27 februari 2018

Århundradets kallaste dag

Fy fan vilket jävla väder det varit idag! Kan inte komma ihåg när det var i närheten av så hemskt väder senast. Det har varit runt 13-15 minus grader (vilket bara det är kalla temperaturer för att vara här ner på småländska höglandet) och lägg där till blåst och snö.

Lägg även till att jag glömde termobrallorna hemma i morse... Har aldrig glömt dem innan (konstigt nog) men så idag när det är kallaste vädret ever så glömmer jag dem. Skapligt trött på mig själv. Igår glömde jag dem nästan. Eller jag hittade dem inte när jag skulle åka. Letade överallt innan jag kom på att jag nog glömt dem på gymmet dagen innan. Brukar aldrig ha på mig dem när jag åker dit, men då hade jag gått promenad med Ebbe innan i kylan så därför hade jag dem på mig dit.

Fick stressa förbi där innan jag kunde åka till jobbet igår. Och som tur var låg de kvar inne i omklädningsrummet. Hade lite ångest om det skulle vara borta. Mina nya dyra termobyxor då hade jag blivit förtvivlad!

Ibland är det lite värdelöst när man inte har en fast arbetsplats att ha sina grejer på.

När jag kom hem idag satte jag mig och betalade alla räkningar, gjorde läxor ihop med barnen och fick ett ryck och städade rent i vår äckliga kyl. Sen drog jag och Hugo till hans innebandyträning. Medan han tränade så handlade jag mat och gick en promenad med Ebbe.

Det blev bara en promenad på knappt trettio minuter men jag höll på att frysa ihjäl. Så kallt när det blåser halvstorm och är flera minus grader.

Hade både underställ, byxor, tröja, fleecetröja, jacka och termobyxor men frös ändå. Hade behövt ha en rånarluva för att skydda ansiktet.




Men en som inte besvärades så värst av vädret var Ebbe. Snarare tvärtom verkade han få fnatt av blåsten och kylan. Han gick med nosen uppe i luften hela tiden och bara njöt av alla dofterna som kom farande i vinden:-)

//Sofie 

Inga kommentarer: