämma in lite bad med. Det behövs i den här värmen☺

//Sofie 

03 juli 2015

Äntligen helg!

Du hae aldrig varit så efterlängtad! Kag älskar denna värmen som kommit men den är inte rolig att jobba i.

Efter att ha hållt på att svettats ihjäl på jobbet åkte jag in till stan för att hålla på att svettas ihjäl där. Massa tråk-måste-ärenden som skulle uträttas. Träffade på halva bekantskapskretsen med så det tog ett tag innan jag lyckades ta mig hem igen.

Kvällen har bestått av grillat och jordgubbar med ett glas gott dricka till. Allt för att fira in denna efterlängtade helg❤ ja även att vi blivit båtägare på nytt. Japp idag blev det klart. Pontus är så glad och nöjd här hemma☺. Barnen också. Vi satt och hade familjeråd om båtens namn vid middagen. Tror vi kom på det men det väntar jag med att avslöja.
Jag gör precis som alla stora bloggare. Skriver A men inte B. Jag kan jag med☺

//Sofie 

02 juli 2015

Njuter av förmiddagen

Vädret är på topp även idag☺ jag jobbar 14-22 så passar på att njuta av det fina vädret så mycket jag kan innan jag måste åka iväg. Åh vad jag skulle vilja ha semester! Ledig helg väntar i alla fall vilket ska bli otroligt skönt!

Ligger ute i trädgården och solar (eller försöker bleka bort mina bristningar☺). Klarar inte av att vara förlänge i solen men små korta stunder är skönt. Min bleka kropp kan behöva få sig en gnutta färg så jag ser lite piggare ut med.

Barnen springer och leker i uteduschen och har vattenkrig. Älskar verkligen  sommaren så mycket. Hoppas du är här för att stanna ett bra tag❤

//Sofie

01 juli 2015

EM-guld!

Så himla gött att de lyckades hela vägen och tog hem guldet igår! Men nu kommer ångesten, vad ska man kolla på nu när all fotboll är slut? Haha ilandsproblem men jag tycker alltid det blir så tomt när ett stort idrottsjippo (OS, VM, EM) tar slut. Då har man ju alltid nåt att kolla på men och andra sidan nu har ju sommaren kommit till oss på allvar så då ska man ju inte sitta och glo på dumburken😜

Jag har jobbat idag och under tiden jag gjorde det så var Hugo och lekte med mormor och Leah var på dejt med Elin. Leah hade blivit bortskämd med att få gå i affärer så hon hade både nya badkläder och skor på sig☺ hon hade gärna sovit med dem båda på sig om hon fått.

När jag slutat så var jag och barnen en sväng så de fick bada vid badplatsen som ligger hemma vid mamma och pappa. Så himla härligt väder det varit idag (men fortfarande iskallt i vattnet om ni frågar mig).

När vi kom hem hann vi bara pussa Pontus hejdå och ge honom lyckosparkar  då han skulle iväg på fotbollsmatch.

Vi passade på att äta kvällsmat (jordgubbar med mjölk. Vi gjorde slut på tre liter jordgubbar🙊) ute på altanen. Bästa som finns! Barnen ligger nu nyduschade och nöjda i sina sängar och jag ska ta mig ett glas med kall päroncider och min bok och fortsätta kvällen ute på altanen☺ är det sommar så är det!

//Sofie