25 juni 2009

Mycket på en dag

Hugo och morfar spelar piano

Hannah har varit här idag, skoj! Åkte en sväng in till stan och shoppade till Hugo och sen hamnade vi på City Grillen och åt varsin köttbulle tallrik:) Telefonen ringde också och det var chefen från hemtjänsten i Boxholm som undrade om jag var intresserad av att jobba sista perioden nu i sommar då de fått ett återbud från en tjej som skulle ha jobbat då. Oj vilken lång mening det blev! Men tyvärr orkar jag inte gå tillbaka i texten och ändra så ni får stå ut med det mohaha. Kul.

Nej åter till jobbet. Visst svara jag! Det skulle ju gå bra Pontus har ju semester då och allt. Kommer hem kollar i kalendern och inser att den första veckan kan jag inte alls jobba. Det är ju då Pontus och jag ska åka på vår semester och den har vi redan bokat och den går inte att avboka heller.. Så jag fick ringa tillbaka och säga som det var men det skulle inte vara några problem, då kan jag ju ta de tre andra veckorna istället. Ser att brevbäraren har varit och lämnat post i brevlådan så jag går ut och tar upp posten och ser att jag fått ett brev från ena skolan jag sökt till, och yes jag kom in då det var en annan som tackat nej till sin plats. Bara det att då börjar jag skolan den 10 augusti och slutar jobba den 16...Fick ringa IGEN och prata med henne och tillsut kom vi fram till att jag ska jobba de två veckorna som jag kan. Sen slog det mig att det är ju under tiden då Hugo fyller år och känner jag mig själv rätt så lär ju jag få ett schema så jag jobbar den dagen, inte skoj. Men men vi behöver pengar och jag ska nog kunna fira Hugo ändå. Sen blev det lite rörigt igen för jag fick äntligen tag på dem på Hugos blivande dagis så vi ska få komma dit på onsdag och hälsa på. Och då slog det mig att Hugo har ju sin inskolning den 10 augusti samtidigt som jag börjar skolan! Så den får väl Pontus ta den dagens inskolning helt enkelt.. Dessutom vet vi ju inte vad Pontus gör i höst om han får förlängt eller inte där han är nu. Kanske han får jobb på sågen som han ska till på intervju på måndag?...Krångligt ska det vara haha.

Ja och just det vi har inga pengar fått från försäkringskassan heller denna månad, eller inte så mycket som vi skulle ha fått. Kul speciellt med tanke på att Pontus jobbat halvtid 2 veckor denna månad och kommer få ut mindre lön.. Får se hur vi ska lösa det! Vi kan ju inte leva på de 2000 kronorna som försäkringskassan betalat ut till oss.. Har jag sagt att jag inte tycker om dem? Puh mycket som sagt. Hela sommaren är uppbokad plus att vi borde hinna med och greja lite på huset. Pontus har fortfarande inte hunnit klart med takfönstret, nu har vi bara en pessening där över. Och det är inte för att han segat utan för att det var mer jobb än vad vi trodde då halva taket var vattenskadat plus att vi har haft såå mycket annat att stå i, helt galet.

Mycket text, förstår om ni inte orkar läsa allt haha. Inga bilder har jag tagit idag heller! Får bli skärpning på den fronten..Får slänga in en gammal bild istället.

//Sofie

1 kommentar:

Hanna sa...

Ja, att det är bara 2-äggstvillingar som är ärftligt har jag också hört :)

Det är mysigt med såna kvällar.. Ni får väl åka in till Vadstena nån kväll! Det är ju varje onsdag hela sommaren :)

Ha det så bra i värmen.
Kram!