Den här lördagen klädde jag mig alldeles för kallt men jag orkar inte med vädret längre! Nån måtta får det fan ta och vara. Är det slutet av maj då ska man kunna ha jeansjacka och bara ben, så det så! Då får man frysa så är det bara. Frysa in våren heter det ju som det gamla ordspråket/uttrycket säger.
Den här morgonen startades tidig då jag och mina syskon skulle bjuda mor vår på en frukost/brunch på Mjölby stadshotell.
Vi firade en dag i förskott då vi hade annat inplanerat på den riktiga morsdag dagen. Men det visade sig vara ett rätt smart drag för det var så lugnt med folk! Det fanns massa gott att äta och man slapp den höga ljudnivån som annars kan bli. Det var ett perfekt val av dag.
Efteråt körde jag hem mamma och stannade kvar där ett tag. Vi tog oss ett besök både till merjeributiken där ost inhandlades och så besöktes den lokala loppisbutiken.
Stannade sen till vid ett ställe mamma visste om där det fanns massa liljekonvaljer som vi plockade.
Blev ett besök till kyrkogården för att sätta buketterna vid några gravar. Så himla fint med liljekonvaljer men tyvärr hade en del redan hunnit börja blomma över. Det gäller och vara snabb och ut och plocka blommor för man vet aldrig hur länge blomperioden varar.
När jag kom hem sen blev det semifinal i hockey men den gick ju skit kan man ju milt sagt sammanfatta den matchen.
Pontus tog sig en löprunda och avslutade med att ta sig ett bad så jag var snäll och kom och levererade badbyxor och handduk till honom. Det är ju rätt knöligt att springa med det.
Medan han badade tog jag en bild på mina nya fina naglar. Testade en ny variant och blev riktigt nöjd!
Sen åkte vi hem och dukade i ordning för på kvällen kom svärmor och svärfar förbi på lite middag. Vi passade på att fira ännu en mor lite i förväg.
Pontus lagade maten och det blev jättegott!
Även hundarna fick mat med de fick nöja sig med sitt torrfoder.
Leah hade bakat rabarberkaka till efterrätt och ska man ha en god vaniljsås till så ska man ha denna! Tycker den är så mycket godare än Ekströms. Allra bäst är ju egengjord men tätt därefter kommer den här. Världens bästa vaniljsås tips, varsågoda!
//Sofie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar