29 april 2018

30 års firande i Göteborg

Nu är vi hemma igen efter en jättebra helg med 30 års firande på Liseberg:-)

Vi åkte ner i fredags eftermiddag och var framme så vi checkade in på hotellet prick 18.00. Vi åkte ju  för att fira min födelsedag tillsammans med både mina och Pontus syskon med familjer samt våra föräldrar. Så vi blev ett stort gäng! Tror vi var 24 personer med alla vuxna och barn. De flesta av oss kom ner i fredags så på kvällen var vi och åt middag tillsammans på O'Learys. Barnen hade sovit nästan hela bilresan ner så de orkade med kvällen riktigt bra.

Vi åt massa god mat och drack gott dricka innan vi gick tillbaka till hotellet igen för en god natts sömn.


Vi bodde på Scandic Opalen vilket var jättefint! Rummet som vi hade var helt suveränt. Vi bodde på tolfte våningen med utsikt över hela stan. Så läckert med stora fönster från golv till tak:-)


En familjeselfie i badrumsspegeln innan vi begav oss iväg till restaurangen i fredagskväll.

Dagen efter var det min födelsedag. Fick presenter som jag verkligen önskat mig (bland annat en kamera och resebidrag) och så var vi och åt god frukostbuffé. Jag var sen rätt trött och halvsliten. Jag har varit förkyld hela veckan och det började sätta sig i bihålorna så jag la mig och vilade en stund innan det var dags för oss att bege oss iväg till Liseberg och deras premiäröppning för i år!


Här var två tjejer som var taggade:-)

Det var hur mycket folk som helst när vi skulle gå in i parken. Vilket i och för sig inte var så förvånande. Vi hade köpt förköp så vi kom ändå in rätt smidigt. Vädret var mycket bättre än vad jag trott (läs: läst på alla dess olika väderappar). Vi hade soligt och fint väder nästan hela tiden vilket var helt perfekt.

Väl inne i parken var det ändå rätt lugnt med folk. Köerna till de olika åkattraktionerna var sällan mer än 10-15 minuter så vi kunde åka allt vi ville. Det enda tråkiga var att Leah visade sig vara för kort för att åka alla de karusellerna som hon sett fram emot. Balder, Loke och Helix och allt vad de heter, men tyvärr visade sig att hon var en halv cm för kort. Vi hade mätt henne hemma och då var hon 130 cm, men när de mätte henne på Liseberg så var hon typ 129 ½ cm så de sa nej. Så ledsen och besviken blev hon, men som tur var vände det efter en liten stund:-)

Jag som lätt blir åksjuk nu mer tog det rätt lugnt för att inte bli illamående (=förstöra hela dagen). Lite tråkigt då jag egentligen tycker om att åka typ allt. Fast vi var ju så många och i så blandade åldrar så det blev både karusellåkning med de stora barnen och de små.


Flumeride är ju ett måste! Vi gjorde dock missen att åka den i början så jag fick gå omkring och vara blött sen. På sommaren torkar man ju rätt snart, men så varmt var det inte i lördags.


Elin, jag, Hugo, Leon och Minna åkte kaninresan tillsammans. Det var väldigt uppskattat av de minsta:-)


Finaste!


Vi åkte även Colorado men då bangade jag ur och köpte mig en regnponcho vilket visade sig vara ett väldigt bra beslut:-)




Farfars bilar åkte vi med och det var nog Minnas favorit karusell. Hon ville knappt kliva av när vi åkt färdigt.


Blev även lite vätskepåfyllning medans de andra valde att åka såna där snurrkaruseller som jag förr älskade att åka, men som jag nu mer mår illa bara av att kolla på när andra åker.

Förutom karusellåkning och vätskepåfyllning så prövades även lyckan.


Hugo hade inte lyckan med sig igår men det hade...


...minsann Linus som vann både den här och en massa annat:-)

Vi hade bokat bord inne på Liseberg för att äta middag tillsammans på kvällen. Stjärnornas Krog åt vi på, men ska jag var ärlig är det inget jag rekommenderar. Vi var ett stort sällskap så då fick vi endast två rätter att välja på som vi även varit tvungna att förbeställa och ändå strulade det när vi var där. Vi blev mätta och belåtna, men inget ställe jag kommer återkomma till eller rekommenderar.


Efter middagen så åkte några i sällskapet hem medans vi andra var kvar i parken. Det hade börjat småregna ute, men det stoppade inte barnen! 


Världens bästa morfar stående i regnet medans barnbarnen åker karuseller bärandes på deras kaniner:-)

Barnen åkte några till attraktioner och det köptes även lite souvenirer innan vi med kastade in handduken och gick till hotellet. Trött men nöjda efter den långa dagen:-)

Det var en väldigt rolig dag/kväll och jag tror alla uppskattade mitt 30 års firandet! Så kul att alla kunde följa med och att vi hade sånt flyt både med väder och att det inte var superduper trångt med folk.

Jag hade lite småångest över hur jag skulle fira min dag. Om jag skulle ha en stor fest, inte göra något speciellt alls eller kanske åka iväg? Men det här valet blev ju riktigt bra. Slutsats? Man borde fira sina födelsedagar oftare på nöjesparker tillsammans med sina nära och kära!



//Sofie

1 kommentar:

Chang Hong Lee sa...

Welcome to DR Fady's Temple Where Imposibility is very possible.DR FadyTemple is known for its unique nature, honesty and integrity. Dësen Tempel ass eriwwer, 10 bis 15 Joer al a mir bleiwen déi selwecht Plaz. An ech hunn Frënn iwwerall op der Welt, déi dës Tempelen geseent hunn, Beweiser op Beweiser.Den Tempel ass 100% assuréiert Servicer sinn 100% assuréiert a wéi Beispiller exzellent:

(1) Léift Magie fir den Ex-Frënd 100% sécher ze verbannen.
(2) Zauber fir e Frënd unzezéien sinn 100% sécher.
(3) Ritualen vun Ruhm 100% sécher.
(4) Schéinheet Magie 100% sécher.
(5) Déi ultimativ Magie vun der Zerstéierung ass 100% sécher.
(6) Zauber fir finanziell Hëllef 100% sécher.
(7) Packagen fir Nuechten a schloflos Nuechten 100% sécher.
(8) Package fir Gebuert an Mo Hëtzt 100% sécher.
(9) Déi komplett Magie vum Spouse Bond ass 100% geséchert.
(10) D'Magie vun der Herrschaft ass 100% sécher.
(11) Magic fir Büro Promotioun 100% sécher.
(12) Zauber fir HIV 100% sécher.
(13) Package vu Kriibspatienten 100% geséchert
(14) Déi mächtegst Magie vum Schutz géint all Fluch oder béise Geescht ass 100% sécher.
(15) De Geescht vum Kommandant Kirikas ass 100% sécher.
(16) Déi demonesch Magie vun der Lotterie vu Gléckszuelen (déi mächtegst) ass 100% sécher.
(17) D'Magie vun der Loyalitéit ass 100% sécher.
(18) PREVENTION, De Ritual vu Präventioun a Reflexioun ass 100% sécher.
(19) Ewechhuele vu Blockaden 100% sécher.
(20) Liewen am längsten Liewen am meeschte, Mächteg Ritual mat samtomi (permanent). 100% sécher.
(21) UNLIMITED RITUAL ABONNEMENT Prognosen, Ritualen 100% sécher.
(22) E Ritual vu Kraaft a Gréisst 100% sécher.
(23) Mächteg Magie vun Trennung 100% sécher
(24) STERK SEXSEX / Besser Sexliewen / Gitt net opgeregt an Dir sidd ëmmer an der selwechter Routine 100% sécher.
DR Fady Servicer si ganz authentesch, Äert Gléck ass meng Prioritéit. D'Zeegnes war op Iech all gewaart. Wëllkomm zréck op DR Fady's Magic Temple
Dir kënnt him kontaktéieren Email: drfady720@gmail.com
Oder Dir kënnt him WhatsApp schécken @ +2349039422406.