27 juni 2007

minus 30 grader...

..från 45 grader värme till nio grader kyla. Så skulle man enkelt kunna sammanfatta hemkomsten från Turkiet, som blev en låång hemresa:P Förutom det så var det bara bra i Turkiet, undantaget att inte min Pontus fanns hos mig vilket inte var lika kul... För att försöka sammanfatta det hela lite så kommer ju våran allas favorit, punkform!!

* Personer som var med på resan: JAG=), Elin, Erik, Mamma, Pappa, Lasse, Carina, Johan, Hanna, Andreas och Oskar.

* En sak är säker: du har inte smakat äkta kebab innan du varit i Turkiet, jädrar vad god!! men man behöver ju inte överdriva det hela som Erik och Johan och äta det varje kväll...

* Turkisk helkroppsmassage är gudomligt skönt, om man inte som jag är jättekittlig då är det bara en plåga..

* Det var bra att vara så många personer för jädrar vad försäljare och restaurangägare tjattade på alla "stackars" turister, då var det bra att man kunde dela upp det lite. Så med andra ord behövde man bra vara otrevlig mot var elfte tjattande turk som ville att man skulle slösa sina pengar hos just dem:P

* Veckans fråga: varför alla engelsmän åkte på semester till Turkiet för?
De talade bara sitt hemspråk (okej det må väl va hänt:P), på alla serveringar så fanns det engelskmat att beställa, alla servitörer på dessa ställen hade englands landslagströjor på sig?!, de betalade med pund överallt, de såg lika bleka och överviktiga ut som alltid dock lite rödare.. för att citera Andreas: " Engelsmän är riktigt trevliga och jag gillar dem, så länge de håller sig inom det brittiska rikets gränser." bra sagt;)

* För att inte glömma så var vi ju i Turkiet för att fira två 50 åringar, så stort GRATTIS till mammsen och Carina som fyllde 25 respektive 19 Juni!!!

* Turkiska tangentbord är inte lätta att förstå sig på, hade faktiskt tänkt skriva lite i bloggen under tiden jag var där nere då jag upptäckte att det fanns datorer på hotellet, men se det var inte så lätt då deras tangentbord helt saknade @!!! och killen i receptionen förstod nog inte riktigt vad det var jag ville ha hjälp med när jag frågade honom om mitt problem:P

* Hade en kanon midsommar ute på havet!! åkte omkring till olika platser med båt och badade i det turkosblåa vattnet, sämre väder kan man ju ha eller hur Sverige?

* Vi hade turen och bodde på ett jättebra hotell, så om du någon gång åker till Turkiet, marmaris så se till att bo på hotellet Prestige, det kan inte bli mycket bättre än så!!

* När vi skulle gå igenom den turkiska tullen på hemvägen så vem om inte Erik fick sin väska genomsökt.. det roliga var att bland alla fotbollströjor och tuffa killsaker låg det ett par högklackade skor, den turkiska tulltjänstemannen kollade mycket misstänktsamt på Erik:P måste kanske nämna att det var pga av för liten väska (obs inte förmycket shopping) som skorna inte fick plats i min väska utan jag smuslade ner dem i Eriks..=)










































Inga kommentarer: