19 augusti 2018

Den årliga kräftskivan




I fredags kväll lassade vi båten full med cyklar och drog till Asby för den årliga kräftskivan som svärföräldrarna anordnar varje år. Smidigt att ta båten då vi hade sovplatser med oss:-) Cyklarna var också väldigt bra att ha med då vi kunde ta oss mellan båten och svärföräldrarna smidigt.


På vägen ut möte vi Boxholms 2:an. Så himla fin! Nästa år måste vi försöka ta oss en tur med den också. Många år sedan jag åkte med 2:an sist.


Det vars lite småkyligt på vägen så jag hoppade i mysbyxor och raggsockor för första gången sen ja, april kanske? Inget jag har saknat och jag hade hellre varit barbent... Tänk en så smidig sommar det varit när det kommer till att åka iväg och packa. Nu när vädret är så här blir packningen helt plötsligt tre gånger så stor. Man ska liksom gardera sig för både sol, värme, regn, kyla, blåst etc.

Vi  kom fram sent på kvällen. Hugo och jag somnade medan Pontus och Leah tog en tur upp för att säga grattis till svärmor som ju fyllde år i fredags.


Vi vaknade upp till strålande sol i lördags morse! Och det här med att ha med sig cyklarna var väldigt smidigt.

Efter morgondopp i sjön så cyklade vi upp för att hjälpa till med alla förberedelser inför kräftskivan. Blev sen en tur ner till båten för lunch och vila innan vi gjorde oss i ordning och det var dags att åka upp igen då kräftskivan skulle börja.



Kvällen till ära så invigde jag en klänning jag köpte när jag var i London. Skorna premiär invigde jag med. Jag hade glömt bort att jag köpte dem på rean förra sommaren. Så fina och så bekväma att gå i! Den kombinationen älskar jag:-)

Jag och Sandra höll i några lekar. Vi började köra en av de fem som skulle blivit en femkamp men som istället blev en trekamp.


Det blev lite dumt upplägg då vi egentligen hade velat kört alla grenarna på en gång, men då det var blodsockerfall hos många av barnen blev det matpaus och sen var det svårt att komma igång igen. Får göra annorlunda upplägg nästa år:-)


Det bästa på kräftskivan är inte kräftorna enligt mig, utan kräftsoppan! Den bästa traditionen med hela kräftskivan:-)


Emma, Leah och Larzon var taggade för kräftskiva!


Det hade satts upp ett extra tält där alla barnen kunde ha filmmys. Väldigt uppskattat! Dessutom hade Tina och Jocke med sig sin popcornmaskin så det poppades popcorn för fullt så det var som ett riktigt biotält.

Vi avslutade kvällen när barnen blev trötta. Leah nattade vi i mormor och morfars husvagn medan Hugo ville sova med oss nere i båten.

Idag på morgonen vaknade vi och tog oss en morgondopp (igen) i det uppfriskande (kalla) vattnet. Sen bar det upp för att hjälpa till att röja undan tält och allt annat efter gårdagen. Fast först åt vi frukost tillsammans alla innan vi satte igång.


Det roligaste idag var att få slå sönder en massa stolar! Det var ett gäng stolar som inte höll måtten längre utan började bli väldigt rangliga och opålitliga att sitta på. Så Hugo och jag gick loss och slog sönder dem för glatta livet! Inte var dag man faktiskt får kasta och ha sönder möbler. De blev sen till perfekt kaffeved:-)

En som också var nöjd var Ebbe som fick en massa pinnar att bita på. Vår alldeles egna lilla flismaksin är vad han är:-)

När vi var klara sen med allt så blev det fika ute i de fina vädret innan det var dags att börja plocka ihop oss för hemfärd.

Vi som åkte båt hade några timmar innan vi var hemma. Det var riktigt skönt att åka båt hem, men väl hemma var det bara att sätta igång och packa upp, åka och handla mat, klippa gräs, laga mat, hämta Leah som var hos kusinen och lekte etc.

Imorgon är det vardag på allvar igen. Då jobbar både Pontus och jag och framförallt så går både Hugo och Leah i skolan igen. Det är efterlängtat faktiskt. Vardagsrutinerna är saknade.

//Sofie

Inga kommentarer: