24 april 2023

Födelsedagskalas gånger tre

Pontus fyller ju första april, Leah den artonde april och så jag avslutningsvis den tjugoåttonde april. Det brukar bli väldigt smidigt och bra att slå ihop alla våra kalasfirande kring i mitten av månaden. 


De senaste åren har vi även passat på att inviga både altan och veranda i samband med våra kalas. Röja undan allt från vintern och plocka fram allt som varit undangömt. Så härlig att kunna ha kalas och det är fint väder. Solen lyste och det var rena sommarvärmen här i lördags. 


Det förberedes med att blåsa ballonger, duka, städa av en del, lägga på dukar och piffa till det så det blev lite kalasfint. 


Vi blir ju många när vi har kalas. I lördags skulle vi varit tjugofem personer (och då var det ändå inte alla som kunde komma). Vi landar på nästan trettio personer när vi har kalas om alla kan (och vill för den delen) komma.. Stort, bullrigt och mysigt! Men tyvärr fick Minna feber och Leon kräktes natten till i lördags så vi blev några gäster mindre. 


Tur vi har många bord och stolar att duka vid. 


Efter att ha flängt runt och grejat i ordning med allt så hoppade jag i kalasklänningen. 

Varför är det alltid så mycket mer att göra än vad man tänker innan? Och det tar alltid längre tid. Sen när kalaset är över då ska man börja om igen med att röja och städa undan. Det är bra mycket roligare att göra i ordning inför än att ta hand om det efter. 


Vi körde på toast som vi bjöd på. Köpte massa olika tillbehör så alla kunde plocka ihop va de ville ha på sina toast. 


Vi lånade ihop så totalt hade vi fem järn som vi använde. Riktigt gott och rätt smidigt ändå att bjuda på. Alla fick ju göra sin egen mat:-) 


Tilde gav Leah en födelsedagskram. 


Lykke gav bara Hugo en kram rätt och slätt. 
 

Tilde sprang sen ut i glädje över att Bosse kom. 


En väldigt nöjd Lykke med Bosse i famnen. Elin har tydligen sagt att man ska vara tre år för att hålla Bosse. Det hade jag helt missat och erbjöd glatt Lykke att hålla sin lillkusin. Lyckan visste inga gränser. För Lykke älskar faktiskt Bosse. Mer än sina systrar men inte mer än sin mamma och pappa. 


Det här med att göra toast går i perioder men jag gissar på att vi är inne i en att göra toast period nu. Det är ju riktigt gott och man kan ju variera det hur mycket som helst. 


Det blev såklart även presentöppning. Leah fick bra hjälp av sina kusiner med att öppna. Ja även jag och Pontus fick lite smått och gott i presenter. Bland annat fina blommor, en stor ytterkruka fylld med massa gott och fint, ett jättehäftigt ljus med tillhörande stake, men såklart glömde jag ta bilder på det. 


En del var mer hungriga än andra. 


Och sötare än andra. 


Det gicks barnvagnspromenad med Bosse. Det bråkades även en del om vem som skulle gå barnvagnspromenad med Bosse. 


Det spelades såklart både fotboll och bandy. 


Leah pumpade upp sin airtrack och den användes också flitigt. 


Sen blev det tårta som Leah och farmor bakat tillsammans. 


Det sjöngs såklart skönsång för den nyblivna 13 åringen! Jag har två tonårsbarn. Det är helt galet för det var typ häromåret de gick på förskolan. 


Det höggs in på tårtan. En del hade väntat väldigt länge på att få äta den. 


Lite hundpromenad hann vi också med. 


Gösta skulle ju också varit med på kalaset men han fick stanna hemma med sin familj då lillhusse var sjuk. Synd tänkte jag då det var tre barn som ville gå med varsin hund. Men det löste sig sen ändå då det tredje barnet hellre hängde med storkusinen. 

Gick till bäcken där hundarna drack för glatta livet. Tilde ville också testa att dricka vattnet men jag fick henne att avstå i utbyte mot att hon skulle få dricka Pepsi Max när vi kom tillbaka. 


Ja det var ett riktigt hejdundrande kalas vi fick! Älskar verkligen att vi lyckades pricka in årets hittills finaste och varmaste dag. Det blir så mycket enklare allting då. 


Tack till alla som kom och firade oss. Vi gjorde inte så många knop på kvällen sen nån av oss. Trötta och nöjda efter dagen som varit. 



//Sofie 

Inga kommentarer: