24 januari 2021

Skidor, busringning och fotoalbum

Lördagen startade jag tidigt. Kunde inte somna om så jag drog till gymmet och körde ett pass för benen och röven.


När jag var klar där så åkte jag förbi Lidl och köpte med mig "färska" frallor hem. Upptäckte när jag kom hem att det inte alls verkade vara speciellt färska men men. De slank ner ändå även om det kändes lite snopet. Mysigt att äta frukost tillsammans hela familjen på helgerna! Vi gör ju aldrig det på veckodagarna så det är lite extra mys när vi kan sitta ner tillsammans och äta någon extra god frukost på helgerna. 


Vi åkte sen iväg och var lite sociala med Pontus föräldrar som vi inte träffat på ett tag. Vi blev bjudna på lunch där vilket var väldigt trevligt! 


Lite soffhäng framför vinterstudion och skidor blev det också. 


Mina barn blev helt fascinerade av farmor och farfars gamla telefon som de hittade. Vi har ju haft hemtelefon vi också, men de la ju ner telenätet ute hos oss för några år sedan (de asen) så sen dess har vi fått klara oss med att stå på trappen och prata i våra mobiler. 


Och vi hade aldrig någon sån här väggfast telefon då. Vi hade två bärbara som vi använde så Hugo och Leah blev helt imponerade och var tvungna att testa och ringa från en sån här. 


Säga vad man vill om dagens barn och unga om hur tekniska de är och bla bla bla men en gammal vanligt hederlig telefon kunde de inte använda utan det fick morsan hålla en liten minikurs i. 


Sen var jag bara tvungen att introducera dem för det roligaste man kunde göra när man själv var liten, nämligen busringa! Det finns ju liksom inte idag! Det var jag också tvungen att förklara för dem vad det är och hur det går till. Och hej vad det busringdes sen! Den gamla hederliga #31# fungerar ju fortfarande om man vill ringa med dolt nummer! Det blev jag lite förvånad över. Det har jag nog inte använt sen jag själv var liten och busringde. 


Fast den här gången vi höll oss mest till att ringa och busa med de vi kände. 


Fast en annan negativ grej som gör att det är svårare att busringa idag än på 90-talet är ju att folk svarar ju inte om det inte är ett nummer de inte känner igen. Det gör ju det hela lite svårare. Men några svar blev det allt, men sen hur vidare duktiga de var på att hålla masken är ju en annan sak:-) 


Vi spenderade även eftermiddagen med att sitta och kolla i gamla fotoalbum. Det var riktigt kul att sitta och bläddra och kolla på alla gamla kort. 


Vi blev kvar så länge att vi även fick kvällsmat där också innan vi åkte hem sen. En sån mysig, lugn och skön lördag. När vi kom hem sen kollade vi ikapp det senaste avsnittet av "På spåret" och åt lördagsgodis. 


En bättre lördag. Helt klart. 



//Sofie 



Inga kommentarer: