19 april 2018

Vårtecken i sommarvärme

Vintern ville ju aldrig ge med sig, men sen vips så försvann den i ett nafs! När jag åkte till jobbet tidigt i morse så var det så himla fint när jag passerade sjön. För bara några dagar sedan var det fortfarande is kvar (om än väldigt svart) men nu var den helt borta. Blev fasen sugen på att åka ut på sjön med båten! 


Varit ute hela dagen på jobbet vilket har varit helt underbart! När jag kom hem så tog jag mig i väg till gymmet för ett pass. Det var jag och alla 18-19 åringar som var där och tränade. Lite kontraster mot när jag tränar på fredag förmiddagarna/morgonen, då är det jag och pensionärerna som svettas ihop:-) 


Pontus och Hugo hade fotbollsträning ikväll och Leah var och lekte hos en kompis så jag tog med mig Ebbe ut på en härlig kvällspromenad. Jag var sådär pessimistisk som jag alltid är och tog på mig en tunnjacka om det skulle vara kallt. Jackan fick knytas runt magen efter bara en liten bit.


Det har verkligen varit sån sommarvärme idag med 20 grader i solen. 

Såg så mycket vitsippor på vår promenad. Älskar när vitsipporna börjar komma fram, så himla fina! ¨
Idag har det varit sommarvärme i luften och innehållandes massa härliga vårtecken. 


Nu ska jag ta och ta av mig mina äckliga träningskläder, som jag haft på mig alldeles för länge, och hoppa in i duschen. En ledig fredag imorgon och ännu mera sol ska det bli enligt prognoserna. Fy fan vad jag älskar den här årstiden! 

//Sofie 

5 kommentarer:

Helen sa...

Hej. Jag råkade hitta ditt inlägg som du skrev för nästan ett år sedan där du beskrev att du diagnostiseras med kronisk bihåleinflammation. Jag har detsamma sedan snart ett år tillbaka. Hur har det gått för dig? Fanns det ngt som hjälpte till slut? Mvh/ Helen

Zouphie sa...

Hej!

Ja, jag fick diagnosen i somras så snart ett år sedan. Det går upp och ner mest hela tiden och jag har egentligen inget som hjälpt mig så värst bra. När jag blir riktigt dålig så är det samma sak varje gång, de skriver ut kortison och antibiotika. Sen jobbar jag i en pool inom barnomsorg/skola så jag är på väldigt många olika platser och arbetar med många olika barn (baciller) så jag är väldigt utsatt och har varit sjuk ofta sen jag började jobba inom det här för två år sedan. Jag är mer eller mindre alltid täppt i näsan och låter allmänt förkyld även när jag känner mig pigg och frisk. Hur är det för dig? Knappt jag hört om någon annan som drabbats av kronisk bihåleinflammation så vore intressant och höra:-)

mvh Sofie

Helen sa...

Ja du, jag blir inte heller riktigt fri. Jag började bli ofta sjuk för ett år sedan och sen gav det aldrig med sig. Efter ett tag utvecklades bihåleinflammation som till slut blev kronisk. Idag har jag problem med svullna slemhinnor i bihålorna (som de sett på CT) och just nu går jag på långtidsbehandling med antibiotika för att förhoppningsvis få ner inflammationen. Hjälper inte det så kanske det blir operation. Något måste till för jag är extremt hämmad. Får några veckor här och där som jag känner mig helt besvärsfri men oftast känner jag av mer eller mindre tryck och smärta. Värst såklart bär jag blir förkyld och allt täpps igen. Vilket jag blir typ hela tiden pga småbarnsförälder. Hoppas att vi om ett tag kan titta tillbaka på den här tiden och minnas hur jobbigt det var men vara fri från skiten. Hade en vän som jobbade inom barnomsorg och drabbades av bihåleinflammationer gång på gång, hon fick till slut sluta tyvärr. Jobbigare att sluta vara förälder bara ;)

Zouphie sa...

Ja, jag har med problem med svullna slemhinnor och operation har det varit tal om men sen sist jag var hos läkaren (en av alla som jag fått träffa) så tyckte han att det inte var lika svullet längre och så blev det inget mer tal om någon operation. Har mått bättre en period men så har det börjat komma igen nu så smått. Börjar jag bli förkyld (mer än vanligt) så sätter det sig direkt i bihålorna och jag får som ett tryck i hela ansiktet. Skitjobbigt och tar så mycket energi att gå runt och ha det så. Jag är inne på att kanske prova akupunktur då jag läste i en tidning om en person som led av kronisk bihåleinflammation som testat det och blivit hjälpt. Eller iallafall blivit lite bättre av det. Känner att jag är öppen för att testa det mesta som kan hjälpa nu!

Ja, jag börjar inse så smått att jag nog får börja se mig om efter annat jobb då jag är så utsatt när jag jobbar med det jag gör nu. Enligt läkarna är det inga garantier att det blir bättre, men för mig känns det som att det är värt ett försök. Har en förstående chef så kan förhoppningsvis få bli omplacerad och få en annan tjänst. Håller tummarna för att det ska bli bättre för dig! Inte lätt när man själv har småbarn hemma och man blir utsatt för alla bacillerna hela tiden...

Chang Hong Lee sa...

Welcome to DR Fady's Temple Where Imposibility is very possible.DR FadyTemple is known for its unique nature, honesty and integrity. Dësen Tempel ass eriwwer, 10 bis 15 Joer al a mir bleiwen déi selwecht Plaz. An ech hunn Frënn iwwerall op der Welt, déi dës Tempelen geseent hunn, Beweiser op Beweiser.Den Tempel ass 100% assuréiert Servicer sinn 100% assuréiert a wéi Beispiller exzellent:

(1) Léift Magie fir den Ex-Frënd 100% sécher ze verbannen.
(2) Zauber fir e Frënd unzezéien sinn 100% sécher.
(3) Ritualen vun Ruhm 100% sécher.
(4) Schéinheet Magie 100% sécher.
(5) Déi ultimativ Magie vun der Zerstéierung ass 100% sécher.
(6) Zauber fir finanziell Hëllef 100% sécher.
(7) Packagen fir Nuechten a schloflos Nuechten 100% sécher.
(8) Package fir Gebuert an Mo Hëtzt 100% sécher.
(9) Déi komplett Magie vum Spouse Bond ass 100% geséchert.
(10) D'Magie vun der Herrschaft ass 100% sécher.
(11) Magic fir Büro Promotioun 100% sécher.
(12) Zauber fir HIV 100% sécher.
(13) Package vu Kriibspatienten 100% geséchert
(14) Déi mächtegst Magie vum Schutz géint all Fluch oder béise Geescht ass 100% sécher.
(15) De Geescht vum Kommandant Kirikas ass 100% sécher.
(16) Déi demonesch Magie vun der Lotterie vu Gléckszuelen (déi mächtegst) ass 100% sécher.
(17) D'Magie vun der Loyalitéit ass 100% sécher.
(18) PREVENTION, De Ritual vu Präventioun a Reflexioun ass 100% sécher.
(19) Ewechhuele vu Blockaden 100% sécher.
(20) Liewen am längsten Liewen am meeschte, Mächteg Ritual mat samtomi (permanent). 100% sécher.
(21) UNLIMITED RITUAL ABONNEMENT Prognosen, Ritualen 100% sécher.
(22) E Ritual vu Kraaft a Gréisst 100% sécher.
(23) Mächteg Magie vun Trennung 100% sécher
(24) STERK SEXSEX / Besser Sexliewen / Gitt net opgeregt an Dir sidd ëmmer an der selwechter Routine 100% sécher.
DR Fady Servicer si ganz authentesch, Äert Gléck ass meng Prioritéit. D'Zeegnes war op Iech all gewaart. Wëllkomm zréck op DR Fady's Magic Temple
Dir kënnt him kontaktéieren Email: drfady720@gmail.com
Oder Dir kënnt him WhatsApp schécken @ +2349039422406.