30 juli 2019

Ännu några dagar på sjön

Efter att jag slutat jobbet i söndags så packade vi ihop oss och drog iväg ut på sjön i det fina vädret. Hugo var bjuden att sova över hos en kompis i deras stuga tillsammans med ett gäng andra kompisar så vi hade bara med oss Leah. 


Vi gjorde en smidig middag i söndags och köpte med oss färdig smörgåstårta som vi mumsade på i solnedgången. Inte dumt alls.


Igår var det sånt fantastiskt fint väder! Strålande sol och trettio grader varmt.


Vi sysselsatte oss med allt möjligt. Bland annat hade Leah packat med lite olika spel som vi spelade efter frukosten.


Annars så var det mest i vattnet vi befann oss. Så varmt att svetten började rinna längst ryggen igen bara man klev upp ur sjön.

Jag har varit försiktig med att inte bada så jag fått in vatten i öronen. Är så nojig och rädd över att få ont i dem igen. Det förtar dock lite av badglädjen att inte kunna hoppa i och göra bomben sådär impulsivt, men så är det visst att bli vuxen och få öronproblem.


Annars så spenderade jag mesta tiden liggandes på den här med lurar i öronen och lyssnade på poddar. Luftmadrasser är helt perfekta solmadrasser!


Det blev även en tur med lilla motorbåten Karl-Erik. Finns det hjärterum så finns det stjärterum:-)


Mysigt att få egentid med bara Leah. Somrarna blir ju rätt intensiva och man umgås 24 timmar om dygnet tillsammans hela familjen. Särskilt barnen gör ju det. Det var ett välbehövligt avbrott från varandra som våra barn hade. Syskonkärleken har inte alltid blomstrat från sin vackraste sida sista tiden här hemma om jag säger så:-)


Leah chillade i sin munk och läste ut bok efter bok.


Tog oss en promenad runt ön på kvällen.


Så himla vackert det är ute i naturen och sommaren!


Det här är inte lika vackert. Men har man inga andra bilder på sig själv får man ta av det som finns. En kan ju inte alltid vara snygger:-)


Efter vår kvällspromenad så myste vi ner oss i båten och kollade på film tillsammans. Vi har inte haft tv i båten tidigare år, men det är allt lite mysigt att ha ibland.

Så gott som jag sov sen var längesen sist jag gjort. Sover alltid bra när vi är på sjön. Det är något speciellt. En bra grej är att om blir man varm är det bara att hoppa i vattnet och sen krypa ner i kojen igen. Det är bland det bästa som finns.

//Sofie 

Inga kommentarer: