23 december 2020

Redo för uppesittarkväll

 Dan före dopparedagen är här! Och med den också den obligatoriska uppesittarkvällen.

Och jag är redo! Nyduschad med pyjamasen och raggsockorna på:-) Köpte faktiskt en ny pyjamas till mig själv i förtidig julklapp. Det är det enda jag sagt att jag önskar mig och jag kan slå vad om vad som helst att det är det som jag inte kommer att få. Så då är det ju bra om jag själv lyssnar på mig själv om vad jag helst av allt vill ha i julklapp. 50 % på KappAhl så billig var den med:-) 


Den här dagen startade med att jag (och alldeles för många med mig) hängde på låset när mataffären öppnade tidigt i morse. Jag hade inköpslistan i högsta hugg så det gick ändå rätt smidigt att handla som tur var. 


Barnen (och även jag) hade ju några klappar kvar att fixa så återigen åkte vi in till stan och hängde på låset när butikerna öppnade vid 10-tiden. Jag lyckades hitta det jag skulle ha och även barnen utan några större problem vilket var skönt. 


Dagen före dopparedagen har annars bestått av lite julförberedelser i form av städning, inslagning av sista klapparna och slappande framför en film. 


Jag tog med mig Ebbe och gick på en långpromenad nu ikväll. Så himla skönt ute då temperaturen ligger runt nollan. Jag har en hobby när jag är ute och går och det är att gå och spana på olika hus. Älskar att gå i villakvarter och kika in genom fönstren hos folk. Ja, från gatan alltså. Jag går in i trädgården och ställer mig och glor. Dit har jag inte kommit än i alla fall:-) 


Men det är så himla kul och mysigt att se hur folk har det. Speciellt nu vid jul då alla har pyntat så fint både ute och inne. Det är så rofyllt att gå där och kika på hur andra har det. I min värld har alla det så bra och jag skulle hoppas att det var så i verkligheten med. 


Det är ju en annorlunda jul i år för många och det gäller att göra det bästa av det. Får en knut i magen när jag tänker på alla barnen som mår dåligt under jul. Det är så fel på alla sätt och viss. BRIS är en för mig återkommande organisation som jag skänker pengar till. Dem och barncancerfonden. Barnen är vår framtid och dem ska vi vara rädda om! 


//Sofie 

Inga kommentarer: