26 juli 2021

Utlandskänsla i Sverige

 

Det är så varmt här! Och ett helt annat landskap än vad vi är vana vid annars så det känns som om vi vore utomlands. 

Jag vaknade innan alla andra igår men lyckades lura upp Pontus så vi tog oss ut på en morgonpromenad längst med havet. 


Så himla fint det är när man går där. Perfekt att gå tidigt med när det blir så varmt på dagen. 


Vi bor i två hus när vi är här. I det ena (lite större) bor mamma, pappa tillsammans med Erik, Frida, Majken, Tilde och Lykke. Ja även Hugo bor där för att få ihop det med sängplatserna. Så bor jag, Pontus och Leah med Elin, Aron och Minna i det mindre huset som ligger ungefär 100 meter ifrån deras. Har stranden och havet rätt nära med vilket är skönt. En promenad på några minuter så är man där. 


Och det gick vi igår hela gänget. Vi var inte direkt ensamma där då resten av alla semesterfirare på Gotland också ville bada och svalka sig i värmen. Men det är en väldigt fin strand och inte så djupt så perfekt för de mindre barnen. 


Det är lite fullt upp särskilt med den här och hennes tvillingsyster som är överallt och ingenstans. Lykke la sig ner och ålade sig på stranden så hon hade sand prick överallt. Och så lite chips i munnen på det. 


Det är tur vi är några stycken så det finns flera armar och ögon som kan hjälpa åt att hålla koll på dem. 


Det var dock lite kallare i vattnet igår än dagen innan tyckte jag. Men det har ju en del att göra med hur det blåser och det varierar ju. 


Efter bad och en sen lunch så åkte vi in en sväng till Visby för att inhandla ett par saker. Eller Visby, rättare sagt utanför Visby. Biltema bland annat. Leah hade fått punktering på sin cykel så vi behövde köpa ny slang till den. 


Hugo passade på att shoppa ny outfit när vi ändå var där. Tjusigt värre! 


Jag tänkte sen testa att cykla en sväng och erbjöd mig att ta med Tilde och Lykke i deras cykelkärra. De var så taggade på att åka cykel med faster. Not. 


Jag var iallafall taggad och pappa följde också med som sällskap. 


Tanken var att vi skulle hänga på Pontus som åkte rullskidor. Det gick väl sisådär. Pontus åkte iväg men jag hade en väldigt missnöjd Tilde i vagnen så jag fick stanna flera gånger och då drog Pontus ifrån oss. 

Glömde ju ta med nappar så när skrikcirukusen väl var igång så slutade den inte. Lykke var helnöjd enda tills vi vände och skulle åka tillbaka igen då började även hon uttrycka sitt missnöje över cykelturen. Högt och tydligt. Kan varit mitt livs svettigaste cykeltur. 


På kvällen blev det middag och den här gången var det Erik och Hugo som var kockar. Fick en GT som fördrink. Har inte tyckt om det innan men den igår var jättegod! Slank ner utan några större problem. Precis som maten. Jättegott allting! 


Väldigt mysigt och trevligt att dela upp middagarna så att alla är med och lagar mat varsin kväll. En bra idé! 


//Sofie 

Inga kommentarer: