30 april 2016

Lediga dagen

Vi kom iväg igår till skateparken. Regnet gjorde uppehåll så barnen var lyckliga över att få åka av sig lite☺

Kallt var det men det störde mest mig som stod bredvid och kollade på.

Vi hade en väldigt lugn ledig dag igår. Efter vi varit iväg på det på förmiddagen så blev det lunch hemma. Jag somnade i soffan en stund efter det (så skönt, så skönt☺) innan vi gick ut och grejade.

Vi gjorde i ordning lekstugan som ÄNTLIGEN blivit klar! Evighetsprojekt som den varit men blir lätt så när han som byggt den inte gjort den färdig. Eller egentligen är den inte helt färdig än heller då jag köpt färg så jag ska måla den i samma färg som huset är i men det känns som det lilla för nu kan barnen äntligen använda den och leka i.

Hugo och jag tog oss en liten loppistur och införskaffade lite saker till lekstugan så som en flagga att ha utanför, kastruller och tallrikar etc. Jättebra blev det☺

Idag vankas jobb för min del men först ska vi ut till svärföräldrarna och äta frukost tillsammans.

Hoppas alla får en bra helg oavsett ledighet eller jobb☺

//Sofie


29 april 2016

Skitväder

Regnet öser ner utanför. För typ 10 minuter sen lyste solen så fint och starkt att jag fick gå och dra ner markiserna men nu är det mörkt på hela himlen och ja regnar...

Hugo har studiedag så han är ledig idag precis som jag och Leah. Skulle åkt till skateparken men vi får avvakta och se hur vädret blir under förmiddagen.

Startade dagen med spinning. Kände mig lagom pepp igår kväll när jag kom på att vi alla skulle vara lediga idag (ja förutom Pontus då) så för en gångs skull skulle jag kunnat fått sovmorgon men så var jag ju redan inbokad på spinningen... jaja skönt var det efteråt så inte hela världen men ändå☺

Se vad den här dagen erbjuder.  Härligt med fredag även att jobbhelg väntar runt hörnet.

//Sofie


28 april 2016

28 år gammal

Idag har jag blivit hela 28 år gammal. Har blivit så firade av världens bästa lilla familj idag❤ Barn och man sjöng för mig imorse och fina presenter fick jag med.

Sen bar det iväg för en dag på jobbet där världens bästa Minna kom förbi en sväng (tillsammans med sin mor såklart☺) och gratulerade sin favorit moster. Dagens höjdpunkt på jobbet☺

När jag och barnen kom hem sen hade vi filmmys framför Ronja Rövardotter då regnet öser ner utanför fönstrena.

När Pontus sen kom hem från sitt jobb så körde barnen nästan iväg mig på en gång. Jag fick inte vara hemma då de skulle hitta på nån överraskning för mig☺ Så jag drog och tränade. Körde ett TRXpass som var svettigt värre.

När jag kom hem därifrån hade barnen (med en del hjälp av sin pappa) lagat så god mat. Grillade kycklingfiléer med potatisgratäng och Pontus bearnaisesås till som även serverades med grillad majs och sallad. Åt så jag höll på att spricka. Så gott!

Därefter hade barnen bakat en så fin tårta som vi tog till efterätt. Snacka om att jag är mätt nu. Men känner mig väldigt glad över mina fina familj som firat mig på bästa sätt❤

Inte så dumt att bli 28 år ändå☺

//Sofie


27 april 2016

P-möte och jobbkväll

Ska alldeles straxt åka mot jobbet. Först blir det personalmöte och sen jobb.

Varit och tränat idag på morgonen. Körde ett styrkepass så hela kroppen har fått jobba ordentligt. Städat av hemmet lite snabbt och kört igång en maskin tvätt och lämnat av Leah på dagis. Mer hinns inte med när jag börjar redan vid 13. Timmarna går så fort fram tills jag måste sätta mig i bilen och åka till jobbet när jag har såna här pass tycker jag.

Min sista dagen som 27 åring är det idag också. Imorgon fyller jag 28, inte klokt ju! Jag känner mig typ som 24 max 25 år. Tur jag fortfarnade är ung i sinnet☺

Nu måste jag dra mig. Sa ju att tiden går så fort innan jag måste åka☺

//Sofie


26 april 2016

Trasig motorcykel

Så skönt det var att få slå ner rumpan i soffan nu ikväll.

Idag så har jag jobbat, hoppat studsmatta, lagat mat, målat i lekstugan...Skulle följt med Hugo på fotbollsträning också men då Pontus vid ett ögonblick förra säsongen sa nåt om att han kunde hjälpa till vid träningarna så blev han idag en av tränarna för laget så då passade ju bättre att han följde med dit.

Jag får följa med en annan gång☺

Mysigt att få lite egentid med Leah också. Leah som skulle hjälpa mig måla i lekstugan men bara försvann. Jag hörde motorcykelljud så fick för mig att hon kanske sprungit och kollat vem det kunde vara.

Leah hade mycket riktigt gått iväg och kollat vad det var ljudet kom ifrån och mycket riktigt var det motorcyklar som lät.

Jag hör (ja även ser) Leah gå fram till killarna som körde motorcyklarna. En av dem hade fått problem med sin motorcykel.

Leah:"Behöver ni hjälp eller?"
Ena killen (som ser lite förvånad ut):"Nja..."
Leah:"Tror du inte jag är duktig på att laga motorcyklar eller?"
Killen igen:"Ehh ja det kanske du är?"
Leah:"Nej det är jag ju inte så det där får ni faktiskt lösa själva, hejdå!"

Sen kom hon fram till mig och skakade på huvudet och sa att om pappa varit hemma hade ju han kunnat fixa motorcykeln åt dem. Pappa är typ gud i det här huset. Pappa kan allt.

Har ingen bild från dagen att bjuda på så slänger upp en favorit bild på världens bästa Minna. Älskar den här bilden, blir så glad av att se den. Världens goaste❤

//Sofie


25 april 2016

Kickat igång jobbveckan!

Sitter och har rast på jobbet. Påbörjat arbetsdag 1 av 6 den här veckan. Har ju varit ledig 3 dagar innan så har ju fått ladda ordentligt för det☺

Dagen har annars gått fort tycker jag. Hann med en hel del innan jag skulle. Började dagen men spinning och sen gick det i ett med tvättning, städning, handling och hundpromenad. Imorgon jobbar jag en kort dagtur så det ska bli skönt. Hugos fotboll drar igång då med så då kan jag vara med på det☺

Nu ska jag fortsätta min eftermiddag/kväll här på jobbet!

//Sofie


24 april 2016

Utflykt till Linköping


Barnen och jag drog en sväng till storstan för att hitta på nåt idag. Tanken först var att åka till Trädgårdsföreningen eller ut till Valla men då vädret var...pissdåligt så ändrades planerna och vi hamnade på lekland istället. Barnen var nöjda med det också:-)

Blev en väldans massa lek och stoj. Vi åt även lunch där samt så ville Leah få ansiktsmålning så 45 minuter av tiden spenderade vi i kö dit. Men se så fin hon blev vår lilla fjäril.




Mamma hörde sen av sig då hon och pappa också var i stan så vi åkte och möte upp dem och tog en fika ihop. Leah ville sen följa med dem till IKEA så Hugo och jag tog en tur och köpte lite grejer till honom. Han har ju gjort ett sånt där växaryck så hans garderob behövs uppdateras till storleken större.

Blev även ett par fotbollsskor, strumpor och benskydd inhandlade till fotbollen som börjar i nästa vecka,

Alltså vad skulle man lägga alla sina pengar på om man inte hade barnen? Tanken slog mig idag när jag lite snabb räknade ut summan av allt jag betalt för idag och kom fram till att det bara var saker till barnen. Som den där tanken "vad gjorde vi egentligen innan vi fick barn?" all denna lediga tid man hade då, vad fyllde man den med liksom?

Inte för jag inte vill umgås med mina barn eller lägga pengar på dem för det gör jag med glädje men det är var bara en sån där tanke som dök upp ni vet.

Kvällen här hemma blir lugn. Hade planer på en löptur men fy det här vädret som varit idag är inte roligt. Ena stunden strålande sol sen går det fem minuter och snöblandat regn vräker ner från himmelen. Huvudvärksväder kallar jag det. Ska ju på spinning imorgon bitti. Tar träningen då istället:-)

//Sofie 

Möhippan!

Jag skrev ju förra veckan att jag skulle berätta om möhippan vi anordnade för Jennie förra helgen men tiden har visst inte funnits till det förrän...nu! 

Dagen började tidigt då jag åkte för att möta upp Jennies kusin Tina (som också ska vara tärna på bröllopet). Klockan 06.00 bar det av norr ut och vid 10.00 var vi framme för att möta upp resten av gänget. 

Blivande bruden överraskades i hemmet och fick krona och band på sig för att pimpa upp sin outfit.

Jag, Tina och bruden på väg mot första stoppet! 

Som var att Myrorna där vi gick loss och shoppade kvällens kläder till huvudpersonen. Fanns många fina alternativ men det blev tills sist denna outfit som fick följa med därifrån. Färg, glitter och paljetter passar ju en melodifestival älskare:-) 

Efter det åkte vi och hade det skönt på spaavdelning med god lunch, bubbelbad och bastu. 

Sen vad det dags för nästa överraskning som var poledance! Alla fick vara med och prova på och jädrar så svårt det var! Inte för jag trodde att det skulle vara lätt innan men ni fattar. Instruktören fick det att se så enkelt ut men det var det inte. Det var väldigt kul att prova på. En del fick blåmärken och andra träningsvärk efter passet men jag lyckades konstigt nog undvika båda två:-) 

Sen åkte vi allihopa för att göra oss i ordning för kvällen. Blev lite tilltugg och gott att dricka innan alla satte igång och snyggade till sig. 

Enda bilden jag hittade på mig. Redo för utgång! 

Vi var och åt på ett ställe som hade så god mat! Jag åt gös och det var nog en av de godaste rätterna jag ätit! Toppenbra mat verkligen. Kommer tyvärr inte ihåg vad stället hette nu bara för det med helt klart att det kommer bli ett återbesök dit! 

Vi blev sen upphämtade av en limousine. Riktigt roligt att få åka (första gången jag gjorde det) och med karaoke i så livade upp resan ordentligt:-) 


Vi hamnade på ett uteställe där (mina barns favoriter) Panetoz spelade. Det var jättedrag men vid det här laget var jag (med flera) rätt slitna och trötta. Blev att runda av rätt skapligt. Tina och jag hade ju lång väg att åka hem sen dagen efter så det var väldigt skönt när jag väl fick lägga huvudet mot kudden:-) 


En rolig och intensiv dag precis som en möhippa ska vara! 

//Sofie 



Godmorgon söndag!

Vaknade upp och såg att det kommit lite vitt på marken ute. Med betoning på lite så det håller redan på att försvinna men ändå lite deprimerande.

Håller på och ska göra mig i ordning för dagen. Se vad den bjuder på. Jag hade velat åka iväg och göra något med hela familjen men Pontus vill vara hemma och greja med båten. Jag och barnen drar nog iväg själva på något. Orkar inte med att vara här hemma och se allt som behövs göras. 

Städa, vika tvätt och sånt kan jag göra en dag när inte hela familjen är lediga samtidigt. Så resonerar jag☺

Nu ska jag borsta klart tänderna och sen ta mig en dusch och göra mig lite snygger.

//Sofie


23 april 2016

Barnkalas

Nu äntligen är allt kalasande över för den här gången. Leah hade sitt barnkalas idag och det gick i hundra men det blev lyckat och fröken var så nöjd efteråt. Så nöjd att hon ville göra om alltsammans direkt igen. Själv så tycker jag att det är rätt skönt att det dröjer ett år tills hon ska ha det nästa gång☺ Några månader kvar så är det Hugos tur sen. Skönt att ha det lite utspritt i alla fall med barnens födelsedagar☺

På kalaset idag så åts korv med bröd, lektes lekar, fikades på glass och så var det skattjakt. En pinata slogs också sönder till barnens glädje☺

Hugo var iväg på en klasskompis kalas samtidigt som Leah hade sitt (var helt perfekt) och när allt kalasande var färdigt åkte jag iväg till Tina en sväng. Hon ska hjälpa mig och lägga upp klänningen jag ska ha på Jennie och Eriks bröllop så det roade vi oss med.

Nu blir det snart lite mat här och sen gå över till grannarna för och ha en lugn lördagkväll. Imorgon är det söndag och vill alla är lediga och har inget direkt inbokat för dagen. Kors i taket☺

//Sofie


22 april 2016

Tacolunch

Idag har vi haft besök av Erik, Elin och Minna☺ Erik hade inte hunnit gratta Leah än och jag fyller ju år om några dagar så vi hade en slags födelsedagslunch här hemma idag i efterskott för Leah och i förskott för mig.

Fick ju mysa massa med min favorit bebis så haft en väldigt bra dag☺ Leah valde mat så det blev tacos vi åt. Inte så fantasifullt kanske men det funkar ju alltid. 

I eftermiddag har vi haft det lugnt och skönt. Barnen har hoppat studsmatta (de älskar och hoppa studsmatta) samt åkt skateboard fram och tillbaka på våra plattor.  Inte lätt när man bor på landet då får man göra det bästa man kan av det man har☺

Pontus är iväg och spelar match ikväll så jag och kidsen har haft myskväll ihop. De har ätit minipizzor och jag tog resterna från igår. Tvungen och rensa kylen men det var väldigt god mat så helt klart en värdig fredagskvälls maträtt☺

Har sån träningsvärk i kroppen. Imorse när jag skulle och köra spinning och klockan ringde fick jag rulla ur sängen. Blir skönt med en vilodag imorgon. Eller jag vila och vila barnkalas står på programmet 10 st 6 åringar som ska passas upp på...

//Sofie


21 april 2016

Härlig vårkväll

Barnen har varit ute och studsat på studsmattan hela eftermiddagen/kvällen. Så underbart det är när man kan vara ute och greja och det är ljust trots tiden på klockan.

Jag var och körde ett TRXpass förut och herre min gud... Jag hade träningsvärk i magen från i tisdags (sån där träningsvärk så det gör ont bara man nyser) och i benen från gårdagens löprunda och det lär inte kännas bättre imorgon efter detta mördarpass. Det var en ny instruktör som hade passet idag = annat upplägg och det upplägget var väldigt intensivt = väldigt jobbigt.

Och imorgon bitti väntas spinning. Får se hur det går.

Jobbat har jag gjort idag med. 7-14 vilket är en alldeles lagom tur. Är ledig fredag till söndag nu innan jag går på min tråkvecka. Det går det med men blivit lite bortskämd när jag fått vara ledig så många helger på rad.

Nu blir det och kolla på ett program barnen väldigt gärna ville se innan de ska i säng.

//Sofie 

20 april 2016

Jobbintervju och löprunda

Idag på förmiddagen har jag varit iväg på jobbintervju, igen. Räknade ut förut att jag den senaste tiden varit på 7 intervjuer och då har jag även en till inbokad framöver.

Det har gått bra med intervjuerna och några har resulterat i jobberbjudanden. Senast igår ringde de från ett ställe och sa att om jag ville var jobbet mitt. Dock har det inte känts helt hundra rätt med nåt av de jobben (av olika anledningar. Ett jobb till exempel hade jag gärna tagit men tjänsten var bara på 60 procent vilket är för lite för mig) så än blir jag kanske kvar där jag är men jag fortsätter leta. Bara att få komma på intervjuer tycker jag är så bra och nyttigt. Det behöver man alltid träna på och kan alltid bli bättre.

Efter jag varit där drog jag på mig löparskorna och sprang en runda på 8.2 km i det fina vädret. Gick riktigt bra! Slitet på gymmet har gett resultat även ute i löparspåret vilket är kul!

Dock fick jag så ont i vaderna när jag sprang. Precis som förra gången men den här gången var det fasen värre. Aldrig varit med om det tidigare! Fick stanna till några gånger och skaka loss benen så släppte det men sen efter nån kilometer fick jag ont igen. Vet inte vad det kan vara... obehagligt är det och jag hoppas att det ger med sig och försvinner helt. Nu när jag äntligen hittat ut i löparspåret igen vill jag inte få problem med det.

Hittade en nyckelpiga med när jag stod och flåsade efteråt. Årets första jag sett☺

Nu laddar jag för en eftermiddag och kväll på jobbet!

//Sofie


19 april 2016

Födelsedagsfirande och jobbdags!

Vi firade Leah här hemma igår eftermiddag/kväll. Som hon väntade! Hela dagen var bara en lång väntan på att alla skulle komma och gratta henne. Ungefär samma känsla som på julafton var det.


Till sist kom alla gästerna i alla fall och Leah var väldigt nöjd över sitt kalas med alla släktingar. 


 Jag hittade en klänning i garderoben som jag inte använt innan så den fick komma fram igår.


Leah har tjatat om en tårta med Frost motiv på enda sedan hon fyllde förra året så gissa hur nöjd hon var när hon äntligen fick hugga in på den?:-)


Minna hade roligt värre med att sitta på bordet och festa loss bland alla serpentinerna. 

Idag ska jag faktiskt jobba! Det var några dagar sen sist nu. Var ledig onsdag och torsdag i förra veckan och skulle ha jobbat fredag, lördag och söndag men då vi skulle upp och överraska Jennie på möhippan tog jag ledig de dagarna och sen igår var jag ledig efter min jobbhelg (som jag skulle haft). Så känns rätt okej att åka och jobba nu i eftermiddag ändå. Nästan så jag saknat jobbet:-) 

Varit och kört ett pass på gymmet på morgonen med. Det var några dagar sen sist det med så det kändes jobbigt värre men så skönt att komma in i träningsrutinerna igen nu! 

Ska ha en lunchdejt med min käre make nu innan jobbet kallar. Inte ofta vi kan ses mitt på dan men idag så:-) 

//Sofie 

18 april 2016

Leah 6 år

Idag är det ingen vanlig dag för idag så är det Leahs 6 års dag hurra hurra hurra!

En glad fröken som vaknade av vår vackra skönsång här på morgonen. Spänd av förväntan kan man säga☺

Leah har sagt att hon bara önskar sig två saker. Antingen saker med Frost eller Brynäs. Igår när Jocke och Tina var här och firade henne så fick hon en Brynäs mössa och en halsduk (det hade ju aldrig jag köpt).

Jag har sagt till alla att köpa annat än Frost då hon dels har så mycket saker med det redan och sen känns det som det bara är en tidsfråga innan hon inte längre tycker om Frost. Fast hon säger att hon alltid kommer älska Frost och aldrig tröttna.

Slutade i alla fall med att varje present jag köpte till henne blev nåt med Frost istället haha. Ja vad gör man inte för sina barn?

Det blev en Annaklänning att ha i sin utklädningslåda (Leah älskar att klä ut sig), en baddräkt med Elsa på (hon behövde en ny baddräkt), ett armband med Olof på (hon önskade sig ett armband med sa hon vid ett tillfälle) och så hade Hugo fått välja en egen present till syrran och då blev det en Elsadocka. Nöjd Leah och det är ju det viktigaste☺

Nu firar vi födelsedagsmorgonen med att kolla på film. Gissa vilken om ni kan?

//Sofie


17 april 2016

Halvt död

Den här helgen blev inte alls någon jobbhelg (som det skulle ha varit) utan tidigt i lördagsmorse drog jag och Jennies kusin Tina iväg upp till Falun för att överraska blivande bruden med möhippa. 

Var en jätterolig men intensiv dag, kväll och natt. Vi vaknade vi åtta i morse, åt frukost och sen körde vi de 34 milen hemåt igen. Hemma däckade jag på soffan i en timme innan det var dags att fira Leah lite i förskott då Jocke och Tina kom förbi. Åt grillad tupp (de vi slaktade i vintras) och kyckling med massa gott till så nu står jag mig till lunch imorgon känns det som. 

Jag orkar verkligen inte skriva mer nu men ska sammanfatta möhippan i ett eget inlägg imorgon. 

Nu ska jag umgås med min man innan jag somnar. Vi måste ju upp tidigt imorgon för att sjunga för vår nyblivna 6-åring. Helt galet. Var sista gången jag nattade en 5-åring ikväll. Mammas lilla tjej som börjar bli så stor. Helt galet som sagt. 

//Sofie 

15 april 2016

Kvällsmys med familjen

Barnen håller på och ska borsta tänderna och ta på sig pyjamasarna så jag passar på att skriva här tills de är klara.

Ska mysa med familjen extra nu på min lediga kväll innan klockan ringer tidigt för jobb igen imorgon. Men har ju varit ledig i ett par dagar nu så ska väl inte klaga egentligen. Gör det bara lite:-)

Bara för jag trodde att det skulle ta tid för barnen att gör sig klara är de redan det och dessutom börjar favorit programmet "kändisbarnvakten" nu med. Får försöka skriva mer imorgon istället.

Tjingeling på er och hoppas ni alla får en bra fredagkväll!

//Sofie


Godmorgon fredag den 15 april 2016

Den här fredagen startades med spinning. Jag vaknade pigg som en lärka och åkte iväg. Var visst tidig då jag var först på plats men det gjorde inte så mycket för då hann jag sitta och trampa en stund innan passet började.

Jag brukar försöka vara i god tid när jag ska på spinning (kanske inte riktigt i så god tid som imorse) för att få en bra plats och hinna ställa in cykeln i lugn och ro och hinna sitta och trampa igång benen en liten stund innan själva passet drar igång.

Jag är ju sån som tycker om att vara i tid till saker och ting men det får inte bli så man får sitta och vänta en massa heller. Jag vill inte stressa men samtidigt inte spilla massa tid på att bara sitta och vänta. Fast ja det är ju inte alltid jag lyckas med det. Det kan bli stressigt och ibland kan det bli att jag ändå får sitta och vänta. Ja det är inte lätt å få det som man tänkt sig☺

Nu ska jag äta frukost och sen ta en varm dusch!

//Sofie 


14 april 2016

En härlig ledig dag i vårsolen

Haft en ledig dag idag med och vi har mest njutit av det fina vädret. På förmiddagen tog Leah och jag med oss Poker och gick promenad inne i stan. Stannade även förbi vid skateparken där Leah körde järnet, höll på att inte få med henne hem.

Vi var även och beställde tårta till födelsedagsbarnet som fyller år på måndag. Hon har tjatat om att hon vill ha en tårta med Frost på sen förra året så det fick det bli.

Har även varit på sista utvecklingssamtalet för Leah på dagis. Usch så sorgligt det känns! Fast vi fick höra så mycket bra om vår dotter och att hon verkligen är redo för nästa steg att gå vidare till skolan så det känns ju väldigt bra.

Har annars en lugn kväll här. Är ensam hemma och kidsen sover. Rätt skönt att bara få sitta själv i soffan och bestämma över fjärrkontrollen☺

//Sofie


Firat Elin 30 år

Igår var vi och gratulerade systeryster som fyllde 30 år! Tänk att om 2 år är det jag själv som blir så gammal. Åren rullar på så fort! Låter det bekant?☺

Det bjöds på väldigt god mat och efterrätt och barnen var överlyckliga och få träffa Minna som var på glatt humör när hennes mor fyllde år.

Hade en jättetrevlig kväll och det var två trötta barn vi fick med oss hem sen.

Vi har många som fyller jämt i år i släkten. Elin fyllde ju 30 igår och Pontus mamma och min pappa fyller 60 sen senare i år. Nästa år fortsätter det också då Pontus fyller 30 och min mamma 60 och ja året därefter är det min tur...

Men som tur är så är det lååångt tid innan vi är där☺

//Sofie


13 april 2016

Onsdag den 13 april

Ledig dag idag jippi! Solen har lyst så fint hela morgonen men nu när vi är redo att ge oss ut så kom molnen. Så typsikt men men....

Har några ärenden att göra på stan så det ska vi börja med min dotter och jag. Kanske blir en sväng förbi en lekpark med för att rasta av barnets benen. Märks på Leah så väl att hon brukar närma sig skolåldern för hon är inte alls road av att gå hemma med mig ensam om dagarna längre. Det ska hända något hela tiden ungefär och helst bara roliga saker. Inte så lätt alltid att tillgodose då jag ju har lite annat att pyssla med på mina ledig dagar med.

Nu kikade solen fram igen bäst och skynda sig ut innan den gömmer sig bakom molnen igen!

//Sofie


12 april 2016

Härligt vårdag!

Jag jobbade verkligen heldag idag. Började kvart i sju imorse och slutade kvart över fyra. Vädret har verkligen varit på topp så när jag kom hem drog jag med mig kidsen ut och njöt av solen och värmen. 

Vi gick på hundpromenad och pratade om livets alla frågor. Om allt från utrotningshotade djur till fobier. Så mysigt med såna stunder när vi bara kan strosa omkring och prata med varandra utan bråk eller tjafs. Alla är nöjda och de tycker mamma är världens roligaste och smartaste att umgås med. Såna stunder är oslagbara. Njuter av dem till max för jag vet att om några år kommer såna stunder vara förbi.

Blev även nån timmes hoppande på studsmattan innan vi tog kväll med matlagning, läxläsning, tandborstning och godnattsageläsning☺

Mina Älskade Ungar❤

//Sofie


11 april 2016

Gift vid första ögonkastet- USA

Ligger i sängen och kollar på "gift vid första ögonkastet-USA" som jag fastnat för. Inte ofta jag kollar serier eller tvprogram som jag fastnar i och vill se fler avsnitt av. Men den svenska versionen (den första säsongen var det jag såg. Tror det gått en säsong till av den om jag inte kommer ihåg helt fel?) kollade jag också igenom alla avsnitt av.

Så spännande och följa alla paren och se hur det går för dem. Det programmet känns ändå som en mer seriös version av att "försöka hitta sin stora kärlek" än många andra såna program.

Som tur är släpps bara ett avsnitt i taget (hade suttit uppe och sträckkollat annars) så jag ska se klart det här senaste och sen sova. Upp tidigt och jobba imorgon igen. Varit en intensiv dag med jobb och direkt där efter en arbetsintervju så är rätt trött nu. 

Men först ska jag se klart det här avsnittet☺

//Sofie


Löparkompis

Jag skulle ut och springa en runda ikväll och hade en dotter som väldigt gärna ville följa med. Kom på att det finns en runda som hon kunde följa med på och cykla samtidigt. Så vi gav oss iväg!

Hade inte räknat med någon jättejobbig träningsrunda men vi tog oss runt 5 km utan att stanna en endaste gång. Det gick för det mesta i mitt löptempo men fick sakta ner ibland för att Leah skulle komma ikapp.

Världens härligare väder var det att springa och vara ute i! Så underbart skönt, mer sånt☺

//Sofie


10 april 2016

En härlig söndag

Varit en sån skön dag idag! Barnen har haft kompisar på besök så det var high life här men det har bara varit roligt. Pontus kom hem han med efter att ha varit iväg på träningsläger med fotbollen.

Vi har mest varit ute i det fina vädret och grejat. Vet inte om jag fått så mycket gjort men skönt att bara kunna vara i trädgården och inte ens behöva ha jacka på sig. Poker och jag gick en liten promenad med vilket inte alls var dumt.

Ikväll var jag och körde ett pulsspinning pass. Nästa vecka kommer jag tyvärr inte kunna gå alls på många pass. Jag har något inplanerat varje eftermiddag/kväll som kommer i veckan. Får ju köra egna pass men det är allt lite tråkigt inte kan gå på något av de andra passen.

Imorgon vankas det jobb. Tidigt så bäst att försöka komma i säng skapligt ikväll. Lägga mig i sängen och kolla på gamla avsnitt av Sunset Beach.

När jag skrev listan förut kom jag ju på att jag hörde introlåten till programmet för inte alls längesen och när jag sökte på Youtube efter det fick jag ju upp massa gamla avsnitt. Sånt skitprogram det är egentligen men det är verkligen sån nostalgi och se det! Kommer ihåg massa från den serien, som alla namnen på alla karaktärerna! Tänk det satt jag alltid och kollade på om eftermiddagarna när jag kommit hem från skolan. Men det måste ju gått i repris va? Jag fick fram att serien sändes mellan 1997-1999 men då var ju inte jag gammal (9-11 år) så jag kan ha kollat på det? Någon som kommer ihåg?

//Sofie

En sån där lista


  1. Vad får dig att skratta? Någon som ramlar 
  2. Vilken är den godaste frukosten du vet? När jag vaknar på morgonen och är sugen på en viss sak och vi har det hemma! Det är den bästa frukosten. 
  3. Den roligaste träningsformen? Oj vad svårt att svara på tycker ju om att träna så mycket olika saker lättare och nämna den tråkigaste träningsformen, yoga. 
  4. Det här skulle jag vilja jobba med om jag fick välja fritt: Något välbetalt jobb som jag tycker är kul i kombination med att jag slipper jobba kvällar, helger och storhelger. Det vill jag jobba med! 
  5. Det här älskar jag med mig själv: Jag bryr mig om andra människor, jag är omtänksam. Som när Hugo lyckades med konststycket att knä sig själv så han fick näsblod, då hjälpte jag honom. Efter jag skrattat klart. 
  6. En rolig grej som karaktäriserar mig: Får ofta höra att jag skrattar väldigt roligt 
  7. Bästa snabbmaten? Pizza från Törget i Boxholm. 
  8. När jag var liten ville jag bli? Allt och idag vet jag inte alls vad jag vill bli. Förvirrande. 
  9. Om jag fick välja ett resmål att åka till så skulle det vara? New York!
  10. Och där skulle jag göra? Gå på hockey, shoppa, se musikal och äta munkar. 
  11. Sist jag skrattade riktigt mycket var när: I fredags när Rebecca berättade om när hon var på skidsemester och åkte utför för första gången. 
  12. Det här visste du inte om mig: Jag äger 102 klänningar 
  13. Har du någon gång badat naken utomhus? Herregud jag fryser ju när jag badar med badkläder på så svar nej. 
  14. Har du haft eller har du något smeknamn? Nej Sofie är inget smeknamns namn. 
  15. Det här får mig att bli riktigt avslappnad: Har nog rätt svårt för att slappna av men på kvällarna får Pontus alltid klia mig på ryggen när jag tagit av mig BH:n. Kliar alltid en massa där BHbanden suttit och då är det såå skönt att bli kliad och då blir jag riktigt avslappnad. 
  16. Vilka yrken har du provat? Undersköterska, Personlig assistent, Städare 
  17. Vad får dig att bli nostalgisk? När jag hörde introlåten till Sunset Beach häromdagen! Vem i min generation såg inte den serien liksom? 
  18. Vilken är din favorit högtid? Hmm ja du bra fråga. Tycker om alla högtider. Födelsedagar, julen ja även valborg kan vara trevligt beroende på vädret. Men så är det ju med alla högtider i det här landet. 
  19. Vilka 5 saker kan du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Jordnötssmör, mjölk, naturell yoghurt, avokado, knäckebröd! 
  20. Hur många gånger har du flyttat i ditt liv? Oj försökt räkna och tror det kan vara 6 gånger? Näst gång blir väl när jag ska in på demensboende. 

//Sofie 

09 april 2016

Våran dag


Min outfit för dagen. Foto taget av Leah medan jag är på väg fram och ska säga till henne och sluta leka med min telefon. Bästa dagens outfit bild ever. Skinnjackan är förövrigt köpt på tradera. Endast 50 kronor kostade den med porto och allt. Fynd! 


Vi drog och åt lunch på Mc'Donalds. Var väldigt längesen sist vi var där och åt så barnen var extra glada. Det enda jag nu mer tycker om att äta på denna restaurang är deras Mc'Wrap med grillad kyckling. Den är så god! Hamburgarna är jag inte alls så förtjust i längre. Vare sig det är Mc'Donalds, Max eller någon annan snabbmatskedja. Tur då att det finns annat gott alternativ:-) 


Sen var vi och hälsade på Elin och Minna en sväng. Jag och Minna lekte med kameran fast Minna tyckte nog bara jag var jobbig som störde henne när hon åt majskrok. 


När vi kom hem sen så var vi och gick promenad tillsammans i det fina vädret. 


Blommor hittade vi i mängder så det plockades det en hel del av och togs med hem. 


Hugo lekte även fotograf en stund med varierat resultat. Vi fastnade ju alla tre på i alla fall en bild ihop jag, Leah och Poker. 


Blåsippor


Vitsippor 


Ja även tussilago hittades och plockades. Hade svårt att hitta passande vaser till dessa fina blomster men kom på att dessa små kaffekoppar kanske kunde passa vilket de gjorde! Köpte dem på loppis för några år sen bara för att de var så små och söta. Ett annat bra användnings område är att ha dem som äggkoppar. Gäller och vara lite finurlig ibland:-) 


Ätit har vi med gjort ikväll och barnen de är nyduschade så snart blir det mys i soffan framför Gladiatorerna med lite godis. 

//Sofie 

Migrän?

Hade en trevlig kväll igår med god mat, musikquiz (som vi trots höga vinstchanser inte vann) och massa skratt!

En mindre rolig sak var att jag fick sån extrem huvudvärk. Hade lite huvudvärk under hela kvällen men när jag satte mig i min egen bil och skulle åka hem bara exploderade det i huvudet. Usch så hemskt det var. Knappt jag kunde köra hem. Jätteobehagligt var det. När jag kom hem proppade jag i mig värktabletter och la mig. Hade svårt att somna men när jag väl somnade sov jag som en stock. Vaknade och mådde så bra i morse. Inte en gnutta huvudvärk kvar. Underbar! Vet inte vad det var om det kan ha varit något migrän liknade anfall? Aldrig känt så innan i alla fall och hoppas jag slipper uppleva det igen.


Idag skulle vi åkt på lekdejt men p.g.a av sjukdom från andra hållet så fick det ställas in. Hugo ville hemskt gärna träffa lillkusinen så vi ska nog åka dit en sväng idag för att hitta på något. Pontus är iväg hela dagen idag och kommer hem först imorgon vid lunch så vi får sysselsätta oss själv jag och barnen. Mysigt det med!

Hoppas ni alla får en bra lördag!

//Sofie