27 december 2020

Juldagen 2020


Solen kom fram och visade sig även på juldagen! Jag och Pontus tog oss en långpromenad med Ebbe efter frukosten. Riktigt härligt väder att gå i var det då det var lite kyla i luften också. 


Sen så svidade vi om för att åka och fira lite jul hemma hos Erik och Frida med min familj. 


Lykke var redo att fira lite mer jul med den helt perfekta juloutfiten:-) 


Långbord och ännu mera julmat som slank ner. Kan varit så att Hugo fick lite sol i ögonen under måltiden. Men i dessa tider får man bara inte klaga på solen! 


Vi tog oss ut en sväng för att rasta av oss och passa på och njuta lite av solen. Det blev kurragömma som alla barnen tycker är så kul att leka just nu. Dock inte det lättaste att lyckas gömma sig bra på ett och samma ställe när man är fyra stycken (alla ville gömma sig med mig). Men det gick! 


Ebbe ville mest att vi skulle skjuta boll till honom. Som vanligt. 


Majken var taggad på att tomten skulle komma med paket. Det blev en lång väntan men som tur var hade vi julfika och godis att fördriva tiden med. 


Hugo och Leah har ju vuxit ifrån det här med tomten men Minna och Majken var så söta när de till sist såg tomten komma! Det är ju corona tider så tomten satt på en stol på altanen för att vara på den säkra sidan:-) 


Majken stod och hoppade av glädje och när det var hennes tur att få hämta paket så sprang hon fram till tomten med världens största leende. Så jäkla söt! 


Sen den obligatoriska paketöppningen! Alltid lika kaosartat. 


Ebbe fick en tuggring som han var väldigt glad över. 


Vi brukar alltid köra julklappsspelet, men i år fick mamma och Frida stå över att vara med. Det har ju tillkommit ett par personer sen sist som kräver lite uppmärksamhet så det gick inte ihop sig så att alla kunde vara med den här gången. 

Det var bara lite hysteriskt då två barn tjöt över att de ville ha samma doftljus vilket gjorde att några andra tyckte det var superkul att ta det där doftljuset så fort de fick chansen. Familjen kaos... Men slutet gott, allting gott! Tror alla var nöjda efteråt sen:-) 


Efter den tuffa omgången julklappsspel så passade det bra med lite chill framför tv:n och LasseMajas detektivbyrå. 


Vi fick en väldigt mysig och rörig juldag tillsammans med alla småkusinerna. Av x-antal försök så fick vi till en bild på dem alla som ändå var helt okej. På den här bilden är det bara Lykkes arm som är suddig. På alla andra bilder är hela hon suddig. Hon kan nämligen inte vara still i en sekund den ungen. Och var hon still en sekund så var det såklart något annat barn som rörde på sig så bilden blev suddig.  


Ja det är inte lätt och få till bra bilder på barn och ju fler de är så växer dessutom utmaningen. Nästa år är ju Lykke och Tilde större så kanske gå det bättre då? Ja vem vet. 


//Sofie 

Inga kommentarer: