24 oktober 2007

Dagens middagstips:)

Tänk att Sofie Henriksson har börjat tycka om att laga mat, och inte nog med det den blir ätbar!

Lite kul att prova på nya och nyttiga recept, men akta er för Anna Skippers kikärtsbiffar ingen större hit:P Annars så är mycket av den maten underskattad, det finns mycket god mat som även är nyttig=) Idag blir det traditionell svensk husmanskost, nämligen sjömansbiff! och om ni själv vill laga till det så kommer receptet här nere:

Sjömansbiff

  1. Bryn köttskivorna på båda sidor i en del av fettet. Krydda. Bryn löken försiktigt i resten av fettet.
  2. Varva kött, potatis och lök i en eldfast form eller gryta med potatis överst. Salta. Vispa ur stekpannan med vätskan och häll på skyn. Låt rätten koka under lock på svag värme ovanpå spisen eller i ugn (ca 200 °C) i 45 minuter. Smaka av.
  3. Strö eventuellt på hackad persilja innan rätten serveras.

Inga kommentarer: