22 juli 2019

Ett dygn med Majken

I lördags så testade vi på livet med småbarn igen. Majken kom och hängde med oss då hennes föräldrar skulle åka iväg på bröllop. Leah hade sett fram emot att Majken skulle komma till oss sååå mycket så hon var helt till sig när Majken äntligen kom till oss i lördags förmiddag.

Jag hade en del ärenden att göra inne i stan så jag packade med mig alla tre barnen i bilen och åkte. Parkerade och skulle ta ur och fälla upp barnvagnen. Där tog det stopp. Jävla barnvagnar till och vara svåra att fälla upp/ihop. Ingen barnvagn är ju den andre lik heller. Skit enkelt när man vet hur man ska göra och skitsvårt när man står där och aldrig gjort det innan.

Emma (grannen) kom och parkerade bredvid oss så hon hjälpte till och efter mycket om och med fick vi både ihop barnvagnen och loss babyskyddet i bilen. Det var lite småsvettigt men det gick! Och som tur var sov Majken hela tiden, annars hade svetten garanterat forsat istället för runnit.


Stolta kusiner som körde runt på lillkusinen.


Sen var det dags för Majken att äta lite. De stora barnen fick glass och det var minikusinen smått avundsjuk på. Hon är så stor och medveten och allt nu. Men när hon väl fick sin egen mat blev hon nöjd över den:-)


Jag är inte van vid det här med barnvagnar, skötväska, blöjor och nappflaskor längre. Jag kände mig genomsvett hela tiden och då är Majken en väldigt snäll bebis. Men det är ju 9 år sedan Leah var bebis, typ nästan ett decennium sedan. Helt galet vad tiden går. Bland annat blev det ett akut blöjbyte och såklart fann det inget skötbord inne på väldens minsta toalett så det fick bli ett böljbyte mitt på golvet. Hej gamla blöjbytarminnen:-)


Framåt sen eftermiddag/kväll så tog vi oss iväg en sväng igen. Då blev målet Linderås och minigolf. Första gången någon av oss var där. Sveriges minsta café går stället under. Jättefina och roliga banor. Rätt svåra men vad gjorde det mig? Jag vann överlägset över min familj:-) 


Leah var djupt koncentrerad när hon skulle spela.


Majken var duktig hon med. Lite bärande och lite akut matintag under spelrundan bara:-)


Efter att vi spelat klart så blev vi sugna på att testa deras räksmörgåsar som de har på caféet.


Jättegoda smörgåsar var det! Enda nackdelen var att vi hade getingar vid oss som surrade hela tiden. Var livrädd att Majken skulle bli stucken. Eller för den delen något av mina egna barn. Hugo har en tendens att lyckas bli stucken men vi klarade oss allihopa från det!


Åker ni förbi Linderås någon gång så passa på att stanna till här:-) 

Den här bilden är lånad härifrån 
När Majken skulle somna för natten var hon inte alls sugen på att sova. Det blev några turer innan hon till sist hamnade i Leahs knä framför dator. Där satt hon blixt stilla och kollade på Jocke och Jonna med sin kusin i säkert en kvart. 


Sen ville Pontus och barnen åka och kvällsbada så passade på att ta med Majken som somnade på typ en minut i bilen på väg dit. Sen när vi kom hem var det bara att lyfta över henne till sängen och sen sov hon hela natten:-) 

//Sofie 

Inga kommentarer: