27 december 2020

Annandag jul 2020


Gymmet fick sig ett besök denna annandag jul. En skön start på dagen! 


Vi fick sen för oss att gå på en promenad tillsammans hela familjen. Ebbe han gå 300 meter från huset innan han hittade vatten att bada i. Han följer trenden med att vinterbada. Eller snarare, alla vinterbadare följer Ebbe. Ebbe har alltid vinterbadat oavsett om det varit på modet eller ej. 


Vi började med att gå i stenbrottet, Ett häftigt landskap där men helt omöjligt att hitta. Det är som labyrinter av olika vägar och jag skulle aldrig hitta ut därifrån om jag gick ensam. Tur jag hade övriga familjen med mig:-) 


Pontus i ett nötskal: - Här går vi! 

Vi har olika uppfattningar om vad som är en bra väg att gå. Jag är inte lika positiv till att leka bergsklättrare som han och barnen. 

Mest för att jag är så rädd att ramla. Då spänner jag mig och då ökar ju risken för att jag kommer ramla. Nej tacka vet jag stigar och grusvägar! 


Barnen hittade is som det plockade och lekte med för glatta livet. Roligast var såklart att kasta dem mot stenblock så de gick sönder. 



De lyckades även hitta is av den större modellen. 


Pontus i sin tur hittade ett stort däck han. 


Leah tog sig en liten paus för att vila de trötta benen en stund. Hon har lagt iväg och vuxit på längden sista tiden så nu är termobyxorna förkorta även de... 


Målet med promenaden var "Mount Åviken". Ett berg som Pontus och barnen upptäckt som inte ligger långt från oss. Ett perfekt utflykts berg. Man ser hela vår lilla "by" därav har vi valt att kalla platsen för "Mount Åviken". 

Perfekt med tre stubbar som vilostolar när vi kom fram. 



Så kul att se vårt hus uppifrån. Om ni missat vart det är så pekar jag ut det väldigt bra på bilden här. 


Hugo tog en vilostund på ett lutande träd efter vår bestigning. 


Leah körde en annan typ av vila. 


Vi hade sen bestämt oss för att inviga vår grillplats som Pontus hållit på och byggt under hösten och som nu äntligen är klar. Jag kom med förslaget att göra någon slags grillplats som sen Pontus vidareutvecklade och gjorde till lite mer än vad min ursprungsidé var. Och det blev ju hur bra som helst! 


Nu har vi ett litet extra ställe att hänga på där vi kan elda, laga mat och ha det gött. 

Förövrigt en utmaning att lyckas ta bild utan att Ebbe och hans jädra boll kommer med. 


Pontus föräldrar kom förbi och invigde grillplatsen tillsammans med oss. 



Pontus lagade mat för glatta livet. Det gick riktigt bra och gott blev det! Det smakar ju alltid extra bra när man sitter ute och äter vid en eld. 


Det blev en nudel och kycklingwok med massa gott i. Kul när man kan göra lite annat än bara grilla korv. Även om det är väldigt gott det med. 



Vi satt kvar där ute rätt länge. Till efterrätt blev det kaffe och brända lussebullar. Pontus skulle värma dem på gallret men bullarna behövde inte ligga där lång stund alls innan de blev kolsvarta på undersidan. 


Jag började sen frysa riktigt ordentligt och fick inte upp någon värme alls så då gick jag in och försökte värma upp kroppen under filtar och med hjälp av raggsockor. Det gick sisådär. Jag ställde mig sen i duschen och brände på det varmaste jag kunde och då, då blev jag varm. 


Kvällen sen ägnade vi åt att först kolla på special avsnittet av "Bäst i Test" och sen den nya Jönssonligan filmen på C-more. 


En väldigt bra annandag jul får jag lov att sammanfatta det hela med! 


//Sofie 



Inga kommentarer: