10 juni 2016

Skolavslutning 1:a klass


Det var nån som sa till mig när Hugo var nyfödd att när man får barn går tiden så fort (Hugo var då en vecka gammal och inte sovit en blund under hela sin livstid. Hans föräldrar var som vrak och just då tvivlade jag stark på denna människans ord men det gick över) och när barnen sen börjar skolan så går tiden ännu snabbare.

Nu har jag snart varit mamma i 8 år och haft skolbarn i 2 av dem och jag kan bara instämma. Det är verkligen så!

För mig var det inte alls längesen jag skickade iväg Hugo med skolbussen första gången och snart börjar han tvåan och det är Leah som ska få börja förskoleklass! Galet. Helt galet.

Det var en sån fin skolavslutning igår. Vi lärde oss av förra årets rookie misstag och i år så kom vi i god tid innan det skulle börja så vi fick bra platser. De hade dessutom byt lokal från förra året och den här upplevde jag som mycket bättre. Alla som ville fick plats att vara med och kunde få se barnen. Att vara i en kyrka är inte det viktigaste enligt mig utan det är att alla ska få plats. Nu var vi i en annan kyrka i år men för mig hade vi lika gärna kunnat vara i en aula. Går lika bra det. Stämningen infinner sig oavsett:-)

Och alla dessa fina barn! En del nyklippta med färg i luggen, andra i skjorta och slips, någon i nyinköpt sommarklänning och andra i nya sommarskor och med blomsterkrans i håret. Alltså så fina de är!

Och när de står där framme och sjunger sommarsånger, ja det är nog bland det vackraste som finns.

Efteråt när vi kom ut så sprang Hugo mot mig med ett leende från öra till öra och hoppade upp och kramade mig och sa att nu har han sommarlov❤

Efteråt höll vi på traditionen från förra året och gick ut och åt tillsammans. Hugo fick välja så vi hamnade på en kinarestaurang (samma som förra året). Jag åt wokad kyckling med grönsaker och jordnötssås. Så jäkla gott! Portionerna vi fick in var inte små men jag tryckte i mig nästan allt. Jag är mätt än idag. Inte alls sugen på frukost. Får bli en senare frukost idag.

//Sofie

Inga kommentarer: