26 juli 2010

Sluta med napp?

Till alla er med småbarn. Framförallt ni med barn som har eller har haft napp. När slutade era med det? Och hur gick ni till väga? Vi börjar få psykbryt här hemma på Hugos jävla nappar. Han tappar bort dem hela tiden och så skriker han och gråter efter napp (dag som natt) och vi får leta överallt innan vi hittar en napp till honom. Det här har hållit på ett tag och nu börjar faktiskt både Pontus och jag få nog. Alltid dessa nappar och de försvinner hela hela tiden. Dessutom har vi ju två små monster (läs kattungar) som överallt annat på denna vår jord älskar att leka med just dessa nappar.

Han blir ju två nu på lördag så då kanske det kunde vara dags att sluta, eller? Tips hur ni andra gjort vore supersnällt! Just nu är jag väldigt glad över att Leah inte tar napp haha.

Sugbehovet hos barn upphör ju vid 10 månaders ålder. För att citera tandhygienisten.

//Sofie

4 kommentarer:

Linda Olsson sa...

Tycker du!? Hihi, kanske han är :P

Till det där med napp... Vi provade att plocka bort den med Kevin när han va tre år o tre mån (gav den till tomten) det funkade inte alls. Så han fick tillbaka den. Sen på sommaren när han va 3 år och 9 månader, så gav vi bort alla nappar till "ekorrebebisarna" i trädgården. ;) Det gick jättelätt då. Alltså använde han nappen väldigt länge, i alla fall på nätterna. Men jag tror att det bästa är att de känner själva när de är mogna att säga hej då HELT till nappen. Kelly får inte längre ha nappen på dagarna. Om hon inte är sjuk eller slår sig. Det är ett jävla liv och tjut här vissa dagar, men det är bara att stå på sig, hon ger upp tillslut. Vissa dagar går det skitbra, då frågar hon inte ens efter den. :)
Oj nu blev det en lång kommentar :P Haha! Ville bara skriva hur det varit för oss ;)

Lycka till!
Kramar

malin sa...

Jag var väl inte lika bright så som hugo är så jag gick ju på den där historien om att "Brummens" (en björn i skogen) barn behövde napparna mer än jag eftersom jag var en stor flicka nu hahahaha. men så lättlurade är väl inte barn nu för tiden tyvärr!

Sandra sa...

med tanke på hur envis min helt underbara brorson är (var han nu kan ha fått det ifrån, ingen av hans föräldrar är ju det minsta envisa...) antar jag att ni kommer få en hård kamp :-) Lycka till...

Tessan sa...

Wilma slutade till Jul, då var hon 2 ½ år. Hon gav napparna till tomten och fick ett jättestort paket av tomten (en cykel). Hon var nöjd tills hon skulle sova. Då grät hon och ville att vi skulle ringa tomten och byta tillbaka. Men efter typ tre nätter hade hon glömt dem. Hon hade dem bara när hon sov så det var ju bara då hon kom på dem. Och vi hade frågat om hon ville ge napparna till tomten och pratat i månader om detta innan Jul med henne.

Fast man känner ju sina egna barn bäst om vad som är bäst och när det passar. För oftast är ju nappar en kär sak och första natten är nog tuffa för de flesta barn om de är vana vid att somna med napp. Wilma har ju en snuttefilt och den har hon än när hon ska sova. Så den var ju väldigt bra när hon slutade med napp.

Kram