30 december 2021

Babblarna live

 


Hej och hå! Från ett tomt gym. Folk är jullediga så det är väldigt lugnt där just nu på morgnarna. 

Jag jobbade bara fram till lunch igår då jag och mamma skulle ta med Majken, Lykke och Tilde på deras första liveshow! Jag hade köpt biljetter till Babblarnas julshow i julklapp till tjejerna. Tvingade sen med även mamma då det skulle bli lite väl övermäktigt att gå själv med alla tre. 


Föreställningen var i Linköping inne på Konsert och Kongress. Det stod tydligt att man INTE fick ta med några vagnar in och parkeringar finns det inga som ligger så nära (nära som när man har två galna ett och ett halvt åringar och en snart treåring med sig). Vi hade Anette som var snäll och kom och hjälpte oss med bilen. Vi parkerade utanför så kom Anette och tog hand om bilen och när showen var slut stod hon utanför och väntade på oss. Så himla bra! 

Det var lite småsvettigt ändå att hänga med i tjejernas tempo. Så det var skönt att slippa gå långt med dem till och från bilen. 


Lykke tyckte det var väldigt speciellt att komma in där i den stora lokalen. Hon tog ett stadigt tag om storasyrrans hand och kollade sig storögt omkring. 


Det är lite speciellt att gå på en föreställning där medelåldern är tre är. Alla besökare springa runt runt innan det var dags att gå in och sätta sig. Allt för att göra av med så mycket överskottsenergi innan. 


Lykke tyckte det var så spännande. Hon satt (typ) still hela föreställningen. Satt och gungade till musiken och gjorde rörelserna med armarna. 


Majken tyckte också det var bra. Hon satt still till en en början tills hon såg andra barn som stod/sprang/dansade i gångarna. Då ställde hon sig där med och skakade loss. 


Tilde är det mer kli i kroppen i. En stund satt hon still men sen sprang hon mest. Upp och ner längst gången. Också lite speciellt där halva publiken inte sitter still utan rör på sig på de mest olika kreativa sätten. Precis som det ska vara när man är på babblarna🙂


Föreställningen var jättebra och verkligen anpassad för mindre barn. De höll på i cirka 45 minuter vilket var precis lagom. 


Efter showen skämdes de bort med varsin egen babblare som fick följa med hem. 


Ja jag var rätt trött när jag kom hem sen. Så mysigt att åka iväg och göra något med tjejerna men det tog på krafterna. 


Pontus jobbade sent så det fick bli hämtmat till middag och kvällshäng i soffan. Det var en rätt bra sista onsdag på 2021 även om den tog på krafterna. 



//Sofie 

Inga kommentarer: