19 mars 2018

En lista

HAR DU?
Något husdjur: Ja en hunden Ebbe och katten Kaj-Åke, även kallas Kajan. Döpt efter HippHipp karaktären. Han hade även en bror som hette Itzak men han blev tyvärr överkörd för flera år sen nu. 
En favoritsötsak? Oj, allt som innehåller socker? Går i perioder men det mesta som är sött brukar kunna slinka ner i min mage. 
Några MVG:n: När jag gick i gymnasiet var jag ett VG-barn. Låg ofta på gränsen att få MVG men se nej. Det blev alltid till sist ett VG.  När jag läste till undersköterska fick jag däremot MVG i allt utom ett ämne. 
Ont någonstans: Hela kroppen gör typ ont just nu när jag inte har värktablett i kroppen. 
Något beroende: Familj och vänner, träning, god mat och klänningar:-) 
Fikat idag: Nej fika gör jag faktiskt inte så ofta. Bara om vi är iväg eller blir bjudna eller typ till födelsedagar. Bara sitta och fika här hemma gör vi väldigt sällan. 
Nagellack: Inget 
VEM?
Stör du dig på: Föräldrar som inte säger till sina barn när det behövs samt omständliga människor. 
Gosar du med: Hugo och Leah (så länge de fortfarande går med på det), Pontus, hunden (som alltid vill gosa) och katten (de gånger som han vill). 
Lagar mat: Pontus lagar mest mat men vi turas om när det behövs. Pontus tycker ju att det är kul att stå i köket och laga mat, för mig är det ett ont måste. Däremot är det alltid jag som skriver inköpslista, handlar och planerar matsedeln (ibland gör vi det tillsammans hela familjen) så jag gör allt min del av matlagningen även om Pontus oftast tillagar den:-) 
Diskar: Ofta får den som inte lagat maten ta hand om röjningen i köket. Men det kan ändras om det är något annat som behöver göras. Vi hjälps oftast åt. 
VILKEN?
Tidning läser du: Förr läste jag flera papperstidningar men idag läser jag knappt någon. Aftonbladet brukar jag scrolla igenom på telefonen nån gång varje dag annars är det dåligt. Är jag hemma hos mamma och pappa läser jag alltid Corren. Pontus prenumererar på serietidningen Pondus som jag brukar läsa också. 
Buss åker du oftast: Har typ inte åkt buss sen jag slutade gymnasiet för tio år sen. Eller kanske snarare sen jag tog mitt körkort:-) 
Dag fyller du år: 28 april fyller jag år. Rätt skönt att fylla år på våren. Ofta brukar det vara härligt vårväder då. 
Årstid föredrar du: Våren och sommaren! Åh, skulle det inte vara för våren och sommaren hade jag flyttat utomlands för längesen:-) 
Stad är du uppväxt i: Stad och stad, i Boxholm växte jag upp. Liten kommun i södra Östergötland. 
VAD?
Gör du nu: Sitter här och snorar vid datorn och skriver den här listan. 
Är bra med dig? Jag är snäll, omtänksam, tycker om att planera och strukturera upp saker och ting. 
Är dåligt med dig? Får jag ett meddelande på typ messenger/sms eller någon annanstans så kan jag läsa det och glömma svara. Jag har blivit så mycket bättre och jag gör det verkligen inte med flit. Jag läser det ofta även när jag inte har möjlighet att kunna svara direkt. Jag tänker ut vad jag ska svara och sen är det som att jag tror att jag svarat det jag tänkt att jag ska svara fast att jag inte gjort det. Jag tillhör ju de få människor som egentligen tycker att det är smidigare att ringa än att skriva. Vara med i för många messengergrupper som gör att mobilen plingar/blinkar/vibrerar hela tiden för mig så stressad. 
Vill du arbeta med: Ja, vad vill jag arbeta med? Den frågan har jag ställt mig i många år och fortfarande vet jag inte exakt vad jag vill jobba med. Jobba med människor men även på ett administrativt och kreativt sätt. Slippa känna stressen över att inte hinna göra det man vill för de människorna man jobbar med och för. 
Är roligast just nu: Vi går mot ljusare tider! Solen visar sig mer och mer nu vill jag se lite barmark istället för all snö. Älskar när vitsipporna börjar komma:-) 
Har du på dig nu: Sitter i pyjamas och är sisådär lagom fräsch med flöttigt hår och febersvett som torkat in. Ska hoppa in i duschen efter jag skrivit klart det här. 
Äger du för skor: Många men inte alls så många som förr:-) 
Har du för storlek i skor: Oftast har jag 37 i skor men kan blir 38 i vissa och 36 i andra. 
Ska du göra nu: Duscha och försöka fräscha till mig lite innan barnen kommer hem med skolbussen. Sen ska jag krypa ner i soffan och fortsätta att kolla på Matador. 
//Sofie 

Inga kommentarer: