01 augusti 2023

Grand Asby

Hugo har utmanat Jocke på en match i tennis och igår var dagen kommen! Det bar av till metropolen Asby för att se när de skulle spela sin match. 


Hugo har utgått från att han skulle vinna lätt men Jocke har bra bollsinne och spelat mycket tennis förr så det var ingen självklar match. Hugo han fick kämpa. 


Vi andra satt på supporterbänken och hejade. En av oss var mer sugen på att jaga bollen än att sitta still bredvid. Gissa vem? 


Hugo spelade bra men det blev ingen vinst för honom trots tappert kämpande. Han får träna mer och komma igen nästa år. Då kanske han kan lyckas slå sin farbror. 


Det var varmt! Fick till och med leta upp skugga att stå i. Det har vi inte varit bortskämda med senaste tiden. 


Hittade en bra stolpe att binda Ebbe i. Det gick åt då han så himla gärna också ville vara med och spela tennis. Eller i alla fall få agera bollkalle. 


Efter avslutad match testades padelbanan. Även här blev Ebbe bedrövad över att inte få vara med. 


Tills han hittade öppningen och sprang in. 


Jocke och Pontus stod sen och slog några bollar och då sprang Ebbe som en galning i hopp om att få tag i den där bollen. Det fick han men efter att ha fångat bollen så pass många gånger att bollen var helt genomblött av hans saliv fick han inte vara med längre. 


Ebbe skulle ju kunna jobba som bollkalle men som sagt problemet är att han dreglar ner bollarna för mycket. 


Svängde sen förbi svärföräldrarna för att lämna av en grej och säga hej. Aceie fick inte igång Ebbe för så mycket lek. Han var trött efter allt bollspringande. 


När vi kom hem blev det en sen lunch och sen åkte Pontus och Hugo iväg för att spela tennis igen. De hade en dubbelmatch i Eksjö. 


Jag kollade på senaste avsnittet av 90 days och fick sen energi nog att orka ta mig ut på en promenad med Ebbe. Leah var så pass godissugen så hon drog in till stan på sin cykel. Godissug kan verkligen ta fram orken hos en. 


Sånt fint väder! Perfekt kvällspromenadväder. 


Hittade dessa solbrillor som jag inte använt på länge (eller överhuvudtaget?) Jag har mina favoritbrillor men äger ju flera andra så måste ju försöka variera mig. Eller rensa och skänka bort dem jag inte använder. Kanske lutar mer åt det sistnämnda. Funderar även på om det skulle vara värt att köpa ett par dyrare brillor, men som kanske håller längre? Jag köper alltid billiga. På typ rea eller på loppis. 


Men jag är ju rätt känslig för vilka glasögon jag kan använda så jag kanske skulle ta och investera i ett par som jag verkligen gillar och som är i bra kvalité. Men jag är rädd för att jag kommer tappa bort dem eller typ sätta mig på dem så de går sönder... Fast och andra sidan har jag ju mina favorit solglasögon kvar nu som jag köpte billigt för längesen. Jaja, får se om plånboken skulle tillåta det i framtiden då kanske jag gör en sån investering. 


Så fint det är ute nu! Älskar den här årstiden så himla himla mycket. Låt höstrugget dröja! 

Leah fixade sen kvällsmat till oss. Avokado och skinksmörgås med en smoothie till. Jättegott! 




//Sofie  

Inga kommentarer: