27 augusti 2023

Regnigaste lördagen med godaste fikan

 

Är klockan 05.50 en lördag är det ju högtid att kliva upp och ta på sig kläderna och gå upp! Det tyckte iallafall Majken och Tilde. 


Tog fram målarböcker och så kollade vi på tv. Två timmar senare tog sig deras kusiner även upp. 

Tilde och Majken ville ha varmchoklad med grädde till frukost. Är man hos sin faster och det är lördagsmorgon då får man varmchoklad med grädde till frukost! 

Hade ingen Obo'y hemma så gjorde egen på kakao och socker. Första gången jag testade att göra egen varmchoklad från grunden och tjejerna de tyckte om det! Själv var jag inte så sötsugen på morgonen så jag tog mig ett glas färskpressad apelsinjuice istället. Min nya grej. 


Den här lördagen vräkte regnet ner och det ville aldrig sluta! Men Pontus hade bestämt sig för att ta en långtur på rullskidorna så efter frukosten försvann han iväg. 

Och jag klädde på mig jeans! 11 grader och ösregn ja då kan till och med jag ta på mig långbyxor visst 


Men strumpor? Nej nån måtta på galenskapen får det allt vara. Det är ändå augustimånad fortfarande. 


Jag åkte och lämnade av tjejerna hemma hos sig sen och drog vidare till Väderstad för att möta upp min kära make. 

Han hade haft en blöt tur dit. 

Vi gick in och värmde oss med mysfika på kafét. Man får göra vad man kan för att liva upp såna här trista och grå dagar. Och dem har ju världens godaste fika här! Började med en balja te och leverpastejsmörgås som var jättegod. 


Avslutade med att äta världens godaste pistagebulle. Jag som inte ens gillar pistage med den här bullen är så otroligt god! 


Blev även lite matshopping i Mjölby innan vi åkte hemåt igen. Jag somnade som en stock på sängen. Sov så skönt fast tanken var att läsa. Slutar alltid med att jag somnar, läsning är mitt bästa sömnpiller på gott och ont. 


Hugo kände sig förkyld så han blev hemma när jag och Leah drog till svärföräldrarna en sväng. Pontus skulle ha whiskeykväll här hemma så så flydde fältet för en stund. 


Vi tog med mat ut som vi åt och så blev det äppelpaj framför friidrotts VM. Kollade när Duplantis hoppade stav som ingenting och vann guld. Han är ju verkligen i en klass för sig Så kul med ännu en medalj till Sverige. 


Vi hade en riktigt trevlig kväll! När vi kom hem sen somnade jag nästa direkt. Trots min eftermiddagslur var jag ändå tröttare än tröttast... 



//Sofie 

Inga kommentarer: