29 februari 2016

Tidig morgon- tidig kväll

Idag började jag kvart i sju men vi fick åka ännu tidigare än vanligt hemifrån då vi förtillfället bara har en bil. Fordens bromsar har lagt av och dem vill man ju gärna inte åka utan. Förhoppningsvis är problemet fixat imorgon men det blir samma procedur på morgonen då som idag.

Därav tänker jag släcka lampan tidigt ikväll. De där tjugo minuterna som jag gick upp tidigare gjorde sitt känner jag.

Var och körde Mix Power förut så mina armar och ben är helt slutkörda så de protesterar nog inte mot att få gå och lägga sig lite tidigare ikväll. Men innan dess ska jag skriva klart en skolgrej på datorn. 

Har en massa annat plock jag borde göra med här hemma men får ta det när jag är ledig på onsdag. Det är väl det man har lediga dagar till? Att göra allt man inte hinner de dagar man jobbar😝

//Sofie


Stort Grattis till Oscarn!

Så himla roligt att vakna upp till nyheten att Alicia Vikander vunnit en Oscar inatt! Så himla häftigt!

Det är inte ofta en svensk eller ens en skandinavisk skådespelare är nominerad och när vi väl får en nominerad så är det till en så tung kategori som bästa kvinnliga biroll som vi (Alicia) dessutom vinner.

Jag älskar Oscarsgalan och förr kunde jag sitta uppe och kolla på den men det gör jag aldrig längre. Jag älskar galor överlag. Inte för själva galorna i sig utan för alla vackra klänningar! Jag älskar att sitta och kolla när alla skrider in på röda mattan i sina vackra (ibland mindre vackra) skapelser.

Jag kan sitta och kolla på nobelmiddagen också men det enbart för att se alla klänningar. Det är så roligt att se! Jag älskar ju klänningar och särskilt att få kolla in alla dessa vackra som man själv aldrig kommer komma i närheten av.

Jag tycker ju de där programmen på TLC om när de letar brudklänningar och ibland klänningar till tränorna är lite småkul att kolla på. Jag fastnar lätt men då återigen för att få se alla de olika klänningarna.

Skulle jag drömma hej vilt så skulle mitt drömjobb få vara och arbeta i en sån butik. Åh så roligt att få hjälpa till och hitta den rätta klänningen till nån som ska gifta sig. Få gå i en butik hela dagarna och frossa bland alla dessa klänningar. Vad roligt det skulle få vara!

Och nej jag tror inte jag skulle tröttna. På kunderna möjligen men inte på klänningar:-)

I alla fall så vill jag bara säga Stort Grattis till vår svenska stjärna Alicia! Du inte bara vann, du var även grymt snygg i din klänning!


//Sofie 

28 februari 2016

Kortspelande

Efter att vi alla kommit hem från våra träningar och ätit av Pontus helt underbart goda mat så hade vi familjemys med att spela kort.

Vi spelar rätt mycket sällskapsspel här hemma och särskilt kort. Dels vanligt kortspel men även UNO som är en storfavorit hos barnen. Ja jag tycker också det är roligt☺

Ikväll blev jag utklassad av dem alla. Fasen vad dåligt det kan gå ibland och börjar det gå dåligt så bara fortsätter det... men vi hade det trevligt och det är ju det viktigaste. Eller som Leah säger (tror hon hört det nånstans ifrån men kan inte komma på vart):"Jag behöver inte vinna bara alla andra förlorar". 

Vinnarskalle till tusen. Som sagt hon stortjöt igår när Brynäs förlorade. Jag ska faktiskt nu återgå till och kolla på LHC-Brynäs. Dubbelmöte mellan lagen i helgen och vi har fortfarande c-more sport! Perfekt☺

//Sofie


Innebandy och Spinning

Befinner mig i sporthallen där barnen tränar innebandy. Eller Leah tränar just nu och sen är det Hugos tur. Roligt att kunna vara med jag har inte kunnat de senaste gångerna men idag så☺

Jag ska på spinning sen med så det blir bara hem och lämna av barnen för att åka in till stan igen.

Igår var vi på hockey och det var en riktigt bra och underhållande match. LHC vann med 6-3 så Hugo var mer en nöjd. Leah bröt ihop i ren förtvivlan i andra perioden när LHC gjorde 3 raka mål. Stora tårar som rullade ner för kinderna och hon skulle aldrig mer gå på hockey igen! Tur hon blev på bättre humör efter att ha fått krama maskoten Sture. Han kan göra även små brynässuppotrar glada☺

Nu ska jag kika på innebandyn. De ska spela match. Spännande värre!

//Sofie


27 februari 2016

Familjekväll eller familjefejd?

Vi ska åka och se LHC när det möter Brynäs ikväll. Barnen är taggade till tusen☺

Halva familjen är ju lhc:are och andra delen brynäsare. Vi har aldrig lyckats tajma in en match mellan dessa två lag innan som passat att vi kan åka och se men ikväll så!

Vad har jag annars gjort denna lediga å soliga lördag? Jag har legat på sängen och läst. Orkar inte ens få dåligt samvete av att jag inte varit ute i det fina vädret för när jag äntligen har kommit in i mitt läsande igen då vill jag bara fortsätta.

Det går verkligen i perioder men nu jäklar det är så skönt när man kommer in i en bok och bara vill fortsätta läsa tills den tar slut.

Även hunnit med att sitta vid datorn och gjort lite pluggande där så lite nytta har jag gjort ändå☺

Ha en bra lördag alla! Kolla gärna på mellon åt mig. Jag får försöka se reprisen imorgon. Och undvika allt vad socialamedier och internet heter fram tills jag sett programmet. Vill se det själv först, se om jag kan lyckas med det

//Sofie


26 februari 2016

Glass och en ny bok

Sitter med en skål glass i knät och en nyinköpt bok jag fyndade på bokrean idag. Det blir min kväll det☺

Haft lite mys med barnen framför "kändisbarnvakten". Pontus håller på och hjälper dem bädda då Leah ska sova över hos Hugo inatt. De brukar göra det emellan åt våra barn och sova över hos varandra.

Jag är rätt sliten efter en dag på jobbet men mest är det nog mentalt att det är fredagkväll och då ska man vara trött☺

Nu ska jag stänga ner allt vad skärmar heter och ha en lugn kväll med min nya bok.



//Sofie

Möte med en främling

Jag anmälde mig ju till ett integrations projekt här i stan för ett tag sen där man lånar ut lite av sin tid till en person som kommit hit på flykt. Så i eftermiddags var jag och träffade en kille som kom till Sverige för 12 månader sedan från Syrien. Ett jättekul och intressant möte. Vi satt på ett café pratade i över en timme om allt möjligt.

Han berättade bland annat om hur han flydde i en gummibåt över medelhavet och om alla länder han korsat för att ta sig hit. Sen så frågade han mig om jag besökt något annat land eller om jag sett medelhavet. Jag skämdes för jo jag har också varit i ett annat land, eller många andra länder och jag har även sett medelhavet. Ja till och med badat i medelhavet och åkt gummibåt har jag också. Fast under helt andra omständigheter...Verkligheten kom och slog mig på käften kändes det som. 

Det var i alla fall detta väldigt lyckat möte och vi ska försöka fortsätta hålla kontakten. Han tyckte det var jättekul och bra att ha "en riktig svensk" att bolla med och som hjälp att lära sig språket bättre.

Tycker fler borde prova på det här. Det var verkligen mycket bättre och mer givande än vad jag först trodde.

Tummen upp för såna här projekt och liknande grejer. Man har inget att förlora på det så prova du med vet ja☺

//Sofie 


25 februari 2016

Lite kvällsbloggning igen då

Precis som igår sitter jag här i sängen och skriver och ögonen håller på att gå i kors av trötthet. Varit en intensiv dag med först jobb och sen var jag och körde ett TRXpass men jag hade den sämsta uppladdningen ever...

Fick näsblodsattack som varade i en halvtimme. Usch så hemskt det är. Måste ringa vårdcentralen om det snart. Sista tiden har jag haft flera näsblodsattacker vilket inte känns som det ska. Det tar ju på krafterna. Var helt likblek i ansiktet efter den idag. Trodde jag skulle ha noll ork på TRX:n  men det gick helt okej när jag väl var på plats och kunde köra igång. 

Imorgon är det jobb igen och sen väntar en LEDIG helg! Så skönt så skönt. Efter jobbet imorgon ska jag på en spännande sak men berättar mer om det imorgon. Nu ska jag sova ser ni☺

//Sofie


24 februari 2016

Gäsp ZzZz

Ligger redan i sängen redo för natten. Fast ska inte slå igen de blå riktigt än. Imorgon ringer klockan tidigt då det återigen är dags för jobb.

Måste ju berätta en rolig sak! Hugo var ju med Elin på sportlovskul på biblioteket förra veckan och då deltog han i en tävling som han vann! En dinosauriertävling var det och det passade ju Hugo perfekt. Han som är stolt ägare till inte mindre än 11 böcker om dinosaurier som han kan typ utantill.

Så vi fick gå till biblioteket idag där han fick sitt pris som var en bok han fick välja ut. Stolt Hugo, stolt mamma☺❤

//Sofie


En kall morgon

Sista tiden har det varit plus grader ute så när jag vaknade imorse och såg att termometern visade minus sex grader började jag frysa av ren reflex tror jag.

Ena dagen går det att köra tunnare överdragsbyxor på barnen men som idag är det overall som gäller igen. Längtar tills det blir vår på riktigt nu!

Igår var jag och tränade för första gången på en vecka. Kändes så skönt och ikväll så blir det spinning. Skönt och vara tillbaka igen☺

Vi var även och hälsade på Maria och Elise igår eftermiddag. Så kul och ses! Vi blev bjudna på fika och barnen lekte tills de blev alldeles trötta.

Idag är också en ledig dag så vi ska ta tag i och städa av här hemma och handla lite mat. Annars inget inplanerat vilket känns skönt.

Nu blir det frukost framför tv:n☺

//Sofie


23 februari 2016

Barn mot främlingsfientlighet



Hur fint är inte det här projektet då? Jo superfint! Sånt härligt initiativ av förskollärarna i reportaget. Leah har berättat om det men idag var första gången jag såg hela det vackra konstverket på plats.

Alla barn som går i förskola eller hos dagmamma här i kommunen har varit med. Alla dessa barns händer som symboliserar att alla människor är lika mycket värda.

Jag blir så glad över sånt här och speciellt av att höra när min dotter som deltagit i projektet kommer hem och stolt berättar om vad det är och vad det innebär.

Imorgon ska jag ta med mig Leah så hon får se det på plats för jag tror inte att hon har gjort det. Skulle inte förvåna mig om hon kan peka ut sin hand bland alla händer som hänger där. Hon brukar ha stenkoll:-)

#motfrämlingsfientlighet

//Sofie 

Arg på mycket

Sakerna på bilden är de jag är arg på. Ser kanske inte mycket ut för världen men låt mig förklara.

Först så fick vi hem ett brev igår angående att Leah ska börja skolan i höst. Dock har hon blivit placerad på en helt annan skola än Hugo. En skola som ligger längst bort från oss av alla skolor. Okej där ljög jag men en av skolorna som ligger längst bort från oss.

Tror det kan vara en jättebra skola så det är inte för den delen jag är arg på beslutet utan det är att vi ska behöva ha våra barn på olika skolor som ligger jättelångt från varandra. En till anledning till att vi vill ha Leah i samma skola är att vi trivs väldigt bra med Hugos skola och personalen som jobbar där.

Leah har varit inställd sen länge på att hon med ska få börja på samma skola som Hugo. All personal där känner igen Leah och har pratat med henne om att det ju snart även är hennes tur att få börja där och att de tycker det ska bli så kul att Hugos lillasyster ska få komma och gå hos dem.

Har liksom inte funnits på kartan att hon skulle hamna på en annan skola. Har skrivit en överklagan och ja nu är det bara vänta och se. Men jag tänkte inte ge mig i första taget i den här frågan!

En annan sak jag är arg på är att jag i december beställde hem en elektrisk fotfil som visade sig vara från ett mycket oseriöst företag (konkurspriser.se). Beställ aldrig något därifrån vad ni än gör! Efter väldigt mycket om och men så fick jag hem filen idag. Vad är det då jag får hem? Inte den
fotfilen från scholl som jag klickade hem utan en från någon okänt märke som inte ens fungerar!

Nu jävlar är det krig. Jag ger mig inte, jag ska ha tillbaka mina 180 kr! Ingen stor summa men jag hatar verkligen och bli lurad. Såna där företag ska inte få komma undan.

Mixerhelveten gick ju sönder igår med (såklart) så den ska jag också se till att vi får utbytt. Vi har bara haft i några veckor och sen igår när Pontus skulle skölja ur den så sprack skiten.

Tur jag har lite och göra när jag är ledig i dagarna två nu☺

Tänk när jag är pensionär, jag kommer ju inte göra annat då. Hatar å bli blåst. Rätt ska vara rätt!

//Sofie

22 februari 2016

Sitter och har lite rast

Är på jobbet och har rast så passar på att kika in här.

Har sovit som en prinsessa natten till idag. Vaknade upp och kände mig pigg och glad, halleluja! Så skönt☺

Dagis har stängt idag så innan jag åkte till jobbet var Leah å jag förbi mamma å pappa där även Elin och Minna var. Vi fick god lunch och så fick vi gosa massa bebis innan jag var tvungen att åka till jobbet medan Leah fick vara kvar.

Så härligt att se för Minna påminner en del om Hugo när han var bebis. Inte helt då Minna är väldigt lik sin pappa men vissa drag som när hon sover är som att se Hugo när han var bebis❤

Nu ska jag slösurfa runt lite innan jag måste börja jobba igen.

//Sofie


21 februari 2016

Nysattacker

Jag nyser och nyser och nyser lite till. Tror aldrig jag nyst så mycket på en och samma dag som jag nyst idag. Jädra förkylning försvinn med dig! Min lediga helg har mest bestått av att försöka bli kry igen. Idag hade jag tänkt orkat följa med barnen på deras innebandyträning då det var så längesen sist jag kunde följa med.  Men nej så blev det inte. Jag har legat i sängen typ hela dagen. När jag känt mig piggare har jag satt mig vid datorn för att göra en del måsten där men så fort jag blivit trött har jag lagt mig igen.

Men det har gett resultat för jag känner mig faktiskt mycket piggare ikväll. Inte helt hundra men mycket bättre.

Fick avboka morgonspinningen jag skulle gått på imorgon men hoppas kunna köra igen senare i veckan. Vill inte börja förtidigt då blir det bara bakslag. I alla fall brukar det alltid bli så för mig.

Nu ska jag skriva klart en sista ska här på datorn innan jag ska släcka ner och krypa ner i sängen och läsa serietidning. Imorgon blir det jobb men börjar först vid 14.

//Sofie 

20 februari 2016

Genomförkyld och hockey

Det var rätt kallt när vi var och iväg förut idag. Runt nollan och sen blåst. Det gjorde inte min förkylning gott precis snarare tvärtom känner jag.

Vi var hemma hos mamma och pappa efter skidåkningen där vi fick lunch. Lyxigt värre att bli bjuden på mat men jag kände mig inte så pigg. När vi kom hem sen tog jag av mig linserna (mina ögon var så röda och irriterade) och hoppade i myskläderna direkt. Ligger nedbäddad under en filt i sängen. Har sällskap av Hugo och en varm kopp nyponsoppa. Vi kollar på LHC-Växjö medan Pontus och Leah sitter där nere och ser på matchen mellan Brynäs-Djurgården. Det är vår lördag det.

Hoppas så att jag ska vakna upp och må bättre imorgon. Hade så gärna velat gå på spinningen jag var inbokad på imorgon men jag avbokade mig just. Hoppas jag kan gå på måndag istället. Vi får väl se.

Nu ska jag återgå till matchen som precis börjat igen. Heja Cluben!

//Sofie


Barnens Vasalopp

På förmiddagen idag så var vi iväg då barnen deltog i "Barnens Vasalopp" som gick av stapeln. Jättebra arrangerad tävling för alla barn. Det var precis som på riktiga vasaloppet. Det var skyltar uppsatta med namnen på alla ställena man passerar i vasaloppet och så var det vätskekontroller där det bjöds på blåbärssoppa. Vid målgång fick alla barn som deltagit varsin medalj, diplom och kexchoklad.

Hugo och Leah deltog i loppet som var en kilometer långt vilket var precis lagom för dem. Leah fick dock ett litet pyskbryt då hon kom sist men det gick över som tur var☺ I det loppet som de körde var det mest barn som tränar skidåkning som deltog så de var ju aningens snabbare. Men Hugo och Leah kämpade på bra ändå och de tyckte det var roligt och det är ju det som är det viktigaste☺

//Sofie


19 februari 2016

Årets första förkylning

Kände mig lite småkrasslig igår och sen blev det bara värre. På kvällen kände jag mig riktigt genomförkyld när jag kom hem från jobbet. Imorse tog jag mig ett par Alvedon för att orka innan jag skulle tillbaka till dit igen.

Fick avboka mig från träningen och får köra på en lugn helg för att försöka få bort skiten ur kroppen. 

När jag kom hem från jobbet förut däckade jag i soffan innan Pontus kom hem och vi åkte till svärföräldrarna för att hämta hem kidsen som sovit där.

Blev bjudna på god mat och "semlemuffins" som barnen bakat (med viss hjälp av farmor).

Här hemma är det väldigt lugnt nu. Kommer nog somna tidigt ikväll känns som kroppen behöver det.

//Sofie


18 februari 2016

Jobbkväll

En kväll på jobbet väntas även denna dagen. På förmiddagen var jag och lämnade av Leah hos farmor (Hugo var där sen innan) då de ska få sova över där inatt.

Efter jag varit där åkte jag hem och fixade lunch till mig, kollade på tv, somande till en stund i soffan och nu är det dags för jobb. Hade planer på att jag skulle hunnit gjort lite annat när jag hade några timmar själv på eftermiddagen men jaja. Skönt att inget göra med ibland☺

//Sofie


Problem med strumpor

Övriga familjen här hemma lider av en väldigt konstig och dålig vana. Så fort de kommer hem så tar av sig sina strumpor och lägger dem lite överallt runt om i huset. Helst på de mest opassande ställena man kan lägga ett par använda strumpor på.

För det första skulle jag aldrig ta av mig strumporna. Jag är en frusen person som går med raggsockor på fötterna året om typ. För det andra om jag nu (mot all förmodan) skulle ta av mig strumporna så fort jag kommer innanför dörren så skulle jag INTE lägga dem på bordet!

Det är den värsta delen med att alla familjemedlemmar lägger sina använda strumpor lite varstans.

Igår hittade jag Leahs strumpor på vardagsrumsbordet, Hugos strumpor på hallbyrån och Pontus som hängt sina äckliga strumpor på ryggstödet precis vid matbordet. De hade likagärna kunnat ligga på matbordet så kanske ska va glad att han i alla fall hängt dem på ryggstödet.

Pontus har alltid varit en sån som tagit av sig strumporna och den egenskapen har även Hugo och Leah ärvt. Inte mig emot att de tar av sig strumporna om det inte varit för att de lägger dem på de mest opassande ställena!

Häromdagen klagade Hugo på att han blivit blött om ena strumpan. Vad gör ungen? Knölar av sig den när han står vid köket och lägger den på närmaste stället. På köksbänken... Jag kommer införa böter för varje strumpa jag hittar som ligger där den inte bör ligga.

Som det ser ut just nu kommer jag bli väldigt rik☺

//Sofie


17 februari 2016

Städat och jobbat

Haft en effektiv dag idag. Jag och barnen har förutom skidåkning storstädat här hemma. Kommit fram till att nu när barnen är så stora ska de få hjälpa till med städningen av deras rum. Eller rättare sagt de ska städa dina rum själva. Så nu har vi börjat med en städdag i veckan och då ska de vara med och städa sina rum.

Gick faktiskt jättebra och de städade på så bra. Blev rent och fint så nu behöver vi inte bry oss om det nåt mer den här veckan i alla fall ☺

Har varit och jobbat ikväll med. Kom hem för ett tag sen och fick på ett program med Michael McIntyre på tv:n. Alltså min mage höll på att dö. Har sån träningsvärk i den från gårdagens träning och sen nu kolla på denna underbara komiker gjorde inte den saken bättre precis. Så bra han är!

Men nu ska jag ta och släcka ner. Imorgon är en ny dag☺

//Sofie


Skidåkning i det fina vädret

Idag gick vi upp skapligt jag och barnen och var pigga och glada. Efter frukosten så drog vi iväg så att barnen skulle få åka lite på sina längdskidor. Jag tänkte först åkt jag också men kom på att det nog var bättre att jag hade skor på fötterna för att kunna hjälpa barnen i sin åkning.

Jättefint väder och helt själva var vi i spåren. Barnen tycker det är så roligt att åka och hade det inte varit för Hugos hosta hade vi stannat ännu längre.

Rolig sportlovsaktivitet☺ På lördag ska de få åka "barnens vasalopp" vilket de ser fram emot. Hoppas Hugos hosta är helt borta tills dess. Den var inte farlig alls idag men när han åkte kom den fram igen. Blir och vila och ta det lugnt så han är pigg och kan få vara med på lördag.

//Sofie


16 februari 2016

Tjejmys

Hugo och Elin drog iväg på sportlovs roligheter på biblioteket idag där temat var "Harry Potter". Jag är inget vidare fan av Harry Potter medan Elin är så jag och Leah var här hemma undertiden och hade tjejmys med Minna. Eller var barnvakt som Leah så stolt poängterade flera gånger☺

Så mysigt att ha en bebis att få låna och gosa med. Leah satt så stolt och höll lillkusinen i famnen och men när hon blev ledsen/arg fick jag vara barnvakt sa hon😂

Vi lyxade till det med taco till lunch när Hugo och Elin var tillbaka.

Sen när Pontus kom hem drog jag och körde ett intensivpass på gymmet. Fy så jobbigt det var! Gör inget att jag inte kommer kunna träna imorgon för jag lär ha ont överallt i kroppen.

Kvällen blir annars lugn. Barnen sover och Pontus har träning även ikväll så jag ska lägga mig och läsa i min bok jag håller på med. Om jag inte fastnar framför dumburken. Det var visst Top Gear såg jag nu. Förmodligen blir det först det och sen läsa bok. För er som undrar☺

//Sofie 


15 februari 2016

Gör lite nytta kanske?

Barnen är i sina sängar och Pontus är iväg och tränar. Dags för den här mamman och sätta sig och göra lite nytta vid den här datorn och inte bara blogga:-)

Ska plugga lite och sen se över mitt CV är tanken. Se hur mycket jag orkar göra ikväll. Jag är verkligen ingen effektiv människa på kvällarna. Morgonen/förmiddagar är mer min tid. Då brukar jag vara som mest effektiv och få saker gjorda.

En roliga sak. När jag var på gymmet förut för att köra ett Mix Power pass så hamnar jag bredvid en tjej som hade exakt likadana träningskläder som jag. Invigde mina nya jag köpte idag och det gjorde visst hon med. Roligt sammanträffande:-)

Alltså nu sitter jag bara här och skriver för att jag inte alls känner för att göra det jag borde. Segt värre men bara till och ta tjuren vid hornen.

Hej svejs!

//Sofie 

Lek med trolldeg

Hugo är lite förkyld och Leah likaså så istället för att dra iväg på vad eller skridskoåkning (som var tanken från början)  så körde vi på en hemmadag med pyssel.

Provade och gjorde trolldeg och det blev succé! Gjorde fyra olika degar som vi färgade med olika karamellfärger.

Barnen satt i ett par timmar och pysslade med degen. Så lugnt och skönt☺

Blev många fina saker gjorda och som nu står i ugnen. Spännande och se hur de blir när de är färdiga☺

//Sofie


Nya träningskläder

Jag och kidsen drog en sväng till stan förut för att kolla efter två särskilda saker jag var på jakt efter men det hittade vi inte såklart. Kom däremot hem med nya träningskläder☺ Fyndade på KappAhl för en billig peng. Hade tänkt köpt överdelen i en annan färg (nån färgglad) men alla de som var i nån annan färg än svart var svagt genomskinliga och det gillar inte jag.

Vi gick även förbi leksaksaffären som håller på och säljer ut det sista inför att de ska slå igen. Sorgligt då det är så många butiker som läggs ner här i stan. Tre stycken hittills bara i år. Hoppas så att det kommer några andra butiker istället.

Barnen hittade varsin leksak de fick köpa för sina egna pengar och själv köpte jag två gungor (de vi har haft hängandes i gungställningen över vintern har gått sönder) och hinkar och spadar inför sommaren. Sånt som alltid går åt. Hugos favorit sysselsättning när man är och badar är att sitta och bygga sandslott och liknande men hinkarna och spadarna har en tendens att försvinna/gå sönder så bra att ha några på lager inför säsongen☺

Så skönt med ledig dag och sportlov! Kag kunde ju ligga i sängen länge imorse utan att behöva gå upp för att skicka iväg barn till skola/dagis. Det gillas☺

//Sofie


Överraskad

Usch vad jag var på dåligt humör när jag kom hem från jobbet igår kväll. Hatar vägarbetet som gör att det tar dubbelt så lång tid att ta sig hem och framförallt alla jäkla lastbilar som åker och stoppar upp.

När jag kom hem såg huset nedsläckt ut så trodde alla gått och lagt sig men tji fick jag. Jag är väl det enda som verkligen blir överraskad av nåt sånt här på alla hjärtans dag men jag blev verkligen det. Pontus hade gjort det så fint och mysigt med egengjorda räkmackor och gott dricka till. Barnen hade hjälpt till de också men de låg och sov när jag kom hem då klockan var rätt mycket.

Världens bästa grej att komma hem till en söndagkväll när man är trött efter en hel helg på jobbet. Vi brukar inte fira dagen något speciellt annars så därför jag blev så himla överraskad.

Fint gjort var det och precis vad jag behövde❤

//Sofie 


14 februari 2016

Redo för jobb

Jag har precis gjort mig redo och klar för att dra till jobbet om en stund. Ätit mysfrukost ihop med familjen och sen mest legat och degat i sängen hela morgonen. Orkar inte börja ta tag i och göra något när jag ändå ska iväg snart.

Eller en sak har jag faktiskt gjort. Något jag funderat på länge och äntligen tog tag i. Jag har anmält mig på en sida där man kan låna ut sig själv för att kunna hjälpa till med integrationsprocessen för en människa som kommit hit på flykt. Man lånar alltså ut en del av sin tid. Tycker det här låter som ett jättebra och intressant projekt. Hoppas att det kan bli något positivt av det.

Annars är det ju alla hjärtans dag idag. Inget vi firar något speciellt precis mer än att jag pussar och kramar lite extra på mina barn och min man:-)

Hoppas ni alla får en bra söndag oavsett om ni blir uppvaktade med blommor och choklad eller har en skön söndag för er själva.

//Sofie 

13 februari 2016

En ledig lördagkväll

Så skönt att få vara ledig ikväll fast det är jobbhelg.

När jag slutade förut kom svärmor och barnen hem hit. Pontus och hans far har varit iväg och åkt skidlopp idag så barnen har varit och lekt med farmor idag.

Vi åt pizza ihop och sen har vi kollat på Pippi Långstrump.

Nu laddar vi inför melodifestivalen med välfylld godisskål och gott bubbel att dricka till☺

Bryr mig inte så mycket om vem som tävlar eller vilka som går vidare. Har verkligen noll koll på årets festival. Men det är så mysigt att sitta och kolla tillsammans allihopa. Barnen tycker det är väldigt kul. När jag var yngre och bodde hemma hade vi riktiga melodifestivalkvällar med poängbedömning på alla låtarna. Det brukade vara mamma, jag, Elin och Kamilla. Tror även Jennie och Maria var med ibland. Fina gamla minnen☺

//Sofie


12 februari 2016

Godmorgon fredagen den 12 februari!

I eftermiddag så påbörjar jag min andra jobbhelg på rad så kan inte påstå att jag har någon direkt fredagskänsla snarare måndagskänsla

Men jag jobbar dag imorgon så kan iballa fall se Melodifestivalen hemma med de bästa och det är ju inte helt fel☺

Startade denna dagen med att köra spinning. Så skön start på dagen! Önskar att jag kunde ta mig upp så tidigt och träna även när jag inte ska på pass. Energin jag får av att börja dagen så är ju guld värd.

Hunnit med att ta en långdusch där jag hann med att göra inpackning av håret. Ätit frukost, kört igång en maskin tvätt som även hunnit bli klar och häng samt lagt i en till. Dammsugit hela huset och skrivit inköpslista. Sitter nu med frukosten framför datorn och ska skriva klart en jobbansökan jag påbörjade igår samt läsa klart en del i min studiebok.

Leah och jag ska dra in och handla sen också. Skönt att vara i mataffären skapligt när det är fredag. Brukar vara en del andra människor som är ute och ska handla då med☺

PS: Så roligt att jag lyckats få hela 3 kommentarer här i bloggens senaste 5 inlägg. Vet inte när det hände sist. Jag brukar inte bry mig om jag får kommentarer eller ej men det är väldigt kul när det händer:-)

//Sofie


11 februari 2016

Trötta ben och armar

Varit ledig idag men haft massa att göra. Fast även att jag grejat och styrt här idag så känns det inte som jag fått något gjort...

Hela morgonen och förmiddagen gick åt att sitta och skriva in barnens tider för fritids, dagis och skolskjuts för hela våren. Massa pyssel med det för dels byter jag schema och sen infaller massa helgdagar, studiedagar, klämdagar, dagar när dagis har stängt, dagar när fritids har stängt och dagar när fritids/dagis stänger tidigare etc.

Jag är så glad att vi har nära och kära att fråga om hjälp som kan ställa upp när det kör ihop sig. Men nu ska det vara klart. Jag hoppas att jag fått ihop det i alla fall☺

Blev även ett TRXpass idag och mina armar och ben är typ döda nu. Fattar inte hur jag ska orka med spinningen imorgon bitti. Hoppas jag vaknar pigg och alert☺

Nu ska jag läsa lite. Ligger efter i pluggandet. Känner att det är tur jag bara tog en kurs till och börja med. Tiden är svår att få ihop för att bara hinna med den.

Skulle jag komma in på nån av de andra utbildningarna jag är sugen på att läsa i höst då blir det att lägga jobbet åt sidan för ett tag och satsa helhjärtat på studierna. Men tills dess kör jag lite dubbelt så länge jag känner att det går☺

//Sofie 

Slajmigt värre

Barnen och jag provade att göra Daidalos egna slajm idag. Hittade ett recept på nätet som vi provade. Superenkelt var det att göra och barnen geggade med det för fullt.

Ett tips på något att göra såna här gråa tråkiga dagar! Kladdigt blir det så mina barn fick hålla sig i köket och leka med det så vi hade nära till vatten och torka bort allt med sen.

Tummen upp för egengjort slajm☺

//Sofie

10 februari 2016

Svettigt spinningpass och rosa stövlar

Hejsan hoppsan lilla blogg! Onsdagen den 10 februari 2016 har verkligen svischat förbi. Den har innehållit jobb till största delen men även träning i form av spinning.

Spinning med pulsband är verkligen ett nytt sätt att träna spinning på. Så kul men även så jobbigt. Kändes som jag skulle kräkas efter passet och trilla av cykeln av utmattning. Samtidigt. Men som tur var inträffade inte något av det.

Efter jag varit där åkte jag och hämtade ut ett paket och sen vidare för att köpa ett par stövlar till Leah som jag hittat på facebookloppisen. Jag åkte därifrån med tre par stövlar. Ett par fodrade kavat gummistövlar i rosa (de jag skulle köpa) och ett par likadana till fast vanliga gummistövlar till Leah.

Efter lite prat om att jag nu var klar med stövlarna till dottern och att jag bara hade kvar att köpa till sonen så letade hon jag köpte av fram ett par andra svarta kavat stövlar i Hugos storlek.

Tre par kavat stövlar i kanonfint skick för 225 kr. Så himla bra fynd! Både Hugo och Leah har vuxit ur sina stövlar så jag var redo att åka iväg för att köpa nya till dem men så hittade jag dessa. Alla stövlarna var i stort sätt oanvända så kändes som världens klipp☺

Imorgon är jag ledig och ska få massa saker gjorda här hemma är tanken. Att gå från tanke till handling kan vara segt ibland men hoppas jag vaknar med massa energi imorgon☺

//Sofie


09 februari 2016

Semledagen

Idag blev årets första semla äten. På rätta dagen och allt, inte illa va?☺

När Hugo kom hem så åkte vi alla och umgicks med Elin och Minna. Stannade förbi hos Anthony och fick med oss semlor att fika på. Jag valde en med annan fyllning då jag inte är så jätteförtjust i mandelmassa. Jättegod men jösses så mätt jag blev av den! 

Barnen de åt för glatta livet och var nöjda. Fick gosa en massa med världens finaste Minna som var på sånt toppen humör. Klart hon var det när hon fick umgås med moster☺

Pontus är och tränar ikväll så jag ligger här i sängen och har det väldigt lugnt och skönt. Ska lägga beslag på den nya "Ut i Vår Hage" tidningen som kom idag tror jag. Läsa en stund innan jag måste göra mig i ordning för natten. 

Morgondagen bjuder på en väckarklocka som ringer tidigt för jobb.

//Sofie


Tips på lekar!

Imorse ville Leah skriva en saga. Det är en något vi brukar göra ibland. Hon berättar och jag skriver på datorn. Sen letar vi passande bilder på Google som vi använder lägger in i sagan och sen skriver vi ut den och vips är godnattsagan för kvällen fixad☺

Så himla enkelt och det är något som båda våra barn tycker om att göra. De får helt fria händer och berättar sen skriver jag ner det. Kanske kommer med några små tips ibland men annars är det helt och hållet deras egna sagor.

Jag hittade några plastmappar liggandes i en av skrivbordslådorna så satte in Leahs saga i en sån och hon blev överlycklig. Dey blev ju precis som en riktig bok!

När jag ändå är igång och pratar lekar måste jag tipsa om några andra väldigt bra lekar. En är att leka frisör. Eller barnet får leka frisör i ditt hår. Borsta det, sätta upp tofsar och hårspännen och spreja vatten i det. Helt underbart skönt när de håller på och grejar i håret☺

En annan skön men också lärande lek är när vi tränar bokstäver och siffror på varandras ryggar. Man skriver med fingret och sen ska den andre känna vilket ord eller tal man skriver. Till en början skrev vi bara en siffra eller bokstav men nu när de är större så brukar vi skriva ord eller ett mattetal som man ska lösa. Vi brukar köra varannan gång så även föräldrarna får bli testade på dina kunskaper (kliade på ryggen☺).

Lekar när de är som bäst☺

//Sofie


08 februari 2016

Hej bloggen!

Jag har jobbat och jobbat så bloggen har hamnat lite på efterkälken men nu är jag tillbaka här igen!

Igår körde jag delad tur med en mellanlandning hemma hos mamma och pappa när jag var ledig mitt på dan. Idag har det också jobbats. Slutade så jag fick äran att hämta barnen och efter det så drog vi och shoppade loss på Willys för att fylla på förråden här hemma.

Sen blev det bara hem och vända (typ) då jag var inbokad på Mix Power pass. Sånt härligt pass! Jag kunde öka vikterna i samtliga övningar. Kände mig stark som Hulken för en stund.


Läxläsning med Hugo och middag har kvällen annars bjudit på. Imorgon är jag ledig så skönt!

Fick förövrigt en rolig nyhet idag. Barnen kommer få en kusin i sommar och det blir en liten....Sven-Olof! Eller ja kille i alla fall:-) Leah som hoppas på att bebisen ska få heta Sven-Olof (efter renen och snögubben i Frost). Tror dock han kommer få något annat namn. Eller tror, jag vet:-) En rolig sak var att jag gissade rätt på könet. Det händer inte ofta men ibland känner jag mig synsk som en spåtant minsann.



//Sofie 

06 februari 2016

Snart dags för jobb

Ska alldeles straxt åka mot jobbet. 12-21.15 jobbar jag denna lördag. Lite tråkigt att jag missar melodifestivalen som börjar ikväll men men...

Igår kväll var vi och gratulerade Erik som fyller år. En trevlig kväll som resulterade i två väldigt trötta barn. Och föräldrar. Skulle kolla på "På spåret" i efterhand när vi kom hem men jag somnade redan efter första resmålet.

Barnen är på roligheter med sina kusiner idag. Sandra och Robban gav alla syskonbarn en lekdag på Leos lekland i julklapp så det är de iväg på idag. De skulle gå och äta på nån restaurang efteråt med så det har varit två förväntansfulla barn här hemma☺

Sminka fejset och sen åka mot jobbet ska jag göra nu. Hoppas alla får en bra helg!

//Sofie


05 februari 2016

Hej lediga fredag!

Idag är det fredag och min lediga dag den här veckan, jippi☺

Startade med att köra ett spinningpass. En settig och skön start på dagen. Nu är Leah och hälsar på sin mormor och umgås med henne. Hon ville så gärna det å mamma var ledig och hade tid så passade perfekt.

Hugo kommer snart från skolan och har med sig en kompis så blir straxt liv i luckan här hemma kan jag tro.

Jag ska försöka sätta mig och läsa lite men måste dra ett varv med dammsugaren först. Alldeles för många dagar sen sist så kommer inte kunna koncentrera mig om jag inte får det gjort först.

Inviger min nya klänning jag fyndade på loppisrundan jag och Jennie var på i lördags. Pontus tycker den är ful men det tycker inte jag. Och det är ju det viktiga☺

//Sofie


04 februari 2016

Godmorgon 4 februari

Sitter och äter frukost framför ett gammalt  Top Gear avsnitt. Leah sover än och Hugo har åkt iväg med skolbussen. Lugn och skön morgon härligt huset☺

Eller nja morgonen började med att jag fick näsblod, igen! Andra gången den här veckan men som tur var slutade det rätt snart den här gången. Sist började näsan blöda lagom innan jag skulle iväg till jobbet och det slutade aldrig kändes det som. Men det gjorde det såklart och jag hann till jobbet i tid men så träligt det är.

Nu ska jag dricka upp min smoothie och sen väcka Leah. En eftermiddag och kväll på jobbet väntar så har tänkt få lite annat gjort här hemma innan jag måste åka iväg sen. Se vad som hinns med ☺

//Sofie


03 februari 2016

Kväll i huset

Barnen har gått och lagt sig och jag ska sätta mig och plugga är tanken. Mitt huvud känns segare än kola så vet inte om det är till så stor nytta just ikväll men ska ge det ett försök. 

Varit och jobbat hela dagen idag och var därefter och körde ett TRXpass. Måste bara få gnälla av mig lite på vägarbete. Det är jättebra med vägarbete för de jobbar ju för att det ska bli bättre för alla trafikanter men fy vad tråkigt det är under tiden som det håller på. Min restid till och från jobbet har nästan dubblats p.g.a vägarbete och de ska hålla på med det tills i sommar *suck*. Som idag så kom iväg i god tid från jobbet men kom ändå fram precis i tid till träningen. 

Det är inte så ofta jag saknar att jobba här i stan men just nu hade det varit skönt:-) 

Ska ta tag i och öppna böckerna nu och se om något av det kan fastna. Det är rätt kul att ha börja läsa lite igen men det är lite knepigt att få ihop tiden just nu. Fast det kommer väl när jag börjar få in lite rutin på det kan jag tro. 

//Sofie 


02 februari 2016

Natti Nattit

Ska alldeles snart gå och lägga mig. Jobbat kväll idag också så kom hem för bara en stund sen. Har min roliga vecka där jag jobbar 6 av 7 dagar och har mesta dels kvällar...

Har annars hunnit med att städa av här hemma och även fått lite pluggande gjort. Blev även en sväng på gymmet så idag har jag varit produktiv.

Nu ska jag släcka ner för imorgon ska jag vara på jobbet kvart i sju ZzZz...

//Sofie


Som min hudfärg

Fick hem ett paket i brevlådan igår. Det var en klänning jag vunnit på en tradera auktion som jag helt glömt bort. Något sen leverans då det var tre veckor sen jag vann och betalade hela 25 kr (55 kr med frakt) för den men men jag fick ju hem den till sist. En rolig överraskning blev det ju då jag som sagt hunnit glömma bort den☺

Och se så bra färgen klär min fesbleka vinterkropp! Vi smälter nästan samman jag och klänningen. Vore det inte för paljetterna hade det nog sett ut som jag gått naken i klänningen.

Gillar modellen jättemycket och bara jag får lite färg på min kropp så kommer klänningens färg se annorlunda ut med tror jag☺

Klänningen  är i superfint skick! Alla paljetter är där de ska vara och dragkedjan fungerar den med. Fin trots sin fesblekhet☺

//Sofie

Hår som torkar fort

Finns det någon människa som är helt nöjd med sitt hår? Det känns som en standard grej hos varje människa att man är inprogrammerad med att inte gilla håret man fått.

Jag är ingen undantag men en sak har slagit mig som faktiskt är bra med mitt hår. Ellet ja oftast är det en bra grej i alla fall och det är att håret torkar väldigt fort efter att jag tvättat det. Jag gjorde ett experiment och klockade hur lång tid det tar för mig att föna mitt hår från blött till torrt.

1 minut 13 sekunder och 27 hundradelar tog det. Då var hela håret helt torrt. Nästa gång jag ska experimentera får bli att klocka tiden för hur länge det tar för håret att självtorka. Det tar inte heller så lång tid.

Jag måste alltid borsta/kamma ut mitt hår direkt när jag tvättat det för att det torkar så pass fort och glömmer jag att reda ut burret när det är blött blir det så jobbigt att reda ut det...och det går som sagt fort från det att jag sitter med droppande hår tills att det börjat torka.

//Sofie


01 februari 2016

En intensiv dag

Ligger i sängen och slökollar på Top Gear och försöker komma ner i varv efter en intensiv kväll på jobbet. Det har gått i ett men det har varit kul! Jobbat med Emelie med vilket inte blir så ofta. Vi går om varandra på schemat men några pass har vi ihop☺

Är så trött i benen. Vet inte om det beror på spinningen imorse eller allt spring på jobbet.

Hunnit med att shoppa loss inne på Åhléns idag med. Skulle köpa present till Erik som fyller år men kom därifrån utan present men massa andra saker. 50 procent på allt så kunde inte låta bli att fynda lite. Smink till mig och pyjamasar till barnen. Blev även nya kuddar till soffan och så ett annat impulsköp. Nämligen en matta. Jag har gått och sneglat på den länge då jag tycker den är så fin men jag har aldrig slagit till då jag tyckt priset varit rätt saftigt. Men idag låg den ju där framför mig för halva priset och då ville den bara följa med mig hem☺

Nu har jag bara ett problem att lösa. Vart jag ska ha den. Tanken var under soffbordet men nja jag har ju en annan matta där som jag tycker passar så bra så måste komma på nåt annat ställe till den.

Jag har även hunnit med att plugga lite idag. Med betoning på lite. Kursen drog igång idag så nu gäller det. Måste lägga upp det hela bättre och ha en plan känner jag. Tänkte inte på att kursen drog igång samtidigt som jag jobbar som mest men men. Ska väl gå å få ihop det på nåt sätt☺

//Sofie


Fynden från loppisrundan!

Måste ju visa upp sakerna jag lyckades fynda när Jennie å jag var och shoppade loss på loppisar i lördags.

Hittade en jättefin kastrull som fått flytta in i grytskåpet här hemma☺ Fyndade även en fin gammal lunchväska och några Astrid Lindgren böcker av äldre modell.

Hugo och Leah tycker om när vi läser i deras morfars gamla Astrid Lindgren böcker så dessa kommer bli perfekta att ha som godnattsagor här hemma.

Hittade även en tunika och en tröja som jag köpte men får visa upp dem på bild en annan gång. Glömde visst knäppa bild på dem.

Kul med loppisar! Funderar på att ta en tur här hemma i stan nån dag framöver med. Alltid kan man ju hitta nåt kul som man inte behöver för en billig peng☺

//Sofie