19 oktober 2017

Läkarbesöket

Igår efter jobbet var jag på återbesök på öra/näsa/hals. Jag fick träffa en jättebra och trevlig läkare. Hon lyssnade, undersökte och var väldigt noggrann. Beskedet jag fick var nog vad jag innerst inne hade på känn.

Läkaren konstaterade att jag fortfarande är jättesvullen i mina bihålor och att jag inte blivit något bättre sen sist. Hon konstaterade även att det inte finns så mycket mer att göra. Jag har testat alla olika nässprayer som finns. de har testa mig för alla dess möjliga typer av allergier, jag har ätit antibiotika i ett par omgångar, sköljt med koksaltlösning regelbundet, kortison gjorde ingen skillnad det heller...

Eventuellt att en operation kan hjälpa men det är absolut inte säkert. Även om jag gör operationen och den lyckas skulle jag få göra om den igen om några år då den inte är bestående då jag ju har kronisk inflammation.

Det läkaren tyckte jag i första hand ska göra är att försöka ändra min arbetssituation. Hon tror att det är mitt jobb som gör att jag är så dålig som jag är hela tiden. Jag har ju haft den tanken själv. Jag är ju runt och jobbar på alla förskolor, fritids och skolor i en hel kommun. Jag träffar väldigt mycket olika barn varje dag. Enligt henne kan det vara så att mitt immunförsvar är så nedbrutet nu att jag inte klarar av något av alla dessa barnbaciller som jag möts av dagligen.

Jag ska ha möte med min chef nästa vecka och ta upp det här. Så får se vad det kan ge. Trivs ju med variationen av att vara på olika platser och jobba. Det har gått över ett år nu sen jag började och jag har landad mer och mer i det och trivs väldigt bra med just den biten.

Samtidigt så har jag ju varit konstant sjuk sen dess, så ja.... Vi får se hur det blir.



//Sofie 

Inga kommentarer: