15 februari 2008

Bankärenden

I dag tog jag bilen ner till stan för att göra lite ärenden.. men klockan hade inte hunnit slå tio när jag kom dit, så Poker och jag tog oss en promenad längst hela storgatan och lite runt om i Tranås. Nu måste jag bara få skryta lite för Poker var såå duktig när vi gick där!! Han är inte van att gå där det finns mycket folk och där allt är i rörelse, men han gick så fint kopplet hela tiden. Han struntade fullständigt i andra hundar och i alla de penisonärer som bänkat sig med sina rullatorer utan för affärerna för att de säkert skulle komma in precis när affärerna öppnade. Poker är bara lite mer än ett halv år, och brukar kunna få sina dampryck i kopplet.. men nu visste han att han var tvungen att sköta sig:) såå stolt man blir som matte haha:)

Efter promenaden så fick Poker snällt vänta i bilen då jag skulle in en sväng till Nordea. Jag hade fått en bankcheck (Sjukersättning från försäkringskassan) som jag skulle lösa in. Jag är inte kund hos Nordea så jag tänkte föra över pengarna till mitt konto i Swedbank, men herregud 100 kronor tog de i avgift för överföringar till andra banker!!! Jag anser mig inte ha 100 kronor att skänka till Nordea så jag bad att få ut dem i kontanter istället, men vet ni vad? de tar en avgift för det också, 50 kronor kostade det...*morr*.. men den tjuriga tjejen i kassa förklarade för mig att om jag skulle ha ett konto i deras bank att sätta in pengarna på så skulle det inte kosta något, så snällt.. så jag sa att jag ville ha ett konto hos dem, det var lätt ordnat och pengarna sattes in där. (Jag såg i ögonvrå hur stolt den tjuriga tjejen i kassan var att hon hade fixat en ny kund till banken) men icke sa nicke..efter att hon fört in pengarna på mitt nya konto gick jag iväg och skrev en lapp om utbetalning från det nyskapta kontot (jag skrev det exakta beloppet) och ställde mig återigen i kön. Lämnade fram lappen till den tjuriga tjejen i kassan och sa att jag ville ta ut pengar från mitt konto, och i och med detta uttag skulle ju kontot stå tomt och det är ju dumt. Så jag bad den tjuriga tjejen i kassan att avsluta mitt kontot hos dem. Haha känn på den Nordea, mig lurar man inte av pengar så lätt!! och än mindre om personalen är så tjurig som den var då. (men det är klart, de kanske behöver alla pengarna de tar ut i avgifter för att ha råd att skicka personalen på charmkurs:)


(PS: Jo jag vet att alla banker tar ut avgifter nu mera, så det är inte unikt av Nordea men jag har aldrig träffat på mer snorkig bankpersonal än på just Nordea.)

Fy Nordea!!

Duktig vovve!!

1 kommentar:

Hannah sa...

HAHAAA! Helt rätt gjort! :D