22 augusti 2023

Kortet är i hamn


Ett tungt och svettigt benpass inledde den här måndagen och starten av den nya veckan. Det var så varmt på gymmet så jag höll på att rinna bort... Skönt att få hoppa in i duschen efteråt. 


Förmiddagen satt jag mest vid datorn och hade zoommöte. Sen åkte jag iväg för att hämta Hugo för att sen köra in till Linköping då han hade tid för att göra teoriprov. 


Det är en speciell känsla att kliva inför dessa dörrar. Man riktigt kan ta på alla personers nervositet i väntrummet. 

Ja, jag var nervös jag med! Hugo har ägnat hela den här sommaren åt det där kortet. Han har gått på körskola och pluggat hur mycket som helst. Det krävdes mer än ett försök men till sist blev det ett godkänt även för honom! 

Han var så himla glad när han kom ut. En av de bästa känslorna ju! Kommer ihåg själv när jag klarade körkortet. Så otroligt glad jag var! Precis så som Hugo var. 


Vi åkte därefter till biltema för att fira med en milkshake! Och för att handla ett nytt batteri till hans moppe. 


Även Ebbe shoppade vi till. Han fick en ny hundbädd då den han har är så sliten. Jag trodde vi köpte den hundbädden till honom när han var valp, men Pontus påpekade att vi köpte den till Poker så den har ju några år på nacken om man säger så. Inte så värst konstigt att den blivit sliten. Ebbe blev glad över sin nya säng i alla fall! 


Och Hugo var glad över att få åka moppe! ÄNLTIGEN fick han ta ut moppen och åka med den ordentligen ute på vägen. 


Pontus och jag hjälptes åt (eller okej, jag gjorde kanske inte så mycket) att laga linan på flaggstången. Pontus lyckades både fälla ner flaggstången själv och resa upp den. Jag stod bredvid och var mest nojig över att den skulle ramla på fel ställe. Det gjorde den inte som tur var och nu står den upp igen med en hel lina, halleluleja! 


Hugo får ju även köra traktorn nu när han klarat sitt kort. Han skulle till och med kunna åka själv med traktorn och båtkärran och hämta hem våran sex ton tunga båt om han ville. Galet. Men inte riktigt så galet att bara köra traktor. Han och Pontus tog en tur och övningskörde. Hugo tyckte det var förvånansvärt kul. Kanske blir att han tar traktorn till skolan sen? 


Han var så glad Hugo när han fick åka iväg på moppen till träningen sen. För att inte tala om hans mor! Så ovan känsla att han bara åkte iväg. Jag eller Pontus behövde vare sig lämna eller hämta honom till träningen. Rätt skönt faktiskt. Tror vi kommer uppskatta moppekortet minst lika mycket som vår son. Däremot hade jag ju grav ångest för allt som skulle kunna hända, men det har man ju alltid som mamma. 

Kvällen rundades av med att kolla på Friidrotts VM och diskusfinalen speciellt. Gud så spännande, vilket jäkla sista kast han fick till alltså, wow! Guld till Sverige, gud så kul! 



//Sofie 

Inga kommentarer: