30 december 2013

Mer naturligt

Jag har skrivit om det innan men jag är så nöjd över mig själv. Att jag blivit en lite bättre människa både gentemot mig själv, mina medmänniskor och miljön.

Vad menar jag då?

Jag handlar numer allt som går ekologiskt. Det tar emot att inte handla det om det finns som alternativ. Det enda jag tycker är för dyrt att köpa ekologiskt är kött. Ekologiskt kött är jättedyrt! Däremot köper jag endast svensk. Alltid nåt.

Alla tycker vi om när det finns småbutiker kvar och inte bara alla dessa köpcentrum och internethandel. För att värna om att de faktiskt behålls så måste vi ju också handla i dessa butiker. Jag hade mycket väl kunnat klicka hem mina MD produkter lite billigare på nätet men det kändes ju faktiskt bättre att gå till hudvårdssalongen här i stan och köpa dem där istället.

Idag skulle jag handla en ny externhårddisk samt ett nytt minneskort till kameran. Satt först och kikade runt på olika hemsidor men sen slog det mig att varför inte kolla in butiken nere på storgatan istället, först? Priset visade sig inte heller skilja megamycket så där handlade jag återigen vara från den lokala butiken istället för från nätet. Jättetrevlig personal också, tummen upp för det:-)

Något annat skärpt mig med är kampen mot alla kemikalier. Läste en artikel om hur mycket allergiframkallande medel det finns i helt vanliga produkter som vi köper. Det är ju skrämmande! Allt från barnens schampo till vårt sköljmedel visade sig innehålla såna ämnen som är extra allergiframkallande och känsliga mot vår hud.

Nu försöker jag köpa endast produkter som inte innehåller parfymer, färgämnen etc. för som en städexpert sa på tv en gång: "Rent ska inte lukta, det gör smuts" och det ligger ju något i det.

Socker är något jag också ska bli bättre på att undvika. Läste en så himla bra artikel i National Geographic om socker och det finns ju verkligen inget positivt med det (avdelning nehhe??? Jo jag visste det innan också men det blev bra mycket mer tydligare nu). Vidrig historia om hur vi i västvärlden började äta och använda socker, hur hemskt negativt det påverkar våra kroppar, hur beroende vi blir/är av det och i hur mycket olika produkter som det utgör sig som en av ingredienserna.

Jag är en riktigt gottegris så socker kommer jag aldrig vilja ge upp helt men till största delen ska det bli ändring här hemma. Produkter där socker står med under innehållsförteckningen ska bojkottas så gott det går. Prova ni med och läs bak på produkterna så får ni se hur hemskt mycket socker det är i allt!

Stod och läste på baksidan på vartenda müslipaket i mataffären och samtliga hade socker med i innehållsförteckningen, samtliga! Inte konstigt att vi är så sockerberoende som vi är. Socker är lika beroendeframkallande som heroin men heroin är det ju (tack och lov) inte så många människor som brukar.

Man måste ju försöka i alla fall och göra det bästa man kan av allt. Den inställningen har jag fått och hoppas att jag kommer behålla.

Själv tror jag att många av vår tids sjukdomar, så som cancer, kommer från alla kemikalier vi rör oss bland, från all den strålning som vi utsätts för, socker som vi äter, e-ämne som vi proppar i oss ja ni kanske förstår vad jag menar.

Det tråkiga är väl att allt det som är bra för oss är alltid det dyrare alternativet. Även om man inte alltid kan välja det bättre alternativet så gör det så ofta du kan. För din, alla andra människor och miljön skull. Det tänker jag försöka göra.

Provade att köpa LCHF-müsli (är det LCHF kan man ju vara säker på att det inte innehåller något socker eller konstigheter. För vad man än må tycka om LCHF så är ju det positivt). Både jag och barnen tyckte den var jättegod! Jag var skeptiskt innan men det får mer än väl godkänt. Men den var dyr! Så kommer inte kunna köpa den så ofta men får väl snåla:-) Annars får jag väl växla mellan att köpa den här och en vanlig müsli. Som sagt man kan inte vara helt perfekt eller ha råd med allt men man får gör det bästa man kan! 

//Sofie




2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du köpt svensk fläskfile på willys än? Dennis köpte en i veckan igen:) så det finns vill jag lova;P//Emme

Zouphie sa...

Nej jag har faktiskt inte ens kollat då vi sista gångerna vi köpt hem kött gjort det via Cissis pappa som köpt det direkt via slakteriet. Så vi har blivit bortskämda här hemma nu med riktigt bra kött så det tar emot att gå till vanliga mataffären och köpa:-)